Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72528
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 04, 2012 11:49 pm

Links doet er werkelijk alles aan om de regering niet te gehoorzamen. Kabinet pesten is tegenwoordig de norm. Gemeenteraden en burgemeesters weigeren de wet te volgen wat betreft het uitzetten van Illegalen , enz, enz... en het lijkt wel of links een coup wil plegen.

Wat is er aan de hand.... De Amsterdamse gemeenteraad wil dat mbo-scholieren die geen verblijfsvergunning hebben, stage kunnen lopen bij de gemeente. Amsterdam gaat hiermee lijnrecht tegen het kabinetsbeleid in. Onderwijswethouder Lodewijk Asscher (PvdA) steunt het plan om illegale stagiairs aan te nemen. 'Als jongeren hier vier jaar les hebben gehad, waarom mogen ze dan het laatste stukje van hun opleiding niet afmaken?' vraagt Asscher zich af.
'Wanneer ze mogen blijven, dan kunnen ze aan het werk. En als ze worden teruggestuurd, dan hebben ze extra bagage op zak om in hun onderhoud te voorzien.'

However.............Het kabinet vindt dat het niet mogelijk moet zijn dat illegalen hier legaal aan het werk kunnen. Werkgevers die illegale stagiairs aan het werk zetten, riskeren een boete van 8.000 euro. Minister Henk Kamp van Sociale Zalen heeft dat woensdag aan de gemeente laten weten. Volgens Kamp is het wettelijk niet toegestaan een tewerkstellingsvergunning af te geven voor illegale minderjarigen. Zij mogen wel onderwijs volgen in Nederland.

En nu dus.....steekt de gemeenteraad van Amsterdam een dikke vinger op naar Kamp en naar het kabinet...We doen lekker ons eigen zin zeggen ze.

Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

woensdag 4 april 2012

De gemeenteraad van Amsterdam heeft woensdagavond in meerderheid gestemd voor een motie van GroenLinks, die inhoudt dat mbo-scholieren stage mogen lopen op het gemeentehuis. Minister Henk Kamp (VVD, Sociale Zaken) heeft het de gemeente verboden.

Wie nog geen verblijfsvergunning heeft, mag in Nederland wel een opleiding volgen, maar niet werken. Diverse illegalen volgen een mbo-studie, maar kunnen deze niet afmaken omdat een stage een verplicht onderdeel van de opleiding vormt.

GroenLinks wil dat zij stage kunnen lopen bij de gemeente. Volgens raadslid Fenna Ulichka wordt momenteel ‘gemarchandeerd met basale rechten als toegang tot onderwijs’. PvdA, D66. SP, GroenLinks én het CDA steunden de motie.

Kamermeerderheid
Onderwijswethouder Lodewijk Asscher (PvdA) zegt in Nieuwsuur dat kinderen in zijn ogen recht hebben op onderwijs, ook als zij illegaal zijn. Hij vindt een stage bij onderwijs horen.

De wethouder is niet onder de indruk van de waarschuwingen van Kamp en zegt dat er een meerderheid is in de Tweede Kamer om illegale mbo’ers stage te laten lopen en vindt dat de mening van de Kamer belangrijker is dan de mening van de minister.

Asscher denkt dat er een Kamerddebat moet komen over de waarschuwing van Kamp aan Amsterdam.

Boete
Volgens Kamp valt een stage onder werk. Bedrijven mogen geen illegalen tewerkstellen. Zowel de opleiding als de werkgever riskeert een boete van 8.000 euro, die volgend jaar 12.000 euro wordt.

De PVV heeft Kamervragen gesteld aan minister Marja van Bijsterveldt. De partij wil af van de mogelijkheid voor illegalen om een mbo-opleiding te volgen, omdat een stage of werk vrijwel altijd deel uitmaakt van de opleiding.

In de Tweede Kamer diende het CDA vorig jaar een motie in om illegale mbo'ers stage te laten lopen, maar volgens Kamp is dit in strijd met het Regeerakkoord.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... geplek.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor H.Numan » Do Apr 05, 2012 3:14 am

Prachtig toch? Mij hoor je er niet over klagen. :rock:

De grap is dat de PVV op dit moment nogal wat problemen heeft. "Men" is het eentonige deuntje zat, Zero Drinkman is weg gewankeld en dat doe die partij geen goed. Gelukkig zijn de socialisten altijd bereid om Wilders de helpende hand te geven wanneer hij die nodig heeft.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Manon » Do Apr 05, 2012 9:40 am

Zero Drinkman is weg gewankeld

Heerlijk!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72528
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Ariel » Do Apr 05, 2012 5:04 pm

Ruzie tussen kabinet en Amsterdam: 'stad moet zich aan wet houden'

Amsterdam moet zich aan de wet houden en mag illegale mbo'ers dus geen stage laten lopen. Dat stelde premier Mark Rutte vandaag na afloop van de ministerraad.

Amsterdam vindt juist dat stages onderdeel zijn van een opleiding en dat illegalen dus wel deel mogen nemen aan zo'n oefentraject. 'Het kabinet kan de wet niet terzijde schuiven', zei Rutte verder. Hij meldde daarbij dat het kabinet niet voornemens is om de wet te gaan wijzigen. De Tweede Kamer nam een motie aan die het kabinet opriep dit wel te doen.

De Amsterdamse gemeenteraad nam gisteravond een voorstel van GroenLinks aan, zodat jongeren zonder papieren gewoon stage kunnen lopen. Wethouder Lodewijk Asscher (onderwijs, PvdA) steunde het voorstel.

Recht op onderwijs
Gisteren waarschuwde minister Henk Kamp (Sociale Zaken) de gemeente. Kinderen die illegaal in Nederland verblijven hebben tot hun 18de recht op onderwijs. Een opleiding die voor de 18de verjaardag is begonnen, mag worden afgemaakt. Bij een mbo-opleiding hoort een stage.

Een stage in het kader van beroepsonderwijs, zo betoogt Kamp, is werk en daarvoor is voor leerlingen van buiten de Europese Unie een werkvergunning nodig. Zo'n vergunning kan niet worden gegeven aan een illegaal. 'De onderwijsinstelling die de leerling stage laat lopen en de werkgever waar de stage wordt verricht, overtreden daarom de wet', schrijft Kamp.

Zijn collega-minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) zei vandaag na de ministerraad dat scholen een verklaring mee kunnen geven aan mbo'ers die illegaal in Nederland verblijven en terugkeren naar hun eigen land. Op die manier kunnen ze in eigen land laten zien wat ze aan kennis en vaardigheden hebben opgedaan.

Boetes
Als Amsterdam zich niet aan de wet houdt, kan de stad rekenen op forse boetes, volgens Kamp. De school en de werkgever kunnen elk een boete krijgen van 8 duizend euro per illegale stagiair. 'Met ingang van 1 januari 2013 wordt dit 12 duizend euro.' Bij herhaling verdubbelt het bedrag.

Amsterdam lijkt zich niet al te veel zorgen te maken over de boetes. Om die te betalen is een speciaal fonds opgericht: het Stoutfonds. Daar zou 150.000 euro in zitten.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Pol ... uden.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Rechtsliberaal
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Sep 02, 2010 8:52 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Rechtsliberaal » Do Apr 05, 2012 5:21 pm

Misschien moet het kabinet dreigen om Amsterdam onder curatele te stellen of onder direct bestuur te stellen? Zie Londen 1986 en Parijs 1871, beiden tegen socialisten

Mahalingam
Berichten: 39336
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Mahalingam » Do Apr 05, 2012 6:55 pm

Het Stoutfonds heeft 150k euro. Om boetes te betalen. Wat en wie is het Stoutfonds?
Dat geld komt van Start Foundation. Direceteur Jos Verhoeven.
http://www.startfoundation.nl/Leesvoer/Nieuws/Stoutfonds_opgericht_om_boetes_te_betalen
Hun website staat vol van hoe ze geld weg geven maar nergens waarvan ze geld krijgen.
Wat gezoek geeft dat er een Start Foundation Stichting is die ooit door Start Uitzendburo is opgericht (10 jr. geleden) om gehandicapten te begeleiden naar een baan ( bij Start b.v.) die voor de inkomsten zorgt.
En dan loopt het geldspoor dood.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2481
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor silkyboxershortXL » Do Apr 05, 2012 7:44 pm

Mahalingam schreef:En dan loopt het geldspoor dood.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Start_People
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Pilgrim » Vr Apr 06, 2012 1:47 am

'Als jongeren hier vier jaar les hebben gehad, waarom mogen ze dan het laatste stukje van hun opleiding niet afmaken?' vraagt Asscher zich af.
'Wanneer ze mogen blijven, dan kunnen ze aan het werk. En als ze worden teruggestuurd, dan hebben ze extra bagage op zak om in hun onderhoud te voorzien.'

Op zich wel een goed argument. Voorop gesteld, dat die stage niet leidt tot een vase baan en verblijfsvergunning heb ik er in dit geval ook niet zo'n moeite mee als die leerlingen nog even een stage krijgen.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor H.Numan » Vr Apr 06, 2012 2:32 am

Dat is het mooie van socialisme en heroïne: je weet dat je vergiftigd wordt, maar het geeft zo'n fijn gevoel.

Natuurlijk gaat zo'n stage leiden naar een vaste baan en verblijfsvergunning. Waarom denk je dat ze de wet anders moedwillig saboteren? Je bent geen domme vent, maar met deze opmerking geef je echt de indruk de laatste 45 jaar niet in NL gewoond te hebben.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19184
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor King George » Vr Apr 06, 2012 2:40 am

En Lodewijk Asscher wordt toch gezien als de toekomstige premier? In Amsterdam brandoffert hij dus liever de Amsterdammers aan de illegalen? Wat heeft hij Nederland dan nog te bieden?


En als de gemeente Amsterdam geld heeft voor dit soort gekkigheid; Kan de rijksoverheid dan niet gewoon de gemeente Amsterdam strafkorten op het gemeentefonds? Dan is er gelijk weer een bezuiniging binnen!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39336
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 06, 2012 1:44 pm

De stageplek kwestie is voorbij. De Raad van State heeft gesproken en nu houden wij deemoedig de mond.
Raad van State: illegalen mogen stage lopen
In 2008 legde de minister van Sociale Zaken de Universiteit Nijmegen een boete van 9500 euro op. De Wet arbeid vreemdelingen (Wav) zou zijn overtreden door een illegaal in Nederland verblijvende tandartsstudent stage te laten lopen. Het kabinet beschouwt ook een stage voor een opleiding in het kader van een opleiding als werk.

Mensen van buiten de Europese Unie hebben daarvoor een werkvergunning nodig. Die kan een illegaal niet krijgen. De Raad van State vernietigde de boete omdat de stage onderdeel is van de opleiding.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5288/Onderwijs/article/detail/3236982/2012/04/06/Raad-van-State-illegalen-mogen-stage-lopen.dhtml
Wat nu Coppositie? Weer een kans weg om het kabinet dwars te zitten.. Niet opgeven, doorgaan met de strijd! (ook al is die - als de uitleg van de Volkskrant waar is - gestreden).
CDA, PvdA en GroenLinks staan nog steeds pal achter hun motie. Zij wijzen er echter op dat een aantal rechtszaken van stagelopende illegale mbo-scholieren 'onder de rechter' is. Het CDA ziet de uitspraak van de Raad van State over studenten daarom nog niet als doorbraak.

Een voordeel van illegaal zijn? Altijd voldoende gratis advocaten !!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72528
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 06, 2012 2:21 pm

Gisteravond was Henk Kamp, minister sociale zaken in Pauw & Witteman in debat met PvdA-wethouder Lodewijk Asscher .

Joost Niemoller schreef er over, "Kamp Held...http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/04/kamp-held

En hier is het gevecht tussen Asscher en Kamp terug tezien. http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment- ... 76f4f68f8c
Respect voor minister Kamp die heel standvastig en goed deze wet wist te verdedigen. Ook de uitspraak van de Raad van State wordt besproken .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72528
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 06, 2012 3:23 pm

Wat een drammers zitten er in de PvdA. :shock:

Wetsvoorstel PvdA: illegalen moeten kunnen stagelopen

vrijdag 6 april 2012

Oppositiepartij PvdA komt met een initiatiefwetsvoorstel dat ervoor moet zorgen dat illegale mbo'ers ook stage mogen lopen. Volgens de partij zijn stages onderdeel van de opleiding en moeten illegalen daar ook aan mee kunnen doen.

PvdA-Kamerleden Mariëtte Hamer en Martijn van Dam willen dat er een oplossing komt voor illegalen die geen diploma kunnen halen omdat ze geen stage mogen doen. Aanleiding voor het wetsvoorstel is de onenigheid tussen de gemeente Amsterdam en het kabinet.

Raar
Hamer en Van Dam roepen andere partijen, met name regeringspartij CDA, op mee te doen 'om kinderen de kans te geven hun school af te maken'.

De gemeente Amsterdam wil illegale mbo-scholieren stage laten lopen bij de gemeente. Wethouder Lodewijk Asscher (PvdA, Onderwijs) is voorstander van het plan. Hij vindt het raar dat illegale jongeren vier jaar een opleiding mogen volgen, maar vaak het laatste stukje niet kunnen afmaken.

Wet
Minister Henk Kamp (VVD, Sociale Zaken) verbiedt de hoofdstad illegale mbo'ers stage te laten lopen. Zowel de onderwijsinstelling als de werkgever kan zwaar worden beboet als het plan doorgaat.

Het kabinet gaat de bestaande wet, die voorschrijft dat een stage werk is, niet wijzigen, benadrukte premier Mark Rutte (VVD) donderdag. Volgens Rutte handelt Amsterdam in strijd met de wet door stageplekken aan te bieden aan illegalen.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... elopen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15851
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Amsterdam in de vaart der anarchisten

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Apr 06, 2012 5:30 pm

Pilgrim schreef:
'Als jongeren hier vier jaar les hebben gehad, waarom mogen ze dan het laatste stukje van hun opleiding niet afmaken?' vraagt Asscher zich af.

Is dat zo? Vroeg Asscher zich dit echt af? Dan rest mij slechts een conclusie: hij is een ongelooflijke klootzak die lult uit zijn nek.

Als ik vier jaar lang door rood licht rijd en ik ben hiervoor nooit bekeurd, kan ik dit dan bij de rechter claimen wanneer ik wel een bekeuring krijg? Nee dus! Een slimme rechter zou aan mij vragen: "Kunt u zich nog precies herinneren waar en wanneer u door rood licht bent gereden? Dan kunnen wij dit optellen bij de strafmaat."

Wat we nu meemaken in Nederland past goed in de rubriek De babanenrepubliek Nederland onder het kopje: Links anarchisme.

Als ik Rutte was liet ik gelijk een of twee raddraaiers oppakken en in voorlopige hechtenis nemen. Daarna een waarschuwing aan alle ambtenaren in functie om vanaf morgen weer gewoon aan het werk te gaan. Commotie alom. De TV-avonden zijn weer actueel gevuld. Rutte is vast niet op zijn mond gevallen en die hele linkse achterlijke anarchistische provocateursbende wordt zodoende eens en voor altijd de les gelezen.

We moeten oppassen als de regering hier niet tegen optreedt. Want een toonbeeld van slap optreden kost stemmenwinst. En dan ben ik de eerste die zegt: ''Rot dan maar op, eikels! Jullie verdienen het niet te regeren."[\i] Dus het gaat er nu om wie de op korte termijn de [i]Gouden Eikel verdient. Links of het Gezag.

Dat ik dit nog mag meemaken op mijn leeftijd dat dit Nederland zo ver gezakt is tot de orde der anarchisten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor H.Numan » Za Apr 07, 2012 1:56 am

Ik denk dat Ascher zich aan het warmlopen is. Kijken tot hoever hij kan gaan. Z'n baas is een anarchist met 10 arrestaties op z'n naam. Dus moet hij van goede (rode) huize komen om dat te toppen. Uiteraard heeft gezond verstand hier niets mee te maken. Dat is meegenomen. Je verpakt je anarchistische politiek met een sausje van redelijkheid. Daar trappen liberalen (=de rest die niet rood stemt) altijd in. Het is immers redelijk dat een arme zielige knul zijn school afmaakt, toch?

En als dat inderdaad redelijk gevonden wordt, is de stap om die illegalen een werkvergunning te geven omdat ze nu immers aan het werk zijn een hele kleine.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19184
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor King George » Za Apr 07, 2012 10:31 pm

Kamp, held

Twitter golfde vannacht van woede na het optreden van minister Kamp in Pauw en Witteman.

Gisteravond was Henk Kamp, minister sociale zaken in Pauw & Witteman in debat met PvdA-wethouder Lodewijk Asscher over de voornemens van de gemeente Amsterdam om zich niet meer aan de wet te gaan houden aangaande de stageplaatsen voor illegalen. Illegalen mogen volgens de wet niet werken en krijgen dus ook geen stageplaats. De gemeente Amsterdam vindt dat onzin, en heeft, per besluit in de gemeenteraad, uitgesproken zich niet meer aan de wet te houden.

Enerzijds was dit debat interessant omdat maar weer eens bleek dat de werkelijke leider van de PvdA momenteel wethouder is in Amsterdam. Asscher is niet alleen een veel betere debater dan Diederik Samson, hij straalde ook nog eens autoriteit uit. De super ambitieuze Samson zal zich voor de tv wel hebben zitten verbijten.

Maar dat was niet het belangrijkste wat uit dit debat kwam. Inhoudelijk gezien had Kamp natuurlijk het overwicht. Hij hoefde er alleen maar op te wijzen dat we het zo niet doen in dit land. Wetten worden aangenomen in de Tweede Kamer, en ze worden niet bepaald door gemeenten. In dit geval ging het ook nog eens om een wet van PvdA minister Melkert. (Ja, die.) Maar al was het een wet geweest van een LPF minister, dat maakte allemaal niks uit: De democratische weg tot verandering van landelijke wetten loopt via de Tweede Kamer, en niet door de Amsterdamse gemeenteraad. Kamp zei dan ook:


"Het gedrag van de gemeente Amsterdam maakt het voor de overheid
moeilijk dat de regels gehandhaafd worden."

Asscher is met deze methode bezig om het land tot anarchie te laten vervallen.

Kamp zag dit goed in.

Hij was dan ook heel boos.

Hij gaat de gemeente boetes opleggen, kondigde hij aan. Daar schrok Asscher toch wel even van. Hij wilde namelijk praten. Nu kan de gemeente die boetes vast wel betalen. Ze heffen gewoon nog eens een extra buslijn op. Maar daar gaat het niet om. Het gaat vooral om de komende carrière van Asscher. Er komt een punt waarop Asscher het leidersschap van de PvdA gaat overnemen. En dat hij minister wil worden. Dan staat deze ongehoorzaamheidsactie niet goed op zijn cv. Vooral niet als de PvdA in de toekomst toch met de VVD wil gaan samenwerken.

Het venijn zat in de staart. Kamp zei dat hij het helemaal zat was.

Allereerst kondigde hij nog maar eens aan wat feitelijk gewoon in de wet staat: Illegalen moeten het land uit. Vervolgens maakte Henk Kamp nog eens duidelijk dat hij het helemaal zat is met de demontagepogingen die in het hele land door de linkse bestuurskliek worden ondernomen om op het dossier immigratie het kabinetsbeleid te ondermijnen. Ik wees daar twee dagen geleden al op.

En nu gaf Kamp dus klip en klaar aan hoezeer hij het zat is:

"Iedere keer gaat het weer om: het gaat alleen om Mauro, het gaat alleen om die, het gaat alleen om die, en vervolgens blijkt dat er weer een heleboel achter zit. Iedere keer gaat het om hetzelfde. Mensen die hier eigenlijk niet mogen zijn. Maar die kiezen voor Nederland, ook als het niet mag, en die willen hier blijven. En dan wordt de overheid getest. Is die overheid nu in staat om ervoor te zorgen dat je hier niet mag zijn, ook het land verlaat."

Geweldig, zo'n minister die nu eens zegt waar het op staat. Die een lijn trekt tegen de sentimentele drammerigheid van links. Een soort links dat zelf geen idee heeft over immigratie, maar alleen bij elk gevalletje weer loopt te gillen en te piepen.

Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar wat zou Henk Kamp een overtuigende minister van immigratie zijn.

Wie nog wil weten hoe laag het niveau van de linkse schreeuwers op Twitter is, moet maar eens kijken. #Kamp was vannacht urenlang trending, en daarbij werd zonder inhoudelijke argumentatie op de man gescholden. Een beetje benauwd krijg je het daar wel van, zoveel blinde agressie.

Het is te hopen dat Kamp goed beveiligd wordt. Nu Asscher het slechte voorbeeld geeft door van het pad van de democratie af te gaan en de wet niet te volgen, zie ik zijn volgers tot erger in staat.


http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/04/kamp-held]Dagelijkse Standaard
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72528
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 02, 2012 9:49 pm

Rechter: Illegale scholieren mogen ook stagelopen

woensdag 2 mei 2012

Illegale jongeren hebben recht op onderwijs en moeten daarvoor ook kunnen stagelopen om hun opleiding af te ronden. Volgens de rechtbank in Den Haag wordt het recht op onderwijs in het hart getroffen als een leerling geen kans krijgt om zijn diploma te halen

Dat heeft de rechter woensdag bepaald in een zaak die is aangespannen door een Surinaamse scholier, meldt de NOS.

Opleiding
De 21-jarige Kelvin heeft alle theoretische vakken van zijn mbo-opleiding commercieel medewerker bank en verzekeringswezen gehaald. Hij kan de opleiding alleen niet afsluiten omdat hij geen stage mag lopen.

De advocaat van de jongeman is blij met de uitspraak. 'De rechtbank erkent dat iedere jongere in Nederland, ongeacht zijn of haar verblijfsstatus, het volle recht heeft onderwijs. Kelvin kan nu eindelijk beginnen met zijn stage om zijn diploma te kunnen halen.'

Wet
Vorige maand ontstond er ophef over het laten stagelopen van illegalen toen de gemeente Amsterdam bekendmaakte illegalen stageplekken aan te bieden. Dit zou in strijd zijn met de wet omdat stages als werk worden gezien en vreemdelingen zonder verblijfsvergunning niet mogen werken.

Minister Henk Kamp (VVD, Sociale Zaken) benadrukte dat de gemeente Amsterdam de wet overtreedt. Het ministerie van Sociale Zaken laten weten de uitspraak van de rechter bestuderen en bepaalt daarna of het in hoger beroep gaat.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... elopen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72528
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Amsterdam negeert Kamp, illegalen krijgen stageplek

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 02, 2012 11:06 pm

Kamer wil debat over recht op stage illegaal

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil snel na het meireces een debat met minister Henk Kamp van Sociale Zaken over een uitspraak van de rechter in Den Haag. Die bepaalde woensdag dat een illegale mbo-scholier recht heeft op een stage. Kamp vindt van niet en kwam daarover eerder in conflict met de Amsterdamse PvdA-wethouder Lodewijk Asscher.

Die laatste twitterde woensdag meteen: „Rechter bevestigt: stage is onderwijs! Grondrecht voor alle kinderen. Kamp zal suggestie dat ik wet overtreed vast snel zelf terugnemen.”

Kamerleden van PvdA, CDA, D66 en GroenLinks willen nu snel van Kamp horen wat hij gaat doen. Een woordvoerder van de minister laat weten dat Kamp de uitspraak bestudeert en daarna een besluit neemt over een eventueel hoger beroep.

„Het recht zegeviert: MBO-scholieren zonder papieren mogen stage lopen om een diploma te kunnen halen #DUH”, twittert GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi. CDA'er Eddy van Hijum meldt dat hij vasthoudt aan zijn standpunt dat illegalen (studenten) stage moeten kunnen lopen.

Over de zaak kwam Kamp onlangs hard in aanvaring met de Amsterdamse gemeenteraad. Die laat illegale mbo'ers gewoon stage lopen. Kamp stelde dat Amsterdam daarmee de wet overtreedt omdat een stage werk is en illegalen niet mogen werken. Kamp dreigde met hoge boetes.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1205 ... aal__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten