Catshuisberaad mislukt, maar nu hebben we FC Kunduz

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Catshuisberaad mislukt, maar nu hebben we FC Kunduz

Bericht door Ariel »

Wat jammer nou. Dt had ik niet verwacht.
Catshuisberaad mislukt: geen akkoord VVD, CDA en PVV

zaterdag 21 april 2012

De onderhandelingen over extra miljardenbezuinigingen zijn zaterdag mislukt. PVV-leider Geert Wilders wil niet akkoord gaan met het bezuinigingspakket.

Wilders heeft na overleg met zijn fractie hebben gezegd dat hij de afspraken niet voor zijn rekening kan nemen. Er is al zeven weken onderhandeld over een bezuinigingspakket.

- Premier Mark Rutte (VVD) en vicepremier Maxime Verhagen (CDA) hebben tijdens een persconferentie gezegd dat PVV-leider Geert Wilders de politieke 'moed' en 'wil' ontbreekt om verder te gaan.

- Rutte heeft koningin Beatrix op de hoogte gesteld van de ontstane situatie. Maandag wordt in de ministerraad besproken wat er is gebeurd. Voor Rutte liggen verkiezingen voor de hand.

- Wilders zegt dat VVD en CDA te veel vasthouden aan regels uit Brussel. Het akkoord dat er lag was voor hem onacceptabel. Volgens Wilders moeten er zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen komen.

- CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma vindt het mislukken van de onderhandeling vooral pijnlijk omdat het akkoord er grotendeels al lag. 'We staan nu allemaal met lege handen.'

- Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) komt eerder terug uit Washington. Hij was daar voor de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.

- Ingewijden noemen de uitkomst van het Catshuisberaad 'verrassend'. De cijfers van het CPB zouden erg meevallen. En voor zover er uitschieters waren voor bepaalde koopkrachtgroepen, zouden die goed te repareren zijn geweest

- Bronnen binnen VVD en CDA zijn ook verbaasd over de uitkomst. Wilders zou eerder akkoord zijn gegaan met de afspraken, maar is hier vandaag op teruggekomen.

- Over de inhoud van het pakket is niets bekend, behalve dat het bezuinigingen én hervormingen bevatte.

- De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV kwamen zaterdag opnieuw bij elkaar. Zij zouden de berekeningen van het Centraal Planbureau voor miljardenbezuinigingen bespreken. Volgens bronnen ging het om een pakket van zo'n 14 miljard euro.

- Wilders heeft het Catshuis een uur na aanvang van het overleg verlaten. De andere onderhandelaars zijn daar achtergebleven. Hoe het nu verder moet, is onduidelijk. Om aan begrotingsregels van de Europese Unie te voldoen, moet Nederland extra bezuinigen.

- Het begrotingstekort komt volgend jaar uit op 4,6 procent zonder extra bezuinigingen. Dat terwijl Brussel een grens hanteert van 3 procent. VVD-bronnen meldden donderdag dat de partij wil vasthouden aan een tekort van 3 procent.

- Eerder heeft Wilders ook al gezegd niet verder te willen onderhandelen. Toen is hij toch doorgegaan op aandringen van Rutte.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... en-PVV.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Waar waren VVD, CDA en PVV het wél over eens?

zaterdag 21 april 2012

VVD, CDA en PVV zijn niet tot een akkoord gekomen over extra miljardenbezuinigingen. Vlak voordat de onderhandelingen klapten, hadden de partijen al overeenstemming bereikt over een aantal punten.

Het Centraal Planbureau heeft inmiddels de doorrekening (pdf) van de plannen gepubliceerd. Waar waren premier Mark Rutte (VVD), vicepremier Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV) het wel over eens?

* Volgens RTL Nieuws hadden de drie partijen een akkoord bereikt over het verhogen van de AOW-leeftijd. Deze zou in 2015 al op 66 jaar uitkomen.

* De overheid geeft elk jaar meer uit aan de zorg. Nederlanders zouden 9 euro moeten betalen voor recepten. AWBZ-maatregelen moesten 600 miljoen euro opleveren.

* De coalitie wilde het lage btw-tarief verhogen van 6 naar 7 procent en het hoge tarief van 19 naar 21 procent. Opbrengst: 4,7 miljard euro.

* De hypotheekrenteaftrek zou voor nieuwe aflossingsvrije hypotheken niet meer gelden. De huren zouden marktconform worden.

* De publieke omroepen zouden nog meer moeten bezuinigen. In het eerste jaar was daar 25 miljoen euro subsidie minder heengegaan. Een jaar later nog eens 50 miljoen.

* Aan duur van de WW-uitkering zou niet worden getornd evenals het ontslagrecht.

* De salarissen van alle Nederlanders zouden worden bevroren, met uitzondering van de AOW’ers. Dit levert zo’n 4 miljard euro op.

* In 2014 en 2015 zou, om koopkracht te repareren, de inkomstenbelasting worden verlaagd.

* Het huidige stelsel waarbij studenten studiefinanciering krijgen zou worden omgegooid. Studenten zouden alleen nog geld kunnen lenen.

* Op ontwikkelingshulp werd in de plannen volgend jaar een half miljard bezuinigd. De twee jaren daarna nog eens 750 miljoen euro.

* De bezuinigingen ter waarde van 14,2 miljard euro zouden een begrotingstekort opleveren van 2,8 procent in 2013.

Door Shari Deira
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... r-eens.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Premier Mark Rutte en vicepremier Maxime Verhagen leggen de schuld van het mislukken van het Catshuisberaad beide bij PVV-leider Geert Wilders. Beiden verweten Wilders dat hij niet de politieke moed en wil had om tot een akkoord te komen. Volgens Rutte liggen verkiezingen nu voor de hand.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Rechtsliberaal
Berichten: 172
Lid geworden op: do sep 02, 2010 8:52 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Rechtsliberaal »

Ja, en links wrijft zich al in hun handen dat ze de macht terug krijgen. Twee extreem fanatieke SP-vrienden van mij sms'te me "Njeh, Njeh, het kabinet is gevallen", en dropte op FB "yoehoe bye bye asocialen!! nu een socialer nederland!!!!!!!" en "Het kabinet is gevallen!!! JOEPIEJEE!!! Dat wordt stemmen op de SP!!!!". Iedere nuchtere reactie dat ook zij de overheidsfinanciën op orde moeten brengen wordt beantwoordt met dat de rijken moeten inleveren, kortom het oude liedje en in hun kielzog reageren andere linkse intolerante figueren mee. Ik kan dit allesbehalve tactisch van de heer Wilders vinden, wat krijgt hij ervoor terug en zeker gezien de linkse oppositie die straks weer flink wil spenderen en Mauro's wil toelaten met generaal pardons en een 'duurzaam' en pro-Palestijns Nederland. Dingen waarvan ik gruwel, blij werd ik er niet van wat er gebeurde. Van links, en vooral PvdA en SP, moet ik niets hebben

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6534
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ali Yas »

Rechtsliberaal schreef:Van links, en vooral PvdA en SP, moet ik niets hebben
Ja, maar de PVV is óók links. Dat is precies de reden dat het catshuisoverleg is gestrand. Ik zou als ik links was niet te vroeg juichen: misschien snapt Nederland ergens wel wat hier is misgegaan en wint de VVD straks juist.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ariel »

De Belgische europarlementariër en oud-premier Guy Verhofstadt noemt Geert Wilders hypocriet vanwege zijn eerdere kritiek op Griekenland, en verwijt hem 'Griekse laksheid'.
Volgens de europarlementariër slaat het nergens op dat Wilders de Europese begrotingsregels onzinnig noemt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ariel »

En de roddels komen nu los.
PVV'ers dreigden uit fractie te stappen bij akkoord'

zondag 22 april 2012

Vijf Kamerleden van de PVV hebben gedreigd de fractie te verlaten als partijleider Geert Wilders akkoord was gegaan met de bezuinigingen, omdat de sociale gevolgen te groot zouden zijn.

Dat meldt weblog De Dagelijkse Standaard. Er zouden minstens vijf Kamerleden niet akkoord hebben willen gaan met bezuinigingen op de sociale zekerheid.

VVD-fractievoorzitter Stef Blok weet de breuk in de coalitie zaterdagavond aan gebrek aan coherentie en LPF-toestanden binnen de PVV. Volgens CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma was Wilders nerveus sinds Hero Brinkman de PVV verliet.

Rommelen
Brinkman kondigde twee weken geleden aan dat meer PVV’ers de fractie zouden verlaten en dat het zou rommelen binnen de fractie. Het Kamerlid stapte op 20 maart uit de partij, waardoor de coalitie niet langer automatisch een meerderheid had.

Wilders gaf zaterdag als verklaring voor zijn opstappen dat hij het niet voor zijn rekening wilde nemen dat AOW’ers in hun portemonnee zouden worden geraakt omdat Brussel eist dat het begrotingstekort maximaal 3 procent is.

Van Haersma Buma zegt zondagmorgen in WNL-programma Eva Jinek op Zondag verbijsterd te zijn dat Wilders opeens nee zei tegen het door hem zelf onderhandelde akkoord.


Door Marlou Visser
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... kkoord.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ariel »

Zucht. Ik begrijp de PVV niet meer. Van mij had Geert de stekker er NIET uit hoeven te trekken. Als er inderdaad vijf Kamerleden van de PVV uit de Fractie wilde stappen als Geert het akkoord had getekend, dan wil ik weten wie die leden zijn, en dan moeten ze bij de volgende verkiezingen heel laag op de verkiezingslijst komen te staan. Het ziet er zwart uit voor de PVV en voor Geert Wilders als het waar is. Ik stem PVV voor de hun visie op de islamisering van Europa/ Nederland en hun kijk op de EU en niet voor andere zaken.
Blok: Wilders bewijst ouderen een hele slechte dienst

zondag 22 april 2012

VVD-fractievoorzitter Stef Blok denkt dat Geert Wilders de AOW’ers als excuus gebruikt om de Catshuisonderhandelingen af te breken. 'Wij hadden nog geld om het koopkrachtverlies voor deze groep te beperken.'

Volgens Blok hebben VVD, CDA en PVV juist geprobeerd ouderen te voorzien. ‘Alle lonen zouden worden bevroren, behalve de AOW. Daarnaast geeft versnelde verhoging van de pensioenleeftijd pensioenfondsen lucht, zij hoeven dan minder snel te korten.’

Slechte dienst
Blok denkt dat Wilders de ouderen een erg slechte dienst heeft bewezen door uit het overleg te stappen. ‘De rente op onze schulden zal stijgen. Die rekening komt bij iedereen terecht.’

De VVD’er kan zich ook niet voorstellen dat koopkrachtverlies voor ouderen de werkelijke reden is geweest voor Wilders om de onderhandelingen af te breken. ‘Hij kreeg het niet door zijn fractie en heeft dit waarschijnlijk gekozen omdat het politiek wel lekker ligt.’

Koopkracht
Volgens Blok, die met premier Mark Rutte voor de VVD onderhandelde, wist iedereen vanaf het begin dat Nederlanders koopkracht zouden verliezen. ‘De doorberekeningen waren voor niemand verrassend. ’

Hij had zich erop voorbereid zaterdag een meevaller van nog ruim een miljard euro te verdelen om het koopkrachtverlies te verzachten, toen Wilders onverwacht opstapte.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... dienst.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ariel »

Hero Brinkman twittert : "Wilders maakt zich druk over AOW' ers. Heeft hij 2 jaar nauwelijks gedaan. PVV levert hardwerkende burger over aan links. Dure Duikpolitiek."

kijk...En van dat soort judas taal word ik nu misselijk van :yuk:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ariel »

Wilders ontkent geruchten: Mijn fractie was unaniem

zondag 22 april 2012

PVV-leider Geert Wilders ontkent dat 'gerommel in de fractie' de werkelijke reden zou zijn achter het opstappen uit het Catshuisberaad. 'Die valse spin van Stef Blok over zogenaamd terugfluiten fractie is grote onzin.'

Dat laat Wilders weten aan elsevier.nl.

‘De fractie was en is unaniem en er is vrijdag niets aan de fractie voorgelegd,’ meldt Wilders.

'Blok kwebbelt over ‘dissidenten’ en ‘terugfluiten’. Grote onzin. Unanieme PVV-fractie tegen Brusselse dictaten en aanval op onze ouderen,' voegt de PVV-leider daarnaan toe op Twitter.

Onenigheid
Volgens VVD-fractievoorzitter Stef Blok moet het opstappen van Wilders wel zijn veroorzaakt door onenigheid in de fractie. ‘We wisten al zeven weken dat deze koopkrachtverliezen voor AOW'ers er aan zaten te komen.’

Volgens De Dagelijkse Standaard zouden zeker vijf PVV-Kamerleden willen opstappen omdat zij de beperkingen van de sociale zekerheid niet konden accepteren.

Blok blijft bij zijn stelling. 'Wilders is akkoord gegaan met de bezuinigingen. Zaterdag zegt hij na overleg met zijn fractie ineens dat hij toch niet akkoord kan gaan met het pakket. Dan kan ik geen andere conclusie trekken dan dat de fractie er niet achter stond.'

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... naniem.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Rechtsliberaal
Berichten: 172
Lid geworden op: do sep 02, 2010 8:52 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Rechtsliberaal »

Ali Yas schreef:
Rechtsliberaal schreef:Van links, en vooral PvdA en SP, moet ik niets hebben
Ja, maar de PVV is óók links. Dat is precies de reden dat het catshuisoverleg is gestrand. Ik zou als ik links was niet te vroeg juichen: misschien snapt Nederland ergens wel wat hier is misgegaan en wint de VVD straks juist.
En links juichte gisteravond, voorbarig als het maar kan. . .

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ozes »

De VVD is ook maar een splinterpartij van de PVDA
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

mercator
Berichten: 19164
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Zucht. Ik begrijp de PVV niet meer.]

Ik wel. Wilders weet dat de EU de grootste struikelblok is om iets aan de Islamisering te doen. Door eruit te stappen legt hij een bom onder de EU. Links gaat nu nl. een potverteer-programma uitvoeren waar de EU absoluut tegen is, links Nederland krijgt nu zijn ouwe bondgenoot, de EU tegen.
Wilders gaat zijn anti-EU economisch programma laten uitvoeren door zijn eigen vijanden.
Nederland gaat nu de weg van Griekenland op, het begrotingstekort gaat de pan uit swingen en heel de EU wordt voor aap gezet. Het is hoog spel, maar dat volledig kadert in Wilders" anti EU politiek. Wilders is een nationalist met een sociale agenda voor de EIGEN bevolking. Een ware nationaal-socialist in de goede betekenis van het woord.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ariel »

Wilders is leugenachtig over Brussel'

Wilders geeft op leugenachtige wijze Brussel de schuld van de mislukte Catshuisbesprekingen. Dat zegt Eurocommissiaris Neelie Kroes tegen het Financieele Dagblad. 'Ik vind het onverantwoord dat het overleg tussen de regeringspartijen en de gedoogpartner is mislukt', aldus Kroes.

De eurocommissaris is 'geschokt' over het stuklopen van de onderhandelingen. Ze is kwaad dat Wilders Brussel hiervan de schuld geeft. De PVV'er zei gisteren dat hij niet mee wil gaan met het 'dictaat van Brussel' om in 2013 het begrotingstekort terug te dringen naar 3 procent.

'Het is van de Nederlandse regering zelf een heel duidelijke beslissing geweest om hiernaar te willen streven', aldus Kroes. 'Dan kun je niet zeggen: dat doet Brussel.' Volgens Kroes was het juist Nederland dat zo overtuigd is van het belang van een duurzame financiering van Europa. De begrotingsnormen waren vooral een Nederlands idee, zegt ze.

Kroes kijkt bezorgd naar de opstelling van Wilders in de komende verkiezingen. 'Als je dan ziet hoe de gedoogpartner bezig is de verkiezingsstrijd nu al met absoluut foute en leugenachtige berichten te larderen, dan maak ik me grote zorgen.'

http://www.ad.nl/ad/nl/10626/Catshuisov ... ssel.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja maar Neelie, ik kan me voorstellen dat jouw EU centjes lekker smaken, maar je moet niet jokken. Het is namelijk WEL verplicht door Brussel dat we het begrotingstekort terug dringen naar 3 procent.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19164
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Kroes kijkt bezorgd naar de opstelling van Wilders in de komende verkiezingen. 'Als je dan ziet hoe de gedoogpartner bezig is de verkiezingsstrijd nu al met absoluut foute en leugenachtige berichten te larderen, dan maak ik me grote zorgen.'

Ja maar Neelie, ik kan me voorstellen dat jouw EU centjes lekker smaken, maar je moet niet jokken. Het is namelijk WEL verplicht door Brussel dat we het begrotingstekort terug dringen naar 3 procent.
Zie je wel. In Brussel dachten ze al dat Wilders "gecastreerd" was en braaf mee in de EU pas zou lopen en kijk s aan. Daar staan ze nu met hun 3 % norm. Niet Wilders gaat er zijn voeten aan vegen maar de EU-minnende socalisten en katholieken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ariel »

PVV-leider Geert Wilders vindt het ,,echt ongelooflijk hoe de VVD en het CDA de afgelopen 24 uur aan het zwartepieten en spinnen'' zijn tegen de PVV. ,,Nu Kroes ook weer voluit. Ik ga dat niet terugdoen. Ik ga geen goedkope verwijten terug maken, maar hou me graag bij de inhoud'', stelde Wilders zondagavond in een reactie aan persbureau ANP.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19164
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door mercator »

Ariel schreef:PVV-leider Geert Wilders vindt het ,,echt ongelooflijk hoe de VVD en het CDA de afgelopen 24 uur aan het zwartepieten en spinnen'' zijn tegen de PVV. .
Natuurlijk. Ze dachten dat ze Wilders "gekooid" hadden maar dat was even een misrekening. Nu hebben ze al die tijd voor niets in dat Catshuis gezeten ! Nu moeten Rutte en Verhagen met hangende pootjes naar Brussel om aan de EU bonzen uit te leggen dat het in Nederland de Griekse toer opgaat van VOOR de bezuinigingen daar.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Schepsel »

Wilde Wilders die 3% niet zelf?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ariel »

Het volk dat in duisternis wandelt

De gedoogden gedogen niet meer dat zij gedoogd worden, en dat komt goed uit want de gedogers gedogen de gedoogden niet langer. De nationale berichtgeving daarover is van een allure die sinds de Duitse Demokratische Republiek niet meer vertoond is. Er is geen touw aan vast te knopen. De oude
bijbeltekst ‘het volk dat in duisternis wandelt’ krijgt in het licht van het nieuws van de afgelopen zaterdag en zondag een geheel nieuwe glans, gloed en betekenis. Behalve de direct betrokkenen weet niemand wat er aan de hand is. Dat is ongezond. Maar wel een goede basis om een scala van volksvertegenwoordigers te (her)kiezen. Dat laatste was ironie.

Het is in Nederland gebruikelijk dat de zittende overheid via de geheime dienst nieuwe politieke bewegingen saboteert. Dat is gebeurd met de communisten in al hun schakeringen, met de Centrumdemokraten, met de Centrumpartij, met de Boerenpartij, met de Provo’s en de Kabouters, en wie weet met wie meer. Het laatste boek van Roel van Duijn, Diepvriesfiguur, illustreert dat overvloedig. Allerlei gewezen bestuurders en bewindslieden hebben dat in memoires en interviews bevestigd. Is dat nu ook gebeurd? Onze kleinkinderen zullen het weten uit de geschiedenisboeken, wij tijdgenoten worden niet in staat geacht met zulke informatie om te kunnen gaan.

En dan dat staatsiebezoek van de Turkse president en Koningin Beatrix aan Limburg, waar de PVV intern ruzie over kreeg. Is er ooit eerder een ceremonieel staatsiebezoek geweest waarbij Limburg officieel aangedaan werd of op het programma stond? Of ging het bij dit bezoek gewoon om stoken? Ik ben niet verbaasd dat de pers dat niet uitzoekt en bespreekt. Sterker nog, er is niemand die het uitzoeken van zoiets als een geschikt onderwerp voor de moderne standaardmedia beschouwt.

De redenen die Geert Wilders opgeeft, zijn wel geldig maar er moet meer zijn. Natuurlijk is het idioot om de Nederlandse ouderen minder te gaan geven om de Griekse ouderen meer te gaan geven. Terwijl die Nederlandse ouderen in guldens Nederlandse premie hebben betaald, en die Griekse niet. Natuurlijk klinkt het bedrag dat op ontwikkelingssamenwerking bezuinigd gaat worden, niet goed. Mensen in Nederland laten verrekken om geld te kunnen overmaken aan buitenlandse dictators, het blijft moeilijk te verdedigen. Maar daarvoor nu de staatsmacht uit de vingers laten glippen? Juist nu, nu de euro kopje onder aan het gaan is?

Hans Jansen

http://hoeiboei.blogspot.com/2012/04/he ... ndelt.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ozes »

De EU is inderdaad degene die de 3% eist.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2546
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door silkyboxershortXL »

Het 3 % verdrag is in de afgelopen weken getekend, maar het ESM akkoord moet nog door de kamer. En die maakt finaal het einde aan de soevereiniteit van Nederland. Dat splijt de regeringscoalitie sowieso. De dan ontstane schuldvraag veroorzaakt een publiek debat dat ongewenst is wegens het onverdedigbaar zijn van het ESM. De regering vindt in de PVV een onverzettelijke tegenstem, een onneembare horde, beter is dan (geredeneerd vanuit de landverraders) de werkelijke oorzaak diffuus te maken ( het ESM-akkoord ) en het mislukte catshuis overleg aan te voeren . Dit interesseert de huidige marionetten niet echt maar is wel van belang voor de komende verkiezing.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

mercator
Berichten: 19164
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door mercator »

Schepsel schreef:Wilde Wilders die 3% niet zelf?

Nee. Die Maastrichtnorm is jaren geleden dictatoriaal vastgesteld in Maastrcicht, voor dat er van Wilders of PVV spreke was. Wilders acht zich daar niet door gebonden en dat is natuurlijk 100 % correct.
Als we die ellendige Euro niet hadden gehad was er helemaal geen probleem geweest en had elk land afzonderlijk en autonoom de begroting kunnen aanpassen aan de eigen behoeften.

Wilders is een nationaal socialist in de goede zin van het woord: een sociaal beleid maar alleen voor het eigen volk. Het zijn Rutte en Verhagen die aan de Europese leiband van de 3 % willen lopen, niet Wilders. Al dat betogen en moddergooien over de bezuinigingen had gericht moeten zijn tegen Rutte en Verhagen, niet tegen Wilders.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 41740
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Mahalingam »

De EU en de val van onze regering.
"Tijdens een eurotop op 30 januari 2012 werd de Europese Raad het eens over het nieuwe begrotingsverdrag. Het nieuwe verdrag is voor alle landen die de euro als munteenheid voeren verplicht. [...]
De 25 nationale parlementen moeten het verdrag ratificeren. "
Weigeren is er niet bij.
En wat zegt dat verdrag dan wel?
"...Het begrotingstekort van eurolanden mag niet groter zijn dan 3 procent, de staatsschuld mag maximaal 60 procent van het bruto binnenlands product bedragen.
Binnen een jaar moeten de landen de nieuwe regels opgenomen hebben in de nationale wetgeving en, indien noodzakelijlk de grondwet.
Je ziet, de EU bepaalt al de inhoud van onze grondwet.
De clou van de zaak is: zelfs met 3% tekort komen we boven die 60% BNP uit.
(grote afbeelding)

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door Ariel »

De clou van de zaak is: zelfs met 3% tekort komen we boven die 60% BNP uit.
En dat betekent dat we zo wie zo een flinke boete aan de EU moeten betalen . De boete is volgens mij dan ruim 1 miljard. Die de EU dan weer kan uitgeven aan idiote dingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8015
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De regering: wat doen ze?

Bericht door xplosive »

Ali Yas schreef:Ja, maar de PVV is óók links. Dat is precies de reden dat het catshuisoverleg is gestrand.
De PVV is in ieder geval te links voor het CDA, maar dat is van weinig belang, want het CDA is op sterven na dood. Wilders scheldt wel op links, maar laat tegelijkertijd zien dat de PVV doorspekt is met typisch linkse (marxistische ?) standpunten zoals "bejaarden knuffelen".
Ali Yas schreef:Ik zou als ik links was niet te vroeg juichen: misschien snapt Nederland ergens wel wat hier is misgegaan en wint de VVD straks juist.
Het zou inderdaad ernstig slecht zijn als de partij van islam-knuffelaar Mark Rutte met de eer zou gaan strijken. Bovendien snappen ze bij de VVD nog steeds niet dat 14 miljard extra bezuinigen met als gevolg daarvan 40 miljard extra economisch verlies per saldo geen winst voor de schatkist oplevert, maar juist verlies. Desondanks blijven ze bij de VVD hardnekkig de kop in het zand steken, wat het CPB hen ook voorrekent. De VVD is kampioen kortzichtig korte-termijn-denken. Daar wordt niemand in Nederland beter van. Een dergelijk kortzichtig denken zie je soms ook in het bedrijfsleven, wanneer men alles inzet op een beleid dat leidt tot maximale kwartaalcijfers, zelfs als dit betekent dat de gevolgen van dat beleid zijn dat het bedrijf na 2 jaar failliet gaat. Ze komen dan niet op het idee om genoegen te nemen met een beleid dat leidt iets mindere kwartaalcijfers maar dat wel leidt tot duurzame overlevingskansen van het bedrijf op langere termijn.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Catshuisberaad mislukt: geen akkoord VVD, CDA en PVV

Bericht door Schepsel »

Ik hoop in ieder geval dat ze niet meer zulke achterlijke ministers aanstellen. Dat was me een zootje zultkoppen zeg, vooral die van Volksgezondheid (geef de zwakbegaafde toch geen macht!) en Onderwijs. Die helpen een land naar de zak ongeacht hun politieke kleur.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76234
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Catshuisberaad mislukt: geen akkoord VVD, CDA en PVV

Bericht door Ariel »

Men begint nu toch wel erg te speculeren. Ik moet toegeven dat de gedachte om op deze manier van bepaalde fractieleden af te komen ook even in mijn hoofd gespeeld heeft.
Maar ik dacht, dat als er inderdaad 5 fractieleden dwars lagen, het voor Wilders geen nut meer had om door te gaan, omdat hij dan zo wie zo geen steun maar aan dit kabinet kon geven.
Ik weet het niet. [c045.gif] Ik geloof niet dat Wilders voor zijn eigen eer en zaligheid het landsbelang uit het oog zou verliezen.
En verder gaan alle beerputten weer open en worden alle oude incidenten weer breed uitgemeten.
'Wilders wil via verkiezingen van fractieleden af'

PVV-leider Geert Wilders is uit het Catshuisberaad gestapt om via nieuwe verkiezingen van fractieleden af te komen. Die theorie oppert een ingewijde aan het AD.

Over de reden van het breken van Wilders wordt volop gespeculeerd. De PVV benadrukt dat de partij simpelweg niet kon leven met het akkoord dat PVV, CDA en PVV hadden uitonderhandeld. 'Onze achterban zal begrijpen dat het eindtotaalpakket voor hen negatief zou uitpakken. De 3-procentregel die is opgelegd vanuit het bemoeizuchtige Europa is onacceptabel,' zegt PVV-Kamerlid Richard de Mos. Hij geeft aan voor 110 procent achter zijn fractievoorzitter te staan.

Toch gelooft eigenlijk niemand dat pas het eindresultaat van zeven weken onderhandelen voor Wilders de doorslag gaf om te breken. 'Dat is echt grote onzin, hij wist vanaf dag een wat er op tafel lag,' zegt een CDA-bron. Ook het vertrokken PVV-Kamerlid Hero Brinkman gelooft dat Wilders al eerder zijn conclusies had getrokken. 'Ik had vanaf het begin sterk het vermoeden dat hij de bezuinigingen niet zag zitten,' stelt hij.

'Coup'
Een ingewijde meldt dat Wilders een soort coup heeft gepleegd. Juist om geen last te hebben van zijn fractie zou hij de beslissing om te stoppen met een klein clubje vertrouwelingen als Fleur Agema en Martin Bosma hebben genomen. Het zogenaamde 'team Wilders' blijft een mysterieus gezelschap, het is onduidelijk wie er precies in zit. Eerste Kamerlid Machiel de Graaf, Europees parlementslid Barry Madlener en Tweede Kamerleden Louis Bontes en Teun van Dijck, jeugdvriend van Wilders worden genoemd.

Wilders had goede redenen om een select gezelschap om zich heen te verzamelen. Sinds de snelle groei van de partij heeft Wilders zijn handen vol aan personele problemen. In geen enkele fractie bleven incidenten uit. Zo was er een 'brievenbuspisser', een Kamerlid dat een kopstoot zou hebben uitgedeeld en schikte, een raadslid dat weg moest door gedoe over declaraties.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... n-af.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie