Het is de moslimwereld, niet de islam

Alba
Berichten: 729
Lid geworden op: Zo Sep 03, 2006 4:11 pm
Locatie: Aarde

Het is de moslimwereld, niet de islam

Berichtdoor Alba » Ma Mei 07, 2012 9:02 am

'Er is veel mis in de moslimwereld, maar de islam is goed'

Eildert Mulder

Er leiden veel wegen naar Mekka, zo blijkt op de vijfde nationale bekeerlingendag. Had Michiel Lute uit Anna Paulowna ooit kunnen bevroeden dat hij nog eens bij de Omar Faroekmoskee in Overvecht halal-stropdassen zou verkopen?

Sinds ruim vier jaar draagt hij ook een islamitische naam, Abdus Samad. Bij halal denk je aan halal-vlees, of misschien een halal-hypotheek. Maar een halal-stropdas? Michiel: "Onze profeet heeft mannen verboden zijde te dragen. De meeste stropdassen zijn van zijde, die van mij zijn van katoen of polyester."

Gemeenschapsgevoel
Zijn interesse voor de islam begon met Marokkaanse vrienden. Hij kapte met ze, omdat ze de verkeerde kant uitgingen. Maar er bleef toch iets positiefs hangen.

Het had te maken met gemeenschapsgevoel: "Het was moeilijk te definiëren". Hij wilde zijn leven opnieuw op de rails zetten, bad veel. Een Zuid-Afrikaan wees hem de weg, de prediker Ahmad Didat, bij leven een geweldige debater die felle polemieken met het christendom voerde.

In de moskee, eens een kerk, vertelt een Jamaicaan uit Engeland over zijn bekering. Zijn rap paste niet meer bij de islam. Hij propageert nu in muziek en zang zijn nieuwe geloof. Op de galerij boven klinkt de heldere, Hollandse stem van een zich bekerende 'zuster'. Tweemaal in het Arabisch en eenmaal in het Nederlands zegt ze de geloofsbelijdenis op. Ze is de achtste bekeerling van deze dag.

Een grote uitdaging
De leider van de bijeenkomst, Nourdeen Wildeman, las vijf jaar geleden zijn eerste boek over de islam: "Over moslims wist ik dat ze soms niet aten en vaak schoten. Ik hoorde dat de islam een grote uitdaging was en dacht: dan moet ik er meer van weten.

Op den duur bekroop me de ­gedachte dat de moslims wel eens gelijk konden hebben. Ik vond dat eerst beangstigend. Voor collega's werd ik de vraagbaak over de islam. Opeens dacht ik: gek, als ze me nou eens zouden vragen waarom ik zelf geen moslim ben, dan zou ik geen antwoord weten."

Hij kon zonder problemen moslim worden, wat vindt hij ervan dat in moslimlanden moslims niet van geloof kunnen veranderen? Nourdeen: "Ik heb gekozen voor de islam en heb de moslims erbij gekregen. Er is veel mis in de moslimwereld, maar de islam is goed."

Rust in een moskee
Zijn vader, Victor Wildeman, houdt een bevlogen toespraak over zijn werk in een gevangenis in de Oegandese hoofdstad Kampala. Samen met zijn vrouw leidt hij de organisatie Second Chance Support. Ze laten de gedetineerden zelf hun gevangenis opknappen, waarbij ze en passant ook een opleiding als metaal- en houtbewerker krijgen.

Wanneer is hij moslim geworden? "Nooit", luidt zijn antwoord. "Ik ben ongelovig." Maar als hij de drukte van Kampala even niet aankan zoekt hij wel rust in een moskee. De Kadafimoskee, heet die nog steeds.

Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/ ... goed.dhtmlWeer een stelletje landverraders in het nieuws.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Het is de moslimwereld, niet de islam

Berichtdoor H.Numan » Ma Mei 07, 2012 9:45 am

Trouw word geschreven vol geklodderd door Gristenen die een kerk liever zien veranderen in een fanatieke haatmoskee dan in een kantoorpand. Want in die moskee wordt tenminste god vereert.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Het is de moslimwereld, niet de islam

Berichtdoor Manon » Ma Mei 07, 2012 9:49 am

de halal-stropdas! we mogen vast ook gerust aannemen dat deze enkel door islamitische kleermakershanden gegaan zijn?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 38947
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het is de moslimwereld, niet de islam

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 07, 2012 11:16 am

    Michiel: "Onze profeet heeft mannen verboden zijde te dragen. De meeste stropdassen zijn van zijde, die van mij zijn van katoen of polyester."
Is er een fatwa over stropdassen? dat is wel nodig want de vraag die opkomt is: in de tijd van Mohammed hadden ze geen kustzijde.
Is een stropdas van kunstzijde toegestaan? Ik denk het niet.
Dit naar analogie van de fatwa over potato chips met volledig chemische bacon-smaak (dus varken-vrij).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71980
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het is de moslimwereld, niet de islam

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 07, 2012 11:41 am

Tja...Een artikel van Eildert Mulder . Daar kan je dit soort "Oh, wat is Islam toch een mooie vreedzame religie" artikelen van verwachten.
Eildert Mulder is Arabist en Midden-Oostendeskundige . Hij is tegenwoordig erg druk met Anders Breivik, en dat de oh zo gevaarlijke Wilders hier ook een boel Anders Breivikjes aan het produceren is.

De Trouw is inderdaad net zoals Wim Camp van mening dat Islam de bondgenoot van het Christendom is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38947
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het is de moslimwereld, niet de islam

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 07, 2012 4:04 pm

Er is veel mis in de moslimwereld maar niet in Kuwait.
Tenminste geen kwaad woord over dat land waar daar kwam het geld vandaan om de zaak te bekostigen. Vandaar deze tekst in de Koeweitse krant waarin Koeweit opgehemeld wordt dat het een lieve lust is.
Dutch Muslim converts praise Kuwait''s role in promoting understanding of Islam
Steenvorden noted that there is a growing group of Dutch people who are interested in Islam. About two months ago an 83-year old Christian man became Muslim. He said he went to Kuwait two years ago following an invitation by the Islamic Presentation Committee to participate in a conference on new European Muslim converts. "This conference in Kuwait was a helpful in a number of ways. It helped us experience what is to be a Muslim in a Muslim country. This is very important for us because we never grew up hearing the Adhan (the call to prayer). We experienced brotherhood and we got knowledge" he said.
[...]
Lee Ravenberg whose mother is Dutch but father from Surinam said he became Muslim two years ago.
He told KUNA that when the anti-Islam Dutch politician Geert Wilders claimed that "Islam is evil"; he started investigating about Islam. Ravenger, who is studying computers, said he was convinced about the message of Islam which is the submission to God.

http://www.kuna.net.kw/ArticleDetails.aspx?id=2238874&language=en
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71980
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het is de moslimwereld, niet de islam

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 07, 2012 4:45 pm

Die Steenvorden moet dan Noureddine Steenvoorden zijn, want die is helemaal in Allah.

Alleen is die goeie sul er zich niet van bewust dat hij een soort van hollandse boerenkool Islam aanhangt.
Hij heeft eens de relitest van Trouw gemaakt, en toen kwam de aap uit de mouw. Noureddine is eigenlijk geen echte moslim. :laugh1: Hij was not amused.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten