Uitdagingen

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Uitdagingen

Bericht door Ariel »

Uitdagingen
Theodor Holman

'Nieuwe uitdagingen!' Wat zouden vertrekkende politici daar toch mee bedoelen?

Ineke van Gent (GroenLinks) vertrekt uit de Kamer omdat ze 'nieuwe uitdagingen' wil aangaan. Nebahat Albayrak (PvdA) zal ons ook verlaten, terwijl ze twee maanden geleden nog fractieleider wilde worden. Ook zij wil nieuwe uitdagingen aangaan. Mevrouw de voorzitter, Gerdi Verbeet (PvdA), houdt de Tweede Kamer eveneens voor gezien. En ook Ewout Irrgang (SP) gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen. Allemaal politici ter linkerzijde van het politieke spectrum. Of heeft dat er niets mee te maken?

Ik vind het toch vreemd.

Irrgang had - als de peilingen voor de SP werkelijkheid worden - misschien minister kunnen worden. Waarom dan die exodus? Zou het Kunduzakkoord daarmee te maken hebben? Ik denk het wel. In het Kunduzakkoord, waar Van Gent nog zo hard aan had gewerkt, lees je: 'De maximumduur van de wachtgeldregeling voor politici wordt per 1 september 2012 gelijkgesteld aan de maximumduur van de WW-uitkering (maximaal 38 maanden).'

Dat is toch grappig. We hadden voor politici een riante wachtgeldregeling. Het is dus heel slim van Van Gent, Albayrak en Irrgang nú weg te gaan. En ook wel van Verbeet. Zij krijgt tot haar 65ste wachtgeld. Ze vallen nog in de oude regeling. Zouden ze dát met nieuwe uitdagingen bedoelen: betaald niets doen?

Is dat geen uitkeringsfraude? Nee. Maar ze zijn dan wel burgers die zo veel mogelijk uit de gemeenschapspot willen halen.

Bij de PvdA moet dit toch tot vragen leiden. Partijvoorzitter Hans Spekman heeft immers een integriteitswerkgroep ingesteld met Herman Tjeenk Willink als voorzitter. Die moet met een gedragscode voor PvdA'ers komen. Spekman zei in april in VN dat 'leden elkaar moeten aanspreken op zakkenvullerij'. Hij walgde van Wim Kok en Jacques Wallage en vond het 'onuitstaanbaar' wat zij deden. Diederik Samsom had ook met Kok gebeld toen hij fractieleider was geworden. "En dat was geen prettig gesprek geweest." Het ging over bonussen bij PostNL.

Zal Samsom Albayrak en Verbeet die gedragscode voorhouden? Is dát niet een leuke nieuwe uitdaging?

http://www.parool.nl/parool/nl/508/THEO ... ngen.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja...Zo had ik het nog niet bekeken. Theodor kan wel eens gelijk hebben.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Uitdagingen

Bericht door Manon »

Had Femke Alsema ook niet zo'n riante regeling?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Uitdagingen

Bericht door Ariel »

Manon schreef:Had Femke Alsema ook niet zo'n riante regeling?

Ik vermoed dat er heel wat kamerleden met zo'n leuke regeling bestaan. Men moet ook de oude regeling van het wachtgeld aanpakken. Het is toch belachelijk en van de domme dat ex-kamerleden jarenlang een riant salaris krijgen voor niks doen, terwijl een normale werknemer gelijk de WW ingeschopt wordt.
De dames en heren kamerleden zorgen goed voor zich zelf.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42480
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Uitdagingen

Bericht door Mahalingam »

Het idee achter dat eeuwige wachtgeld voor ze was: zeker als je links bent (maar niet uitsluitend) dan is er geen werk meer na de politiek, Niemand wil zo'n minkukel vol politiek geneuzel en zonder verdere vaardigheden hebben. Je bent afhankelijk van je politieke ex-vriendjes om je een gesubsidieerd baantje te geven. En daar kan je niet op bouwen, zeker niet als ze je weggebonjourd hebben met het spreekwoordelijke mes in de rug..
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Uitdagingen

Bericht door gerard_m »

Voor die regeling heb je ook niet lang in de kamer hoeven zitten. Wie al snel met een of ander schandaal de kamer moet verlaten, profiteert toch van deze regeling, dit in tegenstelling tot gewone werknemers. Maar laten we positief blijven, het is goed dat de regeling wat versoberd wordt en ook wel heel menselijk om er dan nog even van te profiteren.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77326
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Uitdagingen

Bericht door Ariel »

Ik lees dat de wachtgeld regeling al versobert was.

In plaats van 4 jaar wachtgeld moeten de vertrekkende Kamerleden het doen met 3 jaar en 2 maanden. Dat is net zo lang als de maximale WW-duur.

Er is nog wel een groot verschil met de 'gewone' WW. Kamerleden hoeven maar 3 maanden in functie te zijn geweest om 2 jaar wachtgeld te krijgen. Dat is iets waar ontslagen werknemers alleen maar van kunnen dromen: zij moeten 24 jaar in dienst zijn geweest.

VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie spraken de maatregel vorige maand af in hun begrotingsakkoord. In 2010 was de wachtgeldregeling al verkort van 6 naar 4 jaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Uitdagingen

Bericht door H.Numan »

Manon schreef:Had Femke Alsema ook niet zo'n riante regeling?
Nee, die heeft een veel betere regeling. Als je 12 jaar in de kamer hebt gezeten behoudt je je uitkering tot je 65 bent.
Femke begon heel jong in de Kamer en heeft precies - tot op de seconde nauwkeurig - die termijn in de Kamer gezeten om aan de minimum eis te voldoen.

Ze kan nu (op andermans kosten) tot haar 65ste in een Mercedes op bruinkool door het land rijden.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Plaats reactie