Nooit meer Groen Links

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19955
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor King George » Zo Dec 22, 2019 3:06 pm

VOOR:

Afbeelding

NA:

Afbeelding

ZIN IN DE TOEKOMST:

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 16, 2020 12:14 am

GroenLinks...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Jan 18, 2020 8:24 am

Afbeelding
Afbeelding

Deniz Karaman stopt als raadslid

14 januari 2020


Anderhalf jaar geleden

Het politieke debat in Amsterdam wordt steeds feller: polderen is uit, polariseren is in. Daarom voel ik juist nu dat ik mij wil inzetten om van Amsterdam weer een échte inclusieve plek te maken waar geen ruimte is voor segregatie op welke grond dan ook. Als geboren biculturele Amsterdammer en met mijn diverse achtergrond in zowel de culturele sector, de zorg als het onderwijs heb ik gezien waar verschillende Amsterdammers tegenaan lopen en wil ik vanuit de Stopera hun stem laten horen.

Ik sta voor onze partij die duurzaamheid niet als commerciële trend ziet, maar er werk van maakt omdat zij erin gelooft. De partij die vercommercialisering van de stad tegengaat en die opkomt voor de voetgangers en fietsers. Ik ben trots op de boodschap van GroenLinks Amsterdam de laatste vier jaar en ik zie mezelf als de belichaming hiervan: open en eerlijk, rechtvaardig en sociaal, empathisch én positief.

Anderhalf jaar later

Deniz Karaman heeft helaas besloten om op 22 januari te stoppen als raadslid in Amsterdam. We begrijpen zijn besluit en willen hem bedanken voor zijn goede werk voor de Amsterdammers en GroenLinks. Tijdens de raadsvergadering van woensdag 22 januari zal Deniz een afscheidsspeech houden. Maar hieronder licht hij zijn beslissing alvast toe.

Waarom heb je de keuze gemaakt om te stoppen?
Ik heb mij de afgelopen tijd met heel veel liefde, enthousiasme en positieve energie ingezet voor de stad en voor de partij, maar helaas voelde ik me vanaf dag één niet helemaal thuis in deze functie. Na meer dan anderhalf jaar geprobeerd te hebben om toch een invulling te geven aan het eervolle ambt van raadslid op een manier die wél bij me past, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit niet de juiste rol is voor mij.

Om die reden leek het me niet eerlijk tegenover mijzelf, mijn partij GroenLinks, mijn collega’s, maar ook de Amsterdammers die op mij gestemd hebben om nog langer raadslid te blijven. De stad heeft niet veel aan iemand die zich niet op zijn plek voelt en die daardoor niet kan geven waarvoor en waardoor hij gekozen is.

Wat vond je zo lastig aan de rol van raadslid?

Ik ben iemand die het ontzettend belangrijk vindt om dichtbij zichzelf te blijven, ik hou van constructief samenwerken en werk oplossingsgericht. Ik merkte dat ik moeite had om deze drie dingen te verenigen in mijn raadswerk. Ik vond de sociale en verbindende kant van het werk zowel binnen de fractie én de partij, alsook met verschillende collega’s van andere partijen goed bij me passen. Maar zodra ik in de setting van de ‘politieke arena’ kwam verdween de positieve energie en overheerste er een zwaar gevoel.

Een groot deel van het raadslidmaatschap speelt zich namelijk af in de publieke commissie- en raadsvergaderingen. Verschillen worden daar juist benadrukt met als doel om Amsterdammers te laten zien waar elke partij voor staat. Ik zag dat mijn collega’s deze rol op een veel natuurlijkere manier vervulden dan ik. Het vergroten van verschillen is iets dat niet bij mijn persoonlijkheid past. Het plezier van de andere taken van het raadslidmaatschap wogen uiteindelijk dan ook niet op tegen de moeite die het mij kostte om deel uit te maken van die politieke wereld.

Waar ben je trots op?
Ik ben ontzettend trots op het feit dat ik raadslid heb mogen zijn in de mooiste stad en namens de mooiste partij van Nederland. Dat ik als politieke nieuwkomer op zo een hoge plek op de verkiezingslijst werd geplaatst, gaf aan hoeveel vertrouwen GroenLinks in mij had. Ik hoop dat ik in de periode dat ik actief was als raadslid mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de partij en aan de stad, zodat het de keuze voor hen waard was.

Verder zijn politici logischerwijs vaak trots op de politieke doelen die ze behalen en natuurlijk ben ik blij met de dingen die ik heb bereikt op mijn portefeuilles, maar ik ben vooral trots op wat ik heb mogen bijdragen aan het sociale en positief strijdbare karakter van onze fractie en partij.

Portefeuille(s)
• Werk & inkomen en participatie
• Kunst & cultuur
• Lokale media
• Monumenten
• Gemeentelijk vastgoed
• Coördinatie bedrijfsvoering en inkoop

Deniz zal worden opgevolgd door Jenneke van Pijpen. (54 jaar)

De treurnis leest nog langer, maar ik vond het welletjes.

GroenLinks moet het vooral hebben van pijpen van het marxistische erfgoed.

Bij het lezen van deze voor Amsterdamse begrippen enorme tragedie schoten de tranen in mijn ogen en stroomden ze als een waterval richting afvoerputje van de politiek.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jan 19, 2020 11:24 am

Het gras is altijd groener bij ....
Er zijn elders Grazige Weiden:

"Voordat ik had besloten om te stoppen, was al bekend geworden dat ik in de kandidatencommissie van GroenLinks voor de Tweede Kamer zou zitten en dat traject duurt ongeveer tot het eind van 2020. Zo kan ik de politiek maar ook GroenLinks op een manier dienen die beter bij mij past. Ik hoop bij te dragen aan een sterke, inclusieve en progressieve lijst."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 05, 2020 1:27 am

GroenLinks zet gedeputeerde uit partij om samenwerking met FvD/PVV

4 februari 2020

Afbeelding

DEN HAAG – GroenLinks heeft de Limburgse gedeputeerde Carla Brugman (foto) uit de partij gezet. Zij stapte zonder overleg in het college van Gedeputeerde Staten met onder anderen Forum voor Democratie en de PVV.

Het Limburgse college bestaat uit een soort ’zakencoalitie’, met gedeputeerden die geselecteerd zijn op basis van deskundigheid in plaats van politieke kleur. Brugman gaf zelf ook aan dat ze op persoonlijke titel plaatsnam in het college. De provinciale afdeling van GroenLinks wilde niets weten van samenwerking met FVD en PVV en besloot in juni Brugman uit de partij te zetten.

Pas een half jaar later is het royement een feit. Vorige week klaagden GroenLinksers in dagblad De Limburger dat Brugman nog niet uit de partij was gezet. GroenLinks kon toen vanwege privacy nog niets zeggen over het proces.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19955
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nooit meer Groen Links

Berichtdoor King George » Za Mar 07, 2020 3:16 pm

Rijp voor de Roze Kwal Award. Kneiterlinks.


  Rutger Groot Wassink: ‘Ik wil in Amsterdam nog best wat linkser gaan’


  Afbeelding
  Rutger Groot Wassink: ‘Het is een bredere poging van politieke tegenkrachten om dit college, en mij in het bijzonder, af te schilderen als een stel gekkies. Terwijl wij niets anders doen dan ons inzetten voor deze stad, en iedereen erin.’ BEELD SANNE ZURNE

  De veelbesproken en door sommigen verfoeide linkse coalitie van Amsterdam is halverwege. Rutger Groot Wassink, GroenLinkswethouder en geestelijk vader van het college, vindt dat het allemaal nog linkser mag. ‘Ik ga niet inbinden.’

  Michiel Couzy en Ruben Koops7 maart 2020, 7:00

  Twee jaar geleden ging Amsterdam verloren aan links, vond premier Mark Rutte. GroenLinks boekte in maart 2018 een historische overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen en was ineens de grootste partij van de stad. Lijsttrekker Rutger Groot Wassink van GroenLinks smeedde een progressieve coalitie met PvdA, D66 en SP, een samensmelting die tot in het torentje van de minister-president voor beroe­ring zorgde.

  De nieuwe lente die het progressieve gemeentebestuur beloofde, was in de ogen van politieke tegenstanders juist een gure herfst. De Tweede Kamer stemde over een motie om delen uit het collegeprogramma ongeldig te verklaren, de ‘kletsende klasse’ van tv-persoonlijkheden zoals Jack van Gelder en Gerard Joling viel Amsterdam, GroenLinks en ­burgemeester ­Femke Halsema regelmatig aan in de media.

  Rechtse partijen hebben de stad uitgeroepen tot ‘openbaar gekkenhuis’, zeker toen Groot Wassink in de stad vijfhonderd opvangplekken regelde voor uitgeprocedeerde vluchtelingen en mensen met een illegale verblijfsstatus. De omschrijving ‘Pyongyang aan de Amstel’ viel, verwijzend naar het stalinis­tische regime in Noord-Korea.

  Het is ‘evidente, virulente Amsterdamhaat’ zegt Groot Wassink, die zich van de kletsende klasse weinig aantrekt, maar zich wel verbaast over de ‘hysterie’ uit de Haagse politiek. “Ik begrijp dat partijen Amsterdam en GroenLinks gebruiken als boksbal. Is dat terecht? Nee. Is dat schadelijk? Ja.”

  Heeft u dat er niet zelf naar gemaakt door naast een beeld van Domela Nieuwenhuis op de foto te gaan, of door uw gebalde vuist in de lucht te steken tijdens toespraken?
  “Het kan niemand verbazen dat ik links ben. En ik kan ook best lachen om de fotomontages waarin ik sta afgebeeld als Lenin. Maar het is kwaadaardige lulkoek dat ik fan zou zijn van massamoordenaars. Het is een bredere poging van politieke tegenkrachten om dit college, en mij in het bijzonder, af te schilderen als een stel gekkies. Terwijl wij niets anders doen dan ons inzetten voor deze stad, en iedereen erin.”

  Wat vindt u van het predicaat ‘kneiterlinks’ dat aan uw college is gegeven?
  “Een spin die gemunt werd door voormalig VVD-wethouder Eric van der Burg. Een verschrikkelijk woord, omdat het niet klopt. Vanuit mijn perspectief is dit een centrumlinks bestuur, want D66 zit erbij. Ik zou persoonlijk best wat linkser willen gaan.”

  Op welke gebieden?
  “Dan zou ik het armoedebeleid nog wat aanscherpen. En het economisch beleid. Het kan geen verrassing zijn dat ik tegen de groei van Schiphol ben, terwijl het coalitieakkoord daar minder duidelijk over is.”

  De plannen van dit college gaan veelal over armoede, werkloosheid, sociale huur, opvang van uitgeprocedeerde vluchtelingen. Dat zijn geen onderwerpen waar een doorsnee Amsterdammer veel van merkt.
  “Ik denk dat deze Amsterdammers het heel belangrijk vinden dat ze wonen in een stad die heel sociaal en rechtvaardig is. Dat het met hen weliswaar vrij goed gaat, maar dat zij het tegelijkertijd fijn vinden dat het stadsbestuur ook aandacht heeft voor de zorg voor anderen.”

  Maar deze groepen kunnen geen woning in de stad betalen en horen dat scholen overwegen hun kinderen nog maar vier dagen per week les te geven. Verdienen deze mensen niet meer bestuurlijke aandacht van u?
  “Je kunt gewoon niet volhouden dat deze coalitie voor hen geen aandacht heeft. We doen ons best om betaalbare huizen te realiseren. Onze kiezers zien heus wel dat we het daar moeilijk mee hebben door landelijke wetgeving. Ik vind het ook ingewikkeld dat beleggers honderden pandjes in de stad bezitten en dat wij daar niets tegen kunnen doen. We investeren fors meer in onderwijs, en heel veel mensen vinden het prettig dat de stad autoluw wordt. Is dat een direct eigenbelang? Nee, wel een algemeen belang. Ik denk dat dit hun levensgeluk verhoogt.”

  Maar zit er geen grens aan de solidariteit die u verwacht van deze Amsterdammers?
  “Ik reken er niet zonder meer op, maar je kunt mij toch niet kwalijk nemen dat ik bestuurlijke accenten leg vanuit mijn eigen politieke achtergrond? Iedereen weet toch waar ik voor sta? Als ze niet op mij stemmen, dan is dat jammer. Als ik met mijn vrienden praat, dan hoor ik zorgen over de tweedeling in de stad, over discriminatie en armoede. Zijn dat dingen waar zij of hun kinderen mee te maken hebben? Heel vaak niet. Maar ze vinden het belangrijk om in een stad te wonen waar vluchtelingen niet overal de schuld van krijgen, en waar omgezien wordt naar anderen.”

  Is GroenLinks inmiddels niet veel groter en gemixter geworden dan u en uw vrienden? Jonge mensen die graag naar festivals gaan en torenhoge huren moeten betalen, hebben ook op u gestemd. Wat doet u voor hen?
  “Je zegt eigenlijk dat ik een bepaald type GroenLinkser ben, onderdeel van een kleine minderheid, tegenover de rest van Amsterdam. Ik bestrijd dat! Heel veel inwoners maken zich enorm druk over klimaat en segregatie. We kijken naar de noden van iedereen. Jij stapt in het beeld dat ik een extreemlinkse gekkie zou zijn en dat is onzin.”

  Vergroot u die afstand niet zelf ook, door het gehamer op de zesurige werkdag voor ambtenaren, of vegetarische gemeenteborrels?
  “Dat zijn kleine dingetjes. Ik blijf de zes­urige werkdag een goed idee vinden dat steeds meer internationale bedrijven omarmen, om­dat het goed is voor werknemers. Ik stoor mij er niet aan dat mensen zeggen dat ik links ben. Ik stoor mij eraan als daar de suggestie in zit dat ik niet heel serieus bezig ben het beste te doen voor de stad. Ik ga niet inbinden op mijn verhaal.”

  Uw partij werd vorige week in de gemeenteraad beschuldigd van communistische terreur, door FvD-raadslid Annabel Nanninga. Waarom weersprak u dit niet?
  “Dat was krankzinnig. Ik voel mij niet persoonlijk gekwetst als iemand mij communist noemt en ik deel zelf ook weleens uit. Maar als je mij het bestaan van de goelagkampen verwijt, heb je geen idee waar je het over hebt. Als je kijkt naar de omvang en massaliteit van deze ver­gelijkingen, vooral op sociale media, dan vraag je je af: waar eindigt dit? Deze vergelijkingen leiden ertoe dat sommige mensen denken dat ik een gevaarlijke malloot ben. Ik krijg weleens mailtjes van mensen die denken dat ik witte Nederlanders wil vervangen door vluchtelingen. Dat soort ideeën.”

  Bent u wel eens bang geweest?
  “Nee, ik heb maar één keer aangifte gedaan, toen er iets bij de post zat. Er is ook thuis wel­eens wat bezorgd. Vooral mijn zoon krijgt op school weleens iets over mij te horen. Maar ­Sylvana Simons en de burgemeester hebben het zwaarder.”

  U was degene die een glas wijn ging drinken met partijgenoot Femke Halsema om haar te polsen voor het burgemeesterschap. Nu is zij burgemeester, maar vaart zij haar eigen koers. Bent u nog blij met uw keuze van toen?
  “Ik vind haar een goede burgemeester en een fijn persoon, die goed is in haar rol van burgermoeder. Ze is eigenzinnig genoeg om onderwerpen te agenderen die zij belangrijk vindt, ondanks de samenstelling van de raad. Er is geen burgemeester die zo veel aandacht vraagt voor veiligheid en drugscriminaliteit en ze komt met een campagne tegen seksuele intimidatie van jonge meiden. Daar ben ik van onder de indruk.”

  De burgemeester doet steeds vaker voorstellen die GroenLinks niet prettig vindt. Denk aan het inperken van de vrijheden van krakers en asielactivisten. Steekt dat?
  “Daar hebben we soms best discussie over, maar ik denk dat links sommige dogma’s te lang heeft vastgehouden.”

  Welke dogma’s?
  “Ik kan best leven met de aanpassingen van het kraakbeleid. Wat ik doe voor ongedocumenteerden, is alleen vol te houden als je ook een oplossing vindt voor immigranten uit veilige landen, die niet in aanmerking komen voor een verblijf. Deze veiligelanders krijgen in Ter Apel een treinkaartje naar Amsterdam en komen hier naartoe om shit te veroorzaken. Wij moeten dat dan oplossen. Ik ga die veiligelanders echt niet opvangen. Daar is geen draagvlak voor in de samenleving.”

  De burgemeester lijkt met haar aanpak van krakers, We Are Here en andere onderwerpen soms meer van de VVD dan van GroenLinks? Baalt u daarvan?
  “Welnee joh, ze was als GroenLinkser al eigenwijs. Ze is nooit het prototype partijlid geweest, net als ik. Ik ben sociaal-economisch klassiek links en zij wat meer libertair. Toch delen we heel veel.”


https://www.parool.nl/amsterdam/rutger-groot-wassink-ik-wil-in-amsterdam-nog-best-wat-linkser-gaan~b15cfc0f/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten