Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7470
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor xplosive » Za Jun 30, 2012 12:48 pm

Wilders: Rutte slaafs op de knieën

Citaat:

BRUSSEL (AFN) - Geert Wilders heeft vrijdag hard uitgehaald naar premier Mark Rutte. De PVV-leider is het er niet mee eens dat Spanje en Italië steun krijgen uit het permanente noodfonds voor de euro ESM, zoals werd besloten tijdens de EU-top.

"Rutte slaafs op de knieën voor Italiaanse en Spaanse maffia'', aldus Wilders op Twitter. "Toch directe miljardensteun aan hun banken uit ESM mogelijk.''

De christelijke Mark Rutte en de christelijke Angela Merkel hadden beter moeten weten.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Za Jun 30, 2012 12:59 pm

xplosive schreef:De christelijke Mark Rutte en de christelijke Angela Merkel hadden beter moeten weten.


Absoluut. Mark heeft veel beloofd maar zijn belofte niet gehouden. Slecht.

Wat de Christelijke voorkeur van Mark en Merkel hier mee te maken heeft begrijp ik niet. En ook het Christelijke CDA gaat helemaal volop op het orgel wat betreft de EU, maar........Ook de atheist, het mannetje Pechthold , en de atheist Diederik Samsom zijn heel blij dat Rutte ons land verkocht heeft...
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor H.Numan » Ma Jul 02, 2012 4:07 am

Nee, veel erger. Hij spreekt - meer dan de meeste politici - met twee tongen.
In Nederland doet hij net alsof hij niet tegen de EU op kan, maar wel hard zijn best doet.
In de EU loopt hij te geuren dat niets beters dan de EU bestaat en hij hard zijn best doet.

Dat is niet zo handig, want dat is nou net wat zijn kiezers niet willen. Ofwel hij komt er eerlijk voor uit dat hij in loondienst van de EU is, met als gevolg dat een flink deel van de VVD op Wilders gaat stemmen, maar een groot deel van het electoraat zal zijn eerlijkheid waarderen. Ofwel hij zegt dat hij tegen de EU is, met als gevolg dat een flink deel van de VVD en het electoraat hem veel meer waarderen, met als gevolg dat hij een lucratief EU baantje straks kan vergeten.

Wat hij nu probeert is de kool en de geit te sparen, en dat kost de VVD behoorlijk veel.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 02, 2012 1:32 pm

Kunnen de Finnen ons nog redden of is het al te laat. Alle EU leden moeten toch instemmen met het plan ?

Finnen morrelen aan akkoord eurotop

HELSINKI (ANP) - Finland gaat er toch niet mee akkoord dat het permanente noodfonds voor de eurozone, het ESM, staatspapier van eurolanden opkoopt op de obligatiemarkt. Dat heeft de Finse regering maandag gemeld aan een parlementaire commissie.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel/3429 ... urotop.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 02, 2012 1:49 pm

Laten we even naar Nigel Farage luisteren

Nigel Farage: Van Rompuy, Barroso worst people in EU since 1945
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18712
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Euro en ESM - leugens, misleiding en nog meer bedrog

Berichtdoor King George » Di Jul 03, 2012 11:37 am

Afbeelding

Vorige week, werd de euro definitief gered. Het is een zinnetje dat al maanden door mijn hoofd echoot. Aangezien periodiek mij deze geluidsmodulatie via de MSM opnieuw in de oren getoeterd wordt, raak ik de gedachte dat het een reële mogelijkheid is maar niet kwijt. Al heb ik er rationeel al een jaar geleden afscheid van genomen.

Leugens
Overigens werd vorige week in Brussel niets opgelost, slechts wordt de financiële markten voorgespiegeld dat er mogelijk een oplossing aanstaande is. Hoe lang deze fata morgana vandaag stand houdt staat te bezien, maar uiterlijk dinsdag zult u de beurzen weer onderuit zien gaan als de volle omvang van wat de EU nu eigenlijk beoogt te gaan doen, volledig is doorgedrongen. Er gaat enige tijd goed geld naar kwaad geld gegooid worden, en als het op is, gaan we verder waar we vorige week gebleven waren.

Onbenul
En onze regering blijft het maar proberen, samen met de Brusselse Eurocraten. Desondanks genereert elke nieuwe 'oplossing' weer nieuwe, grotere problemen. Voor ons allen is het jammer, dat de huidige generatie politici een klassieke opleiding heeft moeten ontberen, waarbij mensen de wijsheid werd bijgebracht, een Tantaluskwelling te onderscheiden van een Sisyphustaak. Mij moet wel van het hart, dat na elke redding mij minder duidelijk is, of de statuur van onze regeerders opnieuw gekrompen is, of dat de problemen verder zijn gegroeid. Voor beiden valt helaas veel te zeggen.

Maar die redding van vorige week dus. Het gekraai van een gepatenteerde zwakzinnige als meneer A. Pechtold, naar eigen zeggen volksvertegenwoordigend, krijgt van de eveneens op het Europese eenwordingsideaal gefixeerde media voortdurend alle ruimte, zonder de hem toekomende verslaggever, die op de achtergrond voor de kijkers uit de doeken doet, wat de visioenen van deze armzalige van geest ons allen kosten zullen. Dat wordt overgelaten aan wat exclusiever gelezen media zoals deze site, die minder verplichtingen voelen ons allen een rozige toekomst voor te spiegelen.

Misleiding
Een andere site die klaarblijkelijk door minder dan de gewenste aantallen politici geregeld gelezen wordt, is die van het Financieel Dagblad. Daar deed Bruno de Haas afgelopen zaterdag precies uit de doeken wat we aan kosten mogen verwachten, als we de euro echt willen redden: 1620 miljard euro. Dat is niet het totaal. Dat is het Nederlandse aandeel. (Duitsland staat genoteerd voor 7020 miljard) Daarvoor moet Nederland ongeveer twee jaar werken. Zodat u het alvast weet: tot ongeveer eind 2014 werkt u voor Zuid-Europa, en wordt iedere cent u afgepakt. Bovendien dient u in de tussentijd in uw eigen levensonderhoud te blijven voorzien. Het gaat dus om circa 100.000 euro per hoofd van de bevolking - en dan klaagt Europa dat onze hypotheekmarkt een economisch risico is! Omdat onze overheid niet de kwaadste is, leent zij in de tussentijd bij op de kapitaalmarkten, zodat u niet precies merkt hoe u gemolken wordt.

Vertelde Alexander Pechtold u dat niet? Mogelijk dat hij solidariteit als een gratis - om niet te zeggen goedkoop - woord beschouwt, maar als het op afrekenen aankomt kunnen we er op wachten dat de Zuid-Europese deurwaarders op onze stoep de hem - volgens de EU en D66 - toekomende solidariteitsheffing zal komen incasseren.

Nog meer bedrog - ESM
Iets dat ik me bj de eerste behandeling van het ESM onvoldoende realiseerde, is dat het niet gaat om 40 miljard, zoals ons steeds in de MSM wordt voorgehouden. Het gaat om een veel groter bedrag. Ons aandeel is bij dat ESM-verdrag namelijk niet in geld uitgedrukt, maar als een aandeel, een percentage van de 700 miljard die Brussel nodig denkt te hebben (en onvoldoende zal blijken => alle weddenschappen worden geaccepteerd, mits in Zwitserse francs) . Dat percentage is 5,7 - maar alléén als alle 17 staten van de Eurozone daadwerkelijk bijdragen. Maar als een land niet bij kan dragen, bijvoorbeeld omdat het een bailout nodig heeft, dan komt het aandeel van dat land voor rekening van de anderen. Spanje en Italië hebben als aandeel in die 700 miljard samen bijna 25%. Maar als eerstvolgende kandidaten voor een bailout hoeven we dus niet te rekenen op hun bijdrage. Rekent u even mee? 5,7% van 75% (het resterende percentage, dat wel betaalt is) staat gelijk aan 7,6% van het totaal van 700 miljard. Dit levert ons in plaats van een te betalen bedrag van 40 miljard een rekening van 53,2 miljard op. En zo voort.

Die fixatie op 40 miljard heeft onze volksvertegenwoordigers, toch al niet behept met voldoende voorstellingsvermogen om te beseffen hoeveel geld 40 miljard eigenlijk is, het idee gegeven dat de afgegeven cheque een begrensd getal voor een heel groot bedrag is. Dat dat nogal rekbaar is, moet bovenstaand rekensommetje iedereen duidelijk kunnen maken. De mensen althans, die niet hun oogleden hebben laten vastlijmen, en hun oren hebben gevuld met was.

Over wat er tussen die oren resteert, laat ik mij verder niet uit. Graag behoud ik de illusie dat het hier slechts om domheid gaat.


http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/07/euro-esm-leugens-misleiding-en-nog-meer-bedrog?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=32a2ac043b-nb&utm_medium=email
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 2:52 pm

EU: Nederland en Finland kunnen ESM niet tegenhouden

Nederland en Finland kunnen het opkopen van staatsobligaties van noodlijdende eurolanden uit het Europees noodfonds ESM niet tegenhouden. Dat zeggen de voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy en de chef van de Europese Commissie José Manuel Barroso.

In het Europees Parlement zei Van Rompuy dat de besluiten in de Europese Raad unaniem zijn genomen en dat de eurolanden nu hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Van Rompuy reageerde hiermee op het dreigement van de Finse premier Jyrki Katainen om een veto uit te spreken als het ESM wordt gebruikt om staatsobligaties van noodlijdende landen op te kopen.

Geen macht
Volgens Van Rompuy hebben Finland en Nederland ook technisch niet de macht om de werking van het ESM te blokkeren. 'Gelukkig is het zo dat het nieuwe noodfonds in een besluitvormingsprocedure voorziet zodanig dat een land besluiten niet kan blokkeren'.

Van Rompuy doelt hiermee op de meerderheid van 85 procent die belangrijke beslissingen mag doordrukken.

Consensus
Ook de voorzitter van het Europees Parlement Barroso benadrukte dat de maatregelen uit het EU-akkoord vorige week met een volledige consensus zijn genomen en dat landen niet opeens kunnen terugkrabbelen.

De Spaanse minister van Financiën Luis de Guindos uitte specifieke kritiek in de richting van Nederland en Finland. 'Een gekwalificeerde meerderheid neemt de beslissingen over het ESM. Nederland en Finland hebben niet de mogelijkheid een akkoord tegen te houden.'

Banken
Regeringsleiders van de eurozone kwamen op de eurotop vorige week vrijdag overeen dat het steunfonds ESM rechtstreeks mag worden aangesproken door noodlijdende banken.

Wel zal een Europese toezichthouder van de Europese Centrale Bank de financiële huishouding van de banken streng in de gaten houden.

Verdeeld
De Tweede Kamer in Nederland is verdeeld over het steunfonds. De PVV wil dat het debat wordt uitgesteld tot na de verkiezingen. De ChristenUnie wil dat het parlement zich opnieuw buigt over het fonds, omdat de inhoud tijdens de eurotop is aangepast.

De Eerste Kamer stemt dinsdag over het Europees steunfonds.

Door Servaas van der Laan

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... houden.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 3:00 pm

Eerste Kamer stemt voor Europees noodfonds ESM

dinsdag 3 juli 2012

Een meerderheid in de Eerste Kamer heeft het permanente noodfonds ESM goedgekeurd. Eerder stemde ook het parlement in ruime meerderheid voor het European Stability Mechanism (ESM).

VVD, PvdA, D66, CDA en GroenLinks steunen het noodfonds. Vijftig senatoren stemden voor het ESM, 23 waren tegen. Dit zijn Eerste Kamerleden van PVV, SP, ChristenUnie en Dierenpartij.

Nederland stort 4,5 miljard euro in het fonds en staat nog eens voor ruim 35 miljard euro garant. De effectieve leencapaciteit van het fonds wordt 500 miljard euro.

Eurotop
Op de eurotop vorige week is afgesproken dat geld uit het fonds mag worden ingezet om banken te helpen en staatsobligaties van noodlijdende eurolanden op te kopen. Finland verzet zich hier nu tegen, Nederland is er ook kritisch over.

De PVV wilde het debat over het ESM opnieuw voeren nu het bredere toepassingsmogelijkheden heeft gekregen. Een Kamermeerderheid was hier echter tegen.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... ds-ESM.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 4:02 pm

Is dit een soort van excuus van Jan Kees de Jager ? "Sorry, het is allemaal niet zo gelopen als we gehoopt hadden. Dit wisten we ook niet"

De Jager: niemand verwachtte uitkomst EU-top

dinsdag 3 juli 2012

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet en ook premier Mark Rutte wist niet dat er op de EU-top vorige week al een besluit zou vallen over rechtstreekse bankensteun vanuit het noodfonds voor de euro. Dat zei minister Jan Kees de Jager (Financiën) dinsdag tegen RTLZ.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel/3431 ... -EUtop.htm

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 04, 2012 12:58 pm

Jan Kees de Jager...De CDA-minister die met pek en veren een week op de dam bekogeld moet worden met rotte tomaten en rotte eieren.
Jan Kees de Jager..Die ons land overgedragen heeft aan de EU.
Jan Kees de Jager...Die ons constant voorgelogen heeft.
Jan Kees de Jager....Bah....

'Geen loopje nemen met ESM-verdrag'

DEN HAAG - Het is niet de bedoeling dat er ''een loopje wordt genomen’’ met het ESM-verdrag door bij hulp aan noodlijdende landen te kiezen voor de noodprocedure.

Minister Jan Kees de Jager zei dat woensdag in de Kamer.

Bij de noodprocedure wordt met een meerderheid van 85 procent beslist en landen niet op eigen houtje besluiten kunnen blokkeren.

Hij antwoordde op vragen van Kamerleden die bezorgd zijn over uitlatingen van EU-president Herman Van Rompuy. Die had dinsdag gezegd dat landen bij een noodprocedure besluiten niet kunnen blokkeren.

De opmerkingen van Van Rompuy waren door sommige EU-watchers opgevat als een suggestie om dwarsliggende landen buitenspel te zetten.

Volgens De Jager is dat laatste niet de bedoeling. ''Het kan niet zo zijn dat de noodprocedure de standaard wordt en er altijd met 85 procent wordt beslist. Dat is niet volgens de geest van het verdrag."

Lichtvaardig

De Europese Centrale Bank en de Europese Commissie bepalen wanneer er sprake is van een spoedprocedure. ''Ik neem aan dat ze daar niet lichtvaardig mee omgaan.’’

Dat neemt niet weg dat de optie wel nuttig kan zijn, aldus De Jager. ''Soms helpt het in Europa wel eens door te dreigen met nucleaire opties. Zonder die ook echt te willen gebruiken."

Staatspapier

De CDA-minister maakte in het debat ook duidelijk dat hij ''niet bij voorbaat'' tegen het opkopen van staatspapier van eurolanden op de obligatiemarkt is. Finland is daar erg op tegen en claimde maandag dat Nederland dat ook zou zijn.

''We zijn terughoudend, maar niet zoals Finland in alle gevallen tegen. Dat kan ook niet. Je moet wel altijd naar de effectiviteit blijven kijken. Het is een instrument dat in het verdrag staat, waar je kritisch naar moet kijken.''

Openbaar

De minister beloofde in het debat om de Kamer bij voorkeur vooraf en openbaar te informeren over alles wat met het ESM en reddingsoperaties aan noodlijdende eurolanden te maken heeft. Dat is het uitgangspunt, al zijn er situaties denkbaar waarin het beter is de Kamer vertrouwelijk te informeren. De Kamer steunt die opstelling van De Jager.

http://www.nu.nl/economie/2851034/geen- ... rdrag.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ozes » Do Jul 05, 2012 2:04 am

Nog meer bedrog - ESM
Iets dat ik me bj de eerste behandeling van het ESM onvoldoende realiseerde, is dat het niet gaat om 40 miljard, zoals ons steeds in de MSM wordt voorgehouden. Het gaat om een veel groter bedrag.


Dat niet alleen maar de 700 miljard staat niet vast, de reserve mag op elk moment verhoogd worden. Je kan je er ook niet uit stemmen.

De Europese Centrale Bank en de Europese Commissie bepalen wanneer er sprake is van een spoedprocedure. ''Ik neem aan dat ze daar niet lichtvaardig mee omgaan.’’


Ik heb hier geen woorden voor.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor H.Numan » Do Jul 05, 2012 3:02 am

Opmerkelijk. Het ESM verdrag gaat VEEL verder dan de aanschaf van een paar vliegtuigjes. Dat verdrag moest en zou door de kamer gejast worden. Niemand die zei: dat kan een demissionair kabinet helemaal niet doen!
Maar het komt nu toch even beter uit om demissionair kabinet te spelen, want zo jassen we de aankoop van vliegtuigjes er door.

En dan raar opkijken dat de mensen klagen over norm vervaging.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7470
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor xplosive » Do Jul 05, 2012 4:30 am

H.Numan schreef:En dan raar opkijken dat de mensen klagen over norm vervaging.

Bij de VVD hebben ze altijd al dubieuze normen gehad.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Do Jul 05, 2012 12:13 pm

Wilders: Rutte schuldig aan illegale praktijk

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders beschuldigt premier Mark Rutte en andere Europese leiders van „illegale praktijken” omdat ze vorige week op de EU-top instemden met de mogelijkheid om banken vanuit het permanente noodfonds voor de euro (ESM) rechtstreeks steun te geven. Volgens Wilders wordt dat in artikel 12 van het verdrag expliciet verboden.

„Dit is gewoon illegaal en in strijd met het verdrag”, zei Wilders donderdag in een Tweede Kamerdebat over de uitkomsten van de EU-top. Wilders wilde niet zeggen of hij later in het debat een motie van wantrouwen gaat indienen tegen Rutte.

In een brief aan de Kamer schrijven Rutte en minister Jan Kees de Jager van Financiën dat zij er eerder vanuit gingen dat rechtstreekse bijstand aan banken op dit moment niet mogelijk is. Wel bestaat in het ESM-verdrag de mogelijkheid om „het instrumentarium” aan te passen. Op de EU-top hebben de regeringsleiders in de eurozone toen, op advies van Brusselse juristen, aangegeven dat directe steun aan banken „waarschijnlijk zonder wijziging van het ESM-verdrag mogelijk is”.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1249 ... ijk__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Do Jul 05, 2012 1:58 pm

Gelukkig protesteren nu ook veel Duitse economen tegen het plan van de invoering van een Europese bankenunie.

Protest Duitse topeconomen tegen Europese bankenunie

donderdag 5 juli 2012

Een groep van Duitse economen, onder wie enkele prominenten, roept burgers op zich te verzetten tegen de invoering van een Europese bankenunie. 'Het moet mogelijk blijven dat noodlijdende banken failliet gaan.'

Het Duitse weekblad Der Spiegel bericht over het initiatief van de economen.

Onder hen zijn prominenten als Hans-Werner Sinn, president van onderzoeksinstituut Ifo, oprichter van een economische denktank Bernd Raffelhüschen en voormalig directeur van het Instituut voor Economisch Onderzoek Klaus Zimmermann.

Honderden miljarden
De economen vrezen dat de Bundesbank honderden miljarden euro’s aan Europese banken zal moeten overmaken als de eurozone opbreekt. 'De financiële stabiliteit van Duitsland is in gevaar,' waarschuwt Sinn.

Ze maken hun oproep tot verzet nu openbaar en roepen burgers op met hun lokale vertegenwoordigers te gaan praten. ‘Het plan voor een bankenunie was de druppel die de emmer deed overlopen.’

Noodfonds
Op de eurotop vorige week is besloten dat het permanente noodfonds ESM mag worden ingezet om noodlijdende banken te herkapitaliseren. Daarnaast komt er Europees toezicht op banken. Ook is gesproken over een bankenunie, waarbij schulden van Europese banken door alle eurolanden worden gedragen. Nederland is hier tegen.

De Duitse economen vrezen dat het oprichten van een bankenunie Duitsers veel geld zal kosten, omdat landen met veel schulden een meerderheid hebben binnen de eurozone. Zo zal het bedrag waarvoor overheden garant staan, steeds worden verhoogd, vrezen de economen.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... enunie.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ozes » Do Jul 05, 2012 11:14 pm

xplosive schreef:
H.Numan schreef:En dan raar opkijken dat de mensen klagen over norm vervaging.

Bij de VVD hebben ze altijd al dubieuze normen gehad.


PVDA splinterpartij hé
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ozes » Do Jul 05, 2012 11:19 pm

Wel bestaat in het ESM-verdrag de mogelijkheid om „het instrumentarium” aan te passen


Zo onduidelijk mogelijk zegt hij dit, want ik zou niet weten wat hij precies bedoelt. De ESM heeft vrij veel open definities en zaken die zeker aangepast worden maar logischerwijs kan je daaruit niet concluderen dat er inperkingen/beperkingen mogelijk zijn. Wel het tegenovergestelde.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 06, 2012 12:56 pm

'Maatregelen eurotop gevaar voor sterke eurolanden'

vrijdag 6 juli 2012

De afspraken om de eurozone te versterken hebben de financiële risico's voor de regio verkleind. Maar de redding gaat de rijkere eurolanden wel veel geld kosten.

Dat meldt kredietbeoordelaar Moody’s. De sterke eurolanden, waaronder Nederland, kunnen op korte termijn een lagere kredietwaardigheid krijgen door de maatregelen, waarschuwen analisten van het bureau.

Op de eurotop is vorige week afgesproken dat er een Europese toezichthouder komt voor banken. Ook wordt het mogelijk om geld uit het permanente noodfonds ESM aan noodlijdende banken over te maken.

Obligaties
Volgens Moody’s verkleinen de maatregelen het risico dat de financiële markten op korte termijn stilvallen. Het zal echter nog jaren duren voor de markt in overheidsschulden weer normaal functioneert.

De rente op Spaanse staatsobligaties is vrijdag weer gestegen naar ruim 6,9 procent, het niveau van voor de eurotop. Aanvankelijk daalde de rente scherp, maar beleggers zijn teleurgesteld dat de Europese Centrale Bank geen obligaties gaat opkopen.

Uit eurozone
Finland zal misschien uit de euro stappen als er veel moet worden betaald voor de schulden van andere landen, zei minister van Financiën Jutta Urpilainen vrijdag. 'Finland is een toegewijd lid van de eurozone en we denken dat de euro belangrijk is voor Finland. Maar we houden niet ten koste van alles vast aan de euro en we zijn op alle scenario's voorbereid.'

Urpilainen is fel tegen collectieve verantwoordelijkheid voor overheidsschulden, door middel van de uitgave van eurobonds.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... landen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71576
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Ariel » Di Jul 10, 2012 8:13 pm

Geert Wilders kan even opgelucht adem halen.

Invoering ESM uitgesteld door vertraging Duits Hof

dinsdag 10 juli 2012

Het Duitse Constitutionele Hof heeft mogelijk nog maanden nodig om te onderzoeken of het Europese noodfonds ESM en het begrotingsverdrag niet in strijd zijn met de wet. Een snelle invoering van het ESM is hiermee van de baan.

Dat liet Andreas Vosskuhle, voorzitter van de rechtbank, dinsdag in Karlsruhe weten.

De start van het ESM was aanvankelijk gepland op 1 juli.

Intimideren
Het Duitse Hof zegt zich niet te laten intimideren door waarschuwingen dat een vertraging van het ESM-verdrag rampzalige gevolgen zal hebben voor de eurozone.

Tijdens de zitting zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble dat de vertraging voor vertrouwensverlies van de financiële markten in de eurozone zou zorgen.

Complex
Volgens Vosskuhle is het reddingsmechanisme van de euro 'een complex geheel' dat goed uitgezocht moet worden.

Het Hof wil weten of het ESM en het begrotingsverdrag geen overschrijdingen betekenen voor de Duitse soevereiniteit.

Het Duitse parlement en Senaat gingen eerder wel al akkoord met het ESM. De Nederlandse Eerste- en Tweede Kamer deden hetzelfde.

Kritiek
Net als in Duitsland is er ook in Nederland kritiek op het noodfonds ESM. De ChristenUnie wil dat de Tweede Kamer opnieuw over het noodfonds stemt, omdat tijdens de laatste eurotop wijzigingen zijn doorgevoerd.

Ook PVV-leider Geert Wilders probeert het steunfonds op allerlei manieren tegen te houden. Volgens Wilders mag een demissionair kabinet geen beslissingen nemen over een belangrijk onderwerp als het ESM.

Spanje
Los van het ESM spraken de ministers van Financiën van de eurolanden af dat Spanje eind juli 30 miljard euro zal krijgen om de bankensector te redden.

Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) riep daarop de Tweede Kamer terug van reces om over de steun te beslissen.

Door Servaas van der Laan

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... ts-Hof.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18712
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor King George » Zo Jul 22, 2012 4:41 am

Spanje lijkt Griekenland te hebben ingehaald

Geplaatst door Hannibal op 21 juli, 2012 - 08:59

Afbeelding

Gisteren formaliseerden de ministers van Financiën van de 17 landen van de Eurozone het reddingspakket van 100 miljard. De dames en heren hadden er maar twee uur telefonisch vergaderen voor nodig - uiteindelijk was het meeste al eerder overeen gekomen. Maar wat gaat maandag gebeuren? Dat wordt spannend. Dít pakket lijkt namelijk al volledig door de werkelijkheid achterhaald.

De bekrachtiging van de bailout van de Spaanse banken (100 miljard) mag nu dan rond zijn, de gebeurtenissen op de beurzen de afgelopen dagen hebben laten zien dat het pakket eigenlijk al volledig achterhaald is. Spanje staat er rampzaliger voor dan ooit, en heeft qua oplopende rente nog steeds Italië in haar zog. Tot 7,29% liep de Spaanse 10-jaarsrente vrijdag op, een nieuw record sinds de invoering van de euro. Niet alleen lijken de financiële markten niet onder de indruk van de steunmaatregelen van de EU, ook het extra bezuinigingspakket van 65 miljard dat de Spaanse regering in de Cortès aankondigde had geen positief effect. Ook de iets in positieve zin bijgestelde economische verwachtingen hadden niet het gehoopte effect, mogelijk ook omdat de financiële wereld ze niet geheel vertrouwt, en mijns inziens met gegronde redenen.

De Spaanse economische toestand
Ratingbureau Egan Jones verlaagde gisteren de Spaanse kredietstatus naar CCC+, de 6e dergelijke stap in drie maanden. Maar Spanje zegt nu te verwachten dat de economie dit jaar geen 1,7% maar 1,5% zal krimpen, in 2013 nog steeds 0,5% verschrompelt om vanaf 2014 een groei van 1,2% te zullen tonen. Gezien de gang van zaken dit jaar tot nog toe rijkelijk optimistisch, niet in het minst doordat de bezuinigingsrondes in Griekenland hebben bewezen dat bezuinigingsmaatregelen een versterkend effect op de krimp van de economie hebben. Het begrotingstekort zou afnemen tot 1,9% in 2015 (noem dit gerust lachwekkend), terwijl de werkloosheid moet gaan afnemen van 24,6% dit jaar naar 23,3% in 2014.

Wat die werkloosheidscijfers betreft: normaal gesproken hobbelen die tijdens reguliere economische crises circa twee jaar achter de muziek van de economische welvaartsgolfbeweging aan, en waarom dat ditmaal anders zou zijn wordt nergens uitgelegd. Zeker nu de Spaanse overheid komend jaar op haar personeel gaat bezuinigen, en de komende jaren 9 miljard per jaar aan extra rentekosten dragen moet, kun je dit gevoeglijk afserveren als een fabeltje. Nu heb ik gisteren al het een en ander over Spanje gemeld, maar vandaag kwam daar nog de instortende beurs van Madrid bij. Bijna 6% verloor de index, en dat is bijzonder veel. Overigens verloor ook de beurs van Milaan 4,6%, een illustratie van hoe nauw verbonden de financiële markten Spanje en Italië beschouwen. Blijf letten op Italië!

De onrust in Spanje bereikte gisteren een kookpunt, met grote demonstraties in 80 steden, en gevechten tussen mijnwerkers en de Spaanse politie gisteren in Madrid, waarbij de politie rubber kogels gebruikte. De Spaanse mijnwerkers hebben een reputatie op te houden als het gaat om militant gedrag, en al is hun aantal de afgelopen 30 jaar van 80,000 teruggelopen tot 14.000 - de aankondiging van de regering dat zij de subsidies op de steenkoolwinning met 63% gaat verminderen viel niet goed, en zal de komende dagen nog meer confrontaties veroorzaken.

Dat de financieel bijzonder zwakke Spaanse regio's nu ook bij de regering in Madrid op de stoep staan om financiële hulp - gisteren ging het gerucht dat na Catalonië nu ook Valencia hulp heeft gevraagd - werd fanatiek ontkend door de regering-Rajoy, maar het is één van die onvermijdelijkheden waar ik al een tijdje op hamer als het gaat om de Spaanse schuldopbouw. Hoewel het zich listig onttrekt aan de officiële statistieken, zullen de gevolgen voor de Spaanse staat zeer ernstig zijn als ook deze bom barst.

Spanje krijgt maandag dus de eerste 30 miljard, maar zoals u zich wellicht herinneren zal, dat geld was volgens onze eigen minister J-K.de J. vooral bedoeld als reserve voor onvoorziene calamiteiten. De vooruitziende blik van de EU begint epische proporties aan te nemen, zodat het interessant zal zijn te zien hoe - en hoe snel - dit geld zal worden ingezet. En waarvoor. Trouw spreekt weer van "strenge voorwaarden", en bauwt dus eenvoudig het ministerie van Financiën na, dat zijn berichtgeveing te hebben afgestemd op de Juncker-doctrine: "Liegen mag". Treurige constatering.

Nederlands geld
Overigens blijkt Nederland inderdaad opnieuw van onderpand voor het aandeel van ons land te hebben afgezien - nog steeds probeert men de illusie in stand te houden dat we er iets aan verdienen gaan, al hebben gezaghebbender bronnen al vastgesteld dat er geen cent van over blijven zal, zèlfs als alles goed gaat en we het op termijn terugkrijgen.

In het Fins:

ERVV: n marginaali on nykyisin 0 korkopistettä

EFSF: the margin is now zero basis points


Uw geld is dus geofferd op het altaar van de Eurofiele illusie. Nu de EU vrijwel geen effectieve wapens meer over heeft om de Spaanse rente daadwerkelijk terug te dringen onder de 7%, zal in veel Europese hoofdsteden dit weekend met angst en beven worden overlegd over de vereiste koers als maandag opnieuw een bloedbad op de beurzen - dan wel de Spaanse pleinen - plaats heeft.

De Nederlandse MSM berichtten gisteren braaf dat de Duitse Bondsdag de afspraken - die gisteren door de 17 ministers werden bekrachtigd - met overweldigende meerderheid steunde (iets van 80% van de parlementariërs). Maar wat je met een lantaarntje zoeken moest, was dat 20 christendemocraten tegen stemden. Helemaal buiten beeld blijft bij ons tot nog toe dat de deelstaat Beieren - die binnen Duitsland constitutioneel gezien een aparte plek inneemt - bij de Bondsregering in Berlijn heeft aangegeven het niet zonder meer eens te zijn met de hoeveelheden geld die de regering--Merkel overmaakt naar de PIGS. Aangezien Beieren de melkkoe van Duitsland is, en dus in feite van de EU, bepaald niet onbelangrijk. Het lijkt te tonen dat het geduld in Duitsland op begint te raken. Otto Normalverbraucher (zeg maar Henk) wil zijn geld best naar de Middellandse Zeekusten brengen, maar er dan zelf ook goed vakantie vieren.

BRICS
Waar we ook al een tijdje niets meer van horen, zijn de pogingen om een aantal opkomende economieën (de BRICS) te laten deelnemen in het ESM - als een investering in zowel eigen belang (wereldeconomie!), als om de rente. Tot nog toe zonder succes, en veel zal er ook niet meer verwacht hoeven worden, nu het laatste IMF-rapport zo vernietigend vaststelde dat de vooruitzichten voor de euro bijzonder moeilijk zijn.

De EU moet het nu zelf opknappen. En als de afgelopen twee jaar iets duidelijk geworden is, is het dat we daar ten enen male het geschikte leiderschap voor missen. We kunnen alleen maar hopen dat de euro zachtjes in haar slaap zal overlijden, maar een spuitje lijkt zowel genadiger als verstandiger.

Dat diverse landen daarvoor al voorbereidingen treffen blijkt uit verschillende signalen die slechts een enkele keer voor het publiek zichtbaar worden. Enige tijd terug bleek op de Amerikaanse financiële site Bloomsberg plotseling een vermelding van de drachma voor te komen. Een systeemtest, juist. Dit berichtje, over Spaanse detailhandel die al weer met peseta's zou rekenen, is eveneens opmerkenswaardig. Maar laten we wel zijn: wie een groot bedrijf leidt, en zich niet voorbereidt op een plotselinge zeer heftige schok als de euro instort, heeft het aan zichzelf te wijten als zijn bedrijf daardoor schade oploopt. Op 35%, schat Egan-Jones de kans dat Spanje komend jaar failliet gaat.

Spanje lijkt Griekenland te hebben ingehaald.


Dagelijkse Standaard
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40667
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mark Rutte doet Nederland in de uitverkoop

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 03, 2017 4:52 pm

Nederland in de uitverkoop

Geplaatst op 3 mei 2017

Afbeelding

Als het laatste grote Nederlandse bedrijf is gevallen, zullen er waarschijnlijk wel regels gaan komen om deze te gaan beschermen. Maar, uiteraard, wederom te laat ... precies zoals u dat van onze korte termijn denkende regenten in Den Haag mag verwachten.

We zijn een rijk land?

Akzo Nobel is, na o.a. V&D en Organon, het zoveelste bedrijf dat ten prooi valt aan buitenlandse uitzuigers. Nederlandse bedrijven worden, anders dan in andere Europese landen, door onze overheid TOTAAL NIET beschermd tegen overnames op basis van de zogenaamde ‘vrije handelsverdragen’. Veelal Amerikaanse, Engelse maar ook steeds meer Chinese bedrijven kopen Nederlandse bedrijven op, kleden ze vervolgens volledig uit en een jaar later staat iedereen op straat. Rechten, patenten en octrooien zijn inmiddels naar het buitenland weggesluisd. Slechts een paar ‘topmanagers’ wordt er echt wijzer/lees: steenrijk van en de overige werknemers mogen wederom betaald worden vanuit ons belastinggeld. Een standaardmaatregel voor de zoveelste ontslagen arbeiders die met lege handen achterblijven. Alles is tenslotte geoorloofd om straks geen, of in ieder geval véél minder, aan pensioengelden uit te hoeven keren. Als meester-rat Zalm en zijn zakkenvul-vriendjes in Den Haag al een Nationale bank aan China verkopen, kan de rest natuurlijk ook in de uitverkoop... we zijn tenslotte een rijk land.

Wie blijft dat allemaal betalen?
Als we utopisch leeghoofd en hallucinerend dromer Klaver mogen geloven, zijn we een zeer rijk land en moeten we vooral ook nòg meer vluchtelingen opvangen en hier huisvesten. En dat is raar, want er is ruim onvoldoende werk en er gaan steeds meer bedrijven op de schop. De grote aantallen doktoren, apothekers en andere zogenaamd hoogopgeleide vluchtelingen blijken in werkelijkheid veelal analfabetische simpele zielen te zijn die overigens (heel vreemd) vooraf volledig zijn geïnstrueerd over hun rechten (niet over hun plichten!) en die exàct weten hoe en waar zij subsidies en ander overheidsgeld moeten halen. Zij weten beter dan welke autochtoon dan ook de weg te vinden in dit land der onbezonnen achterlijkheden en maken daar gretig ge(mis)bruik van. Terwijl de overheid haar eigen bevolking en inwoners laat creperen en concurreren met goedkope buitenlandse arbeidskrachten, groeit de rijkdom bij de allochtonen hier in Nederland en in het betreffende buitenland en wordt hen geen stro breed in de weg gelegd. Zij sluizen al het geld weg en leven in hun ‘thuisland’ als ware vorsten.

Terwijl een Nederlandse bijstandsmoeder met kinderen haar spulletjes her en der bij elkaar moet schrapen en qua huur of andere emolumenten bijna nergens recht op heeft, rijden bij de ‘nieuwe Nederlanders’ die ernaast zijn komen wonen vrachtwagens af en aan om de vanuit de gemeentes verstrekte gloednieuwe spullen te komen afleveren. Zelfs het huis/appartement voor een “vluchteling” wordt volledig gesubsidieerd. In Den Haag begrijpt men overigens h e l e m a a l niets van dit gevoel van ongelijkheid en de onrust en onvrede onder het volk, dat zij hiermee zelf creëert. Maar daar zijn het dan ook hoogopgeleide autisten voor die elke dag een buisje paracetamol lijken leeg te eten om maar geen (menselijk) medegevoel te hoeven ervaren. (Van paracetamol is bekend dat het werkt als een soort straatdrug dat het sociaal inlevingsvermogen ernstig beperkt, maar dat terzijde).

U blijft intussen tot uw 70ste jaar werken om de inkomens en pensioenen van allerlei andere lidstaten te kunnen sponsoren. Van landen waar men nota bene al met 50 jaar met pensioen gaat! Dat laatste hebben de parlementariërs in Brussel zichzelf overigens ook gesteld. Met 50 jaar mag men daar (na hard werken...) met pensioen. Verplicht blijven werken tot uw 70e terwijl u na uw 50e praktisch geen baan meer kunt vinden en u ook de jeugd op deze manier een kans op een baan onthoudt... ik begrijp de logica niet. En dan de gepensioneerden en parlementariërs die na hun pensioen nog steeds betaalde banen blijven bezetten...

Link(s)er
Met een linkser kabinet gaat u als werkende man/vrouw sowieso (véél!) meer betalen voor het milieu. Niet dat dit meer betalen daadwerkelijk iets oplevert voor het milieu of dat de overheid er iets zinnigs of duurzaams mee zal doen, maar het spekt de kas intussen lekker en daarna zien we wel weer... hoe kortzichtig, maar vooral; hoe hypocriet!

Dat staat qua logica ongeveer gelijk aan het toch weer (2018) verhogen van de eigen bijdrage en de zorgkosten door zorgverzekeraars. Men spreekt vanuit de zorgverzekeraars over een tekort van 400 miljoen terwijl ze ettelijke miljarden op het schap hebben liggen. En Den Haag gaat er uiteraard (!) gewoon weer, met de kop in het zand, in mee.

Allochtone criminaliteit
Marokkanen en Turken zijn veel meer en vooral veel groter vertegenwoordigd in de Europese criminaliteit dan men wil toegeven. Misdrijven gepleegd door ‘nieuwkomers’ worden zelfs niet eens geregistreerd zegt men. Omdat het er te veel zijn om nog te kunnen bijhouden? Of is dit ook weer zo’n onderwerp dat door Justitie en politiek onder de pet gehouden moet worden? Dus u weet het zo onderhand: komen er ineens weer ‘criminele’ motorclubs in beeld? Een paar dagen of weken later weten we waarom! Pure afleiding van een op handen zijnd probleem bij het desbetreffende ministerie of de desbetreffende politieke partij (VVD).

Veel (ook Afrikaanse!) ‘vluchtelingen’ maken deel uit van buitenlandse (moslim)bendes die net zo werken als de maffia. Het zijn hiërarchisch zeer goed georganiseerde ondernemingen met sterke (familie)banden met het thuisland. Een thuisland waar veel geld en luxe uit criminele (verdovende) middelen een status is. Deze bendes zijn beter georganiseerd dan het leger en iedereen heeft er zijn specifieke taak. Logisch dus dat de door hen hier naartoe gestuurde ‘vluchtelingen’ of jonge (hier geboren) Turkjes en Marokkaantjes die zogenaamd ‘kansarm zijn’ zich graag laten inlijven voor een bloeiende carrière in de criminaliteit. Zij zien tenslotte met eigen ogen hoe hun voorgangers/leidinggevenden nu in weelde en luxe leven in hun ‘thuisland’ en willen dat zelf ook. Dàt is hun voorbeeld en dàt is hun droom waar zij alles voor over hebben. Startend als boodschap-overbrengend scooter-koerier (niks gaat per telefoon of digitaal) en uiteindelijk als zware, maar rijke crimineel, uiteindelijk gesetteld als vorst in ‘eigen land’.

Bedankt, u was een goede lul

Zolang de overheid en ook het Nederlands rechtssysteem het normaal vindt dat een Nederlands bedrijf aan het buitenland wordt verkocht (of voormalig Oostblok-chauffeurs in dienst heeft en die ook betaalt naar die buitenlandse maatstaven), omdat de vrije handel vóór gaat op het welzijn en de gezondheid van de eigen bevolking, moet u het niet raar vinden dat u steeds ontslagen wordt en u financieel en qua gezondheid steeds verder afglijdt naar de Euro-goot. Want steeds weer moeten solliciteren op lager betaalde banen, met hogere belastingen en hogere gezondheidskosten, komen u als Nederlander zowel financieel als qua gezondheid niet ten goede. Uw zorgvuldig gespaarde (pensioen)geld gaat al met bakken tegelijk naar het buitenland of naar de hier binnenkomende buitenlanders.

U wordt alvast hartelijk bedankt. Uw pilletje voor zelfdoding na uw pensioen of bij arbeidsongeschiktheid ligt al voor u klaar. U bent dan namelijk te duur geworden voor deze maatschappij. Of u zelf dan wèl vast wilt sparen voor uw uitvaart...

Door: Drs. E.N. Schilder

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/03 ... verkoop-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten