Perikelen PVV.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Perikelen PVV.

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 11:53 am

Nou, weer genoeg voer voor de omroepen en kranten. Het grote bashen kan weer beginnen.

'Geschoffeerde' Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

dinsdag 3 juli 2012

Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven stappen per direct uit de PVV-fractie. Dat heeft Hernandez dinsdag op Twitter bekendgemaakt.

Hierbij bericht ik je mede namens Wim Kortenoeven dat wij per onmiddellijk uit de PVV-fractie stappen', twittert Hernandez aan PVV-leider Geert Wilders.

Het bericht volgt vlak nadat de PVV het verkiezingsprogramma bekendmaakte. De Kamerleden zouden boos zijn over 'interne schofferingen' binnen de PVV.

Aanschaf JSF
Ook zou Kortenoeven het niet eens zijn met een defensieparagraaf over de aanschaf van de JSF in het partijprogramma. De PVV wil de aanschaf van de gevechtstoestellen tegenhouden.

Hernandez zeg teleurgesteld te zijn in PVV-leider Wilders: 'Ik dacht dat ik mijn aanvoerder gevonden had, maar ik dacht verkeerd. Geert heeft me in de steek gelaten. Het Catshuis was alleen zijn beslissing'. Hernandez zei in de auto op de radio te moeten horen dat Wilders uit het Catshuis-beraad was gestapt.

Vooral over de manier van leiding geven van Wilders is Hernandez niet te spreken: 'PVV wordt zo bestuurd dat Kum Jung Un er nog iets van kan leren.'

Triest
In een eerste reactie noemde Wilders het vertrek van de leden 'triest'.

Of het vertrek iets te maken heeft met lage plaatsen op de kandidatenlijst voor de verkiezingen is niet bekend. De PVV presenteert de lijst aanstaande zaterdag.

Hernandez zorgde voor opschudding binnen de partij doordat hij ervan werd verdacht een kopstoot te geven aan een ambtenaar tijdens een caféruzie.

Door Servaas van der Laan

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... ractie.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 12:00 pm

Programma PVV: Nederland uit EU en 140 op de snelweg

dinsdag 3 juli 2012

PVV-leider Geert Wilders heeft dinsdag in perscentrum Nieuwspoort zijn verkiezingsprogramma gepresenteerd. De partij wil dat Nederland uit de Europese Unie stapt en noemt het programma een 'onafhankelijkheidsverklaring.

Dat Europa het belangrijkste thema van de PVV voor de verkiezingen wordt, blijkt ook uit de titel van het programma: hun Brussel óns Nederland.

De PVV-leider wil bovendien de euro inruilen voor de gulden, maakte hij al eerder bekend.

Andere opvallende punten zijn dat de partij de maximumsnelheid waar mogelijk wil verhogen tot 140 kilometer per uur en 80-kilometerzones wil opheffen. Het vorige kabinet van VVD en CDA dat werd gedoogd door de PVV verhoogde de maximumsnelheid op enkele stukken tot 130 kilometer per uur.

Kwartje
Daarnaast wil de partij ‘het kwartje van Kok’ teruggegeven. De accijnsverhoging op benzine werd in 1991 door toenmalig minister van Financiën Wim Kok (PvdA) ingevoerd om de staatsschuld terug te dringen.

De PVV wil bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking, subsidies en kinderbijslag. Die moet worden beperkt tot twee kinderen. De partij wil daarnaast de ww-voorzieningen beschermen en het ontslagrecht niet versoepelen. Het eigen risico in de zorg mag niet omhoog.

Immigratie
Op het gebied van immigratie wil de PVV immigratie van mensen uit islamitische landen stopzetten en remigratie bevorderen. Bovendien wil de partij een wet die een generaal pardon in de toekomst onmogelijk maakt. De PVV wil op elke school en elk openbaar gebouw de Nederlandse vlag.

Breekpunten formuleert Wilders niet. Bij de verkiezingen van 2010 noemde hij verhoging van de AOW-leeftijd een breekpunt, maar dat ging snel van tafel toen bleek dat de PVV gedoogpartner kon worden.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... nelweg.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Schepsel » Di Jul 03, 2012 12:13 pm

Die man leidt ons recht naar de afgrond... tegen moslims helpt het ook geen zak...!
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20189
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor King George » Di Jul 03, 2012 12:25 pm

Welke man?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 12:50 pm

Hier het hele verhaal volgens Hernandez en Kortenoeven.

Hernandez (38) en Kortenoeven (57) hebben de Kamervoorzitter in een brief gesteld niet meer als PVV'er onderdeel van de Kamer te willen zijn. Daarvan is Wilders "geheel in eigen stijl" per sms en tweet op de hoogte gesteld.

Volgens Kortenoeven hebben daarnaast nog vijf PVV'ers hem toevertrouwd dat ze zich gefrustreerd voelen over de gang van zaken rond Wilders.

In een persconferentie zei Hernandez: "Alles draait om Geert Wilders en hij houdt met niemand rekening. Hij beslist en speelt met toekomst en levens van hem toegewijde mensen."

Verkiezingsprogramma

Vlak daarvoor presenteerde PVV-leider Geert Wilders het verkiezingsprogramma van zijn partij. Hij gaf voor de persconferentie aan nog van niks te weten. De partij maakt vrijdag de kandidatenlijst voor de verkiezingen bekend. "Ik vermoed dat mensen anticiperen op het uitkomen van de lijst."

Volgens Wilders is het verkiezingsprogramma "in een uitgebreide fractievergadering besproken. Het is unaniem aanvaard."

Halfuurtje

Maar Hernandez zegt "vele slapeloze nachten" te hebben gehad toen de fractie twee weken geleden het conceptverkiezingsprogramma mocht inzien. Dat deed voor hem de emmer overlopen.

"We mochten het allemaal een halfuurtje inkijken en uitsluitend zeggen wat we ervan vonden. Wie een kritische noot durfde te plaatsen, werd afgewimpeld."

Kortenoeven voegde later toe dat er slechts enkele leden waren die kanttekeningen durfden te maken op het concept. "Wilders zei mij niet zo moeilijk te doen, want de helft van het verkiezingsprogramma was toch niet uitvoerbaar. Daarna heb ik het programma niet meer kunnen inzien, tot vanmorgen, net als de pers."

Kortenoeven zegt zich diep te hebben geschaamd dat hij zich heeft neergelegd bij het oordeel van Wilders de F-16 niet in te zetten om bondgenoten in Kunduz te hulp te komen. "Toen heb ik besloten bij de eerstvolgende ernstige gelegenheid, mij niet meer bij de omstandigheden neer te leggen."

"Dat is nu het geval. Het verkiezingsprogramma is volstrekt onaanvaardbaar. Alleen daarom sta ik hier, en niet om een of andere lijst."

Catshuis

Volgens Hernandez wist de fractie ook niets van de breuk in het Catshuis. "Er was zelfs geen mailtje of sms'je, behalve een mail van de fractiesecretaris om met spoed naar Den Haag te komen."

Terwijl volgens Hernandez alles eerst met de fractie overlegd zou worden. "Een paar dagen later hebben meerdere PVV'ers letterlijk op elkaar schouders zitten te huilen, vanwege deze schoffering van Wilders."

Hernandez stelt dat "incidentenpolitiek en de peiling van Maurice de Hond" voortdurend de koers van de partij bepalen. "Henk en Ingrid? Wilders weet niet eens wie dat zijn!"

Kim Jong-Un

Hij zegt dat Wilders "totaal vervreemd" is van de werkelijkheid. "Het is niet de bedoeling dat de Kamerleden excelleren, maar dat ze onzichtbaar zijn. Kim Jong-Un kan nog leren van dit mediabeleid."

"De glans is er na twee jaar bij de PVV echt van af. Als PVV-Kamerlid ben je alleen maar stemvee."

Hernandez is niet bereid om zijn integriteit verder op het spel te zetten. "Vandaag heb ik mijzelf vrijgevochten", zei hij zichtbaar geëmotioneerd.

Krijgsmacht

Hernandez en Kortenoeven gaan geen eigen partij beginnen, maar behouden tot de verkiezingen wel hun zetels "om nationaal en internationaal uit te leggen dat het van belang is om de dreigingen van deze samenleving met een goede krijgsmacht te pareren."

De Kamerleden waren voor de PVV woordvoerders voor Defensie en Buitenlandse Zaken.

Daarna sprak Kortenoeven. "Geert Wilders zei mij twee jaar geleden de kans te bieden vrijheid en veiligheid te garanderen. En dat na de verkiezingen een krijgsraad zou worden belegd over de te volgen verkiezingen. Maar helaas hebben Wilders en zijn politburo al snel de nadruk gelegd op mijns inziens secundaire zaken als zorg en uitkeringen."

Politburo

Wilders was voor hem "een soort Michiel de Ruijter". Maar dat betekent volgens Kortenoeven niet "dat al zijn nukken en dictaten maar geaccepteerd moeten worden". Toch is dat wat Wilders volgens de ex-PVV'er wil en daarin wordt hij gesteund door zijn vertrouwelingen.

Kortenoeven beweert dat slechts enkele collega's zich 'heldhaftig' hebben verzet tegen de PVV "en zijn politburo". Zo heeft Justitiewoordvoerder Lilian Helder zich verzet tegen de uitspraak van Wilders dat rechters maar een andere baan moeten zoeken. "Daar is moed voor nodig," stelt Kortenoeven.

Hij noemt zijn afscheid van de partij een bevrijdingsmoment, maar ook een verdrieting moment. "Mijn held is van zijn voetstuk gevallen. Als Icarus, die te dicht bij de zon kwam."

Kortenoeven verwacht dat de problemen voor de partij hiermee alleen maar groter zullen worden. De PVV heeft hierop bovendie geen antwoord, denkt hij. "We willen met deze persconferentie alleen maar gebruik maken van de mogelijkheid ons uit te spreken voor ons gelijk."

Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman liet weten 'respect' te hebben voor het besluit van Hernandez en Kortenoeven.

http://www.nu.nl/politiek/2850048/herna ... actie.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 1:26 pm

Elissen (PVV) herkent zich niet in kritiek

DEN HAAG - Tweede Kamerlid André Elissen van de PVV herkent zich „totaal niet” in de kritiek die Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven hebben op de partij. Het tweetal stapte dinsdag uit de fractie van de partij van Geert Wilders.

Elissen noemde hun vertrek een „verrassing”. Hij respecteert hun keuze, maar vindt het „niet sjiek” dat ze het nieuws van hun vertrek wereldkundig maken op de dag dat de partij het verkiezingsprogramma presenteert. Elssen is niet van plan op te stappen.

Volgens Elissen is de PVV een heel gewone democratische partij waar iedereen bij vergaderingen zijn stem kan laten horen. Hij vindt het „vreemd” dat zijn twee collega's pas na 2 jaar met deze kritiek komen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1248 ... iek__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Schepsel » Di Jul 03, 2012 1:28 pm

King George schreef:Welke man?

Wilders.

Anti-moslim, anti-Wilders kan ook nog.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 1:29 pm

Kortenoeven: nog vijf die Wilders zat zijn

DEN HAAG - Volgens het opgestapte PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven zijn er behalve hemzelf en Marcial Hernandez nog vijf andere PVV'ers die net zo over PVV-leider Geert Wilders denken als hij en Hernandez doen. De twee stapten dinsdag uit de PVV-fractie en riepen anderen op hetzelfde te doe

De echte medestanders van Wilders vormen volgens Kortenoeven een 'politbureau'. Dat bestaat behalve Wilders zelf uit de Kamerleden Fleur Agema, Martin Bosma en Louis Bontes.

Veel PVV-Kamerleden hielden zich dinsdagochtend onbereikbaar voor een reactie. Onderwijsspecialist Harm Beertema nam de telefoon wel op. „Ik heb nog geen reactie, maar natuurlijk blijf ik in de fractie. De PVV is mijn partij, totdat ik er bij neerval.” Ook Joram van Klaveren en Karen Gerbrands lieten weten dat ze „natuurlijk” en „uiteraard” in de fractie blijven.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1247 ... jn___.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 1:32 pm

Wilders ontkent aantijgingen

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders spreekt tegen dat hij gezegd zou hebben dat de helft van het PVV-verkiezingsprogramma hoe dan ook niet uitvoerbaar is, zoals de opgestapte Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven beweren.

,,Het is onuitvoerbaar zolang we in de EU zitten, dat is de crux!’’, zei Wilders op Radio 1. Zolang Nederland in de EU zit, kan er geen immigratiestop worden ingesteld, kunnen we niet stoppen met leningen aan Spanje en Portugal en het begrotingstekort niet langzamer terugdringen, aldus de PVV-leider.

,,Dus die opmerking is bedoeld in de context dat we uit de EU moeten stappen. Zolang dat niet gebeurt, kan het niet, daar is het verkiezingsprogramma juist voor bedoeld.’’

Wilders werd dinsdag compleet verrast door het vertrek van Hernandez en Kortenoeven uit zijn partij. “Ik weet van niets, u vervalt me ermee”, zo reageerde hij op vragen van journalisten over de ontstane situatie.

Hij denkt dat de twee bang waren om op een onverkiesbare plek te komen op de PVV-kandidatenlijst. Die wordt vrijdag gepresenteerd. “Als je een vermoeden hebt dat je in de problemen komt, dan is het zuur.”

Volgens Wilders is het verkiezingsprogramma door de hele fractie vastgesteld en niet zoals Hernandez en Kortenoeven beweren door Wilders en een klein groepje getrouwen. Volgens de PVV-leider is een aantal bezwaarpunten van Hernandez op het gebied van Defensie nog verwerkt in het programma.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1248 ... gen__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45821
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 03, 2012 1:37 pm

Tja, wat moet je hiervan denken? Ik geloof dat Hans ook wel eens gezegd heeft dat Wilders als een vrij autoritaire man overkwam, bij een bezoek aan zo'n bijeenkomst van Wilders.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor H.Numan » Di Jul 03, 2012 2:12 pm

Waarom stapten die twee op? Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat ze zeer waarschijnlijk naar plaatsen 48 en 49 van de lijst worden verplaatst. Waar ik absoluut zeker van ben is dat beiden in ieder geval niet om de redenen die ze voorgeven zijn opgestapt. Dat is te doorzichtig. Dan hadden ze dat gelijk met Flipje Drinkman gedaan. Of eerder.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 2:32 pm

Ze zijn druk bezig met modder gooien. RTL gaat vol uit op het orgel

http://www.rtl.nl/components/actueel/rt ... ractie.xml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 3:11 pm

Hernandez en Kortenoeven als groep verder

DEN HAAG - De twee Kamerleden die dinsdag de PVV verlieten, Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven, gaan als groep verder. Dat meldde Gerdi Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer.

De Kamerleden zeiden bij de aankondiging van hun vertrek al dat ze tot 20 september in de Kamer willen blijven. Dat is de datum van de installatie van de nieuwe Kamer, een ruime week na de verkiezingen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1248 ... der__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 3:15 pm

Wilders: Nog nooit zoveel messen in mijn rug

DEN HAAG - „Ik heb nog nooit zoveel messen in mijn rug gehad als vandaag”, zei Geert Wilders dinsdag bij het betreden van de Tweede Kamer. „Maar ik heb nog steeds heel veel zin in de campagne en ga er met opgeheven hoofd aan beginnen. Ik laat me niet gek maken. Ik ga ook niet terugslaan.”

Hij heeft geen signalen van anderen die uit zijn partij zouden willen opstappen, zoals Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven deden. „Maar goed, die had ik vanochtend ook niet.” Toch gaat hij er niet vanuit dat er meer zullen volgen. „Ik ken ze niet.”

Hij benadrukte dat hij geen leugenaar is. Dat de helft van zijn verkiezingsprogramma niet haalbaar zou zijn en hij dat zelf ook zou hebben gezegd, is verkeerd uitgelegd. Het gaat om dingen die pas mogelijk worden als we uit de Europese Unie stappen, aldus Wilders.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1248 ... ug___.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 3:20 pm

Ja ja....Van Haersma Buma snapt weglopers bij PVV. Zucht. Misschien wil hij Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven een kans geven in zijn CDA clubje ?.

DEN HAAG - "Als ik het programma van de PVV zie, kan ik me voorstellen dat ze er zelfs in de eigen partij moeite mee hebben", reageert CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma op het vertrek van Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 4:21 pm

Laten we de beker met gif maar leeg drinken en alle vuiligheid kritiek op Wilders hier plaatsen en doorlezen.

Hernandez en Kortenoeven: 'Het gaat niet om de lijst, wij willen niet op de lijst!'

Vertrekkende PVV-Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven zeggen dat ze niet vreesden voor een lage plek op de lijst. 'Het gaat ons niet om de lijst, wij willen niet op de lijst!' Het belangrijkste verwijt aan het adres van Wilders is dat hij 'fundamenteel foute keuzes' maakt, aldus de twee dissidenten tegen RTL-nieuws.

Meteen na de presentatie van het PVV-programma kondigen Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven hun vertrek aan. Daarna lopen ze naar de studio van RTL-Nieuws voor een gesprek met Frits Wester. Daar zeggen ze: 'Wilders is een leugenaar.'

De wrok zit diep bij de opstappende PVV'ers. Hernandez is woordvoerder op Defensie, Kortenoeven op buitenlands beleid. De kritiek is niet mals. 'Een koekje van eigen deeg', zeggen ze. Beiden hebben het idee dat hun portefeuilles bij de PVV te grabbel worden gegooid. Wilders en partij-ideoloog Martin Bosma zijn verslaafd geraakt aan de peilingen. De inhoud van het vandaag gepresenteerde programma is 'van de gekken, van de gekken, van de gekken!'

Leugenaar
Kortenoeven omschrijft Wilders als een man met een 'plezierige, amicale kant', maar ook met een 'hele harde kant, veroorzaakt door situatie waarin hij heeft verkeerd'. 'Hij is een keiharde politicus die geen middel schuwt.' Volgens RTL-journalist Wester zegt Wilders dat beide politici wisten dat ze laag op de lijst zouden komen. 'Een leugen', reageert Hernandez. 'Als hij dit soort dingen beweert, dan is hij gewoon een leugenaar.'

De peilingen van De Hond zijn volgens Kortenoeven voor de PVV-leider het belangrijkste criterium voor de koers van de partij. Met de peilingen verandert het programma en verandert Wilders zelf, stelt de buitenlandwoordvoerder.

Catshuis
Voor Hernandez liep de emmer over toen Wilders het Catshuis verliet. 'Op die zaterdag vierde ik mijn verjaardag. Terwijl vrienden en familie binnenstroomden, kreeg ik een mailtje van de fractiesecretaris, dat ik met spoed naar Den Haag moest komen in verband met het Catshuis. Ik had verwacht dat we, zoals afgesproken, het programma gingen bespreken. Onderweg moest ik op de radio vernemen dat Wilders gebroken had. Ik zat flabbergasted in de auto. Dan raakt in een keer dat glas vol.'

Kortenoeven hakte de knoop door toen hij het verkiezingsprogramma onder ogen kreeg. De fractie mocht er, volgens hem, een 'half uurtje in bladeren', amenderen was niet meer mogelijk. De inhoud is volgens hem 'krankzinnig': 'Hij wil de contributie aan de VN stoppen als bepaalde landen lid blijven. Dat kan niet, dat moet je niet willen, dat is alsof je uit de VN stapt. Kiezersbedrog! Weer staat de hoofddoekjesbelasting erin, dat is toch bizar. Dat is zelfdestructie van de partij, daarmee schaad je je eigen mensen in de campagne. Er werd gepimpampet met de krijgsmacht, dit eruit dat eruit, hup weer 100 miljoen erbij.'

Icarus
Kortenoeven vindt nog steeds dat de PVV de juiste problemen aansnijdt: veiligheid, islam, Europa; maar het ontbreekt de partij aan oplossingen. 'Het is kiezersbedrog. Het is geroeptoeter, er staat een poedel die een beetje staat te blaffen, het leidt nergens toe.' Hij vergelijkt Wilders met de mythische figuur Icarus, die met bijenwas vleugels aan zijn armen plakte, maar neerstortte toen hij te dicht bij de zon kwam.

Hernandez en Kortenoeven maken zich zorgen over de terugkeer van Barry Madlener in de Tweede Kamerfractie, Madlener is momenteel PVV-europarlementariër. Kortenoeven: 'Dat wordt nog een hele uitdaging voor de fractie als hij terugkomt, omdat hij in Brussel niets voor elkaar heeft gekregen. We hebben Madlener in Brussel bijna nooit gezien. Ik dacht: dadelijk gaat die man nog mijn chef worden, dat is een reeële veronderstelling.'

De oude negen
Kortenoeven en Hernandez kwamen in 2010 voor de PVV in de Kamer. Zij waren de nieuwelingen die zich voegden bij 'de oude negen', de negen fractieleden die in 2006 in de Kamer kwamen. Nieuwelingen hadden niets in te brengen in de fractie, klagen de twee dissidenten. Kortenoeven voelde zich zelfs geïntimideerd.

'Blikken kunnen doden. En niet alleen Wilders, maar ook andere mensen die de regie in handen hebben, die niet kunnen tolereren dat mensen een aparte koers gaan varen of vragen gaan stellen. Die andere mensen, dat zijn 'de oude negen', dat was de ronde tafel van King Arthur. In juni 2010 kwam er opeens een stel lui uit de provincie erbij. Dat was een heel andere categorie, daar hadden sommigen moeite mee in die oude negen. Het is een strijd geweest over de verdeling van de portefeuilles. Vroeger was de Defensiewoordvoerder een politieagent, toen kwam er ineens een officier die in Afghanistan is geweest.'

De twee dissidenten zeggen dat meer PVV'ers hun twijfels en kritiek delen. Ze willen echter geen namen noemen. Kortenoeven: 'Wij kunnen zo een vijftal collega's onderscheiden die ideologisch op onze lijn zitten.'

Klein zeer
De kritiek op Wilders loopt uiteen van grote ideologische verschillen tot klein zeer. Hernandez over de communicatie: 'Ik heb Wilders vele mails en smsjes gestuurd, zelfs een visiestuk op Defensie, je krijgt er gewoon geen antwoord op.' Kortenoeven over de koers: 'Het schip is uit koers geraakt aan de verslaving van scoren in de peilingen. De PVV is van een rechtse partij veranderd in een linkse partij met hele rare standpunten.'

Kortenoeven over de partijdemocratie: 'Op cruciale dossiers waar Wilders zelf eigen belang heeft, stuurt hij het proces in de fractie. Dan zegt hij: vrienden, we gaan een rondje doen, maar ik vind het maar niks, ik vind het waardeloos. Dan heeft hij het laatste woord.' En over de hiërarchie in de fractie: 'Dion Graus komt met alles weg, met te laat komen, met obstructies. Waarom? Ik weet het niet, het is een black box.' Hernandez over loze beloftes: 'Er was ons een personeelshandboek beloofd, een half jaar later is het er nog niet.'

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK ... ijst.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor naar boven » Di Jul 03, 2012 6:10 pm

Nipper in de bocht:

Geert Wilders' grootste probleem is Geert Wilders

dinsdag 3 juli 2012 15:34

Geert Wilders zweeft in hogere sferen. De PVV lijkt op een laatgeboren LPF. De baby-PVV bereikt nu haar hoogtepunt: de puberteit. De ijzeren grip van Wilders begint ernstige scheuren te tonen. Nee, hij is aan het afbrokkelen.

Toch komt Geert Wilders met ‘Hun Brussel, ons Nederland.’

Wat een titel: ‘Hun Brussel, ons Nederland’, ofwel: Europa versus Nederland. Ook Groot-Brittannië overweegt een referendum te houden over de continuering van het EU-lidmaatschap. Maar David Cameron erkent dat de Britten enorme belangen hebben bij de stabiliteit van de eurozone en de Europese Unie. Ondanks de harde retoriek wil premier Cameron op dit moment geen referendum over het EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië. Het is zelfs de vraag of ze in 2015 een dergelijk referendum willen houden.

Hun Brussel, ons Groot-Brittannië
De geschiedenis leert dat als het beter gaat met de EU, de Britten het bestaansrecht van de EU niet in twijfel te trekken. De EU heeft daarom tot 2015 de tijd om een aantal cruciale zaken in orde te ordenen: de stabiliteit van euro en de sanering van schuldenlast van een aantal lidstaten.

2015 is wellicht de eerste harde deadline voor de Europese Unie, voor haar voortbestaan: Hun Brussel, ons Groot-Brittannië.

Obstakel
Maar Europa is niet het grootste probleem voor de PVV. De PVV zelf is het grootste probleem voor Geert Wilders. Of wellicht omgekeerd: Geert Wilders zelf is nu een obstakel voor de PVV.

Dit laatste is natuurlijk onlogisch. Want de PVV bestaat uit één lid en dat is Geert Wilders. En als Geert Wilders het probleem van de PVV is, dan impliceert dat het volgende: Geert Wilders is het probleem voor Geert Wilders.

Het verhogen van de maximumsnelheid naar 140 kilometer per uur en het teruggeven van ‘het kwartje van Kok’ aan het Nederlandse volk zullen het existentiële probleem van de PVV niet echt oplossen: Geert Wilders blijft het probleem voor Geert Wilders.

PVV verliest zwaargewicht
Twee prominente volksvertegenwoordigers van de PVV, de Kamerleden Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez, hebben besloten met onmiddellijke ingang de PVV-fractie te verlaten.

De voormalige gedoogconstructie is nu definitief uiteengevallen. En daardoor ontstaat de vraag of een aantal wetten waarover reeds in goede tijden overeenstemming was bereikt, de komende dagen op een meerderheid in de Kamer kan rekenen.

Verstandigste
Terwijl Geert Wilders in Den Haag de verhoging van de maximumsnelheid aankondigde, maakten zijn fractiegenoten Kortenoeven en Hernandez hun vertrek uit de PVV-fractie bekend. Volgens vriend en vijand is Wim Kortenoeven een van de verstandigste en meest integere mannen die in de fractie van de PVV rondliepen.

Eigenlijk waren velen verbaasd toen Kortenoeven plotseling op de lijst van de PVV voorkwam. En Hernandez gedroeg zich als zeer loyale PVV'er. Na een valse start bewijst hij vandaag dat hij niet bereid is om zijn publieke en politieke integriteit op het spel te zetten.

De PVV verliest met Wim Kortenoeven een zwaargewicht. Dit is een groot verlies voor Wilders. Wilders had dat moeten voorkomen.

Op de radio
Maar Geert Wilders kan dit soort rampen niet meer voorkomen omdat Geert Wilders het probleem voor Geert Wilders is. Wilders kan Wilders niet meer in toom houden of corrigeren.

Waarom vertrekken ze juist nu uit de PVV-fractie? Omdat zij geen stem hebben gehad in het beëindigen van het Catshuisberaad en het samenstellen van het verkiezingsprogramma.

Ook zijn ze ontevreden over het leiderschap van Wilders, die met enkele medestanders een ‘politbureau’ zou vormen, aldus Elsevier. Hernandez vertelde een anekdote die van belang is om de problemen bij de PVV te kunnen begrijpen: 'Ik dacht dat ik mijn aanvoerder gevonden had, maar ik dacht verkeerd. Geert heeft me in de steek gelaten. Het Catshuis was alleen zijn beslissing.'

Hernandez zei in de auto op de radio te moeten horen dat Wilders uit het Catshuis-beraad was gestapt.

Dertig minuten
Geert Wilders nam het belangrijkste besluit uit zijn politieke carrière helemaal alleen, namelijk de val van het kabinet-Rutte. De dissidenten zeggen dat ze dertig minuten tijd kregen om te reageren op het verkiezingsprogramma van de PVV. Dertig minuten voor de PVV-fractie om een verkiezingsprogramma ten tijde van een ernstige economische crisis te bespreken!

Dit is vernederend voor iedere vrije mens. Dit is vernederend voor iedere persoon die enige mate van zelfwaardering heeft. Wilders vraagt aan deze mensen om binnen dertig minuten akkoord te gaan met een programma waarmee zij de kiezer moeten overtuigen om op hun partij te stemmen.

Niet uitvoerbaar
De dissidenten melden dat Wilders zelf 50 procent van het verkiezingsprogramma niet uitvoerbaar acht. Dat gevoel hebben de meeste mensen die op een rationele wijze met de politieke vraagstukken omgaan. Welke status hebben onuitvoerbare politieke standpunten? Moet de kiezer op onuitvoerbare standpunten stemmen? Waarom zouden ze dan niet op de wederkomst van kaboutertjes stemmen?

Wilders draait door in zijn spielerei.

En iemand roept in de schaduw van Wilders: Geert luister naar mij! Hun Wilders, ónze Wilders.

Afshin Ellian
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 6:14 pm

Afshin Ellian is een ras echte VVD-er. Het valt me op dat hij de laatste tijd erg de PVV aan het bashen is. Dat valt me zwaar van hem tegen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20189
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor King George » Di Jul 03, 2012 6:27 pm

H.Numan schreef:Waarom stapten die twee op? Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat ze zeer waarschijnlijk naar plaatsen 48 en 49 van de lijst worden verplaatst. Waar ik absoluut zeker van ben is dat beiden in ieder geval niet om de redenen die ze voorgeven zijn opgestapt. Dat is te doorzichtig. Dan hadden ze dat gelijk met Flipje Drinkman gedaan. Of eerder.

Niet in de war met plaats 149 en plaats 150 misschien?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 6:46 pm

PVV'ers reageren verbolgen op vertrek Hernandez en Kortenoeven

dinsdag 3 juli 2012

Vanuit de PVV-fractie is dinsdag woedend gereageerd op het vertrek van Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven. Partijleider Geert Wilders zegt dat hij een 'messenpalet in de rug' heeft gekregen.

Ik denk dat het te maken heeft met de kandidatenlijst die vrijdag bekend wordt gemaakt,' aldus Wilders. 'De druiven zijn misschien een beetje zuur als je denkt dat je laag op de lijst komt.'

Ook PVV'er Dion Graus heeft geen goed woord over voor zijn ex-collega's. 'Hoe minder nestvervuilers en matennaaiers hoe beter. Hoe beter voor de PVV en hoe beter volk en vaderland.'

Onzin
Hernandez en Kortenoeven maakten hun vertrek bekend na de persconferentie waarop Wilders het verkiezingsprogramma van de partij presenteerde.

Ze stappen naar eigen zeggen op omdat zij geen stem hebben gehad in het beëindigen van het Catshuisberaad en het samenstellen van het verkiezingsprogramma. Ook zijn ze ontevreden over het leiderschap van Wilders, die met enkele medestanders een 'politbureau' zou vormen.

PVV-Kamerlid Richard de Mos noemt de kritiek van de opgestapte PVV'ers onzin. Hij spreekt van 'kandidatenstress', verwijzend naar de verwachting dat het tweetal laag op de lijst zou worden gezet.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... noeven.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ozes » Di Jul 03, 2012 8:28 pm

Nederland is Wilders niet waard.

Rechtstreeks de afgrond in Schepsel?
Je bent wel erg goedgelovig. Wilders heeft daar bij lange de macht niet voor, ook al probeert de media alles wat verkeerd gaat op het conto van deze man te schrijven en alles wat hij doet volledig op te blazen. Wilders is de enige die tegen de ESM is dus het is juist de rest die Nederland ten dode heeft opgeschreven.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Schepsel » Di Jul 03, 2012 8:32 pm

Ozes schreef:Nederland is Wilders niet waard.

Rechtstreeks de afgrond in Schepsel?
Je bent wel erg goedgelovig. Wilders heeft daar bij lange de macht niet voor, ook al probeert de media alles wat verkeerd gaat op het conto van deze man te schrijven en alles wat hij doet volledig op te blazen. Wilders is de enige die tegen de ESM is dus het is juist de rest die Nederland ten dode heeft opgeschreven.

Hij WIL het wel. Nederland uit de EU (nee, ben niet vóór EU, maar alternatief is verschrikkelijker), hij kan geen fluit uithalen tegen de moslims, gewoon niks, het enige dat kan is een immigratiebeperking maar het huidige probleem blijft.

Het is ook zo zonde dat hij ''links'' gelijk heeft gegeven en bevestigd in hun agitprop: Het IS een beschimmeld zootje daar, met de Grote Blonde Autoritaire Leider aan het hoofd die kennelijk zo repressief is dat hij zijn partijgenoten eruitrepresseert. Zelfs bij de SP is het volgens mij niet zo dramatisch gesteld en het schijnt dat dat ook nogal ''rigide'' is.

Het nut van Wilders is denk ik dat mensen op hem kunnen stemmen en daarmee aangeven dat ze de immigratieproblematiek spuugzat zijn. Maar buiten dat...
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74429
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ariel » Di Jul 03, 2012 8:41 pm

VANAVOND: 10.00 uur ....... Twan Huys spreekt met Geert Wilders

Twan Huys spreekt met Geert Wilders, die denkt dat Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez zijn opgestapt omdat zij een onverkiesbare plaats vreesden. Ook reageert hij op eerder problemen in de PVV-fractie en op de verkiezingen van 12 september.

Dit fragment is onderdeel van onrust binnen de PVV
Bekijk hier.
http://nieuwsuur.nl/video/390976-twan-h ... lders.html

Wat een rot interview. Twan valt Wilders aan. Hij gelooft Hernandez en Kortenoeven en schoffert Wilders.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Ozes » Di Jul 03, 2012 8:46 pm

Je weet dat we in de EU niets te zeggen hebben over immigratie beleid?
De EU word langzaam een rigide bureaucratie welke met de ESM in handen elke lidstaat de armoede in kan drijven. Nederland heeft het altijd goed gedaan zonder de EU en zal dit ook blijven doen.

Alles wat er bij de PVV gebeurt heeft niets te maken met Wilders kwaliteiten maar dat men er alles voor over heeft deze partij kapot te maken. Jij was er toch voor dat de partij democratiseert?
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: PVV: Kortenoeven en Hernandez uit PVV-fractie

Berichtdoor Schepsel » Di Jul 03, 2012 8:52 pm

Dat het geen heliocentrische starre bedoeling is waarbij Wilders ''helio'' oftewel de Zon of Zonnekoning is, ja.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten