Perikelen PVV.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18027
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Perikelen PVV.

Berichtdoor King George » Vr Dec 15, 2017 4:48 pm

Gaan de statennleden wel over partijvergoedingen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1562
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Perikelen PVV.

Berichtdoor Pizzaman » Vr Dec 15, 2017 11:41 pm

King George schreef:Gaan de statennleden wel over partijvergoedingen?

De Provinciale Staten hebben een eigen budget, zij gaan niet over de hoogte (dat doet de staat) maar wel over de verdeling en de verantwoording.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5825
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Perikelen PVV.

Berichtdoor Ali Yas » Za Dec 16, 2017 12:05 am

Ariel schreef:Die vinden dat de Limburgse belastingbetaler recht heeft op het terugbetalen van het hele bedrag.

Dat is interessant. Zou dat ook gelden voor willekeurige onschuldigen die worden bestolen t/m beroofd? Zo ja, waarvoor hebben we dan verzekeringen tegen inbraak? Kunnen burgers die schade voortaan verhalen op de maatschappij, immers, die heeft nagelaten de daders tijdig en definitief in het gevang te smijten?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18027
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Perikelen PVV.

Berichtdoor King George » Za Dec 16, 2017 1:46 pm

Moet de PvdA Utrecht nu ook dat geld wat Bert van der Roest van de daklozen heeft gestolen terugbetalen of is het weer selectieve verontwaardiging?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70083
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Perikelen PVV.

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 21, 2018 10:39 am

Jammer. Niet zo'n slimme opmerking om te maken op facebook. Men heeft nu weer munitie om de PVV te shamen.

PVV-raadslid opgestapt: wilde brand azc ’blussen met benzine’

Het PVV-raadslid Emil Smeding uit Delfzijl is vrijdag per direct afgetreden. Hij had met een ’grove uitlating’, in de vorm van een reactie op facebook, de toorn gewekt van de politiek in de Groningse havenstad. De aangesproken politicus heeft excuses aangeboden, nadat hij na een brand op het azc in Ter Apel op het Facebook van RTV Noord ’Blussen met benzine!’ (inclusief lach-emoji) noteerde. Daar werd schande van gesproken.

Een vluchteling werd opgepakt op verdenking van brandstichting. De reacties zijn fel, ook nadat de omroep het bericht er prompt vanaf had gehaald. De ophef ontstaat in een periode dat het er in Delfzijl wel vaker heet aan toe gaat op politiek gebied. Juist daarom wordt gesleuteld aan een gedragscode, die uitwassen moet temperen. Ook Smeding deed daaraan mee, maar legt nu dus op eigen initiatief zijn functie neer.

Smeding liet weten het allemaal niet zo zwaar bedoeld te hebben. Hij reageerde vrijdagmorgen in een verklaring op de ontstane ophef: „Gelet op alle commotie, die is ontstaan vanwege mijn reacties op Facebook, heb ik besloten om mij terug te trekken uit de gemeenteraad van Delfzijl en mijn taken over te dragen”, meldde hij. Telefonisch wil hij er niet verder op in gaan, hoorbaar geschrokken. „Ik heb alles gezegd dat ik wilde zeggen. Ik ben nu aan het werk, ga daarmee door.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70083
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Perikelen PVV.

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 16, 2019 12:34 pm

We mogen bijna weer stemmen, dus de jacht op PVV-ers is geopend en kan er weer geschoten worden op PVV kamerleden. De Telegraaf geeft het startschot.

Aangifte tegen PVV’er Graus

PVV-Kamerlid Dion Graus wordt beschuldigd van een zedendelict en van geweld. Zijn ex – tevens PVV-medewerkster – heeft aangifte tegen hem gedaan. Het bekende Kamerlid zou, volgens zijn voormalige partner, haar tot seks met derden hebben gedwongen. Graus ontkent alle beschuldigingen.

Graus’ ex Joyce bevestigt desgevraagd het verhaal dat ze om deze reden naar de politie is gestapt. Ze zegt bij haar aangifte te hebben verteld dat Dion Graus haar tijdens hun relatie heeft gedwongen tot seks met andere mannen. Hij zou haar via psychische manipulatie hebben laten denken dat ze op deze manier zijn privé-beveiligers terug moest betalen. Graus, die vaker is beschuldigd door ex-partners, zou namelijk overal dreiging zien en kreeg geen permanente beveiliging vanuit de overheid, dus regelde hij daarvoor anderen.

„Ik zag mij genoodzaakt aangifte te doen jegens mijn man, die ik jarenlang volledig vertrouwd heb, vanwege psychisch misbruik alsmede meerdere zedendelicten”, stelt Joyce in een verklaring aan deze krant. Een valse aangifte doen is strafbaar. „Dat ik slachtoffer ben is een feit waar ik mee zal leren leven, maar het hogere doel is herkenning en erkenning voor gewezen en toekomstige slachtoffers van psychisch geweld en gedwongen seks met derden binnen het huwelijk.”

"Graus: ’Ze is aan het doordraaien’"
Graus zegt onschuldig te zijn. „Daar is niets van waar allemaal.” Volgens hem is zijn ex psychisch in de war en verzint ze alles omdat ze niet om kan gaan met de scheiding. „Er speelt veel meer, ze is helemaal aan het doordraaien”, zegt Graus, die benadrukt dat zijn ex onder behandeling staat.

Politie, OM en de Rijksrecherche reageren niet op de aangifte. PVV-leider Wilders: „Dion Graus heeft tegen mij alle aantijgingen ten stelligste ontkend; zonder bewijs van het tegendeel kan ik niet anders dan ervan uitgaan dat dat zo is.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70083
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Perikelen PVV.

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 16, 2019 12:45 pm

’Ik heb niks gedaan’. Graus ontkent alle beschuldigingen en stelt dat zijn ex ’psychisch ziek’ is.

Ze waren een opmerkelijk liefdeskoppel aan het Binnenhof: PVV-Kamerlid Dion Graus en zijn vrouw Joyce. Hij als het alfa-mannetje van de PVV, zij oogde als het kwetsbare liefje dat altijd trouw aan zijn zijde stond. Maar de exen staan elkaar nu naar het leven met keiharde beschuldigingen die het Binnenhof zullen doen sidderen.

Spoiler! :
Joyce (46), medewerkster bij de PVV-fractie in de Tweede Kamer, is naar eigen zeggen niet alleen gedwongen tot seks met anderen. Ze stelt ook psychisch mishandeld te zijn door de PVV-politicus. Graus zou haar leven hebben gecontroleerd, zou haar stelselmatig hebben gekleineerd en wilde naar verluidt continu bepalen wanneer ze at en met wie ze sprak. Daarbovenop dreigde hij telkens met fysiek geweld, zo stelde Joyce tegenover de politie, wat één keer zou hebben geresulteerd in een vuistslag. Ze stelt tegenover deze krant dat ze dit alles zo aan de politie heeft verteld.

Graus (51) zelf zegt met klem dus dat hij onschuldig is. Hij wijt dit verhaal aan haar psychische welzijn. Volgens Graus is Joyce ziek en staat ze onder behandeling. Bovendien heeft hij appjes waarin ze voor de zomer telkens stelt dat ze op hem gesteld is, veilig bij hem is en hem niet kan missen. Die heeft deze krant ook kunnen zien. „Ik heb opnames waarin ze zegt dat ik de liefste man ben. Ik heb nooit iemand geslagen, ik heb nooit iemand gedreigd.”

Na zijn eerste reactie belt Graus opnieuw terug en zegt dat hij eigenlijk niet officieel wil reageren gezien de geestelijke toestand van Joyce. Hij voegt een volgende keer nog toe: „Ik heb niks gedaan, ik ontken alles, ik ga aangifte doen van smaad.” Hij zegt juist te vrezen voor het welzijn van Joyce: „Ze is ziek.”

Joyce is werkzaam voor de PVV-fractie in de Tweede Kamer. Dat deed ze jarenlang onbetaald als medewerker van Graus, maar inmiddels krijgt ze salaris van de partij. Ze bereidt voor parlementariërs bijvoorbeeld de debatten inhoudelijk voor.

Eerder deed ze dat werk exclusief voor Graus, maar nadat hun relatie voor de zomer klapte, is dat veranderd en werkt ze voor andere fractieleden. In de Kamer waren Dion Graus en Joyce een onafscheidelijk duo. Het viel meerdere mensen op in de wandelgangen hoe ondergeschikt Joyce in die relatie werd gemaakt. In 2014 trouwde het stel in aanwezigheid van Geert Wilders.

Eerdere relaties
PVV-Kamerlid Dion Graus is al eens beschuldigd van strafbare feiten tijdens een eerdere relatie, maar niet vervolgd. Een andere ex-vrouw van Graus deed begin deze eeuw aangifte tegen hem vanwege mishandeling. Hij zou in oktober 2002 haar keel hebben dichtgeknepen en haar hebben gedreigd een vuurwapen tussen de wenkbrauwen te zetten. De vader van Dion Graus bevestigde dat verhaal destijds, zo stond in een uitgelekt ambtsbericht van het OM.

In dat bericht werd eveneens melding gemaakt van een andere mishandeling in datzelfde jaar. Artsen zouden daarna ook verwondingen hebben geconstateerd bij de ex-vrouw van Graus. In het uitgelekte bericht stelde de Maastrichtse hoofdofficier Penn-te Strake, later burgemeester, jaren na dato dat Graus ten onrechte niet vervolgd was. Dat was ’een verkeerde beslissing’ geweest; er was namelijk wel degelijk bewijs.

Graus heeft die beschuldigingen altijd ontkend. Eerder deed ook al een Belgische vriendin aangifte tegen hem vanwege belaging en stalking en die zaak zouden de zuiderburen hebben geseponeerd wegens ’opportuniteitsredenen’, meldde NRC.

Woord
Nadat de eerste beschuldigingen over Graus in 2006 naar boven kwamen, gaf PVV-leider Geert Wilders de politicus de tijd om zich te verklaren. Graus kon daarop volgens Wilders, zo stelde de PVV-leider begin 2007, het grootste deel van de beschuldigingen met bewijs weerleggen en op andere punten geloofde hij Graus op zijn woord. „En Graus zegt dat hij het niet heeft gedaan. Ik kan niet anders dan ervan uitgaan dat dat klopt”, zei Wilders destijds.

Onder meer omdat er niet vervolgd werd door het OM in deze zaken, werd in Den Haag destijds bij de PVV gemeend dat Graus een sterk verweer had. Of men daar in de fractie nog zo over denkt als het nieuws over deze aangifte bekend wordt, nota bene van een PVV-medewerker, is zeer de vraag.

Anders dan bij menig andere aangifte tegen een politicus, gaat het hier dus om twee mensen die in en rondom de PVV-fractie in de Tweede Kamer werken. De fractie zal dus moeten besluiten hoe hiermee verder gegaan wordt – als er niks gebeurt, blijven aangever en beschuldigde immers voorlopig op dezelfde werkplek actief met alle spanningen van dien – waardoor de toekomst van Graus als PVV-Kamerlid waarschijnlijk ter discussie gesteld zal worden door collega’s. Maar Wilders zegt dus tegen deze krant dat Graus alles ontkend heeft tegenover hem en ’zonder bewijs van het tegendeel kan ik niet anders dan ervan uitgaan dat dat zo is’.

Een valse aangifte doen is strafbaar. Over de aangifte en een eventueel onderzoek wilden de woordvoerders van de politie en die van de Rijksrecherche en het OM niks zeggen tegen deze krant.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3028087 ... iks-gedaan
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18027
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Perikelen PVV.

Berichtdoor King George » Wo Jan 16, 2019 1:19 pm

Inderdaad, net ietsje te toevallig vlak voor de verkiezingen nu er voor het partijkartel een kiezersafstraffing dreigt. Trap er niet in!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14962
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Perikelen PVV.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Jan 16, 2019 5:05 pm

King George schreef:Inderdaad, net ietsje te toevallig vlak voor de verkiezingen nu er voor het partijkartel een kiezersafstraffing dreigt. Trap er niet in!

Je kunt ook van botte pech spreken. Het zit de PVV (Wilders) gewoon niet mee. Dit soort zaken kost stemmen. Veel stemmen!

Je vrouw slaan en daarbij net zo vaak mishandelen in de Islam is standaard. Maar daar maalt geen mens om. Terwijl moslims massaal al jaren binnen onze landsgrenzen worden gesleept, met welbevinden van mevrouw Mutti Merkel, alias madame islam-etalage, en minister-president Pinokkio Rutte.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast