Soort zoekt soort ....

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Soort zoekt soort ....

Berichtdoor sprot » Za Mei 31, 2003 12:08 am

Site 'Weerwolf' plaatst namen joden op site 30-05-2003
Verslag NOS-Journaal De Nederlandse Antizionistische Beweging (AZB) heeft op een Amerikaanse internetsite foto's gepubliceerd van bekende en onbekende joodse Nederlanders, met daaronder de tekst: "Werewolf is watching you".

De internetpagina "Weerwolf Nederland" is in handen van een Amerikaanse provider, maar wordt gevuld door de AZB, een organisatie die wordt geleid door Eite Homan.

Er waren al eerder namen, foto's en soms zelfs telefoonnummers van politieke tegenstanders (zogenoemde antifa's) op de site te vinden, met daaronder dezelfde tekst: "Weerwolf houdt jullie in de gaten".

'Wortel en tak'
Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft vorig jaar al een poging gedaan om de Weerwolf Nederland juridisch aan te pakken nadat de AZB op de site had opgeroepen deze organisatie "met wortel en tak uit te roeien".

Het Openbaar Ministerie stelde echter dat het moeilijk is de Amerikaanse provider te bewegen mee te werken aan een onderzoek. Bovendien zou het lastig zijn te bewijzen wie de foto's op de site heeft gezet.

Vervolging
Het CIDI gaat nu via het Haagse Gerechtshof proberen het OM alsnog te dwingen vervolging in te stellen.

Volgens de AIVD (de voormalige BVD) is de Antizionistische Beweging "een getalsmatig kleine en geïsoleerde groep neonazi’s. De groep zoekt aansluiting bij Arabische nationalisten en radicale moslims om gezamenlijk de gemeenschappelijke vijanden (de VS, Israël en het ‘door het jodendom gedomineerde’ grootkapitaal) te bestrijden."
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Za Mei 31, 2003 2:43 pm

CIDI wil opheldering over Hitlergroet in Amersfoort

AMERSFOORT - Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) is geschokt over het brengen van de Hitlergroet bij een anti-Israël-demonstratie en vraagt de burgemeester van Amersfoort om opheldering. De politie greep niet in, ook niet toen iemand in een rolstoel werden belaagd.

De organisatie Christenen voor Israël vierde dinsdagavond het 55-jarig bestaan van de Joodse staat met een bloemenhulde. In de Amersfoortse St. Joriskerk spraken onder anderen de ambassadeur van de Joodse staat en Tweede-Kamerleden van de SGP en de ChristenUnie.

Toen de bezoekers de kerk binnenkwamen, stond een groepje demonstranten met borden voor de kerk. Daarop stonden teksten als ”Zionisme = apartheid = racisme” en ”Een uitverkoren volk hoeft zich natuurlijk niets aan te trekken van mensenrechten en VN-resoluties”. Op één bord stond een davidster en werden Israël, het CIDI en rabbijn Soetendorp als racistisch betiteld.

Tijdens de kerkdienst drongen de spreekkoren van de actievoerders soms door tot in het gebouw. Ambassadeur Eitan Margalit van Israël zei in zijn toespraak dat hij blij was dat de demonstranten hun ware gezicht lieten zien. Volgens hem wilden ze niets anders dan de vernietiging van zijn land.

Toen de bezoekers na het zingen van het Wilhelmus naar buiten gingen, werden ze belaagd door de demonstranten, die inmiddels versterking hadden gekregen. Terwijl de actievoerders lawaai maakten door op hun protestborden te beuken, scandeerden ze: ”Zionisme is racisme!” en ”Moordenaars!” Ook werden mensen in de hoek gedrukt; zelfs een vrouw in een rolstoel werd lastiggevallen.

In een woordenwisseling met een groepje christelijke jongeren, maakte Abdelrahim Aramrouk, bestuurslid van de Arabisch-Europese Liga, de Hitlergroet. Hij herhaalde het gebaar nog enkele malen.

De demonstratie werd georganiseerd door Jongeren voor Palestina (de officieuze jongerenbeweging van het Palestina Komitee), de Internationale Socialisten, de Nieuwe Communistische Partij en de AEL. Het protest werd aangemeld door Jamila Lel-Hessaini van Jongeren voor Palestina. Tijdens de voorbespreking met de gemeente werd haar te verstaan gegeven dat de gemeente geen leuzen zou accepteren zoals die in voetbalstadions worden gebezigd.

Het CIDI is woedend over de verstoring van de feestelijke bijeenkomst. Woensdag sprak de Joodse organisatie de juridisch beleidsadviseur openbare orde van de Amersfoortse burgemeester, K. Vonck, op de rel aan. Vonck had begrepen dat de demonstratie ordentelijk was verlopen.

Omdat het CIDI hier geen genoegen mee neemt, verstuurde het woensdagavond een dringende brief aan de burgemeester van Amersfoort. Het CIDI vraagt daarin waarom de politie niet heeft opgetreden tegen de antisemitische teksten, de kwetsende leuzen, de intimidatie van de kerkgangers en het brengen van de Hitlergroet.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten