De PvdA/ VVD regering.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19108
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor King George » Wo Mar 20, 2013 4:52 am

Ariel schreef:Sommige mensen kunnen beter niet twitteren. Groen Links maakt een grapje....Ja, ja... :rolleyes: Dit soort grapjes moet je lekker veel maken als je niet wilt dat nog meer kiezers van je weg lopen.

Spoiler! :
‘Ook in spaartaks in Nederland’

Als het aan GroenLinks ligt, komt er ook in Nederland een heffing op spaargeld. Daarvoor lijkt Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren te pleiten.

Van Tongeren verwijst daarmee naar de situatie in Cyprus, waar zowel kleine als grote spaarders zich opmaken voor een door Europa opgelegde eenmalige heffing om zo de bankensector overeind te houden. Ook in Nederland zou dat een goed idee zijn, twittert het GroenLinks-Kamerlid. ,,Omdat wij een belastingparadijs zijn” en 'stelen' van ontwikkelingslanden, aldus Van Tongeren. Veel mensen reageren verbaasd op de opmerking. Volgens Van Tongeren was dat ook precies de bedoeling. Haar tweet zou ironisch bedoeld zijn. ,,Inderdaad, te gek voor woorden, waarom dan wel OK voor Cyprioten?"

Het Kamerlid valt wel vaker op met financieel-economische proefballonnetjes. Zo lanceerde ze vorig jaar het plan om een 21-urige werkweek in te stellen als wapen tegen de crisis. ,,Misschien houden we aan het einde van het jaar minder geld over maar krijgen we meer tijd voor dingen die we echt belangrijk vinden”, zo opperde ze destijds.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2140 ... NL___.html


Ook in Nederland zou dat een goed idee zijn, twittert het GroenLinks-Kamerlid. ,,Omdat wij een belastingparadijs zijn” en 'stelen' van ontwikkelingslanden, aldus Van Tongeren.Ahum..? Wij een belastingparadijs? Hoe verknipt is dit sujet om zoiets te stellen? Kennelijk behoort ze tot het subsidieslurpend deel van de samenleving dat geen ene benul heeft van met wat voor en hoeveel en hoe hoge belastingen het volk hier in ons eigen land wordt beroofd. En betalen ze in ontwikkelingslanden belasting voor begrotingshulp aan Nederland? Bij mijn weten speelt Nederland de gekke Henkie middels de eigen burgers bestelen voor begrotingshulp aan andere regeringen!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor H.Numan » Wo Mar 20, 2013 6:38 am

Sorry Sjors, Nederland is wel degelijk een belasting paradijs. Alleen niet voor Nederlanders. :cry:

Amerika probeert al jaren, nee decennia, Nederland op andere gedachten te brengen, want er zijn behoorlijk veel Amerikaanse bedrijven die een hoofdkantoor van 30x40 cm hebben in de Zuidas van Amsterdam.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 20, 2013 10:39 am

'Geruzie binnen PvdA-fractie om kinderpardon'

door Servaas van der Laan 20 mrt 2013

PvdA-Kamerlid en woordvoerder asiel- en migratiebeleid Khadija Arib is in botsing gekomen met de partijtop van de sociaaldemocraten. Ze wil het kinderpardon verder uitbreiden, maar haar partij is hier op tegen.

Arib zou van het fractiebestuur op haar kop hebben gekregen omdat ze openlijk had gepleit voor een verdere uitbreiding van een algemeen pardon voor kinderen van asielzoekers.
Gevoelig

Die kwestie ligt gevoelig, omdat coalitiegenoot VVD hier op tegen is.

Arib, die al eerdere aanvaringen heeft gehad met haar partij op het gebied van migratie, vertrok vervolgens naar Marokko.

Naar verluidt heeft ze de migratieportefeuille overgedragen aan collega Jeroen Recourt.


De PvdA wil dat Arib gaat praten met fractievoorzitter Diederik Samsom, maar hier zegt ze geen tijd voor te hebben.

De verruiming van het kinderpardon kwam er uiteindelijk niet, omdat de VVD die wist te voorkomen. Alleen 'gewortelde' kinderen van asielzoekers komen nu in aanmerking voor een pardon.

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/ ... -1205456W/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 20, 2013 4:55 pm

Asielbom barst binnen PvdA. Woordvoerder legt portefeuille neer
Michael van der Galien op 20 maart,

Afbeelding


De PvdA-fractie in de Tweede Kamer is tot op het bot verdeeld over het asiel- en immigratiebeleid van het kabinet. De spanningen nemen razendsnel toe.

Het gaat niet zo goed met de PvdA. De sociaaldemocraten doen het al steeds slechter in de peilingen, maar er is meer: de bom is nu gebarsten in de fractie zelf. De interne ruzie is zo uit de hand gelopen dat Kamerlid Khadidja Arib, die tot nu toe partijwoordvoeder op dit gebied was, haar portefeuille heeft neergelegd.

Dat bericht De Telegraaf vandaag.

Ze kwam vorige week in aanvaring met het fractiebestuur, nadat ze publiekelijk had gepleit voor het opnieuw oprekken van het kinderpardon. Daarmee werd de toorn gewekt van VVD-staatssecretaris Teeven (Justitie). Die had eerder al een harde confrontatie met de PvdA-fractie gehad over een verruiming van het pardon en had geen trek in een verdere uitbreiding.

Aribs opmerkingen werden niet gewaardeerd door de VVD. De PvdA-leiding riep haar dan ook meteen op het matje. Of ze even tekst en uitleg wilde geven over haar ideeën.

Omdat ze geen stap terug deed nam de woede alleen maar toe, waarna Arib uiteindelijk zei dat ze geen zin meer had in haar portefeuille. Ze vertrok op een geplande reis naar Marokko en liet de woordvoering over het onderwerp over aan haar collega Recourt. Samsom heeft haar laten weten dat hij haar morgen op zijn kantoor verwacht, maar daar zegt Arib geen tijd voor te hebben. Ze doet namelijk al "heel veel" ander werk.

Bij het begin van het kabinet Rutte II was het vooral onrustig bij de VVD. Het heeft even geduurd, maar de eensgezindheid is daar voorlopig hersteld. In plaats daarvan is er dus een richtingenstrijd uitgebroken bij de coalitiepartner.

Dat moge allemaal erg sneu zijn voor Arib, maar de VVD en dus ook de PvdA-top kunnen haar niet zomaar haar gang laten gaan. Als de liberalen haar plannen accepteren pakt Geert Wilders bij de eerstvolgende kiezers met gemak, en gratis en voor niets, een paar zetels van ze af. Geen wonder dus dat ze de rug rechthouden en dat Arib het nakijken heeft.

Hoe reageert de allochtone achterban daarop? De PvdA heeft er decennialang - nee, dat is niet overdreven - alles aan gedaan om juist die kiezers aan zich te binden. In deze coalitie kunnen ze die jaren van hard werken en PR in de allochtone gemeenschap in een paar maanden echter zomaar ongedaan maken. Zijn ze bereid dat risico te nemen?

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/ ... uille-neer
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39227
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mar 20, 2013 8:31 pm

"Ze vertrok op een geplande reis naar Marokko ..."

3 maart 2007:
Het PvdA-Kamerlid Khadija Arib moet stoppen met haar advieswerk aan de Marokkaanse koning Mohammed VI. Doet ze dat niet, dan moet zij haar Kamerlidmaatschap opgeven.
Dat zegt fractievoorzitter van de PVV Geert Wilders tegen elsevier.nl.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/114442/Wilders-Kamerlid-moet-uit-adviesraad-Marokko.htm

Zou ze nog steeds lid zijn van die commissie die gaat over Marokkanen in de vijfde (=EU) provincie?
Het staat me niet bij dat ze ooit de taken haar opgedragen door Mo-6 heeft beëindigd.

"Samsom heeft haar laten weten dat hij haar morgen op zijn kantoor verwacht, maar daar zegt Arib geen tijd voor te hebben."

Verkeerde zet denk ik. Op dit moment lijkt er (vanwege Yunus) een soort omgekeerde Arabische Lente in de PvdA aan de gang te zijn, zeker gelet op wat Asscher aan ondiplomatieke woorden heeft gebruikt tegen de Mocro's ( kwestie dreiging stemadvies) en over Turken (Yunus, Arnhem).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Zo Mar 24, 2013 1:35 pm

:razz: Oeps!!!! Is dat even sneu voor de VVD .

Coalitie op dieptepunt
Maurice de Hond

De Cypruscrisis lijkt de VVD geen goed te doen. De liberalen zakken weer terug naar 23 zetels (-2). Omdat de PvdA op 18 zetels blijft staan, scoren de twee regerinspartijen nu samen 41 zetels. Dat is de laagste score (-38) sinds de verkiezingen in september 2012.

De laatste twee keer dat de PVV het grootst was in de peiling was in december 2012 (met 24 zetels) en op 24 oktober 2010. (Toen was het met 33 zetels, 2 zetels meer dan de VVD).

Bij de oppositiepartijen valt 50PLUS wat terug (van 18 naar 16), maar staat nog steeds op 14 zetels winst.

Bij de overige partijen stijgt de PVV er 2. Met de score van 24 zetels is de PVV de grootste partij.

SP stijgt 1 zetel naar 23 zetels, gelijk met de VVD. En D66 stijgt naar 16 zetels.

Het oordeel over de crisis in Cyprus en wat er moet gaan gebeuren lijken een duidelijke samenhang te hebben met zowel de politieke voorkeur als de veranderingen in die voorkeur.

- 37% vindt dat Europa Cyprus moet helpen om niet failliet te gaan, 51% vindt dat Europa niet moet helpen. Kiezers van PVV, 50PLUS, SP en VVD vinden in grote mate dat Europa niet moet helpen. Bij PvdA-, CDA- en D66-kiezers is er een meerderheid die wel vindt dat Cyprus geholpen moet worden.

- Zowel bij VVD- als PvdA-kiezers zien we dat degenen die nu aangeven deze partijen nu niet meer te stemmen beduidend minder vinden dat Cyprus geholpen moet worden. Bij de VVD geeft 43% van de kiezers die nog steeds VVD stemmen aan dat Cyprus geholpen moet worden. Bij degenen die in de afgelopen 6 maanden afscheid hebben genomen van de VVD geeft maar 17% dat aan. (Bij de PvdA zijn die scores 59% en 41%). Opleidingsniveau is daarbij een belangrijke factor. Kiezers met hoge opleiding vinden voor 53% dat Cyprus geholpen moet worden. Kiezers met lage opleiding vinden dat voor 24%.

- 56% zou het beter vinden als Cyprus de Eurozone verlaat. 61% denkt dat hetgeen nu in Cyprus gebeurt ook in andere Europese landen van de Eurozone gaat gebeuren.

- 39% denkt dat de voorgenomen maatregelen voor rekeninghouders onder de 100.000 euro in Nederland nooit zal gebeuren en 39% denkt dat het wel zou kunnen gebeuren.

De Nederlandse politieke verhoudingen staan op dit moment vooral onder invloed van het gebrek aan vertrouwen van de kiezers in VVD en PvdA, met name in relatie tot de economische ontwikkelingen in het algemeen en de zorg die men heeft over de eigen financiele situatie in het bijzonder. Bij dat gevoel spelen de ontwikkelingen in Europa rondom de euro geen prominente rol, maar versterkt wel het electorale effect. De VVD zit daarbij in een (nog) moeilijkere positie dan de PvdA. VVD-kiezers uit september 2012, die inmiddels afscheid hebben genomen van deze partij, zijn zeer Eurosceptisch.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2141 ... unt__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19108
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor King George » Ma Mar 25, 2013 10:11 am

D'66 wil toetreden tot kabinet

Afbeelding

D66 is bereid tot een tussenformatie, om zo toe te kunnen treden tot het kabinet. Dat stelde D66-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Roger van Boxtel vandaag in het televisieprogramma Oog in Oog
.


"Als ze zouden bellen, zijn wij bereid om aan te schuiven om te praten, want steeds maar rekenen op gedoogsteun is iets te makkelijk", vindt Van Boxtel. "Ik zou het niet onverstandig vinden omdat dit kabinet vier jaar moet blijven zitten. We hebben rust nodig op bestuurlijk niveau in Nederland en daar heb je draagvlak voor nodig."

Door middel van een tussenformatie zou er voor een meerderheid van het kabinet in de Eerste Kamer gezorgd kunnen worden. Maar, in ruil daarvoor zullen er ook ministersposten beschikbaar moeten komen, meent de senator. Van Boxtel wil zelf overigens geen minister worden, meldt Novum.


Powned
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor H.Numan » Ma Mar 25, 2013 11:49 am

Ach, de 66 dhimmies willen zoveel. :turban:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 39227
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 29, 2013 2:24 pm

Het is een ideologische zaak, de bezuiniging op de ontwikkelingshulp. Wie gaat er bakzeil halen?

Harde botsing PvdA en VVD over ontwikkelingsgeld
PvdA-minister Lilianne Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking en VVD-minister Henk Kamp van Economische Zaken zijn in botsing gekomen over de besteding van 750 miljoen euro waarmee de economie in ontwikkelingslanden moet worden gestimuleerd.
Kamp wil daarmee in economisch zware tijden ook Nederlandse bedrijven helpen, Ploumen wil vooral het midden- en kleinbedrijf in kwetsbare ontwikkelingslanden versterken, bevestigen bronnen op het Binnenhof[...]
Er is nog geen akkoord. Ploumen moest daardoor de voor donderdag geplande presentatie van haar beleidsnota over de toekomst van de ontwikkelingssamenwerking tot nader order uitstellen. Daarin moet zij duidelijk maken hoe zij 1 miljard euro gaat bezuinigen.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3417161/2013/03/29/Harde-botsing-PvdA-en-VVD-over-ontwikkelingsgeld.dhtml
Even wat cijfers:
Het kabinet wil tot 2017 1 miljard euro op Ontwikkelingsssamenwerking bezuinigen. Al eerder werd duidelijk dat die in de praktijk veel lager uitvallen. Uiteindelijk gaat het om een bedrag van 200 miljoen in 2017. Zolang het bruto binnenlands product groeit stijgen de uitgaven voor Ontwikkelingshulp immers gewoon mee. Tot 2017 gaat het, in de prognoses, om een stijging in de uitgaven van 800 miljoen euro.

Het rekensommetje werd gemaakt door Joram van Klaveren van de PVV. Hij baseerde zich daarbij op de meerjarenbegroting voor ontwikkelingshulp, de zogeheten HGIS-nota, die wordt opgesteld door alle ministeries die met het onderwerp te maken hebben. Hierin staat dat Nederland in 2017 zonder bezuiniging 5,1 miljard euro uitgeeft, tegen 4,3 miljard in 2013. Het Centraal Planbureau erkende eind vorig jaar dat Van Klaverens berekeningen correct waren.

Dus waar maken ze zich druk om? Om de ideologie.
http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/03/ruzie-over-de-pot-van-ploumen?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=4473821f8c-nb&utm_medium=email
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Zo Mar 31, 2013 1:24 am

De ouwe garde van de VVD zoals Frits Bolkestein, Hans Wiegel, Ed Nijpels en Jozias van Aartsen zijn van mening dat Rutte het niet goed meer doet. Ze maken zich zorgen.

Het is beter als premier Mark Rutte na deze regeerperiode stopt als VVD-leider. Dat zei VVD-coryfee Frits Bolkestein zaterdag in Nieuwsuur. „Als ik Rutte zou zijn, zou ik deze periode afmaken en dan zou ik daarna commissaris in Brussel worden.” Het erelid zei verder dat het onvermijdelijk is dat er na 10 jaar partijleiderschap 'metaalmoeheid' optreedt.


Nederland zou niet extra moeten bezuinigen om aan de regels van Europa te voldoen. De norm voor een maximaal begrotingstekort van 3 procent, is niet heilig.
Dat zeggen drie oud-VVD-leiders zaterdagavond in televisieprogramma Nieuwsuur. Hans Wiegel, Frits Bolkestein en Ed Nijpels praten vanwege het 65-jarige bestaan van de VVD over hun partij. Ook burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen komt aan het woord.
Verstandig

'Je moet de economie niet kapot bezuinigen,' zegt Wiegel. Bolkestein zegt onder de indruk te zijn van de boodschap van het Centraal Planbureau over de gevolgen van te veel bezuinigingen.


Goh, wie zei dat een jaar geleden?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Zo Mar 31, 2013 3:55 pm

De PVV is virtueel de grootste partij van Nederland in de peiling van Maurice de Hond. De tweede partij is de SP met 23 zetels.

Afbeelding

Een meederheid (55%) van de ondervraagden in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zegt nu dat we nooit aan de euro hadden moeten beginnen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2143 ... uro__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19108
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor King George » Ma Apr 01, 2013 1:03 pm

Sterkste daling besteedbaar inkomen in meer dan dertig jaar

Nederlandse huishoudens hadden vorig jaar 3,2 procent minder te besteden dan in 2011. Hiermee daalt het reële inkomen voor het vijfde jaar op rij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vanochtend. Het is volgens het CBS de sterkste afname “sinds het begin van de reeks in 1981″.
De oorzaak van de daling is onder andere dat minder mensen een baan hebben. Ook moest meer worden afgedragen aan belastingen en premies, en de inflatie speelt een grote rol. De ontvangen lonen zijn nauwelijks toegenomen. De inflatie lag met 2,5 procent ruimschoots boven de gemiddelde stijging van de cao-lonen met 1,6 procent. Dit betekent dat producten meer in prijs zijn toegenomen dan dat de lonen zijn gestegen. Mede door de relatieve inkomensdaling is de besteding van huishoudens in 2012 daarom ook met 1,4 procent gekrompen.

Tegelijkertijd is het financieel vermogen van huishoudens in 2012 wel sterk gestegen. Met 127 miljard euro meer kwam het vermogen uit op 1,1 biljoen euro. Dit komt volgens het CBS vooral door de forse stijging van het vermogen dat beheerd wordt door pensioenfondsen en levensverzekeraars. Het aandelenpakket dat huishoudens zelf beheren, steeg door aankoop en koerswinsten met 12 miljard euro.

De hypothecaire schuld steeg beperkt. Vanwege de stagnatie op de woningmarkt en meer aflossingen op hypotheken steeg de hypothecaire schuld met slechts 0,1 procent. In de jaren 1994-2007 groeide de hypotheekschuld nog met gemiddeld 12 procent per jaar. In totaal hadden Nederlanders vorig jaar voor 671 miljard aan hypotheken uitstaan.


http://www.nrc.nl/nieuws/2013/03/29/besteedbaar-inkomen-daalt-sterkst-in-meer-dan-twintig-jaar-32-procent/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 07, 2013 12:25 pm

De PVV stijgt gestaag door. Coalitie VVD/PvdA heeft nog maar 44 zetels, en PVV weer grootste partij

Afbeelding

De benaming 'Marokkanendebat' was onnodig kwetsend. Dat vindt 60 procent van de Nederlanders, aldus de peiling. Het debat had afgelopen week plaats in de Tweede Kamer op verzoek van de PVV die de problemen rond Marokkaanse jongeren in Nederland aan de kaak wilde stellen. Van de PVV-stemmers vindt 81 procent de titel van het debat niet kwetsend. 90 procent van de D66-aanhang vindt van wel.

Volgens de peiling van De Hond vindt 59 procent van de Nederlanders het wel goed dat de PVV de problematiek op de agenda zet. Onder VVD-kiezers is dat zelfs 80 procent en bij de aanhangers van 50PLUS 77 procent.

Overigens denkt 56 procent van de ondervraagden niet dat de problemen met Marokkaanse jongeren in de toekomst zullen afnemen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2145 ... tij__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Di Apr 09, 2013 4:10 pm

Kijk eens aan. Dit is weer een scheurtje in de coalitie.

Samsom tegen extra geld voor Defensie

PvdA-leider Diederik Samsom voelt er niets voor het regeerakkoord open te breken om het budget van Defensie te verhogen. Samsom zei dat dinsdag in reactie op uitspraken van zijn VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra.

Volgens Zijlstra is er meer geld nodig voor Defensie omdat de Amerikanen hun troepen uit Europa beginnen terug te trekken. Omdat ze zelf op grote schaal over schaliegas beschikken, zijn ze minder afhankelijk van olie uit het Midden-Oosten. „We moeten onze ogen daar niet voor sluiten”, zegt de VVD'er. Hij wil nadenken over het versterken van het Nederlandse defensiebeleid.

Zijstra koppelde zijn pleidooi overigens niet aan een verzoek om extra geld. Hij liet ook in het midden op welke termijn hij de defensie wil versterken.

Samsom begrijpt de analyse van Zijlstra wel, maar wijst erop dat er ook andere zaken zijn die geld vragen, zoals zorg en onderwijs. „Onze prioriteiten liggen iets anders.”

Zijlstra deed zijn oproep voor een versterking van de defensie tijdens een partijbijeenkomst in Goes. Hij had zijn uitspraken niet vooraf met coalitiepartner PvdA afgestemd. Maar daar heeft Samsom geen probleem mee. „Zijlstra gaf antwoord op een vraag uit het publiek. Dat doe ik ook wel eens.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2146 ... sie__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Schepsel » Di Apr 09, 2013 5:54 pm

Van mij mag het budget voor Defensie fors naar beneden, het heeft geen enkel nut!
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41826
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Pilgrim » Di Apr 09, 2013 7:12 pm

Schepsel schreef:Van mij mag het budget voor Defensie fors naar beneden, het heeft geen enkel nut!

Je praat wel anders als op een kwade dag de Derde Wereldoorlog uitbreekt, maar dan is het te laat! :cry:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Di Apr 09, 2013 8:05 pm

Pilgrim schreef:
Schepsel schreef:Van mij mag het budget voor Defensie fors naar beneden, het heeft geen enkel nut!

Je praat wel anders als op een kwade dag de Derde Wereldoorlog uitbreekt, maar dan is het te laat! :cry:


Ja, dan is het net zo als bij de tweede wereld oorlog. Toen hadden we ook geen leger en geen wapens. Mijn vader vertelde me dat hij met een geweertje vliegtuigen uit de lucht moest schieten , en dat geweertje moest hij delen met andere soldaten. Tegen het modern bewapende Duitse leger kon Nederland geen stand houden. De tijd dat we met pijl en boog een oorlog kunnen winnen is echt voorbij.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor H.Numan » Wo Apr 10, 2013 1:57 am

Schepsel schreef:Van mij mag het budget voor Defensie fors naar beneden, het heeft geen enkel nut!

Scheppie, even snel een leger kopen zes maanden voor een oorlog begint werkt niet. Dat hebben we gemerkt in 1940. We hadden toen ongeveer 2 jaar de tijd om ons voor te bereiden, en dat was veel te weinig. Te weinig om een leger adequaat te trainen maar belangrijker: alle andere landen waren met het zelfde bezig. Dus we konden geen wapens kopen. Te veel vraag, te weinig aanbod. Het enige wat we konden doen was zelf bouwen. Dat deden we ook, en met succes. Alleen was dat een druppel op een gloeiende plaat. De Fokker G2 was in de meidagen een van de beste jachtvliegtuigen ter wereld. Maar we hadden er veel te weinig van (23 exemplaren), waarvan er iets van 20 stuk geschoten werden op de vliegvelden waar ze netjes in een rijtje stonden.

De enige keer in de laatste paar honderd jaar dat we WEL gereed waren werkte het prima. Dat was WO1. Het Von Schlieffen plan schreef een invasie van Limburg voor. Men had Limburg niet echt nodig, maar hun opmars naar Parijs zou een stuk vlugger gaan als ze door zuid Limburg konden trekken. Het is een fabeltje dat Wilhelm dan niet deed omdat Wilhelmina zijn nicht was en hem verzocht aub ons met rust te laten. Al de gekroonde hoofden waren familie van elkaar. De keizer had totaal geen problemen om Rusland aan te vallen, dat door een neef werd bestuurd.

Hendrik Colijn was toen minister van defensie, en had het Nederlandse leger compleet georganiseerd. We kijken nu wat cynisch naar 'gaat u maar rustig slapen' Colijn, maar hij was wel de man die ons buiten WO1 gehouden heeft. Die reorganisatie deed hij vele jaren voor WO1. Je weet immers nooit wanneer een oorlog uitbreekt. Dus toen zijn reorganisatie in 1910 gereed was zei men niet: "nou, daar hadden we dus vier jaar later aan kunnen beginnen!" WO1 begon met de moord in Serajevo. Maar het had veel eerder bonje kunnen zijn. Een oorlog tussen Duitsland en Frankrijk, door de Panther crisis in 1911. Of nog eerder tussen Engeland en Frankrijk door het Fashoda incident. Had ook later kunnen gebeuren, als Serajevo in de kiem was gesmoord. We weten alleen dat WO1 er hoe dan ook gekomen was.

Nu weten we dat ook: er komt binnenkort een oorlog. Maar wanneer, en tegen wie weten we niet. Waarschijnlijk tegen de mohammedanen. Mogelijk tegen Iran, mogelijk tegen rebellerende kolonisten in onze Jordaan of op de Maasoever. Mogelijk, maar niet waarschijnlijk, het vervolg van de Korea oorlog. Ergens eind van de week of zo.

In elk geval zijn je wensen al vervuld, want Nederland heeft een NOG slechter leger dan in 1940. Door idioot veel VN optredens te doen hebben we een heel goed leger, in expertise. Nederland speelt mee in de top 10 van de wereld. Ons korps Commandotroepen staat internationaal in zeer hoog aanzien, ook in de top tien van de wereld. Weten erg weinig mensen. Helaas wel tegen erg hoge kosten: de munitie is bijna op. Omdat de VN haar rekeningen niet betaald, en Nederland het dus maar weer op de lat zet, is de oorlogvoorraad bijna leeg. "Sorry, ik mag maar 1 magazijn per dag afvuren. Kunt u morgen terug komen?". We hebben geen tanks meer. Het laatste tankbataljon is opgeheven. Een leger zonder tanks is gelijk een Appie Heijn zonder zuivel en zonder brood. Het kan, maar je gaat dat niet een goede supermarkt noemen.

De marine en de luchtmacht zijn er nog slechter aan toe, maar om andere redenen. Die kijken niet naar waar we ons op voor moeten bereiden, maar hoe duur ze iets kunnen aanschaffen. Dat lukt ze helaas nog verdomd aardig ook. Nederlandse fregatten behoren tot de beste in de wereld, maar dat is eigenlijk belazerij. Het zijn helemaal geen fregatten, maar destroyers! Een fregat is ongeveer 2000-3000 BRT., die van ons zijn ruim 3x zo groot. Met navenant meer mogelijkheden, dat wel. Zo'n 3x groter schip noem je geen fregat, maar destroyer. Omdat ons parlement heeft beslist (stomtoevallig nog de goede beslissing ook) dat we geen destroyers nodig hebben heeft de marine haar nieuw te bouwen destroyers gewoon fregat genoemd.

Een kapitein van een fregat (we hebben er twaalf!, het hoogste aantal van de NAVO buiten Amerika) is in de running voor admiraal. Vandaar dat we er zoveel nodig hebben. Een kapitein van een bevoorradingsschip kan veel worden, maar admiraal zit er niet bij.

Ongeveer hetzelfde voor de (k)luchtmacht: alleen jachtvliegers worden generaal. Die willen hoe dan ook het duurste speeltje aanschaffen wat we niet nodig hebben, de JSF. Iemand zal die boten en vliegtuigen moeten betalen. En die iemand is de landmacht. Hetgeen een loose-loose situatie is voor iedereen.

Je leest het vandaag in de krant, net gedaan. Jongeren kijken wel uit om een baan bij defensie te zoeken, want dan wordt je toch ontslagen. Ze hebben 5000 plaatsen die ze niet kunnen opvullen. Het is erg kortzichtig (socilaististisch, zou ik haast zeggen) om te zeggen: alle tanks weg? Is dat een probleem dan? Als we ze nodig hebben kopen we gewoon nieuwe. Tanks zijn wat ingewikkelder dan de gemiddelde Opel Corsa. Niet alleen om in te rijden, maar ook in onderhoud. Bovendien is het erg handig als je van te voren regelmatig geoefend hebt met infanterie, zodat beiden weten wat ze kunnen en moeten doen.

Die expertise zijn we nu voorgoed kwijt. Want alle mensen die destijds op een tank zaten of er onder lagen zijn nu wat anders aan het doen. Je kunt er een paar terug krijgen, maar dan moet je heel erg vlug zijn. (Is het al te laat voor, overigens.) Hun kennis is verouderd met een jaar of drie, en als je vijf jaar later komt zijn ze allemaal wat anders aan het doen.

Ander voorbeeldje: de dienstplicht. Die is tijdelijk uitgesteld. Wettelijk gezien kan de regering morgen alle lichtingen oproepen voor het vervullen van de dienstplicht. De wet is er nog steeds, maar wordt niet gebruikt. Praktisch gezien is het compleet onmogelijk. We missen het beroepskader om leiding te geven aan die dienstplichtigen. We hebben geen kazernes meer waar die dienstplichtigen kunnen slapen. We hebben geen oefenterreinen meer waar ze kunnen trainen. We hebben geen instructeurs meer die ze kunnen opleiden. Nog afgezien van het materiaal. Je bent er niet met het aanschaffen van 250.000 uniformen en 250.000 geweren. Als we nu de dienstplicht nodig hebben, is het volstrekt onmogelijk om dat te doen. Het gaat minstens 10, waarschijnlijk 15 jaar kosten om het mogelijk te maken. Nog afgezien van het feit dat die nieuwe dienstplichtigen nog veel minder zin in dat werk hebben dan destijds.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 39227
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 10, 2013 12:37 pm

Samson zegt:
"Ik vind het een slecht idee dat Nederland een belastingparadijs is; dat we te weinig belasting heffen op bedrijven die hier niks doen, maar alleen maar hun geld langssluizen.”

Samsom: aanpak belastingroute multinationals
bij http://www.telegraaf.nl/dft/21431162/___Aanpak_belastingroute___.html
dan komt een SP motie:
De Kamer,
gehoord de beraadslaging,
van mening dat het een slecht idee is dat Nederland te weinig belasting heft op bedrijven die enkel geld door Nederland sluizen;
van oordeel dat het een slecht idee is dat Nederland een belastingparadijs is;
verzoekt de regering, op korte termijn met voorstellen te komen om ervoor te zorgen dat Nederland geen belastingparadijs is,
en gaat over tot de orde van de dag.
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31066-165.html
En de PvdA doet wat Samsom zegt: "tegen de onzinnige motie die niks verandert. Voor de motie met exact dezelfde woorden die regering aan het werk zet."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15782
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

De nieuwe PvdA/VVD regering. Net zo smerig als altijd

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Apr 10, 2013 2:16 pm

De kanker met al die hoofdzakelijk nutteloze politici is dat ze nooit weten, altijd doen of hun neus bloedt, en zich doorgaans gedragen als volslagen idioten. Pas wanneer er ergens in de krant of via de TV wat naar buiten komt, dat al heel lang bekend is, treedt het kinderachtige ritueel in werking om hierover vragen te stellen. Meestal gebeurt er daarna niks. Maar de kiezer, de grootste lul-de-behanger, denkt werkelijk dat er wat aan het probleem gedaan wordt.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: Za Jul 16, 2011 8:38 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.Oplichters.

Berichtdoor op z'n kop » Wo Apr 10, 2013 5:25 pm

'Hans van de Mortel' schreef:De kanker met al die hoofdzakelijk nutteloze politici is dat ze nooit weten, altijd doen of hun neus bloedt, en zich doorgaans gedragen als volslagen idioten. Pas wanneer er ergens in de krant of via de TV wat naar buiten komt, dat al heel lang bekend is, treedt het kinderachtige ritueel in werking om hierover vragen te stellen. Meestal gebeurt er daarna niks. Maar de kiezer, de grootste lul-de-behanger, denkt werkelijk dat er wat aan het probleem gedaan wordt.

Ja dat is het hele geintje, doen of je heel hard werkt voor ons welzijn, geen openbaarheid en inzage geven en als er gemorrel komt uit de onderbuik van de samenleving net doen of je nog harder moet werken. En dat alles voor een super riant loon met prachtige vooruitzichten.
De slag is nog niet verloren(ijdele hoop) dus laten we maar op PVV stemmen, want ik wil openheid en inspraak.
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Schepsel » Wo Apr 10, 2013 5:42 pm

Spoiler! :
H.Numan schreef:
Schepsel schreef:Van mij mag het budget voor Defensie fors naar beneden, het heeft geen enkel nut!

Scheppie, even snel een leger kopen zes maanden voor een oorlog begint werkt niet. Dat hebben we gemerkt in 1940. We hadden toen ongeveer 2 jaar de tijd om ons voor te bereiden, en dat was veel te weinig. Te weinig om een leger adequaat te trainen maar belangrijker: alle andere landen waren met het zelfde bezig. Dus we konden geen wapens kopen. Te veel vraag, te weinig aanbod. Het enige wat we konden doen was zelf bouwen. Dat deden we ook, en met succes. Alleen was dat een druppel op een gloeiende plaat. De Fokker G2 was in de meidagen een van de beste jachtvliegtuigen ter wereld. Maar we hadden er veel te weinig van (23 exemplaren), waarvan er iets van 20 stuk geschoten werden op de vliegvelden waar ze netjes in een rijtje stonden.

De enige keer in de laatste paar honderd jaar dat we WEL gereed waren werkte het prima. Dat was WO1. Het Von Schlieffen plan schreef een invasie van Limburg voor. Men had Limburg niet echt nodig, maar hun opmars naar Parijs zou een stuk vlugger gaan als ze door zuid Limburg konden trekken. Het is een fabeltje dat Wilhelm dan niet deed omdat Wilhelmina zijn nicht was en hem verzocht aub ons met rust te laten. Al de gekroonde hoofden waren familie van elkaar. De keizer had totaal geen problemen om Rusland aan te vallen, dat door een neef werd bestuurd.

Hendrik Colijn was toen minister van defensie, en had het Nederlandse leger compleet georganiseerd. We kijken nu wat cynisch naar 'gaat u maar rustig slapen' Colijn, maar hij was wel de man die ons buiten WO1 gehouden heeft. Die reorganisatie deed hij vele jaren voor WO1. Je weet immers nooit wanneer een oorlog uitbreekt. Dus toen zijn reorganisatie in 1910 gereed was zei men niet: "nou, daar hadden we dus vier jaar later aan kunnen beginnen!" WO1 begon met de moord in Serajevo. Maar het had veel eerder bonje kunnen zijn. Een oorlog tussen Duitsland en Frankrijk, door de Panther crisis in 1911. Of nog eerder tussen Engeland en Frankrijk door het Fashoda incident. Had ook later kunnen gebeuren, als Serajevo in de kiem was gesmoord. We weten alleen dat WO1 er hoe dan ook gekomen was.

Nu weten we dat ook: er komt binnenkort een oorlog. Maar wanneer, en tegen wie weten we niet. Waarschijnlijk tegen de mohammedanen. Mogelijk tegen Iran, mogelijk tegen rebellerende kolonisten in onze Jordaan of op de Maasoever. Mogelijk, maar niet waarschijnlijk, het vervolg van de Korea oorlog. Ergens eind van de week of zo.

In elk geval zijn je wensen al vervuld, want Nederland heeft een NOG slechter leger dan in 1940. Door idioot veel VN optredens te doen hebben we een heel goed leger, in expertise. Nederland speelt mee in de top 10 van de wereld. Ons korps Commandotroepen staat internationaal in zeer hoog aanzien, ook in de top tien van de wereld. Weten erg weinig mensen. Helaas wel tegen erg hoge kosten: de munitie is bijna op. Omdat de VN haar rekeningen niet betaald, en Nederland het dus maar weer op de lat zet, is de oorlogvoorraad bijna leeg. "Sorry, ik mag maar 1 magazijn per dag afvuren. Kunt u morgen terug komen?". We hebben geen tanks meer. Het laatste tankbataljon is opgeheven. Een leger zonder tanks is gelijk een Appie Heijn zonder zuivel en zonder brood. Het kan, maar je gaat dat niet een goede supermarkt noemen.

De marine en de luchtmacht zijn er nog slechter aan toe, maar om andere redenen. Die kijken niet naar waar we ons op voor moeten bereiden, maar hoe duur ze iets kunnen aanschaffen. Dat lukt ze helaas nog verdomd aardig ook. Nederlandse fregatten behoren tot de beste in de wereld, maar dat is eigenlijk belazerij. Het zijn helemaal geen fregatten, maar destroyers! Een fregat is ongeveer 2000-3000 BRT., die van ons zijn ruim 3x zo groot. Met navenant meer mogelijkheden, dat wel. Zo'n 3x groter schip noem je geen fregat, maar destroyer. Omdat ons parlement heeft beslist (stomtoevallig nog de goede beslissing ook) dat we geen destroyers nodig hebben heeft de marine haar nieuw te bouwen destroyers gewoon fregat genoemd.

Een kapitein van een fregat (we hebben er twaalf!, het hoogste aantal van de NAVO buiten Amerika) is in de running voor admiraal. Vandaar dat we er zoveel nodig hebben. Een kapitein van een bevoorradingsschip kan veel worden, maar admiraal zit er niet bij.

Ongeveer hetzelfde voor de (k)luchtmacht: alleen jachtvliegers worden generaal. Die willen hoe dan ook het duurste speeltje aanschaffen wat we niet nodig hebben, de JSF. Iemand zal die boten en vliegtuigen moeten betalen. En die iemand is de landmacht. Hetgeen een loose-loose situatie is voor iedereen.

Je leest het vandaag in de krant, net gedaan. Jongeren kijken wel uit om een baan bij defensie te zoeken, want dan wordt je toch ontslagen. Ze hebben 5000 plaatsen die ze niet kunnen opvullen. Het is erg kortzichtig (socilaististisch, zou ik haast zeggen) om te zeggen: alle tanks weg? Is dat een probleem dan? Als we ze nodig hebben kopen we gewoon nieuwe. Tanks zijn wat ingewikkelder dan de gemiddelde Opel Corsa. Niet alleen om in te rijden, maar ook in onderhoud. Bovendien is het erg handig als je van te voren regelmatig geoefend hebt met infanterie, zodat beiden weten wat ze kunnen en moeten doen.

Die expertise zijn we nu voorgoed kwijt. Want alle mensen die destijds op een tank zaten of er onder lagen zijn nu wat anders aan het doen. Je kunt er een paar terug krijgen, maar dan moet je heel erg vlug zijn. (Is het al te laat voor, overigens.) Hun kennis is verouderd met een jaar of drie, en als je vijf jaar later komt zijn ze allemaal wat anders aan het doen.

Ander voorbeeldje: de dienstplicht. Die is tijdelijk uitgesteld. Wettelijk gezien kan de regering morgen alle lichtingen oproepen voor het vervullen van de dienstplicht. De wet is er nog steeds, maar wordt niet gebruikt. Praktisch gezien is het compleet onmogelijk. We missen het beroepskader om leiding te geven aan die dienstplichtigen. We hebben geen kazernes meer waar die dienstplichtigen kunnen slapen. We hebben geen oefenterreinen meer waar ze kunnen trainen. We hebben geen instructeurs meer die ze kunnen opleiden. Nog afgezien van het materiaal. Je bent er niet met het aanschaffen van 250.000 uniformen en 250.000 geweren. Als we nu de dienstplicht nodig hebben, is het volstrekt onmogelijk om dat te doen. Het gaat minstens 10, waarschijnlijk 15 jaar kosten om het mogelijk te maken. Nog afgezien van het feit dat die nieuwe dienstplichtigen nog veel minder zin in dat werk hebben dan destijds.

Dat is denk ik ook wel zo. Ik dacht meer: De kans dat wij direct in een oorlog begonnen raken (ipv dat we weer schoothondje spelen van de Amerikanen en daarmee alleen maar kapitaal en mensenlevens vergooien) is nihil, en ik zag meer risico in rebellie van de zandbarbaren, en het leek me niet dat ze daar het leger op afsturen. Dan gaan ze vast die mensen alles laten plunderen, en dan verontwaardigd zeggen ''Het is me toch wat he. Dit krijg je met een sociaal afbrokkelingsbeleid. Nu gaan we even weer roepen dat we ze niet moeten stigmatiseren!'' en dus niet de orde handhaven... (tenminste, dat doen ze in de rest van Europa toch ook niet echt, behalve Spanje misschien?)

Die wereldoorlog, zou dat nou *echt* beginnen om een ellendig kutland als Noord-Korea? Zou China zoiets willen? Maar ja, die Kim Jong Un zit wel in kamikaze-mode de laatste tijd.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor H.Numan » Do Apr 11, 2013 2:18 am

Het Nederlandse leger is niet in staat om ons grondgebied te verdedigen. We verdedigen onze economische belangen verderop. Met andere woorden: Jan Soldaat wordt geworven om te sneven voor zijn vaderland (doet het altijd goed bij recrutering) maar wordt ingezet om te sneven voor Philips, Shell, Medicins sans Frontiere en Oxfam.

Ik denk niet dat Noord Iditotië Korea echt van plan is om zich te laten verdampen. Want dat is wat er gaat gebeuren als ze zo imbeciel zijn om hun enige of beide atoombommen in te zetten. Dan verandert Amerika Pyongyang in een parkeerplaats. Zelfde als Iran zoiets doet: in beide gevallen krijgen ze meer atoombommen dan ze ooit hadden kunnen dromen.

Maar daar heeft Noord Korea (en Iran straks) geen atoombommen voor. Je kunt ze veel beter niet inzetten, maar mee dreigen. Tot op heden werkt dat perfect. Ze krijgen elke keer weer wat ze willen hebben. Chantage werkt dus prima. Noord Korea kan je vergelijken met een jengelend kind in de supermarkt. Als mamma hem snoepjes geeft stopt hij met jengelen. Zo niet, dan gaat hij door. Mamma heeft de keuze om toe te geven, voor gek te staan of hem een pak slaag te geven. Als mamma een moderne moeder is weet ze niet eens waar de pakken slaag in de schap liggen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19108
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor King George » Do Apr 11, 2013 3:42 am

In ons eigen land zullen we de dienaars der wet dus weer actiever zijn voor het bonnetjes schrijven op kosten van 't algemeen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 14, 2013 5:01 pm

We hebben een nieuw sociaal regeringsakkoord. Dat hebben de ongekozen mannen van de vakbonden voor ons geregeld. PvdA is over de moon, maar de VVD is de grote verliezer. Rutte begaat dus weer een enorme stupiditeit, en zijn kiezers laten hem dat dus weten. Weer 2 zetels verlies voor Rutte en zijn maatjes.


Afbeelding

De kiezers zijn niet al te enthousiast over het sociaal akkoord dat donderdag werd gesloten. Minder dan de helft (45 procent) is positief, terwijl 17 procent negatief is. Vier op de tien kiezers is neutraal of weet het nog niet. Dat blijkt uit de peiling die Maurice de Hond zondag naar buiten bracht.

In de enquête verliest de VVD weer twee zetels. De partij zakt naar 21 zetels. Dat is een evenaring van het slechtste peilingresultaat sinds de verkiezingen van september. Toen won de VVD 41 zetels. De PvdA blijft bij De Hond op 21 zetels staan. De sociaaldemocraten hebben nu 38 Kamerzetels.

De PVV blijft virtueel de grootste partij. De partij van Geert Wilders heeft 15 mensen in de Tweede Kamer en stijgt in de enquête van De Hond van 26 naar 27 zetels.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten