Marokkanendebat

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Marokkanendebat

Bericht door Ariel »

Bijna 90 Marokkaanse organisaties hebben samen een brief opgesteld en aan de Tweede Kamer gestuurd. Saamhorigheid alom, ten einde het Marokkanendebat te beïnvloeden. Of liever nog; om te voorkomen dat een inhoudelijk debat over het mohammedanismeprobleem plaatsvindt. De Marokkaanse organisaties willen met het voorkomen van het debat, ‘waarborgen dat alle delen van de samenleving zich kunnen herkennen in het centrum van de democratie’.
Open brief van bijna 90 Marokkaanse organisaties aan de Tweede Kamer

26 februari 2013 | 17:51

Een kleine 90 Marokkaanse organisaties hebben een brief gestuurd aan de Tweede Kamer. Aanleiding voor de brief is het debat dat de PVV heeft aangevraagd over het Marokkanenprobleem.

De organisaties roepen de politieke partijen op niet mee te werken aan een 'PVV-verkiezingsbijeenkomst'. Ze suggereren de andere partijen weg te blijven bij het debat of duidelijk te maken dat Marokkaanse Nederlanders een onlosmakelijk onderdeel vormen van de samenleving. Ook zouden de andere partijen kunnen benadrukken dat de meerderheid van de Marokkaanse Nederlanders goed geintegreerd is en zouden ze constructieve oplossingen kunnen aandragen voor het deel van de Marokkaanse jongeren die werkloos zijn, hun opleiding zonder diploma hebben verlaten of in de criminaliteit zijn beland.

De organisaties pleiten niet voor meer onderzoek. Wel vragen ze om het opnieuw invoeren van doelgroepenbeleid en om meer samenwerking met ouders en migrantenorganisaties.

Hieronder de tekst van de brief.

Geachte parlementariërs,

Wilders is als handelaar in angst altijd op zoek naar een sprekend onderwerp. Na de Islam, de Polen en Europa wordt het nu het Marokkanenprobleem. Dankzij de steun van enkele partijen in de Tweede Kamer mag hij straks scheldend van leer trekken tegen de “Marokkaanse criminelen”. Alle taboes doorbrekend zal hij heldhaftig de “verschrikkelijke” problemen die door dit “agressieve en racistische straattuig” veroorzaakt worden, durven benoemen. Voor degenen die wegkijken zal hij ook cijfers debiteren; desnoods opblazen om zo de wegkijkers klem te zetten. Hij zal niet verzuimen om te herhalen dat het criminele gedrag komt door de Islam. Kortom: hij zal tevreden terugkijken op dit “debat” want het is hem weer gelukt om in de zendtijd van de Tweede Kamer het Marokkaanse DNA te framen: crimineel tot en met. De tv- kijkende werkgever, discoportier, winkelier, politieagent en anderen weten nu wat voor vlees ze in de kuip hebben met de Marokkaanse sollicitant, discoganger, consument en verkeersgebruiker. Uiteraard zal Wilders tenslotte - om de critici de mond te snoeren- ook oplossingen aandragen: keihard straffen en het land uitzetten. Meer smaken heeft hij niet.

En zo zal de zitting van de Tweede Kamer verworden tot een vulgaire PVV- verkiezingsbijeenkomst. Dankzij de steun van de VVD, de SGP en 50+ draait de Tweede Kamer volledig in dienst van de agenda van Wilders.
Het parlement is dan niet het centrum van democratie waarin alle delen van de samenleving zich kunnen herkennen maar een podium om vandaar uit één bevolkingsgroep buiten de samenleving te plaatsen.

Gaat de Tweede Kamer straks ook debatteren over het “blankenprobleem” als blijkt dat -zoals in het geval van de tragische dood bij de rellen in Hoek van Holland, de waanzinnige vernielingen in Haren en het schoppen van die man in Eindhoven – de daders autochtone blanken zijn?

Gaat de Kamer vanaf nu onze samenleving opsplitsen in verschillende etnische groepen die - al naar gelang van de agenda van Wilders- tegen elkaar uitgespeeld worden? Hebben we onze les uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog nog niet getrokken? Staan de Tweede Kamerleden die deze vertoning mogelijk hebben gemaakt straks allemaal keurig op de Dam tijdens de 4 mei-herdenking? Denkt u dat deze racistische bejegening geen spoor zal achterlaten bij de Marokkaanse Nederlanders? Is het u nog niet bekend dat veel burgers zich afwenden van de politiek omdat hun parlement zich laat degraderen tot een vindplaats voor onbeschaafd gedrag?

Wat nu? U kunt kiezen uit twee opties om Wilders in zijn hemd te zetten. Door weg te blijven bij deze verkiezingsbijeenkomst van de PVV! Daarmee maakt u duidelijk dat Kamer geen instrument is van het populisme. Mocht u toch uw moverende redenen hebben om mee te doen, dan heeft dat alleen zin wanneer u erin slaagt om het beoogde effect van Wilders volledig uit te schakelen.

Ten eerste door duidelijk uit te spreken dat Marokkaanse Nederlanders een onlosmakelijk onderdeel vormen van onze samenleving.

Ten tweede door nadrukkelijk- en met rapporten en cijfers bij de hand- te onderstrepen dat de meerderheid van deze bevolkingsgroep in alle sectoren van de maatschappij goed geïntegreerd is: zie de universiteiten, hogescholen, geneeskunde, farmacie, architectuur, advocatuur, sport, toneel, film, cabaret, horeca, leger, ambtenarij, media, enzovoorts.

Ten derde door de constatering dat een deel van de Marokkaanse jongeren disproportioneel in de schooluitval, de werkloosheid en de criminaliteit zit om te zetten in maatregelen die de oorzaken van deze problemen wegwerken, deze jeugd te beschermen tegen ontsporing het deel dat ontspoord is terug te krijgen in de samenleving. Denk daarbij aan het succesvolle initiatief van hoofdcommissaris Nordholt in Amsterdam ongeveer twintig jaar geleden met ontspoorde Antilliaanse jongeren. Na een strenge militaire aanpak in een kazerne liet hij een aantal Antilliaanse jongeren een rijbewijs halen, waardoor ze op het juiste maatschappelijke spoor werden teruggezet.

Doe niet weer een onderzoek. De problemen zijn sinds de jaren ‘80 over-onderzocht. Wat ontbreekt zijn niet de analyses van de problemen maar de juiste maatregelen. Een gericht minderhedenbeleid heeft er in Nederland in de laatste twee decennia van de vorige eeuw voor gezorgd dat veel bevolkingsgroepen goed zijn geïntegreerd in de samenleving. Dankzij onder andere maatregelen gericht op deelname aan het onderwijs en de arbeidsmarkt.

Maar sinds dit specifieke doelgroepenbeleid uit de gratie is, en discriminatie van Marokkanen en moslims politiek correct is geworden, stokt de progressie van een deel van de jeugd in het onderwijs en al helemaal in de arbeidsmarkt.

Niet alle problemen kunnen alleen door de overheid opgelost worden. Met name de tekortkomingen binnen de eigen omgeving die de ontwikkeling van het kind negatief beïnvloeden vallen buiten de overheidsfeer. Om daarbinnen met succes te kunnen interveniëren is de steun van de ouders en de zelforganisaties onontbeerlijk. Een coalitie tussen de (plaatselijke) overheid, de zelforganisaties, de ouders en de scholen is dan noodzakelijk.

Of het debat een vloek dan wel een zegen wordt, is volledig aan u!
Zie hier de eerste ondertekenaars: ( ik mis de handtekening van de man met de vele namen, aka Danube, aka, W.H aka..noemt u maar op. )
Spoiler! :
Mohamed Rabbae, Landelijk Beraad Marokkanen
Abdou Menebhi, EMCEMO
Abdellah Tallal, Aknarij
Fatima el Maimouni, Meldpunt tegen discriminatie en islamofobie
Mohamed Echarrouti, UMMON
St. Tawasol voor media en cultuur
St. Kultureel Jongeren Centrum
Chebwadie Oemazigh
SSCCM
Stichting Wachm
Aknarij
Ibno Khaldoun
Al Maarif
Federatie van Marokkaanse Moskeeën in Noord-Holland
Moskee al Badr
Moskee Umma
Moskee Salaam
Al Hiwar Haarlem
IOMA (Inspraak Orgaan Marokkanen Amsterdam)
Stichting Mouwada
St. Attanmia
Vrouwen aan het woord
Hart voor samenleving
Stichting shoeff
Stichting Al Hizjra
Stichting Moskee Nasser
Stichting Insaf
Stichting Zohor
Stichting Tazanaght
Marokkaanse Stichting Tilburg
Stichting SSOP
Issalam Verenigingen
Stichting De Brug
Marokkaanse Raad Amsterdam Oost
Stichting Marokkaanse Ouderen Tilburg
Marokkaans comité Tilburg
Amsterdams Marokkaans Forum
Sociaal Cultureel Centrum voor Marokkanen
Stichting Afaaq Lahcen ben Marit
Stichting Euromarocned
Moskee el Mouahadine
Stichting Kantara Mustapha al Filali
Stichting Nisa For Nisa, Fatima Sabbah
Vereniging Jongeren 123
Ouderenbond Amsterdam Ahmed el Yousfi
Vereniging Assilah Mohamed Bouka
Nederlandse Organisatie voor remigratie
Radio Unity FM
Stichting Meknes
Vereniging MOBIN
Stichting Buurtvaders
Stichting Slotervaart
KJC (Centrum Cultureel Jongeren)
Marokkaanse Raad Westerpark
Moskee El Mouhssinine
Moskee Moetaqien
Nederlands Marokkaans Netwerk
St. Nasser
St. Buurt Betrokken Bewoners(BBB)"
St. de Levante"
St. Eloudaya"
St. Kantara"
St. Marokkaanse Werkgroep Rivierenbuurt"
St. N.O.R"
St. Targuist en Rabita"
St. Buurtvaders Staalman"
Vereniging Chefchaouen Ontwikkeling Nederland
Hart voor samenleving
St. Alexander Plus
Stichting Imghrane
Stichting MOS (Marokkaans Ouderen Salon)
Marokkaanse Organisatieleden
Marokkaanse Ver. Issalam Den Haag
Netwerk Marokkaanse Ondernemers in Nederland
Stichting Platform of Moroccans in Europe (PME)
Stichting Afaaq
Noemidia
RMMN, Y. Bouyafa
Mobin, B. Saadane
PPM, A. Meziani
MVVN, Ikram
KMAN, H. Ayie
SOMD, H. Mouttahid
MML, M. Temsamani
PVR, M. Abuleil
ML, M. Chbab
SSOP, M. Mallouch
MOL, C. Ramdani
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Brief van Marokkaanse Moslims aan Tweede Kamer.

Bericht door Mahalingam »

"... een onlosmakelijk onderdeel vormen van..."
en iedere keer dat ik dat in de tekst tegenkom lees ik in eerste instantie:
"... een onsmakelijk onderdeel vormen van..."

En alle standaard rituele uitspraken staan erin. Ook die over Moreel IJkpunt 40/45.
Dat de SGP haram is, dat is logisch. Dat de VVD ook haram is, ja dat kan maar wat heeft 50+ gedaan om haram te zijn?

Als de politici uit de kamer wegblijven tijdens het debat, zoals gevraagd, zegt dat dan niet dat ze allen hun huig naar de Boze Moslims laten hangen? Dat een heel klein minderheidje van een beperkte groep van Allahtonen zoveel macht wordt toegedicht?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Brief van Marokkaanse Moslims aan Tweede Kamer.

Bericht door Ariel »

Nog even over het “blankenprobleem” wat betreft de strandrellen in Hoek van Holland. Het is die gastjes van republiek allochtonie ( daar komt de brief vandaan) zeker ontgaan dat een zekere Asim B de aanstichter van de strandrellen in Hoek van Holland was.
De 26-jarige Feyenoord-hooligan Asim B., die wordt beschouwd als aanstichter van de strandrellen in Hoek van Holland, moet van de rechter twee jaar worden opgenomen in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD).

De rechtbank in Rotterdam acht bewezen dat Asim B. vóór het strandfeest al had bedacht dat hij in Hoek van Holland politiemensen wilde molesteren en daartoe andere hooligans heeft aangezet tot geweld. Om de poliltie te lokken werden eerst feestgangers aangevallen, vooral donkere mensen. Toen de politie was gearriveerd riep hij "grijp ze, maak ze dood".

B. wordt naar een ISD gestuurd omdat hij al een strafblad heeft van 25 kantjes. Zo was hij eerder betrokken bij rellen en heeft hij meerdere stadionverboden.

http://nos.nl/artikel/151941-strandhool ... hting.html
Profiel tekening van Asam B
Afbeelding

Hier is het verslag van de zitting.
http://www.nrc.nl/rechtenbestuur/2010/0 ... andrellen/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Brief van Marokkaanse Moslims aan Tweede Kamer.

Bericht door Schepsel »

Mahalingam schreef:"... een onlosmakelijk onderdeel vormen van..."
en iedere keer dat ik dat in de tekst tegenkom lees ik in eerste instantie:
"... een onsmakelijk onderdeel vormen van..."

En alle standaard rituele uitspraken staan erin. Ook die over Moreel IJkpunt 40/45.
Dat de SGP haram is, dat is logisch. Dat de VVD ook haram is, ja dat kan maar wat heeft 50+ gedaan om haram te zijn?

Als de politici uit de kamer wegblijven tijdens het debat, zoals gevraagd, zegt dat dan niet dat ze allen hun huig naar de Boze Moslims laten hangen? Dat een heel klein minderheidje van een beperkte groep van Allahtonen zoveel macht wordt toegedicht?
Ik vind die brief ook zo lullig. Vooral die stomme Tweede Wereldoorlog die WEER wordt misbruikt. En zoals altijd zijn ze *wel* ineens begaan met die arme joodjes als het ze uitkomt. ''Onlosmakelijk deel van de samenleving''? Oh ja? Wie zitten er de hele tijd zich beter te vinden dan de rest, wie zondert zich consequent af in zijn eigen groep? Wie wil participatie/integratie(dwang) steeds tegengaan want ''moslims moeten zich thuisvoelen''? Wie laat er de hele tijd merken dat ie vooral ANDERS is? Juist ja, die groep :x En waarom kunnen ze nu ineens wel van zich laten horen, assertief zijn en in de media komen en waarom gebeurt dat niet om de eigen groep (die toch echt bewezen problematisch is) tot de orde te roepen. Al met al flauw en lullig.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Brief van Marokkaanse Moslims aan Tweede Kamer.

Bericht door King George »

4 mei, dat is toch de dag waarop de Marokkaantjes gaan voetballen met onze kransen bij de monumenten?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Brief van Marokkaanse Moslims aan Tweede Kamer.

Bericht door mercator »

Als de Marokkaantjes hun verhaal mogen komen vertellen in de 2de kamer op dezelfde manier als op het Wilders-proces kan er nog gelachen worden. de clown Mohammed Rabbae is er alleszins al bij, onsterfelijk voor zijn idee dat Mohammedaanse kindertjes in hun bed plassen uit schrik voor Wilders;
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Brief van Marokkaanse Moslims aan Tweede Kamer.

Bericht door Zwartmeer »

Ik begrijp ze wel, ze hebben nogal reden zich bang voor de uitkomst van het debat te maken...
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Brief van Marokkaanse Moslims aan Tweede Kamer.

Bericht door King George »

De organisaties roepen de politieke partijen op niet mee te werken aan een 'PVV-verkiezingsbijeenkomst'.


En dat bepalen zij?
Ze suggereren de andere partijen weg te blijven bij het debat of duidelijk te maken dat Marokkaanse Nederlanders een onlosmakelijk onderdeel vormen van de samenleving. Ook zouden de andere partijen kunnen benadrukken dat de meerderheid van de Marokkaanse Nederlanders goed geintegreerd is en zouden ze constructieve oplossingen kunnen aandragen voor het deel van de Marokkaanse jongeren die werkloos zijn, hun opleiding zonder diploma hebben verlaten of in de criminaliteit zijn beland.


Men zou beter kunnen zeggen dat door het excellereren in negativiteit in allerlei maatschappelijke facetten (bovengemiddelde schooluitval, werkloosheid, criminaliteit, terrorisme en zo en benedengemiddelde arbeidsparticipatie bijvoorbeeld) de Marokkanen zich manifesteren als een onsmakelijk onderdeel van de samenleving
De organisaties pleiten niet voor meer onderzoek.
Vrezen ze de uitkomst? Vrezen ze verlies aan draagvlak voor hun subsidies?
Wel vragen ze om het opnieuw invoeren van doelgroepenbeleid en om meer samenwerking met ouders en migrantenorganisaties.


Hebben we daar al niet al jaren de subsidiekraan voor opengetrokken, zonder dat het ook maar enig rendement sorteerde?

We kunnen ons van twee jaar geleden nog een reportage bij 1 Vandaag herinneren over € 32.000.000 aan weggegooide subsidies voor Marokkanenproblemen. Vele miljoenen aan subsidies verder is het Marokkanenprobleem echter alleen maar groter geworden.

> Marokkanen-gemeenten zijn weggegooid geld

Amersfoort was daar een van de gemeenten van die zeer slecht in het nieuws kwam.

Bekijk hier de reportage van Eén Vandaag!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Brief van Marokkaanse Moslims aan Tweede Kamer.

Bericht door Manon »

Ook zouden de andere partijen kunnen benadrukken dat de meerderheid van de Marokkaanse Nederlanders goed geintegreerd is en zouden ze constructieve oplossingen kunnen aandragen voor het deel van de Marokkaanse jongeren die werkloos zijn, hun opleiding zonder diploma hebben verlaten of in de criminaliteit zijn beland.
- opletten in de klas?
- lessen leren en huiswerk maken?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Brief van Marokkaanse Moslims aan Tweede Kamer.

Bericht door naar boven »

...
Of het debat een vloek dan wel een zegen wordt, is volledig aan u!
Zo kennen we ze weer: altijd afsluiten met een dreigement.
RTFM
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Brief van Marokkaanse Moslims aan Tweede Kamer.

Bericht door King George »

Islam gaat hand in hand met dramdwang. (Dreigen met) geweld is daarbij toegestaan.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door Ariel »

Donderdag houdt de Tweede Kamer eindelijk het lang verwachte 'Marokkanendebat'. Ahmed Marcouch vindt het houden van zo'n debat achterlijk en onzinnig, en hij zegt: De PVV neemt het probleem Marokkanen niet serieus'.

PVV neemt probleem Marokkanen niet serieus'

De PVV pakt het criminaliteitsprobleem onder Marokkanen niet serieus op. Dat stelt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch in aanloop naar het 'Marokkanendebat' in de Tweede Kamer donderdag.

"Ze maken het probleem diffuus door de hele gemeenschap op één hoop te gooien, maar toen ze meeregeerden hoorde je niets over een goede aanpak," aldus Marcouch.

De PVV vroeg het debat aan na de dood van de grensrechter uit Almere. Volgens Wilders was de dood van de grensrechter het gevolg van een Marokkanenprobleem.

"65 procent van de Marokkaanse jongens is al eens aangehouden door de politie. Waarom durft niemand dit eerlijk te benoemen?", zo stelde de PVV-leider.

Agenda

Marcouch bestrijdt dit in een gesprek met NU.nl. "Ik heb nooit iets anders gedaan dan de problemen op de agenda zetten, evenals voorgaande PvdA-ministers als Eberhard van der Laan en Guusje ter Horst."

"Maar je moet wel consequent zijn. Toen de PVV als gedoogpartner meeregeerde, heb ik ze 2 jaar lang niet gehoord over een goede aanpak van de problemen."

Debat

Hoewel de titel van het debat de PvdA niet aanspreekt, zal de partij er donderdag wel aan deelnemen.

"Als er een maatschappelijk probleem is en een partij wil daarover debatteren, dan vind ik dat we dat moeten doen", aldus Marcouch.

"Het etiket dat de PVV erop plakte mag ons er niet van weerhouden ons eigen verhaal te vertellen, want dat is een heel goed verhaal."

Opvoeding

De voormalig politieagent heeft duidelijk voor ogen waarom Marokkanen 'op alle foute lijstjes bovenaan staan'.

Marcouch: "Het zit niet in de genen, het is geen natuurwet. De overgrote meerderheid deugt."

"Het gaat om opvoeding. Mijn vader leerde mij dat je met je handjes van andersmans spullen afblijft. Als je tijdens het schoonmaken een gulden tegenkomt, dan is 'ie niet van jou, zo zei hij."

Tegelijkertijd ziet Marcouch 'onvermogen' bij de politie om de problemen goed aan te pakken, in combinatie met een gemeenschap die de telefoon niet oppakt als er iets mis is.
Gemeenschap

"Vrijwel ieder politieonderzoek begint met een telefoontje of een getuigenverklaring. Als Marokkaanse gemeenschap in een wijk moet je zeggen: we laten ons niet besmetten door een halve generatie ontspoorde jongens", aldus Marcouch.

"We zijn schelden op het voetbalveld en etters op straat gewoon gaan vinden. Zelden staat een Marokkaan op die zegt: dat deugt niet."

"In zo'n sfeer kun je als Marokkaanse boef heel lang ongestoord je gang gaan. Maar ik vind: de Marokkaanse gemeenschap is weliswaar niet verantwoordelijk voor de overlast die wordt veroorzaakt, maar wel degelijk mede-verantwoordelijk voor de oplossing."

Politie

Volgens de PvdA'er zijn veel mensen behalve 'op een foute manier loyaal', ook bang om de politie te tippen, of denken ze dat de politie toch niets doet. "Dat heeft echt te maken met gebrek aan vertrouwen in het gezag."

"Daar zit een andere kant van het probleem. De politie en het lokaal bestuur presteren niet goed in de aanpak van de problemen."

"Je moet jongens en meisjes die uit die wijken komen, ook in dienst hebben. Dan kun je situaties beter inschatten. Dat specialisme heeft de politie nodig om de pakkans te verhogen."

"Je hebt nu eenmaal bovenop je basisopleiding extra expertise nodig om bepaalde wijken te kunnen doorgronden. Daar rust nog een taboe op bij de politie, waardoor agenten soms worden opgezadeld met wijken die ze helemaal niet aankunnen."

Regeerakkoord

Marcouch wijst erop dat in het regeerakkoord ook wordt gepleit voor een herwaardering van de politieman in het veld. "Wat mij betreft moet dit hoog op de agenda."

"Die pakkans, die nu bij aangifte rond de 14 procent beweegt, moet omhoog. Daar zullen we de minister, maar ook het korps op afrekenen", aldus Marcouch.

"We kunnen niet langer hebben dat die gastjes ons uitlachen."

http://www.nu.nl/politiek/3386349/pvv-n ... rieus.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Marokkanendebat

Bericht door H.Numan »

Van Nu.nl had ik eerlijk gezegd weinig anders verwacht.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Marokkanendebat

Bericht door mercator »

Er IS ook geen Marokkanenprobleem, maar een Marokkanencatastrofe.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door Zwartmeer »

Een Marokkanendrama?
Het is inmiddels breed bekend dat 65% van de Marokkaanse jongens met de politie in aanraking is geweest. En ook weten we dat Marokkanen geen Marokkanen beroven. Hun slachtoffers zijn steevast overduidelijk anders dan islam gelovigen. En dit laatste maakt het racistische of vredesmens karakter van al hun wandaden duidelijk. Nu proberen die Marokkaanse organisaties dit probleem te bagatelliseren.
Maar ik vraag ik mij af hoe ze zouden reageren als nou eens 65% van de Marokkanen slachtoffer werd van diefstal beroving verkrachting straatterreur of nog erger. Als nou eens de dezelfde misdaadcijfers op hen van toepassing waren als slachtoffer ipv dader. Statistisch gezien gaat het als 65% van je groep slachtoffer is om een hele grote groep. Dan is er echt wel een probleem. Daar valt weinig aan te vergoelijken. Maar dat lukt dus wel bij 65% daderschap.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Karel Kletskop
Berichten: 55
Lid geworden op: do mar 22, 2012 8:47 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door Karel Kletskop »

Nu kunnen die bijna 90 Marokkaanse organisaties ineens wel gezamenlijk een brief schrijven. Waarom kunnen ze niet gezamenlijk de marokkaanse gemeenschap eens oproepen tot het respecteren van het gastland en haar manier van leven?.

Ik ben blij dat er nog 1 partij is die erkend dat er een probleem is met veel marokkaanse jongeren. Vooral de zonen zijn als verwende prinsjes opgegroeid, ze hebben altijd hun zin gekregen en ze komen er achter dat het in Nederland zo niet werkt. En dan worden ze lastig en gaan ze criminele dingen doen.nu.nl is een linkse allochtonenknuffelende site. Daar ben ik al lang achter. Je mag daar iedereen voor rotte vis uitmaken, je mag alle katholieken voor pedofielen uitmaken, maar zeg geen verkeerd woord over de islam.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door Mahalingam »

Ik vindt het wel typerend hoe nu.nl deze zaak rapporteert. In het AD gaat het anders:

'PVV neemt probleem Marokkanen niet serieus'
De PVV pakt het criminaliteitsprobleem onder Marokkanen niet serieus op. Dat stelt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch in een gesprek met Nu.nl. 'Ze maken het probleem diffuus door de hele gemeenschap op één hoop te gooien, maar toen ze meeregeerden hoorde je niets over een goede aanpak.'
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... ieus.dhtml

PVV was aan het meeregeren? Ah, dan zijn nu CDA, Gr. Links en D666 ook aan het meeregeren? Of zijn die nu aan het gedogen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door Zwartmeer »

NOS Teletekst 109

"Problemen niet 'marokkaniseren'"

Minister Lodewijk Asscher zegt dat er
problemen zijn met Marokkanen,maar dat
er geen 'Marokkanenprobleem' is zoals
de PVV beweert.Op verzoek van de PVV
debatteert de Tweede Kamer vanavond
over dit onderwerp.

Aanleiding voor het debat is de dood
van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.
Volgens partijleider Wilders ging het
daarna ten onrechte over voetbalgeweld.
Hij noemt het een Marokkanenprobleem.

Asscher zegt dat het niet goed gaat met
een grote groep Marokkaanse jongens,
maar hij vindt niet dat elke Marokkaan
in Nederland daarvoor verantwoordelijk
moet worden gehouden.
Ik zo moe van dit soort uitspraken. Als of er ook maar iemand is die stelt dat alle Marokkanen verantwoordelijk zijn voor het gedrag van 65% van de jongere Marokkanen. Moet het dan eerst 100% van de Marokkanen zijn voordat het probleem een Marokkanenprobleem genoemd mag worden? Twintig jaar geleden sprak men steeds van kleine groepjes. Als je toen de vraag had stelt bij welk percentage wij van een Marokkanenprobleem mogen spreken dan was het antwoord waarschijnlijk 50% of meer geweest. En we zitten nu dus op 65%. Ik zou Ascher willen vragen bij welk percentage hij van een Marokkanenprobleem zou spreken. Maar je krijgt dan geen antwoord. Als de cijfers te vernietigend zijn vernietigt men de cijfers.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door Ariel »

Vanavond om 9 uur is het debat hier te volgen.

http://nos.nl/nieuws/live/politiek24/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Karel Kletskop
Berichten: 55
Lid geworden op: do mar 22, 2012 8:47 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door Karel Kletskop »

65%!!!! van de jonge marokkanen, alsof dat niet al veel te veel is. 2 van de 3 jonge marokkanen veroorzaakt dus problemen eer ze 25 zijn. Dat is toch niet normaal meer. En die '' eeuwige optimist'' ( lees: dhimmy) Asscher wil zeker benadrukken dat het toch met 1 op de 3 marokkanen goed gaat.

Dat heet bij mij een marokkanenprobleem.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Marokkanendebat

Bericht door Dhana »

IK vraag me af of Marokkaanse meiden van die leeftijd ook meegerekend worden of dat het alleen om de mannetjes gaat. Als ook de dames meegerekend worden is het aantal mannetjes dat zich misdraagt vele malen hoger dan die 65%.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Karel Kletskop
Berichten: 55
Lid geworden op: do mar 22, 2012 8:47 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door Karel Kletskop »

http://www.nrcnext.nl/blog/2012/05/15/n ... ngehouden/

Het gaat puur om marokkaanse jonge mannen.

dus eigenlijk is het allemaal niet zo erg hoor. Want als je de marokkaanse jeugd in het algemeen neemt, dus de meisjes erbij dan zakt het percentage een heel stuk. Dus het val allemaal wel mee.

En daar trappen wij dus niet meer in. : nono3: Er is een probleemgroep, hoe je het ook uit wil leggen. Het percentage is te hoog.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door Zwartmeer »

Karel Kletskop schreef:http://www.nrcnext.nl/blog/2012/05/15/n ... ngehouden/

Het gaat puur om marokkaanse jonge mannen.

dus eigenlijk is het allemaal niet zo erg hoor. Want als je de marokkaanse jeugd in het algemeen neemt, dus de meisjes erbij dan zakt het percentage een heel stuk. Dus het val allemaal wel mee.

En daar trappen wij dus niet meer in. : nono3: Er is een probleemgroep, hoe je het ook uit wil leggen. Het percentage is te hoog.
Het is natuurlijk ook zo dat er een percentage is dat nooit gepakt wordt en wiens misdrijven als onopgelost worden toegeschreven aan reeds genoemde 65%.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Marokkanendebat

Bericht door Mahalingam »

Wat een dilemma voor de Gutmensch.
Doen ze mee aan het debat dan 'spelen ze Wilders in de kaart".
En al ze niet me doen aan het debat dan is dat een zwaktebod.
Groen Links doet niet mee. Die hebben goed geluisterd naar de 90+ Marokkanen organisaties die geen debat wensen. Maar ja, Gr. Links met 4 zetels kan dat niet verhinderen behalve op buiten-parlementaire wijze. (De kogels komen van links) Hier hun beginselverklaring:
Waarom ik niet wil debatteren over het 'Marokkanenprobleem'
In Nederland is geen politiek correcte clubje meer te vinden dat de integratieproblemen verhult. Dat de problemen tegenwoordig worden benoemd, is een stap vooruit. Maar het is belangrijk dat de problemen dan wel goed worden benoemd. Neem de incidenten op het voetbalveld waar grens- en scheidsrechters worden bespuugd en mishandeld, soms met een gruwelijke afloop tot gevolg. De impact daarvan is zo groot dat het de hele voetbalwereld raakt. Het is duidelijk dat de daders moeten worden gepakt en bestraft. Maar wie zijn de daders? Zijn dat de jongens die een grensrechter dood hebben getrapt of is dat - zoals Wilders beweert - de schuld van een hele bevolkingsgroep?
http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek ... leem.dhtml
En dan de normale politiek correcte marxistische praat:
Dit groepsdenken en stigmatiseren is voor GroenLinks de reden om vandaag niet deel te nemen aan het door de PVV aangevraagde debat over het zogeheten 'Marokkanenprobleem'. Hét Marokkanenprobleem bestaat niet. Wie individuen opsluit in een gemeenschap lost de integratieproblemen niet op. Sterker nog: wie blijft steken in groepsdenken draagt bij aan het creëren van tegenstellingen. Wie het probleem serieus neemt, voert het debat over geweld in de voetbalwereld, verbeteringen aan de jeugdzorg en de alsmaar toenemende werkloosheid. Dit zijn de debatten waar GroenLinks graag aan mee doet. Want serieuze problemen verdienen serieuze oplossingen.
En wie zijn er sterk on groepsdenken?
En ja, als er geen werkloosheid was, dan was er geen probleem. Wil je het nog marxistischer?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie