Staatsroof: Nederland een van de duurste autolanden

Plaats reactie
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Staatsroof: Nederland een van de duurste autolanden

Bericht door King George »

Nederland één van de duurste autolanden EU
Geplaatst door redactie in BPM | Nieuws | Wegenbelasting

Afbeelding
Nederland één van de duurste autolanden binnen de EU

MRB, accijns, bijtelling, BPM, brandstoftoeslag en BTW zijn stuk voor stuk belastingen waarmee je te maken hebt als je auto rijdt. In Nederland wel te verstaan want in veel andere landen in de EU hebben ze nog nooit van deze begrippen gehoord. Al deze belastingen maken Nederland één van de duurste autolanden van de EU.

Brandstofprijzen & accijns
Als het om de hoogte van de brandstofprijzen gaat staat Nederland op nummer 1. Een liter benzine kost op moment van schrijven met € 1,787 nergens zoveel als in Nederland. Dit is te wijten aan de hoge accijns die in Nederland worden geheven op brandstof. Per liter benzine gaat er € 0,75 aan accijns naar de schatkist. Tel daar de BTW bij op en je zit op ruim een euro, ofwel meer dan de helft van wat je aan de pomp betaalt.

MRB (Wegenbelasting)
Ook als het gaat om MRB blinkt Nederland uit ten opzichte van de rest van de EU. In geen ander land is de MRB zo hoog als in Nederland. Zelfs in een duur land als Denemarken betaal je nog lang niet wat je hier betaalt aan MRB. Ter vergelijking, in Duitsland en België betaal je gemiddeld een kwart van het tarief van wat je in Nederland betaalt. In de meeste landen wordt deze belasting ook geheven voor de aanleg en onderhoud van wegen. In Nederland houdt de overheid zo’n € 7 miljard over aan de heffingen van MRB en BPM. Dit is ondanks de MRB-vrijstelling voor zuinige auto’s die overigens per 1 januari 2014 wordt opgeheven. Er wordt ook wel meer dan eens geopperd om de MRB af te schaffen en deze te verrekenen met de brandstofprijs. In de praktijk is dit simpelweg niet mogelijk omdat de nu al hoge brandstofprijzen dan torenhoog boven de rest van de EU uitstijgen, met alle gevolgen van dien.

BPM
BPM ofwel belastingen op personenauto’s en motorrijwielen is de belasting die je betaalt bij de aanschaf van een auto of motor. Deze belasting wordt alleen geheven in Nederland en Engeland en is binnen de EU ook omstreden. Nederland heeft daarop geantwoord door de BPM af te bouwen en deze om te zetten naar een CO2 heffing. Dit is uiteraard niet in het voordeel van de autokoper, die gaat er gemiddeld op achteruit. Denemarken heeft een registratiebelasting bij het op kenteken zetten van de auto. Dit is een complex systeem en enigszins vergelijkbaar met BPM. Deze belasting wordt daar ook eens over de BTW geheven, daarmee is Denemarken koploper en moet Nederland het ‘helaas’ doen met een 2e plaats.

Bijtelling
Op het terrein van de auto van de zaak weet Nederland de hoogste belasting te heffen. In België en Frankrijk betaalde je in 2008 zo’n 75% minder, in Duitsland 60% minder en in het dure Engeland 40% minder. De overheid is inmiddels enigszins tegemoet gekomen met nieuwe bijtellingscategorieën van 20%, 14% en 0%, de voorwaarden voor deze categorieën worden echter steeds strenger. Zo wordt per 2014 de 0% categorie gewijzigd naar 7% en worden de CO2 grenzen de komende jaren behoorlijk aangescherpt. Gevolg hiervan is dat de lijst met auto’s waarvoor je minder bijtelling betaalt krimpt en daarmee de bijtellingsinkomsten voor de overheid weer stijgen.

BTW
Verrassend genoeg wordt er in Nederland niet het hoogste BTW-tarief geheven, met 27% is dat koploper Hongarije. Fabrikanten houden echter rekening met het BTW-tarief en de gemiddelde autoprijzen van het betreffende land. Ook worden er in de meeste landen geen hoge extra CO2/BPM heffingen geheven. Zo kan het dat in Hongarije een Volkswagen Golf 1.2 TSI Trendline omgerekend € 17.500 kost en in Nederland € 19.990. Zijn we dan het allerduurst als het gaat om netto aanschafprijzen? Nee, in Denemarken betaal je met 25% BTW en registratiebelasting voor dezelfde Golf € 30.180. Daar staat een gemiddeld maandloon van € 4408 tegenover ten opzichte van € 3451 in Nederland. Interessant is het BTW-tarief van Luxemburg, met 15% het laagste binnen de EU.

In de praktijk
We nemen de proef op de som en berekenen wat het kost om in verschillende landen (onze buurlanden en het goedkoopste en duurste land) een auto aan te schaffen en hier 5 jaar mee te rijden. We nemen een middenklasser, de Volkswagen Golf 1.2 TSI Trendline 5-deurs met 85 pk, een gewicht van 1105 kilo en een CO2 uitstoot van 113 gram per kilometer, waar we 20.000 km per jaar mee rijden. Deze auto heeft een gemiddeld EU-verbruik van 1 op 20,4 die we gebruiken voor het berekenen van de belasting in een aantal landen. In de praktijk verbruikt deze auto echter gemiddeld 1 liter benzine op 16 kilometer, deze waarde hanteren we voor de prijs van het brandstofverbruik. We houden de prijzen voor belastingen en brandstof aan die op moment van schrijven gelden, kosten voor onderhoud en afschrijving nemen we niet mee.


http://www.berekenjeautokosten.nl/wegen ... en-eu.html
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Staatsroof: Nederland een van de duurste autolanden

Bericht door King George »

Afbeelding
Automobiliste Jeannette speelt het ’A2 erger je Niet-spel’ al dat vandaag officieel aan de minister wordt aangeboden.
Foto: Michel Schnater


vr 07 jun 2013, 08:57 | 315 reacties | lees voor

'Plaats onduidelijkheid maximum snelheden hoog op de agenda'
Melkkoe A2 hangt automobilisten keel uit

door Gijsbert Termaat
VIANEN - Autobezitters zijn het zat op de 10-baans snelweg A2 beboet te worden voor te hard rijden, terwijl dat voornamelijk veroorzaakt wordt door een wirwar aan borden. Bovendien nodigt het breedste en mooiste stuk snelweg van ons land de weggebruiker uit om het gaspedaal tot 130 km/u in te trappen, waar overdag slechts 100 km/u is toegestaan.

„Vanuit die frustratie heeft de Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) een spel ontwikkeld dat gespeeld kan worden als je op A2 rijdt. Vandaag krijgt verkeersminister Melanie Schultz van Hagen het eerste exemplaar aangeboden en wordt in een brief gevraagd om meer duidelijkheid over de toegestane snelheden op deze schitterende snelweg”, zegt voorzitter Martin Huisman.
„Het blijft bizar dat je op grote delen van deze brede autoboulevard slechts 100 km/u mag. Ook als je zielsalleen rondrijdt en je dan makkelijk de maximum toegestane snelheid van 130 kan rijden. Dat gevoel zal iedereen herkennen die ooit tussen Utrecht en Amsterdam gereden heeft”, stelt Huisman. „Het is haast uitlokking, want of je wilt of niet, automatisch trap je het gaspedaal verder in. Maar de trajectcontrole is onverbiddelijk, waardoor de A2 de onbetwiste melkkoe van ons land is met alleen al dit jaar een paar honderdduizend boetes…”


Onduidelijkheid

De VAVDZ, dat de belangen vertegenwoordigt van meer dan 15.000 zakelijke rijders, zegt dat zeker de helft van de leden het afgelopen jaar minimaal één boete opliep tijdens een trajectcontrole. Huisman: „En dan heb ik het over boetes die te maken hebben met de onduidelijkheid over de snelheid, in plaats van met bewust te hard rijden. Het spreekt voor zich dat de A2 trajectcontrole hierin de kroon spant.”


A2 Erger Je Niet

Om de ergernis onder de aandacht van de minister te brengen krijgt zij het ’A2 Erger Je Niet’ spel aangeboden. „Met daarbij het uitdrukkelijke verzoek om de onduidelijkheid van de maximum snelheden hoog op de agenda te plaatsen. Op zo’n manier dat ook een toerist direct begrijpt wat de maximum snelheid is op de plaats waar hij rijdt. Want dat is nu absoluut niet het geval”, aldus de voorzitter.

[right]Afbeelding
Foto: Michel Schnate[/right]

Op het dobbelspel staan ook een paar leuke weetjes. „Want tijdens een trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid gemeten, dus als je 5 minuten 90 km/u rijdt, kan je één minuut 150 km/u rijden. En dat is best lekker om je frustratie over deze betutteling zo van je af te schudden”, lacht Huisman, die weggebruikers wel adviseert het spel niet echt tijdens het rijden te spelen.Gerelateerde artikelen
07-06: Controle A2 nog steeds uit
07-06: 1,07 miljard aan boetes


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Staatsroof: Nederland een van de duurste autolanden

Bericht door gerard_m »

Wat een gezeur. Eerst klagen over files, en vervolgens nadat honderden miljoenen aan belastinggeld is besteed aan nog meer rijstroken, klagen over de maximum snelheid.

"de weg nodigt uit tot hard rijden". Ach gut toch, mensen moeten zich houden aan de maximum snelheid.
Ik zou zeggen: wacht rustig af, al dat asfalt trekt voldoende verkeer aan zodat er over een tijdje weer files staan. Kunnen we daar weer over klagen.

Een klein beetje omdenken kan geen kwaad.
In de afgelopen decennia is autorijden in verhouding met openbaar vervoer goedkoper geworden, terwijl voor miljarden in asfalt geïnvesteerd is.
Daarnaast is massaal gebouwd op plaatsen waar het OV tekort schiet, zonder hierin te investeren. Gevolg van dit beleid is dat het autoverkeer explosief is gegroeid. De oplossing: nóg meer asfalt. Iedere verkeerskundige weet dat dit nog meer verkeer aantrekt ( Breverwet). In de USA liggen nog meer rijstroken en staan nog steeds files.

Wanneer je alle kosten van het autoverkeer bij elkaar optelt, kom je veel hoger uit dan wat de automobilist betaalt. Wat niet wordt meegenomen in de sommetjes van de Telegraaf is:
- ruimtegebruik: als ik een stuk grond wil voor een moestuintje, betaal ik daar huur voor. De meeste auto's parkeren gratis. De oppervlakte van het asfalt heeft een waarde. Nederland heeft het dichtste wegennet van Europa, al is dat voor veel mensen nog niet dicht genoeg.
- Investeringen in het wegennet + onderhoud zijn veel hoger dan de opbrengsten van de wegenbelasting, en worden deels uit de aardgasbaten betaald.
- economische schade door vertraging: omdat we allemaal met de auto willen staat het vrachtverkeer vast.
- milieuschade: jaarlijks sterven duizenden mensen vroeger door luchtvervuiling, vnl. fijnstof door autoverkeer. Verzuring, afval van zware metalen,...
- klimaat: ondanks de overstelpende hoeveelheid bewijzen blijft dit een ongemakkelijke waarheid
- ongelukken: vele duizenden mensen die jaarlijks behandeld moeten worden na ongevallen (+ de 900 doden per jaar, maar die leveren dan geen kosten op). Ziekenhuiskosten en ev. kosten van blijvende invaliditeit.
- wat indirecter maar op dit forum wel relevant: de olie verslaving voor onze auto's voedt de wereldwijde islamitische lente, vanuit de oliestaten gefinancierd.

Al deze kosten worden betaald door de samenleving, niet door de automobilist.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Staatsroof: Nederland een van de duurste autolanden

Bericht door King George »

De voegt levert door zijn mobiliteit waarde aan zijn kennis en kunde toe doordat deze mobiliteit hem in staat stelt zijn kennnis en kunde van meerwaarde te laten zijn.


Zonder transport staat alles stil!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Staatsroof: Nederland een van de duurste autolanden

Bericht door King George »

Nu is het wel duidelijk waarvan de roverheidinstantie CJIB zich al die luxe huisvesting kan veroorloven: http://gigapica.geenstijl.nl/2013/06/bo ... iness.html
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Staatsroof: Nederland een van de duurste autolanden

Bericht door King George »

Rijdende rechter gaat los op CJIB

AUTEUR Michael van der Galien DATUM 12 december 2014

Afbeelding
NPO DE RIJDENDE RECHTER, SCREENSHOT VIA DUMPERT

Dat noem ik nog eens aanpakken.

De rijdende rechter heeft het he-le-maal gehad met het Centraal Justitieel Incasso Bureau, oftewel het CJIB. De reden? Het CJIB maakt de levens kapot van normale, de wet respecterende burgers. Zij werken, ze doen hun best, maken dan even een foutje en voila: hun hele leven ligt overhoop. Ze krijgen boetes van duizenden euro’s en daar komen dan nog eens extra kosten bij van vele duizenden euro’s meer.
Zie hier de video waarin meester Frank Visser he-le-maal losgaat en uitlegt wat dit verderfelijke instituut mensen aandoet.


De reden, zoals de rijdende rechter zelf ook uitlegt, dat het CJIB zo ver gaat en ondanks waarschuwingen van rechters geen maatregelen neemt om extra, nutteloos leed te voorkomen? Er gaat een heleboel geld in om. De rechterlijke macht heeft het kabinet al verschillende keren gewaarschuwd dat het zo niet langer kan – dat hele volksmassa’s tussen wal en schip belanden en hun toekomst in rook zien opgaan door het wangedrag van het CJIB – maar het heeft allemaal geen enkel effect.

Het CJIB spekt de staatskas jaarlijks namelijk met maar liefst één miljard euro. Voor zo’n bedrag doen onze politici alles. Ja, het kapotmaken van onschuldige, hardwerkende Nederlanders incluis.

Het is een schande dat dit zo vaak, zo ontzettend erg uit de hand loopt. Het doel van boetes is niet om de staat te verrijken, maar om ongewenst bedrag te bestraffen (en hopelijk dus bij te sturen). Jammer genoeg werkt het al tijden niet meer zo in ons land: Den Haag ziet de activiteiten van het CJIB als een fantastische manier om bakken met geld te ‘verdienen’ om de eigen hobby’s mee te betalen; als de burger dan totaal de vernieling ingaat, het zij zo.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie