Niveleren is een feest!

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Niveleren is een feest!

Berichtdoor H.Numan » Di Aug 13, 2013 9:59 am

Onze nationale lachebek heeft weer wat te lachen:

Kabinet wil geen 6 maar 8 miljard extra bezuinigen

Het kabinet gaat volgend jaar waarschijnlijk ruim 8 miljard extra bezuinigen, 2 miljard meer dan eurocommissaris Olli Rehn in juni van Nederland eiste om aan de Brusselse begrotingsnormen te voldoen.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Door meer te snijden dan strikt noodzakelijk wil het kabinet geld vrijmaken om in de noodlijdende economie te investeren, aldus Haagse bronnen. Ondanks het reces komen kabinet en coalitietop vanaf deze week bij elkaar om te praten over de exacte invulling van de plannen.

Woensdag komt het Centraal Planbureau (CPB) met nieuwe cijfers over de economische prognose voor 2014. De effecten van de door Brussel gevraagde extra 6 miljard aan bezuinigingen zijn daar nog niet in meegenomen. De definitieve CPB-cijfers met álle doorrekeningen worden pas op Prinsjesdag bekend.

De Telegraaf
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niveleren is een feest!

Berichtdoor Ariel » Di Aug 13, 2013 10:35 am

Gaan we 2 miljard extra aan ontwikkelingshulp geven? Ik begrijp dit namelijk niet.

Door meer te snijden dan strikt noodzakelijk wil het kabinet geld vrijmaken om in de noodlijdende economie te investeren,


Hoe meer je bezuinigd hoe kapotter je de economie maakt toch? Geen geld op zak, geen geld om spullen te kopen.

En wat bedoelen ze hiet mee?

VVD en PvdA willen ook ministeries verder korten met 700 miljoen euro en vermogens van particulieren 'lostrekken'.


Gaan ze aan ons spaargeld komen?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Niveleren is een feest!

Berichtdoor Monique » Di Aug 13, 2013 10:44 am

Kabinet wil geen 6 maar 8 miljard extra bezuinigen

Ze moeten eens beginnen met stoppen met liegen en het beestje bij de naam noemen.
Ze gaan niet "bezuinigen"(=minder uitgeven)...ze gaan "meer graaien" (= meer geld uit de zakken kloppen van de burgers.

Hieronder een staaltje van hoe ze dat o.a. gaan doen:

Motorrijders massaal op de bon
30 motorrijders van motorclub No Surrender zijn zondagmiddag voor en tijdens een toertocht door Noord-Holland massaal op de bon geslingerd.
Foto: ANP

Het totaalbedrag van de bekeuringen is rond de 10.000 euro. De clubleden verzamelden zich in de middag in Akersloot.

Tijdens de tocht hebben agenten de motorrijders constant in de gaten gehouden. In de loop van de week krijgen de motorrijders de bekeuringen in de bus.

De agenten constateerden 50 overtredingen zoals het niet stoppen voor rood licht en het inhalen over een dubbele doorgetrokken streep.Ze gaan in hinderlagen liggen om de burgers niet meer in de ogen te hoeven kijken.

Volgende stap is het aangeven van burgers bij de autoriteiten.
Op het aangeven van mensen staat een beloning van 5% van het te innen boetebedrag.

Het aantal camera's op straat zal vermeerderd worden en de gezichtsherkenning zal gekoppeld worden aan de pc's van de mensen thuis.

De boetes zullen de brievenbussen inrollen.
Nederland zal een land van angst worden.
Niet voor de islam/terrorisme maar voor de eigen overheid en de buren/familie.

Welkom in Oost Duitsland.
Amorele atheistische nitwit

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niveleren is een feest!

Berichtdoor Ariel » Di Aug 13, 2013 2:09 pm

Kabinet pakt door met nivelleringsmissie
Frank Verhoef

Extra 'bezuinigen' om te kunnen 'stimuleren'. Het kabinet-Rutte II bezigt weer linkse praatjes.

Het nivelleringsfeestje van Hans Spekman en zijn linkse vrinden is nog niet voorbij. Het kabinet wil niet 6 miljard, maar 8 miljard euro bezuinigen (lees: de lasten verzwaren van burgers en ondernemers) om de economie te kunnen 'stimuleren'. Volgens het Financieel Dagblad komen het kabinet en leden van de VVD- en PvdA-fracties deze week bijeen om een preciezere invulling te geven aan het PvdA-feest dat na de zomer losbarst.

Het meest hilarisch is nog wel de titel van het FD-bericht: 'Kabinet maakt geld vrij voor investeringen door miljarden euro's extra te bezuinigen'. Van zo'n krant verwacht je beter. Er wordt niet bezuinigd. Het feit dat er plotseling twee miljard euro meer wordt 'bezuinigd', betekent dat het kabinet een maatregel heeft gevonden waarmee het de diep gekoesterde wens van de PvdA om de inkomensverschillen kleiner te maken inwilligt (zoals het inkomensafhankelijker maken van de zorgtoeslag, een van de mogelijke 'bezuinigingen' van het kabinet).

Want hoe minder geld 'de rijken' hebben, hoe minder slecht de armen het hebben. Ofzo. In ieder geval hoeven ze dan niet meer zo jaloers te zijn, wat dan weer goed is voor de gemoedstoestand en het hart. Dat wel. In de praktijk werkt het 'bezuinigingsbeleid' van het kabinet door naar de middeninkomens. Zij moeten inleveren, terwijl zij al de zwaarste lasten dragen. En voor werklozen loont het nog minder om een betaalde baan te zoeken.

Linkse praatjes vullen geen gaatjes. Wat het kabinet zou moeten doen, is simpel en bewezen effectief: de belastingen moeten omlaag en de uitkeringen ook. Beloon hard werken door de inkomstenbelasting te verlagen en gooi de btw omlaag zodat er aan het eind van de portemonnee niet nog een beetje maand overblijft. De VVD van voor het kabinet-Rutte II begreep dat. De VVD maakte er mooie sier mee tijdens de campagne voor de vorige verkiezingen. De VVD van nu loopt braaf achter driftkikker Diederik Samsom en zijn jaloerse kornuiten aan.

Toch jammer, dat de VVD zo de weg is kwijtgeraakt.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/ ... ingsmissie
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niveleren is een feest!

Berichtdoor Ariel » Di Aug 13, 2013 11:47 pm

Nobelprijswinnaar: 'Nederland doet alles fout'

Het Nederlandse beleid om de crisis te bestrijden door strenge bezuinigingen kan geen genade vinden in de ogen van econoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman. In een blog op de website van de krant New York Times steekt de liberaal dinsdag de draak met 'het gehele Nederlandse politieke centrum dat Het Juiste wil doen, en dat ook heel krachtig doet'.

Krugman vergelijkt de recente economische prestaties van Nederland, waar het gehele politieke midden achter de strenge bezuinigingen staat, met België, een land waar de politiek in feite al jaren verdeeld is en nauwelijks functioneert, ook op economisch gebied. Die vergelijking valt volgens hem flink uit in het voordeel van de zuiderburen. België, aldus Krugman 'is dus beter af met de politieke verlamming dan Nederland, waar een verenigde effectieve vastbeslotenheid heerst om alles precies verkeerd te doen'.

Overigens reageert Krugman op een artikel van econoom Simon Wren-Lewis, verbonden aan de universiteit van Oxford, die zich zorgen zegt te maken over de opkomst van extreem-rechts en extreem-links in onder meer Nederland en Groot-Brittannië. Dat is volgens Wren-Lewis een logisch gevolg van de extreme bezuinigingspolitiek en de oplopende werkloosheid in de betreffende landen. Hij merkt op dat daarbij alleen de economische zienswijze van de 'extreme' partijen overeenkomt met de huidige visie van de meeste macro-economen wereldwijd op de juiste manier om de crisis te bestrijden: niet via bezuinigingen die de problemen alleen erger maken.

http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/ar ... fout.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15621
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Politiek is smerig, huichelachtig en onverantwoordelijk

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Aug 14, 2013 8:58 am

Monique schreef:
Kabinet wil geen 6 maar 8 miljard extra bezuinigen

Ze moeten eens beginnen met stoppen met liegen en het beestje bij de naam noemen.
Ze gaan niet "bezuinigen"(=minder uitgeven)...ze gaan "meer graaien" (= meer geld uit de zakken kloppen van de burgers.

Hieronder een staaltje van hoe ze dat o.a. gaan doen:

Motorrijders massaal op de bon

We noemen dit zeer terecht 'graaien'. Maar in het geval van het motorvolk positief graaien. Ik heb daarentegen een bloedhekel aan het inconsequente min of meer 'maffia' beleid van de overheid. Men verzaakt, men kijkt de andere kant op, maar manifesteert zich anderszins als de Gestapo en goed bedachte huisvader die zich plotseling herinnert regels ingesteld te hebben die massaal worden overtreden omdat hij als huisvader meestal nooit thuis geeft en zijn eigen bedachte regels aan de laars lapt. Hij is een inconsequente zak.

Ik heb altijd gestemd voor meer politie op straat. En dan vooral 's avonds in burger, vermomd als te overvallen 'oudere' in de samenleving. En natuurlijk . . . ZEER STRENGE STRAFFEN opleggen! Waarbij ik aan een bepaalde opvoedkundige dressuur denk in heel vroeg opstaan en naar bed gaan in met prikkeldraad afgeschermde werkkampen waarin water en brood voeding en veel pillen dagelijkse kost zijn zodat men geestelijk en fysiek niets tekort komt.

Of je nou op de fiets, motor, auto of voetganger tussen anderen voortbeweegt en al of niet rotzooi op straat wegwerpt, je dient je aan de consequentie van je eigen handelen te verantwoorden. Het gaat tenslotte altijd om de vrije wil eigen keuze. Flink zwaar straffen doet het mes aan twee kanten snijden: bevordering van het sociaal fatsoenlijk bewustzijn en vermindering van de staatsschuld.

Het enige waar de overheid zich niet mee moet bemoeien is met mijn mening. Wie aan de vrijheid van het gesproken of geschreven woord komt dient onmiddellijk gedood te worden. Op een beschaafde manier, dat wel. Door middel van een pijnloze injectie en het ontnemen van het laatste woord. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Niveleren is een feest!

Berichtdoor H.Numan » Wo Aug 14, 2013 9:39 am

Ik denk dat Nederland best goede wetten heeft. Het probleem ligt meer in hoe we die wetten toepassen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18851
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Niveleren is een feest!

Berichtdoor King George » Wo Aug 14, 2013 1:15 pm

Inconsequent.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niveleren is een feest!

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 19, 2014 3:22 am

Wiebes jaagt op alle extra’s

Door Ruud Mikkers, di 18 nov 2014

DEN HAAG - Grote groepen werkenden met een middeninkomen leveren volgend jaar tot ruim 12 procent in van hun vakantiegeld. Het is het rechtstreekse gevolg van de nivelleringspolitiek die het kabinet aanhangt.

Dat blijkt uit doorrekeningen van salarisverwerker Salar. Bij de middeninkomens vallen harde klappen bij alle soorten variabele beloningen zoals vakantiegeld, overwerken of een bonus. Werkenden met een brutosalaris van 4000 tot 4250 euro per maand leveren relatief het meeste in. Zij houden 12,23 procent minder vakantiegeld over in 2015 vergeleken met dit jaar. Dat komt neer op zo’n 250 euro extra die zij mogen inleveren bij staatssecretaris Wiebes (Financiën).

Een woordvoerder van de VVD-bewindsman kon gisteravond nog niet reageren op de berekeningen.

Afbeelding

BRON
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Niveleren is een feest!

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 19, 2014 7:40 pm

Kiezers woest op VVD om graai in vakantiegeld

Mensen zijn nivelleringsdrang kabinet zat

Alex Ringeling, 19-11-2014

Volgens De Telegraaf zijn veel kiezers woest op de VVD, nadat die krant gisteren berichtte dat het vakantiegeld voor veel Nederlanders volgend jaar fors tegenvalt. Fractieleider Halbe Zijlstra zag zijn mailbox gisteren ontploffen met woedende mailtjes van kiezers die de nivelleringsdrang van het VVD/PvdA-kabinet zat zijn.

Zijlstra probeerde volgens de krant om de nivelleringsoperatie te camoufleren door te stellen dat mensen volgend jaar maandelijks wel meer nettoloon ontvangen. Deze bewering werd door het CDA echter doorgeprikt. In het vragenuurtje moest minister Kamp (Economische Zaken) erkennen dat het vakantiegeld inderdaad wordt gekort.

Door het kabinetsbesluit worden middeninkomens tot wel 12 procent gekort op hun vakantiegeld. Dit kan oplopen tot zo’n 250 euro. De VVD stelt dat moet worden gekeken naar ’het totaalplaatje’. De liberalen moesten echter schoorvoetend erkennen dat het totaalplaatje verhult dat een greep in de vakantie-uitkering wordt gedaan.

Alle commotie komt voor de VVD op een ongunstig moment. Vandaag zijn in een aantal gemeenten die worden samengevoegd herindelingsverkiezingen, onder meer in Alkmaar en Den Bosch. De coalitie kijkt gespannen naar de uitslag, die als een lokale graadmeter wordt gezien voor het landelijke beeld. De PvdA staat in landelijke peilingen op dramatisch verlies. Ook de VVD moet inleveren.

http://nieuws.thepostonline.nl/2014/11/ ... antiegeld/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten