Toenemende werkloosheid in Nederland

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36912
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 20, 2014 2:45 pm

Werkloosheid stijgt verder

20 februari 2014

De werkloosheid in Nederland is in januari gestegen naar 8,6 procent van de beroepsbevolking.

Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Het aantal werkloze personen nam toe met tienduizend naar 678.000. In december kwam de werkloosheid nog uit op 8,5 procent.

Over de afgelopen drie maanden gemeten is de werkloosheid vrijwel gelijk gebleven. Het baanverlies neemt toe, maar tegelijkertijd trekken relatief veel werklozen zich terug van de arbeidsmarkt.

Volgens de internationale ILO-definitie steeg de werkloosheid in Nederland van 7 naar 7,1 procent van de beroepsbevolking.

WW-uitkeringen
Het aantal lopende WW-uitkeringen steeg met 5,2 procent tot 460.000. De stijging is minder groot dan in januari 2013, toen nam het aantal uitkeringen met 8,6 procent toe.

Onder jongeren tot 25 jaar liep het aantal uitkeringen met 10,2 procent harder op dan gemiddeld. Ook vanuit seizoengevoelige sectoren zoals landbouw en bouwnijverheid steeg het aantal uitkeringen sterk, evenals vanuit de sectoren openbaar bestuur en zorg en welzijn.

In januari werden 79.000 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt en 56.000 uitkeringen beëindigd, waarvan 27.000 vanwege werkhervatting.

Grootste zorg
De werkloosheid is ''de grootste zorg'' voor vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. Hij zegt dat in reactie op de jongste cijfers van het CBS waaruit blijkt dat de werkloosheid opnieuw verder is opgelopen, met 10.000 mensen naar in totaal 678.000 werklozen.

"Ik doe alles wat in mijn vermogen ligt om ervoor te zorgen dat mensen aan de slag blijven of nieuw werk kunnen vinden'', aldus Asscher. Hij stelde eerder al 600 miljoen euro beschikbaar voor plannen van werkgevers en vakbonden die ertoe moeten leiden dat mensen aan de slag kunnen blijven of naar nieuw werk worden begeleid.

Asscher vindt de toegenomen werkloosheid gezien eerdere voorspellingen van onder meer het CPB niet onverwacht, maar het blijft slecht nieuws, stelt hij. "Werkloosheid is voor de gezichten achter de cijfers namelijk zeer ingrijpend. Werk is voor mensen meer dan alleen salaris, het biedt ook sociale contacten en zelfvertrouwen.''

Onverwacht
De stijging is voor Asscher ook niet onverwacht omdat het historisch gezien zo is dat de werkgelegenheid altijd met vertraging op economische ontwikkelingen reageert.

Mirjam Sterk, door Asscher aangesteld als ambassadeur jeugdwerkloosheid, wijst er op dat het aantal geregistreerde werkzoekende jongeren in januari weliswaar is gedaald naar 130.000 jongeren, maar dat het aantal jongeren met een ww-uitkering in januari sterk is gestegen. Die stijging heeft volgens haar te maken met een relatief groot aantal jongeren op tijdelijke contracten.

"Ik roep werkgevers op om vooral gebruik te maken van de premiekorting om ook deze groep aan de slag te houden. Dat is niet alleen belangrijk voor de jongere zelf, maar het brengt ook nieuwe ideeën en energie in bedrijven.''

CNV
"Deze economische groei zet weinig zoden aan de dijk, alleen als meer mensen werk vinden en houden is er pas een stevig fundament voor groei", aldus CNV-voorzitter Maurice Limmen in een reactie.

"'De cijfers die het CBS vandaag presenteerde tonen werderom aan dat we nog een lange weg hebben te gaan, voordat we definitief uit de crisis zijn."

Door: NU.nl/ANP

http://www.nu.nl/ondernemen/3707320/wer ... erder.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18190
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor mercator » Vr Feb 21, 2014 9:36 am

Dus mogen de links partijen alvast de champagne bovenhalen, want werklozen zijn bij uitstek linkse kiezers. Omdat ze aan de ontvangende kant van het economisch systeem staan.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 37414
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 21, 2014 1:52 pm

Ook Twitter draagt bij aan de werkeloosheid. Hoe dat zo?
1 op de 10 gevallen van "op staande voet ontslag " komt doordat een werknemer iets twitterde dat de baas kwaad maakte.
„Ik heb me net ziek gemeld. Nu lekker shoppen met mijn moeder in Amsterdam”, is geen handige statusupdate als je baas ook op Facebook zit. Toch is het schering en inslag. Bij juridisch dienstverlener DAS is bij 10 procent van de zaken waar ontslag op staande voet aan de orde is, de oorzaak een uiting op sociale media.

Gebruik van sociale media als Facebook en Twitter leidt in de praktijk nog vaak tot arbeidsconflicten. Veel werknemers lijken niet te beseffen dat wat zij twitteren of posten ook door de baas gelezen kan worden. Volgens Pascal Besselink van DAS kan het maken van duidelijke afspraken al een hoop ellende voorkomen.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/22413036/__Ontslag_na_domme_tweet__.html
Twitteren kan schade toebrengen aan u en uw naasten. (net zoals roken dus)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17471
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor Manon » Vr Mar 21, 2014 3:10 pm

mercator schreef:Dus mogen de links partijen alvast de champagne bovenhalen, want werklozen zijn bij uitstek linkse kiezers. Omdat ze aan de ontvangende kant van het economisch systeem staan.

WIJ WILLEN MEER MAROKKANEN / WIJ WILLEN MEER MAROKKANEN..... :vhappy; :vhappy;
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36912
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor Pilgrim » Di Apr 15, 2014 4:32 pm

Recordaantal nieuwe WW-uitkeringen in 2013

MA 14 APR 2014

DEN HAAG - Het aantal nieuwe WW-uitkeringen die door het UWV werden verstrekt bereikte vorig jaar een recordaantal van 613.200. Dat betekent een stijging van 22 procent vergeleken met het jaar 2012. Dat maakte uitkeringsinstantie maandag bekend.

Het oude record dateert uit 1995. Toen werden er 611.000 nieuwe uitkeringen verstrekt.

Vooral uit de zorg, het grootwinkelbedrijf, het transport en de metaalsector kwamen er vorig jaar veel nieuwe WW'ers bij. Uit de cijfers blijkt verder dat aan 55-plussers, jongeren tot 25 jaar en vrouwen relatief meer nieuwe uitkeringen werden verstrekt.

Als gevolg van de economische crisis krijgen steeds meer mensen te maken met werkloosheid. Volgens UWV-voorzitter Bruno Bruins blijft de situatie op de arbeidsmarkt „onverminderd zorgelijk”, ondanks „voorzichtige tekenen van economisch herstel”. „Met name 55-plussers en mensen met een arbeidsbeperking komen moeilijk aan het werk”, constateert Bruins.

Eind vorig jaar zaten er in totaal 437.700 mensen in de WW, 29 procent meer dan een jaar eerder. 241.800 WW'ers en 6.600 Wajongers slaagden er vorig jaar in om weer werk te vinden.

Het UWV betaalde in 2013 in totaal 21,4 miljard euro aan uitkeringen, aan 1,4 miljoen uitkeringsgerechtigden. Onder hen waren 956.400 mensen met een arbeidsongeschiktheids- of ziektewetuitkering.

http://www.telegraaf.nl/overgeld/werk-i ... gen__.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37414
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Za Nov 29, 2014 11:00 pm

Doe vrijwilligerswerk. Dan kom je sneller aan een echte baan.
Is dat zo?
Vrijwilligerswerk vergroot afstand tot arbeidsmarkt
Mensen die een bijstandsuitkering krijgen komen door verplicht vrijwilligerswerk niet sneller aan betaald werk. Sterker nog: verplicht vrijwilligerswerk vergroot hun afstand tot de arbeidsmarkt. Dat concludeert Thomas Kampen van de Universiteit van Amsterdam in zijn promotieonderzoek.

Gemeenten worden vanaf 1 januari verplicht om een tegenprestatie te vragen aan mensen in de bijstand. Veel gemeenten doen dat nu al, vaak in de vorm van vrijwilligerswerk.

Ontspannen sfeer
Toch leidt dat zelden tot een betaalde baan. "Het is zelfs zo dat de positieve aspecten van het vrijwilligerswerk de afstand tot de arbeidsmarkt vergroten,' zegt Kampen. "Dat komt doordat de bijstandsontvangers vaak meer betekenis toekennen aan hun vrijwilligerswerk dan aan betaald werk. Daarbij koesteren ze de ontspannen sfeer die naar hun idee in een betaalde baan vaak ontbreekt, en identificeren ze zich steeds meer met hun status van vrijwilliger."
http://nos.nl/artikel/2006361-vrijwilligerswerk-vergroot-afstand-tot-arbeidsmarkt.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 18190
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor mercator » Zo Nov 30, 2014 11:08 am

Ik zie toenemende armoede in Nederland. Moeten rondkomen van 800 € per maand is geen uitzondering. Het bekomen van een Wajong uitkering is bij velen een grote luxe waarvan ze alleen maar kunnen dromen. Alle prijzen stijgen, op uitkeringen wordt gekort. En werk is er nauwelijks in bepaalde streken. In het mij bekende Z Limburg kan je alleen bij de overheid werken of de NAVO. Verder is alles daar weg: de mijn- industrie, Ned Car is nog maar een schim van wat het vroeger was, leegstand in de steden, elke keer als ik er kom winkels gesloten wegens faillissement. Heel wat mensen leven in bittere armoede met hun rekening constant in het rood. Griekse toestanden eigenlijk, maar dan zonder het goede weer.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36912
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 28, 2014 1:25 am

'Zeker 100.000 Nederlanders raken in 2015 hun baan kwijt'

Door: David Bremmer, 27-12-14

Afbeelding
Vakbondsman Castelein hekelt ’goochelen met cijfers’

De crisis mag grotendeels voorbij zijn, de economische misère nog lang niet. Zeker 100.000 Nederlanders raken komend jaar hun baan kwijt. Dat voorspelt Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie op basis van eigen cijfers. ,,Dit kabinet heeft werkelijk niets bereikt voor de werkgelegenheid.''

Nee, een prettige boodschap is het niet zo 2 dagen na de kerstdis, beseft Castelein. Want waar het kabinet en de rekenmeesters van het CPB na 5 jaar crisis eindelijk economisch optimisme en een dalende werkloosheid prediken, komt hij met inktzwart nieuws.

,,Noem mij een onheilsprofeet, maar die positieve cijfers sporen totaal niet met de realiteit," zegt Castelein. ,,Eind vorig jaar kondigde ik ook al aan dat de massaontslagen door zouden gaan. Helaas heb ik daarin gelijk gekregen." Hij wijst op alweer drieduizend ontslagen die afgelopen maand bij onder meer ING, DAF en Roto Smeets zijn aangekondigd. Uit de Arbeidsmonitor die De Unie bijhoudt, rijst een somber beeld. ,,Zeker honderdduizend mensen verliezen komend jaar hun baan, de werkloosheid zal nauwelijks dalen," maakt Castelein de balans op. De rekensom is gemaakt met informatie van de 318 cao-tafels waar de bond bij aanschuift. ,,We zijn bovendien relatief sterk vertegenwoordigd in de financiële sector en het hogere management bij grote bedrijven. De mensen die de reorganisaties schrijven, zeg maar."

De lijst van De Unie - met ruim vijftigduizend leden de kleinste grote vakbond - is lang: Bij Rabobank vliegen er in enkele jaren achtduizend mensen uit, bij bedrijven als MSD, Akzo Nobel, KPN, SBM Offshore, Holland Casino en de kranten van NDC en Wegener verdwijnen ieder honderden mensen.

Decentralisatie
Dan zijn er nog de massaontslagen in de kinderopvang, door de decentralisaties verliezen tienduizenden werknemers in de jeugd- en de thuiszorg hun job. Bij het UWV is een reorganisatie gestart die uiteindelijk vierduizend banen kost. Enzovoort, enzovoort. Maar het betreft ook reorganisaties die nog gaan komen, beklemtoont Castelein. De ontslaggolf zal slechts mondjesmaat in de cijfers zijn terug te zien. Sterker, op 1 januari zal de werkloosheid eerst spectaculair met ongeveer 43.000 mensen, 3 procent, dalen. De oorzaak is de invoering van een nieuwe internationale definitie voor werkgelegenheid door minister Asscher. ,,Als iemand straks minimaal 1 uur per week werkt, wordt hij niet meer als werkloos aangemerkt," legt Castelein uit. ,,In de oude nationale definitie was dat 12 uur."

De voorzitter ergert zich mateloos aan het 'krankzinnige gegoochel' met werkloosheidcijfers. ,,In werkelijkheid zijn zeker zo'n miljoen Nederlanders werkloos. Door de ruime definitie worden die niet geteld. Vakbond De Unie richt zich alvast op een nieuw kabinet. ,,Een kabinet dat zich richt op de middenklasse. Want Rutte en Asscher regelen alleen zaken voor de lage en de hoge inkomens."

http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/ar ... wijt.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18190
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor mercator » Zo Dec 28, 2014 3:00 pm

De werkloosheidscijfers in de Europese landen zijn niet te vergelijken omdat overal andere criteria worden gebruikt. Vast staat dat ze overal schromelijk onderschat zijn want de meeste ambtenaren zijn in feite werklozen maar dan met een zeer royale uitkering. In België bijv. werkt maar 1 op 4 van de actieve bevolking in de privé sector,de enige die meerwaarde creëert. De rest is ambtenaar en/of leeft van uitkeringen. Eigenlijk kan je dus stellen dat de werkloosheid in België om en nabij de...75 % bedraagt !
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14855
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Toenemende werkloosheid in Nederland. Logisch met VVD

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Dec 28, 2014 8:02 pm

Pilgrim schreef:
'Zeker 100.000 Nederlanders raken in 2015 hun baan kwijt'

Vakbondsman Castelein hekelt ’goochelen met cijfers’

Ik heb het al eens eerder op FFI aangekaart. En toen heb ik de grote smeerlap Ruud Lubbers in beeld gebracht die liefst drie seizoenen Minister-president van Nederland was (1982–1994). Politiek is smerig. Onder Lubbers verliep de werkloosheid dramatisch. Hij manipuleerde als volgt. Zo veel mogelijk mensen moesten arbeidsongeschikt worden verklaard, die telden dan niet meer mee als werkloos. Het viel dus wel mee. Niet dus. Lubbers veroorzaakte hiermee een regelrechte ramp voor de staatskas. Het post Lubbers tijdperk heeft heel wat voeten in de aarde moeten steken om die puinhoop weer recht te zetten. Let wel, arbeidsongeschikt zijn betekende een enorme opleving in het zwartwerk circuit. Logisch toch. Steeds meer mensen gingen last krijgen van hun rug bij de dokter. Die arbeidsongeschiktheidsuitkering liep volgens mij eindeloos door. Leuker kon Lubbers (CDA) het destijds niet maken.

Heeft de mens een vrije wil? Nee! Daar is hij te dom voor! Twaalf jaar Lubbers. Dat zegt meer dan genoeg.

Afbeelding
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36912
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 13, 2016 12:29 am

Getallen waar je toch even van moet slikken

Posted on juni 11, 2016 by Tijl Uylenspiegel

Tenminste dat overkwam mij toen ik ze tegenkwam in het redactioneel commentaar van Arendo Joustra in de Elsevier.

Volgens de laatste “telling” (lees schatting) heeft Nederland 17.000.000 inwoners.

Ruim drie miljoen mannen en vrouwen hebben een AOW uitkering.

Een kleine 500.000 hebben een bijstandsuitkering.

Een kleine 800.000 mensen hebben een arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Ruim 400.000 een werkeloosheidsuitkering.

Dat terwijl de beroepsbevolking in 2015 uit 8.924.000 mensen bestond.

Nou mogen we AOW’ers natuurlijk niet onder de beroepsbevolking rekenen maar dan nog zijn er dus 1.700.000 mensen met een uitkering ten opzichte van 7.200.000 die dat op moeten hoesten. Ruwweg 2 op de 10 mensen die deel uitmaken van de beroepsbevolking is dus niet in staat in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Geen idee hoe anderen daarnaar kijken maar ik vind dat best veel.

Tel daarbij het woud aan subsidieregelingen zoals huursubsidie mee en dan wordt een mens toch nieuwsgierig naar het bedrag dat met dat totaal gemoeid is en hoelang dat vol te houden is. Zeker als je je daarbij bedenkt dat die cijfers zijn van voor de toestroom van ‘vluchtelingen’ en de werkelijkheid dus nog schrijnender is dan hieruit naar voren komt.

Een statistiekje uit 2014 geeft daarbij overigens het volgende beeld;

Afbeelding

Let wel, deze informatie is afkomstig van het CBS.

Zal ik eens wat zeggen? Op zulke momenten mis ik Pim Fortuyn die in staat was dit onbarmhartig bloot te leggen en het de politieke elite voor de voeten te werpen.

https://fenixx.org/2016/06/11/getallen- ... t-slikken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18190
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor mercator » Ma Jun 13, 2016 10:58 am

Wat mij verbaast is dat het werkloos-zijn bij de Turken en Marokkanen nog meevalt. Ik zou dat wel s met de Belgische cijfers willen vergelijken maar die zijn er niet. Ik heb de indruk dat het hier een stuk erger gesteld is met de lui- en onbekwaamheid van de mocro's.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17500
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Toenemende werkloosheid in Nederland

Berichtdoor King George » Do Apr 19, 2018 10:52 am

Huup huup, Rutte truc!

Minder werklozen en werklozen zonder ook maar 1 FTE werkgelegenheid meer.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten