Nieuws uit Den Haag.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Nieuws uit Den Haag.

Bericht door Ariel »

PvdA: ‘Marokkanen zijn betere mensen dan Polen.’
Joost Niemöller

Hoop gedoe weer om een uitspraak van Wilders. Over Marokkanen. Hij zei, op een Haagse markt, dat hij was voor “een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen”.

Nu was hij echt te ver gegaan, beweerde Roemer gisteren in Pauw en Witteman. En PvdA voorzitter Spekman van de PvdA twitterde dat “Wilders idiote uitspraak over een stad met minder Marokkanen laat zien wat er op het spel staat. Vreselijk.”

‘Als het even kan wat minder Marokkanen.’ Wilders kondigde er geen nieuw beleid mee aan. Het was een verzuchting op een markt.

Maar wat blijkt. Juist de PvdA gaat veel verder met het zogeheten ‘uitsluiten’ van mensen. De partij komt met een ‘actieplan’, waarin heel precies wordt gezegd dat er niet meer Oost Europeanen in Nederland mogen wonen dan één per twaalf vierkante meter.

Eh, wacht even…

Stel nu dat de PvdA had gezegd: Er mogen niet meer Marokkanen leven in Nederland dan één per twaalf vierkante meter. Nee, nog sterker: Stel dat de PVV dit had gezegd. Dan was de wereld te klein geweest. Dan zou Wilders ‘definitief ontmaskerd’ zijn als de racist die hij in werkelijkheid zou zijn. Nu verzucht hij alleen iets, zonder met een voorstel te komen, en op het VARA propaganda kanaal Joop.nl lezen we:

“Kijk, Wilders is nu openlijk racistisch.”

Dus: Officieel een precies Polenquotum instellen voor Polen is okay, zolang de PvdA het zegt. Maar een stad met minder Marokkanen willen, is racistisch, zolang als Wilders het zegt.

Dat dit soort selectieve hysterie kritiekloos door het medialandschaap waart, is alleen maar mogelijk in een land zonder kritische journalisten. Een land van verdwaasden.

Het bewijst ook dat juist de PvdA een racistische partij is, door de Marokkanen voor te stellen als Übermenschen en de Polen als Untermensen.

De PvdA wil elke Pool wegjagen die de quotumgrens overschrijdt. De PVV komt met geen enkel voorstel over mensen, slechts met een door velen gedeelde verzuchting, en half Nederland begint te gillen dat Wilders nu echt te ver is gegaan.

Ik denk vaak dat de grenzen van de selectieve verontwaardiging in dit land nu wel bereikt zijn. Tegen beter weten in. Je moet wel. Je kunt gewoon niet geloven dat er echt zoveel slechtheid bestaat.

http://joostniemoller.nl/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21316
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Den Haag.

Bericht door King George »

Wilders blijft bij uitspraak over Marokkanen

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders vindt het „te gek voor woorden“ dat hij niet over Marokkanen mag zeggen wat hij wil. Hij zei dat donderdag op RTLZ.

Afbeelding

Wilders reageerde op de commotie die is ontstaan over een uitspraak hij woensdag deed op verkiezingscampagne in Den Haag. Hij zei dat dat „een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen” moet worden. PvdA-voorzitter Hans Spekman zei donderdag dat hij van deze uitspraken moest braken.

Wilders hoopt niet dat Spekman daadwerkelijk moet braken, maar dat zou volgens hem wel „een mooie aanleiding zijn om eens een keer een schone trui aan te trekken”.

'Marokkaans tuig'

In het RTLZ-interview herhaalde Wilders dat Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in statistieken over criminaliteit en bijstand. Dit „Marokkaans tuig” moet wat hem betreft het land uit.

De PVV doet bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week behalve in Den Haag alleen mee in Almere. Volgens Wilders is de PVV „een relatief jonge partij” en moet ze haar beperking kennen. „Als we in 80 gemeenten zouden meedoen, zouden we 80 keer de champagne kunnen ontkurken. Maar daarna zouden we ook vaak hoofdpijn hebben.”

Verkiezingen Venlo

Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zal de PVV in meer gemeenten meedoen, verwacht Wilders. Hij zou het vooral „geweldig” vinden als de partij in zijn geboortestad Venlo aan de verkiezingen deelneemt.

Wilders ontkende dat een aantal van zijn fractiegenoten bij andere partijen onderdak zou zoeken. Deze week lekte uit dat PVV-Kamerlid Roland van Vliet (vergeefs) bij de VVD zou hebben aangeklopt. Ook andere PVV'ers zouden weg willen.

Wilders sprak van „Haagse spelletjes” waar „de mensen niet mee bezig zijn”.

De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag.

Bericht door Ariel »

Wilders hoopt niet dat Spekman daadwerkelijk moet braken, maar dat zou volgens hem wel „een mooie aanleiding zijn om eens een keer een schone trui aan te trekken”.
[icon_lol.gif]
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag.

Bericht door Ariel »

Ach ja.... :nietverstaan: gelukkig valt er weer wat te klagen.
Klachten over Wilders naar OM

Het Bureau Discriminatiezaken in Den Haag heeft drie klachten over uitspraken van PVV-voorman Geert Wilders doorgestuurd naar het Landelijke Expertise Centrum Discriminatie (LECD) bij het Openbaar Ministerie. Wilders sprak woensdag op verkiezingscampagne in Den Haag en zei dat zijn kiezers stemmen voor „een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen”.

Het bureau in Den Haag ontving volgens een woordvoerder „meerdere negatieve signalen over Wilders' uitspraken. Drie mensen legden echter een specifieke en ondertekende klacht neer en die zijn nu, zoals gebruikelijk bij dit soort meldingen, doorgestuurd naar het LECD. Het is niet bekend wanneer het expertisecentrum zich over de klachten uitspreekt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42555
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Den Haag.

Bericht door Mahalingam »

Verzuchting 1: „een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen”
Verzuchting 2: „een stad met meer lasten en als het even kan wat meer Marokkanen”
De eerste is van de PVV de tweede van de PvdA.
Die trouwens weer eens een scheve schaats aan het rijden is.
In Nederland mag per 12 vierkante meter maar één arbeidsmigrant uit Oost-Europa wonen. Verder moeten migranten over de stad worden verspreid.
Ook moet er een 'harde scheiding' worden aangebracht tussen het werkcontract en het wooncontract. Werkgevers van migranten mogen niet langer huisbaas zijn. Dat leidt 'vaak tot misbruik van de machtspositie en uitbuiting'.
Dit is geen verzuchting maar een echt plan dat uitgevoerd dient te worden.
Deze maatregelen staan in een actieplan waarmee de PvdA de woonoverlast door Oost-Europeanen wil bestrijden. Het plan wordt donderdag gepresenteerd.
Overtollige Polen worden op treinen gezet die naar het Oosten rijden. En dan dat over 1 kam scheren:
Kamerlid Mariette Hamer: 'Er is niets mis met een Poolse buur, maar er is wel wat mis met vijftien Poolse buren in één eengezinswoning. Dat zorgt voor geluidsoverlast, vervuiling op straat en ruzies in het portiek. Voor de mensen die daarnaast wonen, is hun huis niet meer hun thuis, en juist hen moeten we helpen.'
Wat is hier mis mee? Dit:
"Er is niets mis met een Marokkaanse buur, maar er is wel wat mis met vijftien Marokkaanse buren in één eengezinswoning. Dat zorgt voor geluidsoverlast, vervuiling op straat en ruzies in het portiek.Voor de mensen die daarnaast wonen, is hun huis niet meer hun thuis, en juist hen moeten we helpen.'
http://www.at5.nl/artikelen/123413/pvd- ... ante-meter
Leefbaar Amsterdam doet aangifte tegen PvdA vanwege discriminatie
Lijsttrekker Henk Bakker Jr. van Leefbaar Amsterdam gaat aangifte doen tegen de PvdA, vanwege bovenstaand verhaal. Tegen AT5 zegt Bakker witheet te zijn. “Het is schandalig. Ik heb het Meldpunt Discriminatie gebeld en zij vinden het ook puur racisme. Dit is gewoon een hele bevolkingsgroep te schande zetten”, aldus Bakker Jr..
http://politiek.thepostonline.nl/2014/0 ... nte-meter/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42555
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokkanen

Bericht door Mahalingam »

Mag een import-Allahtoon ons Morele IJkpunt 40/45 gebruiken?
Fouad Sidali (PvdA, landelijk partijbestuur) kreeg een brainwave en moest die Twitteren.
  • Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten.
Afbeelding

Hij werd tot de orde geroepen en moest gaan twitteren:
  • De vergelijking die ik maakte is ongepast en had ik niet mogen maken. Men moet wel beseffen welke emoties de uitspraken van Wilders oproept
Waarna Geert er ook in sprong met:
  • Sidali teruggefloten door Spekman, neemt woorden terug. Verstandig. Vertrek naar Marokko zou nog verstandiger zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Nieuws uit Den Haag.

Bericht door Manon »

Spekman... ook niet zo'n gelukte naam als je bij de Partij Van den Allahtonen terechtkwam. :finger:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag.

Bericht door Ariel »

PvdA-minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag ook hard uitgehaald naar Wilders. Volgens Timmermans zijn de uitspraken van Wilders over Marokkanen ,,verwerpelijk''.
Wilders bevindt zich volgens de minister ,,compleet buiten de werkelijkheid'' van Nederland. ,,Marokkaanse Nederlanders horen bij Nederland, blijven in Nederland, dragen bij aan de opbouw van de Nederlandse samenleving. Marokkaanse Nederlanders hebben ook problemen in de samenleving, die problemen moet je oplossen. Door te roepen dat mensen maar weg moeten, wat een compleet irrealistische voorstelling van zaken is, zet je mensen tegen elkaar op. Waar Nederland behoefte aan heeft, is dat we samen de schouders eronder zetten, niet dat we bevolkingsgroepen tegen elkaar op gaan zetten'', zei Timmermans voorafgaande aan de ministerraad.
Meneer Frans kan dit nou wel roepen, maar heeft de Nederlandse bevolking ook behoefte aan half islamitisch Marokko in Nederland. :no1: En hoelang zijn we al bezig met het oplossen van het het "Marokkaanse jongeren " probleem. Al jaren, en niks helpt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3963
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Eliabe »

Als je in 1 keer rust wil hebben in Nederland dan pleur je alle buitenlanders eruit. Ook die met een dubbel paspoort.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Ariel »

Het blijkt dat veel reageerders achter Wilders staan. Iemand schrijft op de site van de Telegraaf:
Waarom uithalen naar een man die volgens veel Nederlanders vertaald wat er gedacht wordt. Mag er weer niet gezegd worden wat men denkt? Is de tijd van pappen en nat houden nu nog geen verleden tijd? We worden door het stil houden steeds armer en het respect naar de ouderen naar een dieptepunt gebracht. Als men zegt wat men denkt en ziet wat er speelt dan is het logisch dat mensen zich gaan afzetten tegen de hedendaagse Politiek. De angst voor PVV zit schijnbaar zo hoog dat men al grijpt naar de ergste beledigingen, persoonlijk gericht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Ariel »

Niemand wilde het geloven, maar nu is het wel duidelijk geworden: Geert Wilders is een racist.” Zo reageerde Mohammed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen op recente uitspraken van de PVV-leider.
„Eerst zei Wilders nog dat hij alleen kritiek had op de islam en niet op moslims. Velen trapten daarin, maar hij heeft nu zijn ware aard laten zien. Wie dat niet wil zien, is dom of heeft een eigen agenda tegen moslims in het algemeen en Marokkanen in het bijzonder”, aldus Rabbae. Of zijn organisatie aangifte gaat doen tegen Wilders, kon hij nog niet zeggen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Ariel »

Hoe één opmerking kan uitlopen op een rel die zijn weerga niet kent. Geert Wilders vindt Frans Timmermans „een zieke minister” omdat hij heeft gezegd dat de PVV-leider er met zijn opmerkingen over Marokkanen van geniet dat hij mensen op hun ziel kan trappen en dat mensen daar dan weer op reageren.
„Als Timmermans zegt dat ik ervan geniet, dan is hij niet goed bij zijn hoofd. Dan is het een zieke minister, want niemand geniet ervan om met Adolf Hitler te worden vergeleken. Dat is ongepast. Daar beledigt hij niet alleen mij mee, maar ook mijn hele fractie en al mijn kiezers”, zei Wilders vrijdag tegen persbureau ANP.
bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Ariel »

Inmiddels heeft ook premier Mark Rutte gereageerd op de woorden van Wilders. "Het heeft geen zin om een hele groep over een kan te scheren." Hij zegt bovendien dat Asscher nooit een stemadvies heeft gegeven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Ariel »

Waarom Wilders altijd wint
Door Joost Niemöller

Het Wildersmodel is zo simpel dat het van grote schoonheid is. Het moet dan ook op de meest simpele manier verklaard kunnen worden. Dat kan in zes stappen.

1.Formuleer een oplossing voor een probleem, maar breng deze niet naar buiten.
2.Maak een provocerend klinkende, samengebalde, versie van deze oplossing, en laat die vallen op een onverwacht moment.
3.Wacht de consternatie af. Komt deze niet, staak dan het proces.
4.De consternatie maakt in de media de aandacht mogelijk voor 1. Breng die nu naar buiten.
5.Laat de consternatie uitwoeden.
6.Begin opnieuw met een andere invulling van 1.

Geert Wilders past deze methode toe vanaf het moment dat hij zich ging profiteren in de politiek. Het begon ooit met een uitspraak in HP/De Tijd.

Als ik minister van Binnenlandse Zaken ben, zou ik het verbod op hoofddoekjes de dag na mijn installatie nog laten ingaan. En laat daarna de hoofddoekjes maar wapperen op het Malieveld. Ik lust ze rauw.

Dat was in 2004. Hij was toen nog gewoon lid van de VVD. En het werkte. Links Nederland viel over hem heen, de verontwaardiging stapelde zich huizenhoog op, en Wilders stond met zijn visie op de kaart.

Links Nederland is niet in staat om eigenstandig uitspraken te genereren waarmee het debat aangestuurd wordt. Links Nederland kan alleen maar secundair reageren, en doet dit uitsluitend met emoties. Links is Pavlov.

Zo ook hier weer. Wilders zegt haast terloops, in een bijzinnetje, iets over Marokkanen. Bij de PvdA roept men woest ‘braken’ en ‘Hitler’ en dat soort dingen. Een pijnlijk vertoon van intellectuele onmacht. Wie zo begint, geeft toe niet over argumenten te beschikken, enkel over een onderbuik. Het verschijnsel van het Hitler roepen is daarbij al eerder geanalyseerd.

Daaruit blijkt ook dat links niet meer, als vroeger, actief in de maatschappij staat, maar passief, als een consument. “Hé, dat is lekker, bah, dat is vies.” Meer komt er niet uit.

Wilders zet met de Wilders methode het debat naar zijn hand. Het gaat over zijn onderwerp, in dit geval het grote probleem met de criminele Marokkanen. Een probleem waar de Nederlandse bevolking (inclusief de goedwillende Marokkanen) mee te maken hebben, en dat door de linkse media in dit land niet benoemd wordt.

Links maakt het Wilders zo makkelijk dat hij tot in alle eeuwigheid de Wilders methode kan toepassen. Elke keer weer roept men: ‘Nu gaat hij te ver.’ Of: ‘Nu zie je dat hij een racist is.’ Of men roept een Hitler. Maar na elke braakgolf van consternatie blijkt weer opnieuw dat er nog meer mensen zijn die overtuigd zijn van het gelijk van Wilders.

Het is puur een kwestie van je hoofd koel houden en geen dingen gaan roepen die je niet hebt onderbouwd. In een enkel geval gaat het daar mis. Maar in 95% van de gevallen is het win-win voor Wilders.

Het hoofd koel houden, dat is aan Wilders wel toevertrouwd. Waar Spekman in de beeldvorming nog staat te braken op zijn vieze trui en Sidali zijn Hitler fout moet toegeven, daar heeft Wilders zijn punt over de criminele Marokkanen allang weer gescoord, en geeft hij iedereen het nakijken.

Het lijkt zo simpel. Maar doe het maar eens na. De meesten hebben domweg niet zo’n koel hoofd.

http://joostniemoller.nl/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Ariel »

Geert Wilders is het spuugzat. Hij laat zich niet langer vergelijken met Hitler, het fascisme of zich in verband brengen met de Tweede Wereldoorlog. Mensen die hem voortaan op deze manier bejegenen, staat een civielrechtelijke procedure te wachten met als eis dat zij hun woorden terugnemen en excuses aanbieden. Dat zei de politicus vrijdag tegen Omroep West.

In een toelichting tegen het ANP stelde Wilders dat de Maastrichtse advocaat Max Moszkowicz jr. namens hem vrijdagochtend al klaar stond om het PvdA-bestuurslid Fouad Sidali te sommeren zijn woorden publiekelijk terug te nemen.
‘Ik laat me niet meer beledigen en de volgende die dat doet, heeft een heel groot probleem’, zei Wilders.

Wilders blijft bij zijn uitspraak dat Den Haag beter af zou zijn met minder Marokkanen. Hij zei op Radio West dat hij het daarbij heeft over Marokkaanse jongeren die zich misdragen of van een uitkering profiteren. Hij riep de Marokkaanse gemeenschap op zoals hij het noemt 'het tuig in hun eigen gemeenschap aan te pakken'.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/14-03-2 ... met-hitler
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42555
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Mahalingam »

Wilders interview van 17 min. bij RTF Z.
Het gaat ook over De Haag waar minder Marokkanen gewenst zijn door velen.
http://www.rtlxl.nl/#!/campagne-op-z-rt ... 615a4b9118
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42555
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Mahalingam »

Wilders interview bij Omroep West. Ja, minder Marokkanen is beter.
Video: Wilders laat zich niet langer vergelijken met Hitler
http://www.omroepwest.nl/nieuws/14-03-2 ... met-hitler
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21316
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door King George »Marokkanenprobleem in Gouda 2013

Gepubliceerd op 5 apr. 2013

Het Marokkanenprobleem in Gouda was al medio 2007 vastgesteld. Nederlanders vluchten uit hun huizen voor de Marokkaanse plagen, we zijn nu bijna 6 jaar verder en gaan even kijken wat er terecht is gekomen van al die linkse 'oplossingen' van dit probleem.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21316
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Kutmarokkanen

Bericht door King George »

Even een vraag/opmerking tussendoor: "Kutmarokkanen" kwam toch van een PvdA'er..?

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21316
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door King George »

Wilders: Timmermans is 'zieke minister'

Geert Wilders vindt Frans Timmermans „een zieke minister” omdat hij heeft gezegd dat de PVV-leider er met zijn opmerkingen over Marokkanen van geniet dat hij mensen op hun ziel kan trappen en dat mensen daar dan weer op reageren.


„Als Timmermans zegt dat ik ervan geniet, dan is hij niet goed bij zijn hoofd. Dan is het een zieke minister, want niemand geniet ervan om met Adolf Hitler te worden vergeleken. Dat is ongepast. Daar beledigt hij niet alleen mij mee, maar ook mijn hele fractie en al mijn kiezers”, zei Wilders vrijdag tegen persbureau ANP.

Volgens hem kan PvdA'er Timmermans zijn pijlen beter richten op zijn eigen hoofdbestuur. Een lid daarvan, Fouad Sidali, vergeleek Wilders donderdag op Twitter met Hitler. Vrijdag trok hij die tweet in. Volgens Wilders was die vergelijking totaal ongepast. „Je kunt het honderd keer met mij oneens zijn, zelfs als ik de feiten noem. Maar vergelijkingen met massamoordenaars zijn ziekelijk”, zei hij. De PVV-voorman vindt het heel verstandig dat Sidali zijn woorden heeft teruggenomen. „Het zou nog verstandiger zijn als hij zijn biezen zou pakken naar Marokko. Dat is slechts een advies.”De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Go home Mo. Het is weer veilig voor je in Marokko. Koning Hassan II is dood.
De Marokkaanse moslim Mohammed Rabbae weet van geen ophouden. De bal is aan OM na uitspraken Wilders zegt hij, en hij bedoelt daarmee dat Wilders op zijn minst de mond gesnoerd moet worden.
Het Landelijk Beraad Marokkanen geeft het Openbaar Ministerie (OM) tot maandag de tijd om actie te ondernemen naar aanleiding van de uitspraken van Geert Wilders over Marokkanen. Gebeurt er niets, dan dient de organisatie een klacht in tegen het OM. Dat heeft voorzitter van het beraad Mohamed Rabbae zaterdag laten weten.

Volgens Rabbae heeft het OM in 2007 zelf vastgelegd dat het zich actief moet opstellen in de bescherming van bevolkingsgroepen tegen discriminatie. „De bal ligt nu bij het OM”, zegt Rabbae. „We willen tot maandag wachten om te kijken of het OM zijn eigen beleid uitvoert”.

Rabbae vindt dat het OM zich tot nu toe laks heeft opgesteld tegen „discriminerende uitspraken” van Wilders en daarmee „internationale verdragen tegen racisme schendt”.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21316
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door King George »

Wat mij dan weer opvalt is dat er wordt weggekeken voor de Islamitische haatgerelateerde agressie onder de Marokkanen naar andere bevolkingsgroepen hier in Nederland. Wel heel erg vreemd dat een Marokkaan die niets van Nederland afweet meent de Joodse kwestie erbij te moeten betrekken. Hier wat riedeltjes Marokkaanse Islamitische haat:Dus voor je vingerwijzingen moet je bij je eigen Marokkaanse soortgenoten zijn, Fouad Sidali!


En dit was de stand van zaken inzake Marokkanenterreur in Nederland al in 2010:Met het aanhoudende wegkijken is het van kwaad tot erger verworden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Ariel »

‘Ies Rassiesme’

-Door Jean Wanningen-

Heeft u zich ook zo verbaasd over alle ophef over de uitspraak van PVV-voorman Wilders over de overlast van Marokkanen?


Ik heb even geaarzeld of ik deze column wel zou schrijven, voor je het weet krijg je namelijk in dit door-en-door gefeminiseerde land een stempel opgeplakt. Maar het leek me goed om eens wat tegengas te geven aan de almaar hysterischer wordende reacties van het gesubsidieerde smaldeel, bestaande uit linkse drammers en zich vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap noemende lieden als Mohammed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen. Maar Rabbae is natuurlijk helemaal geen vertegenwoordiger van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Rabbae is een miezerig mannetje, dat al jarenlang profiteert van het warme bad van de Nederlandse welvaartsstaat.

Ik wil het echter niet over deze figuur hebben, elk woord daaraan is verspild, maar wel over de hysterie, die optrad na de woorden van Wilders dat er ‘als het kan wat minder Marokkanen in deze stad (Den Haag, red.) zijn’. Dat was volgens hem ‘racisme’. Los van het feit dat Marokkanen geen ras zijn, en de aantijging alleen daarom al richting ronde archief kunnen, is er wel degelijk iets anders aan de hand wat een nadere beschouwing verdient. Naar mijn gevoel beginnen we in Nederland een beetje door te slaan. Eerst hadden we die idiote Zwarte Pieten discussie, waarbij een onschuldig kinderfeest tot onderwerp van internationale verontwaardiging werd verheven. Nu is een uitspraak van Wilders over Marokkanen onderwerp van hevige verontwaardiging.

Die verontwaardiging spitst zich toe op de vraag of Wilders met zijn uitspraak een ‘hele bevolkingsgroep’ wegzet. Dat is natuurlijk spijkers op laag water zoeken, want iedereen in dit land weet, dat er problemen, ernstige problemen zijn met een bepaald deel van deze bevolkingsgroep. Maar in plaats van deze problemen te onderkennen en er wat aan te doen schreeuwt de hele linkse goegemeente moord-en-brand. Pechtold noemde de uitspraken ‘discriminerend’, PvdA voorzitter Spekman moest zelfs ‘braken ‘ en partijleider Samsom werd er ‘misselijk’ van. Maar volgens diezelfde Samsom hebben ‘Marokkanen’ een monopolie op overlast en zijn Marokkanen ‘straattuig‘. Zijn partijgenoot Fouad Sidali, nota bene lid van het PvdA partijbestuur, vergeleek Wilders zelfs met Hitler. Hij tweette:

“Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten.”

Echter, het smaldeel hier, dat daadwerkelijk een bedreiging vormt voor de Joodse gemeenschap in Nederland is precies weer dat deel van de Marokkanen waar Wilders op doelt. Maar daar hoor je niemand over. En nadat Sidali door het partijbestuur op de vingers was getikt, trok hij de volgende dag zijn tweet weer in. Wat mij echter zeer verbaasde waren diens reacties op twitteraars die kritiek hadden op diens tweet. Met scheldkannonades werden die verzocht ‘op te hoepelen uit zijn tijdlijn’. Let wel, we hebben het hier over een lid van het landelijke partijbestuur van de PvdA. Wat een intens droevig niveau. Triest gewoon.

Laten we er geen doekjes om winden: er zijn gewoon grote problemen met een deel van de Marokkaanse gemeenschap in dit land. Daar hebben mensen als Pechtold en Samsom geen last van in hun woonomgeving en hun beschermde wereldje, maar heel veel andere Nederlanders wel. En het zijn allang geen incidentjes meer, maar het is een structureel patroon. En dat patroon beperkt zich niet tot de gewelddadige optredens van kickbokser Badr Hari, maar kan helaas tegenwoordig in vrijwel elke stad in Nederland worden vastgesteld. Wie naar het programma ‘Opsporing Verzocht’ kijkt weet genoeg. Serieuze problemen dus met (delen van) deze bevolkingsgroep, die oververtegenwoordigd is in de criminaliteits- en uitkeringsstatistieken.

Je zou mogen verwachten dat de Nederlandse regering op zijn minst dergelijke problemen zou onderkennen en maatregelen zou treffen om haar burgers tegen de Marokkaanse intimidatie en het geweld zou beschermen. In plaats daarvan veroordeelt PvdA minister Timmermans de uitspraken van Wilders als ‘racistisch’ en PvdA vice-premier Asscher gaat zelfs zover om een negatief stemadvies uit te brengen over de PVV, al vond hijzelf van niet. Dat gaat ver, heel ver, als u het mij vraagt. Ik vraag me alleen af of het doel van deze PvdA kabinetsleden (!) wel bereikt wordt. Het omgekeerde lijkt me eerder het geval, want mensen zijn niet gek. Die zien wel wat er aan de hand is in onze samenleving.

Het is voor elk mens met gezond verstand duidelijk dat Wilders niet een hele bevolkingsgroep heeft weggezet. De PvdA had het zelf over 1 Oost-Europeaan per vierkante meter. Hoeveel boter heb je dan op je hoofd? Is ‘minder’ Polen, ‘minder’ Bulgaren, ‘minder’ Roemenen, ‘minder’ ‘racistisch’ dan ‘minder’ Marokkanen? Een PvdA, die verkiezingspamfletten in het Turks en Marokkaans laat maken, door u en mij betaald; die stemmen ronselt in Moskeeën, die ‘internaten’ gebruikt als broedplaatsen van islamitische indoctrinatie. Uitgerekend die partij moet Wilders de maat nemen?

Beste mensen, realiseer u heel goed, polarisatie brengt deze samenleving geen stap verder. We zullen het sámen moeten doen. Met hulp van wel goedwillende en goed geïntegreerde Marokkanen, want die zijn er ook. En misschien meer dan u denkt. Maar laat dan a.u.b. die vreselijke hypocrisie van links en pseudo vertegenwoordigers stoppen. Want dat werkt alleen maar averechts.

http://joostniemoller.nl/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77449
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders. Een stad met minder lasten en wat minder Marokk

Bericht door Ariel »

Nog een good-read artikel. Het gaat over De multiculturele kloof" en Ahmed Marcouch
Spoiler! :
De multiculturele kloof

‘Autochtone Nederlanders hebben over het algemeen niets tegen Marokkanen en andere allochtonen die het goed doen, ook de meeste PVV-aanhangers niet, constateerde Marcouch.
‘Zij zijn alleen de criminaliteit, haatdragendheid en overlast van een grote groep allochtone jongens enorm beu. Dat heeft helemaal niets met racisme te maken. Daardoor trekken veel Nederlanders en geslaagde allochtonen weg uit de slechte wijken waardoor die wijken nog slechter worden en de segregatie steeds verder gaat.’

‘Maar er bestaat nog steeds angst om het er over te hebben, ook in mijn partij. Die bewoners vertrekken niet alleen uit de stad, er zijn ook heel veel mensen die Nederland verlaten omdat ze zich onveilig voelen. Dat is juist de middenklasse en de elite. Je ziet ook de allochtone middenklasse naar plaatsen als Almere en Hoofddorp vertrekken. Daarom is het debat zo urgent.’

Het multiculturele drama doodzwijgen

‘Maar om het debat te voeren, moet je natuurlijk wel eerst een goede analyse hebben,’ stelde Marcouch vast.
‘Het is natuurlijk van de gekke dat wat wij hier in Slotervaart hebben gedaan, namelijk de Marokkaanse ouders van de criminele jongens op hun eigen verantwoordelijkheid aanspreken, niet eerder is gebeurd. Dat taboe in de Marokkaanse gemeenschap zelf, dat totale gebrek aan zelfreflectie, is echt het grootste probleem. Zij willen die werkelijkheid nog steeds niet accepteren.

Bij het Marokkanendrama heb je – om in strafrechttermen te spreken – meerdere types daders. De één heeft het georganiseerd, de anderen voeren het uit en er is een groep die heeft toegekeken.’
‘Het wordt de PvdA verweten dat ze heel lang het multiculturele drama doodgezwegen hebben. Dat klopt en ze doen het nog steeds’

‘Of ik daar kwaad over ben? Ja natuurlijk. Waar ik me kwaad over maak is dat we het allemaal weten, maar niks durven. Ik zag de PvdA een beetje bijdraaien, maar vervolgens is het weer een hele tijd stil. Het wordt de PvdA verweten dat ze heel lang het multiculturele drama doodgezwegen hebben. Dat klopt en ze doen het nog steeds. Daar ben ik inderdaad kwaad over.’

‘Ik ben ook kwaad op een deel van de Marokkaanse gemeenschap. Wel een moskee kunnen bouwen, maar niet de moeite nemen om naar een ouderavond van hun kinderen te gaan en hun eigen kinderen op te voeden. De foute etnische loyaliteit, de hypocrisie en de profiteursmentaliteit die in de Marokkaanse gemeenschap heersen…ja, daar word ik kwaad over.
Als ik deze zaken benoem wordt mij dat door veel Marokkanen kwalijk genomen, terwijl deze dingen gewoon bestaan en daar binnen de Marokkaanse gemeenschap ook volop over gesproken wordt, maar dat mogen de autochtone Hollanders niet horen, snap je? Dat zullen Marokkanen nooit vertellen aan de Hollanders en dat krijgen ze ook nooit te horen. Omdat ik dat wel doe, ben ik een verrader.’

‘Ik maak jou dood!’

De Hollanders krijgen dat nooit van Marokkanen te horen. Maar er zijn ook andere bronnen. Een vloedgolf aan artikelen, reportages, opinies, journalistieke boeken en wetenschappelijk onderzoek over het Marokkanendrama spoelde de afgelopen jaren over ons heen. Toch blijkt het nog steeds moeilijk voor bestuurders om de draak bij de naam te noemen. Dat bleek wel toen in september 2008 ambulancebroeders probeerden een neergestoken jonge Marokkaan in het stadsdeel Geuzenveld (Nieuw-West) te redden en zij met de dood werden bedreigd door zijn broer: ‘Als hij doodgaat, maak ik jou ook dood.’
‘Bij de oplossing is het benoemen van de cultuur wel degelijk relevant, want het gedrag van deze kwelgeesten is in hun Marokkaanse cultuur geworteld’
Burgemeester Cohen liet zich tijdens een emotionele bijeenkomst met het ambulancepersoneel ontglippen dat Marokkaanse jongeren zich vaak schuldig maken aan agressief gedrag jegens ambulancepersoneel. Cohen meldde gewoon een feit en bracht dat bovendien genuanceerd. Maar toch mocht hij dat niet zeggen.

De reacties waren voorspelbaar. Het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) vond dat Cohen zich stigmatiserend had uitgelaten. Maar ook PvdA-stadsdeelvoorzitter Marjo Teuling van Osdorp sprong onmiddellijk op de nek van de burgemeester. Het was volgens Teuling niet nuttig om het te hebben over de vraag of het allochtonen of autochtonen betrof. ‘Bij overlast spreken wij van Amsterdammers of Osdorpers. Die moet je op het rechte spoor brengen en wat hun afkomst is, is daarbij niet interessant.’
Het gebruik van de woorden Osdorpers of Amsterdammers is kennelijk niet stigmatiserend voor alle Osdorpers en Amsterdammers.

Marokkanen stigmatiseren juist de Marokkanen

Marcouch dacht heel anders over het ambulance-incident dan zijn collega-bestuurders. Hij publiceerde meteen een opiniestuk in de Volkskrant. ‘Burgemeester Job Cohen heeft er bij de Marokkaanse gemeenschap op aangedrongen de agressiviteit in te dammen van de Marokkaanse jongens die ik eerder zelf tuig noemde. Ik wil graag dat Cohen daarmee doorgaat.’
Hij vond dat de Marokkaanse gemeenschap de agressiviteit en het wangedrag van een grote groep Marokkanen van geboortefeest tot begrafenis ter sprake moest brengen.
‘Deze kwelgeesten roepen niet alleen “Ik maak je dood” tegen ambulancebroeders, ze gooien ook stenen naar deze hulpverleners, versperren de weg en roven zelfs ambulances leeg terwijl de broeders zich ontfermen over een gewonde of dode. Dit zijn vaak dezelfde Marokkaanse jongens die mensen op straat beroven en auto-inbraken plegen. Het zijn juist deze Marokkanen die de Marokkaanse gemeenschap stigmatiseren.’

Hij riep de Marokkaanse gemeenschap op tot een ‘beschavingsoffensief’ in plaats van de bekende afweerreflex, de ontkenningen en de stuitende beschuldigingen van stigmatisering en discriminatie.
‘Bij de oplossing is de cultuur wel degelijk relevant, want het gedrag van deze kwelgeesten is in hun Marokkaanse cultuur geworteld. Het gaat om gedrag dat gedreven wordt door angst, wantrouwen, achterdocht, slachtofferschap en gekrenkte trots. Een deel van de Marokkaanse ouders voedt hun kinderen hier met het aanjagen van angst op. Veel Marokkaanse ouders zeggen dagelijks tegen hun kinderen: “Niet doen, anders maak ik je dood”. De Nederlandse gezagsdragers hebben domweg geen antwoord op deze agressie, omdat ze in hun eigen wereld en opvoeding vrijwel nooit aanraking komen met geweld of agressie en bang zijn.’

Ook Marcouch kreeg natuurlijk veel kritiek over zich heen, omdat hij in zijn opiniestuk het taboewoord cultuur had gebruikt. Maar Marcouch bleef zich toch vooral afvragen waarom de beroeps-Marokkanen van SMN nooit boos werden op de boosdoeners zelf, maar altijd op de brengers van de slechte boodschap over de boosdoeners.

‘Bij die organisaties komt er nooit meer uit, dan: “We keuren het af”. Ik vind dat heel magertjes. Wanneer worden ze eens boos op de Marokkaanse jongens die hulpverleners aanvallen en in elkaar slaan in het De Mirandabad? Wanneer worden ze eens boos als Marokkaanse jongens een ambulance leegroven, terwijl de ambulancebroeders het leven van een Marokkaans meisje proberen te redden,dat vastzit tussen twee metrostellen? Waarom hoor ik ze nooit als politiemannen tijdens hun werk worden omringd door een mannetje of dertig dat hen loopt te bedreigen en uit te schelden?’
‘Ik werd door Marokkaanse snotapen die nog geen twaalf waren uitgescholden voor hoerenzoon en verrader’
‘Ik heb in de tijd dat ik bij de politie werkte ook veel Hollanders en Surinamers mogen aanhouden,’ zei Marcouch.
‘Maar echt nooit de grimmigheid, de valsheid en de gemene streken meegemaakt waar ik in Marokkaanse kring mee geconfronteerd werd. Dat was toch echt uniek. Ik werd door snotapen die nog geen twaalf waren uitgescholden voor hoerenzoon en verrader. Het zijn deze jongens, de onbeschaafden in onze samenleving, waar we boos op moeten zijn. Het zijn deze jongens waar de maatschappij verontwaardigd over zou moeten zijn. Waar hebben we een club als SMN voor nodig als zij een gemeenschap vertegenwoordigen die dit soort zaken niet aan de kaak stelt? Marokkanen moeten af van die blinde etnische solidariteit. “Wees solidair met de slachtoffers en de politie, daar help je die jongens mee!”‘
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie