De 'wijsheid' van Timmermans

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74473
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De 'wijsheid' van Timmermans

Berichtdoor Ariel » Di Sep 10, 2019 8:11 pm

Timmermans moet macht met twee anderen delen

Frans Timmermans moet de trede onder de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen delen met niet één, maar twee andere speciale vicepresidenten. Dat is naar verluidt een forse tegenvaller voor de PvdA’er, die de komende vijf jaar als Eurocommissaris verantwoordelijk wordt voor de ’green deal’, die van Europa een voorbeeld moet maken op gebied van het klimaatbeleid.

Von der Leyen presenteerde dinsdagmiddag haar nieuwe team dat op 1 november zal aantreden. Bekend was al dat naast Timmermans ook de Deense Margrethe Vestager (Digitalisering) een zogeheten uitvoerend vicepresident zou worden. Timmermans is van de sociaaldemocraten (S&D), Vestager van de liberalen (RE) en samen met Von der Leyen (christendemocraten, EVP) zijn daarmee alle belangrijke politieke bloedgroepen die Von der Leyen in het Europees Parlement steunen vertegenwoordigt.

Konijn
Maar ’VDL’, zoals de Duitse ook bekend staat, toverde een konijn uit de hoge hoed door de Let Valdis Dombrovskis (Economie) óók tot het niveau van Timmermans en Vestager te promoveren. Ze stelt dat het haar recht is als Commissie-voorzitter om haar team in te richten zoals zij wil. Volgens Von der Leyen moest zij de Oost-West-balans bewaken en waren de christendemocraten (EVP) anders ondervertegenwoordigd geweest. Er zijn nog vijf ’gewone’ vicepresidenten, wat een totaal maakt van acht. De EVP en S&D hebben er beide drie, de kleinere liberalen twee.

De drie uitvoerende vicepresidenten gaan een cluster aansturen met daarin gewone Eurocommissarissen. Voor Timmermans ligt de komende jaren een grote taak weggelegd om vorm te geven aan de ’green deal’ die Von der Leyen heeft aangekondigd. Hoe de energietransitie en het klimaatbeleid eruit moeten gaan zien de komende jaren moet nog worden uitgewerkt, maar de ambities zijn groot. In 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen met 50 procent zijn teruggebracht ten opzichte van basisjaar 1990.

Klimaatneutraal
De huidige Commissie heeft eerder voorgesteld dat de EU in 2050 klimaatneutraal moet zijn, wat overigens door verzet uit Oost-Europa nog niet is omarmd door de EU-landen. Dat betekent niet dat er niets meer mag worden uitgestoten, wel dat uitstoot die er nog is moet worden opgevangen of gecompenseerd. Volgens VDL moet Europa voorop gaan lopen in nieuwe technieken en daarmee een voorbeeld worden voor de rest van de wereld.

Vestager is de huidige Eurocommissaris van Mededinging en die competentie behoudt ze ook in haar nieuwe, uitgebreidere portefeuille. Er zijn meer opvallende benoemingen. De Ier Phil Hogan wordt verantwoordelijk voor handel. Saillant, aangezien hij daarmee verantwoordelijk wordt voor het uitonderhandelen van een vrijhandelsverdrag tussen de EU en het VK na de Brexit. Ierland wordt economisch het zwaarst getroffen door de Brexit.

Gendergelijkheid
In de nieuwe Europese Commissie zitten bijna evenveel vrouwen als mannen, dertien om veertien. Von der Leyen had in juli in het Europees Parlement, waar haar voordracht moest worden geaccepteerd, beloofd werk te maken van gendergelijkheid. Omdat de Britten afzien van een Eurocommissaris en er een oneven aantal Eurocommissarissen is, slaat de balans net in het voordeel van de mannen uit. Maar het is een gigantische verandering ten opzichte van de huidige Commissie-Juncker met negentien mannen en negen vrouwen.

Timmermans wordt overigens wel de nummer één onder de uitvoerend vicepresidenten. Omdat de sociaaldemocraten groter zijn in het Europees Parlement dan de liberalen, vervangt niet Vestager maar hij Von der Leyen als ze er niet is.

Nederland is blij met Timmermans’ portefeuille. Het kabinet had zijn oog laten vallen op dit dossier, omdat het een strategische positie garandeert. Op Timmermans’ bureau komen heel veel cruciale dossiers voorbij die voor de Nederlandse informatiepositie belangrijk zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20200
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De 'wijsheid' van Timmermans

Berichtdoor King George » Di Feb 18, 2020 1:20 pm

Pilgrim schreef:
De verkeerde diagnose van Frans Timmermans

Paul Cliteur, 24-08-2017

Afbeelding

‘Niet nationalisme lijkt het gevaar te zijn, maar een gebrek daaraan’

Spoiler! :
De wereld lijkt in verwarring over de aanhoudende stroom aanslagen die overheden kennelijk niet kunnen voorkomen. De vraag is: waarom niet? Het falen van die overheden is zo massaal dat zich het vermoeden opdringt dat die overheden (de Franse, Duitse, Spaanse en die van andere landen in Europa) collectief een verkeerde filosofie aanhangen; een verkeerde manier van denken, een ‘waan’ wellicht waarvan zij zich niet kunnen bevrijden, zodat de kar steeds verder in de modder blijft steken.

Een mooie illustratie van die verkeerde benadering vinden we in de opvattingen van Eurocommissaris Frans Timmermans die de problemen ziet in “nationalisme en xenofobie”. Een artikel in het AD en de daarin opgevoerde opvattingen van Timmermans zijn in zoverre interessant dat wat Timmermans zegt niet zozeer weinig overtuigend is, maar dat precies het omgekeerde wat hij als probleem aanvoert het grote probleem lijkt te zijn. Niet nationalisme lijkt het gevaar te zijn, maar een gebrek daaraan.

Xenofilie
Als nu iets duidelijk is aan de wereldbeschouwing van de jihadisten die tegenwoordig Europese steden onveilig maken is dat zij consistent hun loyaliteit leggen bij een denkbeeldige religieuze geloofsgemeenschap en niet bij de nationale staten waarvan zij deel uitmaken. Timmermans blijkt dan liever te willen spreken van ‘patriottisme’ dan van ‘nationalisme’, waarbij hij het eerste omarmt en het tweede verwerpt, maar dat is een zinloze semantische uitvlucht om te voorkomen dat het werkelijke probleem wordt benoemd: een gebrek aan loyaliteit met de natie waarin men woont.

Het tweede concept dat Timmermans aandraagt is ‘xenofobie’ of vreemdelingenvrees, of vreemdelingenhaat. Maar als nu iets het probleem lijkt te zijn met die aanslagplegers dan is het niet hun vrees voor het vreemde maar hun liefde daarvoor. ‘Xenofilie’, liefde voor het vreemde is een groot probleem tegenwoordig. Een wat ook een probleem is, is de vrees voor het eigene (‘oikofobie’) en de vrees voor, en afkeer van, de westerse cultuur (‘occidentofobie’).

Realistische diagnose
Timmermans verwijst naar 23 augustus 1939 toen nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie het Molotov-Ribbentroppact ondertekenden. Dit markeerde één van de donkerste periodes van de recente geschiedenis van ons continent, denkt hij. Terecht, maar je kan net zo goed verwijzen naar de peloponnesische oorlog of naar Napoleon’s aanval op Rusland. Deze historische verwijzingen tonen aan dat Timmermans geen enkel besef heeft van de hedendaagse uitdagingen voor de bescherming van democratie, rechtsstaat en mensenrechten, waarden die hij zegt te willen beschermen.


http://politiek.tpo.nl/column/prof-paul-cliteur-verkeerde-diagnose-frans-timmermans/
Het ontbreken van nationalisme in Europa is een gevaar voor de Europese naties. En de EU is daarbij geen deel van de oplossing, maar deel van het probleem. We kennen de cleptocraten als Verhofstadt, Timmermans etc. wel met hun voortdurende waarschuwingen voor het spook dat nationalisme heet.

Voor wie zich bang wil laten maken hieronder een scala van 65400 matches waaruit een greep gedaan kan worden als het gaat om dat de EU ons waarschuwt voor het spook dat nationalisme heet:
https://www.google.com/search?q=eu+waarschuwt+voor+nationalisme&oq=eu+waarschuwt+voor+nationalisme&aqs=chrome..69i57.5382j1j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8


Ironie oh ironie, wie waarschuwt Europa voor dat het zichzelf prijsgeeft? Dat is Donald Trump. En ik ben de mening toegedaan dat hij gelijk heeft.


Trump: Europe is 'losing its culture' because of immigration

President Trump is railing against what he described as the migration of "millions and millions of people" into Europe, declaring that the continent is "losing its culture" to refugees and asylum seekers from the Middle East and Africa.

In an interview with the British tabloid The Sun published Thursday, Trump said it is a "shame" that European leaders had allowed so many migrants to enter their countries.

https://thehill.com/homenews/administration/396803-trump-europe-is-losing-its-culture-because-of-immigration
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De 'wijsheid' van Timmermans

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Feb 18, 2020 6:33 pm

Ik ben tegen geweld.

Maar het zou de zaak van het nationale behoud ten goede dienen wanneer moslims duidelijk wordt gemaakt dat hun tijd er definitief op zit.

Zij hebben meer dan genoeg jaren de tijd gehad te assimileren, te integreren, te nationaliseren met onze normen en waarden. Kom op nou zeg! Je kunt toch geen goede wijn met (moslim)azijn gaan vermengen in de verwachting een wonderdrank van menselijk genot en formaat tot stand te brengen.

Mij is het al meer dan 50 jaar duidelijk: voor moslims is een plaats in onze beschaving onmogelijk.


Graag met zachte hand en wat geld uit Europa verwijderen richting islamitische landen waar de wil van Allah zal zorgen voor een goed heenkomen. Als ik ergens een bloedhekel aan heb dan is dat wel aan het parasietengedrag van moslims op onze beschaving door de eeuwen heen
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74473
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De 'wijsheid' van Timmermans

Berichtdoor Ariel » Do Mar 12, 2020 3:23 pm

Wat zeg tie :nietverstaan:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten