Jihad in Nederland

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68897
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 17, 2014 8:51 am

Haatprediker niet welkom in Gouda

De radicale prediker Tarik Chadlioui moet worden geweerd uit Gouda. Dit eisen gemeenteraadsfracties CDA en ChristenUnie, die van de radicale imam het eerste voorbeeld willen maken van de keiharde aanpak van haatpredikers, zoals minister Asscher heeft aangekondigd.

Tarik Chadlioui is een van de belangrijkste salafistische fondsenwervers binnen Europa. De Belgisch-Marokkaanse imam – beter bekend onder alias Tarik ibn Ali – haalt miljoenen euro’s op voor de bouw van salafistische moskeeën en ondoorzichtige humanitaire steun aan Syrië.

Ronald Sandee, voormalig MIVD-medewerker en momenteel jihadspecialist bij het Amerikaanse instituut Kronos, beschuldigt hem ervan nauwe banden te hebben met jihadisten.

De zoveelste komst van Chadlioui naar Gouda is voor het CDA aanleiding opheldering te eisen bij het stadsbestuur: „Wat gaat het college doen om te voorkomen dat predikers die aanzetten tot radicalisering en extremisme in Gouda worden toegelaten?” aldus raadslid Huibert van Rossum.

Theo Krins, fractievoorzitter van de ChristenUnie Gouda, zegt dat de imam „op z’n minst omstreden” is. „Hij wordt ervan beschuldigd banden te hebben met de Duitse terreurgroepering ’Dawa FFM’. Militanten uit deze – verboden – groepering zijn volgens een bericht actief betrokken bij het rekruteren van Syriëstrijders. Ook wil deze organisatie Duitsland omvormen tot een strenge shariastaat, desnoods met geweld.”

Chadlioui is als topfondsenwerver actief in Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België, Spanje, Frankrijk en ons land. In Gouda heeft ’Tarik ibn Ali’ ruim een half miljoen euro bijeengehaald tijdens benefieten in juni (300.000 euro) en in juli (260.000 euro) voor de bouw van één nieuwe moskee. Films van die bijeenkomsten zijn door de prediker zelf gedeeld op YouTube.

„De Marokkaanse gemeenschap in Gouda heeft de wens om de drie bestaande moskeeën samen te voegen tot één nieuwe El Wahdamoskee. Ze hebben daarbij hun oog laten vallen op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne”, aldus Krins. Het multifunctionele islamitische centrum moet gaan bestaan uit een gebedsruimte, dertig klaslokalen voor onderwijs, een mortuarium en dodenwassingsruimte, seniorenwoningen en feest- en congreszalen.
Invloeden

Salafist Chadlioui „kan gezien worden als één van de belangrijkste invloeden achter de inmiddels verboden organisaties Sharia4Belgium en de Duitse groep Millatu Ibrahim, maar ook de Nederlandse groep Sharia4Holland”, aldus onderzoeker Sandee, voormalig expert terrorismefinanciering binnen de Nederlandse geheime dienst MIVD. „Via sociale media heeft hij veel contacten met jonge mannen uit België, Nederland en Duitsland die op jihad zijn gegaan naar Syrië.”

In Nederland is Chadlioui behalve in Gouda ook actief geweest in onder meer Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Oktober vorig jaar reisde Chadlioui persoonlijk naar Syrië met de Nederlandse hulporganisatie World Wide Relief uit Hilversum. Aanwezig was onder anderen een radicale prediker uit Hilversum, die in liedjes de jihad verheerlijkt.

Tarik Chadlioui startte acht jaar geleden zijn carrière als radicale prediker in Antwerpen. Hij vertrok uiteindelijk met zijn gezin naar Caïro nadat het in België verboden werd de nikab te dragen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37419
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 17, 2014 9:15 am

Oktober vorig jaar reisde Chadlioui persoonlijk naar Syrië met de Nederlandse hulporganisatie World Wide Relief uit Hilversum. Aanwezig was onder anderen een radicale prediker uit Hilversum, die in liedjes de jihad verheerlijkt.

Op de website van die club zie je het woord Islam en aanverwante niet. Wel een kaartje waar ze hulp verlenen. De bekende bloedige grenzen: Philippijnen, Burma, Gaza,Somalië, CAR.
http://www.worldwiderelief.nl/
En wie zou de zingende haatbaard zijn uit Hilversum?
Die club was eerder in het nieuws wegens een ‘klopjacht’ op de mishandelaars van een Eindhovens niqaabdraagster. Wat alle aspecten van een hoax heeft.
http://www.carelbrendel.nl/2014/04/21/zelfbenoemde-speurders-met-extremistische-achtergronden/

Aanvulling: de zingende haatbaard is Abou Hafs, bekend door de jihadistische nasheed “Onverslaanbare Ideologie”. Hij voegde begin dit jaar het martelaarslied “Je hebt overwonnen” aan zijn repertoire toe.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17508
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

18 maar? En wie gelooft dat?

Berichtdoor King George » Wo Sep 17, 2014 9:44 am

Nederland telt 18 jihadverdachten

Op dit moment worden 18 Nederlanders verdacht van het steunen van de jihad, of het maken van plannen om naar de Islamitische Staat (ISIS) af te reizen.


Dat schrijft Trouw woensdag.

De krant deed een rondgang langs parketten van het Openbaar Ministerie (OM). Daaruit blijkt dat de jihadverdachten uit Den Haag, Rotterdam, Delft, Huizen, Amsterdam en de omgeving van Arnhem komen. Acht van hen zitten in Nederland vast, twee in België, de rest is op vrije voeten of in afwachting van een rechtszaak of hoger beroep.

In Den Haag, dat bekend staat als meest actieve regio in het Nederlandse jihadistische netwerk, gaat het om zeven verdachten.


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 37419
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 19, 2014 3:33 pm

Haatprediker niet welkom in Gouda ?

dat valt te bezien.
De gemeenteraadsvragen van het CDA over 'willen wij die haatbaard hier wel?' zijn beantwoord.
Met een FOEI dat zulke vragen gesteld worden.
Je kan je afvragen hoe serieus we de anti-jihad actie van de overheid moeten nemen na dit antwoord:
"Tot slot merkt het college op dat er de afgelopen weken, zowel in de media als in de gestelde artikel 38 vragen, de suggestie wordt gewekt van radicalisme of haatprediken. Het college betreurt dit, omdat het de maatschappelijke verhoudingen onnodig op scherp stelt en kan leiden tot verwijdering. In zijn algemeenheid is dit onderwerp niet gebaat bij beschuldigingen en insinuaties, maar bij dialoog."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36939
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 23, 2016 2:45 am

PvdA bezorgd om toenemend jihadisme in Utrecht

Geplaatst op 22 januari 2016

UTRECHT – De PvdA in Utrecht maakt zich zorgen over het gerucht dat er steeds meer Jihadisten in de regio zijn. De partij stelt daarom vragen aan het gemeentebestuur. Het AD schrijft op basis van geheime bronnen bij de politie dat jihadistische groeperingen zich van Den Haag naar de regio Utrecht verplaatsen. De PvdA vindt dit zorgelijk, omdat Utrechters geronseld kunnen worden voor Islamitische Staat (IS).

De verplaatsing van het jihadisme van Den Haag naar de regio Utrecht zou komen doordat de gemeente Den Haag harde maatregelen neemt tegen Jihadisten, zo zegt hoogleraar terrorisme Edwin Bakker in het AD. Volgens hem zitten die Jihadisten in de gevangenis, in Syrië, zijn ze dood of worden ze in de gaten gehouden door de inlichtingendiensten.

Bron: www.rtvutrecht.nl

https://ejbron.wordpress.com/2016/01/22 ... n-utrecht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17508
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor King George » Di Apr 10, 2018 12:00 pm

Mannen vast voor financiering terrorisme

Door BART MOS

Updated 18 min geleden
1 uur geleden in BINNENLAND


DEVENTER - De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft twee mannen uit Deventer gearresteerd op verdenking van terrorismefinanciering.

Afbeelding
Ⓒ RENE BOUWMAN

De mannen van 28 en 36 jaar zouden naar Syrië uitreizende jihadisten financieel hebben ondersteund. Ook zouden zij via islamitisch bankieren (Hawala) geld naar Syrië hebben verstuurd.

De twee worden vandaag aan de rechtbank in Rotterdam voorgeleid.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na informatie uit België. Er zijn op 26 maart vijf woningen in Deventer en omgeving doorzocht. Er is administratie in beslag genomen en ruim 15.000 euro contant geld. Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen er van dat zij geld hebben gestuurd aan uitreizigers die zijn vertrokken om deel te nemen aan de gewelddadige Jihad in Syrië, zogenoemde Foreign Terrorist Fighters. Zij zouden dit hebben gedaan in opdracht van familieleden en bekenden van de uitreizigers.

Hawala bankieren is een informeel banksysteem voor het verplaatsen van geld. De hoogte van de bedragen en de namen van personen voor wie de gelden bestemd waren, werden door de verdachten doorgegeven aan een wisselkantoor in Turkije. Dat zorgde dat het geld op de plek van bestemming terecht kwam. Eens in de zoveel tijd werd de schuld die verdachten hadden open staan bij het wisselkantoor in Turkije, vereffend. Hoeveel geld er is verstuurd is onderwerp van onderzoek, maar het gaat vermoedelijk in totaal om tienduizenden euro’s. Mensen die betalingsdiensten aanbieden zonder vergunning, onttrekken zich aan het financiële toezicht. Dat is onwenselijk vanwege de risico’s op witwassen en terrorismefinanciering, daarom treedt de overheid hiertegen op.


De telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68897
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Ariel » Di Apr 10, 2018 1:44 pm

King George schreef:Mannen vast voor financiering terrorismeMorgen worden ze weer vrij gelaten. No worry...
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37419
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 17, 2018 10:12 am

Een paar nederwiet-Mocro's zijn opgepakt omdat ze een aanslag zouden willen gaan plegen op het Turkse consulaat in Rotterdam. Dat klinkt wel raar. Zou de strijd om ons land tussen de Turken en de Mocro's al van start zijn gegaan?
En volgens de buurt zijn het lieve jongens die een stapje opzij doen als er een bejaarde met rollator aan komt gelopen. Of zo iets.
Buren schrikken van arrestatie terreurverdachten: 'Ik ken ze al vanaf dat ze baby waren'
In de Spuilaan, een straat met enkele honderden adressen, weten veel mensen pas 's middags wat er aan de hand is. Na een dagje werken komen ze thuis en lezen op internet met grote ogen wat er in de wijk heeft plaatsgevonden. ,,Hè bah, ik ken die jongens vanaf dat ze nog een baby waren, ik heb ze hier zien opgroeien", reageert een vrouw. [...]k ken de familie niet goed. Ze leefden hun eigen leven, hadden met weinig mensen contact."
[...]
Volgens hem is er over de familie weinig verkeerds te melden. ,,Het zijn hartstikke aardige jongens. Met de familie zijn er geen problemen. Als je vraagt om te helpen, komen ze helpen. Verder zeiden we niet meer dan 'hoi' en 'goedendag' tegen elkaar."

Toch is hij niet helemaal verbaasd. ,,Ik sta in deze buurt nergens van te kijken, als je ziet wat hier allemaal woont... Maar ik denk eerder aan drugscriminaliteit dan aan dit."

,,Het zijn nette jongens die werken, niks mis mee", zegt een andere buurtbewoner. ,,Ik schrik toch wel even. Dit had ik niet verwacht. Ik ken ze al van kleins af aan, maar we hadden amper contact."

,,Ach, in deze wijk worden een paar keer per jaar mensen aangehouden", vertelt een man meewarig. ,,Ik deed 's ochtends de rolluiken open en zag dat er wat te doen was. Dat het bij dat huis te doen was, verbaast me. Maar arrestaties in deze buurt? Nee, dat verrast me niet."
https://www.ad.nl/rotterdam/buren-schrikken-van-arrestatie-terreurverdachten-ik-ken-ze-al-vanaf-dat-ze-baby-waren~ad3b173e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten