Jihad in Nederland

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7249
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Jihad in Nederland

Berichtdoor xplosive » Ma Sep 01, 2014 2:19 pm

Paspoort jihadgezinnen afgepakt

zaterdag 30 aug 2014, 14:18 (Update: 30-08-14, 21:46)

De politie heeft de paspoorten van twee gezinnen uit Huizen, in Noord-Holland, afgepakt. De gemeente Huizen heeft dat bekendgemaakt op een persconferentie, samen met de politie, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming.

Volgens het OM wilden de twee gezinnen op korte termijn afreizen naar Syrië om zich aan te sluiten bij de terreurgroep IS. Die is actief in Syrië en in Noord-Irak.

Huiszoeking

Het gaat om twee stellen van 30 en 31 jaar en van 32 en 34 jaar. Zij zijn aangehouden. Hun kinderen, variërend van acht maanden tot negen jaar, zijn uit huis geplaatst en volgens de Kinderbescherming naar een veilig onderkomen gebracht.

De politie heeft gisteravond huiszoeking gedaan bij de gezinnen. In een woning werden spullen gevonden die duidden op een snel vertrek van de familie.

Kabinet

Gisteren liet het kabinet weten dat het jihadgangers harder wil aanpakken. Het moet onder meer eenvoudiger worden om het Nederlanderschap in te trekken.

Minister Opstelten zei gisteren dat van 33 mensen die zich bij terreurgroepen wilden aansluiten, het paspoort is ingenomen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7249
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Jihad in Nederand

Berichtdoor xplosive » Ma Sep 01, 2014 2:28 pm

Buren van jihad-gezin in Huizen totaal verrast

01 september 2014 09:32

De buren van de opgepakte jihadisten uit het Gooise Huizen hadden geen idee van de radicale sympathieën van de gezinsleden. De gearresteerde Mourad en zijn vrouw Engelina M. hebben vijf zonen. Ook een ander gezin uit Huizen werd gearresteerd.

Mourad en zijn gezin lieten volgens het AD aan de buren weten deze zomer niet op vakantie te gaan. Ze zouden thuisblijven om aan de tuin konden werken. Die tuin bleef echter onaangeroerd.

Bekeerd

Het gezin kwam twee jaar geleden in de wijk achter de Marokkaanse moskee An Nasr wonen. Vijf zonen heeft het stel, van 1 tot 9 jaar. De moeder, Engelina M., heeft zich tot de islam bekeerd. Iedereen in Huizen kent haar als Khadija.

De directe buren van het gezin zijn geschokt door de arrestatie. "Nee, nee, dit kan toch niet waar zijn?" zegt de buurvrouw tegen de krant. Ook haar man kan het niet geloven: “De jongens kwamen hier over de vloer. Onze zonen gingen naar judo. Zo normaal was het contact."

Ongeloof

Ook de baas van Mourad is totaal overvallen door het nieuws van de arrestatie. Hij noemt hem een ‘zeer gewaardeerd medewerker’ en gelooft de beschuldigingen niet. Hij heeft ‘nooit’ iets gemerkt van radicale opvattingen.

Een andere medewerker noemt Mourad een ‘ongelooflijk loyale man’ en ‘een goede collega'.

Waar heb ik dat eerder gehoord : "ik heb een heel aardige moslim-collega". Blijkbaar kan er meer onder de oppervlakte zitten dan veel naïevelingen willen inzien.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: Wo Okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: Jihad in Nederand

Berichtdoor Schepsel! » Ma Sep 01, 2014 2:32 pm

Ergens hebben we toch een soort beeld van moordenaars enzo dat het grauwende, grommende monsters zijn met klauwen en gele puntige tanden. Het idee dat moordenaars, jihadisten, pedo's enzovoorts geen monsterlijke en gedrochtelijke karikaturen zijn van boeven uit kinderboeken moet na 100.000 jaar mensheid nog steeds bezinken. Ook gevaarlijke gekken kijken series op de tv, eten bloemkool en juichen in oranje shirtjes voor het voetbal.
(^v^)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Ariel » Di Sep 02, 2014 12:11 pm

Moslims in het geweer tegen jihadmaatregelen kabinet

Moslimorganisaties komen in het geweer tegen het beleid van het kabinet, dat met harde maatregelen het jihadisme wil bestrijden. De fundamentalistische moslimorganisatie Hizb ut Tahrir gaat 1 miljoen pamfletten verspreiden om het kabinetsbeleid aan de kaak te stellen.

De flyers zullen de komende tijd in de Randstad worden verspreid. 'We willen laten zien dat het maatregelenpakket niet alleen tegen de extremisten is gericht, maar tegen alle moslims,'' zegt woordvoerder Okay Pala. 'Er wordt naar ons allemaal gekeken als potentiële jihadgangers.'

Het kabinet kondigde vrijdag aan dat jihadgangers het Nederlanderschap kwijtraken.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Ariel » Di Sep 02, 2014 12:18 pm

Huizen is plotseling 'kalifaat in het Gooi'

Het kalifaat in het Gooi, de Schilderswijk van Noord-Holland: de gemeente Huizen wordt met heel andere ogen bekeken sinds er het afgelopen weekeinde twee vermeende 'jihadgezinnen' in de boeien zijn geslagen.

Het VVD-raadslid Carel Bikkers kon zich in zijn vreemdste dromen niet voorstellen dat hij ooit zou worden nageroepen zoals nu. 'Hé Carel, woon jij in de Schilderswijk?' Het gemeenteraadslid woont dan ook niet in het multiculturele Den Haag; hij is een van de 40.000 inwoners van het keurige Huizen. 'Van een kalifaat heb ik nooit wat gemerkt,' zegt hij bedremmeld. Makelaars noemen zijn gemeente Huizen in één adem met het überchique Laren en Blaricum, waar de allerrijksten van het land resideren.

Maar in tegenstelling tot die twee plaatsen is Huizen een groeigemeente met een grote nieuwbouwwijk. En is burgemeester Fons Hertog de enige van zijn collega's uit naburige gemeenten die met enige regelmaat naar Den Haag afreist, om aan te sluiten bij het overleg met andere 'jihadgemeenten' zoals Den Haag en Delft. Want Huizen is een van de tien Nederlandse gemeenten waar opvallend veel geradicaliseerde moslims wonen. Een aantal is zelfs vertrokken naar Syrië en Irak om zich aan te sluiten bij radicaal-islamitische strijdgroepen zoals IS.

Doodnormale ouderparen
Tot nu toe kon Huizen zich troosten met de gedachte dat het 'slechts' om drie polderjihadisten gaat. Eén van hen zou inmiddels gedood zijn. Maar sinds afgelopen weekend durft niemand in Huizen nog te zeggen dat het wel meevalt. Twee op het oog doodnormale ouderparen zijn vrijdag en zaterdag in de boeien geslagen en afgevoerd. Ze worden ervan verdacht zich aan te willen sluiten bij terreurbeweging IS in Syrië. Ze hebben samen zes kinderen, van wie de jongste een baby van acht maanden is.

Niet alleen de inwoners, maar ook burgemeester Hertog en het Openbaar Ministerie (OM) werden verrast door het ambtsbericht van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, dat de vermeende reisplannen van de Huizenaren aan het licht bracht. 'We moesten in heel korte tijd een onderzoek starten, omdat deze mensen nog niet bij ons in beeld waren,'' zegt een woordvoerder van het OM.

Paspoorten
Gisteren werd besloten dat alle vier de ouders in elk geval nog drie dagen in de cel moeten doorbrengen. Hun paspoorten zijn ze kwijt en nieuwe kunnen ze niet afvragen. De vijf kinderen van Mourad M. en zijn bekeerde vrouw Engelina zijn voorlopig ondergebracht bij pleeggezinnen. Hetzelfde geldt voor de acht maanden oude baby van het andere stel dat is opgepakt. Het zou gaan om een Nederlandse man die tot de islam is bekeerd en zijn vrouw. De organisatie Moslims in Dialoog is via Twitter een actie begonnen om de kinderen niet bij pleeggezinnen, maar bij familieleden van de verdachten onder te brengen. Veel animo is er niet.

Ondanks de verbazing in Huizen deden orthodoxe moslims in de gemeente eerder van zich spreken. Zo was er het 'incident' in het gemeentehuis, waar twee paar blote borsten, geschilderd door kunstenares Ellen Vroegh, de woede van een stel mannelijke moslims ontketenden. De borsten waren nauwelijks realistisch te noemen, maar dat betekent niet dat er geen klachten over geuit konden worden.

De Hilversumse maakster was des duivels toen haar vriendelijk doch dringend werd verzocht haar werk te verwijderen. 'Kunst belandt straks nog op de brandstapel,' riep ze woedend in de media. Maar de gemeente liet in een reactie weten 'geluiden uit de samenleving te willen respecteren'.

Zo gaat het altijd in Huizen, vertelt Cees Gooijer, voorzitter van de algemene kerkenraad van Hervormd Huizen. Nooit zijn er onderlinge spanningen. Niet toen er een grote groep Molukkers neerstreek, zo'n 60 jaar geleden. En niet toen er Marrokaanse en Turkse inwoners kwamen, in de nieuwe rijtjeshuizen die werden gebouwd. 'We zijn hier hartstikke happy, hebben het bos en het water vlak in de buurt,'' zegt hij nog maar eens.

Jihadknop
Nou goed dan, in 2004, kort na de moord op Theo van Gogh door Mohammed B., kwamen er wel wat spanningen aan de oppervlakte. Onbekenden probeerden brand te stichten in de plaatselijke An-Nasr Moskee. Maar dat wordt in Huizen gezien als een incident.

Toen in juni duidelijk werd dat een groot aantal Huizenaren dreigde te radicaliseren, was de burgemeester dan ook verrast. Hij tast in het duister over de achtergronden van die ontwikkeling. 'Waarom Huizen? Geen idee,' zei hij tegen de lokale krant Gooi- en Eemlander. Nu hult hij zich na een heftig weekeinde in stilzwijgen over de gezinnen die zijn aangehouden, omdat Hertog 'het onderzoek niet wil verstoren'.

Intussen is Huizen er mooi klaar mee. De 'Haven van het Gooi' is dan misschien geen jihadstad aan het IJsselmeer. Maar toch. Inwoners van het dorp die de website van de gemeente bezoeken, krijgen direct een 'jihadknop' in beeld die toegang biedt tot informatie over jihadisme in het dorp en de recente aanhoudingen. Dát hebben ze in Den Haag nog niet.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37414
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Di Sep 02, 2014 1:50 pm

Afbeelding

De Kalifaters van Hizb ut Tahrir willen graag een kalifaat maar dan niet eentje waar ze tweede viool moeten spelen. Dus wat betreft ISIS: "Jullie kalifaat is het onze niet".

Geen Stijl stelt de vraag:
De Slag om de Gematigde Moslim is begonnen.
Zal de niet-extremistische Nedermoslim inzien dat iedereen die zich aan onze wetten houdt en iets van zijn leven wil maken hier een prima leven heeft, inclusief de vrijheid zijn geloof te belijden?
Of is de loyaliteit aan de Ummah (de wereldwijde moslimgemeenschap) sterker en zullen radicale groeperingen de komende maanden een flinke groei doormaken?
Nu is het moment om kleur te bekennen.
U bent met ons, hoi, welkom, daar zijn uw rechten, hier liggen de plichten en de vrijheid staat daar, help uzelf.
Of u bent tegen ons, en verwerpt waar wij voor staan als democratische rechtsstaat. Mag, dan hebben we dat maar helder nietwaar, maar dan bent u de vijand.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/pampieren_flyers_omdat_allah_bomen_haat.html#more
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 03, 2014 11:12 am

'Huizen telt meer radicale moslims' . De Lokale VVD maakt zich zorgen.

Er zijn meer radicale moslims in Huizen die zich in het kalifaat van de moordenaarsbende ISIS willen vestigen. Die angst spreekt voorzitter Carel Bikkers van de lokale VVD-fractie uit. In het Gooise dorp werden paspoorten van twee gezinnen ingenomen om te voorkomen dat ze zich in Syrië zouden vestigen.

„Dan hebben we het over een beperkt aantal. Mensen die geïsoleerd van de moskee in Huizen tot eigen ideeën komen”, stelt Bikkers over de groep extremisten. Nol van der Helm van Leefbaar Huizen sluit zich daar bij aan: „Ik ben ervan overtuigd dat ze hier rondlopen. Ook deze twee gezinnen waren ogenschijnlijk normale mensen. Maar laat ze lekker gaan. De grens over en dan paspoort afpakken.”

Drie moslims reisden eerder al vanuit Huizen naar Syrië om zich te voegen bij de strijd voor een Islamitische Staat. Of deze strijders ook daadwerkelijk de wapens oppakten en bomaanslagen pleegden is onduidelijk.

Fractievoorzitters van lokale partijen in Huizen eisen nu opheldering van burgemeester Hertog (VVD) over geradicaliseerde moslims in hun gemeente.

Er zal worden gesproken over heikele kwesties. Zo is een veelgehoorde vraag vanuit de Huizer bevolking nog altijd onbeantwoord: waarom laat de gemeente die gezinnen niet gewoon gaan? „Een vraag die ik me goed kan voorstellen. Maar zodra er kinderen in het spel zijn, moet er ingegrepen worden”, aldus Bikkers.

Maarten Hoelscher van de PvdA wil vooral de zorg wegnemen. „We moeten waakzaam blijven, maar niet overdrijven. Niet elke buurman is een moslimterrorist.”

De kinderen worden door jeugdzorg opgevangen. „Kweken we daarmee geen nieuw probleem?” vraagt Van der Helm zich af. „Wat gebeurt er met die kinderen als ze ouder zijn? Welk effect heeft het op hen nu ze tegen hun wil bij hun ouders zijn weggehaald?

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 03, 2014 11:15 am

Meer mensen bereid tot aanslagen'

Het aantal mensen dat bereid is om een terroristische aanslag te plegen, is een stuk groter dan tien jaar geleden. Dat zegt AIVD-hoofd Rob Bertholee in een woensdag gepubliceerd interview met Vrij Nederland. Met het groter worden van die groep mensen, neemt volgens hem ook de dreiging toe.

Bertholee meent dat internet en technische ontwikkelingen sinds bijvoorbeeld de aanslagen in Madrid (2004) en Londen (2005) een bepalende rol hebben gespeeld in de groei van het aantal mensen dat een aanslag zou kunnen plegen. „Nu is er veel meer informatie en die wordt veel sneller verspreid, ook door sociale media. Als je veel mensen kunt infecteren met je gedachtegoed, dan is de kans dat iemand een aanslag pleegt vele malen groter.”

Ook in het afgelopen jaar zit Bertholee een duidelijke ontwikkeling. Een jaar geleden propagandeerden gemaskerde mensen nog de jihad op filmpjes. „Kijk vandaag de dag. Vlak na de oprichting van Islamitische Staat werd hier in Den Haag een filmpje gemaakt. Iedereen herkenbaar, full face in beeld, zwaaiend met een zwarte vlag.”

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37414
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 03, 2014 4:56 pm

Was er niet tijden geleden een onderzoek met vragen als "Bent u bereid te strijden voor de verdediging van de Islam?" Zal U jihadi's helpen?
ik dacht dat zo'n 5 procent van onze Moslims geweldbereid was als dat nodig was.
Dat is een gering deel (dat maar 50.000 mensen telt).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36913
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 04, 2014 1:30 am

CDA wil verbod op moslimgroep Hizb ut Tahrir

do 04 sep 2014

AMSTERDAM - Het CDA vindt dat de radicale islamitische beweging Hizb ut Tahrir in Nederland moet worden verboden. Dat zei CDA-leider Sybrand Buma woensdagavond in het televisieprogramma Pauw.

„Een organisatie die de grondslagen van waar wij allemaal voor staan - vrede, vrijheid, geweldloosheid - onderuit wil schoffelen met geweld, die heeft hier geen plaats”, zei hij. Buma wees erop dat Hizb ut Tahrir zelfs in Pakistan, maar ook in bijvoorbeeld Duitsland is verboden. De internationale moslimbeweging Hizb ut Tahrir (Partij van de Bevrijding) streeft een islamitische staat na, waar de sharia (islamitische wet) geldt.

De programmamakers wilden aanvankelijk ook woordvoerder Okay Pala van Hizb ut Tahrir Nederland uitnodigen in de uitzending, maar Buma weigert met hem in debat te gaan. Volgens Buma vertegenwoordigt Pala een organisatie die geweld propageert en het kalifaat wil. „Ik wil er niet aan bijdragen dat zo iemand een podium krijgt”, zei Buma.

De Tweede Kamer debatteert donderdag over de maatregelen die het kabinet wil nemen om extremisme en jihadisme te bestrijden. Het CDA vindt verder onder meer dat verheerlijking van het terrorisme strafbaar moet worden.

BRON
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Ariel » Do Sep 04, 2014 1:41 am

Dom dat Buma niet met Hizb ut Tahrir wilde praten. Heel dom. Nu had hij de kans om Nederland te laten zien wat Islam werkelijk is. Een verloren kans. aar ja Buma denkt waarschijnlijk nog steeds dat Islam liefde betekent, en dat extremisten Islam gekaapt hebben.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37414
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 04, 2014 11:21 am

Als een knuppel in een hoederhok. In Huizen gaat de gemeenteraad spoed-vergaderen.
De gemeenteraad van Huizen komt vanavond in een extra vergadering bijeen om te praten over de gang van zaken rond de arrestatie van mogelijke Syriëgangers in deze gemeente. Verschillende fracties in de raad zijn ontevreden, omdat ze naar hun mening niet tijdig zijn geïnformeerd over de inval bij de twee gezinnen.

Wat een verbeelding, die 'verschillende fracties'. Ze wisten van niks. Alsof ze er niet toe doen. En ze doen er ook niet toe.
Een minder vriendelijke uitleg van hun boosheid: dergelijke lieden kan je niet vertrouwelijke informatie (we gaan ze oppakken) geven. Ze zouden wel eens (met graagte?) hun mond voorbij praten en zo de actie laten mislukken. (de vogels zijn gevlogen)
http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3736777/2014/09/04/Raadsvergadering-over-gearresteerde-jihadisten-in-Huizen.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37414
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 04, 2014 4:44 pm

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) is vooralsnog niet van plan om de radicale islamitische beweging Hizb ut Tahrir in Nederland te verbieden. Het CDA heeft daar om gevraagd. Volgens de minister is er geen aanleiding om dat nu te doen, maar hij is wel bereid een onderzoek in te stellen naar de groepering, zei hij donderdag in een debat over jihaddisme en extremisme.

Zegt hij hier nu dat nog niemand van de veiligheidsdiensten heeft gekeken naar die kalifaters? Dat er geen dossier is van een club die in het buurland verboden is? En in Pakistan ook?

http://www.leidschdagblad.nl/algemeen/binnenland/article27167024.ece/Opstelten-onderzoek-naar-moslimgroep?lref=R2
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Ariel » Do Sep 04, 2014 6:44 pm

Pechthold zal daar blij om zijn, want volgens hem is er echt niks vervelend aan de hand met Islam. Hij bleef tijdens het debat maar door zeuren over het feit dat er geen enkele haatbaard in Nederland is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Ariel » Do Sep 04, 2014 7:15 pm

'Jihadgangers' Huizen weer vrij

Het voorarrest van drie van de vier vermoedelijke jihadgangers uit Huizen wordt niet verlengd. De onderzoeksrechter in Utrecht heeft de vordering van het Openbaar Ministerie om de voorlopige hechtenis van twee vrouwen en een man te verlengen, donderdag afgewezen. Een man van 34 jaar moet wel in de cel blijven zitten.

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) zei nog niet op de hoogte te zijn van het niet verlengen van het voorarrest. „Ik ga het bekijken en wacht de reactie van het OM af”, zei hij. Opstelten zat donderdag de hele dag in een Kamerdebat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37414
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 04, 2014 7:33 pm

Ik verwacht dat het met een sisser zal aflopen. Onvoldoende bewijs.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36913
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 06, 2014 1:43 am

D66 wil de rechtsstaat helemaal niet beschermen

Door Afshin Ellian | 5 sep 2014

D66 wil naar eigen zeggen de rechtsstaat beschermen, net als minister Lodewijk Asscher. Terwijl Asscher de levende ziel van de rechtsstaat beschermt, neemt D66 het op voor de dode letter.

Een ouderwetse confrontatie: de eeuwige antiterreurbotsing tussen D66, GroenLinks en de rest. D66 wil geen uitbreiding van de wetten om terrorisme in Nederland aan te pakken. Dat vinden ze al sinds 9/11.

Reeds in 2005 ondanks de moord op Theo van Gogh hield D66 de administratieve aanpak van het jihadisme tegen. D66 maakte toen deel uit van het kabinet Balkenende II. Het heeft totaal geen zin om met ze in discussie te gaan. D66 beweert de rechtsstaat te willen beschermen. Ook minister Lodewijk Asscher (PvdA, Sociale Zaken) wil de rechtsstaat beschermen.

Ziel
In waarheid beschermt D66 de dode letters van de rechtsstaat. Asscher wil juist de levende ziel van de rechtsstaat beschermen.

In hun Actieplan tegen het jihadisme willen de ministers Opstelten (VVD) en Asscher het Nederlanderschap afpakken van sommige jihadisten. In het actieplan kondigen de ministers aan dat de personen die zich aansluiten bij een terroristische strijdgroepering, hun Nederlandse nationaliteit zouden moeten verliezen.

Daarvoor wil het kabinet de Rijkswet op het Nederlanderschap verruimen met mogelijkheden voor het ontnemen van het Nederlanderschap bij terroristische misdrijven.

Hoe wordt hier het plegen van terroristische misdrijven bewezen? Er wordt niks bewezen in de zin van strafrecht. En er komt ook geen strafrechtelijke vervolging.

Misdrijven
Het kabinet wil het Nederlanderschap intrekken wanneer een jihadist zich vrijwillig in 'krijgsdienst' van een terroristische strijdgroep begeeft. Geldt dit voor personen die zich in Nederland schuldig hebben gemaakt aan terroristische misdrijven?

Nee. Dit geldt alleen voor 'uitreizigers met meer nationaliteiten dan enkel de Nederlandse'. Daarmee wil het kabinet niet alleen de Syriëgangers bestrijden maar ook degene die zich hebben aangesloten bij een terreurkamp.

Uitreizigers
Iedereen die de trainingskampen van Al-Qa'ida, Taliban, of IS bezocht, zou in principe onder de uitreizigers vallen. Op dit moment zijn de meeste uitreizigers (jihadisten op strooptocht) in het bezit van een dubbele nationaliteit, melden de ministers.

Kortom houdt het kabinet zich aan internationale verdragen en wordt niemand in een stateloze toestand gebracht. En daarna? Na de denaturalisatie worden ze als ongewenst vreemdeling verklaard.

Jihadisten op strooptocht of uitreizigers moeten opletten: de IND krijgt onder het nieuwe regime een ambtsbericht van de AIVD of MIVD, waarin staat dat bijvoorbeeld ene Mohammed met een artiestennaam Al-Afghani of Abu-Soemali tijdens zijn zomervakantie een bezoekje heeft gebracht aan een kamp van Al-Qa'ida of de Taliban.

Wat zou hij daar hebben gedaan? De diensten kunnen aantonen dat hij een training heeft gevolgd, anderen heeft getraind of daadwerkelijk heeft meegedaan aan de gewelddadige jihad.

Het bewijs kan bestaan uit de foto's of geluidopnames van de spionage satellieten of drones van bondgenoten. Het kan ook bestaan uit herkenbare foto's die een uitreiziger zelf heeft gemaakt.

Bewijsstukken
Er moet ook nog andere aantoonbare bewijzen beschikbaar zijn dat de jihadistische dubbelaar (met dubbele nationaliteit) op een bepaalde wijze zich heeft aangesloten bij een jihadistische groep in een ander land. Dit ambtsbericht met de onderliggende bewijsstukken vormt voor de IND de juridische basis om de dubbelaar te ontdoen van zijn Nederlandse nationaliteit.

De jihadistische dubbelaar mag dan vanuit zijn kamp een advocaat inschakelen om uiteindelijk bij een administratie rechter het denaturalisatiebesluit te bestrijden. Ook zal onze baardman een prachtige mail kunnen sturen aan de fracties van D66 en GroenLinks in de Kamer. Waarom wil het kabinet de baardman in casu niet gaan berechten?

Wreedheden
Strafrechtelijke componenten van terroristische delicten vergen enorme inspanning om ze te bewijzen en wanneer de verdachte in buitenland verblijft, is dat buitengewoon gecompliceerd. En dat weten de jihadisten ook.

De risico's zijn daarmee voor de vrije samenlevingen heel groot. De getrainde jihadist, die wellicht ook nog deelnam aan wreedheden, kan met een opdracht terugkomen. Dit vormt een ernstig, eigenlijk onnodig gevaar voor de nationale veiligheid.

Daarnaast zou deze wet een symbolische betekenis kunnen hebben: de Nederlandse overheid geeft een machtig instrument in handen van de familie van een potentiële jihadist om hem daarmee te kunnen ompraten. De meeste dubbelaars ervaren de permanente terugkeer naar het land van herkomst of een ander islamitisch land als een onaanvaardbare nachtmerrie.

En het zou deze maatregel wellicht behulpzaam kunnen zijn om een geradicaliseerde in een vroeg stadium tot andere gedachten te kunnen brengen. Wie niet volledig is getransformeerd tot een jihadist, kan in sommige gevallen nog gered worden.

Verdedigen
Minister Asscher motiveert het denaturalisatieplan in de strijd tegen het jihadisme op een authentieke manier die weleens leerzaam zou kunnen zijn voor de veilingsmeester van D66, die de dode letter maar niet de levende ziel van de rechtsstaat wil verdedigen:

'Maar als mijn opvatting betekent dat ik jou die vrijheid niet gun of dat ik jou wil doden, dan eindigt mijn vrijheid. Dat geldt ook voor het recht op staatsburgerschap. Dat kun je kwijtraken. Het gaat er puur om of wij in reactie op een kleine groep extreem gewelddadige terroristen bij de toepassing van deze maatregelen de rechtsstaat goed beschermen. Volgens bestaande regels zou denaturalisatie lang duren. Nu moet de rechtsstaat weerbaar zijn, spierballen hebben en durven gebruikten.'

Strooptocht
De waardigheid van het Nederlandse burgerschap komt een jihadist die in Syrië, Afghanistan of Irak aan oorlogsmisdrijven meedoet, niet toe.

De jihadist op strooptocht verdient de zwaarste straf van onze rechtsstaat: de onttrekking van het Nederlanderschap.

http://www.elsevier.nl/Politiek/blogs/2 ... -1591920W/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7249
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor xplosive » Zo Sep 07, 2014 1:00 am

Gezin uit Amersfoort voor jihad naar Syrië

Een gezin uit Amersfoort heeft Nederland verlaten en wil zich waarschijnlijk aansluiten bij een jihadistische groepering in Syrië. Dat heeft burgemeester Lucas Bolsius vandaag geschreven in een brief aan de gemeenteraad. Hij geeft geen persoonlijke informatie over het gezin.

Volgens Bolsius zijn er "geen aanwijzingen dat in de omgeving van het gezin meer dan gemiddeld zorg moet zijn voor radicalisering". De burgemeester schrijft ook dat Amersfoort informatie over het gezin deelt met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, de AIVD, de politie en de Raad voor de Kinderbescherming.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7249
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor xplosive » Zo Sep 07, 2014 1:04 am

Jihadist Amersfoort is Jermaine W.

De vader van het Amersfoortse gezin dat vermoedelijk op jihadreis is naar Syrië, is Jermaine W. Hij is de broer van Jason W., die een jarenlange celstraf uitzat voor betrokkenheid bij de Hofstadgroep, een terreurbeweging van radicale moslims.

Vandaag maakte de Amersfoortse burgemeester Bolsius bekend dat een gezin uit Amersfoort Nederland onlangs heeft verlaten, waarschijnlijk om zich aan te sluiten bij een jihadistische groepering.

Details over het gezin gaf Bolsius niet, maar volgens bronnen gaat het om Jermaine W. Hij werd in het verleden, net als zijn oudere broer, in verband gebracht met de Hofstadgroep.

Ayaan Hirsi Ali

De broers W. zijn tot de islam bekeerde zonen van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder. Jermaine werd in oktober 2004 opgepakt, omdat collega's een briefje hadden gevonden met een plan voor een moord op Ayaan Hirsi Ali. Twee jaar later werd hij vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

Jermaines broer Jason kwam vorig jaar mei vrij, nadat hij tweederde van zijn straf van dertien jaar had uitgezeten. Hij werd onder meer veroordeeld omdat hij in november 2004 een handgranaat naar politieagenten had gegooid. In de gevangenis nam hij naar eigen zeggen afstand van zijn radicale opvattingen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14856
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Vroegtijdige OPRUIMING van islamitische producten in NL

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Sep 07, 2014 9:26 am

Schepsel! schreef:Ergens hebben we toch een soort beeld van moordenaars enzo dat het grauwende, grommende monsters zijn met klauwen en gele puntige tanden. Het idee dat moordenaars, jihadisten, pedo's enzovoorts geen monsterlijke en gedrochtelijke karikaturen zijn van boeven uit kinderboeken moet na 100.000 jaar mensheid nog steeds bezinken. Ook gevaarlijke gekken kijken series op de tv, eten bloemkool en juichen in oranje shirtjes voor het voetbal.

We kunnen het beter aan de experts op het gebied van religie en hersengestoordheid overlaten. Aan Hans van de Mortel bijvoorbeeld. Maar ook menige psychiater en neuroloog zal mij bevestigen:

ECHTE GEKKEN HERKEN JE NIET
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18190
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Vroegtijdige OPRUIMING van islamitische producten in NL

Berichtdoor mercator » Zo Sep 07, 2014 1:30 pm

'Hans van de Mortel' schreef:ECHTE GEKKEN HERKEN JE NIET[/size]

Met moslimgekkies valt dat toch wel mee. Bij de vrouwelijke soort aan de vod op de kop, bij de mannetjes aan de baard en de kromme neus.

k Vraag me ook af wat zin het heeft Syrië strijdertjes hier te willen houden, ze zouden verdorie moeten AANGEMOEDIGD worden om zo snel mogelijk te verdwijnen en liefst voor altijd.
De gevaarlijkste zijn juist degenen die hier blijven . Alle info om bommen te maken kan je hier ook vinden, daar hoef je niet voor in Syrië te zijn geweest.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17500
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor King George » Ma Sep 08, 2014 2:05 pm

Jihad-vlaggen op de Zwarte Markt in Beverwijk

BEVERWIJK - De zwarte jihadvlag die gebruikt wordt door extremistische islamitische groepen zoals IS en al-Qaeda is vrijelijk te koop op de Bazaar in Beverwijk. Bij stalletjes zijn behalve jihadvlaggen ook boeken te koop waarin wordt opgeroepen tot de oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo's.


,,Absoluut onverantwoord'', zegt Kamerlid Gert-Jan Segers van de ChristenUnie over de verkoop van de zwarte jihadvlaggen. ,,Dat banier moet uit de handel. Nederland moet niet langer naïef zijn, inmiddels is genoeg duidelijk waar die vlag voor staat. Hier moet de rechtstaat een streep trekken.'' Hij wil samen met de SGP en de PvdA tot een verbod te komen. Minister Opstelten wil ook 'haatzaaiende uitingen' aan banden leggen.

Het banier staat bekend als de Zwarte Standaard en is sinds eind de jaren negentig hét symbool van jihadisten. Het was de vlag van het Taliban-regime in Afghanistan. Ook al-Nusra en al-Shabaab gebruiken het. Hetzelfde geldt voor Hizb-ut-Tahrir, de partij waarvan het CDA deze week nog zei dat die verboden moest worden. Hamas gebruikt dezelfde vlag, maar dan in groen. Ook die versie is te koop op de Bazaar.

De aanpak van radicale moslims en hun symbolen was donderdag inzet van een lang debat in de Tweede Kamer. Daar ging het ook over het verbieden van vlaggen. Voorzitter Fatma Özgümüs van Vluchtelingen Organisaties Nederland vindt dat er zo snel mogelijk een verbod moet komen. ,,Als de hakenkruisvlag verboden is, waarom deze dan niet?'' Ze denkt dat mensen die uit landen als Irak of Syrië zijn gevlucht, schrikken als ze hier worden geconfronteerd met de symbolen waarvoor ze zijn gevlucht. ,,Bij velen uit die regio bestaat er zelfs in Nederland grote angst om erover te praten.''


NHD
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5739
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Ali Yas » Ma Sep 08, 2014 8:21 pm

Is het niet veel leuker die hele voorraad op te kopen en dan in één voor één in de fik te steken, met filmpjes daarvan op U-buis? :vhappy;
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 37414
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 08, 2014 9:11 pm

Nadat de pappies en de mammies waren vrijgelaten, zijn nu ook de kinderen weer thuis.
De kinderrechter moest vandaag oordelen over het verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming om de ondertoezichtstelling in stand te houden en de uithuisplaatsing te verlengen met vier weken.

Dat verzoek werd afgewezen omdat drie van de vier ouders weer op vrije voeten zijn en dus voor hun kinderen kunnen zorgen. Bovendien zijn de paspoorten van de ouders ingenomen, zodat ze niet naar het buitenland kunnen vertrekken.

Maar de rechter zei nog meer:
Overigens concludeerde de rechter dat bij het gezin waarvan beide ouders weer zijn vrijgelaten, er geen enkele aanwijzing is dat ze zullen vertrekken. Daarmee gaat de rechter lijnrecht in tegen het oordeel van de AIVD die de aanzet gaf tot de aanhouding van de gezinnen.
http://nos.nl/artikel/696007-kinderen-jihadverdachten-naar-huis.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36913
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad in Nederland

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 13, 2014 12:09 pm

'Jermaine W. betrokken bij Koranles kinderen Het Gooi'

13-9-14 | bron: ANP/NRC

Een jihadistennetwerk in het Gooi verzorgt al vijf jaar Koranlessen aan kinderen en jongeren. Voorzitter van de stichting Educatief Instituut Arabische Taal en Cultuur is de voormalige Hofstad-verdachte Jermaine W., meldt NRC Next.

Veiligheidsdiensten hebben W. al sinds 2004 in het vizier vanwege radicale ideeën. Hij is nooit veroordeeld. Vorige week vertrok W. met zijn gezin naar Syrië.

De stichting heeft als doel de kennis te bevorderen van 'zowel de Arabische als de Nederlandse taal, kunst en cultuur'. Daarnaast is in de regio ook het Gooisch Educatief Instituut voor de Arabische taal gevestigd.

Radicale prediker
Officieel kunnen kinderen tussen de 6 en 16 jaar daar voor een cursus Arabisch terecht, maar uit de lesfolder blijkt dat de lessen gericht zijn op het leren van de Koran en het vergroten van de islamkennis. Oprichter en een van de docenten is Abou Hafs, een Hilversumse radicale prediker die op YouTube onder meer in een gezang de jihad verheerlijkt.

De organisaties zouden volgens bronnen deel uitmaken van een netwerk waartoe ook gezinnen behoren die onlangs naar Syrië afreisden of daar plannen voor zouden hebben. Of de kinderen in deze 'jihadgezinnen' ook les kregen bij de organisaties, is niet duidelijk.http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... Gooi.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten