Censuur in gastenboek van NCRV's Heilig Vuur.

Bengazi
Berichten: 293
Lid geworden op: Do Mei 29, 2003 10:17 am
Contact:

Censuur in gastenboek van NCRV's Heilig Vuur.

Berichtdoor Bengazi » Vr Jun 13, 2003 5:42 am

De moderator van NCRV's heilig vuur heeft mijn bijdrage wel heel erg snel gelezen en gewist.

Soera 4.94 "Het staat een gelovige niet dat hij een andere gelovige doodt". Is dat volgens amnesty gelijkheid voor mensen. En waarom komen dan zgn "ongelovigen" volgens de islam in de hel.

Harry, waarom spreek je Jos niet aan over zijn opmerking dat Hirsi Ali een hoer is. Zo'n opmerking zegt toch meer over hem zelf.

Wat wel dom is bijvoorbeeld als moslim te denken dat een niet-moslim in de "profeet" Mohammed gelooft. Toegeven Mohammed was niet dom. Hij heeft geen enkele "openbaring van God gekregen" die hem niet goed uitkwam.

Bengazi
Berichten: 293
Lid geworden op: Do Mei 29, 2003 10:17 am
Contact:

Berichtdoor Bengazi » Zo Jun 15, 2003 9:03 am

En die "christelijke" NCRV laat ook niets weten. Na plaatsing van een bericht zie je dat het bericht is geplaatst. Kom je later even terug op dat gastenboek zie je je bericht weer is verdwenen.

Dutch
Berichten: 3286
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Berichtdoor Dutch » Zo Jun 15, 2003 7:04 pm

Dat het "christelijke" NCRV anti-islamposts verwijdert, is helemaal niet verwonderlijk!
Echte katholieken voelen zich, per procuratie zal ik maar zeggen, ook aangevallen als iemand de islam aanvalt en neerhaalt...zij hebben immers ook hun variant van een "heilig boek". In hun naïviteit hebben ze zelfs niet door dat hun heilig boek anders benaderd en gelezen wordt dan de moslims de koran benaderen en lezen...

Dutch

Bengazi
Berichten: 293
Lid geworden op: Do Mei 29, 2003 10:17 am
Contact:

Berichtdoor Bengazi » Zo Jun 15, 2003 7:26 pm

De islam en het christendom is van het zelfde. Iets als het werk van God beschouwen dat vol staat met dingen die zelfs een kind van 5 jaar al idioot vindt. Hoe kan een schepper nu niet weten dat zijn eigen aarde om de zon draait en niet anders om. Eigenlijk moet je met hen niet in discussie gaan en direkt zeggen dat je niet aan die comedy mee doet.

Ook niet christenen houden de islam een hand boven het hoofd. Zoals die Harry van Amnesty die aan de islam de definitie geeft dat pas geldt wanneer 99/100 e van de wereldbevolking door die vredelievende godsdienst is afgemaakt. Maar ja dat is natuurlijk maar een klein detail. :?

Gebruikersavatar
Hamsa
Berichten: 525
Lid geworden op: Za Jan 25, 2003 7:45 am

Berichtdoor Hamsa » Zo Jun 15, 2003 11:49 pm

Christenen zijn heel gevoelig voor schuldgevoel. Je hoeft maar te beginnen over de kruistochten en ze beginnen de islam te verheerlijken, niet wetend dat de kruistochten begonnen zijn toen de zich vespreidende islam christenen uit begon te roeien.

Toch is er een groot verschil tussen het christendom en de islam. Het christendom heeft in Europa de renaissance moeten verwerken en de meeste christenen zijn daardoor milder geworden. Men is nu gewoon vrij om het christendom te verlaten. In Europa heb ik nog niet gehoord dat er iemand vermoord is omdat hij een afvallige christen is.

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Ma Jun 16, 2003 9:57 am

Ik denk dat u eerst en vooral een discussie moet aangaan over vrije meningsuiting versus zogenaamde Godslaster en taboe. Waarom hebben zij het zo moeilijk met vrije meningsuiting? Waarom zijn bepaalde onderwerpen gewoonweg onbespreekbaar? Als ze (de gelovigen) dan toch de waarheid in pacht hebben, dan zouden ze toch geen problemen mogen hebben om diezelfde waarheid door twijfel en kritische vraagstelling te achterhalen?

Bengazi
Berichten: 293
Lid geworden op: Do Mei 29, 2003 10:17 am
Contact:

Berichtdoor Bengazi » Ma Jun 16, 2003 11:15 am

"Toch is er een groot verschil tussen het christendom en de islam. Het christendom heeft in Europa de renaissance moeten verwerken en de meeste christenen zijn daardoor milder geworden"

Een punt van discussie. Het christendom en de islam wordt niet gevormd of zelfs vervormd door renaissance of weet ik wat. Het christendom en de islam wordt gevormd door de bijbel en de koran. Dat voorkomt immers ellenlange discussies. Iemand zegt dat de islam of christendom fascistisch is omdat dat nu eenmaal in de koran en bijbel is te vinden. En dan wordt je verweten dat je mensen beledigt die alleen maar in 'God' of 'Allah' geloven.

Als de renaissance het christendom of de islam verandert dan voegen ze maar gewoon nieuwe teksten toe in de bijbel en de koran en verwijderen de haatdragende teksten. Dat gebeurt niet en is er dus maar een mogelijkheid als verlichte moslim of verlichte christen. Je begint gewoon een nieuwe godsdienst en voor de rest geen geleuter. Of wacht je soms op een echte profeet :lol:

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Ma Jun 16, 2003 2:27 pm

Vergeet vooral niet dat er binnen de Islam reeds een renaissancebeweging (avant la lettre) was toen wij nog in de zogenaamde 'duistere' middeleeuwen leefden. Moslims spreken met meer dan een weinig trots over die 'gouden eeuw' die er volgens hen kwam dankzij de Islam. Het tegendeel is echter waar, die renaissance kwam er doordat de Islam tijdelijk een minder belangrijke rol speelde waardoor kritische wetenschappers ea (vrijzinnigen) hun ding konden doen. Na verloop van tijd breidde de invloedssfeer van de Islam terug uit en trad het verval in. Later begon de renaissance in het Westen.

Bengazi
Berichten: 293
Lid geworden op: Do Mei 29, 2003 10:17 am
Contact:

Berichtdoor Bengazi » Ma Jun 16, 2003 2:36 pm

Het was Mohammed natuurlijk te doen om macht. Niet om zijn eigen hersenspinsels. Toen sommige kalieven stevig op hun troon zaten was welvaart en wetenschap belangrijker dan wat Mohammed verzonnen had om aan de macht te komen. Die periode wordt abusievelijk 'islamitische renaisssance' genoemd.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten