VVD met Mark Rutte aan het roer

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48843
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mark Rutte

Bericht door Pilgrim »

2015, het jaar waarin robot Rutte ons land kapot zweeg

Door Joost Niemöller, 31 december 2015

Afbeelding

Premier Rutte was afgelopen jaar de meest besproken politicus online. Het belangrijkste item daarbij was zijn afwezigheid, met name in het ‘vluchtelingendebat’, wat eigenlijk een ‘immigratiedebat’ zou moeten zijn, maar in dit land wordt er nu eenmaal geen openlijk, en zakelijk immigratiedebat gevoerd, gebaseerd op echte cijfers. In dit land wordt er alleen maar van alles en nog wat geroepen over migratie, en dan noemen we economische migranten ‘vluchtelingen.’ Want dat klinkt zo lekker zielig.

En deze premier zweeg zelfs als hij iets riep.

Ik kan me niet voorstellen dat er tussen al die online reacties ook maar één positieve was. Behalve misschien wat plichtmatige van VVD collega’s. Ook binnen zijn eigen partij bestaat geen enthousiasme meer voor Rutte. Zelfs premier Balkenende had op zijn minst nog voor- en tegenstanders.

Nu zijn we in dit land qua premiers nooit rijk gezegend geweest op het gebied van visie. Den Uyl had zeker een visie, ook al was het niet de mijne. Drees had ook een visie. Kunt u er zo snel nog een paar opnoemen? Lubbers? Die leek nog iets te willen. Kok was een soort schoolmeester die deed wat Brussel vroeg. Die had nog een zeker gezag. Dat kun je zelfs over Rutte niet meer zeggen.

Maar in situaties van grote crises hoort er in een premier iets wakker te worden. Een gevoel van urgentie dat hem betekenisvolle woorden geeft. Woorden die niet voortkomen uit plicht maar uit een echt gevoelde noodzaak. Vanuit iets vanbinnen. En met die woorden kan een nationaal debat op gang komen. Dat zijn niet zomaar de werktuigelijke woorden die mechanisch uit de mond vallen van de robot Rutte bij bijvoorbeeld het wekelijkse gesprek met de minister president. Ik kijk daar wel eens naar en blijf me verbazen over de leegte die ik dan zie. Die man is er wel, maar hij is er niet.

Een echte premier is geen doodse robot. Een echte premier is een bevlogen leider. Iemand die iets wil.

Een echte premier moet dan ook een verhaal hebben op de momenten dat het ertoe doet. En de onvoorstelbare golven ‘bovennormaal gezonde’ jonge mannen die zonder enige controle Europa binnen marcheert vanuit islamitische landen, alleen omdat mevrouw Merkel dat een goed idee vindt, hebben tientallen miljoenen Europese burgers verontrust. Het is ook de kwestie die met afstand de meeste Nederlanders verontrust. En die verontrusting dient een stem te krijgen door de leider van dit land.

Niets. Nada.

Rutte noemde de door hem verfoeide ‘visie’ vorig jaar de olifant die het zicht belemmert. Ik weet niet wie hem deze domme oneliner ooit heeft ingefluisterd, maar die zou onmiddellijk ontslagen moeten worden.

Gisteren riep Samsom dat Nederland met gemak 200.000 illegale immigranten zou kunnen opnemen. Geert Wilders vroeg Rutte daarop wat zijn reactie is. Ik denk niet dat iemand nog in die reactie geïnteresseerd is, want Rutte geeft per definitie geen interessante reacties op de migratiestroom.

We weten al dat Rutte zich er niet over uit wil laten wat we kunnen of zouden moeten verwachten.

Niets zeggen, zijn ding.

Overigens: De meest interessante reactie zou zijn: Waar is dit getal op gebaseerd? En vervolgens: Zouden we daarover in Nederland niet eens een op cijfers gebaseerd debat kunnen voeren? Maar van zo’n inhoudelijk debat zien we niet eens het begin.

Rutte doet wel wat Samsom ook doet. Gewoon maar iets roepen.

Zo riep hij dat EU landen die geen immigranten wilden opnemen, financieel gestraft moeten worden.

O ja? En hoe had hij dat dan voor zich gezien?

En dat op basis van de luchtfietserij uit Brussel over een herverdeling, waarvan iedereen weet dat die met de open grenzen nooit nagekomen kan worden?

Rutte riep dit jaar eens op tot ‘rust.’

Maar het gaat niet om ‘rust’ tegenover ‘onrust’, mijnheer Rutte. (Knock knock who’s there.) Het gaat om een echt debat wat in elke echte democratie zou moeten plaatsvinden. En u heeft daarin een taak. U heeft als taak iets te vinden.

En, o ja, de drie miljard die de EU in het kader van de migratie overmaakt naar Erdogan, die gaan volgens Rutte niet naar Erdogan. Zegt Rutte. Die ook wel weet dat hij liegt dat hij barst.

Dat helpt echt niet hoor.

Rutte noemt zelf het premierschap ‘een baan.’

Dat zegt eigenlijk wel alles.

Vanaf 1 januari komt daar dan het voorzitterschap van de EU bij, en dat zal voor Rutte een reden zijn om zo mogelijk nog meer te praten en nog minder te zeggen.

Stond Wilders maar wat minder goed in de peilingen, dan was robot Rutte snel verdwenen. Door de achterdeur waar hij binnenkwam.

http://joostniemoller.nl/2015/12/2015-h ... pot-zweeg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding
Premier Rutte was afgelopen jaar de meest besproken politicus online. Het belangrijkste item daarbij was zijn afwezigheid, met name in het ‘vluchtelingendebat’, wat eigenlijk een ‘immigratiedebat’ zou moeten zijn, maar in dit land wordt er nu eenmaal geen openlijk, en zakelijk immigratiedebat gevoerd, gebaseerd op echte cijfers.
Er bestaat geen vluchtelingenprobleem, noch immigratieprobleem, maar een moslimvraagstuk met als rechtmatige oorzaak islam. Een groot vraagstuk en geen antwoordnota.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48843
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mark Rutte

Bericht door Pilgrim »

Rutte loopt over ons heen en wij doen niets

Gepubliceerd op 3 jan. 2016

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48843
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mark Rutte

Bericht door Pilgrim »

“Lachwekkende Rutte wil EU irritaties wegnemen”

Gepubliceerd op 21 jan. 2016

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48843
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mark Rutte

Bericht door Pilgrim »

Rutte aan de Hemelpoort

Geplaatst op 7 februari 2016

Mark Rutte komt bij een verkeersongeluk om het leven. Zijn ziel komt bij de Hemelpoort en wordt ontvangen door Petrus. “Welkom bij de hemel”, zegt Petrus. “Er is een klein probleem. Ik kan je niet zomaar binnenlaten. We zien zelden een zo hoog geplaatst persoon aan de Hemelpoort, zie je, dus weten we niet meteen wat we met jou moeten doen.”

“Geen probleem, laat me gewoon binnen”, zegt de politicus. “Nou, dat zou ik wel willen, maar ik heb orders van hogerhand. Dit zullen we doen: je brengt 1 dag door in de hel en 1 dag in de hemel. Daarna kun je kiezen waar je de eeuwigheid wilt doorbrengen.”

“Echt, ik weet het al. Ik wil naar de hemel”, zegt de politicus. “Het spijt me, maar we hebben hier zo onze regels”, zegt Petrus. Zo wordt de politicus door Petrus geëscorteerd naar de lift en ze gaan naar beneden, naar beneden en nog verder naar beneden naar de hel. De deuren gaan open en plotseling staat hij midden op een mooie groene golfbaan. Op een afstandje staat het clubhuis met daarvoor al zijn oude vrienden en andere politici met wie hij heeft gewerkt.

Ze zijn allemaal heel blij en gekleed in avondtenue. Ze rennen naar hem toe, schudden zijn hand en halen de goede tijden op die ze hadden toen ze steeds rijker werden op kosten van de burgers. Ze spelen een prettig partijtje golf en bij het diner hebben ze kreeft, kaviaar en champagne. De duivel zelf is ook aanwezig, die waarachtig een vriendelijke kerel is en zich vermaakte met dansen en grappen vertellen.

Ze hebben het geweldig samen en voordat hij het in de gaten heeft, is het tijd om te vertrekken. Iedereen neemt hartelijk afscheid van hem en wuift terwijl de lift naar boven gaat. De lift gaat omhoog, omhoog, omhoog en als hij stopt, staat Petrus hem al op te wachten. “Nu is het tijd om de hemel te bezoeken.”

In de hemel is het heel gezellig. Hij spendeert zijn tijd met het vergezellen van blije zielen die van wolk naar wolk dansen, de harp bespelen en zingen. Ze hebben het dus goed naar de zin, maar voordat hij er erg in heeft, zijn er 24 uur voorbij en komt Petrus naar hem toe. “Welnu, je hebt een dag in de hel doorgebracht en een dag in de hemel. Maak nu je keuze voor de eeuwigheid.”

De politicus wacht even. Dan antwoordt hij: “Wel, Wel, ik zou het van tevoren nooit gezegd hebben, ik bedoel, de hemel was geweldig, maar ik denk toch dat ik beter af ben in de hel.” Aldus escorteert Petrus hem naar de lift en hij suist naar beneden, naar beneden en naar beneden. De deuren van de lift gaan open en hij staat in een dor landschap bedekt met vuil en afval. Hij ziet al zijn vrienden, gekleed in lompen, het afval oprapen en in zwarte zakken stoppen, terwijl er steeds meer afval naar beneden valt.

De duivel komt naar hem toe en slaat zijn armen om hem heen. “”Ik begrijp er niets van”, stamelt Rutte. “Gisteren was ik hier ook en toen waren er een golfbaan en een clubhuis. We aten kreeft en kaviaar en we dronken champagne. We hadden het hier geweldig. Nu is er alleen maar een dor landschap vol afval en mijn vrienden zien er vreselijk uit. Wat is er gebeurd?”

De duivel kijkt hem aan, lacht en zegt: “Gisteren waren we op campagne ... vandaag heb je gekozen.”

Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/07 ... emelpoort/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48843
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mark Rutte

Bericht door Pilgrim »

Pinokkio Mark Rutte hield asielcijfers bewust achter voor de Tweede Kamer

Door Michael van der Galien,11 februari 2016

Afbeelding

Premier Rutte is onder vuur komen te liggen omdat hij informatie over de verwachte instroom van nieuwe asielzoekers bewust achterhield.

Dit is schandalig:

Het kabinet wist al lang dat de asielinstroom veel hoger uit zou pakken. In september bleef premier Rutte bij de prognose van 26.000 asielzoekers voor 2016 terwijl ambtenaren toen al verwachtten dat het er bijna vier keer zo veel zouden worden.

Hoewel dit ongelooflijk schokkend is, is het tegenwoordig ook de normaalste zaken in ons land. Het kabinet Rutte II houdt namelijk steevast gevoelige informatie achter. Van de Teeven-deal tot immigratie, alles wordt verborgen voor het parlement en daarmee voor de Nederlandse kiezer.

Uit een nota blijkt dat ambtenaren Rutte op 22 september 2015 schriftelijk mededeelden dat het aantal asielzoekers in 2016 waarschijnlijk zou uitkomen op 93.600. Kort daarvoor, tijdens Prinsjesdag, hield Rutte echter nog vol dat het er slechts 26.000 zouden worden. Hij en het hele ambtenarenapparaat wisten toen al beter.

De ware feiten omtrent het immigratieprobleem werden boven water gebracht door Alexander Pechtold, die nu opeens de eerlijke, transparante oppositieleider speelt terwijl hij het kabinet in zijn eentje juist keer op keer overeind heeft gehouden toen het in problemen kwam. Het is daarom moeilijk om hem te complimenteren, maar dit keer heeft hij zowaar goed werk gedaan.

Natuurlijk is het duidelijk waarom Rutte deze informatie toendertijd niet deelde: het zou hem negatieve pers opleveren. En dat wil hij niet. Elke keer weer als hij slecht nieuws heeft probeert hij het zo lang mogelijk voor ons te verbergen, om de informatie alsnog op het laatste moment openbaar te maken. Daarna probeert hij het onderwerp van gesprek vervolgens zo snel mogelijk te veranderen; maar al te vaak gaan de media daarin mee.

Dat moet dit keer maar eens anders zijn. Rutte heeft voor de zoveelste keer gelogen. Dat kan en mag het parlement niet accepteren.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/ ... ede-kamer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Mark Rutte stond in het voorprogramma van Dolf Jansen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mijn conclusie:

Als het aan Mark ligt bestaat er geen enkele reden
om Rutte nog langer serieus te nemen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21023
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48843
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mark Rutte

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48843
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mark Rutte

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mark Rutte. Een echte pantoffelheld. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ja ja, de problemen stapelen zich op in Nederland. Het volk lijdt. Maar waaraan?

Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

OLV
Berichten: 80
Lid geworden op: za mei 14, 2016 9:28 am

Re: Mark Rutte

Bericht door OLV »

Marc Rutte is het schoolvoorbeeld van de huidige, atheïstische, liberale, westerse man die vindt dat alles maar moet kunnen en mogen. Het product van de opvoeding in veel "huishoudens".

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76575
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door Ariel »

OLV schreef:Marc Rutte is het schoolvoorbeeld van de huidige, atheïstische, liberale, westerse man die vindt dat alles maar moet kunnen en mogen. Het product van de opvoeding in veel "huishoudens".
Hier is hij bij een concert van de Toppers. Hij ziet er een beetje....uhhhhhh...homo achtig uit.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

OLV
Berichten: 80
Lid geworden op: za mei 14, 2016 9:28 am

Re: Mark Rutte

Bericht door OLV »

Ariel schreef:
OLV schreef:Marc Rutte is het schoolvoorbeeld van de huidige, atheïstische, liberale, westerse man die vindt dat alles maar moet kunnen en mogen. Het product van de opvoeding in veel "huishoudens".
Hier is hij bij een concert van de Toppers. Hij ziet er een beetje....uhhhhhh...homo achtig uit.

Afbeelding
He bah, zo'n roze strik om zijn pols en een glitter-ding m zijn nek. De viezerik. Die kerel is homofiel, maar heeft dat omwille van zijn politieke carrière natuurlijk nog niet toe willen geven. Het zit kennelijk in de familie, want zijn broer was ook homofiel.

Met dit soort politieke "leiders" wordt het natuurlijk nooit wat. . Homofiel Rutte, billengezicht Cameron, socialist Hollanda, moslimhoer Mogherini, labiele heks Merkel, zatlap Juncker, etc niet. Dat is natuurlijk allemaal nooit opgewassen tegen lieden als Erdogan.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48843
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mark Rutte

Bericht door Pilgrim »

Kamervragen PVV: Rutte spant koning voor zijn eurofiele karretje

Geschreven: 25 mei 2016

Afbeelding

Vragen van de leden Wilders, Beertema en Bosma (allen PVV) aan de minister-president, minister van Algemene Zaken over de uitspraken van de Koning over de EU:

1.) Heeft u kennisgenomen van de toespraak van de Koning van heden in het Europees Parlement waaruit blijkt dat hij tegen een Brexit is door te stellen dat “het Europese boeket níet compleet is zonder de English rose”? Is het waar dat de Koning zich daarmee keert tegen een mogelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU?

2.) Zo ja, vindt u het dan gepast het Nederlands staatshoofd in te zetten in uw eurofiele campagne voor het behoud van het megalomane totalitaire project zonder draagvlak genaamd de EU, dat onze nationale soevereiniteit heeft gekaapt en de Britse kiezer op die manier probeert te beïnvloeden?

3.) Realiseert de Koning zich dat een vertrek uit de EU juist ervoor zorgt dat we onze eigen identiteit (inclusief Koningshuis) juist eerder behouden? Realiseert hij zich ook dat een vertrek uit de EU juist betekent dat we onze soevereiniteit terugwinnen en weer baas worden over ons eigen land, geld en grenzen? Zo neen, wilt u hem dat dan vertellen of aangeven dat de eerste ondertekenaar van deze vragen dat zelf volgend jaar na de verkiezingen zal komen doen?

4.) Kunt u deze vragen nog deze week beantwoorden?

http://www.pvv.nl/index.php/36-fj-relat ... 50516.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76575
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door Ariel »

Mark Rutte wil nog een periode de VVD leiden. „Ik ga door. Ik voel een ongelooflijke drive om door te gaan”, zegt hij braaf. Rutte hoopt na de komende verkiezingen op een derde termijn als minister-president.
Partijvoorzitter Henry Keizer is heel blij met de keuze van de partijleider. „Mark Rutte heeft in de afgelopen moeilijke tijden bewezen dat hij veel voor Nederland voor elkaar heeft gekregen. Hij is enorm gemotiveerd om ons land, op basis van wat al in werking is gezet, stappen verder te brengen zodat Nederland een nog mooier land wordt dan het al is. Mark Rutte is voor ons gewoon de absolute droomkandidaat”, aldus de preses van de VVD.
[icon_lol.gif]
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:Mark Rutte wil nog een periode de VVD leiden. „Ik ga door. Ik voel een ongelooflijke drive om door te gaan”, zegt hij braaf. Rutte hoopt na de komende verkiezingen op een derde termijn als minister-president.
Partijvoorzitter Henry Keizer is heel blij met de keuze van de partijleider. „Mark Rutte heeft in de afgelopen moeilijke tijden bewezen dat hij veel voor Nederland voor elkaar heeft gekregen. Hij is enorm gemotiveerd om ons land, op basis van wat al in werking is gezet, stappen verder te brengen zodat Nederland een nog mooier land wordt dan het al is. Mark Rutte is voor ons gewoon de absolute droomkandidaat”, aldus de preses van de VVD.
[icon_lol.gif]
:roll:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76575
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door Ariel »

:sly7: ja, ja...
Rutte zegt sorry

Mark Rutte gaat diep door het stof om zijn gebroken verkiezingsbeloftes. Hij zegt geen beloftes meer te doen die hij niet kan waarmaken.

Bij de vorige verkiezingscampagne ging dit mis. „Duizend euro voor werkend Nederland, niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en geen geld meer naar de Grieken. Laat ik daar volstrekt helder over zijn: ik zeg daar sorry voor”, aldus Rutte vandaag in De Telegraaf.

Hij erkent dat hij de beloftes nooit had mogen doen en stelt nu ook dat hij beter had moeten uitleggen waarom hij zo gehandeld heeft. „Ik baal ervan dat ik Nederland onvoldoende heb meegenomen in de argumentatie.”

Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD en hoopt voor de derde keer minister-president te worden.

Zijn voorgangers Kok en Balkenende begonnen na zes jaar premierschap hun houdbaarheid te verliezen. Rutte is daar niet bang voor. Hij zegt dat zijn partijgenoten hem scherp houden en dat hij hun kritiek altijd serieus neemt. Als het hem niet lukt om nog eens premier te worden, wil hij de komende vier jaar in de Tweede Kamer gaan zitten.

Rutte komt vandaag rond het middaguur al kiezers onder ogen over zijn kandidatuur in een speciale Facebook Live-sessie.
En stiekem onder de knop het interview.
Spoiler! :
Mark Rutte wil door. Op vakantie in de Alpen en op de Veluwe kwam hij tot de conclusie dat hij graag nog eens een kabinet wil voorzitten. Rutte-III moet Nederland naar een nieuwe fase leiden. Hij geeft toe dat zes jaar premierschap hem wel hebben veranderd. De belangrijkste les: doe geen beloftes die je niet waar kunt maken.

De gordijnen van het Torentje zijn dicht, als De Telegraaf op een snikhete zomermiddag langskomt voor een gesprek met de minister-president. „Fuad, hebben we hier ook airconditioning?”, vraagt Mark Rutte aan een trouwe medewerker. Na zes jaar premierschap was het hem kennelijk nog niet opgevallen dat het grote rooster boven de deur koele lucht zijn werkkamer in blaast. „Oh. Nou ja, het is hier nog steeds behoorlijk warm”, lacht hij.

De vakantieweken gebruikte Rutte (49) om na te denken over zijn toekomst. Als hij opnieuw lijsttrekker van de VVD wordt, bestaat de kans dat hij tot 2021 premier van Nederland is. Daarmee komt hij in de buurt van de lange termijnen die zijn verre voorgangers Ruud Lubbers en Willem Drees hebben uitgediend. „Ik ga door. Ik voel een ongelooflijke drive om door te gaan.”

Waar haalt u die motivatie vandaan?

„Uit het feit dat we erin geslaagd zijn om stap voor stap het land sterker te maken. Ik wil dat we nu de volgende stap zetten en dat ook iedereen in Nederland gaat voelen dat het beter gaat. Daarnaast maken we ons in Nederland ook zorgen. Bijvoorbeeld over de vraag of je ouders liefdevolle zorg krijgen als dat aan de orde is en of je kinderen veilig alleen over straat kunnen. En er speelt ook iets anders mee en daar maak ik me steeds bozer over. Er dreigt een gif van pessimisme in de samenleving te sluipen. Dat wil ik bestrijden.”

Heeft u getwijfeld of u door zou gaan?

„Geen seconde. Ik heb het deze zomer heel zorgvuldig afgewogen. Voor mezelf en met vrienden en familie. Maar nee, ik heb geen seconde getwijfeld.”

Als u nu lijsttrekker wordt voor de VVD en u wordt opnieuw premier, blijft u dan die vier jaar uitdienen?

„Ja, uiteraard. Als ik ergens aan begin, maak ik dat af. Dus als de volgende vraag zou zijn: ga je in 2019 naar Europa, dan zeg ik ’nee’. Zo ben ik van huis uit opgevoed: als je ergens aan begint, dan maak je het af. En mocht ik geen premier blijven, dan is die motivatie zo sterk dat ik hem ook op een andere plek in de politiek wil voortzetten.”

Dan wordt u weer Tweede Kamerlid?

„Ja. Maar ik ga er natuurlijk hard voor werken om door te mogen in deze functie, omdat het mij de kans biedt om mijn ideeën voor Nederland om te zetten in realiteit.”

Bij de lancering van dit kabinet speculeerde u samen met PvdA-leider Samsom dat het kabinet wel twee periodes zou zitten. Wat komt daarvan terecht?

„Vragen over de volgende coalitie zijn heel moeilijk te beantwoorden. De PvdA en de VVD hebben goed samengewerkt. We zijn niet weggelopen en we hebben allebei verantwoordelijkheid genomen. Maar inhoudelijk staan we natuurlijk ver van elkaar af. Dat heb ik de afgelopen jaren ook vaak gemerkt. Zij zijn niet de logische coalitiepartner. Ik wens de PvdA het allerbeste.”

Er zijn een paar jaar geleden wel meer dingen door u gezegd die anders uitpakten. Zullen we de gebroken verkiezingsbeloftes even nalopen?

„Duizend euro voor werkend Nederland, niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en geen geld meer naar de Grieken. Laat ik daar volstrekt helder over zijn: ik zeg daar sorry voor. Dit is niet goed gegaan. Waar ik ongelooflijk van baal is dat ik de belofte van die duizend euro niet heb kunnen houden. Ik stond simpelweg voor de keuze: ga ik die belofte ongeacht de politieke en economische realiteit toch gestand doen? Dan zou ik voor Nederland risico’s hebben gelopen.”

En dus kwam u uw belofte niet na.

„Ik moest die belofte laten vallen. Ik baal er ook van dat ik Nederland onvoldoende heb meegenomen in de argumentatie waarom ik die belofte niet kon houden. Daar heb ik een les uit getrokken: je kunt altijd als politicus beloftes doen over het ’wat’. Dat ’wat’ was in dit geval om sterker uit de crisis te komen en mensen het herstel te laten voelen. Maar het is niet juist om beloftes te doen over het ’hoe’. Dan gaat het om die duizend euro, om de hypotheekrenteaftrek en om het geen geld meer overmaken naar de Grieken. Dat is een fout geweest, en ik begrijp dat mensen daar boos over zijn. En dus zijn excuses op z’n plaats.”

Is dat niet een beetje aan de late kant?

„Ik denk ook dat het aan de late kant is. Dat heb ik me deze zomer ook gerealiseerd en daarom wil ik daar nu klip en klaar over zijn.”

Dat is nogal gratuit, want er komen nu weer verkiezingen aan. Hoe kan een kiezer u nog geloven als u weer met nieuwe plannen voor Nederland komt?

„Ik kan niet in de hoofden van mensen kijken. De belofte om sterker uit de crisis te komen is ingelost. We staan er als Nederland veel beter voor dan toen dit kabinet begon. De fout die ik heb gemaakt is door op het middel om dat te bereiken – de hypotheekrente, de duizend euro – beloftes te doen. Ik snap dat die kwesties uw lezers hoog zitten, ook op het punt van steun aan de Grieken. En die fout maak ik niet meer. Ik doe nu een belofte dat we met heel Nederland gaan knokken om ervoor te zorgen dat iedereen gaat voelen dat het beter gaat.”

Ja zeg. Dat kan iedereen beloven.

„Nee. Daar moet je wel de plannen bij hebben, en de ideeën en de motivatie. Maar de belofte over een ’hoe’ – dat ik deze of deze maatregel ongeacht de omstandigheden ga doorvoeren – die doe ik niet meer. Want als de economie er anders voor komt te staan en je kunt de belofte niet houden, dan worden mensen terecht boos. Daarom zeg ik ook zonder meer sorry.”

Dus het VVD-verkiezingsprogramma kunnen we samenvatten als: jongens, we gaan ons best doen, maar houdt u ons vooral niet aan wat we u voorspiegelen?

„Nee. Een verkiezingsprogramma zegt: dit gaan wij doen als wij het in ons eentje voor het zeggen zouden krijgen. En hoe groter u ons maakt, hoe groter de kans is dat wij dit realiseren. Het zit ook heel diep bij mij; ik wil belastingverlaging, ik wil een kleinere overheid en ik wil dat mensen dat voelen. Niet voor niks hebben we vorig jaar vijf miljard lastenverlichting teruggegeven aan werkenden. Als ik de kans krijg, gaan we dat nog een keer doen. Maar door de stelligheid waarmee ik die belofte van die duizend euro heb gedaan, zagen mensen het niet als een inspanningsverplichting. Ze zagen het als een resultaatverplichting.”

Die mensen zullen ook bij deze verkiezingen willen weten of u de hypotheekrenteaftrek verder met rust laat.

„De VVD komt begin oktober met z’n verkiezingsprogramma. Daarin zal alles staan van huizenmarkt, pensioenen, belastingen…”

Ah, dat durft u dus al niet meer te beloven?

„Ik ga dus niet meer de fout maken door zo precies te zeggen: dit doe ik. Ik kan wel zeggen: dit wil ik, hier ga ik voor knokken.”

Bevestigt dit niet het beeld dat Geert Wilders van u schetst als de ’Sorry-premier’?

„Geert Wilders is dronken van peilingen. Neem een Nexit. Terwijl Engeland momenteel in de grootst mogelijke ellende zit, zegt hij vrolijk: Nederland moet eigenlijk ook maar uit de EU. Een Nexit is toch een soort casino; we zetten al ons geld op één nummer en we zien wel hoe het eindigt. Zo kun je niet besturen.”

Is het uitgesloten dat de VVD met de PVV weer een avontuur aangaat?

„De VVD sluit nooit partijen op voorhand uit, maar... Ik heb vier jaar geleden meegemaakt hoe hij uit het Catshuis wegliep. En hij is de man die heeft gezegd ’minder, minder, minder Marokkanen’. Ik heb hier in het Torentje een Nederlandse militair op bezoek gehad van Marokkaanse afkomst. Een man die voor Nederland als militair in het veld verschijnt. Hij vertelde dat zijn dochtertje op straat werd nageschreeuwd: ’minder, minder, minder’. Wilders kan met de stijfst mogelijke nek opkijken naar die man. Zolang hij die uitspraak niet terugneemt, is het überhaupt onmogelijk om ooit in een kabinet samen te werken, maar ook al zou hij die uitspraak terugnemen, dan nog verzet elke vezel in mijn lijf zich tegen samenwerking.”

Hoopt u niet stiekem op een tweestrijd tussen de VVD en de PVV? U mag dan waarschijnlijk ook op veel linkse steun rekenen...

„Dit is puur Haags gedoe. Dit is waarom mensen zo’n hekel hebben aan politiek, het wie tegen wie.”

Het maakte u wel twee keer premier.

„Ik vind het Haags gedoe. Hoe de campagne loopt, dat zien we allemaal wel. Er is een stille, optimistische meerderheid die de kracht van Nederland ziet en die niet wil dat in de politiek en op tv alle aandacht alleen maar uitgaat naar dat pessimisme van Wilders. Mensen weten ook dat we leveren als het gaat om essentiële zaken als het land veilig houden, internationaal op de kaart zetten en de economie. Mensen weten dat ik, en de VVD, dat kan. Ik heb hele sterke ideeën over wat er moet gebeuren met ons land. Daar wil ik met Nederland over in gesprek. Ik wil de stem van de stille meerderheid zijn.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef: :sly7: :sly7: ja, ja...
Ik kon het niet opbrengen om nog verder in de spoiler te lezen. Deze man - Rutte - is knettergek! Toch is hij heel erg intelligent beweren gladgeschoren tongen. Daar weleens over nagedacht? OK, ik ben anders. Ik zou mij kapot schamen als Rutte. Maar ik ben Hans van de M. en geen Rutte. Gelukkig maar. Ik zou mij zeer onbehaaglijk voelen. Is dat zo? NEE! Want anders gooi ik mijn eigen geloofsruiten in waar het mijn overtuiging betreft dat de mens geen vrije wil heeft. Ieder mens is uniek. Vandaar al dat geweld en altijd maar weer oorlog. Nu we dit weten, wat let ons dan om voor Wilders te stemmen die tenminste het lef heeft eerlijk te zijn en de islam de duimschroeven aandraait. Voor mij gaat dat niet ver genoeg. Mercator attendeerde ons er al eerder op dat islam niks voorstelt zonder moslims. Die moeten dan ook van ons beschavingstoneel verdwijnen omdat zij ons bij herhaling - al sinds duizend jaren - voor de voeten lopen. En dat kost Europa bakken vol geld. Want wie onze kenniseconomie en beschaving voor de voeten loopt is niet bereid zich te veranderen noch aan te passen aan de geneugten van de vooruitgang.

Moslims kiezen voor stilstand, ergo achteruitgang. Zij maken steevast propaganda voor de terugkeer naar hun achterlijke oorspronkelijke heidense habitat, de woestijngebieden van de door hun tot in de hemel geprezen Arabische woestijnrover, pedofiel, haatzaaier, sadist en koppensneller Mohammed.

Weg met islam! Weg met mohammedanen! Weg met hen uit onze kennisbeschaving!

Waarom nou toch zo onvriendelijk? Ik ben helemaal niet onvriendelijk. Ik bedoel immers: WEG MET PARASIETEN! En wie lust er nu pap van parasieten? Ook al worden zij door de linkse Gutmenschen met alle egards bejegend, vertroeteld en in stand gehouden. Het ongebreidelde fokgedrag van moslims garandeert binnen een kort tijdsbestek een oplossing voor het Europese integratievraagstuk. Een meerderheid van aan de historische oversekste pedofiele roverhoofdman Mohammed verwante trawanten, zal Europa veranderen en terugwerpen in de tijd. Eens kijken hoe het dan verder zal gaan met onze kenniseconomie . . . Zullen wij met z'n allen die dan leven, nog steeds bereid zijn het parasietengedrag van moslims te tolereren? Ik denk aan het ex-communistische systeem. Een van bovenaf opgelegde dwangeconomie. De afloop is ons bekend. Dus . . . ach . . . komt tijd komt raad, komt de oplossing als vanzelf. Laat dat maar gerust aan de Tijdgeest over. De natuur laat zich niet dwingen. Maar ondertussen . . . Dat is ONS probleem. In maart volgend jaar kan er weer gestemd worden. Op de PVV van Wilders bijvoorbeeld. Voor de broodnodige verandering en rust in het Capitool van onze beschaving.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 19172
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Mark Rutte

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Bij de vorige verkiezingscampagne ging dit mis. „Duizend euro voor werkend Nederland, niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en geen geld meer naar de Grieken. Laat ik daar volstrekt helder over zijn: ik zeg daar sorry voor”, aldus Rutte vandaag in De Telegraaf.
Dus nu gaat er opnieuw geld naar de Grieken, zo begrijp ik die sorry van Rutte toch. Wel makkelijk, de boel laten rotten, achteraf even sorry zeggen en klaar is kees.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6557
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Mark Rutte

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:
Ariel schreef:Bij de vorige verkiezingscampagne ging dit mis. „Duizend euro voor werkend Nederland, niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en geen geld meer naar de Grieken. Laat ik daar volstrekt helder over zijn: ik zeg daar sorry voor”, aldus Rutte vandaag in De Telegraaf.
Dus nu gaat er opnieuw geld naar de Grieken, zo begrijp ik die sorry van Rutte toch. Wel makkelijk, de boel laten rotten, achteraf even sorry zeggen en klaar is kees.
:tempted: Als Rutte het kan uitleggen, moet hij dat gewoon doen en dan moet hij geen sorry zeggen. Als hij het daarentegen niet kan uitleggen - vergissen is menselijk nietwaar - hoort zijn sorry gepaard te gaan met aanpassingen in het beleid. Heeft Rutte trouwens ook sorry gezegd voor het niet gehoorzamen aan de referendumwet? Waarschijnlijk niet, want dat kan hij elk moment in orde maken en dat wil hij niet.

:cry: Maar ja, zolang Rutte populairder is dan andere kandidaten kan hij zich dit in eigen ogen kennelijk veroorloven. In een democratie krijgt het volk de regering die het verdient.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ali Yas schreef: :cry: Maar ja, zolang Rutte populairder is dan andere kandidaten kan hij zich dit in eigen ogen kennelijk veroorloven. In een democratie krijgt het volk de regering die het verdient.
Ik heb toch zo mijn twijfels. Tenslotte is dit niet een soort Turkijestan met ene Rutte Erdogan aan het rubberen roerwiel. Het domme volk heeft al genoeg verdiend aan verkeerde politici. Eigenlijk kan het volk daar weinig aan doen, want politiek is nu eenmaal smerig. Maar er gloort licht aan de vervuilde horizon. Volgend jaar kan men op Wilders stemmen. Moeten we wel wat lef voor tonen. Ik vermoed dat het CDA hoge ogen gaat gooien ten koste - terecht - van de VVD. Ik zeg niet dat het CDA niet smerig is - denk nog eens terug aan de periode Balkenende en het enthousiasme van deze minister-president om met een hand op de buik van de Britse socialist Blair, Irak de vernieling in te helpen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6557
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Mark Rutte

Bericht door Ali Yas »

'Hans van de Mortel' schreef:denk nog eens terug aan de periode Balkenende en het enthousiasme van deze minister-president om met een hand op de buik van de Britse socialist Blair, Irak de vernieling in te helpen.
Dat was onnozel, maar misschien toch wel goedbedoeld. Een beetje. Tenslotte is democratie beter dan een dictator, nietwaar? Jammer alleen dat democratieën in moslimlanden niet werken, maar wist Jan Peter veel? Dat heeft hij op school natuurlijk niet geleerd.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Mark Rutte

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ali Yas schreef:Tenslotte is democratie beter dan een dictator, nietwaar?
Wat moet ik eigenlijk met het begrip democratie? Daar veeg ik mijn ontblote zitvlak mee af. Vrijheid van pers en meningsuiting. DAAR GAAT HET MIJ OM. En democratie is geen garantie voor een betere dictator! :thinking: [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Plaats reactie