DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Aan deze uh :redface2: dit Turken duo kunnen we nog veel lol beleven. Gênant debuut ex-PvdA'ers
„Deze wetsvoorstel, uh dìt”

Een wet die eisen stelt aan de taalkennis als voorwaarde voor het krijgen van bijstand, daar zijn Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu, sinds dinsdag in de Tweede Kamer als Groep Kuzu/Öztürk, helemaal tegen. Dat lieten ze weten ook.

De Groep vroeg meteen om hoofdelijke stemming over de wet. Kuzu legde ook een stemverklaring af, omdat hij de wet niet eerlijk vindt: „Daarom zullen wij tegen deze wetsvoorstel stemmen. Uh dìt.” Het voorstel werd niettemin met 105 stemmen aangenomen.

Öztürk en Kuzu werden vorige week uit de PvdA gezet nadat zij openlijk kritiek hadden geuit op het integratiebeleid van PvdA- minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken).

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Kuzu en Oztürk verzamelen ideeën

De Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Oztürk, de ex-PvdA'ers die een nieuwe politieke beweging willen vormen, gaan de komende tijd ideeën verzamelen. Iedereen die „voor verdraagzaamheid, toleratie, acceptie en verbinding is”, kan die ideeën aandragen via e-mail.

Dat heeft fractievoorzitter Kuzu van de Groep Kuzu/ Oztürk dinsdag gezegd. Eigen, concrete standpunten noemden ze nog niet. Wel benadrukten ze dat ze „openlijk” willen opkomen voor alle mensen in Nederland. „Of het Surinaamse Nederlanders zijn, Marokkaanse Nederlanders of Turkse Nederlanders, dat maakt ons niets uit”, aldus Kuzu. De twee zeggen te zullen staan voor iedereen die vindt dat Nederland „verrechtst, verruwt en verhardt”.

Vorige week donderdag kwam het tot een breuk tussen Kuzu en Oztürk en de PvdA-fractie. De twee waren het niet eens met het integratiebeleid van PvdA-minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Nadat ze uit de fractie waren gestapt, zeiden ze dat de partijtop hen monddood wilde maken. Door daarna met „emmers met modder te gooien naar ons, heeft men opnieuw geprobeerd ons monddood te maken”, stelde Kuzu dinsdag.

„Men wil tornen aan onze geloofwaardigheid. De PvdA-top lijkt daarmee op een omgekeerde wasstraat. Je gaat er schoon in, je komt er besmeurd uit als je niet doet wat ze van je eisen”, zei Kuzu. Volgens hem zijn er al heel veel vragen binnengekomen over hun nieuwe beweging. „Wij zullen samen met collega ztürk de komende periode een nieuwe frisse wind laten waaien door deze Kamer”, kondigde hij aan.

bron
Een ieder van ons die goede ideeen kan aandragen voor dit uh...deze twee Turken moet dat niet nalaten. Kom op mensen. Denk na, en help Kuzu en Oztürk de winter door.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Ze gaan er vol tegen aan, onze Turken Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk . Ze begrijpen er niks meer van. Heeft Nederland een acceptatieprobleem vragen ze zich boos af?
Turkse ex-PvdA'ers ongerust over EO-onderzoek

De Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk willen van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken weten wat hij van een onderzoek vindt dat is uitgevoerd in opdracht van de Evangelische Omroep. Daaruit komt naar voren dat de meeste Nederlanders nauwelijks contact hebben met moslims en dat 60 procent zich door ontwikkelingen in de moslimwereld bedreigd voelt.

Kuzu en Öztürk, beiden van Turkse afkomst, stapten vorige week uit de PvdA na een conflict over het integratiebeleid van hun partijgenoot Asscher. Ze verweten de minister dat hij te kritisch is over conservatief-religieuze Turkse organisaties in Nederland.

De twee zijn een eigen fractie begonnen. Hun schriftelijke vragen aan Asscher zijn de eerste die ze in hun nieuwe functie stellen.

Kuzu en Öztürk willen van Asscher weten of uit het EO-onderzoek niet blijkt dat dat zijn integratiebeleid faalt. Ook vragen ze of „Nederland een acceptatieprobleem heeft”.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Mahalingam »

En zo wordt het tijd voor een ander EO onderzoek:
Hoeveel kontakten Moslims hebben met ongelovigen en inboorlingen.
En of zij soms een acceptatie probleem hebben.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

En de eerste Kamervragen van Kuzu en Öztürk zijn voor...!!!!!!

De recente PvdA-bom barstte rond twee Turkse Kamerleden die zich niet konden vinden in de 'uitsluitingspolitiek' van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA). U mag raden aan wie de eerste schriftelijke Kamervragen van het tweetal zijn gericht.

Het zal niemand verbazen dat de eerste schriftelijke vragen van de kersverse splinterpartij Kuzu/Öztürk gericht zijn aan minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA).

Toen de minister zich tegen de Turkse organisaties in Nederland keerde, barstte de bom: de Kamerleden Kuzu en Öztürk wilden niet langer bij de PvdA blijven en gingen gebroederlijk verder als tweemanspartij.

Een recent onderzoek naar moslims in Nederland is de aanleiding voor het tweetal om zich voor de eerste keer te laten horen. Volgens de Evangelische Omroep (EO), die een onderzoek naar contact tussen moslims en niet-moslims liet uitvoeren, willen de twee Kamerleden graag van Asscher horen wat hij van dit onderzoek vindt.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de meeste Nederlanders niet of nauwelijks contact hebben met moslims en dat de meerderheid hier ook niet voor open staat. Kuzu en Öztürk willen van Asscher weten of hij vindt dat dit onderzoek aantoont dat zijn integratiebeleid faalt. Ook vragen ze de minister of Nederland 'een acceptatieprobleem' heeft.

Asscher zelf was donderdagavond op een bijeenkomst met religieuze en niet-religieuze groepen in Den Haag. 'De vrijheid die we in Nederland hebben, kan alleen blijven bestaan als je elkaar respecteert,' zei de minister.

Onder de deelnemers aan de ontmoeting waren rabbijn Awraham Soetendorp, jongerenimam Yassin Elforkani en algemeen secretaris Klaas van der Kamp van de Raad van Kerken in Nederland. Ook het Humanistisch Verbond en jongeren met diverse achtergronden waren vertegenwoordigd.

Volgens Asscher was het gesprek nodig na de reeks van incidenten met een religieuze achtergrond die de afgelopen tijd plaatsvonden, zoals de gewelddadige confrontatie in de Schilderswijk tussen voor- en tegenstanders van de terreurbeweging IS. Ook onderzoeken, zoals die van de EO, tonen volgens de minister aan dat de 'spanning' tussen verschillende groepen in Nederland moet worden weggenomen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8157
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door xplosive »

Die spanningen kunnen alleen worden weggenomen als moslims ex-moslims worden, tenzij moslims zich extreem veel verdraagzamer gaan opstellen, maar ik zie dat niet gebeuren aangezien dat in strijd is met de Koran. En kan een moslim die de Koran verloochent eigenlijk nog wel in alle redelijkheid een moslim genoemd worden? Mij lijkt van niet.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Ook een moslim Turk in net pak is een slaaf van Allah

Bericht door Hans v d Mortel sr »

xplosive schreef:Die spanningen kunnen alleen worden weggenomen als moslims ex-moslims worden, tenzij moslims zich extreem veel verdraagzamer gaan opstellen, maar ik zie dat niet gebeuren aangezien dat in strijd is met de Koran. En kan een moslim die de Koran verloochent eigenlijk nog wel in alle redelijkheid een moslim genoemd worden? Mij lijkt van niet.
Ik wist het ruim veertig jaar geleden al. De afstand tussen de verheven achterlijkheid van de islam versus onze kennisbeschaving anno 2014 bedraagt ruim 1400 jaar. Moslims willen niet afwijken van het bedenkelijk vastklampen aan hun islamitische 'wijsheid' vanuit de primitieve achterlijke zandbak oase. :sheik:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Twee Turks-Nederlandse Kamerleden vertellen over hun breuk met de PvdA. Hoe kwam die tot stand? 'Ik zei tegen Diederik: zo werkt dat niet, zonder fractiebesluit. Werd hij weer kwaad.'

Dit lijkt me een gevalletje linkse karma. Niet de PVV maar de PvdA wordt door de slijk gehaald. Ben benieuwd of de partij en hun aanhangers dit nu ook leuk vinden.
Groep Kuzu/ Öztürk hangt PvdA-was buiten

In de fractie van de PvdA wordt openlijk gespeculeerd over de vraag wanneer fractieleider Diederik Samsom plaatsmaakt voor Lodewijk Asscher, de minister van Sociale Zaken.

Dat zeggen Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu zaterdag in de Volkskrant. De twee werden recent uit de PvdA gezet nadat zij openlijk kritiek hadden geuit op het integratiebeleid van Asscher en zitten nu met zijn tweeën als 'Groep' in de Tweede Kamer.

De mannen, die een Turkse achtergrond hebben, voelen zich volop geïntegreerd, maar „Wij hebben ons nog nooit zo Turk gevoeld als door het optreden van de PvdA-top.” Kritiek wordt volgens de twee door die top uitgelegd als wantrouwen. Maar de rel ontstond volgens de Groep ook doordat Samsom „naar buiten toe de fractievoorzitter wilde uithangen die twee dwarse, kritische Kamerleden in een hok kon stoppen.”

De twee hebben ook stevige kritiek op PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. „Marcouch heeft een knopje. Als de fractietop daarop drukt, speelt hij het bandje af van de partijtop en gaat hij Asscher verheerlijken.”

Een woordvoerder van de PvdA-fractie laat het ANP weten „dat het verhaal van onwaarheden aan elkaar hangt” en dat opmerkingen van Kuzu en Öztürk in het interview „geen juiste weergave zijn van wat er gebeurd is.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Meer roddels in de Elsevier.
Öztürk en Kuzu werden naar eigen zeggen onder maximale druk gezet om hun vertrouwen uit te spreken in Asscher. Hun kritiek op het integratiebeleid zou schade toebrengen aan het profiel van de minister van Sociale Zaken, zeggen de twee ex-PvdA'ers tegen de Volkskrant.

Volgens Kuzu en Öztürk wil Asscher zich met integratie opnieuw profileren. 'De strijd tegen werkloosheid leverde Asscher weinig op, hij zoekt een nieuw profiel,' zegt Öztürk. 'Als wethouder in Amsterdam dronk hij veel thee in de multiculturele samenleving. In Den Haag moet hij een stevig imago krijgen om electoraal wat te redden.'

Binnen de fractie wordt door medewerkers gezegd dat fractieleider Samsom een speelbal is geworden van Asscher, maar Samsom zou dat niet in de gaten hebben.

'Er wordt in de fractie volop openlijk gespeculeerd: wanneer gaat Asscher het overnemen van Diederik, voor of na de provinciale verkiezingen in maart? Blijft het kabinet dan wel zitten?'

Voor het fractieberaad waarin werd besloten dat Kuzu en Öztürk de fractie zouden verlaten, waren er al botsingen tussen de twee Kamerleden en Samsom.

Later werd ook partijvoorzitter Hans Spekman erbij gehaald. 'Die probeerde ons uit elkaar te spelen. Uiteindelijk zat er niets anders op dan de fractie bij elkaar te roepen. Wij wilden van iedereen horen hoe ze ertegenover stonden,' zegt Kuzu.

Tijdens het beraad was de fractie verdeeld in drie groepen. Er was de 'verrechtste groep' onder leiding van vicefractievoorzitter Martijn van Dam. Zij wilden dat Kuzu en Öztürk de fractie direct zouden verlaten. Er was een kritische middengroep, die zei: 'Teken, zand erover en we gaan verder.' De derde groep bestond uit de 'verbinders'.

Öztürk en Kuzu gaan ook in op de rol van Ahmed Marchouch. Volgens Öztürk zitten hij en Marcouch 'precies op één lijn' wat betreft hun houding ten opzichte van allochtonen en de kijk op de islam. 'Maar hij zei altijd: je moet het een beetje stiekem doen, onderhuids, je moet het niet openlijk doen.'

Niet geheel verrassend, maar de PvdA zegt dat het verhaal van Kuzu en Öztürk 'vol onwaarheden aan elkaar hangt'. Fractiesecretaris Khadija Arib laat weten dat er geen basis was voor een verdere samenwerking, omdat Kuzu en Öztürk op geen enkele manier wilden laten weten dat zij Asscher steunden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Mahalingam »

Hoe is het tot nu toe gegaan met politiekers die hun partij verlaten en een eigen partij beginnen?
Wel, als ze niet de vuile was buiten hangen, niet aan nestbevuiling doen, zich niet afzetten tegen hun oude kameraden, dan maken ze een kans.
Maar als ze dat wel doen dan krijgen ze geen poot aan de grond bij de kiezers. Ze zijn onfrisse figuren.
Dit mechanisme kan wel in het voordeel van de twee Turken werken. Ze zijn opeens de strijdbare voorhoede (die het toch maar fraai weet te zeggen) voor de reli-Turken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Mahalingam »

En er is onderzoek gedaan naar hoe de keizer er tegenaan kijkt. Het resultaat verbaast mij totaal niet.
Peiling: zetelroof vooral vanwege salaris
DEN HAAG - De meeste kiezers geloven niet in de oprechte motieven van Tweede Kamerleden die hun zetel houden nadat ze uit hun fractie zijn gestapt. Zij denken dat het deze Kamerleden vooral te doen is om hun salaris te behouden of om hun voormalige partij een hak te zetten. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Ipsos onder 1157 stemgerechtigden.[...]
En hoe ziet de toekomst voor de afgesplitsten eruit?
De meerderheid van de kiezers verwacht dat partijen die zich afsplitsen geen lang leven beschoren is. 55 procent denkt dat ze bij de volgende verkiezingen zelden genoeg stemmen halen om terug te keren.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2337 ... is___.html
Ik las ook ergens dat alle zetelrovers bij elkaar niet voorkeurstemmen hebben voor 1 zetel.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Mahalingam »

En ook de SP, in de figuur van Sadet Karabulut, kaart de Turkse invloed aan.
Dat doet hij al heel lang want hij is van de seculiere socialistische/Marxistische Turkse Arbeiderspartij afd. Nederland.
Asscher moet de Turkse ambassadeur in ons land aanspreken op deze "ongewenste beïnvloeding". Dat heeft SP-Kamerlid Sadet Karabulut vandaag gezegd bij de behandeling van Asschers begroting, meldt het ANP.

Het Kamerlid stelt dat de Turkse overheid "al decennia bezig is de grip op Turken in Nederland te verstevigen". De minister moet daar tegen optreden, maar hij is veel te naïef, aldus Karabulut.
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... rkije.html

Wat momenteel een beetje in de luwte staat is de Lange Arm van de Koning van Marokko, Mo6. Meestal komt het tegengeluid van het Kommitee van Marokkaanse Arbeiders in Nederland.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6811
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ali Yas »

Nederland neemt het zo natuurlijk totaal niet op voor de Marokkanen en Turken die voluit Nederlander willen worden.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Kuzu en Oztürk willen af van 'allochtoon'

De termen allochtoon en integratie moeten verdwijnen. Om begrip te kweken voor de tegenstanders van Zwarte Piet moet er een museum over het Nederlands slavernijverleden komen. De Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Oztürk zeggen dat in een interview met Nu.nl. De twee, van Turkse komaf, stapten enkele maanden terug uit de PvdA na een conflict over integratie. Sindsdien vormen ze een onafhankelijke fractie. Maandagmiddag presenteren ze hun partijprogramma.

Volgens Kuzu en Oztürk worden allochtonen „gecriminaliseerd”. „Deze groep heeft jarenlang van de politiek te horen gekregen een probleem te zijn, crimineel te zijn, terrorist te zijn. Terwijl het overgrote deel daar niets mee te maken heeft. Daardoor voelen zij zich tweederangsburgers. Omdat wij streven naar een democratische rechtstaat op basis van gelijkwaardigheid van ras en religie, schaffen wij de term 'allochtoon' en 'integratie' af.”

bron
Hi Kuzu... icon_wave.gif Hi Oztürk. Wat een goeie ideeen hebben jullie. Top. En vertel eens mannen waar vervangen we deze woorden door. NederTurk , NederMarok, of misschien NederSyrier....
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Mahalingam »

Stelletje rancuneuze pestkoppen.
"...een museum over het Nederlands slavernijverleden komen. "
En waar moet dat museum volgens hun komen? In het oude Ministerie van Koloniën.
En wie zitten daar nu in? De PvdA met hun bedoening.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Stelletje rancuneuze pestkoppen.
"...een museum over het Nederlands slavernijverleden komen. "
.
En is daar in dat museum dan ook aandacht voor het slavernij verleden van Islam? Ik vermoed dat de heren dat vergeten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Erg orgineel zijn de Turken,allochtonen sorry..Nederlanders Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu niet. Ze hebben hun partij DENK genoemd, en laat die naam en logo nou al bestaan. Die naam gebruikt het Friese GGZ al. De Friezen zijn not amused, en ze schrijven boos...
Politieke beweging Kuzu en Öztürk maakt inbreuk op naam en logo Denk van GGZ Friesland
Afbeelding
Persverklaring

Oud-PvdA Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk hebben op 9 februari hun nieuwe partij ‘Denk’ gepresenteerd. De politici hebben een naam gekozen die identiek is aan onze naam Denk, onderdeel van GGZ Friesland. Bovendien hebben ze een logo gekozen dat ook qua kleurgebruik en typografie opvallend veel gelijkenissen toont met het logo van Denk basis-GGZ.

Denk biedt mensen met lichte en matig-ernstige psychische klachten behandeling binnen de generalistische basis GGZ . Denk is sinds augustus 2010 een geregistreerde merknaam van GGZ Friesland. Niet alleen binnen Friesland is Denk een bekende naam, ook buiten Friesland heeft Denk veel bekendheid gekregen met bijvoorbeeld de virtual reality therapie. Bij Denk Basis GGZ bieden we als enige instelling in Nederland een duale behandeling met behulp van virtual reality. De virtual reality behandeling wordt in twee vormen aangeboden: bij Denk in de behandelruimte met behulp van de Oculus Rift en gewoon thuis, met behulp van de Google Cardboard. GGZ Friesland waar Denk een onderdeel van is, biedt een volledig en gevarieerd aanbod aan mensen met (ernstige) psychische problemen en psychiatrische stoornissen.

Via deze verklaring laten Denk en GGZ Friesland weten geen enkele binding te hebben met deze politieke partij en hier ook niet mee geassocieerd te willen worden. Het is niet acceptabel dat deze politieke partij heeft gekozen voor de naam die wij met Denk al jarenlang voeren. Ook het gebruik van dit opmerkelijk gelijkende logo is niet aanvaardbaar. De associatie die ontstaat met de politieke partij, is schadelijk voor ons imago.

Wij zijn van mening dat de nieuwe partij inbreuk maakt op onze merk- en handelsnaamrechten op “Denk”. Indien de nieuwe partij haar naam en logo niet wijzigt, ziet GGZ Friesland zich genoodzaakt juridische stappen te ondernemen tegen dit gebruik van de naam en het beeldmerk van Denk door de heren Kuzu en Öztürk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Hier hun logo in het groot. Denk is Turks voor 'evenwicht'

Ik wil die dat politiek manifest zo graag lezen

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Ai, ai !!!!!! :emm2: Wat deze twee onderstaanse allochtonen ook graag willen.

Afbeelding
Er moet een register komen van racistische uitingen op internet, gekoppeld aan de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Mensen die in dat register staan, zouden geen baan bij de overheid mogen krijgen. Dat zeggen oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk in een interview met NRC Handelsblad. Ze presenteren vandaag hun nieuwe politieke partij, genaamd Denk.

Met het ‘R-register’ willen Kuzu en Özturk de overheid “zuiveren van racisten”. Öztürk: “Je kunt een unit ontwikkelen bij de politie die screenshots maakt van racistische uitingen op sociale media, zoals de cyberpolitie nu al kinderlokkers op internet opspoort. Als iemand dan solliciteert bij de overheid, kun je zien wat hij allemaal heeft gezegd op Twitter en Facebook.” De Kamerleden benadrukken dat ze “geen politiestaat” willen en dat ze het idee nog verder moeten uitwerken.

Lees hier meer
Daarnaast moet in elke gemeente een monument voor arbeidsmigratie komen, moet het vak ‘migratiepolitiek’ verplicht worden op elke middelbare school, met Arabisch, Turks en Chinees als keuzevakken
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Ariel »

Presentatie partijprogramma :smile7:

Vergeet niet om te kijken.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Manon »

Dus ze hebben hun eigen Denk en eigen Denklogo helemaal zèlf gevonden en dat is nu per toeval bijna exact hetzelfde als de naam en logo van een vereniging voor psychiatrische patienten? :roll:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door King George »

Afbeelding
Links het logo van GGZ Friesland, rechts dat van de nieuwe partij Denk.
Foto: GGZFriesland.nl


ma 09 feb 2015, 16:27

GGZ Friesland boos op Kuzu en Öztürk


Van onze redactie
LEEUWARDEN - GGZ Friesland wil juridische stappen ondernemen tegen de nieuwe politieke partij van de Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk. De Turkse ex-PvdA’ers willen verder onder de naam ’Denk’, maar die naam is bij de instelling al in gebruik als onderdeel voor hulp aan mensen met lichte en matig-ernstige psychische klachten.

„Het is niet acceptabel dat deze politieke partij heeft gekozen voor de naam die wij met Denk al jarenlang voeren. De associatie die ontstaat met de politieke partij, is schadelijk voor ons imago”, schrijft GGZ Friesland in een verklaring. „Bovendien hebben ze een logo gekozen dat ook qua kleurgebruik en typografie opvallend veel gelijkenissen toont met ons logo."

Juridische stappen
Volgens de Friese geestelijk hulpverleningsorganisatie maakt de nieuwe politieke partij van de twee ex-PvdA’ers inbreuk op de merk- en handelsnaamrechten op “Denk”. De instantie uit Leeuwarden zegt de naam al in augustus 2010 te hebben geregistreerd als merknaam en voelt zich ’genoodzaakt’ om juridische stappen nemen indien de partij haar naam en logo niet wijzigt. GGZ Friesland staat vanwege ’juridische overwegingen’ de pers niet te woord.

Kuzu en Öztürk hadden de fout gemakkelijk kunnen vermijden door even op de site van het Benelux Office for Intellectual Property te kijken.

'Geld kan beter naar zorg'
Kuzu en Öztürk, die de site nldenk.nl gebruiken, vinden het „jammer dat een geestelijke gezondheidsinstelling zich bezig moet houden met merkbeleid, reclame en dure advocaten”. GGZ Friesland kan het geld beter besteden aan cliënten in de geestelijke gezondheidszorg, aldus Kuzu. Zijn beweging wil de gezondheidsinstellingen en de zorgbehoevenden „in geen geval” benadelen. Kuzu wijst er in een schriftelijke reactie verder op dat Denk andere doelstellingen heeft dan GGZ Friesland en bovendien een landelijke politieke beweging is. „Wij gaan graag met iedereen het gesprek aan.”

Saillant detail is dat Kuzu zelf bij de PvdA zijn portefeuille geestelijke gezondheidszorg moest neerleggen omdat hij figureerde in een Turkse reclamespot voor een bureau dat bemiddelt in het afsluiten van zorgverzekeringen.De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door Mahalingam »

Ik denk dat die Friese "Denk" geen poot heeft om op te staan.
Ik zie dat hun merk valt onder
Kl 35 Reclame; publiciteit; beheer van commerciële zaken ...
Kl 44 Medische diensten, tevens in het kader van eerstelijns (para)medische zorg...
Kl 45 Persoonlijke en maatschappelijke diensten verleend door derden om aan individuele behoeften te voldoen;

En dat beeldmerk? De kleur is hetzelfde, het lettertype is anders. (zie de 'd'.)
En dan een rondje onder of twee rondjes boven. Dat is niet hetzelfde.
Er is wat verwarring.
Dit is de Friese Denk:
Afbeelding

De vraag is: kan er verwarring komen? Het lijkt mij niet.
Creatieve fantasie? Kapen en kidnappen: dat doen de Mohammedanen al 1400 jaar.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Bericht door King George »

De tovertrucs van Kuzu en Öztürk

Door: Nadia Ezzeroili 11 februari 2015, 10:30 58

Een simsalabim verdwijntrucje uithalen met de woorden 'allochtoon' en 'integratie' en dan *poef* weg al die vervelende discussies in de maatschappij.

Magiërs Tuhanan Kuzu en Selcuk Öztürk hopen het met hun nieuwe politieke partij Denk voor elkaar te krijgen. Klinkt sympathiek. Maar Kuzu en Öztürk toveren niks weg en trekken gewoon weer hetzelfde konijn uit de hoed: groepsdenken. De presentatie van Denk liet zich in lulligheid alleen door de campagne van Rita Verdonk en haar Trots op Nederland overtreffen.

Zoals velen kende ik de geroyeerde ex-PvdA'ers Kuzu en Öztürk ook van een eerder incident, toen Kuzu afgelopen november tijdens een verhitte discussie zijn fractiegenoot Achmed Marcouch vervloekte. 'Moge Allah je straffen!', riep hij toen. 'Doodeng', zei Diederik Samsom over die verwensing. Dat was toen relevant nieuws voor de bladen: tovenaar Kuzu die een beroep deed op bovennatuurlijke krachten en Samsom die sidderend in een hoekje wachtte op de toorn van Allah. 'Als ik godverdomme had gezegd, zou het niet op de voorpagina staan', mopperde Kuzu later.

Arme Kuzu. Zou hij Mehmet Sahin nog kennen? Die Turkse Nederlander uit Arnhem, de jongerenwerker? Maart 2013 ging Sahin voor een tv-programma met enkele Turks-Nederlandse jongens uit zijn wijk in gesprek over Anne Frank, maar de blagen zaten vooral antisemitische ranzigheid uit te kramen. Toch waren het niet de jongens die op hun donder kregen van de gemeenschap, nee, het was Sahin die moest boeten omdat hij de vuile was buiten hing.

Waar was Kuzu toen Eroglu een giftige lastercampagne begon tegen Sahin? Had hij het te druk met positieve signalen sjouwen naar Den Haag om de PvdA-fractie tevreden te houden?

Nog geen vijf maanden daarvoor had Kuzu een bezoekje aan een Arnhems wijkcentrum gebracht om met belangenclubjes en wijkbewoners het islamitische offerfeest te vieren. Volgens een jubelend verslagje op habergelderland.nl zou Kuzu de 'positieve signalen uit Arnhem meenemen naar Den Haag en met zijn collega's delen'. Op de tweede en derde foto zit hij naast plaatselijke moskeevoorzitter Veysel Eroglu. Diezelfde Eroglu verklaarde, nadat Mehmet Sahin nota bene een paar dagen moest onderduiken, dat de jongerenwerker 'psychologische problemen' heeft en toe is aan 'behandeling'.

Het zou me niet verbazen als Sahin tegenwoordig inderdaad te kampen heeft met psychologische problemen. Belasterd, getreiterd en uiteindelijk geëxcommuniceerd door een gemeenschap waar je eerder intensief contact mee had: als je niet minstens slapeloze nachten krijgt van zo'n heksenjacht, dan moet je mentale welzijn een stalen pantser hebben. Zelfs zijn gezin werd niet ontzien. Nu woont Sahin elders, waar hij op straat geen 'hoerenzoon' of 'jodenspion' naar zijn hoofd geslingerd krijgt.
Waar was Kuzu toen Eroglu een giftige lastercampagne begon tegen Sahin? Had hij het te druk met positieve signalen sjouwen naar Den Haag om de PvdA-fractie tevreden te houden? Want misschien had hij zijn aanzien en autoriteit een beetje kunnen inzetten om voor de verschoppeling op te komen.


Of kan iemand als Sahin hem gewoon geen zak schelen en hoeven we zijn Denk-praatjes over 'verdraagzaamheid' en 'tolerantie' dus niet zo serieus te nemen?


de Volkskrant
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Toet toet boing boing, Peppi en Kokki, Kokki en Peppi

Bericht door King George »

Kuzu en Ozturk willen genocide op Groningers
Afbeelding Alle Groningers opgerot en de gaskraan wijd open. Dat is in het kort het beleid van de nieuwe "beweging" Denk.nl inzake het door aardbevings geplaagde Groningen. De uit de PvdA gewieberde Erdogan-kabouters Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk pleiten voor een massale volksverhuizing uit de noordelijke provincie Groningen, om vervolgens Stad & Ommeland terug te geven aan de natuur. De gaskranen van de NAM gaan wijd open, en terwijl Groningen wegzakt en instort vangt Den Haag nog snel even een miljoenmiljard aan gasbaten. "Herstel en preventief versterken is natuurlijk voor bewoners een drama', zegt Kamerlid Öztürk van DENK. 'Daarom zeggen wij: niet doormodderen op de huidige weg, maar durf een totaal ander pad in te slaan.". Daarom moeten Groningers op de trein naar Westerbork gezet worden om ergens in een krimpgemeente in Drenthe een nieuw bestaan op te bouwen. 'Door de komst van de nieuwe bewoners, kunnen bewoners van krimpdorpen hun noodzakelijke voorzieningen veilig kunnen stellen, zoals scholen en postagentschappen', meent Öztürk in een onthullend interview met RTV Noord. De plannen worden morgen door het komische duo Denk.nl gepresenteerd tijdens het Gasdebat in de Tweede Kamer. Hoeveel woedende Groningers met John Deere-trekkers naar het Binnenhof komen om deze door Femke Halsema geïnspireerde dwaallichten aan hun hooivorken te spietsen is nog onbekend. Hup Grun!


GeenStijl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie