DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Zwartmeer » Wo Sep 07, 2016 9:44 pm

King George schreef:Noem het maar verbinden wat deze handenschudweigeraars hebben bedreven! DENK is toch de partij van verbinden?

Moet ik nou weer de eerste zijn die het opmerkt dat er met dit handschud-weigeren een bevriend staatshoofd beledigd wordt?
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71960
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Ariel » Do Sep 08, 2016 8:59 am

Weigering hand Netanyahu ’goedkope publiciteitsstunt’

De Turkse PvdA-afsplitser Kuzu heeft opzichtig publiciteit vergaard door de Israëlische premier Netanyahu expres geen hand te geven. Bij de rest van het parlement heerst er gêne; wie geen minimale beleefdheid kan opbrengen, kan beter wegblijven.

Kuzu maakte van het incident een heel nummer. Het filmpje met de geweigerde handdruk plaatste hij trots op Facebook, wat hem op jubelende reacties kwam te staan van zijn veelal islamitische fans. Dat hij bij zijn ’heldendaad’ een button droeg met de Palestijnse vlag, kon eveneens op bijval rekenen. „Ik hou van u.” En: „Moge Allah u beschermen tegen het kwade.” Netanyahu leek verder geen acht te slaan op het incident. Hij wist niet waarom hem een hand was geweigerd, zo zei hij desgevraagd. „Dat moet je aan hem vragen.”

Andere Kamerleden voelen ongemak om te reageren. „We willen niet meewerken aan deze goedkope publiciteitsstunt van deze heren”, zegt een woordvoerder van VVD-fractieleider Zijlstra. PvdA-leider Samsom denkt er ook zo over.

CDA-leider Buma wil wel een signaal afgeven. „Het is een Kamerlid onwaardig om je zo te gedragen bij de ontvangst van een premier.” Wie het oneens is, mag dat zeggen in Nederland, vindt Buma. „Maar de norm is wel dat we elkaar met respect behandelen, en dus geef je iemand een hand. Het lijkt er vandaag de dag wel op alsof sommige politici denken dat ze alles kunnen maken zolang ze er het nieuws er maar mee halen.”

SP-Kamerlid Van Bommel vond het maar een rare actie van Kuzu. „Ik weet natuurlijk dat het in de islamitische cultuur vaker voorkomt dat mensen elkaar geen hand geven. Maar als je iets wilt bereiken, als je net als ik vrede wilt in het Midden-Oosten, dan moet je op z’n minst praten met degene die erover gaat. Dan gelden de regels van het diplomatieke verkeer, dus geef je iemand een hand. ”


Dat is precies het punt, zegt VVD-Kamerlid Ten Broeke. „Kuzu heeft met zijn actie publiciteit georganiseerd voor zichzelf, maar heeft niets bereikt voor de Palestijnen.” Verder maakte hij er maar een grap van: „Van de lange arm geen uitgestoken hand.” Kuzu heeft in de bijeenkomst met Netanyahu nog wel een vraag gesteld. Volgens andere aanwezigen was de vraag zo warrig dat niemand begreep wat hij bedoelde.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18893
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor King George » Za Sep 10, 2016 12:32 pm

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Zwartmeer » Ma Sep 12, 2016 7:01 pm

Dit is een giller!

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Zwartmeer » Ma Sep 12, 2016 8:26 pm

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71960
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Ariel » Di Sep 13, 2016 2:21 pm

Denk boos over gelekte brief

De Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk zijn boos over het lekken van de inhoud van een klachtenbrief die zij naar het presidium van de Tweede Kamer hadden gestuurd. De brief stond dinsdag beschreven in De Telegraaf.

Kuzu en Öztürk, oprichters van de beweging Denk, willen een onafhankelijk onderzoek naar het lek. Ze hadden de brief op 7 juli gestuurd naar het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer.

Lees hier de column van Wouter de Winther over de klachtenbrief.

Spoiler! :
’Klacht’ over de Kamervoorzitter
Gisteren, 23:00 Wouter de Winther
De verbazing was groot toen een groepje ambtenaren vlak voor de zomer in een rookruimte van de Tweede Kamer een onverwachte gast tegenkwam. Eén van de twee uit de PvdA vertrokken Turks-Nederlandse Kamerleden rookte naar verluidt een sigaretje. Het was nog wel ramadan, de islamitische vastentijd waarin veel moslims zich van dergelijke genotmiddelen dienen te onthouden. Opmerkelijk. Want het duo maakte zich rond die tijd juist zó druk om de ramadan, dat het er zelfs de agenda van het parlement voor wilde laten aanpassen.

Rond die tijd had over dit onderwerp een felle confrontatie plaats met Kamervoorzitter Khadija Arib. De afgesplitste parlementariër Selcuk Öztürk vond dat de stemmingen niet konden doorgaan vanwege het Suikerfeest. Dit Kamerlid kennen we nog van de intimiderende verwensing ’Moge Allah je straffen!’ richting een collega, toen de twee de PvdA-fractie verlieten. Ook het pleidooi voor een aparte islamitische gebeds- en wassingsruimte in het parlement kwam uit zijn koker.

„Omdat u het einde van de ramadan viert, vindt u dat iedereen dat moet vieren, maar het is een individuele kwestie”, sprak Arib tot Öztürk. Het presidium, het dagelijks bestuur van de Kamer, had besloten om de stemmingen niet te verplaatsen. Er zijn immers wel meer vrolijke dagen voor verschillende religies. Ook met carnaval vergadert de Kamer gewoon door.

Öztürk nam wraak. Hij liet onmiddellijk een gemeen filmpje over Arib in elkaar knutselen en zette dat op Facebook. Dit is een tactiek die het tweetal vaker heeft gebruikt; wanneer democratisch gekozen volksvertegenwoordigers met een allochtone achtergrond niet stemmen of handelen zoals het duo behaagt, dan worden ze afgeschilderd als verraders. Eerst richtten hun gifpijlen zich op Turks-Nederlandse Kamerleden, nu is iedereen met een islamitische achtergrond en de Kamervoorzitter aan de beurt. Een aantal wordt inmiddels om de filmpjes bedreigd.

Nadat de twee de volgende dag opnieuw probeerden hun zin te krijgen, vond Arib het welletjes. Ze haalde in felle bewoordingen uit naar hun praktijken, hun aanhoudende misbruik van de parlementaire omgangsvormen en het continu te kijk zetten van collega’s op internet. „Een Kamerlid onwaardig”, stelde Arib vast.

Deze week bespreekt het presidium een klachtenbrief die het duo over dat optreden van de Kamervoorzitter heeft gestuurd. „Ze hebben die brief duidelijk niet zelf geschreven”, vertelt een lezer over het epistel. Ook twee anderen vermoeden dat het tweetal nota bene een advocaat heeft ingeschakeld om de Kamervoorzitter aan te schrijven. Het past in de guerrilla-oorlog die het duo is begonnen in de Nederlandse politiek, waarvan de weigering van een hand aan de Israëlische premier het jongste dieptepunt is. Aandacht boven alles. „Ze trekken een veel te grote broek aan”, meent een lid uit het presidium.


Het zal de twee worst wezen. De lange arm van Ankara heeft zijn werkterrein verbreed en mikt inmiddels op de allochtonenstem, bij wie een zaadje van verongelijktheid en achtergesteldheid moet worden geplant. Als men bevolkingsgroepen voldoende tegen elkaar heeft opgezet hoopt men bij de verkiezingen op 15 maart te oogsten.

Dat het ook anders kan, laat juist Kamervoorzitter Arib zien. Zij kondigde dit weekend in deze krant aan dat ze na de verkiezingen graag opnieuw voorzitter wordt. De in Marokko geboren Arib is trots op haar afkomst, maar ziet zichzelf niet als vertegenwoordiger van de Marokkaanse gemeenschap. „Ik heb altijd alles zelf moeten bevechten.” Het staat in scherp contrast met het slachtofferschap dat Denk propageert om stemmen te trekken en waarmee men inmiddels stad en land afloopt om medestanders te vinden.

Zo zijn veel allochtone Bekende Nederlanders benaderd om zich bij de club aan te sluiten, waaronder journalisten en zelfs mensen uit het betaald voetbal. De ronseltocht heeft voor zover bekend nog maar één prominent resultaat opgeleverd: Sylvana, die onlangs door een columnist treffend als ’beroepsgekwetste’ werd neergezet. Inmiddels schrijdt Hare Majesteit één keer per week door het Kamergebouw om zich ’in te werken’. Haar belangrijkste wapenfeit tot nu toe: een pleidooi voor de boerkini.

Intussen worstelt de PvdA met deze nieuwe concurrent. De grote vraag blijft welk electoraal kanon zal worden ingezet om te voorkomen dat gefrustreerde allochtonen hun heil bij Denk gaan zoeken.

Daarnaast is onduidelijk met welke boodschap deze kiezers verleid kunnen worden. Instinctief wil de PvdA-top zich hard uitspreken tegen de massale arrestaties die er in Turkije plaatsvinden en de beïnvloeding vanuit Ankara van de Nederlandse samenleving. Maar door voluit afstand te nemen van het regime van president Erdogan, kan een flink deel van de Turks-Nederlandse kiezers zich wel eens vervreemd voelen van een partij als de PvdA, die decennialang juist op deze steun kon bouwen. Wie de demonstraties in Nederland na de mislukte coup zag, weet dat deze groep aanzienlijk is.

„Dan kan Kuzu tegen hen zeggen: zie je wel! Ze moeten jullie niet!”, stelt een betrokken PvdA’er, die in zo’n geval verwacht dat veel Turkse stemmen richting Denk gaan. Het verklaart de zwijgzaamheid van de sociaaldemocraten. Een oplossing lijkt nog niet in zicht.

„Denk betreurt deze gang van zaken en neemt er aanstoot aan dat leden van het presidium misbruik maken van hun positie door als lid van het dagelijks bestuur van het huis van de democratie de vertrouwelijkheid te schenden om zodoende collega-Kamerleden te schaden”, aldus een verklaring.

De in deze krant beschreven brief gaat over het optreden van Kamervoorzitter Khadija Arib. Kuzu en Öztürk kwamen in juni hard met haar in aanvaring na een weigering om de stemmingen in de Tweede Kamer uit te stellen vanwege de islamitische vastenmaand.

Arib was het zat toen de twee doorgingen hun punt te maken. Ze noemde het aanvragen van hoofdelijke stemmingen en het vervolgens te kijk zetten van de stemmende collega-Kamerleden in filmpjes op internet „niet chic” en een „Kamerlid onwaardig”.

De voorzitter en ondervoorzitters van de Tweede Kamer vormen gezamenlijk het presidium. Het houdt zich bezig met de werkwijze en procedures, stelt de begroting van de Kamer op en beheert de uitgaven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38929
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 14, 2016 9:52 am

Staan er Nederlanders te trappelen om bij DENK te komen?
Hier een beschouwing:
Wanhopig DENK heeft zelfs geprobeerd om voetballers te strikken voor op de kieslijst
In weerwil van wat de partij wil doen geloven gaat het helemaal niet zo goed met de aanwas van de Nederturkse partij.

Op de Facebookpagina van DENK prijkt prominent een advertentie waarin wordt gevraagd of er mensen zijn die interesse hebben in het Kamerlidmaatschap. De partij heeft een schrijnend gebrek aan mensen die verder komen dan alleen wat antisemitische complottheorieën spuien op social media, en vandaar dat er actief geworven wordt op internet. Het is hoogst ongebruikelijk dat een professionele politieke partij op die manier aan Kamerleden moet zien te komen, maar bij DENK kunnen ze niet anders: uiteindelijk zijn ze ook maar een partij die zich inzet voor de marginalen, de wanhopigen, de mislukkingen en de gebrekkig geïntegreerden.

Bij De Telegraaf beschrijft politiek verslaggever Wouter de Winther over de eerder al goeddeels vruchteloze poging om potentiële DENK-Kamerleden te vinden. In pure wanhoop ging de partij zelfs langs bij profvoetballers. Alsof die bekendstaan om hun intelligentie, welbespraaktheid en politieke scherpzinnigheid. Ahem:
    “Zo zijn veel allochtone Bekende Nederlanders benaderd om zich bij de club aan te sluiten, waaronder journalisten en zelfs mensen uit het betaald voetbal. De ronseltocht heeft voor zover bekend nog maar één prominent resultaat opgeleverd: Sylvana, die onlangs door een columnist treffend als ’beroepsgekwetste’ werd neergezet. Inmiddels schrijdt Hare Majesteit één keer per week door het Kamergebouw om zich ’in te werken’. Haar belangrijkste wapenfeit tot nu toe: een pleidooi voor de boerkini.”
Op Sylvana na weet DENK eigenlijk belachelijk weinig mensen te werven die voor de partij willen uitkomen: veel allochtonen in Nederland zijn wel goed, maar niet gek. Wat hebben zij immers te zoeken bij een partij die danst naar de pijpen van Erdogan, die openlijk antisemitisch is, racistisch is jegens Koerden en Armeniërs en daarnaast de islam door de strot van miljoenen Nederlanders wil rammen, desnoods met geweld.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/wanhopig-denk-heeft-zelfs-geprobeerd-om-voetballers-te-strikken-voor-op-de-kieslijst/#comment-607566
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38929
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 16, 2016 11:50 am

Ik weet nog wel een aanvulling voor de DENK-groep: Europarlementariër Kati Piri, nu nog PvdA.
Turkije-rapporteur Piri gelooft Erdogan: Gülen waarschijnlijk achter coup
In een interview met HaberTürk, een krant die bekend staat als pro-Erdogan, zegt ze dat ze ‘persoonlijk geen enkele twijfel heeft dat mensen die verbonden zijn aan Gülen achter de couppoging zitten.
[...]
Die stellige woorden neemt ze op Twitter deels terug, in reactie op vragen van Zaman Vandaag, de Nederlandse krant die dan weer op de hand is van Gülen. Ze schrijft dat ze ‘dat niet op die manier heeft gesteld. Wel gezegd: het is aannemelijk dat Gülen-aanhangers de coupplegers waren.’ Tegenover de NOS wijdt ze uit: ‘Ik heb daar natuurlijk geen bewijs voor, maar het lijkt me de meest logische verklaring.’
http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/09/turkije-rapporteur-piri-gulen-waarschijnlijk-achter-coup-359989/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 17, 2016 6:14 pm

DENK-Kamerlid Öztürk draait helemaal door: Nederlandse overheid moet salarissen imams betalen!

Door Paul van der Bas 16 september 2016

Als buitenlandse financiering van moskeeën wordt verboden, moet Nederland die financiering op zich nemen, vindt het DENK-Kamerlid.

Selçuk Öztürk van DENK heeft zich weer van zijn meest gekke kant laten zien. Het besnorde DENK-Kamerlid schoot volledig uit zijn slof op Facebook naar aanleiding van een motie van het CDA, de ChristenUnie en de SGP. Die motie roept de regering op om de financiering van gebedshuizen in Nederland door de Turkse overheid een halt toe te roepen. Op deze manier moet de “ongewenste invloed” van het Turkse ministerie Diyanet worden ingedamd, zo menen de drie christelijke partijen. En dát schiet bij Öztürk natuurlijk in het verkeerde keelgat.

Afbeelding
CDA wil moskeeën sluiten

CDA, ChristenUnie en SGP, ook wel bekend als het 'christenbroederschap', willen op slinkse wijze ervoor zorgen dat moskeeën hun deuren gaan sluiten door de lonen van imams niet meer te laten betalen. Want als buitenlandse financiering het probleem was, dan hadden deze partijen een motie moeten indienen om de Nederlandse overheid de lonen van imams te laten betalen.

Aanstaande dinsdag vinden hier stemmingen over plaats. Wat zeggen de volksvertegenwoordigers van het CDA, die tijdens verkiezingen alle Moskeeën langsgingen om stemmen te vragen voor het CDA met het verhaal dat het CDA op zou komen voor gelovigen?

“...als buitenlandse financiering het probleem was, dan hadden deze partijen een motie moeten indienen om de Nederlandse overheid de lonen van imams te laten betalen”, meent een woedende Öztürk. Wat een klinkklare onzin. Het DENK-Kamerlid vindt dus dat imams hoe dan ook door een overheid moeten worden betaald. Als dat niet de Turkse overheid is, dan moet de Nederlandse belastingbetaler maar opdraaien voor de kosten. Öztürk geeft hiermee aan dat hij geen snars heeft begrepen van de scheiding tussen kerk en staat. Dominees, priesters en rabbijnen worden immers ook niet betaald door de overheid, maar door de geloofsgemeenschap zelf. Iedereen staat jaarlijks een bijdrage af, en zo betaalt de gemeenschap zelf voor haar religieuze functionaris.

Maar voor Öztürk is het idee dat je zélf betaalt voor wat je nodig hebt, kennelijk te lastig. Zélf geld doneren aan de moskee of de imam? Voor het DENK-Kamerlid is dat kennelijk geen optie: de belastingbetaler moet dokken! Is deze man nu werkelijk zo simpel, of zit er meer achter zijn belachelijke opmerking?

In werkelijkheid gaat het Öztürk wellicht niet om de salarissen van imams, maar om het behouden van de Turkse invloed in Nederland. Zo’n motie van de christelijke partijen om de invloed van Erdogan in te perken, roept bij DENK natuurlijk direct een allergische reactie op. Zij zijn immers zélf ook onderdeel van de lange arm van Ankara, net als de imams van Diyanet. Iedereen die daar kritiek op heeft, moet direct keihard worden aangepakt, meent Öztürk.

Dinsdag 20 september zal de Tweede Kamer over de motie stemmen. Het is te hopen dat een meerderheid vóór stemt, zodat Nederland een begin kan maken met het terugdringen van de lange Turkse arm. Beter laat dan nooit!

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/ ... s-betalen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7495
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor xplosive » Do Sep 22, 2016 5:08 am

Het gedrag van de DENK-kamerleden is zelfs voor volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer buiten de PVV om te erg. Hier weer een veelzeggende indruk van de ware aarde van Tunahan Kuzu :

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71960
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 05, 2016 12:02 pm

Ach goshie. :unsure: De grote drieeenheid. Sylvana Simons: ‘Mandela en Martin Luther King werden ook bedreigd’

DENK-politicus Sylvana Simons voert gewoon campagne met haar nieuwe partij, ondanks de doodsbedreigingen die zij over zich heen kreeg. De BN’er kreeg een stortvloed aan agressieve reacties over zich heen toen ze haar kandidatuur bekendmaakte.

Simons werd met de dood bedreigd, en sociale media-gebruikers slingerden racistische en seksistische opmerkingen naar haar hoofd. Daar laat ze zich niet door tegenhouden. ‘Best onbescheiden’, geeft Simons toe, maar ze vergelijkt zich in deze situatie met Martin Luther King, Nelson Mandela en Barack Obama. ‘Malxom X werd helemaal door niemand begrepen. Obama krijgt ook doodsbedreigingen. Martin Luther King heeft er vast een paar gehad.’

‘Mandela was ook een terrorist voordat we met z’n allen besloten dat hij een held was,’ aldus Simons in een interview met het vrouwentijdschrift Grazia. ‘Zo kan ik nog wel even doorgaan.’ Als je controversiële stappen zet in de politiek, wordt je niet direct bejubeld, aldus Simons. Hoewel ze doorzet, legt ze zich niet zomaar neer bij de persoonlijke aanvallen: deze zomer deed de politicus in spe aangifte van racisme.

‘Kritiek hoort er bij’

Simons leert naar eigen zeggen langzaam om te gaan met de toegenomen kritiek. ‘Stel je eens voor hoe jij je in deze situatie zou voelen. Ik ben een mens, het is niet leuk. Er zijn momenten dat ik dat heel ellendig vind,’ zegt de oud-presentatrice volgens Mediacourant. ‘Het hoort er blijkbaar bij.’

De opiniepeilers zijn verdeeld over de kansen van DENK. Waarschijnlijk zal de partij ergens tussen de nul en de drie zetels scoren. Waar Simons precies staat op de lijst is onduidelijk. Oud-PvdA-leden en oprichters Tunahan Kuzu (lijsttrekker) en Selçuk Öztürk staan op de eerste twee plekken op de lijst. Ook Marokkaanse belangenbehartiger Farid Azarkan eindigt naar verwachting hoog op de lijst, maar de precieze rangorde is nog onduidelijk.

bronAch ja... :nietverstaan: Malcom X, de onbegrepen held van silly Sylvana.

Op 12 januari 1946, op een leeftijd van 20 jaar, werd Malcolm veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht tot tien jaar wegens inbraak, vuurwapenbezit en diefstal. Op straat kreeg hij de bijnaam Red vanwege zijn rode haarkleur, die hij te danken had aan de lichte huidskleur van zijn moeder, die op haar beurt zo'n lichte huidskleur had omdat haar vader Schots was. In de gevangenis kreeg hij van zijn medegevangenen de bijnaam Satan, omdat hij constant liep te vloeken.

In 1948 werd hij door een medegevangene wegwijs gemaakt in de leerstellingen van de Nation of Islam. De Nation of Islam omschrijft zichzelf als een militante islamitische groep die stelt dat de meeste Afrikanen moslims waren vóór ze gevangen en afgevoerd werden naar Amerika. Ze verkondigen dat alle Afro-Amerikanen zich moeten bekeren om zo terug te keren naar hun gestolen erfgoed. De Nation of Islam beschouwt zichzelf als een nationalistische groepering die streeft naar een onafhankelijke staat voor zwarten binnen de huidige Verenigde Staten.

Malcolm bestudeerde de leerstellingen van Elijah Muhammad en verwierf zo veel kennis over de Nation of Islam. Ella, zijn halfzuster, zorgde dat hij naar een gevangenis met een minder streng regime in Massachusetts werd overgeplaatst. Hier bleef hij zich verder ontwikkelen door zelfstudie en begon hij een correspondentie met Elijah Muhammad, met wie hij op den duur dagelijks schreef.
Na zijn voorwaardelijke vrijlating op 7 augustus 1952 kocht hij een koffer, een bril en een horloge waar hij later over zei deze in zijn latere leven het meest te hebben gebruikt.

hier meer over de held van Sylvana
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 07, 2016 2:07 pm

“Denk”: racismepolitie in strijd tegen discriminatie

7 oktober 2016

Afbeelding

De partij Denk heeft een plan gepresenteerd voor de bestrijding van discriminatie en racisme. In het programma Pauw opperde Denk-politicus Farid Azarkan onder meer zwaardere straffen voor racistische uitingen, de afschaffing van het begrip allochtoon en aandacht voor racisme en discriminatie in het onderwijs.

Een van de belangrijkste punten in het plan is de oprichting van een racismepolitie. Denk wil duizend agenten vrijmaken voor het vervolgen van mensen die racistisch of discriminerend gedrag vertonen. Volgens Azarkan worden nu veel te weinig mensen daarvoor vervolgd en is meer expertise nodig bij de politie.

Verder wil Denk een nationale feestdag waarop de diversiteit in Nederland wordt gevierd. Ook moeten stappen worden gezet in de ‘dekolonisatie’ van onder meer straatnamen. Zo zouden de namen van zeehelden als Michiel de Ruyter of Jan Pieterszoon Coen moeten worden geschrapt, vanwege hun betrokkenheid bij slavenhandel.

Het plan is een van de tien punten uit het verkiezingsprogramma van Denk. Dat wordt eind oktober gepresenteerd.

Bron: http://nos.nl

Ook moeten stappen worden gezet in de ‘dekolonisatie’ van onder meer straatnamen.

Veel moskeeën zijn vernoemd naar moorddadige islamitische veroveraars. Misschien moeten die namen ook maar eens veranderd worden.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71960
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Ariel » Za Okt 08, 2016 1:35 pm

DENK is begonnen met een staats greep in ons land .

‘Historisch nieuws’ DENK blijkt zetelrover

Weggelopen PvdA-raadslid Alkmaar sluit zich aan bij zetelroverspartij - 'Meer raadsleden zullen volgen'

Iets voor vijven viel vrijdag dit ronkende persbericht met donderend geraas in de mailbox. ‘Historisch nieuws’, tijdens een persconferentie in kaaskoppenhoofdstad van de wereld Alkmaar zal er zaterdag om 12.00 uur ‘een unicum in de Nederlandse politieke geschiedenis worden medegedeeld’.

Afbeelding

Het Noordhollands Dagblad denkt inmiddels te weten wat er staat te gebeuren: Alkmaarder Mohamed Keskin wordt naar alle waarschijnlijkheid in zijn stad het eerste gemeenteraadslid voor de politieke beweging Denk. Keskin, van Turkse afkomst, is nu een eenmansfractie onder de naam ’Groep Keskin’. Keskin splitste zich in mei van dit jaar af van de PvdA-fractie in de Alkmaarse gemeenteraad.

Een zetelrover die zich aansluit bij een zetelroverspartij dus.

Update 12.06 – Het klopt, ‘historisch nieuws’ DENK blijkt zetelrover

Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk, zelf ook ex-PvdA, zegt dat Keskin (36) het eerste, maar zeker niet het laatste raadslid zal zijn dat zich aansluit bij DENK. De komende maanden zullen er volgens hem tot aan de verkiezingen meer nieuwe namen bekend worden gemaakt. Het gaat daarbij niet alleen om raadsleden die van de PvdA afkomstig zijn, maar ook van andere gevestigde partijen.

Öztürk laat weten dat zaterdag speciaal is uitgekozen om Keskin te presenteren. “Het is de dag van het Alkmaars ontzet, waar de spreuk ‘bij Alkmaar begint de victorie’ vandaan komt”, aldus het Kamerlid.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18893
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor King George » Za Okt 08, 2016 1:42 pm

Bij Alkmaar begint de victorie? Welke victorie? Heet Alkmaar dan binnenkort Allahkmaar?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71960
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Ariel » Za Okt 08, 2016 2:20 pm

King George schreef:Bij Alkmaar begint de victorie? Welke victorie? Heet Alkmaar dan binnenkort Allahkmaar?


:smile7: Ik vermoed dat jij dat niet gaan pikken King G.

O, mootje, daar ga je.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18893
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor King George » Za Okt 08, 2016 3:28 pm

Dat heb je goed gezien. Alkmaar is een veel te mooie Nederlandse buurstad om verloren te laten gaan aan de Islam. We will never surrender!

Zo beschreven wij het in 1582:

Afbeelding
RESTITVIT VIRTVS ABLATAE JVRA BILANCIS
"Moed en kracht schonken regering en burgerij van Alkmaar het verloren waagrecht terug"

https://nl.wikipedia.org/wiki/Waag_(Alkmaar)
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18893
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor King George » Za Okt 08, 2016 3:40 pm

Afbeelding

Lijfspreuk Jan Pieterszoon Coen: Dispereert niet

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 09, 2016 1:00 am

DENK is gewoon allochtoon

Geplaatst op 8 oktober 2016

Afbeelding

Na decennialang oppressie van links is het op dit moment al zo ver dat het de media niet is toegestaan om het beestje bij de naam te noemen en bijvoorbeeld duidelijk te melden dat een groep allochtonen (vooral Marokkanen) een homo het ziekenhuis in heeft geholpen; er wordt alleen “een groep” vermeld. Maar de Nederlander is inmiddels in ieder geval zo wakker dat hij precies weet om wie het gaat, dankzij Wilders en anderen, die gebruik maken van de steeds verder afnemende vrijheid van meningsuiting. DENK wil een stapje verder gaan en het begrip “allochtoon” geheel uit de wereld te helpen; als het niet meer in Van Dale te vinden is, dan kan het ook niet gebruikt worden.

DENK is niet dom, en het doel is ook slim: Nederland wordt langzaam maar zeker verwoest door een ziekte die door links werd binnengehaald. Nu deze ziekte zo sterk is geworden dat ze niet meer te verwijderen is uit het lichaam, is het niet meer de vraag of Nederland tegen deze ziekte beschermd kan worden, maar of de ziekte tegen Nederland beschermd kan worden. En aangezien Nederland een vrij land heet te zijn, moet het woord “allochtoon” opzij worden gezet, zodat criminelen hun gang kunnen gaan, en ook DENK haar instructies uit Turkije in alle rust kan uitvoeren zonder dat men de oorzaak kan identificeren als allochtoon. Dus geen moslim die Theo van Gogh neerknalde, geen Marokkaan die de oude vrouw van haar tas beroofde, en geen allochtonen die overal asociaal gedrag vertonen, maar gewoon Nederlanders, of nog beter: medemensen.

Door: “mr”

https://ejbron.wordpress.com/2016/10/08 ... llochtoon/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38929
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 12, 2016 10:51 am

Farid Azarkan is na een radicaliseringsproces terecht gekomen bij DENK.
Vroeger (in 2010, hij was toen het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders) zei hij dingen als:
Afbeelding
Azarkan:'Radicalisme is vaak gewoon een fase in je leven'
http://www.nu.nl/interview/2248804/azarkanradicalisme-vaak-gewoon-fase-in-leven.html
Die fase heeft hij inmiddels achter de rug en hij ijvert nu voor meer islam.
Bij Pauw bijvoorbeeld:
http://pauw.vara.nl/media/365114
wenst hij racismeregisters, Berufsverboten en politierazzia's tegen racisme.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38929
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 15, 2016 11:34 am

Aan de vooravond van de Statenverkiezingen in Noord-Holland riep Denk haar aanhang op M+ (=Multicultureel Plus Partij) te stemmen.
Dat is de partij voor de Turken in Amsterdam. Ze hebben mot met de PvdA aldaar. "PvdA-voorman Achmed Baâdoud kreeg het verwijt 'verraderlijke politiek' te bedrijven om 'onze kinderen onderwijs in de eigen taal te onthouden'."

Reactie op negatieve geluiden over de stoet vlaggenzwaaiende Erdogan-Turken:
'De voorouders van Turkse Nederlanders hebben met bloed, zweet en tranen bijgedragen aan de wederopbouw van Nederland. Wij vinden het betreurenswaardig dat, ondanks de inspanningen van de voorouders, de huidige en toekomstige generaties worden gestraft.'

Dit past helemaal bij de denkwereld van Denk.
Er wordt nu gespeculeerd dat er een samengaan zit aan te komen.
Denk krijgt waarschijnlijk Amsterdamse afdeling
http://www.parool.nl/amsterdam/denk-krijgt-waarschijnlijk-amsterdamse-afdeling~a4396034/

We zullen moeten wennen aan deze herschrijving van de geschiedenis:
De Marokkanen hebben na de oorlog dit land opgebouwd en om het karwei af te maken kwamen de Turken naar hier.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38929
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 17, 2016 2:47 pm

In de SP zitten ook Turken. De meeste van de seculiere Ataturk tak. Maar niet allen.
Bestuurder SP stapt op, maar níet naar DENK
Julian van der Kraats, SP: “Mustafa Kus heeft een post op social media geplaatst over DENK. Hij was naar een bijeenkomst geweest en heeft daar ook kritische vragen gesteld. Maar de post klonk als reclame voor DENK, en hij noemde nergens de SP. Dat vonden we wat vreemd, en er is dus in de groepsApp van de SP commentaar op geweest. Mustafa voelde zich aangevallen en heeft toen besloten op te stappen.”

Het verhaaltje van Mustafa eindigde met: “DENK goed na voor je je stem uitbrengt.”
De verwachting dat hij naar DENK vertrekt, ligt voor de hand. Dat wordt op dit moment ontkend.
De Leidse SP raakt dus de Turkenstemmers kwijt.

https://leiden.tv/bestuurder-sp-stapt-op-naar-denk/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71960
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 17, 2016 3:07 pm

Mahalingam schreef:
Het verhaaltje van Mustafa eindigde met: “DENK goed na voor je je stem uitbrengt.”
De verwachting dat hij naar DENK vertrekt, ligt voor de hand. Dat wordt op dit moment ontkend.
De Leidse SP raakt dus de Turkenstemmers kwijt.


Het wordt een beetje eng wat betreft DENK en het stelen van zetels. Ze plegen een "democratische " coup lijkt wel. In Alkmaar zitten ze nu ook in de lokale politiek. Met het Alkmaarse raadslid Keskin .

Leiden en Utrecht volgen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1587
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor Pizzaman » Ma Okt 17, 2016 8:48 pm

Pilgrim schreef:Veel moskeeën zijn vernoemd naar moorddadige islamitische veroveraars. Misschien moeten die namen ook maar eens veranderd worden.


Van mij mag het plein, dat ontstaat na de sloop, zo blijven heten.
Opdat wij het niet zullen vergeten. :smartass:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18893
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor King George » Di Okt 25, 2016 9:45 am

Johan Derksen gaat los over Sylvana Simons http://www.telegraaf.nl/t/26878551 ; doosje zaait wind en zal wervelstorm oogsten
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18893
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: DENK. Het duo Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu

Berichtdoor King George » Wo Okt 26, 2016 12:57 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Pilgrim en 9 gasten