Nieuws uit de Politiek

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Aug 28, 2015 12:09 pm

Afbeelding

Heel apart! Economisme. Overal waar isme achter staat geeft vaak reden tot twijfel en dient als verdacht beschouwd te worden. Wat betekent het woord eigenlijk? Volgens meneer van Dale betekent het dit:

Herleiding van alle maatschappelijke problemen tot economische kwesties.

Zo, die zit! Ga er maar aanstaan als jong broekie van Groen Links. Alleen dat laatste woord al . . . (Links). Waarom noemt Jesse het nu mythe? In de tijd van het overheersende communisme draaide immers ALLES om de economie. Waardoor juist maatschappelijke problemen ontstonden. Maar iedereen had werk! En richt je blik nu eens op het arbeidsethos van onze kennisbeschaving! De politieke leiders van Europa zouden hun ogen uit hun kop moeten schamen bij zoveel werkloosheid en armoede.

Niet alles is zwart-wit. Wat ik heel sterk vond van een wetsregel in het communisme was hoe ongewenste intimiteit door een arts, werd tegengegaan. De arts was altijd in gezelschap van een verpleegkundige, dus nooit alleen met de patiënt. Verder was het zo dat je niet met je schoenen de spreekkamer binnen mocht komen, maar in schone muiltjes moest stappen. Ik praat hier uit eigen ervaring in het voormalige Tsjechoslowakije.

Een van de weinige redenen waarom ik het communisme de hel in wens, is dat je jezelf niet mag zijn. Geen vrije meningsuiting en anderen bepalen voor jou hoe het zit en hoe je moet denken, plassen, poepen. Alhoewel dat laatst hier ook sterk aan de orde is. De totalitaire staat is flinterdun van onze democratie verwijderd. Omwille van de islam met zijn knotsgekke randdebiele aanhangers wiens geloof doodenge overeenkomsten laat zien met die van een psychopaat.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Van Rijn

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Aug 28, 2015 7:07 pm

Is die eigenwijze tekortschietende PvdA-droplul Martin van Rijn nu al de politieke arena uitgetrapt? Nee natuurlijk niet. Een normaal mens die in staat wordt geacht tot inzicht te komen, had al lang de benen genomen. Maar hoe slechter de functionaris, hoe meer hij bereid is vastgeroest te blijven kleven aan zijn regeringspost. De man is zo corrupt als de pest. Niet dat hij smeergeld heeft aangenomen of iets van dien strekking. Hij is gewoon politiek corrupt: onbetrouwbaar gebleken in zijn functie om goed voor de noden van het volk zorg te dragen.

Wat? Zetelt hij nog steeds in de regering? Ach, maar natuurlijk.

Dat hele zooitje van VVD en PvdA is een grote corrupte kliek.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor mercator » Vr Aug 28, 2015 7:35 pm

'Hans van de Mortel' schreef:Een van de weinige redenen waarom ik het communisme de hel in wens, is dat je jezelf niet mag zijn. Geen vrije meningsuiting en anderen bepalen voor jou hoe het zit en hoe je moet denken, plassen, poepen.

Dat laatste kan je zelfs letterlijk opvatten. Gisteren lag er een envelop bij mij op tafel met een hoop papieren en rare spullen erin met de uitnodiging een staal van mijn ontlasting op te sturen naar een medische overheidsdienst. Zgz om de bevolking te screenen op dikke darmkanker. Ik zie er een zoveelste aanslag op de privacy in . Niet alleen wil Big Brother tot op de cent weten wat je verdient en uitgeeft, maar ook wat en hoeveel je eet !
Als de zorg echt gaat over de gezondheid kunnen ze elke dag testen laten doen over ik weet niet hoeveel nare ziektes die je kan krijgen.
En het ergste was nog dat ik dringend uitgenodigd werd om te motiveren WAAROM ik niet aan het onderzoek zou willen meedoen. Dus ik kom sowieso in een dossier "verdacht individu" terecht.
Ik denk dat ik maar s een staal van de ontlasting van het hondje ga opsturen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Eliabe » Vr Aug 28, 2015 7:50 pm

mercator schreef:Ik denk dat ik maar s een staal van de ontlasting van het hondje ga opsturen.

Heb ik van de kat gedaan. :roll:
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Marxisme als trendsetter

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Aug 28, 2015 10:47 pm

Eliabe schreef:
mercator schreef:Ik denk dat ik maar s een staal van de ontlasting van het hondje ga opsturen.

Heb ik van de kat gedaan. :roll:

Als ik het goed begrijp is de realiteit van nu dat we in een postcommunistisch tijdperk verkeren. Populair uitgedrukt: in een Marxisme-minded goedmensch-vooruitgangbewegingsideologie.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Marxisme als trendsetter

Berichtdoor mercator » Vr Aug 28, 2015 11:24 pm

'Hans van de Mortel' schreef:Als ik het goed begrijp is de realiteit van nu dat we in een postcommunistisch tijdperk verkeren.

In de kunst heb je het post-modernisme en in de politiek het post-communisme, zo kan je het perfect formuleren. De "verdienste" van de originele modernisten en communisten was dat ze tenminste eerlijk in hun doelstellingen waren en het openlijk zegden: de traditionele bourgeois moet verdwijnen en de Nieuwe Mens moet in de plaats komen. De huidige Marxisten begraven hun doelstellingen in een hoop warrige en dubbelzinnige woordenkramerij zodat de niet al te snuggere burger het allemaal niet meer kan volgen. En denkt dat hij een slecht mens is als hij niet tolerant, multicultureel, anti)racistisch, anti-discriminatie etc. is.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Marxisme als trendsetter

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 13, 2015 4:40 pm

Onze Marxisten hebben een feestje te vieren.
Een nieuwe vertaling (sinds 1934) van het Communistisch Manifest .

    In tegenstelling tot veel andere werken van het communistische duo is het Manifest in heldere taal geschreven om snel aan te slaan bij de Europese arbeidsklasse.
Het feest wordt gehouden in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam. Daar houden ze zich bezig met de sociale geschiedenis van de socialisten.
Men rekent op grote belangstelling van provincialen uit Lemsterland waar nog een De Nieuwe Communistische Partij-NCPN bestaat met aanhang.
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/11/communistisch_manifest_opnieuw.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Mahalingam » Za Jan 30, 2016 5:00 pm

Een Maoïst gedroeg zich teveel als een Pol Pot. Dat mag niet in Engeland.
23 jaar cel voor maoïstische Britse sekteleider
De man achter de Britse 'slavinnenzaak', de maoïstische sekteleider Aravindan Balakrishnan (75), is in Groot-Brittannië veroordeeld tot 23 jaar cel. Balakrishnan is onder andere veroordeeld voor het verkrachten van twee volgelingen en het gevangen houden van zijn eigen dochter.

De Tanzaniaan van Britse komaf, die zichzelf Kameraad Bala noemt, werd in 1974 uit de Britse Communistische partij gezet. Hij begon voor zichzelf en richtte een arbeiderscollectief op in Londen. Hij vertelde zijn volgelingen dat hij goddelijke krachten bezat en dat hij hun gedachten kon lezen. Ook dreigde hij met natuurrampen als zijn orders niet werden opgevolgd, schrijft de BBC.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/23-jaar-cel-voor-maoistische-britse-sekteleider~a4234831/
De feiten waarop hij veroordeeld is:
Dochter Katy Morgan-Davies (33) werd dertig jaar lang gevangen gehouden door haar vader in naar eigen zeggen 'onmenselijke' omstandigheden, samen met twee andere vrouwen. Ze noemde haar vader in de rechtbank een 'narcist en psychopaat', die opkeek naar mensen als Stalin, Pol Pot en Saddam Hussein. Davies werd geslagen en mocht niet naar school. In 2013 ontsnapte ze, nadat ze het nummer van een antislavernij-organisatie op het nieuws zag en in haar geheugen prentte. Davies' moeder was een volgeling van de sekte, die in 1996 om het leven kwam nadat ze uit een raam viel.

Kameraad Bala richtte zich vooral op jonge buitenlandse vrouwen bij het werven van volgelingen. De vrouwen die samen met Davies gevangen zaten, waren van Maleisische en Ierse komaf.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 10, 2016 11:18 pm

Wijkagent mag mensen opzoeken na protesten

Wijkagenten mogen mensen aanspreken die op een abnormale manier via sociale media protesteren tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Dat zei justitieminister Ard van der Steur woensdag in de Tweede Kamer. Hij vindt dat een wijkagent zelf die keuze kan maken en mensen thuis mag opzoeken.

Maar VVD en de Groep Bontes/Van Klaveren vinden dat dit te ver gaat. ,,De politie geeft hiermee een verkeerd signaal af. Mensen moeten hun zorgen kunnen uiten'', vindt VVD-Kamerlid Ockje Tellegen. Ook Louis Bontes hekelde de huisbezoeken die de politie soms brengt aan mensen die zich tegen vreemdelingen keren.

Volgens Van der Steur mogen mensen natuurlijk protesteren, als het op een normale manier gebeurt. Het gaat bovendien niet om huisbezoeken; er wordt aangebeld en een praatje gemaakt als iemand daarmee instemt, zei hij. ,,Dat doet de wijkagent dagelijks. Het is zijn taak om even de stekker in de samenleving te steken.''

De minister is niet van plan om meer politiemensen aan te stellen, waar de oppositie op aandringt. Die vreest dat er te weinig agenten zijn om alle taken naar behoren te kunnen uitvoeren. De oppositie wees op het extra werk dat is ontstaan door de grote toestroom van vluchtelingen en problemen die dat oplevert in en rondom opvanglocaties.

Van der Steur erkende dat de politie het druk heeft en dat daardoor bepaald werk wordt verdrongen. Maar er is volgens hem geen geld voor extra agenten. Wel wil hij dat bijvoorbeeld vrijwilligers makkelijke taken meer overnemen van de politie, eventueel met behoud van uitkering.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Oud nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Feb 11, 2016 11:39 am

Ariel schreef:
Wijkagent mag mensen opzoeken na protesten

Wijkagenten mogen mensen aanspreken die op een abnormale manier via sociale media protesteren tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Dat zei justitieminister Ard van der Steur woensdag in de Tweede Kamer. Hij vindt dat een wijkagent zelf die keuze kan maken en mensen thuis mag opzoeken.

Haha! Ik kreeg bijna een jaar geleden al de wijkagent op bezoek. Ik had een korte reactie gegeven op een Facebookpagina van verontruste inwoners in Tilburg. De burgemeester - zoals gebruikelijk bij menige burgervader - had de kluit belazerd. Er zou geen asielkamp komen. Dat ging toch gebeuren. Het volk wordt keer op keer gestraft als een stout kind dat niet naar zijn ouders wil luisteren. Echter, een goede opvoeder, liefdevolle ouder, zal de moeite nemen naar zijn kind te luisteren en helpen de tranen te drogen.

De wijkagent luisterde naar mijn verhaal en keerde tevreden terug de wijk in. De burgemeester in Tilburg was zich rot geschrokken van mijn dit keer korte bericht. Ik had aangegeven dat wanneer de overheid faalt het volk in opstand mag komen. "Op naar het stadhuis om de burgemeester met stenen te bekogelen!" Naar goed islamitisch gebruik. Ik kan de originele tekst niet zo gauw vinden; ik heb hem eerder op FFI geplaatst.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Mar 26, 2016 3:35 pm

Het woord 'allochtoon' in de beklaagdenbank.

AD - 26 maart 2016

,,Het woord doet geen recht aan wie je bent,'' vindt Marcouch. ,,Mensen hebben meerdere identiteiten. Ik ben man, Kamerlid, Marokkaans, Amsterdams enzovoort. Veel mensen ervaren 'allochtoon' als stigmatiserend.''

Dat kan wel zijn Achmed. Maar in uw eigen rijtje dat u opsomt over mensen die meerdere identiteiten hebben hoort vanzelfsprekend ook dat je ‘allochtoon’ bent. Tsja, Marokkaanse koekenbakker, dat heb je wanneer je zelf kiest voor méér identiteiten in plaats van voor minder.
Het is lang niet de eerste keer dat er stemmen opgaan om het woord allochtoon af te schaffen. Het woord dook in 1971 voor het eerst op in een overheidsrapport en was volgens taalhistoricus Ewoud Sanders al direct omstreden. Het woord diende als vervanging van de beladen termen 'buitenlanders' of 'gastarbeiders'.

En zo stigmatiseren wij maar voort. Een ding staat voor mij vast. Zolang Marokkanen zich liever in Marokko dan in Nederland laten begraven, zijn zij geen Nederlander maar BUITENLANDER. Zelfs het woord allochtoon is nog te modern en te moeilijk om te begrijpen als gevolg van hun begripsverwarring.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Mahalingam » Za Mar 26, 2016 7:40 pm

Inmiddels heeft 'allochtoon' diezelfde negatieve lading gekregen. In 2008 riep toenmalig justitieminister Hirsch Ballin op het woord niet meer te gebruiken, omdat het valse tegenstellingen zou creëren. Er zijn nieuwe woorden verzonnen, zoals 'nieuwe Nederlanders' of 'medelanders', maar die raakten nooit in zwang.

VVD-Kamerlid Sjoerd Potters:
Discriminatie moeten we natuurlijk hard aanpakken, maar daar helpt deze motie echt niet tegen. Het tegenovergestelde kan juist gebeuren. Dat mensen het gevoel hebben dat ze politiek correct moeten zijn en dat dat juist weerstand oproept tegen bepaalde groepen.''

leuk feitje:
Aangezien koningin Máxima uit Argentinië komt, maakt dat van Amalia, Alexia en Ariane niet-westerse allochtonen.

En die school van ze is er blij mee. Ze krijgen nu voor ieder koningskind drie maal zoveel subsidiegeld vanwege allochtoniteit.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 27, 2016 12:08 am

Amalia, Alexia en Ariane zijn volgens mij juist wel Westerse allochtonen omdat Argentinië een Westers land is.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mar 27, 2016 1:08 am

Fout gedacht Pilgrim. Ooit (dat was voordat iemand van Maxima gehoord had) is besloten dat ambtelijk gezien het een niet-westers land is.
Lijstje hier:
http://media.leidenuniv.nl/legacy/overzicht-van-niet-westerse-geboortelanden.pdf
Het zal wel een kwestie van politiek zijn maar ook de Falkland eilanden zijn niet-westers. Vertel dat maar eens tegen die 100% Britten die er wonen met hun schaapjes.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Mar 27, 2016 1:10 am

Pilgrim schreef:Amalia, Alexia en Ariane zijn volgens mij juist wel Westerse allochtonen omdat Argentinië een Westers land is.

Willempie zelf is ook allochtoon. Hij had een Duitse vader. Toen ik in Cuba was toen Claus nog leefde liep hij rakelings aan mij voorbij in het hotel naar de lift. Hij was daar vanwege de opening van een Nederlandse bijdrage in de haven van Santiago de Cuba. Claus sprak keurig Nederlands. Dat kan van zijn schoonvader bepaald niet hardop gezegd worden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Apr 04, 2016 11:43 am

Dit kwam ik nog in mijn archief tegen van mijn goede vriend Damien Carlsteen. Weliswaar een artikel van 21 mei 2015 maar alsnog actueel en namens mij de moeite van het plaatsen waard.

Het culturele leenstelsel is aanvaard!

21 mei 2015

Centrale bankiers en overheidsorganen spelen in deze episode lafhartig en genadeloos hun spel – waarbij alle mogelijke registers worden opengetrokken – om de aandelenbeurzen positief te beïnvloeden. Dit om het consumentenvertrouwen versus hun bestedingen, en even belangrijk om banken en pensioenfondsen, op de been te houden.

Uiteindelijk zullen onze bedrieglijke suikeroompjes de meerderheid van de bevolking achterlaten met allerlei verwoestingen en ontwrichtingen, door reeds lange tijd wanhopig aan geldcreatie te doen, 'bijdrukken'. Geheel door een onmogelijk bedachte Eurozone, die kampt met allerlei cultuur en taalbarrières, die redelijkerwijze niet valt te besturen.

Geen andere keuze dan meedogenloos meespelen
In principe is het al jaren volstrekt nutteloos om met allerlei beleggingsmodellen te werken, zoals technische of fundamentele analyse. Wanneer technische analyse bijvoorbeeld een daling aangeeft, strooien de musketiers van centrale banken en/of overheidsorganen met gigantische bedragen! Uiteraard, wanneer technische analyse een opwaartse trend signaleert, is het: 'kat in het bakkie.' Het enige belangrijke antwoord om aandelen te kopen of te verkopen is: wat willen de musketiers!

Een kleine beursdaling? Dat mag niet van Centrale bankiers... dat is inmiddels enorm gevaarlijk voor ons financiële systeem! Simpel: elke daling geeft veel kans op winst, door bepaalde call-opties te kopen.

Afgelopen weken zagen we een verzwakking van de beurzen en bijna zou men daar naar handelen. Echter, dinsdag 19 mei j.l. vonden de musketiers dat ook en... hup, er wordt aangekondigd dat de geldpersen extra euro's gaan bijdrukken. Gewoon 60 miljard uit het niets, met één druk op de knop. Wie dan net aandelen heeft verkocht, zal flink balen. De historie leert wel dat dergelijke praktijken het einde van een tijdperk aankondigen.

Het reëel te verwachten inflatietijdperk
Uiteindelijk raken de middelen van onze suikeroompjes uitgeput, dus enige bescherming met bijv. derivaten op gekochte aandelen is geen overbodige luxe. Pas wanneer het flink fout is gegaan zal het kopen van defensieve aandelen het overwegen waard zijn, want door het huidige financiële beleid is een versnelde (hyper)inflatie een logisch vervolg.

Een pakje boter kost dan geen 80 cent als tegenwoordig, maar dan 8 euro. Een bedrijf dat o.a. boter maakt is Unilever. Hun aandelen kosten nu rond 40 euro en kost dan 400 euro. Natuurlijk is het extra leuk om deze aandelen te kopen tijdens lagere koersen, wanneer het dus flink mis is gegaan, huidige bezitters zijn nu wellicht tijdelijk blij. Natuurlijk kan de aandelenbezitter deze beschermen met bijv. opties.

Ook onze toekomstige pensioenen zien er minder rooskleurig uit; deze gaan deels verloren aan (hyper)inflatie. Nu al ontvangen gepensioneerden geen of nauwelijks geïndexeerde uitkeringen, terwijl de rekenkamer gemaskeerde inflatiecijfers presenteert. Verhogingen van o.a. gemeentebelastingen, energiekosten, ziektekostenpremies etc. worden in zijn geheel gewoon niet meegerekend.

Over de balk
Deze mentaliteit valt te vergelijken: stel dat mensen nooit energiezuinige apparaten hadden gekocht, zoals spaarlampen, dan was uw energierekening nu echt onbetaalbaar, terwijl we destijds logischerwijs gedacht hadden minder te gaan betalen.

Een ander voorbeeld van mentaliteit zijn zwaar gesubsidieerde windturbines, die overigens inmiddels al zijn achterhaald d.m.v. steeds kleiner wordende zonnecellen en straks zo klein is als één dakpan, terwijl deze dan uw gehele woning van energie voorziet. Enfin, de zwaar gesubsidieerde windturbines zullen uw energierekening niet significant doen stijgen (dat valt op), daarentegen gaan andere belastingen omhoog of d.m.v. extra bezuinigingen. Wanneer uw buurman bijv. elektrisch rijdt, dan betaalt u zijn voordeel, links of rechtsom. Babylonische malversaties kunnen we gelukkig altijd nog afschuiven op onze zaligmakende Europese afspraken, in onze democratisch gekozen dictatuur.

Ik mis in het onderdeel Actueel & Politiek: EU.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Mahalingam » Za Jun 11, 2016 9:04 pm

Quotum denken. Het zelf-ervaren-hebben criterium. Representatief voor een groep zijn.
En dan zien dat heel politiek Den Haag hoog opgeleid is. Dan wel een stel intellectuelen zijn. Waar zijn de arbeiders in de PvdA? De onderdrukten in de SP? De marginale zelfstandige in het CDA?
De term 'diplomademocratie' valt.
De SP mag dan wel marxistisch-volks praten maar
Opvallend genoeg is de SP op dit moment de bollebozenfractie: drie Kamerleden dragen zelfs een doctorstitel. Partijvoorzitter Ron Meyer zegt bij de speurtocht naar nieuwe kandidaten rekening te houden met opleidingsniveau, omdat de partij zowel de buschauffeur als de huisarts wil vertegenwoordigen.

En het CDA?
Oud-minister Liesbeth Spies, die de CDA-kandidaten selecteert, vindt dat de lijst in alle opzichten representatief moet zijn. ,,Dus moet je ook kijken naar opleiding. Al is het ook niet zo dat als je een mbo'er op de lijst zet, iedere middelbaar opgeleide zich vertegenwoordigd voelt."

En de VVD? Die maakt zich er niet druk om:
De VVD zegt te selecteren op kennis, kunde en ervaring, 'opleiding behoort niet tot de criteria'.

En dan D66 van Pechtold:
D66-leider Alexander Pechtold vindt ook niet dat zijn partij 'geforceerd' op zoek moet gaan naar lageropgeleiden. Pechtold: ,,Hoogopgeleid is niet hetzelfde als elitair." Volgens Bovens is het niet verwonderlijk dat die partijen er anders in staan. ,,Vooral D66 heeft niet zo veel lageropgeleide kiezers, terwijl die voor volkspartijen als CDA en PvdA belangrijk zijn."

De PvdA heeft zich voorgenomen de lijst bij de komende verkiezingen niet alleen te laten bevolken door academici. De PvdA noemt dat net zo normaal als dat je vrouwen op de lijst zet en mensen uit verschillende delen van het land.
Dat laatste is een gotspé want ze hebben zojuist het 'Friese" kamerlid Lutz Jacobi weggewerkt.

PvdA, SP en CDA op zoek naar lageropgeleide Kamerleden
http://www.ad.nl/nieuws/pvda-sp-en-cda-op-zoek-naar-lageropgeleide-kamerleden~a80ddef9/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 14, 2016 1:12 am

SGP wil Judasloon

Geplaatst op 13 juni 2016

Bij de SGP zijn ze er al druk mee: wie weet zit de SGP volgend jaar in het kabinet… De partij riep alvast een commissie in het leven om na te denken over het dragen van regeringsverantwoordelijkheid. De achterban zal nog aan het idee moeten wennen. Wie echter de SGP de laatste jaren enigszins volgt, ziet een partij die gretig is om achter die regeringstafel te komen.

Onlangs nog zei SGP-Kamerlid Dijkgraaf regeringsdeelname niet uit te sluiten, mits SGP-bewindslieden enige vrijheid zouden krijgen minderheidsstandpunten in te nemen. Dijkgraaf liep daarmee op de verkiezingen vooruit, maar houdt er zo te horen al rekening mee dat de PVV koste wat kost buiten gesloten moet worden en dat het daarom lastig zal zijn voor de oude partijen om aan een werkbare meerderheid te komen. Geen nood! De SGP wil zo nodig wel een handje helpen om een partij en miljoenen kiezers uit te sluiten.

Het land moet toch geregeerd worden, nietwaar? Een statement dat de SGP steeds weer gebruikt om zich zogenaamd constructief op te stellen tegenover het huidige kabinet. Dat die opstelling heel destructief uitpakt voor Nederland, deert de SGP niet. Net zomin als het haar deert dat er wel heel veel water bij de zware SGP-wijn moet. Onbegrijpelijk! Temeer, omdat de SGP noch materieel, noch principieel ook maar iets binnen weet te halen.

De SGP heeft niks bereikt voor de eenverdieners, niets voor elkaar gekregen voor de weigerambtenaren en laat zich voortdurend afschepen als het gaat over de slechte behandeling van christenen, die het ver weg en dichtbij in de AZC’s zwaar te verduren hebben. Al jarenlang moeten SGP´ers toezien dat restanten van christelijke moraal en ethiek voortvarend uit het openbare leven verwijderd worden. Je vraagt je af waarom zij zich zo laat schofferen. Zelfs het feit dat Van der Staay bereid was een mes in de rug van Wilders te steken, door zich te ontpoppen als een meeloper van het anti Wilders kamp, was voor de zittende macht geen aanleiding om de SGP ook maar een enkel succesje te gunnen.

Maar nu is duidelijk waarom de SGP door dik en dun dit kabinet steunt. Niet omdat ‘het land toch geregeerd’ moet worden. Het eurofiele wanbeleid, het verkwanselen van de westerse waarden en het beroven van de eigen bevolking kan moeilijk nog onder de noemer regeren geschaard worden. Maar SGP kijkt verder. Gaat voor de lange termijn.

De SGP hoopt in 2017 eindelijk beloond te worden voor haar hondstrouwe, maar laffe opstelling. Ronkend heeft het huisorgaan van de SGP, het Reformatorisch Dagblad, het over capabele kandidaat-bewindslieden die er in SGP-kringen genoeg rondlopen. ‘Neem Dijkgraaf. Waarom zou dit gezaghebbende Kamerlid, hoogleraar economie, die door minister De Jager weleens raadplegend gebeld werd (Zeg Elbert, wat vind jij nu eigenlijk van…) geen minister kunnen zijn?’ Nu lijkt het mij voor Dijkgraaf geen aanbeveling dat hij ooit adviseur was van Jan Kees de Jager, want men zou zomaar kunnen denken dat hij het was die De Jager influisterde dat we het geld dat naar Griekenland ging met rente terug zouden zien… Maar dat doet er even niet toe.

Waar het wel om gaat, is dat nu duidelijk is waarom de SGP bereid is zich te laten schofferen, de eigen roots te verloochenen en zelfs mee te heulen met de vijanden van de vrijheid. De SGP hoopt op loon, Judasloon. Maar ze zouden bij de SGP beter moeten weten. Met Judas liep het heel slecht af.

Door: Wim van Schaik

https://ejbron.wordpress.com/2016/06/13 ... judasloon/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 22, 2016 3:34 pm

In de huidige zittingsperiode is het aantal fracties in de Kamer gestegen van elf naar zestien. De PvdA, de VVD, de PVV en 50Plus zagen een of meer van hun zetels verdwijnen.
Het verschijnsel wordt aangeduid met 'zetelroof'. Is dit te verbieden?
In geval van de PVV kraaide er gaan haan naar. En nu het de PvdA betreft die via DENK zijn allahtone stemmers verlies, nu wel.
Eerder gingen in de Kamer ook stemmen op om afsplitsen daadwerkelijk te verbieden. Zetels zouden dan wettelijk 'eigendom' worden van de partij die ze veroverd heeft bij de verkiezingen. Dit tornt echter aan de grondwettelijke positie van Kamerleden, die hen nadrukkelijk het recht geeft om als individu te opereren en eigen afwegingen te maken.

Vandaar dat we op het stemformulier een persoon kiezen.
Anders zouden we gewoon op een partij stemmen.
Afbeelding

Tweede Kamer opent aanval op 'zetelrovers' zoals Denk
amerleden die zich afsplitsen en voor zichzelf beginnen kunnen volgens het voorstel niet langer een beroep doen op de financiële voorzieningen die een fractie krijgt (extra geld per zetel en een extra fractievoorzitterstoelage). Zij houden dus alleen hun eigen salaris (de schadeloosstelling) over. Ook stelt de werkgroep voor om de spreektijden van afgesplitste 'groepen' te halveren ten opzichte van fracties van dezelfde omvang. Bij het Vragenuur mogen zij na hun eerste vraag nog maar één 'vervolgvraag' stellen aan bewindslieden. Andere Kamerleden hebben recht op twee vervolgvragen.

Weinig origineel allemaal. Dit lijkt erg veel op de drempels en remmingen die ook in het Europees Parlement gebruikelijk zijn tegen de kleintjes.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/tweede-kamer-opent-aanval-op-zetelrovers-zoals-denk~a4325413/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 23, 2016 10:27 pm

Even terug komend op:
PvdA, SP en CDA op zoek naar lageropgeleide Kamerleden
Nog nooit was de Tweede Kamer zo hoogopgeleid als nu. Van de 150 leden die in 2012 de Kamer in gingen, hebben er slechts vijf niet op een hbo of universiteit rondgelopen. Veel burgers herkennen zich echter niet in een Kamer vol bollebozen. Daarom gaan politieke partijen op zoek naar lageropgeleide Kamerleden.

http://www.ad.nl/nieuws/pvda-sp-en-cda-op-zoek-naar-lageropgeleide-kamerleden~a80ddef9/

Dat hoog opgeleid zijn is in de humaniora. Slecht heel zelden (Pasterk b.v.) in de natuurwetenschap. Waar zijn de ingenieurs en de technici?
En dat is algemeen onder politici; geen verstand en begrip van natuurwetten.
Ik zeg wel eens voor de grap: "als het aan politici ligt zou dat lastige getal 3,1415... bij wet gezet worden op 3."
En ze geloven graag (wegens geen kader om het in te plaatsten) in kwakzalvers.
En met dit laatste woord komen we terecht bij Annabel.
‘Gezondheidsklachten’ door zendmast Utrecht: GroenLinks, PvdA, CU en PvdD trappen er in
Politiek holt achter hype aan, niet gehinderd door enige kennis

We hebben er weer een paar: verontruste burgers die beweren dat zij ‘ziek’ worden van een zendmast. De ‘klachten’ bestaan uit vage ongemakken die iedereen weleens heeft: hoofdpijn, stress, slapeloosheid en pieptonen in hun oren. De boosdoener zou een zendmast op het dak van de Antoniuskerk zijn. GroenLinks, PvdA, CU en PvdD hebben raadsvragen gesteld over de kwestie, klaarblijkelijk zonder zich eerst te verdiepen in de houdbaarheid van de beweringen van de burgers.

Het is namelijk al lang bekend dat deze straling niet zorgt voor ziekte. U kunt hier op de site van stichting Skepsis een zeer uitgebreid artikel lezen over de onzinnigheid van de (on)gezondheidsclaims. Jan Willem Nienhuys, secretaris van Skepsis, voegt daar desgevraagd op persoonlijke titel aan toe: “het valt me op dat in de berichtgeving niets staat over
1. sinds wanneer staat die zendmast daar?
2. sinds wanneer is die in gebruik genomen?
3. sinds wanneer zijn de klachten begonnen?

Wat betreft 2, er zijn veel gevallen bekend van zendmasten die alvast gebouwd werden in afwachting van verlening van een zendvergunning, die al lang voor ingebruikname klachten opleverden.”

Zoals de heer Nienhuys al eerder uitlegde, en met engelengeduld blijft uitleggen: elektromagnetische straling doet ons niets. Wat ons zorgen baart: paniekverhalen als deze serieus nemen en verspreiden verergeren de zaak alleen maar. Politici die, tegen een stortvloed aan reeds verricht onderzoek in, gemeenschapsgeld willen verpissen aan nóg meer onderzoek, moeten eens ophouden met ireeële angsten voeden.

Nienhuys: “Mensen zijn helemaal niet zo gevoelig voor telefoongolven als de actievoerders beweren. Dat is maar goed ook, want anders lag zowat de hele mensheid nu op apegapen. Mensen zijn echter wel extreem gevoelig voor angstaanjagende geruchten, speciaal als ze die van meerdere zijden horen. Dat politieke partijen aan het verspreiden van ziekmakende geruchten meedoen is niet zo mooi van ze.”

Drijvende kracht achter de klagende burgers is anti-straling-activiste Mirjam Bout, die zelfs beweert dat autosleutels van bewoners niet meer werken door de straling.
http://nieuws.tpo.nl/2016/06/23/gezondheidsklachten-zendmast-utrecht/

Electronische autosleutels hebben een batterijtje net zoals de afstandsbediening van de TV. (en de draadloze muis)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 27, 2016 8:16 pm

Een nieuwe politieke partij:
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 29, 2016 6:42 pm

Hoe kijken gereformeerden tegen de Islam aan? Dat het duivelaanbidders zijn.
En wat kan je daar tegen doen als SGP? Zeggen dat je geen moskee wenst omdat het een moskee is? Dat geldt niet. Wel geldig zijn: parkeerproblemen, geluidsoverlast, bouwhoogte, minaretten, roepen enz.

Nu na 7 (!) jaar nadenken en bidden zijn ze er uit. Er is een advies voor gemeenteraadsleden.
SGP vindt compromis over bouw moskee
De strengchristelijke SGP heeft een compromis gevonden voor haar raadsleden die moeite hebben met de bouw van een moskee in de gemeente. De partij adviseert de raadsleden een kritische stemverklaring af te laten leggen.

Daarin kunnen de SGP'ers aangeven dat de islam "zich keert tegen de Bijbelse boodschap'', en dat ze moeite hebben met de verbreiding van de islam. Het advies staat in een nota waaraan de partij (drie zetels in de Tweede Kamer) ruim zeven jaar heeft gewerkt. Volgens het Reformatorisch Dagblad woensdag spreekt het SGP-partijbestuur positiever over godsdienstvrijheid en democratie dan zij in het verleden deed.

De oplossing voor de raadsleden moest worden bedacht omdat de grondwet het voor een SGP-raadslid onmogelijk maakt om tegen de bouw van een moskee te stemmen, behalve als er bijvoorbeeld problemen zijn op het gebied van de ruimtelijke ordening.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/26109038/__SGP_vindt_compromis_over_bouw_moskee__.html
Uit geloofsovertuiging tegen stemmen mag nu niet meer?
Maar Mohammedanen mogen wel voor stemmen uit geloofsovertuiging?
en verder:
Als de SGP voor de bouw van een kerk stemt en er zijn geen ruimtelijke ordeningproblemen, mogen Mohammedanen dan wel tegen stemmen uit geloofsovertuiging?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 30, 2016 1:31 am

Flirtende D66 en SP zien zichzelf wel samen regeren in nieuwe coalitie

Door: Joost de Vries, 28 september 2016

Afbeelding

D66 en SP die volgend jaar samen deelnemen aan een regeringscoalitie: Alexander Pechtold en Emile Roemer achten het goed mogelijk. De twee partijen flirten openlijk met elkaar. Positieve lokale ervaringen bieden perspectief voor samenwerking op het Binnenhof.

Opgetogen deden SP-leider Emile Roemer en D66-leider Alexander Pechtold woensdag verslag tegenover radiostation BNR van een verkennend etentje dat zij voor de zomer hadden. De vraag die toen ter tafel kwam: kunnen wij lokaal samen goed overweg? Het volmondige antwoord van beiden was ja. Roemer zei 'buitengewoon tevreden te zijn', Pechtold prees de 'ruim twee jaar aan goede ervaringen'. Het is reden om samen vooruit te kijken naar de formatie van 2017.

De SP hoopt al tien jaar op een kans om te bewijzen dat ze landelijk regeringsverantwoordelijkheid kan dragen. In 2006 groeide de partij van Marijnissen naar 25 zetels, maar kwam in de coalitieonderhandelingen buitenspel te staan. In de campagne van 2012 leek voor Roemer zelfs het Torentje binnen handbereik, totdat de SP werd ingehaald door de PvdA.

Ook D66 hunkert na tien jaar oppositie naar deelname aan het volgende kabinet. Pechtold heeft er zelfs zijn politieke toekomst aan verbonden: mocht zijn partij niet gaan regeren dan bedankt hij voor nog eens vier jaar in de Kamer.

De partijen zien mogelijkheid samen de kansen te verzilveren. Een blik op de huidige samenstelling van de Eerste Kamer leert dat D66 (10 zetels) en SP (9) een factor zullen zijn in de formatie. Alleen VVD en CDA zijn daar groter, maar zij hebben minstens twee andere partijen nodig voor een meerderheid.

Lokale SP'ers en D66'ers bevestigen het optimistische beeld van hun partijleiders. Het mag dan een flirt in verkiezingstijd zijn, ze schrikken er niet van. D66'er Klaas Verschuure, fractievoorzitter in Utrecht, stond als formateur in 2014 aan de basis van een coalitie met VVD, GroenLinks en SP. Hij heeft er 'geen seconde spijt van' dat de SP, die getalsmatig niet nodig was voor een meerderheid, meebestuurt in zijn stad.

De SP was in de formatie al de 'Haarlemmer olie' die de onderhandeling tussen de uiteenlopende partijen vergemakkelijkte, zegt hij. 'Ze zijn betrouwbaar. Ze hebben geen dubbele agenda. Ze doen niet aan terugonderhandelen, op afspraken terugkomen. Andere partijen zijn daar wel goed in.'

Het besturen van een gemeente is praktischer, minder ideologisch geladen dan de besluitvorming op het Binnenhof, toch denkt Verschuure dat D66 en SP ook landelijk overweg moeten kunnen. 'Zorg en onderwijs, dat vinden wij ook belangrijke onderwerpen. Ideologisch heb je een ander vertrekpunt. Je legt accenten anders - hoe financier je het? - maar je kunt elkaar echt wel vinden.'

SP-wethouder Paulus Jansen is er door zijn Utrechtse ervaring 'ten principale' van overtuigd dat samenwerking in Den Haag ook mogelijk is. Bovendien noodzakelijk voor de SP: 'In de coalitie bereiken we meer.'

Leidse model
In Leiden - waar SP en D66 al zes jaar coalitiepartners zijn - zijn fractieleiders Julian van der Kraats (SP) en Jeffrey van Haaster (D66) elkaar nog lang niet zat. In 2010 kwamen de partijen samen vanuit de oppositie in het college en introduceerden een 'nieuwe open bestuursstijl'. Ze kwamen een klein coalitieakkoord overeen met enkele kernpunten en spraken af 'de achterkamertjes' voortaan te mijden.

Van Haaster: 'Voorheen waren het dichtgetimmerde telefoonboeken met afspraken, dat werkte verstikkend.' Besluitvorming vindt nu weer plaats in de gemeenteraad, zeggen beide mannen. Van der Kraats: 'Het gaat fantastisch. We hakken veel knopen door. Onlangs stemde nog de hele raad in met een nieuwe ringweg voor 125 miljoen euro. Alleen de Partij voor de Dieren was tegen.'

De landelijke politiek zou een voorbeeld kunnen nemen aan het Leidse model, menen zij, incluis een samenwerking tussen SP en D66. Van der Kraats: 'Ik zie voor de SP in Den Haag kansen met iedereen, behalve met de PVV.'

De Amsterdamse SP-wethouder Arjan Vliegenthart schoof samen met D66-collega Kajsa Ollongren aan bij het etentje met Pechtold en Roemer. 'We werken met D66 bijvoorbeeld goed samen op het bestrijden van armoede en het realiseren van betaalbare woningen.' Hij onderbreekt het telefoongesprek. 'Ik loop net de kamer van wethouder Ollongren binnen.'

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 16, 2017 11:02 am

Je verdient 90.000 per jaar en je woont (terecht vindt je zelf) als socialist en beproefd kamer- en kaderlid van de Socialistische Partij in een sociale huurwoning. Tussen het volk dus.
Hoe kan dat? Omdat je als SP-er maar van die 90.000 euro een minimumloontje overhoudt, de rest gaat naar de stinkend rijke SP.
Hoeveel mensen zouden er zijn met zo'n inkomen scheef wonend in een sociaal huurhuisje?
SP-Kamerlid Beckerman woont in sociale huurwoning
In Groningen woont Beckerman in een sociale huurwoningen, naar eigen zeggen tussen de ‘klimaatpaupers’: minder welgestelde Nederlanders die de rekening zouden betalen van de energietransitie.

Dat is opvallend. Over het algemeen worden sociale huurwoningen alleen toegewezen aan huishoudens met een inkomen tot 35.739 per jaar, volgens Rijksoverheid. Woningcorporaties mogen 10 procent van de sociale huurwoningen toewijzen aan huishoudens met een inkomen tussen de 35.739 en 39.874 per jaar.
Merkwaardig is dat Beckerman zelf de omstreden afdrachtregeling van de SP aanhaalt ter verdediging van haar woonsituatie.

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/06/sp-kamerlid-beckerman-woont-in-sociale-huur-514610/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1593
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Berichtdoor Pizzaman » Vr Jun 16, 2017 12:56 pm

Mahalingam schreef:Je verdient 90.000 per jaar en je woont (terecht vindt je zelf) als socialist en beproefd kamer- en kaderlid van de Socialistische Partij in een sociale huurwoning. Tussen het volk dus.
Hoe kan dat? Omdat je als SP-er maar van die 90.000 euro een minimumloontje overhoudt, de rest gaat naar de stinkend rijke SP.

Eigenlijk vind ik dat 1 van de dingen die bewonderenswaardig zijn aan de SP.
Zij doen daar ook heel veel 'goede dingen' (nouja, op SP-wijze dan) mee.
Maar de stellingname dat toevallige gekozenen niet in de pot hoeven te graaien, hulde.

Mahalingam schreef:Hoeveel mensen zouden er zijn met zo'n inkomen scheef wonend in een sociaal huurhuisje?

Ja, dat is dan wel de andere zijde - je levert je inkomen in aan de partij, OK.
Maar, hoeveel recht heb je er dan op dat de maatschappij 'voor jou bijspringt'.
In feite is dat een soort sluik-subsidie voor de SP-partijkas. EN daar heb ik moeite mee.

Om dergelijke dingen hoeft voor mij de SP niet meer.


NB - 40.000 per jaar is geld zat. Hoewel Beckerman als Statenlid (een part-time functie, slechtbetaald) daar niet bepaald rijk van werd.
Dan nog zou zij nu best zelf de boel kunnen (en moeten) betalen. Want 40 mille per jaar, is toch boven 30.000 netto per jaar (2500 per maand).
Dat is meer dan een leraar, meer dan een gemiddelde HBO-er en derhalve beslist geen karige bedoening.

Het zou mij dan ook VERBAZEN als zij huursubsidie krijgt.

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/06/sp-kamerlid-beckerman-woont-in-sociale-huur-514610/[/quote]
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten