Nieuws uit de Politiek

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Pilgrim »

Elf jaar onder de knoet van Jan Marijnissen

Elma Verhey, 31-08-2017

Afbeelding

Sharon Gesthuizen doet een boekje open over de SP

Als in mei 2015 Jan Marijnissen aankondigt zich te zullen terugtrekken als partijvoorzitter van de SP besluit SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen zich kandidaat te stellen voor het partijvoorzitterschap. Het gaat slecht met de partij. De SP profiteert niet van het verlies van de PvdA, het aantal leden loopt terug en veel afdelingen zuchten onder de snoeiharde leiding van het partijbestuur en het gebrek aan (interne) discussie. Zorg en Sociale Zaken lijken de enige onderwerpen waar de SP zich druk over maakt. Milieu, vluchtelingen, integratie, het is allemaal taboe verklaard.

Jezelf kandidaat stellen voor het partijbestuur? En dan ook nog eens voor het voorzitterschap? In de geschiedenis van de SP is zoiets nog nooit voorgekomen. Marijnissen – hij is dan al jaren geen fractievoorzitter meer, en ook geen Kamerlid, wat niet wegneemt dat hij elke fractievergadering ‘bijwoont’- geeft opdracht om haar kandidatuur dood te zwijgen. Als dat niet werkt en er de nodige media-aandacht komt noemt hij haar in de media botweg ‘ongeschikt’ en haar ervaring als Kamerlid (elf jaar) ‘volstrekt irrelevant’. Gesthuizen wordt gewaardeerd op het Binnenhof en ze is bekend van onder andere acties voor de verbetering van de positie van postbezorgers. Maar ze is bij voorbaat kansloos. Wat zij niet weet (en anderen wel) is dat Ron Meyer, fractievoorzitter van de SP in Heerlen, al tijden wordt voorbereid om Marijnissen op te volgen.

Manipulatie met mandaten
Tot ontzetting van Marijnissen krijgt Gesthuizen veel meer steun uit de partij dan verwacht. Waarop alles uit de kast wordt gehaald om de benoeming van Gesthuizen te dwarsbomen. Ze schrijft dat ze mails krijgt van SP-Statenleden die zich openlijk voor haar hebben uitgesproken en die de oren worden gewassen. Afdelingen die op Twitter het voor haar hebben opgenomen krijgen het partijbestuur op bezoek. Collega Kamerlid Paul Ulenbelt ontziet zich niet om elke fractiemedewerker naar zijn of haar keuze te vragen en wie vóór Gesthuizen zegt te zijn wordt afgebrand.

Er wordt gemanipuleerd met mandaten in de afdelingen (het one-man-one-vote-systeem geldt niet in de SP; afgevaardigden brengen het ‘standpunt’ van de afdeling over) en de bejaarde Remi Poppe (legendarisch SP-Kamerlid) wordt van stal gehaald om Gesthuizen af te bekken tijdens een belangrijke ledenbijeenkomst. Er circuleren e-mails geschreven door “een partijbestuurslid”, waarin Gesthuizen ervan wordt beticht “wars te zijn van actievoeren en vooral VVD-ers te willen binnenhalen”. Partijsecretaris Hans van Heijningen verbiedt dat er hand- en spandiensten worden verricht voor haar campagne (er komt ook geen geld voor beschikbaar) en het partijbestuur weigert te horen waarom ze zich kandidaat stelt. Ron Meyer daarentegen wordt aan alle kanten – ook praktisch – gesteund door het partijbestuur.

‘Afrikaanse verkiezingen’
Desondanks zijn op de dag van de verkiezingen nogal wat mensen ervan overtuigd dat Gesthuizen gaat winnen. Maar nauwelijks zijn de stembriefjes ingeleverd of in de zaal gonst al de uitslag: 60-40. “Een akelig gevoel bekruipt me”, schrijft Gesthuizen, suggererend dat de uitslag (370 stemmen voor haar, 529 voor Meyer) wel eens gemanipuleerd zou kunnen zijn. Niet zó gek, na alles wat er al is voorgevallen. Oud SP-Kamerlid Ewout Irrgang vond de gang van zaken verdacht veel lijken op “Afrikaanse verkiezingen”, waar de oppositie doorgaans ook geen kans maakt.

Gesthuizen in haar boek:

“Jan feliciteert Ron, die pal naast me staat. In een flits kruisen onze blikken elkaar. Geen van tweeën steekt een hand uit. Ik vind het wel best. Waarschijnlijk weten we allebei dat we elkaar nooit meer zullen spreken.”

Zo eindigt Schoonheid macht liefde in het leven en de politiek, van Sharon Gesthuizen.

Derde partij van Nederland
De geschiedenis van Gesthuizen en de SP begint zoals het veel SP-kaderleden van haar generatie is vergaan. Eind jaren negentig van de vorige eeuw zorgt de combinatie PvdA, VVD en D66 (Paarse kabinetten 1994-2002) voor de nodige privatiseringen (zorg, PTT, NS). Jan Marijnissen lukt het om met de Socialistische Partij (later zal vooral de afkorting SP worden gebruikt, opdat het woord ‘socialistisch’ toch vooral maar niet te veel nadruk krijgt) twee Kamerzetels te veroveren. Hij ontpopt zich als een zeer charismatisch en begaafd politicus die zich met succes verzet tegen de neo-liberale koers van vooral de PvdA. Marijnissen heeft zich ten doel gesteld zijn partij groter te maken dan die van de sociaal-democraten. Dat lijkt zo waar te gaan lukken. De aanhang van de SP groeit met elke verkiezing en in 2006 behaalt Marijnissen het daarna nooit meer geëvenaarde aantal van 25 Kamerzetels. De SP wordt de derde partij van Nederland, groter dan de VVD. Zij het, dat toen de PvdA nog altijd 33 zetels haalde.

Sharon Gesthuizen (1976) wordt in 2004 lid van de SP, nadat ze actief is geweest in het bestuur van de LSVB (Landelijke Studenten Vakbond). Vanwege de enorme groei van de SP, en het gebrek aan kader, wordt ze nagenoeg onmiddellijk raadslid in Haarlem en tevens gevraagd voor ‘het klasje van Jan’ (daarin werden potentiële Kamerleden opgeleid). Ze wordt ook gevraagd om te solliciteren op de functie van fractiemedewerker, in dit geval van Agnes Kant, side-kick van Marijnissen en beoogd opvolger. Het is een beproefde tactiek van de SP. Nagenoeg de complete partijtop is weliswaar democratisch gekozen (Raads– of Statenlid) maar zit tevens met ijzeren kettingen aan de partij vast, doordat men ook in dienst is van de SP. Het voorkomt dat men er ál te onafhankelijke ideeën op na gaat houden.

Slaafje
In het begin vindt Gesthuizen dat Marijnissen de vergaderingen (waar zij nu als medewerker van Kant bij zit) ‘bars’ leidt, maar het zorgt ook voor ‘vlotheid’ en ‘efficiency’. Tot ze meemaakt hoe collega’s onterecht tot de grond toe worden afgebrand, onder nog net niet applaus van de rest. Die zich natuurlijk ook zo gaan gedragen. Zelf maakt ze mee hoe Agnes Kant eist dat ze haar ‘slaafje’ blijft die de koffie aanreikt, de post rubriceert en haar agenda verzorgt, hoewel ze inmiddels is gekozen als Kamerlid. Marijnissen heeft nooit onder stoelen of banken gestoken het Kamerwerk (voor zover het niet over sociale zaken of zorg gaat) vooral interessant te vinden wat betreft de inkomsten voor de partij. Om de partij vooruit te helpen kun je tijd beter besteden met actievoeren of folderen, vindt hij.

Als Gesthuizen maanden na haar installatie met een voorstel komt voor haar eerste maidenspeech, lacht hij haar tegenover haar collega’s vierkant uit. Grondpolitiek! Wat een onzin! Zijn eerste speech ging over asperges steken en de arme kromliggende arbeiders die daar hun rug op braken! Waar zij iets over wil gaan zeggen, vaag gedoe over kabels in de grond en wie daarover gaat, interesseert toch geen hond!

Gefrustreerd gedrag
Gesthuizen beschrijft hoe hij zich laatdunkend uitlaat over vrouwen, maar ook hoe hij onderwerpen als vluchtelingen, discriminatie, integratie (‘da’s al jaren mislukt, laat toch zitten’) of midden- en kleinbedrijf, als ‘onzin’ van tafel veegt. Dat zou de SP-achterban toch niet interesseren. Als ze wordt geïnterviewd voor BNR-radio valt hij woedend uit. “Dat gehang bij BNR moet afgelopen zijn. Geen hond luistert daar naar”.

Wat Gesthuizen beschrijft is het gefrustreerde gedrag van een man die op het toppunt van zijn bravoure macht heeft kunnen grijpen, maar het niet aandurfde en dat zichzelf eeuwig kwalijk neemt. Ik was erbij in de zogenaamde warroom te Utrecht, toen Marijnissen in de laatste dagen van de voor de SP historische verkiezingen van 2006, niet durfde door te zetten en al zijn optredens afzegde. Na de verkiezingen, bij de eerste de beste bijeenkomst met toen CDA-leider en informateur Balkenende (41 zetels) haakte Marijnissen (met 25 zetels de derde partij van Nederland, groter dan de VVD) af. Uiteraard weet hij dat aan CDA en PvdA (toen 33 zetels).

Grote slangenkuil, botte dictator
De manier waarop Marijnissen zijn frustratie tegenover de fractie botviert heeft veel weg van die van een driftige peuter. “Vroeger kregen wij met z’n tweeën meer voor elkaar dan nu met z’n vijfentwintigen”, is zijn standaarduitdrukking. Gesthuizen zwijgt er discreet over. Algemeen bekend is dat drank niet zelden een rol speelt bij zijn woede-uitbarstingen. Niets en niemand is goed genoeg (behalve hijzelf) en fractieleden worden tegen elkaar opgezet. Op Ewout Irrgang na (inmiddels lid van het college van de Algemene Rekenkamer) en Paulus Janssen (wethouder in Utrecht) durft niemand Marijnissen tegen te spreken, ook al vertelt hij nonsens of zijn zijn uitspraken minstens op het randje. Als hij in 2007 Marokkanen wegzet als ‘profiteurs’ komt hij daar mee weg. Niet alleen bij zijn eigen partij, maar ook in de media.

Het imago van de enige partij op het Binnenhof waar het louter om idealen zou draaien, klopt niet. De SP is een minstens zo grote slangenkuil als de PvdA met als extra handicap een botte dictator aan het roer en een monddood gemaakte fractie. Gesthuizen beschrijft hoe ze harder en harder werkt en compleet doordraait in haar poging ‘geaccepteerd’ te worden door Marijnissen. Tijdens de Sinterklaasviering krijgt ze een (anoniem) gedicht dat ze hardop moet voorlezen: “Sharon wordt voor Jan steeds banger. Zo kan dat echt niet langer”. Ook tijdens het zomerreces gaan de wekelijkse fractievergaderingen door en o wee wie daar niet bij is. Als ze met een ernstige burn-out thuis komt te zitten, blijft Agnes Kant haar achtervolgen met berichten dat dit “haar eigen schuld is” en dat ze, als ze niet snel genoeg terug komt, “het niet lang meer zal maken” bij de SP.

Emile Roemer
In 2008 kondigt Jan Marijnissen onverwacht (althans voor de niet ingewijden van de fractie) aan zich te zullen terugtrekken als fractievoorzitter. In de peilingen zakt het aantal zetels voor de SP verder weg en hij heeft een hartaanval achter de rug. Agnes Kant volgt hem op. Marijnissen, nog steeds lid van de fractie, laat niet na om Kant tegenover de hele fractie weg te zetten als iemand die het niet blijkt te kunnen. Kant, anorexiapatiënt, probeert met nog harder te werken de zaak te redden. Ze ziet er steeds slechter uit. Het verhaal gaat dat Kamerleden van andere partijen zich zoveel zorgen maken om haar, dat ze bij onder anderen Roemer aan de bel trekken.

Agnes Kant ruimt in maart 2010 op het nippertje het veld, voor ze er écht aan onderdoor gaat. Waarop Emile Roemer, de goedlachse dorpsonderwijzer uit Boxmeer, aantreedt. Een verademing zo lijkt het. De fractie krijgt meer speelruimte en ‘afbraaksessies’ zoals onder Marijnissen lijken ten einde. Maar als Roemer bij de verkiezingen een paar maanden later tien zetels verliest (van 25 naar vijftien) neemt Marijnissen de touwtjes weer terug. De Vluchtelingenkrant waaraan Gesthuizen werkt met instemming van de hele fractie, en waarin men (eindelijk) een visie wil neerleggen over het vluchtelingenvraagstuk, in de hoop het naar de PVV overgelopen electoraat terug te winnen, moet van tafel. “Voor het eerst sinds jaren schreeuwt hij weer tegen me”.

‘Schuld van de media’
De verkiezingen van 2012 lijken een overwinning te gaan worden voor Emile Roemer. De kiezers vinden hem wel sympathiek en de SP staat op dik twintig zetels in de peilingen. Maar Roemer verliest elk debat. Hij blijkt slechts oneliners paraat te hebben. Als hij naar het programma Buitenhof gaat weet hij zelfs niet wie er nog meer is uitgenodigd. Volgens Gesthuizen is dat bewust beleid van het campagneteam, onder aanvoering van Marijnissen. Zoals hij destijds campagne voerde zo moet Roemer het ook maar zien te redden. De virtuele zetels smelten met de dag verder weg en de partij blijft steken op vijftien zetels. Het is de schuld van de ‘media’. De kritiek van Gesthuizen op het campagneteam – waarom was Roemer zo slecht voorbereid? – wordt niet beantwoord. Ook dat wordt de reden waarom ze zich kandidaat wil stellen voor het partijbestuur, dan nog niet wetend dat het om het voorzitterschap zal gaan.

Gesthuizen verliest de strijd van Ron Meyer in november 2016 en besluit zich niet herkiesbaar te stellen. Ze schrijft het niet, maar haar positie binnen de SP is onhoudbaar geworden net als van degenen die haar steunden. In december 2016 klagen anonieme fractieleden hun nood bij het AD.

Ron Meyer heeft louter vriendjes hoog op de lijst gezet en ze vrezen dat ze met diens focus op het Nationale Zorgfonds (‘terug met het Ziekenfonds’), terwijl de SP niets te melden heeft over milieu of over vluchtelingen, de verkiezingen gaat verliezen. In dat laatste krijgen ze gelijk. De SP verliest in maart 2017 een zetel en profiteert niet van het historische verlies van de PvdA (29 zetels).

Dochter van
Van de fractiegenoten die haar steunden noemt Gesthuizen alleen diegenen bij naam die inmiddels net als zij vertrokken zijn, zoals Harry van Bommel, Farshad Bashir en Ineke Palm. Van anderen noemt ze maar liever geen namen. Hun steun is hen op de toorn van de fractieleden Ronald van Raak en Renske Leijten komen te staan, beiden lid van het Partijbestuur. Zij doen ook het woord na het AD-artikel en blijken vooral bezorgd over “de rijen die vroeger naar buiten toe altijd gesloten waren”. Van Raak stond bij de afgelopen verkiezingen nummer vier op de lijst en Renske Leijten op nummer twee, direct achter lijsttrekker Emile Roemer.

Maar geloof mij: geen van tweeën wordt de opvolger van Roemer, die afgelopen maart voor de derde keer een verkiezing heeft verloren. Die positie is al jaren voorbehouden aan de nieuwkomer op de lijst, nummer drie, Lilian Marijnissen, dochter van. Ze moet nog even warm lopen op het Binnenhof en Haagse ervaring op doen, maar dan mag ze Roemer uit diens lijden verlossen. Dictators houden de macht graag binnen de eigen familie.

Elma Verhey was van september 2005 tot september 2007 hoofdredacteur van de Tribune, het maandblad van de SP.

http://politiek.tpo.nl/2017/08/31/elf-j ... rijnissen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Mahalingam »

In N-Korea hebben ze een democratisch gekozen erfelijke leider.
En met veel maoïsme in de rangen, kan je van de SP soortgelijk gedrag zien.
De knoet van Jan is overgedragen aan dochter Lilian.
Roemer verlaat in januari ook de Tweede Kamer.
SP-leider Emile Roemer stapt op: Lilian Marijnissen opvolger
,,Beste mensen, ik wil meedelen wat u al zag aankomen. Na 11 jaar kamervoorzitterschap is het de hoogste tijd dat een ander het stokje gaat overnemen", aldus een geëmotioneerde Roemer. ,,Ik wil de weg vrijmaken voor een nieuwe lichting SP'ers." Roemer verlaat in januari ook de Tweede Kamer.
[....]
Sadet Karabulut en Lilian Marijnissen hebben zich gemeld als mogelijke opvolger. Uiteindelijk koos de fractie voor Marijnissen (32), die onder groot applaus van de SP-fractie het leiderschap overnam.
https://www.ad.nl/politiek/sp-leider-em ... ~aefbbb3e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Mahalingam »

De SP is bij elkaar geroepen en het is duidelijk gemaakt aan de leden: de koers wordt weer stalinistisch/maoïstisch onder een bezielde nieuwe leiding van de erfelijke opvolger van de leider.
SP-voorzitter wil kritiek naar buiten smoren
Gerommel binnen de partij moet binnenskamers blijven. Daar hamerde SP-voorzitter Ron Meyer zaterdag op ten overstaan van zijn leden.

De afgelopen jaren lekte er verscheidene malen kritiek uit op de koers van de partij en het leiderschap. Zo klapten SP-Kamerleden uit de school over hun frustraties over het functioneren van de onlangs afgetreden partijleider Emile Roemer. Ook stonden SP’ers tegenover elkaar in de strijd om het voorzitterschap tussen Sharon Gesthuizen en Ron Meyer.

„Te vaak waren er interne discussies die een podium kregen. Ik baalde ervan, omdat er binnen de partij juist alle ruimte is voor discussie”, zei Meyer daar zaterdag over op het SP-congres in Hilversum. Hij wil dat de gelederen naar buiten toe voortaan gesloten blijven. „Ik zal daar mensen op blijven aanspreken. Dat is nodig voor eenheid. Discussies voeren we binnen, strijd voeren we buiten.”

Op het congres wordt onder meer het nieuwe partijbestuur gekozen en wordt er afscheid genomen van Roemer.
Overbodig te vermelden dat dit nieuwe bestuur op luide instemming van de achterban kan rekenen. (en 99,9% van de stemmen heeft gekregen wegens het ontbreken van alternatieven?)
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1566470 ... ten-smoren
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Mahalingam »

"Gerommel binnen de partij moet binnenskamers blijven."
En dat bleef het ook eventjes want tijdens de samenkomst van de partij waren er al geruchten dat Harry van Bommel foetsie weg was uit de partij.
Harry van Bommel wil weg bij SP
Zaterdag gonsde het op het congres van de socialisten al van de geruchten dat Van Bommel, een van de bekendste SP-gezichten, zou zijn vertrokken. ,,Het klopt inderdaad dat Harry een verzoek tot opzegging heeft ingediend", bevestigt Meyer nu. ,,Maar we laten een man van zijn statuur niet zomaar gaan."

De SP heeft Van Bommel vooralsnog niet uitgeschreven. Partijleider Lilian Marijnissen heeft sinds de opzegging binnenkwam meermaals contact gehad met Van Bommel en hem verzocht om een gesprek. Dat is er nog niet van gekomen, omdat hij inmiddels een drukke baan heeft als bestuursadviseur in Zwolle.

Meyer: ,,Ik weet niet wat er precies speelt, maar als Harry uiteindelijk wil gaan, kunnen we hem natuurlijk niet tegenhouden. Alleen, laten we eerst eens om tafel gaan met hem. Er is volop ruimte voor interne kritiek bij ons."

Van Bommel zelf liet vanmiddag aan deze krant weten niet meer met de pers te mogen praten, omdat hij sinds november ambtenaar is. Verder reageerde hij niet op verzoeken om een toelichting op zijn verzoek tot uitschrijving als SP-lid.
https://www.ad.nl/binnenland/harry-van- ... ~a61bc831/

Zou er chantagemateriaal zijn waarmee ze hem binnenboord kunnen houden?

,,Maar we laten een man van zijn statuur niet zomaar gaan."
Daarmee lijkt de SP toch wel erg veel op de Islam. Ach, allebei zijn het sekten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Pilgrim »

Column Jan Roos: D66 is zonder schroom tegen democratie, en Pechtold is een racist. Snapt u het nog?

Door Jan Roos, 16 februari 2018

Afbeelding

Jan Roos is verbijsterd na een weekje politiek nieuws in Nederland. Linkse partijen hebben namelijk altijd het hoogste woord over democratie, progressieve waarden, anti-racisme en de inclusieve samenleving. Maar – zo leren Kajsa Ollongren, de Rotterdamse politiek, Alexander Pechtold en Anne Fleur Dekker ons – ze zijn zelf geen haar beter dan de tegenstanders die ze zeggen te bestrijden.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Ollongren moet er gekeken worden naar een mogelijkheid om de kloof tussen politiek en burger te verkleinen. Dit zei ze tijdens het debat over de door haar zo gewilde afschaffing van het raadgevende referendum. Het zijn van die zinnen waar je helemaal gillend gek van kan worden. Een D66-minister, die werkelijk er alles aan doet om de positie van het volk binnen de democratie te verkleinen, durft zonder schroom zoiets te zeggen. Het is alsof de Partij voor de Dieren pleit voor de bioindustrie, maar toch ook wil blijven zoeken hoe toch van die vervelende kistkalveren af te komen. En het kan allemaal in Den Haag.

Dezelfde Ollongren noemde de leugen van Halbe Zijlstra – dat-ie in 2006 doodleuk in de datsja van Poetin hem allerlei oorlogszuchtig taal hoorde uiten – geen nepnieuws. Terwijl een toegegeven leugen over een geopolitieke uitspraak toch best wel nep is, me dunkt. Maar blijkbaar is pas iets nep als haar dat uitkomt. Dat maakt de geloofwaardigheid van de strijd tegen fake news er nou niet beter op.

Of wat dacht u van de linkse partijen in Rotterdam die in hun strijd tegen Leefbaar Rotterdam samen optrekken met de Islamitische partij Nida. Onder het mom van “de vijand van mijn vijand is mijn” vriend stappen de zogenaamde progressieven van GroenLinks, SP en de PvdA in bed met conservatieve moslims die banden hebben met onder anderen het Moslimbroederschap en terreurorganisatie Hamas. Vrijheden waar links altijd zegt voor te staan – zoals bijvoorbeeld de gelijkheid tussen man en vrouw, homo en hetero, de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting – zijn blijkbaar helemaal niet meer zo belangrijk in hun strijd tegen het gezonde geluid van Leefbaar Rotterdam. Die idealen staan blijkbaar niet in de weg van zo’n Links-Islamitische samenwerking.

Nog zoiets: Penthouse Pechtold noemt alles en iedereen waar hij het niet mee eens is een racist. Maar terwijl hij de liegende Zijlstra probeert te verdedigen noemt hij tussen neus en lippen door alle Russen onbetrouwbaar. Wat eerstegraads discriminatie is. Hoe hypocriet kan je zijn?

En ook extreem-links doet gezellig mee. Anne Fleur Dekker komt terug op haar radicale gedachtengoed en wordt direct door haar voormalige rode strijdmakkers bedreigd en uit de bubbel geslingerd. Deze mensen zeggen te strijden voor een inclusieve samenleving, maar een beetje interne kritiek en je mag al niet meer meedoen.

Dit is de vangst van een week. Het maakt het politieke debat totaal ongeloofwaardig. En dat zou dan weer voer zijn voor de zogenaamde populisten waar deze linkse mensen allemaal voor waarschuwen.

Snapt u het nog?

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/ ... u-het-nog/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Pilgrim »

Week van blunders

Geplaatst op 24 februari 2018

Afbeelding

Een bewogen week, waarin de zeggenschap van de burgers weer verder werd beperkt. Het afschaffen van het referendum is natuurlijk het meest prominente voorbeeld, maar ook de orgaanclaim van de overheid is bedenkelijk. Tot slot was er de amokploeg van Erdoğan-partij DENK, die onder leiding van Kamerlid Öztürk vanaf de publieke tribune de verhandelingen luidruchtig verstoorde.

Om met het laatste te beginnen: de Tweede Kamer behandelde deze week ook de vraag of de Armeense genocide ook als zodanig benoemd mag en moet worden. Naar oordeel van de Kamer zou dat wel moeten, tegen de zin van Öztürk c.s. dus, maar de regering legde dat voorstel naast zich neer. Dat is erg dom. Turkije mag dan NAVO-partner zijn, maar is ook een dictatuur geworden onder Erdoğan. Het land voert een agressieve oorlog tegen de Koerden in buurland Syrië, bezet nog steeds illegaal een deel van het – Europese – eiland Cyprus, gooit de eigen burgers naar believen in de bajes en intervenieert schaamteloos in de rechtspraak. Verder schafte ‘NAVO-partner’ Turkije in notabene Rusland luchtdoelraketten aan voor een bedrag overeenkomstig de inkomsten uit de vluchtelingendeal met de EU. Waarom zou dat zijn? Wil Turkije wellicht ervaring opdoen hoe de F35 gevechtstoestellen zich gedragen tegen het S-400 systeem? Door de S-400 te kopen gaat Turkije ook nog eens een belangrijke en langdurige relatie met Rusland aan. Het gaat om een forse investering in een wapen dat onder normale omstandigheden tientallen jaren meegaat. Russische en Turkse specialisten zullen dan ook langdurig met elkaar samenwerken en contacten opbouwen. In hoeverre hebben straks ook de Russen inzicht in het radarnetwerk van de NAVO? En waarom hebben de Turken eigenlijk meer dan een miljoen manschappen onder de wapenen? Kennelijk niet omwille van de verwachting om op eigen gelegenheid Rusland buiten de deur te moeten houden. Daar is immers de NAVO voor, terwijl de Turken inmiddels dus hartstochtelijk zaken doen met de Russen.

Je kunt er wel heel goed het Avondland mee bezet houden, waar de ‘Gouden Appel’ nog steeds lonkt, binnenkort al 330 jaar… Kortom: de Turken zijn zo onbetrouwbaar als de neten en het kan geen kwaad ze dat voortdurend in te peperen. Het is jammer dat onze regering, om de Turken hun plaats in de geschiedenis te wijzen, de Armeense genocide vooralsnog niet als volkerenmoord noteert. Wat dat betreft is Trump zo gek dus nog niet: die schroomde niet om Erdoğan klip en klaar op enkele grenzen te wijzen. Dat zou navolging mogen vinden.

Referendum
Het afschaffen van het door Van Mierlo (1931-2010) zo vurig gewenste referendum werd deze week met precies 76 stemmen door het partijkartel, onder aanvoering van de D66-Marxisten, met tenenkrommend gekonkel en gedraai afgeserveerd. “Zonder last en ruggespraak”, kom er nog eens om. Na eeuwenlange overheersing door de adel en de aristocratie is het nu kennelijk de beurt aan het paternalisme van technocraten. Hun visie: ‘Burgers moeten het vormen van een mening aan ons overlaten, dat is beter voor de burger’. Maar natuurlijk: dat we daar zelf niet eerder op zijn gekomen! We konden al niet stemmen op burgemeesters of Commissarissen van de Koning, noch zelf in aanmerking komen voor de functies bij gebrek aan de juiste lidmaatschapskaart ener politieke partij. Wij kunnen stemmen voor gemeenteraden, provincieraden en de Tweede Kamer. Maar het daaropvolgende beleid kunnen wij niet bijsturen, laat staan sturen. Vanaf het moment van de sluiting van de stembussen moeten we afwachten wat er met onze stem gebeurt. Dat is het systeem van de 19e eeuw, waarin 80% van de bevolking geen onderwijs had genoten en van politiek net zoveel wist als een voormalig inwoner van Aleppo over het apotheekwezen.

Nu, anno 2018, kent Nederland een behoorlijk opgeleide bevolking die heel goed in staat is een afgewogen oordeel te vormen over maatschappelijke zaken. Sterker: onder invloed van sturing door de bevolking zouden politie en leger absoluut niet zijn afgezakt naar het huidige niveau. Zo staat de burger op het terrein van het openbaar bestuur nog steeds onder curatele: een kleine coöpterende elite bestuurt het land en de hele rest kijkt vrijwel machteloos toe. De politieke partijen hebben het openbaar bestuur geleidelijk aan zo ingericht dat zij vrijwel geen tegenmacht ontmoeten: zij kennen zichzelf wel salarissen en subsidies uit de schatkist toe, en zendtijd uiteraard voor propaganda.

Zou dat niet heel anders moeten? Denkelijk wel, maar binnen de politieke elites wordt interventie door burgers maar lastig gevonden.

Orgaandonatie
Na veel vijven en zessen is de Eerste Kamer akkoord gegaan met een wet die bepaalt dat iedere burger, zonder uitdrukkelijke tegen-verklaring, instemt met orgaandonatie. Uw lichaam behoort de staat dus toe, tenminste zolang u dat lichaam niet zelf opeist. Het is een merkwaardige opvatting.

Natuurlijk: degenen die wachten op een orgaantransplantatie zouden belang kunnen hebben bij deze wet. Waar het echter om gaat is dat de burger zelf beslist, zonder dat opgedrongen te krijgen door de wetgever. Bovendien: wat zouden de effecten zijn op de handel in organen? Wanneer we nog even denken aan de jacht op DNA-gegevens en dat in relatie brengen tot de wirwar van stichtingen en clubjes rond de Universiteit van Groningen en het Groningse academische ziekenhuis, dan zouden wij ons toch eens achter de oren moeten krabben. Waarom zou de wetgever niet hebben gekozen om bij het aanvragen van reisdocumenten en dergelijke verplicht een vragenlijst toe te voegen omtrent orgaandonatie? Het antwoord is eenvoudig: met deze wet is de deur opengezet naar het verder oprekken van de lichamelijke integriteit.

Een week van blunders die we niet gemakkelijk moeten vergeten.

Door: Ton Nijhof

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/24 ... -blunders/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Mahalingam »

Onze politici zorgen goed voor elkaar. Zelfs als je niet tot de 'gevestigde partijen' behoort die geregeld aan de macht zijn, dan is er toch een plaatsje voor je in het grote banencarousel.
Nu was hij niet zo'n groot bestuurlijk succes dus hij gaat wel op proef.
Gefaalde SP-leider Emile Roemer krijgt van partijkartel burgermeesterschap Heerlen cadeau
  • Gouverneur Theo Bovens heeft de heer Emile Roemer met ingang van vrijdag 16 maart 2018 aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen. De huidige burgemeester van Heerlen Ralf Krewinkel is door persoonlijke omstandigheden voorlopig niet in staat het ambt van burgemeester van Heerlen uit te oefenen.
Als fractieleider en lijsttrekker van de SP maakte Emile Roemer er een enorme bende van. Steeds weer steeg zijn partij in de peilingen voor de verkiezingen, om vervolgens op verkiezingsdag zelf toch weer een tegenvallend resultaat neer te zetten. Zelfs toen de PvdA totaal in elkaar stortte kon de SP daar niet van profiteren.

De reden dat de partij faalde is dat Roemer volstrekt incompetent was — en is. Hij is hartstikke vriendelijk en gezellig, maar kwalitatief is het drie keer niks. Geen wonder dus dat de SP hem uiteindelijk maar aan de kant zette en hem liet vervangen door Lilian Marijnissen.

Zo blijkt maar weer dat het voor Tweede Kamerleden van oudere partijen eerst en vooral heel verstandig is om de leiders van de oude machtspartijen vooral niet tegen zich in het harnas te jagen. Roemer heeft het wat het partijkartel betreft prima gedaan als SP-leider: hij heeft zijn partij klein gehouden, ging bij debatten af als een gieter, en schikte zich steeds weer naar de wil van ‘het linkse blok.’ Oh ja, en hij is ook nog eens politiekcorrect tot op het bot (wat zijn partij historisch absoluut niet was, overigens).
http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/ ... en-cadeau/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Pilgrim »

Antidemocratisch partijkartel sluit grote winnaar Barendrecht (met 49% van de stemmen!) uit van coalitiedeelname

Door Michael van der Galien, 11 april 2018

Afbeelding

Alle zes kartelpartijen gaan lekker met elkaar regeren. Echt voor Barendrecht mag niet meedoen.

Triester dan dit wordt het niet. In Barendrecht presteerde de lokale partij Echt voor Barendrecht bij de afgelopen verkiezingen erin om met afstand de grootste partij van de gemeente te worden. Al met al kreeg de partij maar liefst 45 procent van de stemmen. Dat levert ze 14 van de 29 zetels op in de raad.

Je zou denken: die gaan dus regeren. Even een partijtje erbij zoeken en klaar.

Nou helaas, dat gaat niet gebeuren:

Met in totaal 29 zetels in de raad kwam ze er net één tekort voor een absolute meerderheid. En dat heeft de partij geweten: de overige zes fracties hebben zich verenigd en laten EVB buiten de coalitiebesprekingen.

Alle overige partijen hebben 15 zetels, eentje meer dan Echt voor Barendrecht. En die gaan nu met elkaar samenwerken zodat EVB buiten de coalitie gehouden kan worden. Dat dit betekent dat er een onheilige coalitie nodig is van VVD, CDA, D66, SGP/ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA vinden de partijkartel-leden prima.

Het zegt alles over de totale gekte van het politieke establishment in Nederland dat we dit maar normaal moeten vinden.

Schaamteloos.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/ ... edeelname/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Mahalingam »

De SP zit in zak en as. Ze zijn weer bij de laatste verkiezingen wat kleiner geworden kwa stemmenaantal.
Dat kan niet het gevolg zijn van de communistische, stalinistische, maoïstische denkbeelden binnen de partij en dus moet het ergens anders door komen. De idealen zijn zuiver.
Rouwverwerking bij de SP: ‘Onze partij lijkt er niet meer toe te doen’
‘De campagne is mislukt, ik heb gefaald, wij hebben gefaald.’

Een man van zalvende woorden was Ron Meyer nooit, maar sinds de aankondiging van zijn vertrek windt de Heerlenaar nergens meer doekjes om. Hoe zou hij ook kunnen. Nul zetels bij de Europese verkiezingen, het slechtste resultaat in de recente parlementaire geschiedenis van de SP: dan past slechts nederigheid. ‘Dit is een tijd voor discussie. Voor enorme zelfkritiek.’

Dat hoefde Meyer geen twee keer te zeggen. Op het partijkantoor van de SP in Amersfoort, waar de socialisten voor het eerst samenkwamen na de verkiezingsdreun in mei, regende het zaterdag zelfkritiek. Omdat SP’ers ‘goed kunnen kankeren’, zoals een afdelingsvoorzitter zou zeggen, maar vooral vanwege dat gezamenlijke doel: de strijd tegen het kapitalisme. Een strijd waarin de SP aan de verliezende hand is. En dus moet het roer om.

Op de partijraad in Amersfoort is het voor het uitstippelen van een nieuwe koers nog te vroeg. In de bomvolle zaal - in de pauze mag iedereen maximaal twee broodjes pakken - staat rouwverwerking voorop. Afdelingsvoorzitters verdringen zich bij de microfoon om hun zorgen uit te spreken over de staat van de partij. De verdeling is diep en de sfeer miserabel, klinkt het. ‘Onze partij lijkt er niet meer toe te doen’, treurt voorzitter Ad Meijer van de afdeling Amersfoort. ‘Dat doet pijn.’

Handrem eraf

Bij de vorige partijraad, na de verloren Statenverkiezingen, was de sfeer ook al bedompt. Om het tij te keren moest de handrem eraf, was toen het verdict. Voortaan zou de SP weer de partij zijn van de stem tegen het establishment en de keiharde campagnes. Met dat stevigere verhaal hoopte partijvoorzitter Meyer het verlies bij de Europese verkiezingen te beperken.

Het resulteerde in het gewraakte Hans Brusselmans-filmpje. Kritiek op die satirische aanval op PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans kwam ook van binnen de partij. Meerdere afdelingen distantieerden zich in de media direct van de campagnestunt. Op de partijraad is het niet anders. ‘Het filmpje was pulp’, richt voorzitter Jan Breur van de afdeling Veenendaal zijn pijlen op de partijleiding. ‘Dachten jullie echt dat we hiermee zouden winnen? Hoe dom kun je zijn?’

Koppen worden er niet geëist. Aan partijleider Lilian Marijnissen wordt niet getwijfeld terwijl Meyer daags na het verkiezingsechec aankondigde dat hij zich in december niet opnieuw verkiesbaar zou stellen als partijvoorzitter. Onnodig, vindt het deel van de partij dat weinig bezwaar had tegen Hans Brusselmans. ‘We zijn jou zoveel dank verschuldigd’, kreeg Marc van Caldenberg uit Landgraaf de handen op elkaar voor Meyer. ‘Voor jou neem ik mijn hoed af.’

Verdeeld is de partij ook over de inhoud. Moet de SP zich wel of niet inzetten voor het opvangen van vluchtelingen van buiten de EU? Zijn klimaatmaatregelen te duur, of kunnen we niet anders om de wereld te redden? Ter verbloeming van die tweedeling zoekt de partij te veel haar toevlucht in minder actuele thema’s als de zorg, vindt een deel van de SP-leden.

Het gevolg, verzucht Gerda Siks uit Oldambt, is dat zelfs in haar rode gemeente de traditionele SP’er nu voor Forum voor Democratie kiest. ‘Waar Baudet als een proteststem voelt, zijn wij de gevestigde orde geworden.’

Geen toverknop

Een panacee is er niet. Net als de actieve leden verschillen de SP-stemmers van mening over de richting die de partij uit moet, getuige een opinieonderzoek door EenVandaag. 27 procent vindt de partij te links als het over klimaat gaat, tegenover 23 procent die zegt dat de partij te veel naar rechts helt. Immigratie? ‘Te links’, stelt 42 procent. ‘Te rechts’, vindt 25 procent. ‘Er is niet één toverknop’, zegt ook Meyer nadat hij de vele tientallen insprekers heeft bedankt.

Niet alles is kommer en kwel. Er wordt ook hard gelachen. Om een vergelijking tussen de SP en Oranje, dat jaren zwalkte maar nu weer bij de top hoort. Om een verspreking van Meyer, die de SP per ongeluk ‘een kutclub’ noemt. Veel vaker dan boegeroep klinkt na een bijdrage aan de microfoon geklap. En na een gloedvol betoog van wethouder Lian Veenstra uit Stadskanaal over de toegevoegde waarde van de SP, houdt niet iedereen in de zaal het droog.

Hoe het verder moet, daarover gaat een commissie zich richting het partijcongres in december buigen. Kritische SP’ers mopperden voor de partijraad tegen de NOS over de samenstelling van die tienkoppige commissie, met daarin ook Meyer en Marijnissen. In Amersfoort dringen meerdere grote afdelingen aan op het toevoegen van leden die in de afgelopen jaren niet zelf de koers uitstippelden. Vooruit, zegt het bestuur, dat zes extra leden belooft uit te nodigen.

Na ruim zes uur vergaderen is het laatste woord aan partijleider Marijnissen. Na twee verkiezingen in korte tijd heeft zij tot de volgende Tweede Kamerverkiezingen om de SP nieuw leven in te blazen. ‘Meer dan ooit komt het aan op onze veerkracht.’ De toekomst van de partij - en die van haarzelf - hangt ervan af.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b01d5573/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Ariel »

Het gaat even niet zo goed met de SP.
De in opspraak geraakte Maarten Kluit is opgestapt als fractievoorzitter van de SP in Midden-Groningen. Dat meldt RTV Noord. Hij schold Forum-leider Thierry Baudet zondag in een tweet uit voor ’nazi’.

Kluit, beheerder van het account ’Linksgekkie Des Vaderlands’, schreef zondag naar Baudet: ’mond dicht Nazi’. Hij deed dat naar eigen zeggen omdat ’hij aan alle kanten laat blijken dat hij dat gedachtegoed aanhangt’.

„Het is een extreme mening, maar ik heb hier drie keer over nagedacht en ik blijf hier achter staan”, vertelde Kluit, sinds 1 januari fractievoorzitter, telefonisch. Op Twitter bood hij overigens wel excuses aan voor de tweet. Nu is hij dus, na overleg met zijn fractie en het afdelingsbestuur, opgestapt. Zijn account is inmiddels afgeschermd.
En dan gebeurde er ook nog dit. Een vergadering van de SP Breda mondt uit in knokpartij.
Maandenlange onrust binnen de SP-afdeling Breda is eerder deze week uitgelopen op een knokpartij op een ledenvergadering. De landelijke partijtop heeft het roer tijdelijk overgenomen. Er dreigen royementen voor de vechtersbazen

„Het was echt even schrikken. Dit hebben we bij onze partij nog nooit meegemaakt”, zegt algemeen secretaris Arnout Hoekstra van de landelijke SP. Hij was getuige van de uit de hand gelopen vergadering afgelopen week in een zaaltje in Breda.

Onvrede over ’afwezigheid’ raadslid

Al maandenlang zijn de Brabantse socialisten in de ban van een kwestie rond raadslid Boi Boi Huong. De SP-leiding in Breda wil van haar af uit onvrede over haar functioneren en aanwezigheid in de gemeenteraad. De politica geeft zich niet zomaar gewonnen en wil de leden laten oordelen.

„Ik zou niets doen en nooit komen”, zegt Huong tegen De Telegraaf. „Maar ik was bijna bij alle vergaderingen. Het is helemaal niet waar dat ik niets deed.”

Commissie moet oordeel vellen
Er valt in het najaar een besluit: een commissie van wijzen komt met een oordeel. Kamerleden Henk van Gerven en Sadet Karabulut buigen zich onder leiding van voormalig partijleider Emile Roemer over de kwestie.

De uitkomsten zouden afgelopen week worden besproken op een extra ledenbijeenkomst. Maar de commissie boekt geen resultaat. Volgens Hoekstra komt dat door verschillende factoren. Tussentijdse mediaoptreden van de hoofdrolspelers in de rode soap zijn daar, zo stelt hij, een voorbeeld van. Huong stelt dat er te weinig tijd was voor gedegen onderzoek.

Vergadering ondanks resultaten
Desondanks gaat de vergadering door. De boel escaleert zodra oud-wethouder Patrick van Lunteren emotioneel het woord voert en wordt afgekapt. Hij heeft een relatie met Huong en verwierf afgelopen najaar nog landelijke bekendheid door zijn gooi naar het landelijk partijvoorzitterschap van de SP.

„Hij is een gewoon lid en had een zware dag achter de rug. Het was ook nog eens zijn verjaardag en hij kreeg een vergadering cadeau waar zijn vriendin werd afgezeken”, legt Huong uit.

Vlam in de pan
De vlam slaat in de pan. Volgens Hoekstra hebben ‘meerdere individuen’ zich schuldig gemaakt aan geweld. Het afdelingsbestuur zou zelf ook betrokken zijn bij de uit de hand gelopen ruzie. Huong bevestigt dat er klappen zijn gevallen. Ze is zelf ook als schuldige aangewezen.

De politica ontkent: „Ik ben geschorst omdat ik iemand met fysiek geweld zou hebben aangevallen, maar leden hebben iemand van mij moeten aftrekken. Ik heb niemand aangeraakt.”

De algemeen secretaris van de landelijke SP wil inhoudelijk niets kwijt over de kwestie rond het raadslid en de betrokken personen. De vergadering is na de knokpartij stilgelegd. „Geweld kunnen we net als bij ieder andere vereniging niet accepteren”, zegt Hoekstra. „We hebben de afdeling voorlopig geschorst om de rust weer terug te krijgen.”

Onduidelijk is nog hoe lang de schorsing gaat duren. Hoekstra zegt er vertrouwen in te hebben dat de afdeling ‘op korte termijn’ weer zelfstandig kan functioneren. De SP buigt zich over het royeren van meerdere leden die zich schuldig hebben gemaakt aan geweld. De partij wil geen mededelingen doen over het aantal rode kaarten.

Hoekstra laat weten dat de SP zich de komende dagen wil ‘oriënteren’ op een oplossing voor de probleem-afdeling in Brabant. De voorzitter van SP Breda en Van Lunteren willen niet reageren op vragen van De Telegraaf. Huong geeft de strijd niet op. „Ik ga de schorsing aanvechten”, zegt ze stellig. De lokale volksvertegenwoordiger piekert er niet over om op te stappen. „Er zijn leden in de afdeling die mij steunen. Ik wil daarom zeker blijven in de SP.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Mahalingam »

De spelers in beeld:

Afbeelding
V.l.n.r. Patrick van Lunteren, Boi Boi Huang en Emile Roemer.
Vergadering SP Breda loopt volledig uit de hand: aangifte wegens mishandeling en doodsbedreiging

SP-politicus Maurice Spapens uit Breda doet aangifte bij de politie vanwege mishandeling en bedreiging. Tijdens een partijavond sloeg de vlam in de pan en werd hij door een ander SP-lid in het gezicht geslagen en met de dood bedreigd.

Het burgerraadslid en voormalig lid van Provinciale Staten voor de socialisten in Brabant was afgelopen woensdagavond voorzitter van een vergadering van de Bredase afdeling van de SP. Een debat in De Wegwijzer in de Hoge Vucht, over het functioneren van raadslid Boi Boi Huong, liep toen helemaal uit de hand.
https://www.ad.nl/breda/vergadering-sp- ... ~a52ecd60/
Even voor de duidelijkheid:
Het al dan niet opstappen van Huong is een heikel punt, omdat het raadslid eerder formeel heeft laten vastleggen dat ze haar zetel aan de SP teruggeeft wanneer de fractie daarom vraagt. Maar nu voelt Huong alles behalve de behoefte om haar zetel aan een andere socialist over te dragen. Juridisch is dat ook niet af te dwingen, hoeveel handtekeningen er ook zijn gezet. Zelfs als ze door de landelijke SP wordt geroyeerd, dan nog kan ze verder gaan als onafhankelijk raadslid.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Mahalingam »

Vanwege een idologisch (?) geschil kan de SP Breda zich voorlopig niet bezig houden met de strijd tegen het kapitalisme. Eerst moet er orde in eigen gelederen komen.
SP-fractie Breda staakt raadswerk na vechtpartij op ledenvergadering

De leden van de vierkoppige SP-fractie in de gemeenteraad van Breda leggen tijdelijk het raadswerk neer. Dat maken zij bekend via een persverklaring naar aanleiding van de uit de hand gelopen ledenvergadering van de SP op 22 januari. Tijdens de verklaring kreeg voorzitter Maurice Spapens een vuistslag tegen de kaak.
  • ‘Gezien de omstandigheden in de SP-afdeling Breda kunnen wij als fractie op dit moment ons werk niet uitvoeren zoals onze kiezers dat van ons mogen verwachten’, zo luidt de verklaring van de fractie. ‘Het geweld en de bedreigingen gericht tegen meerdere fractieleden zijn ons niet in de koude kleren gaan zitten. Wij betreuren het dat we namens de vele duizenden Bredanaars die ons hun vertrouwen hebben gegeven, voorlopig geen oppositie kunnen voeren tegen het rechtse beleid van het huidige college.’
https://www.ad.nl/binnenland/sp-fractie ... ~ae23861e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Pilgrim »

Twee derde PvdA-leden wil geen lijstverbinding met GroenLinks

7 maart 2020

Afbeelding

Wel ruime meerderheid voor ‘gezamenlijk strijdplan’

De leden van de PvdA zijn in ruime meerderheid voor een “gezamenlijk strijdplan” met de andere linkse partijen. Op het partijcongres in Nieuwegein stemde 88% van de aanwezigen in met een voorstel van die strekking.

Een deel van de leden zou graag nog een stapje verder gaan. Maar het radicalere voorstel om samen met GroenLinks met één programma en één kieslijst de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar in te gaan, haalde het niet. Twee derde stemde tegen.

Voorstanders van zo’n verregaande samenwerking, of zelfs een fusie, denken dat een verenigd links blok de grootste partij van het land zouden kunnen worden en daarmee het voortouw kan krijgen in de kabinetsformatie. Zij wijzen er ook op dat de standpunten van PvdA en GroenLinks helemaal niet zo ver uit elkaar liggen.

Maar veel leden hechten nog altijd sterk aan de eigen identiteit van de PvdA als linkse middenpartij. Ook het partijbestuur en de Tweede Kamerfractie vinden dat de partij haar eigen koers moet blijven bepalen.

Volgens Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen is linkse samenwerking in de Tweede Kamer al dagelijkse praktijk. Zij wees erop dat de PvdA samen met GroenLinks en de SP moties indient en rond Prinsjesdag jaarlijks een tegenbegroting maakt. “We maken het dit kabinet steeds zuurder en zuurder”, verzekerde zij.

Ook het partijbestuur is echt voor samenwerking, benadrukte voorzitter Nelleke Vedelaar. Maar het vraagt ruimte aan de leden om daar zelf invulling aan te geven. Om de nauwe banden te onderstrepen verwelkomde zij voorzitter Katinka Eikelenboom van GroenLinks, die aanwezig was bij het PvdA-congres.

De linkse partijen kondigden eerder deze week al aan dat zij samen een vuist willen maken tegen de belastingverlaging die het kabinet grote bedrijven in het vooruitzicht heeft gesteld. Zij dreigen collectief tegen het Belastingplan 2021 te stemmen als dat plan doorgaat.

ANP

https://tpo.nl/2020/03/07/twee-derde-pv ... roenlinks/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Mahalingam »

Zou het ook meespelen: "trekken aan een dood paard"?
De FARC van Columbia heeft ook na 57 jaar het opgegeven.
Sadet Karabulut (SP) verlaat Tweede Kamer na verkiezingen
Sadet Karabulut (SP) keert na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. Dat heeft ze op Facebook bekendgemaakt. Ze zit al twaalf jaar in de Kamer.

Ze noemt het „geen eenvoudige beslissing”, maar ze denkt dat ze „onder de huidige omstandigheden, op een andere manier effectiever kan zijn.” De verkiezingen staan gepland voor maart volgend jaar.

De 44-jarige Karabulut is woordvoerster op het terrein van Buitenlandse Zaken en Defensie. Met minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) botst ze veelvuldig tijdens debatten. Eerder was ze onder meer woordvoerder Sociale Zaken.

Toen Emile Roemer eind 2017 als partijleider vertrok was Karabulut ook kandidaat om hem op te volgen. Het werd Lilian Marijnissen, de favoriet van de partijtop. Zij was ook eerder dan Karabulut op de hoogte gesteld van het vertrek van Roemer.

„De afgelopen jaren zijn voor mijn partij en mij persoonlijk niet altijd even makkelijk geweest. De maatschappelijke veranderingen hebben ook hun weerslag gehad op onze partij. We hebben de nodige discussie over ideologie, strategie en standpunten gevoerd. De interne discussie voor vernieuwing en vooruitgang is nodig en zal doorgaan”, aldus Karabulut.

Eerder maakten al Bram van Ojik (GroenLinks) en Kees Verhoeven (D66) bekend niet te zullen terugkeren in de Kamer.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1820864 ... rkiezingen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Ariel »

Als het kalf verdronken is dempt men de put.
SP wil meer afstand nemen van andere linkse partijen

De SP gaat zich meer afzetten tegen andere linkse partijen als GroenLinks en PvdA. Dat zei partijleider Lilian Marijnissen op een partijraad van de SP in reactie op het verlies dat de partij boekte bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Volgens Marijnissen is een van de oorzaken van het verlies dat veel kiezers de SP zijn gaan zien als ‘onderdeel van het establishment’. Daarom wil ze dat de partij weer meer ‘buitenparlementaire acties’ gaat voeren. Ook moet het verhaal ‘meer onderscheidend’ worden. Daarom wil ze zich meer afzetten tegen partijen die zich volgens haar ‘wel links noemen maar niet links gedragen’. Marijnissen hekelde onder andere de nadruk van andere linkse partijen op ‘woke-thema’s’, arbeidsmigratie en het klimaat: ,,Alsof iedereen zichzelf een warmtepomp kan veroorloven. Die partijen doen niets voor gewone mensen.’’

Tijdens de verkiezingscampagne zette Marijnissen zich ook al af tegen D66, GroenLinks en de PvdA. Die partijen presenteren volgens haar ‘arbeidsmigratie als iets positiefs’. ,,Ze gaan compleet voorbij aan wat het bijvoorbeeld doet voor de sociale samenhang in de wijk’’, zei ze toen.

Een jaar geleden nog, in de opmaat naar de Kamerverkiezingen van 2021, werd er veel gesproken over linkse samenwerking. In de formatie die volgde op de verkiezingen, kozen GroenLinks en PvdA ervoor samen op te trekken. Ook werken de fracties in de Kamer inmiddels ‘intensief’ samen. Marijnissen koos ervoor op afstand te blijven omdat er volgens haar ‘grote verschillen’ zijn.

Tijdens de partijraad klaagden meerdere afdelingsvoorzitters over de verloren verkiezingen. De partij verloor ruim een derde van haar raadszetels en houdt er nog 173 over in het hele land. Het is de vijfde verkiezing op rij die de partij verloor sinds Marijnissen in 2017 het stokje overnam van toenmalig partijleider Emile Roemer.

,,Sinds ik lid ben van de partij, heb ik nog geen overwinning meegemaakt’’, zei Hans de Waard van de afdeling Groningen. Volgens Aldo Schelvis van de afdeling Leeuwarden is er na de slechte uitslag deze week te makkelijk naar smoezen gezocht. ,,De uitslag was niet zo slecht omdat mensen met de oorlog in Oekraïne bezig waren. Als de verkiezingen twee maanden eerder waren gehouden, hadden we het niet beter gedaan. Het lukt ons onvoldoende om de kiezer nog te bereiken.’’

Kritiek
Meerdere lokale bestuurders gaven aan dat ze van kiezers tijdens de campagne hoorden dat de SP ‘één pot nat’ is met de andere landelijke partijen. Er was veel kritiek op het imago van de partij dat nog te weinig aansprekend zou zijn. Ook klagen veel bestuurders dat het lastig is om voldoende vrijwilligers te vinden die de lokale afdelingen draaiende willen houden en meehelpen met campagnevoeren. ,,Deze campagne hadden de Partij voor de Dieren en GroenLinks meer mensen op straat dan wij. Dat was vroeger wel anders toen we nog verkiezingen wonnen’’, aldus Hugo Kruyt van de SP-afdeling Amersfoort.

De voorzitter van het wetenschappelijk bureau van de SP, Ruud Kuin, hield de afdelingsbestuurders voor dat het grote verlies ook kwam doordat de partij deze gemeenteraadsverkiezingen in veel minder gemeenten meedeed. Ook was de partij voor de verkiezingen al de nodige zetels verloren doordat enkele afdelingen zich tussentijds met ruzie hebben afgesplitst. Daarnaast bleven veel kiezers die anders SP hadden gestemd thuis of kozen deze keer voor een lokale partij.

Oud-partijleider Agnes Kant hield nog een peptalk. Ze verwees naar de ruzie met de jongerenafdeling en tientallen leden die de koers van de partij wilden veranderen en die werden geroyeerd. ,,Ik ben destijds vertrokken na verloren gemeenteraadsverkiezingen en ben nu weer terug na verloren gemeenteraadsverkiezingen. We lijken het vergeten, maar we hebben een shít gehad het afgelopen jaar. Maar we zijn overeind gebleven. Het was fuckin’ moeilijk, maar het is gelukt.’’ Volgens haar is Marijnissen ‘de beste partijleider die de SP ooit heeft gehad’.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7662
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door Ali Yas »

Nou, de SP is al wat langer klassiek-links. Dat vind ik nou juist zo sympathiek aan die partij.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7918
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Nieuws uit de Politiek. Zelden origineel.

Bericht door hans van de mortel »

Ariel schreef:
za mar 19, 2022 6:08 pm
Als het kalf verdronken is dempt men de put.
Och, och, wat zielig nou toch. Hahaha! Ja, inderdaad, dat had die partij allang eerder moeten doen. Maar papa - een best goeie kerel - wilde de maatschappij hervormen. Lastig. Immers, politici zijn van huis uit bedriegers, leugenaars, mensen die meestal niet anders kunnen en willen dan met twee maten meten. Dat geldt trouwens voor bijna alle mensen die onder de vlag van de overheid hun geld verdienen. Dan worden zij lichtelijk tot zwaargewicht corrupt.

Afbeelding

Neem de huisartsen praktijken. De huisartsen hadden NOOIT akkoord mogen gaan met de schandalige vernederende respectloze behandeling van hun patiënten: slechts tien minuten tijd per patiënt om zijn klacht aan te horen en een sneldiagnose uit de hoge hoed te toveren. Snel doorsturen naar specialist of ziekenhuis, maakt het werk van de tegenwoordige huisarts als een fluitje van een cent. Een fluitje waarop doorgaans vals wordt gespeeld. Want voor zeker 70 % wordt de plank misgeslagen. Logisch, want de huisarts heeft totaal geen belangstelling meer voor zijn klant en verdomd het verder na te denken dan zijn of haar neus lang is. Schofterige smerige politiek is daar de oorzaak van. Maar net zoals bij de rechterlijke macht etiketteer ik het als corrupt gedrag: naar de pijpen dansen van de smerige politiek.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24951
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door King George »

Ali Yas schreef:
za mar 19, 2022 6:49 pm
Nou, de SP is al wat langer klassiek-links. Dat vind ik nou juist zo sympathiek aan die partij.
Waren ze dat maar klassiek links gebleven en vast blijven houden aan wat ooit in Gastarbeid en Kapitaal over de Islam is opgesteld. Want de analyses bleken juist en de voorspellingen zijn uitgekomen.

https://sptransparant.wordpress.com/gas ... -kapitaal/
Theun de Vries schreef:“Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. (…) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (…). Zoals nu kan het niet”.
Anton Constandse schreef:“Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24951
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit de Politiek

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie