Koenders

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41674
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Koenders

Berichtdoor Pilgrim » Do Apr 06, 2017 12:36 am

De corruptocratie slaat weer toe: Koenders genoemd voor hoge VN-post. En dat in ruil voor $102 miljoen belastinggeld

Geplaatst op 5 april 2017

Afbeelding

Het kost een heleboel, maar dan heb je ook wat. Nou ja, wij niet, maar Bert Koenders wel.

BNR heeft quasi-geweldig nieuws voor Nederland: Bert Koenders, onze huidige minister van Buitenlandse Zaken, wordt namelijk genoemd voor “de prestigieuze post van hoofd UNDP.” Dat is de ontwikkelingsorganisatie van de Verenigde Naties. De huidige chef van deze organisatie is Helen Clark, oud-premier van Nieuw-Zeeland.

Hoewel Koenders concurrentie heeft van grote, bekende namen — de Britse oud-minister van Buitenlandse Zaken David Miliband en de Franse minister voor Milieu Ségolène Royal — lijkt het erop dat hij daadwerkelijk kans maakt om deze positie binnen te slepen. Zo had hij op 24 maart al een gesprek — onder vier ogen — met secretaris-generaal António Guterres (foto), die in zijn eentje bepaalt wie het nieuwe hoofd van UNDP wordt. En ja, Koenders schijnt in die kringen bij-zon-der populair te zijn:

Koenders heeft groot gezag in VN-kringen. Als hij door het VN-gebouw loopt, wordt hij van alle kanten aangesproken. ‘Als een soort popster’, zegt een ooggetuige Zijn cv is voor deze post uitstekend: hij was hoofd van de VN-missie in Ivoorkust en hoofd van MINUSMA, de VN-missie in Mali. In het kabinet-Balkenende-III was hij minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Hij slaagde er als minister in Rutte-II in, Nederland tijdelijk lid van de Veiligheidsraad te maken in 2018. ‘Koenders heeft de juiste papieren’, zegt een hoge ambtenaar bij de VN.

Ah wat leuk. Ze gaan hem dus beoordelen op zijn eigen vermogens? Dat is weer eens wat anders in de corruptocratie die de VN heet. Schokkend, bijna.

Maar wacht, misschien toch niet:

Ook als grote UNDP-donor heeft Nederland een streepje voor. Nederland doneerde vorig jaar 102 miljoen dollar.

Ja, dat lees je goed: Koenders maakt onder meer goede kans omdat Nederland een grote sponsor is van deze organisatie. Vorig jaar gaf het kabinet Rutte II nog 102 miljoen dollar belastinggeld weg aan deze corruptocraten.

Forum voor Democratie is dan ook terecht kritisch over deze gang van zaken:

ForumvoorDemocratie
@fvdemocratie


Koenders genoemd voor hoge VN-post bij UNDP waar NL vorig jaar $102 miljoen belastinggeld aan doneerde https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10320985/koenders-genoemd-voor-hoge-vn-post ... #partijkartel
17:42 - 4 Apr 2017

Het moge duidelijk zijn: de VN lijkt verdacht veel op de FIFA. Als je invloed wilt zul je daar voor moeten betalen. En ja, samen met Rutte heeft Koenders ervoor gezorgd dat Nederland dat de afgelopen jaren inderdaad gedaan heeft, waardoor hij nu kans maakt op een torenhoge functie. Natuurlijk hebben wij als Nederlanders daar helemaal niets aan, maar hé, wat maakt het uit? Het partijkartel houdt het partijkartel het hand boven het hoofd. Altijd. Zie het maar als een beloning voor zijn loyaliteit aan het nachtmerriekabinet.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/ ... stinggeld/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41674
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Koenders

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 16, 2019 7:47 pm

Koenders wordt reisleider in Afrika

16 februari 2019

Afbeelding

Terwijl sommige van zijn collega’s er maar niet in slagen nieuw werk te vinden, heeft voormalig minister Bert Koenders een nieuwe roeping gevonden. De PvdA’er wordt reisbegeleider in Afrika.

In een advertentie van de Volkskrant wordt een vliegreis naar Tanzania aangeprezen, waar de voormalig bewindsman de gasten zal komen bij schijnen met zijn kennis. „Zijn fascinatie voor het indrukwekkende en complexe continent Afrika en Tanzania is groot”, belooft de advertentie. De lezers van het dagblad wordt een bezoek aan een fairtrade koffiefarm, een onderneming in sierbloemen en een Poolse begraafplaats ’met een bijzondere voorgeschiedenis’ in het vooruitzicht gesteld met de minister.

In een advertentie van de Volkskrant wordt een een vliegreis naar Tanzania aangeprezen, waar de voormalig bewindsman de gasten zal komen bijschijnen met zijn kennis. „Zijn fascinatie voor het indrukwekkende en complexe continent Afrika en Tanzania is groot”, belooft de advertentie. De lezers van het dagblad wordt een bezoek aan een fairtrade koffiefarm, een onderneming in sierbloemen en een Poolse begraafplaats ’met een bijzondere voorgeschiedenis’ in het vooruitzicht gesteld met de minister.

’s Avonds wordt het pas echt gezellig, want dan belooft ’Bert’ zijn kennis en visie te delen over Tanzania. „Natuurlijk ga je ook op safari!”, juicht de reclame, want de parken die bezocht gaan worden ’staan garant voor veel wilde dieren’.

Voor het twaalfdaagse uitstapje mogen Volkskrant-lezers minimaal 4895 euro per persoon neertellen, waar de voormalig minister er vijf dagen bij aanwezig zal zijn. Afrika en Tanzania blijft een passie van de minister, belooft hij aan de krant: „Ik ga er graag terug en krijg er nooit genoeg van.”

Koenders was minister voor Ontwikkelingssamenwerking in Balkenende IV en minister van Buitenlandse Zaken in Rutte II. Hij gaf ook leiding aan de VN vredesmacht in Mali. De reisleider van het tripje naar Afrika is een voormalig medewerker van Koenders uit zijn tijd als minister voor ontwikkelingssamenwerking.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten