Amsterdamse politie wil hoofddoekje toestaan bij uniform

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41674
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Amsterdamse politie wil hoofddoekje toestaan bij uniform

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 25, 2017 10:50 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72269
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Amsterdamse politie wil hoofddoekje toestaan bij uniform

Berichtdoor Ariel » Za Feb 02, 2019 1:49 am

Amsterdamse agente springt in de bres voor politiehoofddoek

De Amsterdamse agente Andrea Prins die in 2017 een politiehoofddoek droeg, laat opnieuw van zich horen. Ze heeft op haar Twitteraccount van de politie foto’s geplaatst van agenten met hoofddoeken.

Afbeelding


’Het gaat over het recht en de keuzevrijheid van vrouwen om het haar te mogen bedekken, dus ook in élke functie, in combinatie met álle bedrijfskleding’, schrijft Prins. ’Discriminatie van vrouwen met hoofddoek is onacceptabel. (Net als draagdwang natuurlijk, logisch)’.

De tweet is een ’eerbetoon’ aan haar collega Sarah Izat, laat Prins in een reactie weten. Izat, werkzaam bij de eenheid Rotterdam wilde als agent de straat op. Maar wel mét hoofddoek. Dat is echter in strijd met de uniformrichtlijn. Aanleiding voor Prins’ tweet is #worldhijabday, een dag opgedragen aan hoofddoekdragende moslima’s.

Andrea Prins baarde in 2017 opzien door met een politiehoofddoek de straat op te gaan. Het was een statement: Prins vond dat vrouwelijke agenten een hoofddoek moesten kunnen dragen. Maar de korpsleiding is tegen. „Ieder mens heeft persoonlijke opvattingen, maar onze professionaliteit vraagt om die voor je te houden. Deze onpartijdige en onafhankelijke uitstraling komt met name tot uiting in het uniform”, stelde korpschef Erik Akerboom eerder.

Onverstandig
Rechtsgeleerde Afshin Ellian vindt de tweet van de agent onverstandig. „Agenten moeten zich vooral bezighouden met het handhaven van de wetten. En niet met dit soort dingen. Lobbyen is het werk van activisten, politici en andere personen”, stelt Ellian. „Zij moet ook mensen bedienen die tegen een hoofddoek zijn. Die moeten er vanuit kunnen gaan dat zij hen neutraal benadert.”

Prins ziet dat anders: ’Ik neem een standpunt in tegen discriminatie van moslima’s met hoofddoek. Het tegengaan van discriminatie in de NL samenleving is onderdeel van mijn werk’, schrijft ze in reactie op kritiek. En: ’Alsof ik als wijkagent en taakaccenthouder discriminatie geen visie mag hebben op bepaalde ontwikkelingen en standpunten aangaande artikel 1 van de Grondwet, mensenrechten en de benadeling van moslima’s?’

World Hijab Day is een initiatief van een Amerikaanse moslima en wordt sinds 2013 in 140 landen ’gevierd’. De dag is omstreden. „Waarom zou je dit in vredesnaam willen vieren?”, vraagt de Iraans-Australische journalist Rita Panahi zich af. „Voor miljoenen vrouwen is de hoofddoek, hét symbool voor onderdrukking. Voor hen is er geen keuze: ze worden verplicht.”

    Op sociale media zorgt #worldhijabday voor een tegenbeweging: #nohijabday. De hoofddoek is seksistisch en geen anti-racisme-statement, vinden feministen. Een vrouw steekt daarom uit protest een hoofddoek in brand
.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten