Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 17, 2017 10:13 am

Een boosmakertje .

Een islamitische moeder eist 10.000 euro schadevergoeding én excuses van de Haagse Maria Montessorischool, omdat deze de jaarlijkse klassenfoto inplande tijdens het islamitische offerfeest. Haar twee dochters konden daardoor niet op de foto.

Moeder wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

,Weet u hoe het voelt als je dochtertje van 5 elke dag bij binnenkomst in de klas naar de foto kijkt en vraagt ‘mama, waarom sta ik hier niet op?’ Dat kun je niet aan een kind uitleggen’’, zei de Haagse moeder gisteren snikkend tijdens de zitting in Haagse rechtbank.

Volgens haar advocaat Laura Zuydgeest is deze zaak een ‘schoolvoorbeeld’ van discriminatie. ,,Door het fotomoment op een islamitische feestdag te plannen zijn moslims getroffen. De school heeft dan de plicht om alles in het werk te stellen om de schoolfotograaf op een andere dag te laten komen. Ondanks dat ze daarvoor twee weken de tijd had, is dat niet gebeurd.’’

Aanbod
Het bestuur van de openbare school, die al meteen erkende dat de planning niet handig was, beweerde gisteren dat de drukbezette fotograaf niet op een andere dag kon. Wel kwam de school islamitische kinderen die officieel vrij hadden gekregen tegemoet door de klassenfoto meteen ’s ochtends vroeg te laten maken, zodat zij de rest van de dag het offerfeest konden vieren. De meeste moslims zouden van dat aanbod gebruik hebben gemaakt. De moeder deed dat niet, omdat zij met haar man en kinderen in de moskee zat voor het traditionele gebed.

Speciaal voor de overige leerlingen die tijdens het officiële fotomoment afwezig waren, maakte de adjunct-directeur drie weken later zelf alsnog een gezamenlijke klassenfoto. Die foto, waarop ook de kinderen van de eisende partij opstaan, zou gratis aan alle ouders ter beschikking zijn gesteld.

De moeder bestreed dat gisteren. ,,Ik ben daarover nooit geïnformeerd.’’ Bovendien maken de geboden alternatieven in haar ogen niet goed dat er gediscrimineerd is op basis van geloofsovertuiging. De rechter ging daar gisteren in haar voorlopige oordeel in mee: ,,Ik denk niet dat het schoolbestuur genoeg heeft gedaan om het onderscheid dat is gemaakt door de foto op de islamitische feestdag te plannen, op te heffen.’’

Ze wees erop dat de school onvoldoende heeft kunnen aantonen dat de fotograaf echt niet op een andere dag kon. Dat de adjunct later nog zelf een foto maakte is volgens rechter ‘een leuke geste’, maar nog steeds geen ‘professionele foto’. ,,U heeft met uw handelingen het onderscheid tussen de islamitische en niet-islamitische kinderen verkleind, maar niet weggenomen. In dat geval is er sprake van schade, mevrouw is immers in haar eer aangetast.’’ De rechter liet al wel doorschemeren dat als zij haar voorlopige oordeel handhaaft, het uiteindelijke schadebedrag een stuk lager zal uitvallen dan de geëiste 10.000 euro.

Ze wil de partijen nog anderhalve week de tijd geven om er samen uit te komen. Die kans lijkt niet groot. De Haagse moeder wil niet opnieuw in gesprek met de schoolleiding. De gemoederen zijn sinds het incident in 2015 zo hoog opgelopen dat haar kinderen inmiddels op een andere, islamitische school zitten. Het schoolbestuur vindt op zijn beurt dat haar eis – 10.000 euro schadevergoeding - buitenproportioneel is. Volgens de moeder draait het haar echter niet om het geld, maar vooral om de ‘gelijke behandeling van ieder mens’. ,,Zeker als het gaat om kinderen. Ik hoop dat de school hier lering uit trekt.’’ Wanneer de partijen niet tot een compromis komen, doet de rechtbank op 12 juni uitspraak.


Wat triest dat de rechter deze vrouw serieus neemt. Het zal mij niet verbazen als deze moslima moeder een bekeerde nederlandse is.
Anyway. De rechter had kunnen zeggen dat ze de gelegenheid had om haar kinderen ’s ochtends vroeg naar school te brengen voor de foto, en de rechter had ook kunnen zeggen dat het in Islam verboden is om afbeeldingen van levende wezens in huis te hebben.

Het lijkt mij sterk dat haar dochter dagelijks snikkend door het huis lopen vanwege de foto.

De moslim mevrouw is een ordinaire oplichtster die euro tekens in haar ogen heeft.

Het is verboden (haraam) om afbeeldingen (plaatjes/foto's) te maken van wat voor levend wezen ook, of dit nou van een mens is of een dier, of de afbeeldingen nou drie-dimensionaal zijn of worden getekend op papier, een stuk stof, muren, of dat het foto's zijn (genomen met een camera).
Spoiler! :
Dit, omdat dit wordt bevestigd in verschillende authentieke (saheeh) overleveringen, en degene die dat doet wordt bedreigd met een pijnlijke bestraffing, en omdat ze kunnen leiden naar shirk (afgoderij), waarbij mensen zich nederig opstellen tegenover de afbeeldingen, en ze deze vereren op een manier zoals dat alleen aan Allaah toebehoort. Het is ook verboden, omdat het een soort van poging is om de schepping van Allaah na te bootsen, en vanwege de verleidingen die gepaard gaan met sommige plaatjes, zoals plaatjes van schaarsgeklede vrouwen e.d.
Ibn 'Abbaas (moge Allaah tevreden met hem zijn) heeft gezegd:
"Ik hoorde de Boodschapper van Allaah zeggen (in vertaling):
'Wie een afbeelding maakt op deze wereld, zal worden gevraagd om de ziel erin te blazen op de Dag der Opstanding, en hij zal daartoe nooit in staat zijn.' "
[Overgeleverd door al-Bukhaari en Muslim]
Ibn 'abbaas (moge Allaah tevreden met hem zijn) heeft ook gezegd, dat de Profeet heeft gezegd (in vertaling): "Iedere afbeelding-maker zal in het Vuur zijn, en iedere afbeelding die hij heeft gemaakt, zal voor hem verschijnen en zal hem martelen in de Hel." Ibn 'Abbaas zei: "Indien je dat (per se) moet doen, maak dan bomen en dingen die geen ziel hebben." [overgeleverd door al-Bukhaari en Muslim]. De algemene betekenis van de ahaadeeth is dat het absoluut verboden is om afbeeldingen te maken van iets wat een ziel heeft.
Fataawa al-Lajnah al-Daa'imah, 1/456-457
Shaykh ibn 'Uthaymeen zei, toen hem werd gevraagd over afbeeldingen: het maken van afbeeldingen voor dit doel (dus als aandenken) is haraam en is niet toegestaan. Dat is, omdat het maken van afbeeldingen als aandenken haraam is, omdat de Profeet heeft gezegd (in vertaling): "De engelen betreden geen huis waarin een afbeelding is." (overgeleverd door al-Bukhaari, Bid' al-Khalq, 2986), en wat de engelen niet betreden, bevat geen gayr (dus niets goeds).
Fataawa Manaar al-Islaam, 3/759
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19072
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor King George » Wo Mei 17, 2017 11:06 am

Dienen die ouders niet vervolgd te worden voor het zich laten onttrekken van de leerplicht van hun dochters?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 18, 2017 12:44 am

€ 10.000,- eisende baar-boerka door school tegemoetgekomen...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 10, 2017 1:25 pm

Ariel schreef:Een boosmakertje .

Een islamitische moeder eist 10.000 euro schadevergoeding én excuses van de Haagse Maria Montessorischool, omdat deze de jaarlijkse klassenfoto inplande tijdens het islamitische offerfeest. Haar twee dochters konden daardoor niet op de foto.En nu het vervolg van deze waanzin. Schadevergoeding voor kinderen die klassenfoto misliepen De rechter die de schadevergoeding toegekend heeft kunnen we oprecht een knettergekke idioot noemen.

De twee Haagse kinderen die het maken van de klassenfoto op school hadden gemist vanwege de gelijktijdige planning met het Offerfeest krijgen een schadevergoeding van 500 euro. Zo oordeelt de Haagse kantonrechter in de rechtszaak die hun ouders hadden aangespannen tegen hun school.

De twee zusjes kregen de schadevergoeding toegewezen omdat hun school onderscheid heeft gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet van de Algemene wet gelijke behandeling. De moeder eiste 10.000 euro.

De ouders verweten de school dat er een schoolfotograaf stond gepland op de dag van het Offerfeest, waardoor de kinderen die het Islamitische geloof belijden niet bij het maken van de foto aanwezig konden zijn.

De kinderen hadden hier last van op school en zouden om die reden recht hebben op smartengeld. De eis van de ouders was om per kind 5.000 euro schadevergoeding te ontvangen.

De school heeft naar eigen zeggen genoeg alterbnatieven geboden, waardoor er van onderscheid geen sprake meer was. Speciaal voor leerlingen die echt niet konden, was drie weken later nog een foto-moment. Die foto zou gratis worden uitgedeeld. De kinderen staan daar ook op.

De kantonrechter is van mening dat de school voor wat betreft de individuele foto’s goed genoeg heeft gehandeld. Maar dit gaat niet op voor de klassenfoto. De rechter heeft niet kunnen vaststellen welke alternatieven de school voor het klassenfotomoment heeft geboden. Op dat punt heeft de school wel indirect onderscheid gemaakt, zo oordeelt de kantonrechter.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 10, 2017 1:44 pm

Gidi Markuszower ( PVV) stelt terecht meteen scherpe kamervragen!

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re:Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 10, 2017 1:54 pm

De advocaat van de moeder noemde de planning van het Montessori zelfs een ‘schoolvoorbeeld van discriminatie’. Zelfs de rechter ging mee in het betoog van de moeder. ‘Ik denk niet dat het schoolbestuur genoeg heeft gedaan om het onderscheid dat is gemaakt door de foto op de islamitische feestdag te plannen, op te heffen.’


Een paar emoticons in plaats van scheldwoorden.

:huh: :shock: :scratch:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19072
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor King George » Ma Jul 10, 2017 1:55 pm

Hier hadden de ouders van die spijbelende Moslim kinderen gestraft moeten worden voor het willens en wetens niet naleven van de leerplichtwet.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 10, 2017 3:40 pm

Scholen kunnen geen rekening houden met tere zieltjes van ouders

COMMENTAAR......Dat een school ouders 500 euro schadevergoeding moet betalen omdat hun kind niet op de schoolfoto stond, is bizar. Vooral om het argument dat de kantonrechter aandroeg: discriminatie. Dat vindt chef parlement Hans van Soest.

Je zult toch schooldirecteur zijn. Het Offerfeest voor moslims is geen officiële feestdag, maar scholen mogen kinderen geen vrije dag weigeren wanneer ouders die aanvragen om religieuze redenen. Hetzelfde geldt voor bijzondere familiefeesten. Een prima pragmatische regeling.

Dat een Haagse school op het Offerfeest de schoolfotograaf liet komen, was onhandig. Er waren meerdere kinderen vrij. Maar dat je als ouder vervolgens naar de rechter stapt om smartengeld te eisen voor je beschadigde kind, is ronduit hysterisch. De school heeft excuses aangeboden en de schoolfotograaf op een later tijdstip laten terugkomen. Volwassen mensen denken dan: de kous is af.

Jom Kipoer
Volgens de rechter heeft de school in strijd gehandeld met de wet op gelijke behandeling. Het gevolg van deze uitspraak is dat scholen voortaan ook niets meer kunnen plannen op Jom Kipoer, Holifeest, Divali, Dankdag voor het Gewas en Arbeid of de vijftigjarige bruiloft van opa en oma van iedere willekeurige leerling. Ook allemaal dagen waarop een school volgens de wet geen vrij mag weigeren.

We kunnen van scholen niet verwachten dat ze rekening houden met de tere, soms al te snel aangebrande zieltjes van sommige ouders. Dat zij nu wel in die positie zijn gebracht, maakt het voor scholen bijkans onmogelijk om nog iets te organiseren naast het dagelijkse lesgeven. Schoolfoto’s, sportdagen, musicals, schoolfeesten, er is altijd wel iemand die zich gediscrimineerd kan voelen. Dit maakt de schooltijd voor kinderen een stuk minder leuk.

De uitspraak van de rechter dient altijd gerespecteerd te worden, anders kunnen we de rechtstaat net zo goed meteen opdoeken. Maar eerlijk is eerlijk, sommige rechters doen wel hun best om het vertrouwen in hun kunnen te ondermijnen.


Chef parlement Hans van Soest zegt op een zeer diplomatieke manier dat onze rechtspraak sucks.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15733
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jul 10, 2017 3:52 pm

Ariel schreef:
Ariel schreef:Een boosmakertje .

Een islamitische moeder eist 10.000 euro schadevergoeding én excuses van de Haagse Maria Montessorischool, omdat deze de jaarlijkse klassenfoto inplande tijdens het islamitische offerfeest. Haar twee dochters konden daardoor niet op de foto.

Het heeft alles te maken met een gemiste kans voor de fanatieke moeder die overtuigd is in de goedheid en de wil van de historische Arabische vieze pedofiele geestelijk gestoorde etterbak Mohammed en de superioriteit van islam.

Hoezo dat? Welnu, haar twee dochters - zeker weten - zouden met hoofddoek op de foto hebben gestaan. Ten bewijze dat mohammedanen zich onder alle omstandigheden jihadiseren in een wereld waar kafirs als minderwaardige mensen het onderspit delven en onderdanig zijn aan islam. Een moslim is beslist geen paria. De in Europa in de voetsporen van Mohammed tredende mens, heeft het hier in Europa veel te goed naar zijn zin. Daarom zijn mohammedanen ook geen paria's maar parasieten. What else?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Den Haag en uit de Schilderwijk

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 10, 2017 3:59 pm

Hans v d Mortel sr schreef:Het heeft alles te maken met een gemiste kans voor de fanatiek overtuigde moeder in de goedheid en de wil van de historische Arabische vieze geestelijk gebrekkige etterbak Mohammed.


Ik lees op Omroep West, dat de ouders een daad wilde stellen. Ik vermoed dat beide, of één van deze ouders een bekeerling is. Ik kan die gedachte niet uit mijn hoofd zetten.

De schadevergoeding van 500 euro schenken de ouders aan een goed doel voor weeskinderen. 'Het staat nu zwart op wit dat een school bij het aanbieden van diensten rekening moet houden met het geloof van alle kinderen op die school. De wens van een school om kinderen zonnig op de foto te zetten, weegt niet op tegen het belang om een godsdienstige feestdag te mogen vieren. Daar ging het cliënten van het begin af aan om', legt Zuydgeest uit.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 10, 2017 4:01 pm

'Knettergekke rechter' en voorbeeld voor anderen'; wisselende reacties op schoolfotoboete

Een 'knettergekke rechter' die direct 'op non-actief' moet worden gesteld. Of een familie die 'een voorbeeld is voor anderen'. De reacties op de boete die de Maria Montessorischool in Wateringse Veld moet betalen omdat twee kinderen niet voldoende in de gelegenheid werden gesteld om op de klassenfoto te gaan, verschillen enorm.

De kinderen waren op de dag van de klassenfoto afwezig vanwege het islamitische Offerfeest. De kantonrechter bepaalde maandag dat de ouders recht hebben op 500 euro omdat de school onderscheid heeft gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet van de Algemene wet gelijke behandeling.

De lokale politiek speelt eigenlijk nauwelijks een rol in de kwestie, benadrukt een woordvoerder van de gemeente Den Haag. Gemeenten hebben wel een relatie met het onderwijs, maar die is duidelijk begrensd. De gemeente gaat daarom niet over bijvoorbeeld het maken van schoolfoto's. Wel houden ambtenaren toezicht op de leerplicht. Verder is het stadhuis verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting.

'Rechter op non-actief'

Ondanks de scheiding tussen de inhoud van het onderwijs en de politiek staat het politici wel vrij om een oordeel te hebben over de kwestie, zeker nu de rechter uitspraak heeft gedaan. De PVV in de gemeenteraad en de Tweede Kamer heeft dan ook direct vragen gesteld. Kamerlid Gidi Markuszower wil van de minister van Veiligheid en Justitie weten of de de betrokken rechter 'knettergek is geworden' en of deze 'op non-actief kan worden gezet'. 'Zo neen, waarom niet?' Verder eist hij dat 'dit soort ongein' niet langer moet worden toegestaan.

De PVV is de Haagse gemeenteraad noemt de uitspraak van de rechter 'krankzinnig'. Raadslid Elias van Hees wil dat het stadsbestuur ingrijpt en gaat voorkomen dat 'meer scholen gebukt (zullen) gaan onder islamitisch geweeklaag en gedreig van ouders'. Verder moet de gemeente contact opnemen met de moeder van de kinderen, aldus Van Hees in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Het stadbestuur moet haar verzoeken 'een enkeltje te boeken naar een islamitisch land, in plaats van het verzieken van onze samenleving met dit soort juridische jihad'.

'Moedig'

Een totaal ander geluid komt van lijsttrekker Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid (PvdE). Hij noemt het juist moedig dat de moeder 'haar rug recht' heeft gehouden. Van Doorn wijst erop dat dit past bij de emancipatie van islamieten in ons land. 'De eerste generatie was minder weerbaar. Vaak door een lagere opleiding en minder financiën. Nu is er een nieuwe generatie die zijn rechten opeist. Dat is wel een kentering. Zij kan een voorbeeld zijn voor anderen.'

De lijsttrekker van de PvdE kent de bewuste moeder uit de as-Soennah moskee in Den Haag en weet dat zij het geld, de 500 euro, aan een goed doel gaat geven.

Juridisering van het onderwijs

De Algemene Onderwijsbond (AOb) zegt dat het oordeel van de rechter niet direct gevolgen heeft voor het personeel. Toch plaatst voorzitter Liesbeth Verheggen wel vraagtekens bij de hele gang van zaken. 'Dit is een voorbeeld van juridisering in het onderwijs waarvan wij ons afvragen of het wel die kant op moet.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39140
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 10, 2017 4:07 pm

Nog over die rechtszaak van 10 juli vermeld alhier boven:
"...omdat hun school onderscheid heeft gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet van de Algemene wet gelijke behandeling.".

Die slachtfeestdag is toch een gewone schooldag? De andere kinderen waren er wel.
Mochten die Muzelman kinderen wel van school wegblijven? En indien ja, is dat dan geen verboden discriminatie of is het vanwege 'positieve discriminatie' geen foute discriminatie?

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 10, 2017 5:00 pm

Mahalingam schreef:Nog over die rechtszaak van 10 juli vermeld alhier boven:
"...omdat hun school onderscheid heeft gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet van de Algemene wet gelijke behandeling.".

Die slachtfeestdag is toch een gewone schooldag? De andere kinderen waren er wel.
Mochten die Muzelman kinderen wel van school wegblijven? En indien ja, is dat dan geen verboden discriminatie of is het vanwege 'positieve discriminatie' geen foute discriminatie?Het blijkt dat we al zo ver gezonken zijn in Nederland, dat scholen kinderen geen vrije dag mogen weigeren wanneer ouders die aanvragen om religieuze redenen.

Islam is aan de winnende hand. De enige die in Nederland gediscrimineerd worden zijn de oorspronkelijke Nederlanders.

"Wen er maar aan " zei Wouter Bos eens. Dat maakte mij toen heel boos, en eigenlijk ben ik er nog boos om. Ik wil er niet aan wennen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15733
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jul 10, 2017 8:58 pm

Uit het verboden boek

Eind slecht, al slecht

Een jaar of wat geleden kwam een meisje uit Limburg met vakantie naar Amsterdam. Ze had gezellige verhalen gehoord over de grote stad, maar was niet op de hoogte van de gevaren. Dus liep ze nabij de Zeedijk de verkeerde straat in en werd verkracht. Die zelfde dag keerde ze naar huis terug, met haar vertrouwen aan scherven en haar ogen voor altijd wijd open. Sommige wonden helen en sommige gebeurtenissen zijn omkeerbaar, maar alle schuld en alle tranen geplengd bij het Anne Frankhuis kunnen geen zes miljoen lijken weer tot leven wekken. Waarmee we weer terug zijn bij een volk dat niet zoveel groter is dan die zes miljoen.

Daar staan ze nu, die Nederlanders met hun volstrekt gerechtvaardigd en zonder twijfel hoogstaand streven om zo zich ver mogelijk van Hitlers ideologie te distantiëren. Ze hebben over het hoofd gezien dat hun weg aan het andere eind uitkomt bij de joden (met alle respect). De stakkers begrijpen maar niet dat de keus niet noodzakelijk die tussen nazi 's en joden hoeft te zijn, tussen roofdier en prooi, tussen onderdrukker en slachtoffer, maar dat er een alternatief is, een derde weg, namelijk het vege lijf redden en zorgen voor het voortbestaan van de eigen cultuur en het eigen land. En het is louter dat ene, kleine misverstand dat zal maken dat de Nederlanders de geschiedenis ingaan als het volk dat zo diep nadacht over een angstdroom uit het verleden dat het zelf die angstdroom werd.

Mohamed Rasoel
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 10, 2017 10:55 pm

Tweet Geert Wilders

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Schepsel » Ma Jul 10, 2017 11:50 pm

Ik snap het ook niet. Vroeger hadden wij ook met klassenfoto's wel dat bepaalde kinderen er om de een of andere reden niet op stonden- ze waren ziek, hadden een begrafenis...


Deze ouders molken het uit.

Kind vraagt waarom het niet op de foto staat: je zegt ''we hadden toen Offerfeest, nouja, sta je er volgend jaar vast wel op'' en de kous is af.


Welk kind loopt daar nu schade van op? Wie zegt jaren na dato nog ''een van de grootste problemen in mijn jeugd is dat ik niet op een klassenfoto stond, dat raakte me zo erg dat ik trauma-klachten ontwikkelde''? Als het kind er last van heeft, vermoed ik dat het is omdat de ouders het kind hebben aangewreven dat zoiets Heel Erg is. Niet omdat het kind er zelf veel om geeft.

IK moet de uitspraak nog lezen, maar het lijkt me vrij bizar. Wie stelt, bewijst, dus ik vraag me af hoe ze bewezen dat hun kinderen beschadigd zijn door afwezigheid op de klassenfoto? Grof gezegd, who gives a fuck?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 10, 2017 11:55 pm

Fijn om je weer te zien Schepsel. Welkom. Gaat het goed met je?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 10, 2017 11:59 pm

Zeuren, zuigen en zieken

Geplaatst op 10 juli 2017

Afbeelding

Een school in Den Haag moet een moslim-ma van twee leerlingen schadevergoeding betalen omdat haar kinderen niet op de schoolfoto konden. De rechter wees haar een bedrag van € 500,- toe. Eerder, in mei, was Haagse moslim-ma tijdens de rechtszaak in snikken en tranen uitgebarsten. Haar dochtertje van vijf vroeg elke dag bij binnenkomst in de klas aan moslim-ma waarom zij niet op de foto stond. Iets wat moslim-ma echt niet aan haar kind kon uitleggen.

Toch lijkt het mij vrij simpel uit te leggen. Wat zou moslim-ma denken van: “Jij moest toch met ons mee naar de moskee, weet je nog?” En als dochtertje dan zegt dat ze toch zo graag op die foto wilde, dan had moslim-ma kunnen zeggen dat ze die dag toch een mooi Offerfeest had. Dat hadden de andere kinderen niet. Die moesten gewoon naar school. Leerden niks over een schaap kelen en uit elkaar halen en dat soort leuke dingen voor kleine meisjes.

Moslim-ma had ook kunnen zeggen dat als je ziek bent, je broer of zus gaat trouwen of je oma of opa begraven wordt, je soms ook de schoolfoto moet missen. Zo gaat dat. Of misschien had moslim-ma gewoon moeten zeggen dat je in het leven nu eenmaal niet alles kunt hebben. Zo moeilijk is dat toch niet? Maar nee, ze kon het haar dochters echt niet uitleggen…

En omdat moslim-ma het niet uit kon leggen, verkeerden haar hypergevoelige kleintjes in een staat van schier ondraaglijk lijden. Elke dag weer bij het binnengaan van het schoollokaal werd de zo diep geslagen wonde opengereten. Dat kon maar op één manier verholpen worden: money, money! Tienduizend euro, daar zouden de schatjes van moslim-ma weer vrolijk van worden. En ma natuurlijk ook.

En ja hoor, volgens de slappe en wereldvreemde kantonrechter heeft de school onderscheid gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet volgens de wet gelijke behandeling. Dat die ouders zelf onderscheid gemaakt hadden door voor hun kinderen vrij te vragen, telt voor deze nep-rechter niet… Moslim-ma is per definitie slachtoffer, of zelfs ‘dubbel schachtoffer’.

En zo komt het dat alleen een forse zak geld het onnoemelijk leed, deze tere kinderzieltjes aangedaan, volgens moslim-ma kon verzachten. Dat moet enigszins tegengevallen zijn. Ik vermoed zomaar dat de moeder van de ‘zwaar getraumatiseerde meisjes’, net als de moeders-van-Srebrenica, diep teleurgesteld is over de uitspraak. Vijfhonderd euro is mooi meegenomen, maar lang geen tienduizend.

Het vonnis van de rechter blijft evengoed een nationale schande! De rechter had best zwaar mee mogen wegen dat andere moslimkinderen wel even naar school mochten om op de foto te gaan. De ouders van die kinderen horen we dan ook niet klagen. Maar bij deze (strenge?) moslimfamilie ging de moskee voor. Dan ook niet zeuren.

Daar komt nog bij dat het zomaar zou kunnen dat moslim-ma – zoals het een goede moslim-ma betaamt – als het erop aankomt maar heel weinig heeft met foto’s. Foto’s die in hun oorspronkelijke staat worden opgehangen, weerhouden namelijk de engelen ervan binnen te komen. Alleen foto’s waar geen waarde aan wordt gehecht of waarvan de vorm is veranderd, bijvoorbeeld door het weghalen van het hoofd, kunnen geen kwaad. (Commissie Religieuze Zaken Stichting as-Soennah)

Maar ja, dat geld… Moslims weten dat het immer aanwezige schuldbewustzijn van de westerse mens kan worden uitgebuit en dat de westerse rechters laf genoeg zijn om hierin mee te gaan en de meest idiote eisen in te willigen. Als je maar bij de ‘dubbele slachtoffers’ hoort, dan kun je zeuren, zuigen en zieken.

Door: Wim van Schaik

https://ejbron.wordpress.com/2017/07/10 ... en-zieken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Ariel » Di Jul 11, 2017 12:04 am

Nergens in de wet staat dat je recht hebt om op de schoolfoto te gaan'

Moet je als school rekening houden met het Offerfeest als de schoolfotograaf komt? Ja, zegt de rechter die de islamitische moeder wiens kinderen de foto door het feest misten een schadevergoeding toekende. Onderwijsadvocaat Wilco Brussee denkt dat scholen zich niet te veel zorgen hoeven te maken. ,,Ik waag te betwijfelen of deze uitspraak in hoger beroep standhoudt.’’

Want de rechter zet de komst van de schoolfotograaf nu weg als een dienst die de school moet leveren. Brussee vraagt zich hardop af: is het echt een recht om op die klassenfoto te staan? ,,Nergens in de wet staat dat je recht hebt om op de schoolfoto te gaan. Scholen hebben de plicht onderwijs te leveren. Als het in deze kwestie nou om een toets ging, had de school echt iets fout gedaan.”

De Maria Montessorischool in Den Haag moet 500 euro schadevergoeding betalen aan de moeder, omdat haar twee kinderen vanwege het Offerfeest niet op de klassenfoto staan. ,,Weet u hoe het voelt als je dochtertje van 5 elke dag bij binnenkomst in de klas naar de foto kijkt en vraagt ‘mama, waarom sta ik hier niet op?’ Dat kun je niet aan een kind uitleggen”, zei de moeder in mei tegen de rechter.

Ze eiste een schadevergoeding van 10.000 euro. Dat ging de rechtbank te ver, bleek vandaag. Maar de school zat wél fout. Hoewel de fotograaf later terug kwam om de afwezige moslimleerlingen op de foto te zetten, kwam er geen nieuwe klassenfoto. En dat is indirecte discriminatie, oordeelt de rechter.

Verstrekkende gevolgen
De uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben, zegt een woordvoerder van de Maria Montessorischool. ,,Of we in hoger beroep gaan, weten we nog niet. Maar als we ons hierbij neerleggen, moeten we in de toekomst mogelijk ook kritisch kijken naar de data van schoolreisjes en andere activiteiten met klassen.”

De Rotterdamse basisschooldirecteur Ronald Pieck deelt die zorgen. ,,Er zijn zoveel nationaliteiten en geloven. We kunnen toch niet met ieder individu rekening houden? Dan kunnen we niets meer organiseren”, zegt hij. Neem het islamitische Offer- en Suikerfeest. Aan het begin van het schooljaar staat niet voor alle islamitische leerlingen vast wanneer die feesten precies worden gevierd. Dat hangt af van de stand van de zon. Bovendien vieren Turkse en Marokkaanse Nederlanders die feesten ook nog wel eens op verschillende dagen. Pieck: ,,Natuurlijk, het is niet zo slim om een fotograaf op zo’n dag te laten komen. Maar het is bijna niet te doen om met alle geloven rekening te houden.’’

Bar mitswa
Directeur Cyriel Triesscheijn van antidiscriminatiebureau Radar/Art.1 zegt dat er toch ‘niets anders op zit’. ,,De Nederlandse samenleving is nou eenmaal een diverse samenleving. De schoolfotograaf uitnodigen op de dag van het Offerfeest is voor christenen hetzelfde als de fotograaf op Eerste Kerstdag laten komen. Dat doe je gewoon niet.”

Triesscheijn kent een vergelijkbare zaak van een Joodse leerling die een belangrijke training van zijn topsportklasje miste vanwege de bar mitswa van een familielid. In die zaak kwam het uiteindelijk niet tot een rechtszaak: er werd geschikt.

Sectororganisatie PO Raad beraadt zich nog op de uitspraak. ,,Het is moeilijk te overzien welke consequenties deze uitspraak heeft. Over het algemeen houden scholen rekening met wat er bij leerlingen leeft. Misschien is dit een aanleiding om hierover met ouders en leerlingen in gesprek te gaan”, zegt een woordvoerder.

Het is een gedeelde verantwoordelijkheid, vindt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). Een school maakt aan het begin van het jaar een zo goed mogelijke planning. Als een ouder iets ziet wat niet uitkomt, moet die naar de juf of meester stappen. Voorzitter Petra van Haren: ,,Een schoolleider zal altijd proberen tot een redelijke oplossing te komen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Schepsel » Di Jul 11, 2017 12:14 am

Ariel schreef:Fijn om je weer te zien Schepsel. Welkom. Gaat het goed met je?

Prima! Dank je :smile4: Met jou?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5033
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor sjun » Di Jul 11, 2017 12:25 am

Ariel schreef:
Nergens in de wet staat dat je recht hebt om op de schoolfoto te gaan'

Moet je als school rekening houden met het Offerfeest als de schoolfotograaf komt? Ja, zegt de rechter die de islamitische moeder wiens kinderen de foto door het feest misten een schadevergoeding toekende. Onderwijsadvocaat Wilco Brussee denkt dat scholen zich niet te veel zorgen hoeven te maken. ,,Ik waag te betwijfelen of deze uitspraak in hoger beroep standhoudt.’’

Want de rechter zet de komst van de schoolfotograaf nu weg als een dienst die de school moet leveren. Brussee vraagt zich hardop af: is het echt een recht om op die klassenfoto te staan? ,,Nergens in de wet staat dat je recht hebt om op de schoolfoto te gaan. Scholen hebben de plicht onderwijs te leveren. Als het in deze kwestie nou om een toets ging, had de school echt iets fout gedaan.”

De Maria Montessorischool in Den Haag moet 500 euro schadevergoeding betalen aan de moeder, omdat haar twee kinderen vanwege het Offerfeest niet op de klassenfoto staan. ,,Weet u hoe het voelt als je dochtertje van 5 elke dag bij binnenkomst in de klas naar de foto kijkt en vraagt ‘mama, waarom sta ik hier niet op?’ Dat kun je niet aan een kind uitleggen”, zei de moeder in mei tegen de rechter.

Ze eiste een schadevergoeding van 10.000 euro. Dat ging de rechtbank te ver, bleek vandaag. Maar de school zat wél fout. Hoewel de fotograaf later terug kwam om de afwezige moslimleerlingen op de foto te zetten, kwam er geen nieuwe klassenfoto. En dat is indirecte discriminatie, oordeelt de rechter.

Verstrekkende gevolgen
De uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben, zegt een woordvoerder van de Maria Montessorischool. ,,Of we in hoger beroep gaan, weten we nog niet. Maar als we ons hierbij neerleggen, moeten we in de toekomst mogelijk ook kritisch kijken naar de data van schoolreisjes en andere activiteiten met klassen.”

De Rotterdamse basisschooldirecteur Ronald Pieck deelt die zorgen. ,,Er zijn zoveel nationaliteiten en geloven. We kunnen toch niet met ieder individu rekening houden? Dan kunnen we niets meer organiseren”, zegt hij. Neem het islamitische Offer- en Suikerfeest. Aan het begin van het schooljaar staat niet voor alle islamitische leerlingen vast wanneer die feesten precies worden gevierd. Dat hangt af van de stand van de zon. Bovendien vieren Turkse en Marokkaanse Nederlanders die feesten ook nog wel eens op verschillende dagen. Pieck: ,,Natuurlijk, het is niet zo slim om een fotograaf op zo’n dag te laten komen. Maar het is bijna niet te doen om met alle geloven rekening te houden.’’

Bar mitswa
Directeur Cyriel Triesscheijn van antidiscriminatiebureau Radar/Art.1 zegt dat er toch ‘niets anders op zit’. ,,De Nederlandse samenleving is nou eenmaal een diverse samenleving. De schoolfotograaf uitnodigen op de dag van het Offerfeest is voor christenen hetzelfde als de fotograaf op Eerste Kerstdag laten komen. Dat doe je gewoon niet.”

Triesscheijn kent een vergelijkbare zaak van een Joodse leerling die een belangrijke training van zijn topsportklasje miste vanwege de bar mitswa van een familielid. In die zaak kwam het uiteindelijk niet tot een rechtszaak: er werd geschikt.

Sectororganisatie PO Raad beraadt zich nog op de uitspraak. ,,Het is moeilijk te overzien welke consequenties deze uitspraak heeft. Over het algemeen houden scholen rekening met wat er bij leerlingen leeft. Misschien is dit een aanleiding om hierover met ouders en leerlingen in gesprek te gaan”, zegt een woordvoerder.

Het is een gedeelde verantwoordelijkheid, vindt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). Een school maakt aan het begin van het jaar een zo goed mogelijke planning. Als een ouder iets ziet wat niet uitkomt, moet die naar de juf of meester stappen. Voorzitter Petra van Haren: ,,Een schoolleider zal altijd proberen tot een redelijke oplossing te komen.”


Waar dit op uitdraait: Slimme ouders doen hun kind op een witte school en leren het vlot schriftelijk studeren en kritisch gebruik maken van het internet. Behalve dat je daarmee gecultiveerd slachtofferschap voor blijft werkt dat ook het beste uit voor de overdracht van lesstof en leerprestaties. Met dank aan politiek gemotiveerde rechters komt onderwijssegregatie in een stroomversnelling.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor Manon » Di Jul 11, 2017 8:05 am

Weer een stapje achteruit.

Volgend jaar dus geen schoolfoto: te gevaarlijk voor mogelijke boetes als niet elke leerling er op staat. Een klassefoto is trouwens geen verplichte taak van de school. Natuurlijk kunnen ouders een privé initiatief nemen en op gelijk welke dag een foto van de klas van hun dochters of zoontjes nemen, met alle kinderen die die dag toevallig aanwezig zijn. Zo. Dat is dan weeral eens opgelost.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19072
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor King George » Di Jul 11, 2017 9:20 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19072
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor King George » Di Jul 11, 2017 9:49 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19072
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslima wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Berichtdoor King George » Di Jul 11, 2017 11:05 am

Ik stel voor dat de kinderen die op de foto staan € 1.000 krijgen omdat ze het Offerfeest gemist hebben. En om goede wil te tonen krijgt ieder kind van de school een foto van een lammetje met doorgesneden keel.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten