De ChristenUnie

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49694
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De ChristenUnie

Bericht door Pilgrim »

ChristenUnie wedt op een dood paard

Geplaatst op 10 juni 2018

Afbeelding

Afgelopen weekend werd door de ChristenUnie een congres gehouden. Opmerkelijk was dat de dames en heren kennelijk in de gaten hadden dat er steeds minder vertrouwen in de overheid is. Dat vertrouwen zou terug moeten komen en daar willen ze aan werken. De diagnose leek goed: een grote groep mensen moet steeds harder werken, verdient minder, leeft korter en er wordt niet naar ze geluisterd. Maar bij de oplossing gaat het vreselijk mis. Misschien kunnen we de ChristenUnie een handje helpen?

Een grote groep mensen moet steeds harder werken

het mag duidelijk zijn dat het hier om de werkende mensen gaat. Dat zijn de mensen die:
  • Een opvoeding hebben genoten die een werkmoraal met zich mee brengt, een opvoeding die vooral voorkomt in die stomme westerse wereld en waar andere culturen geen last van hebben
  • ’s Morgens vroeg hun bed uit moeten om naar hun baan te gaan, dag in dag uit
  • Hun broodtrommeltje meenemen om de dag zo efficiënt mogelijk in te richten
  • Een grote toegevoegde waarde leveren aan de economie
  • ’s Avonds zo moe zijn dat ze een makkelijke speelbal vormen voor linkse staatspropaganda en alles geloven wat ze op de mouw gespeld wordt.
Verdient minder
Sinds de negentiger jaren is de waarde die iedere werkende oplevert enorm gestegen. Alleen heeft hij daar niets van terug gezien in zijn loonzakje. De boosdoener: de overheid! De staat heeft alle meerwaarde naar zichzelf toegetrokken en niets toebedeeld aan diegenen die het geld eigenlijk verdienen. Anders gezegd: alle geld dat verdiend wordt door harder te werken, verdwijnt al 35 jaar lang direct in de zakken van de overheid. De overheid dat bent u ook ChristenUnie!

Leeft korter
Die werkende moet van die overheid ook steeds langer gaan werken. Althans hij krijgt zijn pensioen en AOW jaren later. De mensen zullen wel langer leven, maar dat zijn dan nét niet diegenen die het geld daadwerkelijk verdienen in dit land.

Er wordt niet naar ze geluisterd
Dat is een goeie. Wat vragen de werkenden eigenlijk? Weet de ChristenUnie dat ? Heeft ze haar oor wel eens te luisteren gelegd bij de werkenden? Is het haar bekend dat er een direct verband is tussen het geld dat al 35 jaar wordt afgepakt en de besteding daarvan door de overheid, inclusief die ChristenUnie? Dat op kosten van de werkenden hele volksstammen nietsnutten naar binnen worden gehaald? Dat de steeds duurdere overheid weigert het westerse recht te handhaven en het D66-rechters toestaat hun politieke stokpaardjes in de rechtszaal uit te leven?

Dat de maatschappij door diezelfde overheid bewust geïslamiseerd wordt zonder zich rekenschap te geven van de verschrikkelijke gevolgen. “Ik dúrf er niet eens bij stil te staan wat er in de toekomst gaat gebeuren”, schrijft Ebru Umar, columniste van Turkse komaf.

Een overheid die door onbekwaamheid en protserig gedrag het zuurverdiende geld afpakt en met groot gemak over de balk gooit. Die in haar midden grote groepen graaiers heeft verwekt die op een makkelijke manier het geld van de werkenden inpikken en onder elkaar verdelen. De zuurverdiende pensioenen blijken zelfs niet te ontkomen aan de graaizucht van de overheid. Samengevat: als Gert-Jan Segers met zijn ChristenUnie zijn oor wérkelijk te luisteren had gelegd bij de werkenden, dan was hem al snel duidelijk geworden dat juist de óverheid het probleem is. De overheid waartoe hij zelf behoort met zijn club.

De oplossingen van de ChristenUnie zijn allemaal gericht tégen de werkenden
Als dan de oplossingen uit de hoed komen, blijken deze allemaal gebaseerd te zijn op wat de linkse media als problemen naar voren brengen en beslist niet op de arbeiders. De ChristenUnie heeft zijn oor te luisteren gelegd bij de grootsmoelen van deze maatschappij, die 100% mening verkondigen en 0% bijdrage leveren aan de welvaart in dit land. Aardgas moet maar afgebouwd worden en de werkenden moeten maar € 20.000 investeren om hun verwarming aan te passen. Vliegveld in Almere moet maar vertraagd worden, want de Groen-Linksers hebben genoeg vliegvelden om naar de milieuconferentie te vliegen. Aan de uitkeringen voor de niet-werkenden (!) mag in geen geval getornd worden.

De ChristenUnie constateert zodoende terecht dat de problemen bij de werkenden liggen, maar kiest de foute oplossingen door ze nóg meer uit te zuigen en nóg minder perspectief te bieden. Is het geen idee de hand eens in eigen boezem te steken en bijvoorbeeld de helft van de overheid op te doeken? Dan komt er veel geld beschikbaar om terug te geven aan de werkenden, zodat die hun bestaan kunnen verbeteren. Daarnaast kunnen al die mensen, die nu nog bij de overheid in dienst zijn, de werkdruk van de échte werkenden komen verlichten.

De werkenden die juist gekoesterd moeten worden, want zij maken het luie leventje van al die politici mogelijk.

Door: “weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/10 ... ood-paard/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49694
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De ChristenUnie

Bericht door Pilgrim »

Links-gereformeerde hypocrisie...

Afbeelding

Congres ChristenUnie... een dag na de publicatie van het “Preventieakkoord”.

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; Alexander Bakker)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77314
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door Ariel »

:shock: Wat is Segers een enorme lafbek. We moeten islam niet minder maar meer ruimte geven, want anders worden moslims boos volgens de vol-idioot.
ChristenUnie-leider: geef islam de ruimte

De ChristenUnie waarschuwt voor het in een hoek drijven van Europese moslims, omdat dit radicalisering in de hand zal werken. Na de terreuraanslagen vorige week in Parijs vindt de partij het belangrijker dan ooit dat moslims de ruimte krijgen om hun geloof uit te dragen in het openbare leven in Frankrijk, Nederland en andere Europese landen.

Dit zegt Gert-Jan Segers, de nieuwe partijleider van de ChristenUnie, vrijdag in een interview met de Volkskrant. 'Als je de islam uit het publieke leven wegduwt, zoals in Frankrijk, gaat het broeien. Dan wordt de moskee een broedplaats van anti-democratisch radicalisme', zei Segers in 2009 al. Ook nu benadrukt hij dat het Franse verbod op hoofddoekjes in de schoolbanken en het verbod op het dragen van religieuze symbolen door ambtenaren averechts werkt.

'Ik denk dat het veel vruchtbaarder is om ruimte voor verschil te houden, ook voor opvattingen die haaks op de jouwe staan. Ja, er zijn grenzen aan de vrijheid. Vrouwenbesnijdenis, no way. Maar een hoofddoekje weren uit de publieke ruimte, als je het daarin zoekt...', aldus Segers.

Hij wil niet zo ver gaan dat Frankrijk de bloedige aanslagen over zichzelf heeft afgeroepen. 'Dat is een veel te hard oordeel. Ik denk wel dat wat we deze week een bevestiging hebben gezien van het onvruchtbare van de Franse politiek. Het is sterk gericht op uiterlijke uniformering en vooral repressie.' Hij hekelt bijvoorbeeld de reactie van de Franse president Hollande, die zwaar bewapende eenheden laat binnen trekken in achterstandswijken, wat veel kwaad bloed zet bij Franse moslims.

Fitna
Nederland staat er beter voor dan België en Frankrijk, concludeert Segers. 'Na de moord op Theo van Gogh hadden lokale overheden een heel goede informatiepositie. Toen Fitna (controversiële islamfilm van Wilders, red.) uitkwam, zeiden lokale politieagenten tegen mij: we weten wat er onder jongeren leeft, dit gaat geen problemen opleveren.' Maar er is reden tot zorg, vindt de CU-leider: 'We moeten absoluut oppassen. We hebben bezuinigd op wijkbeleid en dat is fout. Het is waanzinnig wat voor bezuinigingen er op de veiligheidsdiensten zijn losgelaten.

Net als PVV-leider Geert Wilders zoekt hij de oorsprong van het recente geweld in de islam. 'Wat is de belofte van de radicale islam? Een groots en meeslepend leven. Jij speelt de hoofdrol in het eindtoneel, in de komst van Gods koninkrijk op aarde. Je wordt van een zero ineens een held. Letterlijk in één klap.'

Simplistisch
Toch vindt hij zichzelf niet op één lijn zitten met Wilders. 'De PVV schiet tekort met een heel simplistische visie op de islam. Dat de islam altijd leidt tot geweld. Dat is niet zo. Ik ben ook heel vredelievende moslims tegengekomen.'

Een toekomstige coalitie met de PVV sluit Segers uit. 'We hebben absoluut geen cordon sanitaire. Als we het met elkaar eens zijn, steunen we moties van elkaar. Maar in de huidige verhoudingen zou ik zeggen: een stem op Wilders is een verloren stem.'
Maar in de huidige verhoudingen zou ik zeggen: een stem op Wilders is een verloren stem
Gek, dat is nou mijn idee ook wat betreft de Christenunie. Van de Christenunie hoef je geen hulp te verwachten als Nederland overgenomen wordt door Islam. De leden van de CU zijn voor die tijd in hun riolen en grotten gekropen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21274
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door King George »

Islam moet de ruimte krijgen?


Reik de Islam ook maar ene vinger en uiteindelijk nemen ze je hele hand.

Sterker nog:

Geef aan de Islam ook maar ene duimbreed toe en uiteindelijk kan het je je hoofd gaan kosten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49694
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De ChristenUnie

Bericht door Pilgrim »

Arrogant, arroganter, CU

Geplaatst op 4 maart 2019

Afbeelding

Zelfvoldaan en hooghartig koketterend met diversiteit kent de arrogantie van de ChristenUnie geen grenzen. De partij ziet zich graag als vertegenwoordiger van de morele standaard van de laffe mens voor wie beschaafd slechts verlies aan zelfrespect en weerbaarheid betekent. Wie om wat voor reden daaraan niet meedoet, moet in de hoek. Ineens blijkt dan diversiteit toch niet zó belangrijk.

Na de verkiezingen van eind mei kan het Europees Parlement er wel eens heel anders uit gaan zien. Zoals het er nu uitziet winnen de populistische partijen fors, zouden de Britten wel eens kunnen vertrekken en moet de partij van Orbán misschien wel elders aansluiting zoeken. Als Forum voor Democratie (FvD) eind mei zetels krijgt in het Europees parlement, dan wil de partij zich aansluiten bij de Alliantie van Conservatieven en Hervormers in Europa (ACRE).

Partijen die daarbij zijn aangesloten, leveren in het Europees Parlement afgevaardigden voor de Europese fractie van de Conservatieven en Hervormers (ECR). Na de sociaaldemocraten en christendemocraten is de ECR de derde politieke fractie in het Europees Parlement. Net iets groter dan de liberalen. Baudet heeft al jaren contacten met de ECR-fractie en Derk-Jan Eppink, FvD-lijsttrekker, heeft eerder voor de ECR in het Europarlement gezeten. Deze stap van Forum ligt dus min of meer voor de hand.

Opvallend is dat Baudet, die voor een Nexit is, voor de ECR-fractie kiest. Die is namelijk pro-EU en wil de EU alleen maar hervormen. Dat Baudet uit de EU wil, zint CU-Europarlementariër en vicevoorzitter van de ECR, Peter van Dalen, helemaal niet. Hij wil niet in één fractie zitten met ‘brekers’. Maar er speelt meer: het migratiestandpunt van FvD is voor de CU te hard en Baudet is te vriendelijk tegen Poetin. Jan Dijkgraaf schreef er zaterdag over hoe hypocriet de opstelling van de CU is. Ik zou het ook en vooral arrogant willen noemen. Hoe ging het precies?

Op het congres van de CU, enkele weken terug, werd een motie ingediend door onder andere partij-prominent en terrorisme-expert (blind voor de gevaren van de islam) Beatrice de Graaf om niet in een fractie te stappen met de PVV, Lega Nord, AfD of Forum voor Democratie. Van Dalen had geen probleem met die motie. In 2016 werkte hij ook al eens de AfD’ers Beatrix von Storch en Marcus Pretzell uit de ECR. Toch kon hij nu niet verhinderen dat Derk-Jan Eppink in Straatsburg, praktisch onder de ogen van Peter himself, onderhandelde met de ECR. Het is daarom nog maar de vraag of de andere leden van ECR zo gecharmeerd zijn van dat uitsluiten door Van Dalen, die daarin steun krijgt van SGP-er Ruissen (opvolger van Bas Belder).

Baudet kijkt ook verder. Onlangs was hij in Parijs bij een bijeenkomst van de Fransman Nicolas Dupont. Deze man, die ooit in Frankrijk de campagne tegen het Verdrag van Lissabon leidde, probeert om alle kritische Europese partijen te verenigen in een nieuwe beweging om zo straks de grootste beweging in het Europese Parlement te worden. Hij ziet graag de fractie van de ECR samengaan met de andere EU-kritische fractie: Europa van de Naties en de Vrijheid, Europe of Nations and Freedom (ENF), waarbij ook de PVV, de Oostenrijkse FPÖ, het Franse Rassemblement National (voorheen Front National), het Italiaanse Lega Nord en het Belgische Vlaams Belang zijn aangesloten. Om de vorming van een Europese superstaat te stoppen, wil het FvD liefst een groot eurosceptisch blok vormen met partijen uit heel Europa. Verdeeldheid speelt Brussel in de kaart en maakt dat fanatici als Verhofstadt, Juncker en Timmermans alsmaar meer macht vergaren en de nationale staten ondermijnen.

En nu komt het! Als het aan de ChristenUnie (en SGP) ligt, komt zo’n blok er niet. Zo kennen we deze partij weer. Wel de mond vol van ‘verbinden’ en ‘diversiteit’ en ook af en toe uithalen naar Brussel, maar als het erop aankomt politiek correct tussen de lijntjes kleuren en Juncker cs. in de kaart spelen. Samenwerken met D66, de slopers van onze natie en uitverkopers van onze westerse waarden, is geen punt. Maar o wee als je tegen de EU bent, voor je eigen land opkomt en de massa-immigratie afwijst. En de SGP? Uit het zicht van de Nederlandse burger wordt in Brussel en Straatsburg alles verkwanseld en afgebroken waar ze in Den Haag voor zeggen te strijden. Daarvoor heeft de SGP ‘onze man in Brussel’, Bert Ruissen, vriendje van Peter van Dalen.

CU en SGP zijn als de man die zich constructief opstelt terwijl zijn woning wordt gesloopt, in de hoop dat hij in het schuurtje mag blijven wonen. Ze werken mee aan hun eigen marginalisering. En ze zijn er nog trots op ook. Snappen die gasten dan niet dat ze met hun streven naar zogenaamde hervormingen niets bereiken? Ze worden behandeld als honden die stil gehouden worden door ze af en toe een (afgekloven) bot toe te werpen. Snappen ze niet dat ze hun onderhandelingspositie weggeven door koste wat kost binnen de EU te willen blijven? Snappen ze niet dat de druk op de EU juist moet worden opgevoerd door exit van landen als legitieme en reële optie op tafel te houden?

Het is nog niet genoeg dat deze verdwaasden als het zo uitkomt de Bijbel misbruiken, ze hebben ook nog hun eigen EU-bijbel. Daar staat in dat EU vrede is, dat migratie moet en dat islam niets met geweld te maken heeft. En de ‘waarden van de EU’ laten niet toe dat anders denken en anders spreken wordt getolereerd. Wie aan hun dogma’s twijfelt of reageert op de leugens, intimidatie, stupiditeit en politieke correctheid wordt met de nek aangekeken en weggezet als populist. Overtuigd als ze zijn van hun eigen gelijk wil het niet tot hen doordringen dat populisme in wezen een reactie is op kwaadaardige domheid, walgelijke hypocrisie en vooral minachtende arrogantie.

Door: Wim van Schaik

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/04 ... ganter-cu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77314
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door Ariel »

Opkomst Forum leidt tot relatietest voor SGP en ChristenUnie

Er is onrust in de relatie tussen ChristenUnie en SGP. Al jaren trekken de twee kleine confessionele partijen samen op, met lijstverbindingen of gezamenlijke fracties op gemeentelijk, provinciaal en Europees niveau. Maar de afgelopen dagen zijn er kleine scheuren te zien.

Deze week werd bekend dat de ChristenUnie/SGP in de formatie van de Provinciale Staten van Zuid-Holland nu niet in zee wil met Forum voor Democratie. Wat precies de doorslag heeft gegeven, zeggen de christelijke partijen niet. "Er is momenteel geen sprake van de door ons gewenste unanimiteit", luidt de officiële reactie.

Maar bekend is wel dat het Twittergedrag van FvD-leider Baudet bij de ChristenUnie niet in goede aarde valt. "Wij zijn niet gecharmeerd van dat soort filmpjes. Dat weeg je mee", zei de Zuid-Hollandse fractievoorzitter Jacco Schonewille (lid van ChristenUnie) over een video die Baudet half mei twitterde, waarin een link wordt gelegd tussen immigratie en verkrachtingen. Ook zaten er foto's in van politici met daarbij de tekst: "Ich habe es gewusst".

Wij hebben geen Forumfobie.
SGP-woordvoerder

De SGP heeft een traditie om niet op voorhand een partij uit te sluiten, stelt een woordvoerder. "Wij hebben toentertijd de LPF en de PVV niet op voorhand uitgesloten en wij hebben ook geen Forumfobie."

Het zou ook op zijn minst opvallend zijn als SGP een fobie voor Forum heeft. De laatstgenoemde hielp de Staatkundig Gereformeerden namelijk vorige week nog aan een extra zetel in de Eerste Kamer.

(G)een hekel
SGP-leider Van der Staaij liet via Twitter weten niet blij te zijn met het afhaken van de ChristenUnie/SGP in Zuid-Holland. "Aan de SGP heeft het niet gelegen." Dan blijft de ChristenUnie over, en volgens Baudet ligt het aan de landelijke leiding van die partij: "Tweede Kamerleden Segers en Voordewind hebben een hekel aan mij", zegt de FvD-leider.

De ChristenUnie ontkent dat. De twee Kamerleden hebben geen hekel aan Baudet en er is vanuit Den Haag geen samenwerkingsverbod uitgevaardigd aan de fractie in Zuid-Holland, stelt een woordvoerder. "We hebben natuurlijk contact gehad, maar er is geen druk uitgeoefend."

De partij benadrukt dat er forse inhoudelijk verschillen zijn met Forum, bijvoorbeeld over inclusiviteit en klimaat. En, laat ChristenUnie weten, er zijn zorgen over de stabiliteit van de FvD-fractie in Zuid-Holland. "Hoe dik is het ijs bij een nieuwe partij die zo snel is opgekomen?", klonk het in de gangen van de ChristenUnie.

Ook in Brussel was er deze week onenigheid tussen de beide partijen, die in de EU samen optrekken. De ChristenUnie stapte woensdag per direct uit de Europese ECR-fractie, omdat Forum voor Democratie zich erbij aansloot. Scheidend SGP-Europarlementariër Bas Belder stemde juist voor toetreding van Forum.

Toch gaan de twee partijen hun best doen om samen nieuw onderdak te vinden bij een andere fractie, bleek later. "Voor ons was toelating geen probleem", zei Bert-Jan Ruissen, de opvolger van Belder. "Maar voor de verkiezingen hadden we afgesproken: samen uit, samen thuis."

'Samen uit, samen thuis' geldt voor de twee partijen voor grote (christelijke) onderwerpen als euthanasie, abortus en vrijheid van onderwijs. Maar op andere thema's geldt dat eigenlijk al jaren niet. Dat zit hem onder meer in de theocratische traditie, die vooral doorklinkt in islamkritiek, legt Theoloog des Vaderlands Stefan Paas uit.

Kort gezegd streeft de SGP naar een regering die de Bijbel als uitgangspunt heeft, zegt Paas, hoogleraar theologie aan de VU. "Dus het christendom moet de leidende godsdienst zijn. Dat staat ook in de beginselen van de partij."

"De ChristenUnie was daar altijd al milder in, en heeft dat uitgangspunt de laatste jaren eigenlijk helemaal verlaten", zegt Paas. "De ChristenUnie vindt dat vrijheden voor iedereen moeten gelden." Dat resulteert in uiteenlopende opvattingen van ChristenUnie en SGP.

En het leidt juist tot een overeenkomst tussen de SGP en Forum: beide partijen zijn kritisch op de islam. En ook bijvoorbeeld op het gebied van klimaat hebben die twee partijen overlap.

ChristenUnie en de SGP werken samen in gemeenten, provincies en waterschappen in het hele land. Dat levert de partijen voordelen op: meer zetels en dus meer invloed. Dreigen de scheurtjes nu uit te groeien tot een definitieve scheiding?

Dat is volgens de partijen te vroeg om te zeggen. "Het lijkt misschien alsof er nu meer licht zit tussen ons en de SGP, omdat klimaat en immigratie de laatste tijd in de schijnwerpers staan. Maar de overeenkomsten tussen ons zijn er ook nog wel degelijk," laat de ChristenUnie weten.

Ook de SGP ziet nog kansen. "Wij zijn conservatiever, zij progressiever. Maar dat is niet erg, want we zijn ook twee verschillende partijen." Samenwerking hoeft dan ook niet koste wat kost, vindt de partij. "Maar waar inhoudelijk mogelijk."

Beide partijwoordvoerders willen overigens graag benadrukken dat er ook absoluut geen sprake is van animositeit tussen de kopstukken Segers en Van der Staaij. "Ze kunnen uitstekend met elkaar" en "op persoonlijk vlak gaat het goed", heet het. Van een echte aanstaande breuk lijkt dus geen sprake te zijn.
Eerdere verwijdering

In 2009 gingen de twee partijen in Europa al eens uit elkaar, na een samenwerking van 25 jaar. De ChristenUnie trad toen toe tot de nieuwe ECR-fractie, maar andere partijen uit dat verbond wilden de SGP er niet bij hebben. Reden was het standpunt van de SGP over de beperkte rol van vrouwen in de politiek.

Vijf jaar later werd de breuk gelijmd: de SGP had inmiddels onder druk van de rechter het vrouwenstandpunt gewijzigd. Na de verkiezingen van 2014 werd de SGP wel toegelaten tot de ECR-fractie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21274
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door King George »

SGP doet er als gedegen conservatieve getuigenispartij verstandiger aan zich los te gaan maken van CU. CU raakt steeds verder linksaf van het padje afgedwaald.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7935
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De ChristenUnie

Bericht door sjun »

Dat zou zeer verstandig zijn. Daarnaast is het noodzakelijk om in de Bible Belt persoonlijk uit te gaan leggen waarom de CU niet beter is dan de PvdA en D66. Zolang de partij kritiekloze stemmen van mensen met de beste bedoelingen verzamelt kan het haar schadelijke toelatings- en daderbeknuffelingspolitiek alsmede de uitlevering aan de afroming en quota van Brussel en de VN voortzetten.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6783
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De ChristenUnie

Bericht door Ali Yas »

sjun schreef:Zolang de partij kritiekloze stemmen van mensen met de beste bedoelingen verzamelt
Zo gaat het inderdaad: mensen stemmen op die partij vanwege de naam. Het is om moedeloos van te worden.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Maarten
Berichten: 662
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: De ChristenUnie

Bericht door Maarten »

ChristenUnie is in feite Groenlinks met de bijbel.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7935
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De ChristenUnie

Bericht door sjun »

De EVP is geheel opgegaan in GroenLinks en daarmee verdween de bijbel door marginalisering langzaam maar zeker uit die partij. Ook de CU hangt haar huik naar 'de wereld' en gebruikt de bijbel in mijn optiek hooguit als schaamlap om te voorkomen dat een kritischer bij het hen te katholiek gedomineerde CDA weggeviste achterban ook daar de kuierlatten neemt. Vooralsnog houden massamedia hun achterban volgzaam maar in menig vissersdorp gaan er al ogen open met betrekking tot het dienen van twee heren dat daaruit voortkomt terwijl publiek de farizeeër uitgevent wordt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77314
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door Ariel »

IK begrijp de omslag van Gert Jan Seegers niet. :nietverstaan: Wat is er met hem gebeurd ...
Segers: Syriëgangers zijn moderne SS’ers

Als het aan ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers ligt, moet Nederland geen kinderen van uitgereisde Syriëgangers opnemen. In een interview met Trouw zegt hij: „Met de kinderen haal je ook de ouders binnen; moderne SS’ers, die zich vrijwillig hebben aangesloten bij een gruwelijke, moorddadige organisatie, en van wie sommigen er waarschijnlijk niet voor zullen terugdeinzen om hier, in Nederland, een aanslag te plegen.”

Segers spreekt van een dilemma: „Wat te doen met de uitgereisde Syriëgangers? Persoonlijk kan ik voor hen bidden, hopen dat God hen nog op andere gedachten brengt, maar we moeten deze mensen op dit moment beslist niet toelaten. Nee, ook hun kinderen niet.”

Eerder vonden de ChristenUnie en D66, beide coalitiepartner in het kabinet, dat kinderen van uitgereisde jihadgangers wel naar Nederland zouden moeten kunnen, vooral als ze in erbarmelijke omstandigheden verkeren. Dat stuitte op verzet bij coalitiegenoten VVD en CDA.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:IK begrijp de omslag van Gert Jan Seegers niet. :nietverstaan: Wat is er met hem gebeurd ...
Wie twijfelt denkt tenminste na.

Weleens een moslim meegemaakt die twijfelt? Ik niet. Maar het komt voor. Sporadisch. :cry:

Hulde voor Seegers, die ik eerst niet mocht.

Ik twijfel nog dagelijks. Maar NOOIT aan moslims. Die zouden allemaal morgen met een door Allah bedacht virus ter plekke - liefst in de moskee bij het vrijdagmiddaggebed - dood moeten neer vallen. Net zoals destijds het geval was met de Spaans Griep.

Ik denk aan de Arabische Griep.

Een dodelijk virus dat dus een verbetering inhoudt van het wereldwijde Islamvirus. Arabisch is immers de heilige wilbeschikkingstaal van Allah. Waarmee direct verklaard is dat het hier om een heilig virus gaat. Moslims kunnen dan met een glimlach op hun lelijke smoel hun dood tegemoet treden. Misschien dat zij eerst nog even op de grond, met hun achterwerk omhoog, Allah dank willen zeggen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77314
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door Ariel »

Segers zal achter de schermen massaal bestookt en bewerkt zijn door linkse dominees en theologen. Tot hij geen pap meer kon zeggen - en vandaar dat hij zijn woorden intrekt.
Segers wijst het terughalen van kinderen van Syriëgangers toch niet categorisch af

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is tegen het naar Nederland terughalen van kinderen van Syriëgangers, zei hij zaterdag in een interview met Trouw. Opmerkelijk, want zijn fractiegenoot Joël Voordewind vindt dat Nederland zulke kinderen soms wél moet toelaten. Dat lijkt een meningsverschil, maar dat is het niet, stelt Segers.

Zijn woorden in Trouw wekken de indruk dat de ChristenUnie-voorman een harde grens trekt bij IS-kinderen van wie één of beide ouders nog in leven zijn. ‘Wat te doen met de uitgereisde Syriëgangers? We moeten deze mensen op dit moment beslist niet toelaten. Nee, ook hun kinderen niet, want met de kinderen haal je ook de ouders binnen; moderne SS’ers, die zich vrijwillig hebben aangesloten bij een gruwelijke, moorddadige organisatie, en van wie sommigen er waarschijnlijk niet voor zullen terugdeinzen om hier in Nederland een aanslag te plegen.’

Uitzonderingen
Segers’ uitspraken lijken in tegenspraak met die van fractiegenoot Voordewind. De woordvoerder asielzaken heeft er juist meermalen voor gepleit uitzonderingen te maken voor kinderen die in ‘levensbedreigende situaties’ of ‘erg schrijnende omstandigheden’ verkeren. Ook als hun ouders nog leven. ‘Wat doe je met ouders of moeders die afstand doen van hun ouderlijk gezag en daarmee hun kinderen over willen laten komen? Wat doe je als de moeder is overleden en de vader een hele lange gevangenisstraf uitzit? Dat zijn situaties waarbij ik hoop dat er een goede afweging wordt gemaakt’, zei Voordewind vorige maand in de Volkskrant.

Gevraagd om een nadere toelichting laat Segers weten: ‘We zijn niet van mening veranderd. We vonden het goed dat weeskinderen werden teruggehaald, maar bij een terugkeer van de andere kinderen is het onvermijdelijk dat hun ouders ook komen en dat is op dit moment een veel te groot risico.’ Als hij gewezen wordt op het feit dat partijgenoot Voordewind ook uitzonderingen wil maken voor kinderen die geen wees zijn, zegt de CU-leider: ‘Als de ouders hun ouderlijk gezag opgeven of een lange gevangenisstraf uitzitten, weet je zeker dat ze hun kinderen niet achterna kunnen komen. Wat ik in Trouw heb gezegd, gaat over een generieke regeling. Als je alle kinderen in IS-gebied zou toestaan terug te keren, komen de ouders ook mee.’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49694
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De ChristenUnie

Bericht door Pilgrim »

Aan Carola Schouten

Posted on 15 januari 2020 by Jan Dijkgraaf

Afbeelding

Beste Carola,

Je zat eergisteravond bij Jinek.

Daar werd een filmpje vertoond van mensen die wandelden langs snelwegen en soms maar net aan de dood ontsnapten.

Later was er een fragment van Thierry Baudet, die vond dat rechters te veel op de stoel van de politiek gingen zitten, bijvoorbeeld in de Urgenda-zaak en bij de terugkeer van de slagersvrouwen en -kinderen uit het kalifaat.

Jij suggereerde dat Baudet daarmee de bijl aan de wortel van de rechtsstaat zette.

Waarop de ook aanwezige schrijver Herman Koch zei: “We gunnen Baudet een wandeling langs de snelweg.”

Jinek in een deuk natuurlijk.

Publiek lachen en klappen natuurlijk.

En wat deed jij?

Niets.

Jij liet deze door een schrijver uitgesproken doodswens van een parlementariër, vergelijkbaar met zo’n doodskist met de naam van Klaver erop tijdens het boerenprotest, gewoon lopen.

Je zat er vrolijk bij.

Niet als een boer met kiespijn, maar schaapachtig glimlachend.

Kijk, dat vind ík nou een minister onwaardig.

Dat Jinek haar verachting voor Thierry Baudet niet kan verbergen, maar vrolijk wordt van zo’n als grap verpakte doodswens, ach... Wie met een foto van Hillary Clinton op haar nachtkastje slaapt en in eigen land het beste klikt met Robbie Jetten, is niet wijzer.

Maar van jou had ik een kleine interventie verwacht.

Gemiste kans, poes.

Groet,

JanD

https://www.briefjevanjan.nl/aan-carola-schouten/
Carola Schouten is van de Christen Unie. Dit zegt toch wel iets over het morele gehalte van deze partij.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49694
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De ChristenUnie

Bericht door Pilgrim »

Wie zwijgt stemt toe

Geplaatst op 17 januari 2020

Afbeelding

Het was weer eens raak. Een foute linkse ‘grap’. Lachen joh! Jinek lag letterlijk dubbel. Het publiek sloeg gelijk aan en ging los met luid applaus. En om de deugtafel werd mee geschaterd. En dat alles werd aangezien door een wat meesmuilende minister en vicepremier Carola Schouten (foto). Ze zat erbij en zag dat het goed was. Tenminste, ze liet het gebeuren.

De minister heeft inmiddels hierover een briefje van Jan Dijkgraaf ontvangen. Terecht. Maar één aspect blijft toch knagen. Politici van de ChristenUnie, de partij van deze minister, koketteren graag met hun gristen-zijn. Vooral fractieleider Seegers heeft er een handje van. Die laat geen gelegenheid voorbij gaan om te ‘getuigen’ om zo het verschil te maken. Je moet wat doen om je achterban te behagen. Intussen staat de ChristenUnie toe dat D66 de laatste in het christendom gewortelde waarden sloopt. Maar vooruit, Seegers is in zijn eerste meloen niet gestikt...

En kijk – daar wil ik vooral de vinger bij leggen – net nu Carola Schouten de kans krijgt om te laten zien dat de CU niet alleen van de grote woorden en het betuttelen is, laat ze jammerlijk verstek gaan. Haar zwijgen aan die tafel bij Jinek spreekt boekdelen. Het laat zien dat deze boerendochter, die het tot minister van Landbouw schopte, geen enkele statuur heeft. Ze zit erbij als een brugklasser in een VO-klas die zelf nooit zal keten, het ook niet goed vindt, maar er niets van durft te zeggen. Van een schoolmeisje te begrijpen, maar van een minister... Een minister nog wel van een partij die graag mag spreken over rechtvaardigheid en eerlijkheid en naastenliefde...

Het is ook strategisch heel zwak. Carola heeft er tot nu toe weinig van gebakken. De pulsvissers zijn verraden aan de EU voor een schijnsuccesje. Hoe moet je het anders noemen als alleen maar bereikt is dat de helft van die vissers nog een twee jaar door mag... Uitstel van executie heet dat. Ook bij de boeren heeft zij veel goodwill verspeeld met haar gebrek aan daadkracht na haar stoere taal op het Malieveld, waar ze op van de zenuwen en met angst in de ogen de boeren toesprak.

En net nu ze een uitgelezen kans had om te laten zien dat ze lef heeft, bleef het stil. Ze zat er bij en ze keek er naar hoe Herman Koch aan die tafel een democratisch gekozen politicus demoniseerde door hem een situatie van doodsgevaar toe te wensen. Ze liet het gewoon gebeuren. Dom, want ze zou enorm aan gezag gewonnen hebben als ze die schijnheilige, linkse zelfgenoegzaamheid had doorgeprikt. Als ze afstand had genomen van die valse morele superioriteit die anderen het recht op een eigen mening ontneemt. Ja, de ander ziet als minderwaardig mens die het niet verdient te leven.

Maar nee, ze nam het niet op voor de vrijheid van het debat en nog minder voor Baudet. Uitgerekend deze dame van de partij die het voor de hele wereld opneemt, en het bij monde van de grote roerganger Seegers graag over eerlijk, rechtvaardig en opkomen voor heeft, liet verstek gaan. Ik vraag me dan af hoe dat komt. Herkende ze het kwaad en de kwaadaardigheid niet? Dat zou heel kwalijk zijn. Zelfs incompetent, want het is lang niet de eerste keer dat er bij gebrek aan argumenten met haat en geweld geflirt wordt. Of, als ze wel merkte dat er een lijn werd overschreden, waarom greep ze dan niet in? Ze zal het toch niet stilletjes met Koch eens zijn geweest?

Er is nog hoop. In een interview voor Volkskrant Magazine zei Schouten: “Ik ben uiteindelijk de strengste criticus voor mezelf. Mensen hoeven mij meestal niet te vertellen dat ik iets verkeerd heb gedaan, dat heb ik dan zelf al twintig keer bedacht. Als ik een fout maak kan ik mezelf echt geselen. Ik ben genadeloos voor mezelf.” Fijn die zelfreflectie. Misschien heeft Schouten dus al lang goed in de spiegel gekeken en neemt ze alsnog ferm afstand van die walgelijk scène. Gek dat ik daar niet zo zeker van ben.

Door: Wim van Schaik

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/17 ... stemt-toe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77314
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door Ariel »

De partij van judas Gert-Jan Segers wil niet samenwerken met het Forum.
ChristenUnie ziet landelijke coalitie met Forum voor Democratie niet voor zich

De ChristenUnie vindt het "ongeloofwaardig" om na de verkiezingen in een kabinet met Forum voor Democratie te gaan zitten. De partij sluit "uit principe" nooit een partij uit, maar ziet de twee partijen niet nader tot elkaar komen.

Volgens CU-leider Segers houdt FvD-voorman Baudet onvoldoende afstand van racisme en trekt hij de wetenschap en onafhankelijk onderzoek voortdurend in twijfel. "Het is niet geloofwaardig om ons daaraan te verbinden."

Ook vicepremier Schouten zei vanmorgen dat zij moeite heeft met de manier waarop Forum "omgaat met zaken die raken aan beginselen van de rechtsstaat". "Als je ziet wat daar bijvoorbeeld gezegd wordt over rechters of instituties die heel wezenlijk zijn voor het functioneren van onze democratie, dan denk ik dat dat zo ver afstaat van het gedachtegoed van de ChristenUnie dat het niet geloofwaardig is om te gaan samenwerken."

'Fout rechts'
Minister Hoekstra, die genoemd wordt als mogelijke nieuwe CDA-leider, zei vanmorgen dat de tijd nog niet rijp is om uitspraken te doen over samenwerking in een nieuwe coalitie. Hij wil daar pas na de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar over nadenken. Maar hij vindt dat het CDA dan wel "heel goed moet kijken met wie het in zee wil gaan. Ik heb natuurlijk steeds gezegd dat ik de eerdere uitspraken van Baudet buitengewoon kwalijk vind. En uiteraard zal dit soort dingen ook serieus moeten meewegen."

CDA-vicepremier De Jonge, ook een mogelijke kandidaat voor het partijleiderschap, herhaalt dat hij een landelijke samenwerking met Forum voor Democratie "heel moeilijk voor me zie, om allerlei redenen". Hij noemt als voorbeeld "de flirt met fout rechts". "Maar het is een vraag die nu niet aan de orde is." Ook hij wil pas na de verkiezingen over mogelijke en onmogelijke samenwerkingsverbanden gaan nadenken.

Gisteren werd duidelijk dat het CDA in Noord-Brabant in het provinciebestuur wil gaan samenwerken met Forum voor Democratie. Hoekstra en de Jonge zeggen allebei dat die samenwerking een zaak is van de CDA'ers in de provincie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77314
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door Ariel »

LOL. ChristenUnie Amsterdam wil kerkdienst in buitenlucht

Ik zeg...Doen. De CU krijgt islamitische trekjes. Een dienst houden in het Nelson Mandelapark waar Amsterdamse moslims het Suikerfeest gevierd hebben.

Dat park ligt tussen een islamistische enclave en de Bijlmer in. Leuk experiment. icon_thumbup.gif

Na weken vooral digitaal kerkdiensten te hebben gevolgd, pleit de ChristenUnie in Amsterdam ervoor om op zondagochtend zogeheten hagenpreken te mogen houden, preken in de buitenlucht.

Gemeenteraadslid Don Ceder (ChristenUnie) vraagt burgemeester en wethouders om kerkelijke gemeenten die behoefte hebben aan een hagenpreek daar toestemming voor te geven. Kerken in Zuidoost zullen graag in een deel van het dan rustige Nelson Mandelapark bijeen willen komen, denkt hij. Hij wijst erop dat het besmettingsrisico in de buitenlucht minder groot is als ook hier 1,5 meter afstand wordt gehouden.

„Geloven is iets individueels, maar ook iets wat samen wordt gedaan. Voor veel mensen zijn religie en erediensten dan ook van hetzelfde belang als voetbalstadions en voetbalsupporters: Ajax-supporters zingen liever niet in hun eentje, maar willen samenkomen om de spelers en de medesupporters te ontmoeten, aan te moedigen, toe te juichen en te bezingen. Om deze redenen is het dat ook gelovigen graag samenkomen met andere gelovigen”, houdt Ceder het college voor.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49694
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De ChristenUnie

Bericht door Pilgrim »

ChristenUnie wordt IslamUnie...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21274
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door King George »

Christen Unie wordt Islam Unie? Dat kwaad is al lang geleden geschied hoor.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Maarten
Berichten: 662
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: De ChristenUnie

Bericht door Maarten »

De enige christelijke partij in NL, is, denk ik toch echt wel de SGP. De Christenunie zie ik als een slap aftreksel van Groen(s)links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77314
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door Ariel »

Gert-Jan Segers wil veel moslims transporteren naar Nederland.
ChristenUnie neemt afstand van de asiel- en migratiekoers van kabinet

De ChristenUnie (CU) neemt afstand van de asiel- en migratiekoers van het kabinet, waarvan het zelf al jaren deel uitmaakt. Migranten uit Europese opvangkampen moeten beter over lidstaten worden verdeeld, vreemdelingendetentie moet worden voorkomen en asielkinderen die hier in afwachting van uitsluitsel langer dan vijf jaar verblijven, moeten in aanmerking komen voor permanent verblijf.

Dat bepleit de coalitiepartij in het verkiezingsprogramma dat maandag wordt gepresenteerd. Uit de plannen blijkt andermaal dat het in de huidige coalitie fors schuurt als het gaat om asiel en migratie.

Uitzonderingen
CU wil ook dat de staatssecretaris weer zeggenschap krijgt over individuele asielzaken, een bevoegdheid die juist was geschrapt om eindeloos gelobby te voorkomen.

„Juist bij een sterk gereguleerd migratiebeleid blijft het van groot belang om ruimte te houden voor uitzonderingen ten behoeve van schrijnende gevallen”, staat in het programma. Bij kinderen als Lili, Howick en Hayarpi riep CU de staatssecretaris eerder op gebruik te maken van die zeggenschap.

Daarnaast wil de partij 5000 vluchtelingen zelf uitnodigen en rechtsbijstand voor asielzoekers behouden, ook aan het begin van de procedure. Dat was juist geschrapt, om te voorkomen dat migranten met kansloze aanvragen eindeloos procederen. Uit de plannen blijkt dat het weer fors zou gaan schuren als de CU in een coalitie komt met partijen als de VVD en CDA.

Afgelopen jaren botste het vaker fors, bijvoorbeeld over het lot van de Armeense kinderen Lili en Howick, opvang van extra migranten uit opvangkamp Moria en een nieuw kinderpardon. Toen lukte het de CU als relatief kleine coalitiepartij om VVD en CDA te laten draaien.

Opknappen
Verder wil de coalitiepartij de economie en de zorg stutten, blijkt uit het verkiezingsprogramma. In plaats van de bijstand komen er dan 50.000 ’basisbanen’. De partij stelt in het programma bovendien een investering van 50 miljard tot 2030 voor in ’high tech kennisinfrastructuur’, in beter openbaar vervoer en in het opknappen van achterstandswijken.

„Corona heeft onze kwetsbaarheid laten zien, maar ook onze veerkracht”, zegt partijleider Segers. „Tegen die achtergrond hebben we hoopvolle plannen uitgewerkt voor het Nederland van na corona. We kunnen sterker uit deze crisis komen, als we maar de juiste keuzes maken.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6694
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door hans van de mortel »

Ariel schreef:
ma dec 21, 2020 1:00 pm
Gert-Jan Segers wil veel moslims transporteren naar Nederland.
ChristenUnie neemt afstand van de asiel- en migratiekoers van kabinet

De ChristenUnie (CU) neemt afstand van de asiel- en migratiekoers van het kabinet, waarvan het zelf al jaren deel uitmaakt. Migranten uit Europese opvangkampen moeten beter over lidstaten worden verdeeld, vreemdelingendetentie moet worden voorkomen en asielkinderen die hier in afwachting van uitsluitsel langer dan vijf jaar verblijven, moeten in aanmerking komen voor permanent verblijf.
Duidelijk! Voor deze zelfmoordpoging zal in 17 maart begrip worden getoond.

Die zien we niet meer terug!
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77314
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ChristenUnie

Bericht door Ariel »

Nog meer Christen Unie. ChristenUnie wil niet terug naar Nederland van voor corona

De verkiezingen zijn volgend jaar maart. De ChristenUnie heeft nu vijf zetels in de Tweede Kamer en is de kleinste regeringspartij. Segers hoopt op groei en mikt op zeven zetels. "Dat is een mooi bijbels getal." Hij liet eerder al weten dat zijn prijs om weer in een kabinet te gaan zitten, hoger wordt.

Het roer moet om, schrijft de partij in het concept-verkiezingsprogramma Kiezen voor wat écht telt. En die keuzes zijn: betere zorg voor elkaar en voor de schepping en een economie die om mensen draait, niet alleen om geld en grote bedrijven.

Lijsttrekker Gert-Jan Segers verwijst in een toelichting naar de eerste coronagolf. "Toen was er zorg voor elkaar, toen keken mensen naar elkaar om. En we hebben gemerkt hoe prettig het is als je in zo'n samenleving leeft. Dat is wat mij betreft dan ook het Nederland van na corona."

Om dat te bereiken wil de ChristenUnie onder meer het belastingstelsel wijzigen. De toeslagen moeten volgens de partij worden geschrapt. In plaats daarvan moeten huishoudens een belastingkorting kunnen krijgen die afhankelijk is van het aantal personen.

Basisbanen en kilometerheffing
De partij wil dat de salarissen van zorgpersoneel, politieagenten en leraren omhoog gaan. Ook moet er een fonds met 100 miljoen euro komen om sociale initiatieven en vrijwilligersprojecten te ondersteunen. Regelingen voor mantelzorgers moeten worden verruimd. Voor mensen in de bijstand komen er wat de ChristenUnie betreft 50.000 'basisbanen'.

Om de natuur te ontzien wil de ChristenUnie het aantal nachtvluchten beperken. De fiets en het ov moeten de belangrijkste vervoersmiddelen voor de korte afstand worden. En er moet een kilometerheffing komen voor autogebruik; in de stad betaal je meer dan in gebieden met weinig openbaar vervoer.

Verder wil de partij, net als veel andere partijen, dat het minimumloon omhoog gaat en dat het leenstelsel voor studenten wordt ingeruild voor een basisbeurs. "Dat zijn beloftes die je breed hoort resoneren", zegt Segers. "Dus je kunt ervan uitgaan dat we daar echt succes mee gaan boeken."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49694
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De ChristenUnie

Bericht door Pilgrim »

ChristenUnie...

Afbeelding

De Telegraaf
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie