Kinderpardon en asielkinderen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 10, 2019 2:21 pm

Dat was te verwachten. Het heeft best nog lang geduurd. Krijgt de familie nu ook gelijk een mooie doorzon woning?

Moeder Lili en Howick mag terug naar Nederland komen

Armina, de moeder van Howick en Lili, de asielkinderen die op het laatste moment toch ons land niet werden uitgezet, mag ook terugkeren naar Nederland. Ze mag hier blijven net als haar kinderen. Dat melden bronnen op het ministerie van Justitie en Veiligheid aan De Telegraaf.

Advocaat Patricia Scholtes zegt tegenover RTL Nieuws dat de moeder van Howick en Lili zo spoedig mogelijk naar Nederland terugkeert. Armina woont sinds de zomer van 2017 in Armenië. Ze heeft haar kinderen al die tijd niet meer gezien.

„Ik reken er op dat Armina deze maand of begin volgende maand naar Nederland mag komen”, zegt advocaat Scholtes tegen RTL Nieuws.

Achter de schermen voerde de moeder van Howick en Lili en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) strijd over een Nederlandse verblijfsvergunning. Armina Hambartsjuan mag via gezinshereniging alsnog in Nederland blijven, nadat haar kinderen ondanks de zoveelste afgewezen asielaanvraag van staatssecteraris Harbers (Justitie) toch mochten blijven.

Hun moeder Armina Hambartsjumian werd een jaar eerder wel uitgezet naar Armenië, zonder haar kinderen die ze had laten onderduiken. Die waren toen weggelopen. Dat was ook vorig jaar aan de hand, op de dag dat ze terug hadden moeten vliegen naar Armenië. Mede door dit weglopen en een zelfmoorddreiging van de moeder mogen de kinderen nu toch blijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 03, 2019 1:25 pm

Is er een niet betaalde rattenvanger actief? 1600 kinderen is toch geen klein bier. En niemand weet waar ze gebleven zijn. Opgegeten soms?
Ruim 1600 asielkinderen zijn in 4,5 jaar tijd weggelopen uit opvanglocaties
Ruim 1600 asielkinderen zijn de afgelopen 4,5 jaar weggelopen uit opvanglocaties, schrijft NRC. De kinderen zijn ‘met onbekende bestemming’ vertrokken en het is niet duidelijk waar ze nu verblijven, blijkt uit cijfers die de krant opvroeg bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en Nidos, die de voogdij heeft over alle alleenstaande minderjarige vreemdelingen in Nederland.

Doordat de cijfers van Nidos niet eerder waren meegeteld, is het aantal weggelopen asielkinderen hoger dan tot voorheen bekend was.

Een substantieel deel van de weggelopen kinderen komt uit Marokko (325), Algerije (190), Afghanistan (167), Syrië (114) en Eritrea (114). Kinderen uit de eerste drie landen maken volgens NRC amper kans op een verblijfsvergunning, Eritrese en Syrische jongeren juist wel. Volgens Nidos-directeur Tin Verstegen is ieder kind dat wegloopt er ‘één te veel'.
[...]
In 2016 zei topman Dietrich Neumann van Europol dat een groot deel van de 10.000 in Europa vermiste migrantenkinderen via de georganiseerde misdaad in de Europese seksindustrie belandt. In datzelfde jaar schatte de toenmalig kinderombudsman Marc Dullaert dat er in werkelijkheid 20.000 minderjarige migranten vermist waren in Europa, omdat er veel minder kinderen geregistreerd worden dan er daadwerkelijk slachtoffer zijn. Ook hij zei toen dat veel van die kinderen, zowel jongens als meisjes, in de seksindustrie terechtkomen of gedwongen te werk worden gesteld.
https://www.trouw.nl/samenleving/ruim-1600-asielkinderen-zijn-in-4-5-jaar-tijd-weggelopen-uit-opvanglocaties~a64b7a3e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten