Kinderpardon en asielkinderen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71940
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 10, 2019 2:21 pm

Dat was te verwachten. Het heeft best nog lang geduurd. Krijgt de familie nu ook gelijk een mooie doorzon woning?

Moeder Lili en Howick mag terug naar Nederland komen

Armina, de moeder van Howick en Lili, de asielkinderen die op het laatste moment toch ons land niet werden uitgezet, mag ook terugkeren naar Nederland. Ze mag hier blijven net als haar kinderen. Dat melden bronnen op het ministerie van Justitie en Veiligheid aan De Telegraaf.

Advocaat Patricia Scholtes zegt tegenover RTL Nieuws dat de moeder van Howick en Lili zo spoedig mogelijk naar Nederland terugkeert. Armina woont sinds de zomer van 2017 in Armenië. Ze heeft haar kinderen al die tijd niet meer gezien.

„Ik reken er op dat Armina deze maand of begin volgende maand naar Nederland mag komen”, zegt advocaat Scholtes tegen RTL Nieuws.

Achter de schermen voerde de moeder van Howick en Lili en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) strijd over een Nederlandse verblijfsvergunning. Armina Hambartsjuan mag via gezinshereniging alsnog in Nederland blijven, nadat haar kinderen ondanks de zoveelste afgewezen asielaanvraag van staatssecteraris Harbers (Justitie) toch mochten blijven.

Hun moeder Armina Hambartsjumian werd een jaar eerder wel uitgezet naar Armenië, zonder haar kinderen die ze had laten onderduiken. Die waren toen weggelopen. Dat was ook vorig jaar aan de hand, op de dag dat ze terug hadden moeten vliegen naar Armenië. Mede door dit weglopen en een zelfmoorddreiging van de moeder mogen de kinderen nu toch blijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38912
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 03, 2019 1:25 pm

Is er een niet betaalde rattenvanger actief? 1600 kinderen is toch geen klein bier. En niemand weet waar ze gebleven zijn. Opgegeten soms?
Ruim 1600 asielkinderen zijn in 4,5 jaar tijd weggelopen uit opvanglocaties
Ruim 1600 asielkinderen zijn de afgelopen 4,5 jaar weggelopen uit opvanglocaties, schrijft NRC. De kinderen zijn ‘met onbekende bestemming’ vertrokken en het is niet duidelijk waar ze nu verblijven, blijkt uit cijfers die de krant opvroeg bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en Nidos, die de voogdij heeft over alle alleenstaande minderjarige vreemdelingen in Nederland.

Doordat de cijfers van Nidos niet eerder waren meegeteld, is het aantal weggelopen asielkinderen hoger dan tot voorheen bekend was.

Een substantieel deel van de weggelopen kinderen komt uit Marokko (325), Algerije (190), Afghanistan (167), Syrië (114) en Eritrea (114). Kinderen uit de eerste drie landen maken volgens NRC amper kans op een verblijfsvergunning, Eritrese en Syrische jongeren juist wel. Volgens Nidos-directeur Tin Verstegen is ieder kind dat wegloopt er ‘één te veel'.
[...]
In 2016 zei topman Dietrich Neumann van Europol dat een groot deel van de 10.000 in Europa vermiste migrantenkinderen via de georganiseerde misdaad in de Europese seksindustrie belandt. In datzelfde jaar schatte de toenmalig kinderombudsman Marc Dullaert dat er in werkelijkheid 20.000 minderjarige migranten vermist waren in Europa, omdat er veel minder kinderen geregistreerd worden dan er daadwerkelijk slachtoffer zijn. Ook hij zei toen dat veel van die kinderen, zowel jongens als meisjes, in de seksindustrie terechtkomen of gedwongen te werk worden gesteld.
https://www.trouw.nl/samenleving/ruim-1600-asielkinderen-zijn-in-4-5-jaar-tijd-weggelopen-uit-opvanglocaties~a64b7a3e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71940
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Za Aug 03, 2019 1:56 pm

Joepie!!!!!!!! :vhappy; Wie gaat dat betalen. Zoete lieve Gerritje, ( wij dus) of Kim van Dongen, de initiatiefneemster van de inzameling en alle deugmensen uit Dongen die er voor gezorgd hebben dat we dit gezin, en andere gezinnen levenslang mogen onderhouden.

Ik weet het antwoord.

Somalisch gezin mag blijven na inzamelingsactie van ouders uit Gilze

Het Somalische gezin uit Gilze dat niet genoeg geld had om een aanvraag voor het kinderpardon in te dienen, mag toch blijven. Ouders uit Gilze startten een half jaar geleden een inzamelingsactie zodat het gezin de aanvraag kon doen. Donderdag heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Den Haag ze toestemming gegeven om in Nederland te blijven.

Een aanvraag voor het kinderpardon kost 164 euro per kind. Het kinderpardon is een regeling die zegt dat kinderen van asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland wonen, niet uitgezet kunnen worden. Voor veel buitenlandse gezinnen is het bedrag voor een aanvraag een probleem. Een klein half jaar geleden begonnen ouders van Nederlandse kinderen in Gilze daarom met een inzamelingsactie.

Met de actie hebben ze voor twee gezinnen, één van acht mensen uit Somalië en een gezin van vijf uit Eritrea, in maart binnen een paar dagen het benodigde geld bij elkaar gehaald, ruim 2100 euro. Daarna hebben de gezinnen meteen een aanvraag voor het kinderpardon ingediend.

Toestemming om te blijven
De aanvraag is vervolgens beoordeeld door de IND. Donderdag hoorde het gezin uit Somalië dat de aanvraag positief is beoordeeld en dat ze mag blijven.

De vader van het gezin vertelde eerder in het programma ‘De Ontmoeting’ van Omroep Brabant dat hij ruim elf jaar geleden met zijn gezin was gevlucht, omdat zijn huis met geweld was ingenomen.

Kim van Dongen, de initiatiefneemster van de inzameling, laat weten dat het gezin ‘heel blij is dat ze mogen blijven’. “Voor één gezin is dit al goed nieuws. Het andere gezin wacht nog op een definitief ‘ja’ of ‘nee’”, zegt Kim.

Meer gezinnen met zelfde probleem
Het asielzoekerscentrum Prinsenbosch in de gemeente Gilze en Rijen is een van de grootste in Nederland. Van Dongen vertelt dat toen de actie begon te lopen, ze erachter kwam dat er nog veel meer buitenlandse gezinnen zijn die met hetzelfde probleem zitten.

“We zijn toen nog een inzamelingsactie begonnen. In totaal is er 6000 euro opgehaald die we verdeeld hebben over alle gezinnen in de omgeving die de 164 euro per kind niet konden betalen”, vertelt ze.

Het gezin uit Somalië weet nu dat ze in Nederland mag blijven, maar ze weet nog niet of ze ook in de gemeente Gilze en Rijen mag blijven wonen. Van Dongen hoopt van wel: “Je doet het voor hun kinderen, maar ook voor je eigen kinderen. Ze willen niet dat hun vriendjes ineens naar een andere plek moeten verhuizen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15632
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Aug 03, 2019 5:26 pm

Geweldig toch!

Uitkering komt eraan.

Kunnen die gezinnen tenminste binnenkort op vakantie naar hun vluchtland om hun achtergebleven familie en vriendenkring op te zoeken. Dat dit leidt tot de volgende snelle instroom van asieleisers zal geen mens meer verbazen die niets moet hebben van politici met een bord voor hun hoofd.

Nederland is verdomme vol! Die parasieten krijgen weldra een eengezinswoning toegewezen met behoorlijk wat geld voor de inrichting. Leg dat maar eens aan uw kinderen uit waarom zij minderwaardig zijn ten aanzien van parasieten, en zich krom moeten werken omdat er voor hen geen betaalbare woning beschikbaar is.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71940
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Vr Aug 23, 2019 2:43 pm

Justitie vreesde voor wegloopactie Lili en Howick

Justitie hield er rekening mee dat de Armeense tieners Lili en Howick in aanloop naar hun uitzetting mogelijk de benen zouden nemen. Daar is meermaals met betrokken instellingen over gesproken. Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven na een WOB-verzoek.

Op 24 augustus 2018 is er op het politiebureau aan de Kaap Hoorndreef in Utrecht een overleg, blijkt uit een verslag van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), belast met de uitzetting van de Armeense tieners Lili en Howick. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig verloopt. Want de zaak is uiterst gevoelig, sleept al jaren en wordt door het kinderrechtencollectief Defence for Children, de linkse lobbyclub DeGoedeZaak en linkse partijen op de spits gedreven. Bovendien wordt er rekening gehouden met veel media-aandacht.

Er liggen bij DT&V drie scenario’s op tafel. De kinderen vertrekken zelfstandig onder toezicht. Twee medewerkers van voogdij-instelling Nidos willen bovendien als begeleider meevliegen. Of gedwongen vertrek. Dan zullen de kinderen naar een uitzetcentrum worden gebracht.

Maatregelen
Maar ook de mogelijkheid dat de tieners de benen nemen komt ter tafel. En zich dus ’onttrekken aan toezicht / bevoegd gezag’. Er worden daarom maatregelen genomen, blijkt uit de stukken. Wat precies, is onleesbaar gemaakt. Tijdens een ontmoeting tussen justitie en voogdij-instelling Nidos op 18 juni ligt dit scenario ook al op tafel. Als actiepunt staat ’nader te bepalen’.

Om beter zicht op de tieners te houden, wordt er eind 2017 al gepraat over een meldplicht. De kinderen vallen namelijk niet meer onder de voogdij van Nidos en zijn in een pleeggezin geplaatst. Eerder dat jaar duiken de kinderen al een tijdje onder. Uit een verslag van februari 2018 blijkt dat Lili en Howick zich iedere woensdagmiddag moeten melden bij de vreemdelingenpolitie. In mei is dit tweewekelijks. Drie maanden later als de uitzetting nadert moeten broer en zus zich om de zeven dagen melden.

’Harde voorwaarden’ onleesbaar
Een kleine week voor hun vertrek gaan Lili en Howick langs bij Nidos in Utrecht om te praten over hun naderende uitzetting. En om afspraken te maken. Ze willen de laatste dagen bij hun pleegmoeder blijven. Er worden ’harde voorwaarden’ gesteld die in het verslag onleesbaar zijn gemaakt.

Toch loopt de uitzetting in de soep. In aanloop naar het vertrek verblijven de tieners in een gezin in Wijchen. Als de rechter op vrijdag 7 september oordeelt dat er geen juridische belemmeringen zijn, nemen Lili en Howick de benen. Terwijl er een medewerker van Nidos aanwezig was. In de hectiek dreigt de moeder die inmiddels in Armenie zit met zelfmoord, mochten haar kinderen worden uitgezet.

Opzetje?
Lili en Howick duiken pas op als toenmalig staatssecretaris Harbers (Asiel) besluit dat de kinderen mogen blijven. De Inspectie Justitie en Veiligheid onderzoekt nu welke instanties hebben gefaald. En of de ontsnapping van het duo een opzetje was. Documenten daarover zijn nog niet vrijgegeven.

De draai van Harbers is uiterst opmerkelijk. Want de VVD’er lijkt aanvankelijk in zijn nopjes dat de uitzetting na slepende procedures eindelijk lijkt te lukken. „Weer goed nieuws”, mailt hij als de uitzetting definitief lijkt door te gaan. „Stapje voor stapje komen we dichterbij de terugkeer.” Toch gaat Harbers overstag. Omdat hij vreesde voor de veiligheid van de weggelopen tieners. De discretionaire bevoegdheid van de staatssecretaris is inmiddels tot een minimum beperkt.

Uit de opgevraagde correspondentie wordt duidelijk dat de zaak van de Armeense kinderen een politieke snelkookpan was. Achter de schermen bemoeiden fractieleiders zich met de kwestie. Zo trokken onder anderen GroenLinks-leider Klaver en PvdA-voorman Asscher aan de bel bij Harbers. Ook ChristenUnie deed een duit in het zakje.

Onduidelijk is hoever zij de druk hebben opgevoerd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft passages uit berichten en verslagen onleesbaar gemaakt. Het uitwisselen van standpunten tussen Kamerleden en bewindspersonen ’zou alleen goed kunnen verlopen in volledige vertrouwelijkheid’, luidt de toelichting van het departement.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71940
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Di Sep 10, 2019 10:14 am

Lili en Howick wonen in een villa

Het gezin van de asielkinderen Lili en Howick woont sinds kort in een van de meest chique wijken van Nederland; samen met hun moeder hebben zij tijdelijk een villa in Den Dolder betrokken.

Lili en Howick kregen grote bekendheid door hun jarenlange verzet tegen uitzetting naar Armenië, het thuisland van hun moeder. Na een lang juridisch gevecht en onderduiken kregen de kinderen uiteindelijk toestemming in Nederland te blijven. Door hun verblijfsvergunning kreeg ook de moeder van het tweetal zo’n vergunning.

Voor de moeder van Lili en Howick is het contrast helemaal groot. Zij moest in 2017 Nederland verlaten en woonde sindsdien in een vervallen flatje in Yerevan, de hoofdstad van Armenië.

De villa in Den Dolder is eigendom van Jacobus Dijkhorst die zijn geld verdient in de zorgsector. Hij is onder meer directeur van een kliniek voor obesitas-patiënten. Dijkhorst kent de familie niet persoonlijk, maar biedt haar toch onderdak.

„De familie is een bekende van een kennis van mij, die het gezin heeft voorgesteld. Ik wil iets goed doen voor het gezin nu de kinderen weer naar school gaan”, aldus Dijkhorst.

Miljoen
Volgens het Kadaster is de villa in 1999 verkocht aan de huidige eigenaar voor 1.021.005 euro en is het erf 4.152 vierkante meter groot. De villa staat in een bosrijke omgeving en heeft een zelfstandige oprit.

Het zou gaan om een tijdelijke oplossing, omdat de eigenaar het pand wil verbouwen tot luxeappartementen. Omdat de ondernemer denkt ongeveer een jaar bezig te zijn met de vergunningen, kan de familie tot die tijd in het pand verblijven.

Overigens moet de familie wel huur betalen voor het pand maar dat zal, zo stelt Dijkhorst, op het niveau van een anti-kraak zijn.

De asielkinderen kwamen in eerste instantie niet in aanmerking voor een verblijfstatus, omdat de moeder veelvuldig gelogen had tegenover de IND. Zo zou moeder Armina verkeerde namen hebben opgegeven om zo de immigratiedienst op een dwaalspoor te brengen. Dat was een van de redenen voor de rechter te besluiten dat het gezin terug moest naar Armenië.

In 2017 werd eerst de moeder van het gezin uitgezet, waarna het de bedoeling was dat de twee kinderen zouden volgen. Lili en Howick verzetten zich echter hevig tegen de geplande uitzetting. De jonge asielkinderen liepen daarbij weg van het pleeggezin waar ze verbleven, waarna de toenmalige staatssecretaris geen andere mogelijkheid zag dan de kinderen van een verblijfstatus te voorzien.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71940
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Ariel » Do Sep 12, 2019 1:54 pm

Volgens de Kinderombudsvrouw wilde het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) de gehoorimplantaten niet plaatsen omdat onduidelijk was wie voor de kosten zou opdraaien.

Nou ja zeg..Als je zo erg wil deugen, dan betaal je de behandeling toch uit eigen zak Margarite...Met een salaris van € 9.818,34 per maand of misschien wel meer moet dat goed mogelijk zijn.


'Zorg voor kinderen zonder verblijfsvergunning niet goed geregeld'

Kinderen die naar Nederland zijn gevlucht, maar geen verblijfsvergunning hebben, krijgen niet de gezondheidszorg die ze nodig hebben. Dat vindt Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Ze baseert zich op eigen onderzoek naar de medische situatie van een doof meisje uit Afghanistan, dat in 2013 op 1-jarige leeftijd naar Nederland kwam.

Het meisje, dat in het onderzoek Ewa wordt genoemd, komt in aanmerking voor speciale gehoorimplantaten waarmee ze kan leren horen en spreken. Die implantaten moeten daarvoor op een zo jong mogelijke leeftijd worden geplaatst. Maar Ewa en haar familie hebben nog geen verblijfsvergunning en daarom worden de implantaten niet vergoed. Het meisje krijgt de implantaten niet.

Kosten
Volgens de Kinderombudsvrouw wilde het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) de gehoorimplantaten niet plaatsen omdat onduidelijk was wie voor de kosten zou opdraaien. Het ministerie van Justitie en Veiligheid zou niet voor de implantaten hebben willen betalen uit angst dat dan ook andere kinderen zonder verblijfsvergunning een beroep op het departement zouden doen. "Want behandelen zou betekenen dat Ewa langer in Nederland zou moeten blijven, misschien wel definitief", aldus Kalverboer.

Het ziekenhuis in Groningen voert aan dat niet geld een rol speelde bij de beslissing om Ewa niet te opereren, maar het feit dat het meisje geen verblijfsvergunning had. Daardoor was onzeker of Ewa altijd toegang zou hebben tot goede en toegankelijke zorg, zegt het UMCG in een verklaring. "Zonder goede revalidatie en nazorg had het inbrengen van een cochleair implantaat zelfs tot levensbedreigende situaties voor haar kunnen leiden en was het inbrengen medisch onverantwoord handelen geweest."

In Nederland heeft iedereen in een asielzoekerscentrum recht op medische zorg, betaald door de staat. Voor Ewa ging dat niet op, omdat zij uitgeprocedeerd was.

Oproep
Volgens een woordvoerder van het UMCG heeft het ziekenhuis bovendien contact gezocht met onder andere het ministerie van Justitie en Veiligheid, maar heeft dat niet tot een constructieve oplossing geleid. Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil het rapport van de Kinderombudsvrouw eerst goed bestuderen, laat het in een reactie weten.

Inmiddels heeft Ewa vorig jaar overigens toch een verblijfsvergunning gekregen, op 6-jarige leeftijd. Ze kon toen nog maar één gehoorimplantaat krijgen.

Volgens de Kinderombudsvrouw is de kans groot dat Ewa nooit meer goed zal leren horen en praten. Ze roept het ministerie en gezondheidsorganisaties op om een richtlijn op te stellen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38912
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kinderpardon en asielkinderen

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 12, 2019 6:49 pm

...dat in 2013 op 1-jarige leeftijd naar Nederland kwam.
Voor Ewa ging dat niet op, omdat zij uitgeprocedeerd was.
Inmiddels heeft Ewa vorig jaar overigens toch een verblijfsvergunning gekregen, op 6-jarige leeftijd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten