Radicale imam bezoekt Amsterdam

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Radicale imam bezoekt Amsterdam

Berichtdoor Sjeng » Do Sep 07, 2006 8:12 pm

Radicale imam bezoekt Amsterdam

Bron: Fok!

De Pakistaanse radicale moslimleider Mohammad Anas Noorani Siddiqui komt zondag 10 september naar Amsterdam om leiding te geven aan een internationale conferentie in de Taibah-moskee in Amsterdam Zuidoost, zo meldt De Telegraaf vandaag. De imam, die dreigt met de doodstraf tegen iedereen die de profeet Mohammed beledigt, is voorman van een radicaalislamitische partij Jamiat Ulema Pakistan (JUP), die eerder een fatwa uit 1998 van terreurleider Osama bin Laden onderschreef. Die fatwa lag ten grondslag aan de aanslagen van 11 september 2001 in de VS.

Anas Noorani organiseerde eerder dit jaar tijdens de rel rond de Deense Mohammed-cartoons, felle antiwesterse protesten in Pakistan. In maart ondersteunde hij op emotionele wijze een doodvonnis voor alle lasteraars van de profeet. Zijn politieke partij hekelt de ongelovigen en wil wegens de spotprenten alle banden met het Westen verbreken.

Het bestuur van de Surinaams/Pakistaanse Taibah-moskee, de grootste moskee van Amsterdam gevestigd in de Bijlmermeer, weigert ieder commentaar. De inlichtingendienst AIVD is al enige tijd beducht voor mogelijk radicaliserende invloeden vanuit Pakistan.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Do Sep 07, 2006 8:19 pm

Dan snap ik nie waarom ze die gast hier toelaten. Één verkeerd woord en direc buitezwieren.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Sjoerd
Berichten: 1261
Lid geworden op: Vr Apr 28, 2006 5:02 am

Berichtdoor Sjoerd » Do Sep 07, 2006 8:23 pm

Afbeelding

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Do Sep 07, 2006 8:28 pm

Toenemende invloed uit Pakistan? De weldenkende broeder in het geloof kan zijn eigen mening vormen. Of bezoeken ze bijeenkomsten van Pakistaanse evangelisatie-bewegingen?

http://www.wijblijvenhier.nl/index.php?/archives/698-Al-Hidayah-2006.html

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Berichtdoor Sjeng » Do Sep 07, 2006 8:40 pm

Nederland houdt radicale moslimleider in de gaten

Bron: Reformatorisch Dagblad

DEN HAAG (ANP) – Nederland zal de radicale Pakistaanse moslimleider Mohammed Anas Noorani Siddiqui komend weekeinde in de gaten houden als hij in een moskee in Amsterdam een conferentie leidt. Als hij strafbare uitlatingen doet, kan hij op een lijst van ongewenste personen worden gezet. Nederland zou hem dan voortaan de toegang kunnen weigeren.

Dat zei minister Piet Hein Donner (Justitie) donderdag in een debat met de Tweede Kamer, die zeer verbaasd was dat Siddiqui weer een visum voor ons land heeft gekregen. Een motie van kamerlid Geert Wilders (Groep Wilders) om dat visum alsnog in te trekken en de man direct het land uit te zetten, kreeg echter onvoldoende steun.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Berichtdoor Monique » Do Sep 07, 2006 10:27 pm

In maart ondersteunde hij op emotionele wijze een doodvonnis voor alle lasteraars van de profeet. Zijn politieke partij hekelt de ongelovigen en wil wegens de spotprenten alle banden met het Westen verbreken.

En hier weer een staaltje van de islamitische leugenachtigheid: hij wil alle kafir dood maar komt wel naar de kafir toe.
Wat een droplul zeg. Ik snap niet dat dat varken wordt toegelaten ... hij bedreigt alle kafir Nederlanders en mag hier gewoon binnenwandelen en zijn achterlijke geknor rondbazuinen?
Wat is dit voor land?
Amorele atheistische nitwit

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Do Sep 07, 2006 11:13 pm

hij wil alle kafir dood maar komt wel naar de kafir toe.

Als je niet naar ze toekomt, kan je ze niet de keus geven tussen bekeren of sterven, hè.

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Berichtdoor Sjeng » Do Sep 07, 2006 11:28 pm

Ik hoor net in 'Met het oog op morgen' dat deze man nu al in Nederland is, en dat hij wel vaker over de vloer komt in de Bijlmer...
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72305
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Sep 07, 2006 11:29 pm

Ja, vreemd.
Als je de vriendelijke uitnodiging om je te bekeren tot de Islam afslaat, dan ben je gelijk de vijand en dan is het voor een Moslim gerechtvaardigd om deze vuile ongelovige te doden.
Ik geloof dat je drie dagen de tijd krijgt om na te denken of je Moslim wilt worden, en als je in je angst dan toegeeft, dan moet je niet gek opkijken dat je vrijwillig verplicht ook nog even besneden word.
Dit gebeurde op Ambon.

http://www.nieuwsbank.nl/inp/2001/02/12/Q035.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Sjoerd
Berichten: 1261
Lid geworden op: Vr Apr 28, 2006 5:02 am

Radicale Noorani mag spreken, zijn critici niet

Berichtdoor Sjoerd » Za Sep 09, 2006 11:03 am

Radicale Noorani mag spreken, zijn critici niet

Door Janny Groen en Annieke Kranenberg - de Volkskrant

AMSTERDAM - De moslimorganisatie World Islamic Mission moet niets hebben van de ahmadiyya’s, de verlichte stroming in de islam. ‘Ik ga nog liever dood dan dat ik ze als moslims beschouw.’

Nederland zal de radicale Pakistaanse moslimleider Mohammed Anas Noorani Siddiqui dit weekeinde in de gaten houden als hij in de Taibah-moskee in Amsterdam een conferentie leidt. Dit beloofde minister Donner van Justitie donderdag in een debat met de Kamer, die verbaasd was dat de geestelijk leider een visum had gekregen.

Mocht Noorani strafbare uitlatingen doen, dan kan hij volgens de minister op een lijst van ongewenste personen worden gezet. Nederland zal hem vervolgens de toegang kunnen weigeren. Een motie van het Kamerlid Wilders om dat visum alsnog in te trekken en de man direct het land uit te zetten, kreeg onvoldoende steun.

Noorani is de geestelijk leider van de World Islamic Mission (WIM), waarbij de Taibah-moskee is aangesloten. In bestuurlijke zaken heeft hij een vetorecht. Hij is aanhanger van de radicale Pakistaanse partij JUP, die zich in 1998 openlijk achter Osama bin Laden schaarde. De toenmalige secretaris zette een handtekening onder de verklaring van Bin Laden over de vorming van het ‘islamitisch front ter bestrijding van joden en kruisvaarders’.

Het is onwaarschijnlijk dat Anas Noorani strafbare uitlatingen zal doen in Amsterdam. Haatzaaiende en radicaliserende teksten en preken worden, zeker na de aanslagen van 11 september 2001, niet meer in het openbaar uitgesproken. Maar berichten over de radicaliserende invloed van de Noorani’s duiken al jaren op in Nederland. Anas Noorani’s vader, de in 2003 overleden Maulana Shah Ahmed Noorani, kwam eind jaren negentig al in opspraak wegens het aanzetten tot geweld.

Vorig jaar februari besteedde het VPRO-programma Het geluk van Nederland negatieve aandacht aan de Taibah-moskee. Het programma toonde fragmenten van een dvd, waarop is te zien hoe Noorani in Pakistan oproept tot de jihad. Verder kwam de imam van de Taibah-moskee in beeld, die fulmineerde tegen de ahmadiyya’s (een verlichte stroming binnen de islam). De imam schold ze uit voor hypocrieten en ongelovigen, die een groot gevaar vormen voor de islam en die fel moeten worden bestreden.

Destijds werden Kamervragen gesteld. Justitie nam toen genoegen met de verklaring van de Taibah-moskee dat de bewuste dvd’s waren uitverkocht. En dat het bestuur niet verantwoordelijk was voor verspreiding ervan.

Tot grote frustratie van henzelf lukt het critici van binnenuit de WIM en van de Nederlandse ahmadiyya-beweging niet de overheid te alarmeren. Steeds weer komt de WIM weg met het argument dat zij de Noorani’s alleen op geestelijk gebied volgt. En dat zij met de Pakistaanse politiek niets te maken heeft.

Nederlandse rechters hebben critici die eind jaren negentig waarschuwden voor radicalisering zelfs een spreekverbod opgelegd. In een brief aan de Volkskrant schrijft een Zwolse moslim, die anoniem wil blijven: ‘Onze imam heeft een spreekverbod, omdat de Nederlandse rechtsstaat vindt dat hij de geestelijk leider (het betrof destijds vader Noorani, red.) niet mag beschuldigen van het uiten van haatoproepende en beledigende uitspraken. Wij hebben met videobeelden aangetoond dat de bewering van onze imam op waarheid berust. Maar volgens de Nederlandse rechtsstaat is de uitspraak van de geestelijk leider dat niet-islamitische Nederlanders als reuen en teven leven, niet zo erg.’

Naar aanleiding van de brief had de Volkskrant gesprekken met de Zwolse moslim, die destijds actief was in de jongerenafdeling van de WIM-moskee. Eind jaren negentig werd daar volgens hem negatief gesproken over het Westen. Hij was erbij. ‘Er werd gezegd dat Nederlanders leven als honden, omdat ze niet trouwen. En dat wij moeten leven zoals in Pakistan.’

Hij, de dissidente imam van destijds en tientallen Zwolse Surinamers distantieerden zich van de maatschappelijke en politieke uitspraken van Noorani. De groep heeft zelfs korte tijd de moskee bezet. Omdat vader Noorani absolute zeggenschap had, mocht de Pakistaanse leider het opstandige bestuur (inclusief de imam) ontslaan.

De dissidenten moesten de moskee uit, die ze zelf hadden gefinancierd en gebouwd. De imam uitte in het tv-programma B & W zijn verontwaardiging over het vonnis en herhaalde dat Noorani aanzet tot geweld. Dat laatste mag hij van de rechter, op straffe van een dwangsom van maximaal 25 duizend euro, niet meer publiekelijk herhalen. Het spreekverbod geldt nog steeds.

De Volkskrant publiceerde destijds als eerste over de extremistische kanten van de Pakistaanse fundamentalist. Onder meer over een incident in Suriname, waar Noorani tijdens een bezoek opriep de huizen van aanhangers van ahmadiyya’s in brand te steken en hun knieën te breken.

Hikmat Mahawat Khan, oud-voorzitter van de ahmadiyya-organisatie Ulamon, dringt al jaren – vergeefs – aan op maatregelen tegen de WIM. Hij wil dat de WIM wordt gedwongen publiekelijk afstand te nemen van de radicale uitspraken van Noorani. Khan: ‘Die ideeën beïnvloeden de moslims hier ook. Dat ondervinden onze aanhangers dagelijks.’

Vrijdag stuurde hij een open brief aan de Tweede Kamer met de kop ‘Dubbelhartigheid, onverschilligheid of naïviteit van de politiek?’ Khan in de brief: ‘Als de politiek van de gemeenschap en met name van moslims verwacht dat zij waakzaam zijn voor opruiend gedrag, dan mag de gemeenschap inclusief moslims van dezelfde politiek verwachten dat die wel optreedt als het zover is.’

Dat de WIM de Pakistaanse geestelijke nooit publiekelijk zal afvallen, wordt duidelijk in een gesprek dat de Volkskrant in juni had met Mohamed Gaffar, ondervoorzitter van de WIM en algemeen secretaris van de Taibah-moskee. Gaffar maakte duidelijk dat hij en zijn aanhangers Noorani adoreren. Zijn kinderen hielden meer van Noorani (de vader) dan van hem, zei hij. En wat de ahmadyya’s betreft: de WIM zal hen in geen enkel moslimoverleg accepteren. ‘Onze boeken en onze geloofsovertuiging verbieden dat.’ Hij wil zelf nog liever naast een ongelovige worden begraven, zei hij, dan op een islamitische begraafplaats naast een ahmadiyya te moeten liggen. ‘Ik ga nog liever dood, dan ze als moslims te moeten beschouwen.’

Bron: de Volkskrant

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Berichtdoor Sjeng » Zo Sep 10, 2006 9:08 pm

Omstreden imam predikt liefde

Bron: nieuwnieuws.nl

De omstreden Pakistaanse islamitische geestelijke Mohammed Anas Noorani Siddiqui preekte zondag in de Taibah moskee in Amsterdam over liefde en vrede. "Islam is een religie die zegt; hou van iedereen. Alle moslims over de hele wereld moeten vriendelijk en beleefd zijn tegen anderen", hield de geestelijk leider zijn gehoor voor.

Tijdens zijn verblijf in Nederland houdt De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) de moslimleider zorgvuldig in de gaten. De Tweede Kamer reageerde donderdag zeer verbaasd over het feit dat Siddiqui een visum voor Nederland heeft gekregen.

Minister van Justitie Piet Hein Donner liet daarop weten dat de man scherp in de gaten zou worden gehouden tijdens zijn optreden in de Taibah moskee. "Als hij strafbare uitlatingen doet, kan hij op een lijst van ongewenste personen worden gezet. Nederland kan hem dan voortaan de toegang weigeren", aldus Donner.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Zo Sep 10, 2006 11:08 pm

Sjeng schreef:Nederland houdt radicale moslimleider in de gaten

Bron: Reformatorisch Dagblad

DEN HAAG (ANP) – Nederland zal de radicale Pakistaanse moslimleider Mohammed Anas Noorani Siddiqui komend weekeinde in de gaten houden als hij in een moskee in Amsterdam een conferentie leidt. Als hij strafbare uitlatingen doet, kan hij op een lijst van ongewenste personen worden gezet. Nederland zou hem dan voortaan de toegang kunnen weigeren.

Dat zei minister Piet Hein Donner (Justitie) donderdag in een debat met de Tweede Kamer, die zeer verbaasd was dat Siddiqui weer een visum voor ons land heeft gekregen. Een motie van kamerlid Geert Wilders (Groep Wilders) om dat visum alsnog in te trekken en de man direct het land uit te zetten, kreeg echter onvoldoende steun.


Ze moeten hem niet in de gaten houden, ze hadden het gat dicht moeten houden dat hij nie binnen komt.
Uit het gat houden, en niet in de gaten, want dan is hij al binnen, pfffff
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Berichtdoor Sjeng » Ma Sep 11, 2006 7:32 pm

Zes uur wachten op moslimleider Noorani

Bron: De Volkskrant

AMSTERDAM - Het bericht dat de Pakistaanse moslimleider Noorani naar Nederland zou komen, wekte bij critici beroering. Zondag werd hij vol verwachting onthaald door een schare bewonderaars.

En dan is hij er eindelijk, na zes uur wachten. Bij de Taibah-moskee in de Bijlmermeer is een erehaag gemaakt, en de radicale Pakistaanse moslimleider Mohammed Anas Noorani Siddiqui schrijdt voort, een mysterieuze glimlach klaar voor de toegestroomde en zingende gelovigen.

Langzaam loopt hij de moskee binnen, de trap op naar de overvolle gebedsruimte om achter het spreekgestoelte te gaan staan. Al snel blijkt dat de gevreesde radicaal, en geestelijk leider van de Wold Islamic Mission, alles behalve haatzaaiende uitlatingen gaat doen, op deze dag voor de herdenkingen van de 11-september-aanslagen. ‘Allemachtig’ en ‘prachtig’, klinkt er in het Nederlands, net als de eerste welkomstwoorden afgestemd op het publiek. Alle terreur en geweld zweert hij af, zegt hij, evenals het fundamentalisme. Hij glimlacht, en iedereen glimlacht met hem mee.

Dat hij zou komen, dat was zeker. Als ’s morgens in de Amsterdamse Taibah-moskee de slingers worden opgehangen, als de eerste kippen worden gebakken en de vrouwen de folders vouwen, kan het niet lang meer duren. Een tl-buis wordt vervangen en achter de moskee wordt de riolering gerepareerd.

Verderop houdt een groep Surinamers in een plantsoen een eredienst, en het gebouw van de Pinkstergemeente stroomt vol. De metro vanaf de halte Kraaiennest rijdt af en aan, net als de bus. Over een half uur komt Noorani.

In de moskee begint het gebed. Buiten wachten vele moslims op de eregast, en iemand weet te vertellen dat het niet lang meer kan duren.

Dan rijdt een Opel Astra voor, en iedereen stroomt toe. Dit zou Noorani zijn, en de camera’s klikken, al weet niemand wie van de uitstappende mannen met baarden het is. ‘Nee, het is ’m niet’, zegt een bestuurslid van de moskee. ‘Maar binnen tien minuten verwachten we hem.’

Dat hij zou komen, leidde al tot commotie. Minister Donner van Justitie verklaarde hem in de gaten te zullen houden, en het Tweede-Kamerlid Wilders vond dat het aan hem verstrekte visum moest worden ingetrokken.

Noorani is aanhanger van de radiale Pakistaanse partij JUP, een partij die zich in 1998 achter Osama bin Laden zou hebben geschaard. Op een dvd zou te zien zijn geweest dat hij de jihad predikte. Maar binnen de Taibah-moskee wordt dit tegengesproken, en omschreven als een hetze. ‘Uit ons onderzoek is gebleken dat Noorani nooit de verklaring van Bin Laden over de vorming van een islamitisch front heeft ondertekend’, zegt Rahmat Abdur Rahman, verbonden aan de moskee. ‘Ook is het puur toeval dat hij hier de dag voor 11 september is. Zijn komst wordt enorm opgeklopt.’

Een agent houdt een oogje in het zeil. Die is dan ook snel ter plekke als er twee auto’s voor de deur van de moskee op elkaar botsen. Bij de riolering zijn inmiddels drie man bezig, en de eerste hartige hapjes worden rondgedeeld.

Voor de deur wachten vele moslimjongens uit heel Nederland, de mobiele telefoon wegend in hun hand. Ze vertellen dat ze Noorani zien als een belangrijk man, hun geestelijk leider. Ze willen hem graag ontmoeten. Een jongeman loopt opeens boos de moskee uit, en schreeuwt dat hij geen respect krijgt. De agent is wederom snel ter plekke. Als Noorani eindelijk na zes uur wachten arriveert, wordt er niet meer aan de riolering gewerkt.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten