Nove Politiek en het verboden boek

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Nove Politiek en het verboden boek

Berichtdoor Patrick » Za Apr 24, 2004 3:44 pm

Wie heeft er gisteren avond (24 april 2004) Nova Politiek gezien? Tijdens een buitenreportage werden de 3 volgende strofen voorgelegd aan bewoners van de Kanaalstraat in Utrecht:


- Vrouwen mogen niet opvallen door sieraden of kleding want zij mogen niet verleiden, en worden slechts zalig door kinderen te baren.

- Vrouwen zijn onderworpen aan mannen en mogen niet in het openbaar spreken, noch lessen volgen.

- Als een man met een andere manomgang heeft zoals met een vrouw, begaan beiden een afschuwelijke daad. Zij moeten ter dood worden gebracht.Per stofe werd dan telkens gevraagd uit welk boek het kwam. Uiteraard ging het hier over een strikvraag: Iedereen, waaronder enkele Marokkanen, antwoordde spontaan dat het Koranische verzen zijn. Met tromgeroffel maakte de Nova moderator triomfantelijk bekend dat het teksten uit de bijbel betrof, respectievelijk: "I Timotheus 2: 8-15, I Korinthiers 14: 34-39 en Leviticus 20:13".

Deze buitenreportage was slechts een inleiding tot een studiogesprek met de VVD minister van integratie Rita Verdonk en de CDA minister van onderwijs Maria van der Hoeven. De hierboven vermelde strofen waren slechts een aanleiding op de vraag of naast het boek 'De weg van de moslim' ook de bijbel verboden moest worden? Ook werd gevraagd of Ayaan Hirsi Ali het recht heeft om de Koran te bekritiseren terwijl de bijbel ook markante stukken bevat. Rita verdonk antwoordde dat het allemaal een kwestie is van "interpretatie".

Dit is uiteraard een politiek correcte 'oneliner' waarbij je vooral niet moet nadenken en die meestal gebruikt wordt als antwoord op de Koranverzen. Overigens vind ik het "interpretatie argument" een zeer flauw excuus want hoe je het ook draait of keert, de strofen zijn wel degelijk zeer homo en vrouwonvriendelijk.

Het onzinnig antwoord van de minister staat in fel contrast met dat van de man in de straat: Toen de reporter de bewoners in de kanaalstraat erop attent maakte dat deze strofen uit de bijbel kwamen, toen reageerden deze modale Hollanders evenzeer afkeurend en verontwaardigd. Hun opinie stond dus los van het feit dat deze stukjes uit de bijbel kwamen. Zo zie je maar wie eerlijk en dus feitelijk correct is.

Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten