PVV: Geen bewindslieden met dubbele nationaliteit

waarnemer
Berichten: 144
Lid geworden op: Zo Okt 15, 2006 3:38 pm

Berichtdoor waarnemer » Za Mar 03, 2007 4:14 pm

Het is, geloof ik, nog niet aan de orde geweest waarom het betreffende land b.v. Marokko zo graag wil dat deze onderdanen de marokkaanse nationaliteit blijven houden. Daar moet toch voordeel van Marokko in zitten?
En voordeel voor Marokko kan best nadeel voor Nederland betekenen, en daarmee krijg je een belangenconflict.

Mahalingam
Berichten: 40602
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Za Mar 03, 2007 4:49 pm

Er zijn twee redenen:
1. toezicht om politieke redenen
2. veilig stellen van de geldimport
Over de eerste kan ik zeggen: zeker die vorige koning zag de oppositie als een gevaar. Radicalisering (dwz. in die tijd: socialisme, liberalisme,democratie) onder eigen volk in de vreemde moet voorkomen worden.
Over de tweede: voor Marokko is de geldstroom vanuit Europa onontbeerlijk. Het probleem is dat iedere volgende generatie in Europa geborenen zich minder verplicht voelen te zorgen voor inmiddels emotioneel verre familie in Marokko. Door bruiden (m/v) uit het thuisland te halen wordt dit effect enigszins opgevangen maar niet helemaal. De geldstroom blijft afnemen.

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Zo Mar 04, 2007 9:18 pm

Bos wil praten over verbod opgeven nationaliteit


AMSTERDAM - PvdA-vicepremier Wouter Bos wil praten met de landen die een verbod hebben op het opgeven van de nationaliteit. Hij heeft er grote problemen mee dat deze landen, een groep van zeventien waaronder Marokko, Griekenland en Argentinië, een verplichting hebben op het behouden van de nationaliteit.

Dit bevestigde een persoonlijk medewerkster van de PvdA-leider zondag. Bos laat open of dat praten moet leiden tot verdragen zodat bijvoorbeeld in Nederland wonende Marokkanen kunnen kiezen voor alleen de Nederlandse nationaliteit. Hij maakt er een punt van dat er een keuzevrijheid blijft.


Bos is geen voorstander van het gedwongen opgeven van een tweede paspoort. Hij doelde op PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb die een Nederlands en een Marokkaanse paspoort heeft, en niet van zijn Marokkaanse nationaliteit af kan.

Gedwongen

Op een verkiezingsbijeenkomst in Utrecht gaf Bos zaterdag al aan dat hij vragen heeft over het feit dat kinderen van Nederlands-Marokkaanse ouders gedwongen de Marokkaanse nationaliteit krijgen. "Daar zou ik wel wat aan willen doen."

Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) wil een verbod op de dubbele nationaliteit wegens de schijn van belangenverstrengeling en dubbele loyaliteit. Hij diende afgelopen donderdag in de Tweede Kamer ook een motie van wantrouwen in tegen Aboutaleb, maar ook tegen PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak die een Nederlandse en een Turkse pas heeft. De motie kreeg geen enkele steun.

Plasterk


In het tv-programma Buitenhof zei PvdA-minister van Onderwijs Ronald Plasterk zondag nog eens dat zijn partij niet tornt aan de positie van de twee bewindslieden, maar best wil praten over de dubbele nationaliteit.

Hij vindt het "een idee" dat net als in de Verenigde Staten een beoogd ingezetene een zware eed aflegt. Plasterk zei dat die mensen hun oude pas gewoon mogen behouden. Hij gaf als voorbeeld Arnold Schwarzenegger, de gouverneur van Californië die in Oostenrijk is geboren.

Eed

Die eed voor nieuwe Amerikanen begint als volgt: "Ik verklaar hierbij, onder ede, dat ik absoluut en geheel afstand doe van elke alliantie en trouw aan elke buitenlandse prins, potentaat, staat of soevereiniteit waarvan ik tot nu toe een onderdaan of burger ben geweest; dat ik de Grondwet en wetten van de Verenigde Staten zal ondersteunen en verdedigen tegen alle vijanden, buitenlands en binnenlands."

www.nu.nl

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Zo Mar 04, 2007 10:14 pm

Hij gaf als voorbeeld Arnold Schwarzenegger, de gouverneur van Californië die in Oostenrijk is geboren.


Is in Oostenrijk geboeren, heeft niet meer die nationaliteit. Is wegens bepaalde uitspraken een ogenblik 'persona non grata' geweest in Oostenrijk, kon toen geen visum krijgen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Zo Mar 04, 2007 10:48 pm

In de VS mag je bovendien alleen President of Vice-president worden als je Amerikaans staatsburger bent en geboren bent op het grondgebied van de VS.

Arnold Schwarzenegger kan Minister worden, maar hij kan zich niet kanditaat stellen voor het Presidentschap of het Vice-presidentschap.

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Zo Mar 04, 2007 11:16 pm

Dat klopt, maar er is, geloof ik, nog wel een lobby in de Republikeinse partij geweest om deze wet te amenderen.

Arnold zou maar wat graag president van de VS worden.

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Ma Mar 05, 2007 10:44 am

En Geert Wilders had misschien toch gelijk.....

PvdA onderzoekt 'bijbaan' Arib

Uitgegeven: 5 maart 2007 07:51
Laatst gewijzigd: 5 maart 2007 08:33

DEN HAAG - De PvdA onderzoekt of het advieswerk van Khadija Arib in Marokko in strijd is met haar werk voor de partij in de Tweede Kamer. Arib zit in een werkgroep die de Raad voor de Mensenrechten in Marokko adviseert over migratievraagstukken.

De werkgroep is onafhankelijk, maar informeert koning Mohammed IV wel over de resultaten.

Arib verwacht dat ze haar werk, voor de commissie en de Kamer, gewoon kan blijven doen. "Ik zou het erg kwalijk vinden als de uitkomst van het onderzoek is dat ik dit werk niet meer kan doen.

De PvdA is er altijd voor geweest dat we ons inzetten voor democratiseringsprocessen in de wereld", aldus Arib maandag in het AD. Ze verwacht dat het fractiebestuur "niet zwicht voor de hetze die nu gaande is".

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Ma Mar 05, 2007 10:51 am

Hoe kan je nu a) in een commissie zetelen die integratie moet tegengaan en b) in een commissie zetelen die integratie moet bevorderen?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Ma Mar 05, 2007 11:25 pm

Manon schreef:Hoe kan je nu a) in een commissie zetelen die integratie moet tegengaan en b) in een commissie zetelen die integratie moet bevorderen?


Spionage :!:

:wink2: naar mezelf voor 1750-tigste bericht
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Politie klaagt over debat dubbele nationaliteit

Berichtdoor Polleke » Zo Mar 11, 2007 12:18 am

Politie klaagt over debat dubbele nationaliteit
zaterdag 10 maart 2007 19:05

De Raad van Hoofdcommissarissen van de politie is niet blij met het debat over de dubbele nationaliteit: het debat zou allochtone sollicitanten afschrikken en allochtone agenten kunnen doen besluiten de politie te verlaten.


Allochtonen zouden door de discussie niet meer bij de politie willen
Bert Poelert, korpschef in Gelderland, zegt zaterdag tegen de NOS dat het debat over het hebben van twee paspoorten kan leiden tot een discussie over integriteit en daarmee 'schadelijk voor de gemengde samenstelling van de korpsen'.

Integriteit

Als allochtonen denken dat er wordt getwijfeld aan hun integriteit en loyaliteit, dan kunnen ze besluiten niet voor de Nederlandse overheid te willen werken, zegt Poelert. Dat terwijl de politie al zo'n moeite moet doen om allochtonen te werven. Ongeveer 6 procent van alle agenten in Nederland is allochtoon. Veel van hen zijn van Marokkaanse of Turkse afkomst, net als de PvdA-staatssecretarissen Nebahat Albayrak (Justitie) en Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) middelpunt van de nationaliteiten-discussie.

De Raad van Hoofdcommissarissen heeft alle korpsen een e-mail gestuurd om er op toe te zien dat er binnen de politie geen discussie ontstaat over dubbele loyaliteiten.

www.elsevier.nl

Mahalingam
Berichten: 40602
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mar 11, 2007 1:00 am

Volgens de multi-kulti-leer moet de politie een afspiegeling zijn van de maatschappij. Aangezien er veel (ex-) buitenlanders hier wonen moeten die ook in de politie (en het leger) dienen.
Nu is er een probleem: te weinig allochtonen bij die diensten. En een gedeelte van die allochtonen heeft dubbele nationaliteit. En die zouden nu nog minder willen dienen dan voorheen vanwege een discussie? Een groep, laat ik ze de allahtonen noemen, wil niet vanwege godsdienstige bezwaren. Of vanwege sociale druk. In Engeland zijn Moslim-soldaten en agenten al geduid door extremisten als zijnde afvalligen en verraders die dood moeten.
In Amerika wordt de lijst van landverraders iedere week langer: allen Moslim-soldaten. (b.v. de allerlaatste vangst: Paul R. Hall a/k/a Hassan Abujihaad ("Father of the Jihad").)
Wij hadden hier kortgeleden een zaak van een beëdigde tolk die info liet lekken.
Vanwege de politieke correctheid wordt iedere Mohammedaan met gejuig begroet in de opleidingen van politie en leger zonder dat iemand mag kijken naar de persooonlijke geloofsbeleving zodat elke screening een wassen neus is. (even taqija terzijde gelaten)
Ik vind het best: de facto geen allahtonen in politie en leger.
Het is niet leuk voor Joden om opgepakt te worden door een agente die haar anti-semitisme aan de wereld toont toont dmv. een hoofddoek.

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Zo Mar 11, 2007 11:09 am

Mahalingam schreef:Volgens de multi-kulti-leer moet de politie een afspiegeling zijn van de maatschappij. Aangezien er veel (ex-) buitenlanders hier wonen moeten die ook in de politie (en het leger) dienen.
Nu is er een probleem: te weinig allochtonen bij die diensten. En een gedeelte van die allochtonen heeft dubbele nationaliteit. En die zouden nu nog minder willen dienen dan voorheen vanwege een discussie? Een groep, laat ik ze de allahtonen noemen, wil niet vanwege godsdienstige bezwaren. Of vanwege sociale druk. In Engeland zijn Moslim-soldaten en agenten al geduid door extremisten als zijnde afvalligen en verraders die dood moeten.
In Amerika wordt de lijst van landverraders iedere week langer: allen Moslim-soldaten. (b.v. de allerlaatste vangst: Paul R. Hall a/k/a Hassan Abujihaad ("Father of the Jihad").)
Wij hadden hier kortgeleden een zaak van een beëdigde tolk die info liet lekken.
Vanwege de politieke correctheid wordt iedere Mohammedaan met gejuig begroet in de opleidingen van politie en leger zonder dat iemand mag kijken naar de persooonlijke geloofsbeleving zodat elke screening een wassen neus is. (even taqija terzijde gelaten)
Ik vind het best: de facto geen allahtonen in politie en leger.Het is niet leuk voor Joden om opgepakt te worden door een agente die haar anti-semitisme aan de wereld toont toont dmv. een hoofddoek.Idd en ik heb in topic Belgie\Vlaanderen reeds Reactie gegeven op dit thema. Met een link naar www.politics.be waar dit ook aangekaard is geworden in topic Binnenland.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Gebruikersavatar
Freya
Berichten: 1231
Lid geworden op: Wo Apr 25, 2007 2:57 pm

Berichtdoor Freya » Zo Mei 27, 2007 1:28 pm

Nog iets gelezen over de marokkaanse namenlijst:
http://www.trouw.nl/deverdieping/dossie ... _mag_heten?
pageNavType=all#readers_responses

Een vriendelijke ambtenaar waarschuwde mij dat ik Dean niet kon inschrijven bij het Marokkaanse consulaat. Zijn naam kwam niet voor in hun namenlijst. Ik raakte geïrriteerd dat zo’n feodaal systeem nog bestaat. Een overheid die bepaalt hoe je kind mag heten loopt eeuwen achter. Ik nam de proef op de som en toog afgelopen week naar het consulaat in Den Bosch. Zijn naam kon alleen geaccepteerd worden als ik die veranderde; dat weigerde ik. Op de namenlijst komen nagenoeg alleen Arabische namen voor. Zelfs de oorspronkelijke bewoners van Marokko, die hun dochtertje een berbernaam als Numidia geven, worden met scheve ogen aangekeken. Op deze wijze bedrijft Marokko sinds haar islamisering ruim dertien eeuwen terug een politiek van assimilatie die discriminatie in stand houdt. Riffijnen worden zo gearabiseerd dat zij hun afkomst vergeten.


De reacties daaronder van een paar marokkanen zelf, zijn vaak belachelijk en dan besef je weer, hoe hersenspoeling werkt:

In Marokko zijn wel HEIDENSE namen van de pre-islamitische Marokko en ook Westers en westers klinkende namen verboden.

ga naar IND om tegen hun te protesteeren of tegen ander land die verplicht je tot een visum.marokkanse overheid verbiedt je niet om naar de ander landen te reizen ,dat zijn alleen je je favorite europesh landen die je zin als zwart haar. geef de waarheid e zeg wie maakt drempels om europa te bezouken.ze denken dat ze democratish zijn ,toch ze zijn imperialisten,en gaan allen om geld.ik ben trots dat ik marokkaan ben .marokko heeft een lang geschedenis en is een beschaaft land .leez even wat over je vader land .hier je zegt wat ,en daar zeg je ies compleet anders ,dus je ligt veel dr azghari.je lijkt ayan airsi ali .

Nou, die mag of weg, als het hem hier niet bevalt, of op taalles.

Dan wil ik je nog eens iets vertellen. Als columnist denk ik wel dat je slimmer bent. De naam die jij hebt uitgezocht is geen islamitische naam. En omdat marokko een islamitische land is hebben marokkanen islamitische namen. dus niet het land beslist jouw naam maar het geloof. ik kom ook uit het rifgebergte maar ik heb een islamitische naam.

Dat betekend dus, dat je berberse, joodse of christelijke namen wel kan vergeten.

En dan beweren lui zoals Ajax op deze site, er is vrijheid van godsdienst. Ja, maar niet als je christen of jood bent in Marokko, dan moet je een naam van de lijst pikken. Gemengde huwelijken? Jammer, geen invloed van andere nationaliteiten op de namen.

Eens kijken wat die marokkanen zouden doen, als er in Nederland een wet komt, dat je alleen europese namen mag gebruiken!

Islamofoob
Berichten: 250
Lid geworden op: Zo Apr 02, 2006 12:03 am
Locatie: Vesting Holland

Berichtdoor Islamofoob » Za Jun 09, 2007 4:52 pm

Laat Marokkanen vooral hun eigen paspoort behouden, dan kunnen wij na onze overwinning van de aanstaande burgeroorlog onze interne vijand hun Nederlandse paspoort voorgoed afnemen.
In naam van De Vrijheid, de Democratie, de Tolerantie.
Geprezen zij De Democratie de Vrijheid der hemelen en der aarde

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74324
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 21, 2008 6:54 pm

PvdA onderzoekt nevenfunctie Arib

Gepubliceerd: maandag 5 maart 2007 22:55


Het fractiebestuur van de PvdA stelt een onderzoek in naar een nevenfunctie van PvdA-Tweede Kamerlid Khadija Arib in Marokko. Dat laat de PvdA maandag weten. Arib is sinds november lid van een werkgroep van een onafhankelijke adviesraad voor de mensenrechten in Marokko, die ook rapporteert aan de Marokkaanse koning Mohammed VI.

Volgens een woordvoerder van de fractie is het onderzoek een gevolg van de strenge beleidslijnen van de partij wat betreft nevenfuncties. Arib is niet van plan haar functie neer te leggen, omdat de commissie waarvoor ze werkt volgens haar onafhankelijk is, en zij zich dus niet hoeft te verantwoorden tegenover Mohammed VI. In actualiteitenrubriek Nova laat Arib weten dat ze loyaal is aan haar principes en niet aan een regime. "Hoe kan het strijden voor de positie van vrouwen strijdig zijn met mijn loyaliteit aan Nederland."

Uit het commissiewerk voor de Marokkaanse koning blijkt volgens PVV-fractievoorzitter Geert Wilders echter dat Arib een loyaliteitsprobleem heeft. Als ze haar nevenfunctie in de commissie niet opgeeft, moet ze haar Kamerlidmaatschap opgeven, vindt Wilders.

Over de nevenfunctie van Arib ontstond ophef nadat vorige week al rumoer losbrak om de dubbele nationaliteiten van de PvdA-staatsecretarissen Nebahat Albayrak en Ahmed Aboutaleb. Wilders maakte bezwaar tegen de beëdiging van de twee staatssecretarissen omdat ze een dubbele nationaliteit hebben een daardoor niet volledig loyaal aan Nederland zouden zijn. De motie van wantrouwen die hij indiende vond geen steun.

Arib werd na de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november lid van de werkgroep, nadat bleek dat ze niet hoog genoeg op de kieslijst stond om in de Tweede Kamer plaats te nemen. Nadat een aantal PvdA-Tweede Kamerleden in het kabinet plaatsnam, kwam Arib wel in de Kamer. Dat is volgens de PvdA de reden dat pas nu een onderzoek wordt gedaan. Het onderzoek wordt waarschijnlijk volgende week donderdag afgerond.


http://www.depers.nl/binnenland/39718/P ... -Arib.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten