Onrust in Utrechtse wijk Ondiep na schietpartij

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Onrust in Utrechtse wijk Ondiep na schietpartij

Berichtdoor Polleke » Di Mar 13, 2007 12:20 am

Onrust in Utrechtse wijk Ondiep na schietpartij

AMSTERDAM - In de Utrechtse wijk Ondiep zijn maandag ongeregeldheden uitgebroken. Zo werd er brand gesticht in een wijkcentrum.

Het pand, een voormalige politiepost, liep daardoor ernstige schade op. Een auto brandde volledig uit.

Stenen

Omstreeks 22.40 uur sloeg de vlam in de pan en gooide de verzamelde meute van ruim vierhonderd mensen stenen naar de aanwezige mobiele eenheid van de politie.

De politie houdt een peleton mobiele eenheid paraat. Zij heeft nog geen arrestaties verricht. Burgemeester Brouwer sprak tijdens een interview het vermoeden uit dat een deel van de onruststokers FC Utrecht-hooligans zijn.

Inmiddels is de rust weer grotendeels teruggekeerd, meldt RTV Utrecht.

Buurtbewoner

De rellen volgden op het doodschieten door de politie zondagavond van een buurtbewoner. De man had geklaagd over hangjongeren en zou de de politie hebben bedreigd met een mes.

De buurt zou zich in de steek gelaten voelen door de politie en de gemeente, omdat er al heel lang sprake zou zijn van overlast.

www.nu.nl

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Di Mar 13, 2007 12:28 am

Je moet je in dit land ook in de gekste bochten wringen om de politie eens buiten het centrum te laten patrouilleren.

Hm, dat was wel erg cynisch.

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Di Mar 13, 2007 12:51 am

Mulder ergerde zich wild aan ’ettertjes’Door RENÉ CAZANDER EN RAYMOND BOERE


UTRECHT - De zondagavond doodgeschoten inwoner van Ondiep, Rinie Mulder, stond altijd voor iedereen klaar.

Het aftellen was begonnen. Rinie Mulder (54) verheugde zich zo op zijn nieuwe huurwoning aan de Ahornstraat in de Utrechtse wijk Ondiep, dat hij iedere dag wel een paar keer ging kijken.

Was hij samen met zijn vrouw eindelijk verlost van die tergende overlast van allochtone jongeren, pal bij hem voor de deur aan de Boerhaavelaan.

Oktober dit jaar zou de bouw van het complex klaar zijn. Maar een schietpartij maakte zondagavond abrupt een einde aan zijn leven en zijn dromen.

Mulder stond voor iedereen klaar, herinneren vrienden en kennissen hem. Een man met het hart op de juiste plaats.

Grote mond, vooral als ie gedronken had, maar klein hartje. Eigenaar Hogervorst van stamkroeg Murk: ,,Blaffende honden, bijten niet.’’

Elke vrijdag kocht hij bij bloemist Appie bloemen. Die legde hij trouw op de graven van de vrienden van zijn zoon, die jaren geleden bij een auto-ongeluk in Breukelen om het leven kwamen. Rinies zoon overleefde als enige het ongeluk.

Dat de geliefde Ondieper op zo’n dramatische wijze om het leven is gekomen, is voor veel bekenden en vrienden onbegrijpelijk. Dat hij met een mes de jongeren te lijf zou zijn gegaan, had niemand verwacht.

Wel was bekend dat de ’etterende’ jongeren een obsessie voor hem begonnen te worden. Hij praatte er vaak over. In zijn stamkroeg Murk en bij zijn cluppie DHC, waar Mulder elk weekend te vinden was.

Via het voetbal kent Chris Mockink (61) hem. ,,Een keer in de twee weken presenteerde hij in de kantine voor ons het rad van avontuur.’’ Mulder heeft Mockink zondagavond gebeld. Met het verzoek of hij hem wilde komen ophalen uit de kroeg De Witte Raaf op de Straatweg. Maar Mockink had zijn mobiel uitstaan. Mulder is uiteindelijk opgehaald door de dochter van zijn maat met wie hij in de kroeg zat.

Bij aankomst bij zijn woning kwam het tot een treffen tussen Mulder, diens maat, en de jongeren op de Boerhaavelaan. Daarbij is 54-jarige Mulder, voor zover tot dusver bekend, door een motoragent doodgeschoten.

Mulder laat een vrouw en twee kinderen achter.

www.ad.nl

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Onrust aan de buitenrand Ondiep

Berichtdoor Polleke » Di Mar 13, 2007 11:51 pm

UTRECHT (ANP) - Aan de rand van de wijk Ondiep in Utrecht is het dinsdagavond onrustig. Op meerdere plaatsen staan, binnen en buiten de wijk, grote groepen mensen. Rond kwart voor acht bekogelden jongeren de mobiele eenheid aan de Laan van Chartroise met stenen en flessen.
In de wijk is het rustig. De politie sloot dinsdagavond Ondiep hermetisch af. Zij heeft de toegangswegen naar de wijk afgeschermd met grote hekken. Bij de hekken staan veel politieagenten.

-----------------------------------------------------------------------------

Tientallen arrestaties in centrum van Utrecht
Van onze verslaggever Michiel de Hoog


UTRECHT - De politie heeft dinsdagavond in de Utrechtse binnenstad vijftig mensen gearresteerd. In het centrum van de stad en bij het stationsgebied is het onrustig. Er lopen grote groepen jongeren rond. De politie vermoedt dat ze naar Utrecht zijn gekomen naar aanleiding van de situatie in de Utrechtse wijk Ondiep.

Onrust in Nederlandse volkswijken

Bij de wijk Ondiep bekogelden jongeren eerder op de avond de mobiele eenheid met stenen en flessen. Ook werd brand gesticht tegen een muur. Op meerdere plaatsen staan, binnen en buiten de wijk, grote groepen mensen.

De politie heeft de wijk hermetisch afgesloten met hekken. De politie liet in de loop van de avond één ingang open voor mensen die de wijk in of uit wilden. Op meerdere plaatsen rond de wijk zijn ME-bussen opgesteld. Door de wijk zelf rijden ook busjes en zijn agenten aanwezig te paard en op de fiets.

De gemeente heeft de maatregelen genomen om te voorkomen dat in de wijk ongeregeldheden ontstaan. Maandagavond ontstonden er rellen in de wijk. Daarbij zouden mensen betrokken zijn geweest die niet in de wijk wonen.

Schietpartij

Aanleiding voor de onrust in Ondiep is een schietpartij zondag op de Thorbeckelaan. Een politieagent die zich ernstig bedreigd voelde, schoot een 54-jarige man neer. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Burgemeester Annie Brouwer van de gemeente Utrecht zei dinsdagavond op een persconferentie dat de politie iedereen zal controleren die de wijk in of uit wil. Rondom de wijk zal de politie preventief fouilleren.

De afsluiting duurt in elk geval tot woensdagochtend. Brouwer zei het ‘afschuwelijk’ te vinden dat de informatiebijeenkomst voor bewoners dinsdagmiddag niet kon doorgaan. ‘We hebben zeer serieuze signalen dat er reltoeristen afkomen op de onrust in Ondiep. Daarom nemen we pittige maatregelen.’

250 relschoppers

Zo’n 250 relschoppers trokken maandagavond door Ondiep. Ze gooiden met stenen en flessen naar politie en ME. Een burgerauto van de politie werd gesloopt, een oud-politiebureau, dat nu fungeert als HALT-bureau, werd in brand gestoken, evenals bomen, afvalcontainers en fietsen.

De politie arresteerde twee mannen, een uit Abcoude en een uit Amsterdam. ‘Veel relschoppers kwamen niet uit de wijk zelf’, zegt politiewoordvoerder Jens. ‘Ze kwamen doelbewust om te rellen.’

Zondagavond werd een buurtbewoner, Rini Mulder, doodgeschoten toen een agent zich bedreigd voelde door Mulder, die een mes in zijn hand zou hebben gehad. Mulder maakte vlak voor de schietpartij ruzie met jongeren, die volgens buurtbewoners al maanden voor overlast zorgen. ‘Harde muziek, en door de straat racen tot diep in de nacht’, zegt een buurtbewoonster. De familie van Mulder wil donderdagavond een stille tocht houden.

Naschrift: Voor degenen die het nog niet door hebben: dit zijn helaas de eerste grootschalige rassenrellen in Nederland.

Mahalingam
Berichten: 41210
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mar 14, 2007 11:03 pm

Ik kwam in de Engelse afdeling van The Brussels Journal het volgende artikel van Paul Belien tegen:
http://www.brusselsjournal.com/node/1976
Utrecht: Ethnic Riots after Dutchman is Killed by Police
Er wordt heel wat over in de pers en op blogs geschreven over deze rellen. Waar Paul zijn info vandaan heeft, is mij niet duidelijk. Er wordt veel tekst gerecycled in de media. En duidelijker wordt het er niet op. Rookgordijnen.
Zo lees ik; (ik zal ff vertalen):

"Het lijkt erop dat Mulder tussenbeide kwam toen Moslim jongeren een zwangere inlandse Ned. vrouw lastig vielen. Het lukte hem om het mes van 1 van de jongens af te pakken.Toen de politie arriveerde werd Mulder beschoten omdat die met opgeheven mes stond. Getuigen zeggen dat Mulder duidelijk maakte aan de politie dat hij hun gebeld had."

Communicatiefoutje dus?

"De inwoners van Ondiep lopen al maanden te klagen over lastig vallen en intimidatie door immigrante jeugdigen van Marokkanse herkomst".

Andere bronnen spreken over Turkse jongeren. Ik houdt het dus maar voorlopig op jeugdige allahtonen.

"De politie heeft 130 arrestanten gemaakt: 60 van hen zijn inwoners van Ondiep. Volgens de MSM (MainStream Media) zijn de anderen 'voetbal vandalen' uit andere delen van het land."

Eerlijk gezegd: ik zat te wachten op meldingen dat het londsdale-volk was. "Voetbal vandalen" komen toch meestal op iets af dat met voetbal te maken heeft? Wie weet worden ze later wel als PVV-ers beschreven. De burgermeester is van de pvdA (A=Arbeid of A=allahtonen?) en demoniseren is het partij-motto van het moment.

"Ondiep is een van de Nederlandse buurten die door de autoriteiten zijn verlaten. Het komt niet als een verrassing dat de inboorlingen terug beginnen te vechten. Hetzelfde gebeurde onlangs in Engeland"(link: http://www.thisislondon.co.uk/news/arti ... article.do )

Verder zoemt er het gerucht rond dat de schietende politieman van Marokkanse afkomst was en de betreffende jongeren kent. (familie?) Anderen zeggen dat die Ned/Turks is. Ik laat de mogelijkheid open dat die een allahtoon is want de autoriteiten zijn nu zo bang om olie op het vuur te gieten dat ze daar geen uitspraak over doen. Het wordt niet ontkend in ondubbelzinnige woorden.

En dan die burgemeester: die gaat in de buurt praten om 3 uur 's middags wanneer de meeste bewoners aan het werk zijn.
Waarom gaat ze niet naar het politieburo om die 60 arrestanten uit de buurt te vragen naar hun 'waarom?'?

En verbaasd hoeft onze overheid niet te zijn.Wednesday 10 January 2007 http://nl.novopress.info/?p=829
Multiculturele spanningen jongeren ‘onderschat’
Dat zegt voorzitter Dick Corporaal van de ‘Interventieteams Interetnische spanningen’, die zijn opgericht na de moord op Theo van Gogh.
Simplistisch
De huidige aanpak door gemeenten is ‘veel te simplistisch’ en het effect ervan ‘nihil’, schrijven de interventieteams in een advies aan Nederlandse gemeenten. De spanningen vormen een bedreiging voor de openbare orde.
http://www.forum.nl/interventieteams/to ... kheid.html

Mahalingam
Berichten: 41210
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 15, 2007 12:15 am

Zojuist heb ik naar de staatsomroep kanaal 2 gekeken. Ik was benieuwd welke draai er wordt gegeven aan het gebeuren.
Er komt onderzoek naar het schot en dat gaat maanden duren.
Op de vraag: "wat voor soort mensen deden mee met het rellen?" was het antwoord een serie plaatsnamen dus waar ze vandaan kwamen.
Na wat verder gevraag bleken het voetbal vandalen te zijn. Ter illustratie werd het verhaal verteld dat de politie kon voorkomen dat A'dam voetbal tegen Utrecht voetbal ging vechten. Goed werk! Dit werd gevolgd door beelden van die Beverwijk vechtpartij waarbij iemand vermoord werd. (je moet de kijkers ook alles voorkauwen want anders komen ze niet tot de juiste conclusie en mening)
Het probleem waar de autoriteiten zich zorgen om maken is het rel-tourisme. Internet en mobieltjes: communicatie gaat de overheid te snel! Volgens een woordvoerder van de pvdA zijn die touristen de schuld en gaan ze wetten maken ertegen.
De 2-de kamer wilde zich er niet mee bemoeien (acceptable deniability) maar moest overstag toen Wilders er over begon. 'wij willen niet weten' is een onmogelijke houding geworden. Wilders spelbreker! Foei!
Waarom wil onze regering Geert Wilders niet kamerlid-af verklaren? Dat ging met Hirsi Ali van een leien dakje: niemand in de 2-de kamer protesteerde tegen het feit dat alleen in een bananenreplubliek de regering bepaalt wie volksvertegenwoordiger mag zijn en wie niet.
Er is vast wel een grote meerderheid in de Kamer die een ban voor Wilders fijn vindt. Maar ze durven nog niet. Hopen ze op een andere oplossing?
Om het samen te vatten zoals de uitzending op mij is overgekomen: het schot is een klein incidentje, sorry, niks om je druk over te maken. Kan iedereen overkomen. De buurt heeft slechts een indirect probleem: het zijn voetbal-relschop-touristen die de zaak opstoken. Niks geen ethnische spanningen. De buurt heeft dan ook vannacht rustig kunnen slapen (geen zwaailichten, helicopters en sirenes?). Net zoals u: ook U kunt rustig gaan slapen.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Do Mar 15, 2007 9:46 pm

Laat de Armen Het Maar Opknappen!
From the desk of Marij Uijt den Bogaard on Thu, 2007-03-15 15:29

Een zwangere vrouw loopt op straat. Ze passeert een groep hangjongeren die haar naroepen “Nederlandse hoer!” Daarop ontstaat een gevecht tussen een van de bewoners van de wijk en de groep jongeren, waarbij de bewoner wordt doodgeschoten door de politie omdat hij zwaaide met een mes in de hand. Vanaf dat moment breekt de pleuris uit. De hele wijk komt in rep en roer. De Utrechte volkswijk wordt hermetisch afgesloten om de rellen met politie en bewoners in de hand te houden.

De burgemeester plant een wandeling in de wijk die voortijdig wordt afgebroken. De sfeer is grimmig. Wie naar het ongenoegen van de bewoners peilt, hoort een gemeenschappelijke klacht. De laatste jaren is de boel verziekt. De volkswijk bestaat nu uit Antillianen, Marokkanen, Turken en Nederlanders en daartussen zitten spanningen. De sociale cohesie werd aangetast. Vijandschap en agressie bepalen de sfeer. Nederlanders zitten met het gevoel, dat die “anderen” vertellen wat ze wel of niet mogen doen. Door beleid en politie voelen ze zich in de steek gelaten.

En die “anderen” voelen zich gediscrimineerd, of kijken eveneens argwanend naar die groepjes rondhangende jongeren die de buurt verzieken. De welzijnssector neemt het woord: Het is echt niet zo, dat er geen initiatieven genomen worden, en de laatste tijd gaat het beter!

Dit is dus volgens de welzijnswerker, niet de realiteit van iedere dag. Volgens de buurtbewoners echter wel.

Dat verschil in perspectief tussen beleidmatig denken en het oordeel van wijkbewoners, zag ik ook in Antwerpen. Beleidsmatig kijkt men zorgvuldig om de problemen heen. Die is nochtans bijzonder eenvoudig. Een groep jongeren die tegen een vrouw “hoer” roepen, zoeken problemen. Dat moet je aanpakken, dat a sociale gedrag, bij jongeren zelf, hun familie en moskees. Die problemen met het gedrag van jongeren moet besproken worden thuis, en op plaatsen waar de positie van vrouwen ter spraken komt, in de moskee. Omdat wat tot het probleem leidt, de traditionele kijk op Islamitische vrouwen is.

Rondhangen kan niet. Zet wie geen werk heeft en overlast geeft, heeft, tegen betaling van zijn uitkering in verplichte opleiding knelpuntberoep of bij de lokale groendienst. En dit zonder onderscheid van achtergrond of kleur. Beboet direct iedereen die overlast geeft. Plaats in moeilijke wijken een meldpunt dat bij problemen direct de stand van zaken kan opnemen en politie of sociale diensten informeren. Bouw een netwerk op van bemiddelaars die kunnen worden ingeschakeld, preventief, tijdens crisis en nazorg. Stop met vergaderen, met papieren beleid, leuteren en naast de kwestie kijken.

Wie voor het multiculturele feest opdraait zijn de armen die laagopgeleid gedwongen samenwonen in wijken, binnen een volkomen andere wereld dan de welzijnswerker, met zijn papieren plan in de zoveelste vergadering.

De goedbedoelde initiatieven, het eeuwig optimisme van de welzijnssector voelen aan als verraad voor wie in kansarme wijken woont. Wat aan de basis ligt van dit incident,is geen “subjectief” onveiligheidgevoel, maar de woede van mensen, die er genoeg van hebben getreiterd te worden door jongeren van andere origine die “hoer” roepen. Daar begint het mee, daar moet je dus op ingrijpen. De rest is doodgewoon flauwe kul.


http://www.brusselsjournal.com/node/1979
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Vr Mar 16, 2007 11:14 pm

BFA schreef:Laat de Armen Het Maar Opknappen!
From the desk of Marij Uijt den Bogaard on Thu, 2007-03-15 15:29

Een zwangere vrouw loopt op straat. Ze passeert een groep hangjongeren die haar naroepen “Nederlandse hoer!” Daarop ontstaat een gevecht tussen een van de bewoners van de wijk en de groep jongeren, waarbij de bewoner wordt doodgeschoten door de politie omdat hij zwaaide met een mes in de hand. Vanaf dat moment breekt de pleuris uit. De hele wijk komt in rep en roer. De Utrechte volkswijk wordt hermetisch afgesloten om de rellen met politie en bewoners in de hand te houden.

De burgemeester plant een wandeling in de wijk die voortijdig wordt afgebroken. De sfeer is grimmig. Wie naar het ongenoegen van de bewoners peilt, hoort een gemeenschappelijke klacht. De laatste jaren is de boel verziekt. De volkswijk bestaat nu uit Antillianen, Marokkanen, Turken en Nederlanders en daartussen zitten spanningen. De sociale cohesie werd aangetast. Vijandschap en agressie bepalen de sfeer. Nederlanders zitten met het gevoel, dat die “anderen” vertellen wat ze wel of niet mogen doen. Door beleid en politie voelen ze zich in de steek gelaten.

En die “anderen” voelen zich gediscrimineerd, of kijken eveneens argwanend naar die groepjes rondhangende jongeren die de buurt verzieken. De welzijnssector neemt het woord: Het is echt niet zo, dat er geen initiatieven genomen worden, en de laatste tijd gaat het beter!

Dit is dus volgens de welzijnswerker, niet de realiteit van iedere dag. Volgens de buurtbewoners echter wel.

Dat verschil in perspectief tussen beleidmatig denken en het oordeel van wijkbewoners, zag ik ook in Antwerpen. Beleidsmatig kijkt men zorgvuldig om de problemen heen. Die is nochtans bijzonder eenvoudig. Een groep jongeren die tegen een vrouw “hoer” roepen, zoeken problemen. Dat moet je aanpakken, dat a sociale gedrag, bij jongeren zelf, hun familie en moskees. Die problemen met het gedrag van jongeren moet besproken worden thuis, en op plaatsen waar de positie van vrouwen ter spraken komt, in de moskee. Omdat wat tot het probleem leidt, de traditionele kijk op Islamitische vrouwen is.

Rondhangen kan niet. Zet wie geen werk heeft en overlast geeft, heeft, tegen betaling van zijn uitkering in verplichte opleiding knelpuntberoep of bij de lokale groendienst. En dit zonder onderscheid van achtergrond of kleur. Beboet direct iedereen die overlast geeft. Plaats in moeilijke wijken een meldpunt dat bij problemen direct de stand van zaken kan opnemen en politie of sociale diensten informeren. Bouw een netwerk op van bemiddelaars die kunnen worden ingeschakeld, preventief, tijdens crisis en nazorg. Stop met vergaderen, met papieren beleid, leuteren en naast de kwestie kijken.

Wie voor het multiculturele feest opdraait zijn de armen die laagopgeleid gedwongen samenwonen in wijken, binnen een volkomen andere wereld dan de welzijnswerker, met zijn papieren plan in de zoveelste vergadering.

De goedbedoelde initiatieven, het eeuwig optimisme van de welzijnssector voelen aan als verraad voor wie in kansarme wijken woont. Wat aan de basis ligt van dit incident,is geen “subjectief” onveiligheidgevoel, maar de woede van mensen, die er genoeg van hebben getreiterd te worden door jongeren van andere origine die “hoer” roepen. Daar begint het mee, daar moet je dus op ingrijpen. De rest is doodgewoon flauwe kul.


http://www.brusselsjournal.com/node/1979


Ha BFA ge hebt het al gepost zie ik. :D
Zag just hetzelfde op www.politics.be bij topic Vreemdeling en integratie en wou die tekst ook plakken.
Wel die ettertjes zijn dus weer moslims en heeft dus nix met rascisme vandoen. Islam = geen ras.
De oorlog tussen twee beschavingen of beter beschaving en onbeschaving (lees onbeschoften) breidt zich jammer genoeg uit.
Dus bij de bron aanpakken en die gastjes die hoer roepen simpel buitenzwieren, vliegtuig :arrow: :arrow: linea recta trug Mekka.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Vr Mar 16, 2007 11:21 pm

Daarom pleit ik er ook voor dat politieagenten gewoon weer met zijn tweeën te voet en op de fiets door wijken patrouilleren bij voorkeur 's nachts. In probleemwijken zou dit gewoon 24 uur per dag en 7 dagen per week moeten gebeuren. Uiteraard moet dit gecombineerd worden met een lik op stuk beleid voor mensen die zich misdragen.

Dan is het heel snel afgelopen.

Agenten moeten als het even kan gewoon pepperspray gebruiken, de wapen stok hanteren of in de benen schieten van de messetrekker. Deze man had niet dood gehoeven en Dris Arbib had ook gewoon nog in leven kunnen zijn.

http://www.ravagedigitaal.org/archief20 ... 03ar01.htm

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Vr Mar 16, 2007 11:30 pm

Linda Danvers schreef:Daarom pleit ik er ook voor dat politieagenten gewoon weer met zijn tweeën te voet en op de fiets door wijken patrouilleren bij voorkeur 's nachts. In probleemwijken zou dit gewoon 24 uur per dag en 7 dagen per week moeten gebeuren. Uiteraard moet dit gecombineerd worden met een lik op stuk beleid voor mensen die zich misdragen.

Dan is het heel snel afgelopen.


Voilá we verstaan mekaar want ik ben ook een voorstander van meer blauw op straat, zolang het geen moslims zijn.
Wel in de juiste verhouding want een politiestaat is ook niet de optie. Dat is ook strijdig met onze doelstelling van faithfreedom waar vrijheid van mening en diversiteit een groot goed is.
Doch iemand hoer naroepen heeft nix met vrije mening vandoen, das gewoon geen fatsoen.
Moest ik eens gedaan hebben vroeger, amaai kreeg nog een flink pak voor de broek van ons pa erbij peisk. :lol: :lol:
Laatst gewijzigd door stropke op Vr Mar 16, 2007 11:58 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Vr Mar 16, 2007 11:52 pm

Dit is de engelse tekst van hetzelfde Brussels Journaal:
Kijk eens naar het vet gemarkeerde.


Utrecht: Ethnic Riots after Dutchman is Killed by Police
From the desk of Paul Belien on Wed, 2007-03-14 12:31
Ondiep, a working class neighbourhood in the Dutch town of Utrecht, is in turmoil. After the death last Sunday of Rinie Mulder, a 54-year old indigenous Dutchman who was shot by a police officer, non-immigrant citizens went on a rampage, burning cars, looting shops and arsoning a community centre in “inverted Paris style riots.” According to our sources the police officer who killed Mulder is a woman of Moroccan origin.
The Ondiep residents have been complaining for months about harassment and intimidation by immigrant youths of Moroccan origin. The Dutch mainstream media do not go into much detail about what is going on. Most of them do not mention the ethnicity of the victim and the police officer, though the riots clearly have an ethnic nature.

Apparently Mulder intervened when Muslim youths harassed a pregnant native Dutch woman. He was able to grab the knife of one of the youths. When the police arrived Mulder was shot because he had raised the knife. Witnesses say Mulder was indicating to the police that he had called for them.

Locals claim the police has failed to protect them for years. They say the authorities are afraid of the immigrants and tolerate their criminal behaviour. After the death of Mulder the indigenous Dutch decided they had had enough and started riots which went on for two continuous nights. The police made 130 arrests: 60 of them are Ondiep residents. According to the mainstream media the others are mainly “football hooligans” from other parts of the country. Annie Brouwer-Korf, the Socialist mayor of Utrecht, has ordered Ondiep to be sealed off from the rest of town to keep non-residents out. She expressed some sympathy for the frustrated Ondiep residents. “I understand that residents are sometimes upset about the nuisance around their own house and neighbourhood. That does you no good whatsoever.”

The riots are no surprise. As I wrote last January:


The Netherlands are bracing themselves for more [Parisian style] incidents this year. An official report published last week states that the Government has seriously underestimated “tensions between various ethnic and cultural groups of youths.”

The report says that the Dutch authorities fail to grasp the gravity of the problem. If nothing is done the country will soon witness situations similar to the French riots of 2005 and 2006 which led to the police abandoning immigrant suburbs to gangs of Muslim youths. The result of the French ambivalence is that the same gangs have now taken over effective control of more than 750 French urban neighborhoods.


Ondiep is one of the Dutch urban neighbourhoods which seem to have been abandoned by the authorities. It is hardly a surprise that the natives are beginning to fight back. The same thing happened recently in Britain.

» printer friendly version | 12827 reads


Dat stond er, als het klopt, niet in de nederlandse uitgave bij. Moeten we hier bepaalde conclusies uithalen :?:
Ik weet het niet, maar ze heeft hem wel direc dodelijk getroffen tegen de regels in. Heb ik onlangs tijdens een opendag op een politietraining centrum gezien hoe het hoort.
Voor mij blijf ik erbij: geen moslim flikken.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Mahalingam
Berichten: 41210
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 20, 2008 12:26 am

Lang gewacht en toch gekregen. Het rapport over de schietpartij. Er wordt over bericht in
http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/193484/index.html
Schietende agent Ondiep wordt niet vervolgd
en bij
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article505671.ece/Geen_vervolging_schietincident_Ondiep
Geen vervolging schietincident Ondiep
Omdat de bewoners wel kwaad zullen worden op de in het rapport geschilderde gang van zaken, staat een peloton Mobiele Eenheid klaar om onlusten de kop in te drukken. In Utrecht kunnen ze toch maar stukken beter de zaak organiseren dan in Amsterdam. In Ondiep hebben ze 130 bewoners opgepakt, in Amsterdam tijdens de NieuwJaar rellen nog geen handjevol.
Het rapport heb ik niet op het internet kunnen vinden maar wel het persbericht:
http://www.om.nl/parket/arrondissementsparket_utrecht/_nieuws/32967/
Op zondag 11 maart 2007 om tien voor negen ’s avonds vindt er een vechtpartij plaats in de Boerhaavelaan in Utrecht tussen een groep jongeren en een aantal buurtbewoners. Een van hen is de heer Mulder. Na een melding gaan twee agenten op een dienstmotor ter plaatse. Op de Boerhaavelaan – hoek Thorbeckelaan vindt er een confrontatie plaats tussen de agent en de heer Mulder. De heer Mulder bedreigt een van de agenten met een mes, waarna de agent zijn dienstpistool trekt en schiet. De heer Mulder wordt geraakt en overlijdt aan de verwondingen.

Direct na het gebeuren is de Rijksrecherche een onderzoek gestart. Dit onderzoek heeft zich geconcentreerd op het schietincident. Doel was om duidelijkheid te krijgen over de toedracht van het incident zodat beoordeeld kan worden of het gebruik van geweld rechtmatig is geweest. Het onderzoek naar de vechtpartij is aanvankelijk gedaan door politie Utrecht en vanaf 18 maart door politie Amsterdam-Amstelland.

In de loop van het onderzoek naar het schietincident is de betreffende agent aangemerkt als verdachte om hem bij de rechter-commissaris te kunnen horen. Daarnaast zijn diverse getuigen gehoord, is er forensisch onderzoek geweest en heeft er op 1 november 2007 een reconstructie plaatsgevonden. Uit het onderzoek blijkt dat de enigen die getuigen zijn geweest van het schietincident de twee agenten zijn geweest. De andere getuigen waren wel dichtbij maar hebben zelf niets gezien.

Uit het forensisch onderzoek is komen vast te staan dat er een maal is geschoten, dat de heer Mulder door dit schot is overleden, dat de schootafstand een halve tot anderhalve meter was en dat de heer Mulder het mes waarmee de agent is bedreigd, in handen heeft gehad.

Uit de getuigenverklaringen komt het volgende naar voren: toen de twee agenten ter plaatse kwamen, dat wil zeggen in de Boerhaavelaan, was daar geen vechtpartij aan de gang. Toen kwam er een melding dat de vechtpartij zou zijn verplaatst naar de Thorbeckelaan. Daarop reden de agenten de Boerhaavelaan uit tot aan de Thorbeckelaan. Op de hoek hoorden de agenten een man schreeuwen: "zeuren, ik maak jullie dood". De agenten sloegen rechtsaf de Thorbeckelaan in en reden in de richting van de Rietendakschool. Er klonk toen weer geschreeuw rechts achter hen en de agenten, die op dat moment niet vermoedden dat dit met de vechtpartij te maken had, keerden terug om te kijken wat er aan de hand was. Er stond een groepje mensen en uit niets bleek dat dit met de vechtpartij te maken had. De agenten wilden weer doorrijden, toen een man zich uit de groep losmaakte en op de agenten afkwam. De man schreeuwde en de agenten maakten aanstalten te stoppen. Toen de betrokken agent van zijn motor wilde stappen om deze op de standaard te zetten, zag hij dat de man hem tot zo’n vijf, zes meter genaderd was. De agent hoorde de man bij voortduring schelden en bedreigingen uiten en zag op dat moment dat de man een groot mes in zijn handen had. De man hief zijn rechterarm met het mes op, de agent riep diverse keren dat de man het mes moest laten vallen maar de man bleef op de agent afkomen, schreeuwend en dreigend. De agent ging er op dat moment van uit dat de man niet zou stoppen en echt zou gaan steken. Hij heeft daarop zijn dienstwapen getrokken in de hoop dat dit de man tot staan zou brengen. De agent heeft zolang gewacht met afdrukken tot hij dacht dat hij te laat was en gestoken zou worden. Hij draaide zijn hoofd weg om te voorkomen dat hij zou worden gestoken, loste een schot en was verbaasd te merken dat hij niet was gestoken. De man was getroffen, viel achterover met het mes in de hand. De agenten zetten de motoren toen op de standaard en hebben getracht de man te reanimeren, hetgeen tevergeefs was.

Uit deze bevindingen concludeert het openbaar ministerie dat er sprake is geweest van noodweer. De aanval in de richting van de agent voltrok zich in zeer korte tijd en volkomen onverwacht. De agent had op dat moment geen kans om weg te komen want het gewicht van de motor leunde op zijn been. Hij wist dat zijn vest niet bestand was tegen messteken en hij bevond zich in een kwetsbare positie ten opzichte van zijn belager. In deze situatie was de agent genoodzaakt zijn eigen leven te verdedigen. Het enige middel dat de agent onder deze omstandigheden restte, was het gebruik van zijn dienstwapen waarmee hij heeft geschoten in de richting van het slachtoffer. Het openbaar ministerie is van mening dat er in de gegeven omstandigheden geen andere mogelijkheid was. Om deze redenen heeft het openbaar ministerie besloten tot een sepot in deze zaak.

Een man is boven zijn theewater, roept, staande in een groepje mensen dingen over dood maken, hij heeft een mes en hij loopt naar de agenten toe. En niemand in die groep heeft gezien wat er gebeurt is.
Wat een vreemd soort mensen leven daar in Ondiep.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41210
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 13, 2008 5:19 pm

Nu komt ook boven water dat het onderzoek ietwat merkwaardig is begonnen en dat er behalve de agenten geen getuigen zijn geweest die iets gezien hebben:
http://www.ad.nl/utrecht/stad/2131510/OM_verzweeg_feiten_dood_Ondieper.html
OM verzweeg feiten dood Ondieper
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft belangrijke informatie in de zaak van Ondieper Rinie Mulder verzwegen.
Mulder werd vorig jaar door een agent doodgeschoten. Zo startte niet de rijksrecherche maar de Utrechtse recherche met het technisch onderzoek ter plaatse. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken die deze krant heeft ingezien.

Het OM maakte half februari bekend dat omwille van de objectiviteit de rijksrecherche van het begin af aan betrokken is geweest bij het onderzoek. Uit de vertrouwelijke stukken blijkt iets anders.

De hoofdofficier van justitie had weliswaar rond half tien - een half uur na het incident - contact met het hoofd operationele zaken van de rijksrecherche om de zaak over te nemen, maar die rechercheurs waren pas om half twaalf die avond ter plaatse.

In de tussentijd hebben Utrechtse rechercheurs eerste onderzoekshandelingen verricht. Zo zijn er foto’s gemaakt en er is een witte tent over de plaats van het incident gezet.

Ook schetste het OM dat alleen de twee betrokken agenten ooggetuige waren van het incident. Niet naar buiten kwam dat er wel degelijk nog één getuige is geweest die het voorval heeft zien gebeuren en een belastende verklaring tegen de agent aflegde.

Het gaat om een 11-jarig meisje dat lag te slapen, maar wakker werd van de herrie op straat. Dit meisje verklaart dat ze zag hoe de agent het wapen met twee handen vast had en dat Mulder geen mes in zijn handen had. Dat zou niet wijzen op noodweer.

Justitie hecht aan deze verklaring weinig waarde, omdat ze elementen bevat die het meisje zelf niet heeft waargenomen, zo staat in de stukken.

Volgens OM-woordvoerster Hallebeek is de aanwezigheid van de Utrechtse rechercheurs op de plaats delict niet van invloed geweest voor de objectiviteit van het onderzoek. ,,In afwachting van wie het onderzoek gaat leiden, wordt altijd begonnen met bijvoorbeeld het afdekken van het lichaam.’’
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten