Aangifte tegen Albayrak dreigt voor belediging Turkije

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Do Mar 15, 2007 9:28 pm

Dààr ging het hem ook over!

Eens benieuwd hoe de kamervoorzitster nu zal reageren? Weer microfoon uitzetten?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 41210
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 15, 2007 9:37 pm

Ik zag Kerincsiz op de staatsTV. Journaal geloof ik.
Mij staat bij dat die zei over kwestie van de motie dat hij dacht, maar het niet zeker wist nog, dat die motie door haar ondertekend was. Zou dat zo zijn dan zou die zeker gaan aanklagen. Zoniet:
Als ze als regeringslid heden achter de uitspraken staat by default van een vorige regering over de Armeense genocide, dan zou hij er nog eens over nadenken.

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Berichtdoor sprot » Vr Mar 16, 2007 12:04 am

'Aangifte Albayrak voor belediging Turkije'
DEN HAAG - De Turkse advocaat Kemal Kerincsiz dreigt een strafklacht in te dienen tegen staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie. Hij waarschuwt de staatssecretaris dat zij haar vaderland niet mag beledigen. Volgens de nationalistische advocaat kan Albayrak het beste haar Turkse paspoort inleveren, omdat ze deel uitmaakt van een regering die de Armeense genocide veroordeelt.


Dat zei Kerincsiz donderdag in de actualiteitenrubriek Eén Vandaag. De dreiging van een strafklacht valt samen met de discussie die in Nederland wordt gevoerd over dubbele nationaliteit. Staatssecretaris Albayrak heeft naast de Nederlandse nationaliteit ook een Turks paspoort. In een reactie liet ze via haar woordvoerder weten af te wachten of er ook daadwerkelijk aangifte wordt gedaan.

Kerincsiz heeft in het verleden al strafklachten ingediend tegen de Turkse schrijver Orhan Pamuk en de etnisch Armeense journalist Hrant Dink, die in januari werd vermoord. In het geval van Dink leidde de aangifte tot een veroordeling, terwijl de rechtbank in Istanbul de zaak tegen Pamuk onder internationale druk afblies.

De advocaat beroept zich op het omstreden artikel 301 van het Turkse wetboek van strafrecht, dat belediging van de Turkse identiteit strafbaar stelt.

Toen Albayrak in 2004 lid was van de Tweede Kamer, heeft ze een motie gesteund waarin wordt opgeroepen tot erkenning van de Armeense genocide. Dat verzoek werd unaniem aangenomen en ook overgenomen door het kabinet. Kerincsiz sprak in het tv-programma zijn onvrede uit over de steun van Albayrak aan deze motie.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten