Bisschop Muskens wil God Allah noemen

Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: Di Mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Bisschop Muskens wil God Allah noemen

Berichtdoor pd7835 » Ma Aug 13, 2007 11:39 pm

Bisschop van Breda Tiny Muskens vindt Allah een mooi woord voor God. "Zouden we niet allemaal samen zeggen: we noemen God voortaan Allah", zegt de geestelijk leider maandagavond in het actualiteitenprogramma Netwerk. "Waarom kunnen we het niet samen gaan doen."

Volgens Muskens is geen sprake van godslastering. "Helemaal niet. Wij hebben dat uitgevonden om daar ruzie over te maken. Het is gewoon het Arabische woord voor God." De bisschop denkt wel dat de invoering van de naam Allah gepaard gaat met veel emoties. "Dat moeten we natuurlijk heel erg goed en heel lang voorbereiden en heel lang overwegen."

Maar hij is ervan overtuigd dat het gaat gebeuren. "Ik krijg dat niet meer voor elkaar, maar over honderd jaar, tweehonderd jaar, moet ik het nog maar eens zien." Muskens heeft acht jaar in Indonesië gewerkt en bad daar ook tot Allah. "In het hartje van eucharistieviering wordt God daar Allah genoemd. Waarom nemen we dat woord niet over?"

De geestelijke kwam in 1996 in het nieuws toen hij zei dat je als je honger hebt een brood mag stelen. Ook pleitte hij voor condoomgebruik in de strijd tegen aids en het huwen van priesters.

Muskens vroeg begin juni paus Benedictus XVI in een brief hem ontslag te verlenen als bisschop. Binnenkort hoort hij of het ontslag zal worden verleend. De gezondheid van de 71-jarige Muskens neemt af, mede door een herseninfarct, waardoor hij niet in staat is het ambt tot zijn 75e te vervullen, zoals gebruikelijk is.

Muskens werd in november 1994 benoemd tot negende bisschop van Breda. Eind mei vierde hij zijn 12,5-jarig jubileum. In maart kondigde hij aan na zijn terugtreden als bisschop zijn intrek te nemen in de Pauluscommuniteit in Teteringen. Tussen de benedictijnen leidt hij vanaf 2 februari 2008 een leven als monnik.

Bron: http://www.depers.nl/binnenland/91728/B ... Allah.html

Goed voor de integratie zeker ? :roll:
De mensen gaan dit allemaal niet meer blijven pikken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Aug 14, 2007 1:08 am

Nou breekt mijn klomp. :shock:

Mijn eerste gedachte was, deze man is zwaar dement.
Maar ik heb even naar de herhaling van netwerk gekeken.
Hij is nog heel goed bij de tijd.

Ik heb het idee dat hij nu wel heel erg snel met pensioen gestuurd word.
Het lijkt me niet dat Rome hier mee akkoord gaat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Di Aug 14, 2007 1:33 am

misschien wil die bisschop ook wel dat we "vrouwen" ineens vervangen door "hoeren"..; lijkt toch ook hetzelfde te zijn?

hoeris..hoeren... nou ja! who cares?


nou ik lees net dat de mens een herseninfarct heeft gehad. Zal dus de wil van Allah geweest zijn, maar dat wil niet zeggen dat normale mensen er even begrip voor mogen hebben.

Zou ie weten dat ie het over de MAANgod heeft, terwijl christenen weldegelijk met een zonnegod bezig zijn?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Bisschop Muskens wil God Allah noemen

Berichtdoor naar boven » Di Aug 14, 2007 1:57 am

pd7835 schreef:Bisschop van Breda Tiny Muskens vindt Allah een mooi woord voor God. "Zouden we niet allemaal samen zeggen: we noemen God voortaan Allah", zegt de geestelijk leider maandagavond in het actualiteitenprogramma Netwerk. "Waarom kunnen we het niet samen gaan doen."

Er zit wel iets in..
De naam van een imaginaire ongehoorzame hond is inderdaad irrelevant.
Het beestje bestaat noch luistert..
RTFM

Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 12:25 pm

Re: Bisschop Muskens wil God Allah noemen

Berichtdoor Navane » Di Aug 14, 2007 10:11 am

pd7835 schreef:Muskens vroeg begin juni paus Benedictus XVI in een brief hem ontslag te verlenen als bisschop. Binnenkort hoort hij of het ontslag zal worden verleend.
.


Ja dat wordt tijd ...deze man is zeer verward, wellicht door vroegtijdige dementie. Net zo onsmakelijk pseudo-syncretistisch type als Karen Armstrong, die ook alles fijn vindt, als ze maar tegen god kan aankruipen.
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?

Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 12:25 pm

Berichtdoor Navane » Di Aug 14, 2007 10:20 am

Manon schreef:Zou ie weten dat ie het over de MAANgod heeft, terwijl christenen weldegelijk met een zonnegod bezig zijn?


Muskens, kampioen van het pseudo-syncretisme gaat een nieuwe wereldgodsdienst scheppen. Eerst gaat hij nog even een kindje maken bij zijn eigen Saar (=Sa[ra]+[Hag]ar). (Niet mee spotten,de daad valt niet mee op zijn leeftijd).
Dan valt er een bundel licht uit de hemel: al-lah=elohim=god! Wow!
Kerken en moskeeen smelten aaneen, net als in de beginjaren van het kalifaat, zoals de kerken in Damascus en COrdoba getuigen: het schip voor de nieuwe gelovigen (de Gaianen [zon+maan=aarde]), de zijbeuken voor oude christenen en oude moslims die nog moeten wennen. Europa is het ideale startpunt: de qibla is altijd goed (behalve voor de preciezen) , of je nu Jeruzalem neemt of Mekka.
Gaia is de enige en Muskens is zijn profeet! Gaia is groot!
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?

Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4219
Lid geworden op: Do Jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Ketter » Di Aug 14, 2007 10:22 am

Dus maakt het voor die brave bisschop niet veel uit hoe een mens over God denkt, als je er maar in "gelooft". Dus iedereen die zegt dat hij in "één God" gelooft, gelooft dan ook per sé in dezelfde God.

Wat ook de invulling is wat men geeft aan de regels die deze "God" oplegt?

Het is niet belangrijk of God ons nu opdraagt om in liefde te leven of om zijn godsdienst op een tirannieke manier te laten heersen over onze medemensen? Het doet er niet aan toe, of God ons nu opdraagt om homofielen als medemens te beschouwen of hem van de berg te gooien, als we maar in één God geloven.

Laat ons niet God "Allaah" noemen, ik heb een ander voorstel: laat ons allemaal God eens met z'n alle Bhoeddha noemen, hé? Eens zien hoeveel instemmend geluid, tolerantie en begrip er zal komen vanuit de Moslim wereld voor dat voorstel.

mvg,
Ketter
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?

Alba
Berichten: 729
Lid geworden op: Zo Sep 03, 2006 4:11 pm
Locatie: Aarde

Berichtdoor Alba » Di Aug 14, 2007 10:47 am

Volgens Muskens is geen sprake van godslastering. "Helemaal niet. Wij hebben dat uitgevonden om daar ruzie over te maken. Het is gewoon het Arabische woord voor God." De bisschop denkt wel dat de invoering van de naam Allah gepaard gaat met veel emoties. "Dat moeten we natuurlijk heel erg goed en heel lang voorbereiden en heel lang overwegen."

Waar is de argumentatie? Wat is een normale reden om een Arabisch woord te gaan gebruiken voor God? Hoeveel mensen kwets je hiermee niet? Ik ben zelf niet christelijk, maar ik kan me niet voorstellen, dat iemand die Jezus navolgt ermee akkoord zou gaan om zijn God met de wrede, medogenloze Allah aan te gaan spreken.
God is voor mij de god van de christenen, Allah is een walgelijk wrede, imaginaire despoot.
Hoe durft een bisschop zoiets uberhaupt maar te overwegen. :mad:

anna
Berichten: 331
Lid geworden op: Za Feb 17, 2007 1:32 am

Berichtdoor anna » Di Aug 14, 2007 10:56 am

Ik heb vanmorgen al een Officiële Aanklacht ingediend tegen Bischop Muskens bij R.K.K. Kardinalen en Bischoppen, en R.K.K. Media.

De Bischop is naief want 'Allah' is inderdaad een algemene naam voor 'God' in het Arabisch/wordt daar ook door christenen gebruikt - maar HIER specifiek en alleen door moslims/de Islam.

Voor katholieken/christenen is de uitspraak van Muskens even provocerend en beledigend als wat Wilders zegt over de Koran.

Nou ja, laten wij het maar op zijn Ouderdom gooien - toch! :roll:

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Berichtdoor Zwartmeer » Di Aug 14, 2007 11:27 am

Het oproepen om god Allah te noemen is wel heel erg dom. Allah was immers oorspronkelijk de naam die de Arabische polytheïsten aan hun maangod gaven. Dus Muskens wil aan de ‘echte’ god de naam van een afgod geven. Muskens doet inwezen hetzelfde als toen Mohammed probeerde de Joden naar zijn godsdienst over te halen. Ze hoefden alleen maar de naam Allah te aanvaarden. Het was voor die Joden natuurlijk volkomen onacceptabel om op deze afgoderij in te gaan. De islam is inwezen joodse ketterij.

Mohammed was een handige jongen, tegen zijn medeheidenen zei hij dat ze hun polytheïstisch gebruiken konden blijven doen. Om ook de joden en christenen voor zich te winnen koppelde hij bijbelteksten aan die maangod.

Muskens toont met zijn uitspraak een afvallige, een ketter te zijn. Goed dat deze man nooit paus is geworden…

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Di Aug 14, 2007 12:58 pm

anna schreef:Ik heb vanmorgen al een Officiële Aanklacht ingediend tegen Bischop Muskens bij R.K.K. Kardinalen en Bischoppen, en R.K.K. Media.

Zonder de betrokkene(n) te raadplegen?
RTFM

Bloodzone
Berichten: 17
Lid geworden op: Di Jul 31, 2007 6:25 pm
Locatie: Zuidlaren

Berichtdoor Bloodzone » Di Aug 14, 2007 2:14 pm

Het probleem bij de christenen is, ze zien de Islam aangevallen worden en omdat ze beide een religie zijn, staan ze de Islam bij.

Want als de Islam aangevallen word denken ze, duurd het niet lang voordat wij (christendom) ook weg zijn.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 14, 2007 3:14 pm

Dit zal de eucumene van de katholieke kerk met de Protestanten niet bevorderen. Zwarte Kousers en bevlogen evangelisten (EO) plus een groot deel van N-Hervormde klanten zijn de overtuiging toegedaan dat Mohammedanen allen duivelsaanbidders zijn. En dan is er de groep die de paus ziet als de gezant van de duivel (anti-christ enzo).
Dus voor een heel groot deel van de Protestanten toon de Kath. Kerk zijn ware gezicht door God in te ruilen voor de duivel geheten Allah.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Berichtdoor Zwartmeer » Di Aug 14, 2007 4:43 pm

Alba schreef: Hoeveel mensen kwets je hiermee niet? Ik ben zelf niet christelijk, maar ik kan me niet voorstellen, dat iemand die Jezus navolgt ermee akkoord zou gaan om zijn God met de wrede, medogenloze Allah aan te gaan spreken.


De christenen voorstellen hun god Allah te noemen is vergelijkbaar met Jezus voortaan Judas noemen.

Uit de opmerking van Muskens, een handreiking naar de islam, kunnen echter grote problemen voortkomen. Zoals hier al gebeurt zullen de mensen die het er niet mee eens zijn gaan refereren naar de maangod. Een doodzonde in de islam. De maangod is het ultieme bewijs dat de islam gewoon een bedenksel is van Mohammed. Het bewijst de valsheid van zijn profeetschap.

Moslims weten niet van de maangod, en horen dat ook niet te weten. Komt er nu een discussie op gang, met dank aan bisschop Muskens, dan worden moslims weer in het nou gedreven. En dan met name natuurlijk hun geestelijken die al zo lang, 1400 jaar zeg maar, het spul besodemieterd hebben. Nooit hebben zij zich met dergelijke vragen hoeven bezighouden. Geen moslim die van de maangod hoogte was of is. En als het wel zo was durfde die er toch niet naar te vragen. Misschien is Muskens zo slecht nog niet...
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Aug 14, 2007 4:56 pm

Misschien moeten wij nogmaals maar even het verhaal van de maangod op deze site plaatsen, zodat men weet waarover we het hebben.


Lees hier het volledige verhaal.
http://www.sign2god.com/folders/ILL/Bab ... Islam.html

Afbeelding

Waarom Allah in Koran niet gedefinieerd wordt?!
Dit feit beantwoordt de vragen: "Waarom wordt Allah in de Koran nooit gedefinieerd?
Waarom veronderstelde Mohammed dat de heidense Arabieren reeds wisten wie Allah was?" Mohammed werd grootgebracht in de religie van de maangod Allah. Maar hij ging een stap verder dan zijn heidense mede-Arabieren. Terwijl zij geloofden dat Allah, d.w.z. de maangod, de grootste van alle goden was en de oppergod in het pantheon van godheden, besloot Mohammed dat Allah niet louter de grootste god was, maar de énige god.

In feite zei hij: "Kijk, jullie geloven reeds dat de maangod Allah de grootste van alle goden is. Alles wat ik jullie vraag is het idee te aanvaarden dat hij de énige god is. Ik neem de Allah die jullie reeds aanbidden niet weg. Ik neem enkel zijn vrouw weg, zijn dochters en alle andere goden". Dit kan gezien worden in het feit dat het eerste gegeven in de moslimkreet niet is "Allah is groot" maar "Allah is de grootste", d.w.z. dat hij de grootste is onder de goden. Waarom zou Mohammed zeggen dat Allah de "grootste" is, anders dan in een polytheïstische context? Dat Arabische woord wordt gebruikt om het grotere te doen contrasteren tegen het kleinere. Dat dit waar is wordt gezien in het feit dat de heidense Arabieren Mohammed er nooit van beschuldigden een andere Allah te prediken dan degene die ze alreeds aanbaden. Deze "Allah" was de maangod, overeenkomstig het archeologische bewijsmateriaal. Mohammed wilde het dus op twee manieren stellen: tegen de heidenen zei hij dat hij nog steeds geloofde in de maangod Allah. Tegen Joden en Christenen zei hij dat Allah ook hún God was. Maar zowel Joden als Christenen wisten wel beter en daarom wijzen zij zijn god Allah af als een valse god.

Al-Kindi, een van de vroege christelijke apologeten tegen de Islam, wees erop dat de Islam en zijn god Allah niet uit de Bijbel stammen maar uit het heidendom van de Sabaeërs. Zij aanbaden niet de God van de Bijbel maar de maangod en zijn dochters al-Uzza, al-Lat en Manat. Dr. Newman besluit zijn studie over de vroege christen/moslim-debatten door te stellen: "De Islam laat zien dat ze … een afzonderlijke en antagonistische religie is die uit de afgoderij opsprong". Islamspecialist Caesar Farah concludeerde: "Er is daarom geen reden het idee te aanvaarden dat Allah doorging naar de Moslims vanuit de Christenen en de Joden". De Arabieren aanbaden de maangod als de oppergod, maar dat was geen bijbels monotheïsme. Niettegenstaande de maangod groter was dan alle andere goden en godinnen, hebben we hier nog steeds een polytheïstisch pantheon van godheden.

Nu we de eigenlijke afgodsbeelden van de maangod hebben, is het niet langer mogelijk het feit te vermijden dat Allah in Islamitische tijden een heidense god was. Is het dan verwonderlijk dat het symbool van de Islam een wassende maan of maansikkel is? Dat er een maansikkel staat op de top van hun moskeeën en minaretten? Dat de maansikkel gevonden wordt op de vlaggen van Islamitische naties? Dat de moslims vasten gedurende de maand die begint en eindigt met de verschijning van de wassende maan aan de hemel?

CONCLUSIE
De heidense Arabieren aanbaden de maangod Allah door verscheidene malen per dag in de richting van Mekka te bidden, door het maken van pelgrimstochten naar Mekka, te lopen rond de tempel - de Kaäba - van de maangod, het kussen van de zwarte steen, het offeren van een dier aan de maangod, stenen te werpen naar de duivel, een maand te vasten van wassende maan tot wassende maan, enz. De bewering van de moslims dat Allah de God van de Bijbel is en dat de Islam opstond uit de religie van de profeten en apostelen, wordt weerlegd door solide, overstelpende archeologische bewijzen. De Islam is niets meer dan een opleving van de oude maangodcultus. Het heeft zijn symbolen, riten, ceremonieën, en zelfs de naam van zijn god uit de oude heidense religie van de maangod. Als zodanig is de Islam pure afgoderij en moet ze worden afgewezen door allen die het Bijbelse Evangelie volgen. Van de bergen van Turkije tot aan de banken van de NijlAfbeelding

Tempel van de maangod in Hazor, met maansikkel op de borst en op de stèle
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Di Aug 14, 2007 5:31 pm

Zwartmeer schreef:Uit de opmerking van Muskens, een handreiking naar de islam, kunnen echter grote problemen voortkomen. Zoals hier al gebeurt zullen de mensen die het er niet mee eens zijn gaan refereren naar de maangod. Een doodzonde in de islam. De maangod is het ultieme bewijs dat de islam gewoon een bedenksel is van Mohammed. Het bewijst de valsheid van zijn profeetschap.

Moslims weten niet van de maangod, en horen dat ook niet te weten. Komt er nu een discussie op gang, met dank aan bisschop Muskens, dan worden moslims weer in het nou gedreven. En dan met name natuurlijk hun geestelijken die al zo lang, 1400 jaar zeg maar, het spul besodemieterd hebben. Nooit hebben zij zich met dergelijke vragen hoeven bezighouden. Geen moslim die van de maangod hoogte was of is. En als het wel zo was durfde die er toch niet naar te vragen. Misschien is Muskens zo slecht nog niet...

Een religie bestaat bij de gratie van het onbegrip, dus veel onrust zal deze 'onthulling' niet teweegbrengen.
RTFM

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Di Aug 14, 2007 9:53 pm

Neejt te gleuve, zeege ze heej in Limburg.
Met zijn uitstpraak loochent hij zij eigen overtuiging die haaks staat op de Islam en hoeft hij geen ontslag te vragen. Hij kan het zo krijgen.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Di Aug 14, 2007 10:02 pm

De bewering van de moslims dat Allah de God van de Bijbel is en dat de Islam opstond uit de religie van de profeten en apostelen, wordt weerlegd door solide, overstelpende archeologische bewijzen.


Ik ben wel benieuwd naar een wetenschappelijke index: waar worden deze archeologische vondsten bewaard, door wie zijn ze onderzocht etc. Ik heb tevergeefs naar dat soort bronnen gezocht.

Heb jij hier misschien meer informatie hierover, Ariel?

BaniIsrael
Berichten: 297
Lid geworden op: Wo Mei 23, 2007 8:50 pm
Locatie: Te grote avatar verwijderd.

Berichtdoor BaniIsrael » Di Aug 14, 2007 10:06 pm

Polleke schreef:
De bewering van de moslims dat Allah de God van de Bijbel is en dat de Islam opstond uit de religie van de profeten en apostelen, wordt weerlegd door solide, overstelpende archeologische bewijzen.


Ik ben wel benieuwd naar een wetenschappelijke index: waar worden deze archeologische vondsten bewaard, door wie zijn ze onderzocht etc. Ik heb tevergeefs naar dat soort bronnen gezocht.

Heb jij hier misschien meer informatie hierover, Ariel?


http://www.islamic-awareness.org/Quran/ ... ongod.html


Aub.
O Israel Waarom bent Gij zo? O Israel waarom heeft U de Almachtige teleurgesteld? O Israel wanneer komt Gij weer tot inkeer?

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Berichtdoor Zwartmeer » Di Aug 14, 2007 11:37 pm

BaniIsrael schreef: Heb jij hier misschien meer informatie hierover, Ariel?

http://www.islamic-awareness.org/Quran/ ... ongod.html


Er is dus discussie over of Allah nou wel of niet de maangod was. Als hij het wel was, is de islam impliciet vlas. Was hij het niet, dan bewijst dat nog niets, alleen dat hij niet de maangod was.

Bye the way BaniIsrael, I love Israel.
Laatst gewijzigd door Zwartmeer op Wo Aug 15, 2007 1:10 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Kees Droog
Berichten: 6
Lid geworden op: Zo Sep 03, 2006 11:26 pm
Contact:

Re: Bisschop Muskens wil God Allah noemen

Berichtdoor Kees Droog » Di Aug 14, 2007 11:45 pm

Bisschop Muskens: Laten we God Allah noemen ... Muskens verwees naar zijn jarenlange verblijf in Indonesië, waar hij gewend was God Allah te noemen. Hij rekent niet op een enthousiaste ontvangst van zijn voorstel, wegens emotionele bezwaren van gelovigen. Maar over 100 tot 200 jaar zal dat volgens hem anders kunnen zijn. Bron NOS.nl

Bisschop Muskens, in het Indonesisch kom ik met de vraag aan u: Apakah Allah mengasihi anda? vertaald: Heeft God u lief?
In Gods Wetboek de Bijbel, lezen wij de waarschuwing tegen valse profeten in het vijfde boek van Mozes genaamd Deuteronomium 13:1-4: Wanneer een profeet, of dromen-dromer, in het midden van u zal opstaan, en u geven een teken of wonder; En dat teken of dat wonder komt, dat hij tot u gesproken had, zeggende: Laat ons andere goden, die gij niet gekend hebt, navolgen en hen dienen; Gij zult naar de woorden van dien profeet, of naar dien dromen-dromer niet horen; want JAHWEH*, uw God, verzoekt ulieden, om te weten, of gij JAHWEH, uw God, liefhebt met uw ganse hart en met uw ganse ziel. JAHWEH, uw God, zult gij navolgen, en Hem vrezen, en Zijn geboden [Gods Wetboek, de Bijbel] zult gij houden, en Zijn stem gehoorzaam zijn, en Hem dienen, en Hem aanhangen.

*JEZUS betekend: JAHWEH is Heil.
JEZUS CHRISTUS: Dewelke het Beeld is des onzienlijken Gods, de Eerstgeborene aller kreaturen. Want door Hem zijn alle dingen geschapen, die in de hemelen en die op de aarde zijn, die zienlijk en die onzienlijk zijn, hetzij tronen, hetzij heerschappijen, hetzij overheden, hetzij machten; alle dingen zijn door Hem en tot Hem geschapen; En Hij is voor alle dingen, en alle dingen bestaan te zamen door Hem. (Kolossensen 1:15-17)
Time Has an End:
A Biblical History of the World 11,013 B.C. – 2011 A.D. Harold Camping, dit boek is gratis verkrijgbaar bij Family Radio International: www.familyradio.com

Markus 13:33 waakt en bidt!

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Berichtdoor Zwartmeer » Wo Aug 15, 2007 2:02 am

naar boven schreef: Een religie bestaat bij de gratie van het onbegrip, dus veel onrust zal deze 'onthulling' niet teweegbrengen.


Je hebt gelijk. Maar ook weer niet. Het is een speldenprik die als zodanig er netzo goed niet had hoefen zijn. De brainwashing versla je er niet mee. Maar het is wel de zoveelste prik. En een boel prikken doen zeer. Zelfs mieren kunnen olifanten doden.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 12:25 pm

Berichtdoor Navane » Wo Aug 15, 2007 9:19 am

naar boven schreef:
anna schreef:Ik heb vanmorgen al een Officiële Aanklacht ingediend tegen Bischop Muskens bij R.K.K. Kardinalen en Bischoppen, en R.K.K. Media.

Zonder de betrokkene(n) te raadplegen?Heel goed. Verder stel ik voor Muskens voortaan "Dhimmie Muslimkens " te noemen, in voorbereiding op de overstap van god naar allah.
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?

anna
Berichten: 331
Lid geworden op: Za Feb 17, 2007 1:32 am

Berichtdoor anna » Wo Aug 15, 2007 12:19 pm

@ Navane

Ook dit is interessant:

It might come as a stunning revelation to many that the word ‘ALLAH’ itself is Sanskrit. In Sanskrit language Allah, Akka and Amba are synonyms. They signify a goddess or mother. The term ‘ALLAH’ forms part of Sanskrit chants invoking goddess Durga, also known as Bhavani, Chandi and Mahishasurmardini. The Islamic word for God is., therefore, not an innovation but the ancient Sanskrit appellation retained and continued by Islam. Allah means mother or goddess and mother goddess.


Waarvan dit nog het mooiste: Allah means mother or goddess and mother goddess

:razz: :razz: :razz:

Put that in your pipe and smoke it - Moslimmannen - want 'Allah' is een GODIN. :D

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Aug 15, 2007 2:34 pm

Ik vind Allah ook een mooi woord

woensdag 15 augustus 2007 09:35

Bisschop Muskens vindt Allah een mooi woord. Ik ook.

De voor-islamitische, polytheïstische Arabieren gebruikten dat woord al om er hun maangod mee aan te duiden, en – rara hoe kan dat? – de moslims gebruiken het symbool van de maan nog steeds om er hun religie mee te markeren.

Steen en maan
Allah de maangod werd in Mekka aanbeden in een tempel die de Kaaba heette want die vroege Arabieren waren stenenaanbidders – en, gek genoeg, daar wordt nog steeds een steen aanbeden onder de vlag van een maan en tijdens de beroemde bedevaart wordt in de buurt van Mekka een ritueel met stenen bedreven.

Maar kun je zo maar de Allah van Mohammed de Allah van Jezus noemen? Nee, dat is toch een beetje lastig, bisschop!

Volgens de Koran, soera 14 vers 157, is Jezus helemaal niet aan het kruis gestorven! Jezus is niet door de joden gedood, volgens de Koran (foutje: het waren de Romeinen volgens de christelijke teksten, maar de joden zagen die kruisiging met welgevallen plaatsvinden), en Hij is ook niet gekruisigd.

Ook was Jezus niet de Zoon van God maar alleen maar een profeet, aldus de Koran.

Verkeerd begrepen
Dat de christenen en joden er zulke vreemde denkbeelden op na houden komt omdat de joden en de christenen de boodschap van Allah niet goed begrepen hebben en de Koran hebben vervalst, met of zonder kwade bedoelingen (sommige joden, aldus de Koran, deden dat wel degelijk met kwade opzet).

Ofwel, bisschop: de ene Allah is de andere niet.

De Koran pretendeert dat de andere monotheïstische tradities door de boodschap die Mohammed ontvangen heeft overbodig zijn geworden en dus een doorn in het oog van Allah zijn.

U moet dus echt een beetje op uw woorden passen, beste bisschop. Of als u ook vindt dat Allah geen Zoon had, moet u gewoon moslim worden.

Leon de Winter


http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/as ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten