Christenen tegen islamisering

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Wo Apr 08, 2015 1:25 am

Bremen: gemeente van dominee Latzel trekt meer bezoekers

Geplaatst op 7 april 2015

Afbeelding
Dominee Olaf Latzel van de St. Martini-gemeente in Bremen.

BREMEN – Ongeveer twee maanden na de preekruzie in Bremen blijkt de St. Martini-gemeente van dominee Olaf Latzel meer bezoekers te trekken. Zoals Latzel tegenover het Evangelische persbureau Idea meedeelde, is het aantal kerkdienstbezoekers van ongeveer 300 in het begin van het jaar naar nu 400 gestegen.

Hij had zich op 18 januari tegen religievermenging en het gezamenlijke gebed van moslims en christenen gekeerd: “Dat is een zonde en dat kan niet. Daarvan moeten we ons reinigen.” Op de vraag of christenen zouden moeten meedoen als moslims hen bijvoorbeeld zouden uitnodigen voor de viering van bijvoorbeeld het “Suikerfeest” zei Latzel: “Nee, we moeten heel zuiver blijven.” Hij maande christenen ook aan om geen Boeddhabeelden in hun woningen te plaatsen: “Dat is afgodendienst.” Verder bekritiseerde hij de katholieke relikwieënverering.

Openbaar Ministerie onderzoekt nog steeds proces
“Er waren al drie, vier mensen die vanwege mijn preek zijn uitgetreden”, zei Latzel. Er zouden echter veel nieuwe bezoekers van deels ver weg komen, “omdat zij de boodschap die in St. Martini gepredikt wordt, delen en ons willen ondersteunen.” Ook het aantal bezoeken op internet zou reden tot blijheid geven. Het aantal views op een YouTube-kanaal met de preken van de dominee zouden van 300 naar 4000 tot 5000 per week toegenomen zijn.

Het openbaar ministerie in Bremen onderzoekt nog steeds of het een onderzoek begint vanwege de verdenking van volksophitsing. Het parlement van Bremen stemde op 18 februari met de stemmen van de SPD, de Groenen en Die Linke voor een resolutie, waarin Latzel veroordeeld wordt. De CDU en de conservatieve kieskring “Bürger in Wut” stemden tegen.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/04/07 ... more-86515
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 33425
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 08, 2015 9:10 am

De ophef makende prediking van Olaf Latzel is hier te beluisteren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 27, 2015 7:53 pm

Geen gerechtelijk onderzoek tegen dominee Olaf Latzel

Geplaatst op 27 april 2015

Afbeelding

Bremen – Het openbaar ministerie Bremen zal geen gerechtelijk onderzoek tegen dominee Olaf Latzel wegens ophitsing en belediging van religies starten. Latzel´s uitspraken zouden strafrechtelijk niet relevant zijn. Er zou geen sprake zijn van een aanknopingspunt voor een delict, zei een woordvoerder van het openbaar ministerie op vragen van het evangelische persbureau “Idea”.

Tegenover de “Weser-Kurier” deelde het openbaar ministerie bovendien mee dat de dominee van de St. Martini gemeente “zonder twijfel denigrerende uitlatingen tegenover andere religiegemeenschappen zo hebben gebezigd”, die echter door de vrijheid van meningsuiting gedekt zouden zijn. Latzel had zich in een preek op 18 januari o.a. gekeerd tegen het gezamenlijke gebed van christenen en moslims: “Dat is zonde. Dat kan en mag niet. Daarvan moeten we ons zuiveren.”

SPD, Groenen en Die Linke hadden kritiek op de preek
Op de vraag op christenen zouden moeten meedoen als moslims ze uitnodigen “voor hun Suikerfeest en al die onzin”, zei Latzel: “Nee, we moeten heel zuiver blijven.” Hij maande de christenen ook aan om geen Boeddhabeeld – zo´n oude, vette man – in huis neer te zetten: “Dat is afgodendienst.” Bovendien keerde hij zich tegen de katholieke relikwieënverering.

Vertegenwoordigers uit de politiek, de kerk en de media verweten hem haat te prediken. Onder de critici bevond zich ook de hoogste geestelijke vertegenwoordiger van de Evangelische Kerk Bremen, Renke Brahms.

Eind januari had het openbaar ministerie een kopie van de preek gevraagd en vanaf dat moment onderzocht of het mogelijk was een gerechtelijk onderzoek te starten. Het parlement van Bremen stemde op 18 februari met de stemmen van de SPD, de Groenen en Die Linke voor een resolutie, waarin de preek van Latzel werd veroordeeld. De CDU en de conservatieve kiezersvereniging “Bürger in Wut” stemden tegen.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/04/27 ... more-87895
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 4819
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Ali Yas » Ma Apr 27, 2015 8:08 pm

Pilgrim schreef:
Eind januari had het openbaar ministerie een kopie van de preek gevraagd en vanaf dat moment onderzocht of het mogelijk was een gerechtelijk onderzoek te starten.

Dat zou men ook met preken in moskeeën kunnen doen. Meer kans van slagen, lijkt mij.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3536
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor sjun » Di Apr 28, 2015 11:47 am

Ondertussen is de hetze via de massamedia tegen Olaf Latzel in haar tegendeel omgedraaid.

De situatie belichtende anderen:
ABDUL - Solidarität mit Olaf Latzel !! WACHT AUF, CHRISTEN! Christenverfolgung in Deutschland


Solidarität mit Pastor Olaf Latzel u. seiner Bremer Gemeinde

:rolleyes:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3536
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor sjun » Za Jun 27, 2015 8:57 pm

Er wordt weer een beroep gedaan op zoutend zout en lichtend licht in verschillende gemeenschappen om te voorkomen dat mensen door slechte herders het zicht benomen wordt en zij worden misleid. Tijd om gelovigen te wijzen op het instrumentarium dat zij in hun eigen overleveringen krijgen aangereikt.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Do Apr 28, 2016 10:29 pm

"Profeet Mohammed was moordenaar en verkrachter": pastoor doet krasse uitspraken in gezelschap van kinderen

Redactie, 28/04/16 - Bron: Krant van West-Vlaanderen

Afbeelding
Priester Germain Dochy © JVK.

Kortemark - Priester Germain Dochy kwam deze week in het oog van de storm terecht in Kortemark nadat hij tijdens de vormvieringen krasse uitspraken had gedaan over de islam. "De islam is geen godsdienst en de profeet Mohammed was een dief, een moordenaar en een verkrachter", zou de priester hebben verteld aan de twaalfjarigen. "Wie zegt nu zoiets tegen kinderen?" reageren verbolgen ouders in de 'Krant van West-Vlaanderen'.

Afgelopen weekend kwamen kinderen in Kortemark samen voor hun vormsel. Ter voorbereiding van die plechtige communie was er vorige woensdag een biechtviering, waarbij priester Dochy de kinderen toesprak in een preek. De uitspraken die hij daar deed, zijn hét gespreksonderwerp aan de schoolpoort deze week. "Wie zegt nu zoiets tegen kinderen", reageren de ouders.

Profeet Mohammed
"Het is niet aangenaam als je je kinderen naar een biechtviering stuurt en hen helemaal in de war ziet thuiskomen door uitspraken van de pastoor", laten de ouders van kinderen uit verschillende Kortemarkse scholen weten in een gezamenlijk statement. "De profeet Mohammed, een moslim, was een dief, een moordenaar en een verkrachter. Hij had meer dan veertig vrouwen en de jongste was 9 jaar oud. De islam is geen godsdienst", zou de priester zich laten ontvallen hebben.

"Ware het niet beter dat de pastoor een boodschap van verdraagzaamheid en vrede predikt?" vragen de ouders zich af. Maar priester Dochy vindt dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd. "Ik heb de kinderen verteld dat Mohammed geen profeet is. Misschien wel voor de islam, maar niet voor ons. Hij was immers iemand die een heel losbandig leven leidde en die tal van oorlogen gevoerd heeft. Misschien heb ik er een halve minuut te lang over gesproken, net omdat ik er zo veel van afweet."

"Ze denken dat ze zich baas zullen maken"
"Ik wilde de kinderen duidelijk maken dat er in onze wereld zó veel dingen op bedrog steunen", nuanceert Dochy zijn uitspraken. "Zoals de uitstoot van wagens, die blijkbaar veel hoger ligt dan we dachten. Maar ook de islam, die een anti-godsdienst is, die zich gedraagt als een godsdienst. Gelovige moslims beleven de islam dan wel als een godsdienst, maar zijn eigenlijk bij de neus genomen. Die mensen kennen geen andere godsdienst, maar komen naar hier en denken dat ze zich baas zullen maken. Ze zijn er zich niet van bewust dat ze het verkeerd voor hebben."

Bisdom Brugge
Het bisdom van Brugge ontving echter nog geen klachten over de uitspraken van de priester. "Diocesaan administrator Koen Vanhoutte heeft contact genomen met pastoor Germain Dochy die zijn eenzijdige uitspraken over de islam betreurt en zich verontschuldigt bij wie deze uitspraken kwetsend konden overkomen", zegt woordvoerder Peter Rossel van het bisdom Brugge. Klachten zijn er nog niet gekomen.

Burgemeester Toon Vancoillie heeft het nieuws pas recent vernomen. "Ik stel echter vast dat hij zich ondertussen heeft verontschuldigd, zodat deze zaak daarmee is afgesloten", aldus de burgemeester.

Of er nog gevolgen zullen zijn voor de priester, is nog onduidelijk.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... ml?ref=yfp

Raar dat die man zich moet verontschuldigen. Eigenlijk zou het gevaar van de Islam juist vanaf de kansel verkondigd moeten worden.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62800
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 29, 2016 12:28 am

Fijn dat er pastoors zijn die het gevaar van islam inzien en ze benoemen. De ouders van deze kinderen moeten blij zijn met deze man.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 20, 2016 2:49 am

Bisschop van Salzburg: Christenen moeten voor Hofer bidden

Geplaatst op 19 mei 2016

Afbeelding
De wijbisschop van Salzburg, Andreas Laun.

SALZBURG – De katholieke wijbisschop van Salzburg, Andreas Laun, heeft de christenen opgeroepen om voor een overwinning van de presidentskandidaat van de FPÖ, Norbert Hofer, te bidden. “God help ons en de mensen in ons land! Zoals het aanbod er nu uitziet, kan men alleen maar Hofer kiezen en bidden voor hem en Oostenrijk”, schreef de geestelijke in een gastbijdrage voor kath.net.

Laun had daarbij scherpe kritiek op de actie van de “Katholieke Actie Oostenrijk” voor de kandidaat van de Groenen, Alexander van der Bellen:

Ik ben sprakeloos bij iedere reclame voor Van der Bellen, die enerzijds laat zien hoe weinig kritisch mensen denken of niet denken, en anderzijds hoe onverschillig ook veel katholieken tegenover hun geloof staan!

Verwijt van hersenspoeling
Van der Bellen zou “in alle delicate en gevaarlijke vragen, van de bescherming van het leven via de Godsvraag tot aan gender toe”, aan de verkeerde kant staan, waarschuwde Laun. Wat hij echter over Hofer zou lezen, zou verstandig en in orde zijn. “Dat de linksen hem haten en met hun beproefde ´naziknuppel´ slaan, zegt meer iets over hen en niet tegen Hofer.”

Dat veel christenen “al zo gehersenspoeld zijn dat ze bereid zijn om liever op een verklaarde Gods- en daarmee kerkvijand te stemmen”, zou aantonen “in welke toestand bepaalde kringen in de kerk zich bevinden”, maande de wijbisschop.

Bron: https://jungefreiheit.de

Door: Henning Hoffgaard

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/05/19 ... er-bidden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62800
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 20, 2016 10:46 am

Bisschop van Salzburg: Christenen moeten voor Hofer bidden

Ik denk dat ik ook mee gaat bidden. En de verstandige Bisschop van Salzburg moet een brief met deze wijze woorden naar zijn baas in Rome sturen. Van mij mag de Bisschop van Salzburg tot paus gekozen worden.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 33425
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Mahalingam » Za Mei 21, 2016 2:57 pm

The signs, put up before Christmas, inform drivers approaching Pontoglio, a town of almost 7,000 residents in Brescia province, about its “profound Christian traditions”, warning anyone caught disrespecting those would be asked to leave.

Afbeelding
Needless to say, the signs sparked controversy and after months of wrangling the final word has come from the Ministry of Infrastructure, which said they must be taken down within the next two weeks as they “do not respect the Highway Code”, Giornale di Brescia reported.

De bordjes moeten weg omdat ze niet voldoen aan het wegenverkeersreglement inzake verkeersborden.
http://www.thelocal.it/20160520/ministry-tells-italian-town-to-take-down-christians-only-signs
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Zo Aug 07, 2016 3:06 am

Kardinaal Parijs: Islamisten aanbidden god van de dood

Xander, 31-07-2016

Afbeelding
Juist de politieke correctheid dat je niemand meer mag beledigen, vooral moslims en de islam niet, zorgt voor de snelle groei van het radicale islamisme in Europa.

Mensen moeten breken met de politieke correctheid in Europa, en weer vrijuit kunnen waarschuwen voor het kwaad

André Vingt-Trois, kardinaal en aartsbisschop van Parijs, wond er afgelopen week tegen zijn gelovigen geen doekjes om: islamisten die aanslagen zoals in Nice en de katholieke kerk in Normandië plegen, aanbidden een ‘god van de dood’, die hij vergeleek met de in de Bijbel genoemde afgod Moloch, aan wie eveneens mensen werden geofferd. De kardinaal deed zijn felle uitspraken tijdens een herdenkingsdienst voor de Franse priester Jacques Hamel, die afgelopen week op ritueel islamitische wijze werd onthoofd (/ de keel werd doorgesneden) door twee moslimterroristen.

De vergelijking met Moloch zal ook voor sommige christelijke kerken tegen het zere been zijn, omdat die de islam net als het Jodendom als een ‘Abrahamitische’ religie beschouwen. Moloch, vaak geïdentificeerd met Baäl, was echter een wrede afgod aan wie met name kinderen en zelfs zuigelingen op gruwelijke wijze werden geofferd.

‘Zij wikkelen zichzelf met religieus vertoon om hun dodelijke project te verhullen,’ zei de kardinaal over de islamitische terroristen. ‘Zij willen ons een god van dood bekend maken, een Moloch die zich verheugt in de dood van een mens, en die het paradijs belooft aan degenen die in zijn naam moorden. Ze kunnen niet verwachten dat de mensheid buigt voor hun waanidee.’

Christenen zouden tegen deze wanhoopsboodschap het evangelie van hoop moeten zetten, aldus Vingt-Trois. Deze boodschap van hoop bracht priester Jacques Hamel toen hij wreed werd afgeslacht op het altaar van Allah / Satan. ‘Het is deze hoop die Oosterse christenen overeind houdt als ze moeten vluchten voor (moslim)vervolgingen, en in plaats van hun geloof af te zweren ervoor kiezen alles achter te laten.’

Politieke correctheid zorgt voor opkomst van het kwaad
Angst is volgens de aartsbisschop een slechte raadgever, omdat wij daardoor het kwaad niet meer met het goede kunnen weerstaan. Hetzelfde geldt echter voor de politieke correctheid in Europa, dat ‘uit angst om te beledigen, om niet mee te gaan met de wijze waarop ‘nette’ mensen denken en spreken, (ons) het zwijgen oplegt.’

Ouders in Europa zijn hierdoor bang geworden om hun waarden over te dragen aan hun kinderen, en ‘de elite zwijgt over al het abnormale gedrag, en legitimeert daardoor dat wat abnormaal is.’ De druk om anderen vooral niet te beledigen –bij uitstek moslims- heeft ‘geleid tot lafheid en het loslaten van plichtsgevoel, en een ongezond conformisme’ aan het politiek-correcte denken, dat ons ertoe wil dwingen om ‘anderen maar niet te ergeren, zodat er geen conflicten, agressie of geweld ontstaat.’

Zelfs het uitdragen van een bepaalde mening buiten het gewenste politiek-correcte plaatje wordt steeds minder geaccepteerd door de politieke (en media) elite in Europa. De kardinaal zei het niet rechtstreeks, maar de goede verstaander begreep onmiddellijk dat deze chantage vrijwel uitsluitend afkomstig is van de islam en van Europees ‘links’.

Hij riep de gelovigen dan ook op om trouw en moedig te blijven, en kracht te vinden in God – de God van liefde, wel te verstaan. Daarom besloot hij met de volgende Bijbeltekst uit Jeremia (15:20-21): ‘Zij zullen tegen u strijden, maar u niet overwinnen; want Ik ben met u om u te helpen en te bevrijden, spreekt de Heere. Ja, Ik zal u bevrijden uit de hand der bozen, u verlossen uit de vuist der geweldenaars.’ (1)

Xander

(1) Breitbart

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... an-de-dood
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 08, 2016 7:52 pm

Kennelijk zijn er toch nog verstandige Zweden...

Swedish church to use drones to drop thousands of Bibles in Islamic State-controlled Iraq

Monday, August 8, 2016

Afbeelding

A major evangelical free church in Sweden is preparing to use drones to drop thousands of Bibles into areas of Iraq controlled by Islamic State.

The Livets Ord (Word of Life) church in Uppsala in the north of Sweden has said it will use drones flying at high altitude to release thousands of small, electronic Bibles into Iraq.

“The Bibles are the size of pill boxes and have a display. They require no electricity, but work on their own,” the church’s mission director Christian Åkerhielm told Swedish broadcaster SVT, according to the newspaper The Local.

“Our ambition is to pass on the hope and love of the Christian gospel to a population living in closed areas where they are being denied human rights,” the Livets Ord said on its Swedish homepage.

The church said that another organisation in the area would be carrying out the operation, but did not name the other group. “We start our project in a few weeks and hope to drop thousands of bibles,” it said.

A representative of the church confirmed to Christian Today that the plan will go ahead.

Livets Ord is the leading charismatic church in Sweden, and seen as in line with the Pentecostal movement in the US. It was founded in the 1980s, and is often criticised in secular Swedish society for being like a “cult”. It runs a series of evangelical schools for children. The current leader of the Christian Democrat party, Ebba Busch Thor, who is from Uppsala, attended one until she turned 16. Another criticism levelled in the Swedish press has been that the church has made donations to Israel that have gone towards building illegal settlements in the West Bank.

The church’s founders, Ulf and Birgitta Ekman, leftin 2014 to convert to Catholicism.

The church says on its website: “We believe in an unfailing and never-ending love, given to us by God. And together we try to spread that love to as many people as possible. Both globally and closer to where our home is, here in Uppsala.”

http://jesusislord.co.uk/swedish-church ... lled-iraq/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 09, 2016 11:29 pm

“Of de islam gewelddadig is? Moet ik zeggen dat ze ons aaien? Ze moorden in naam van Allah” – Don Vescovi: “De paus heeft zijn mening, ik de mijne”

Geplaatst op 9 augustus 2016

Afbeelding
Realistische katholiek: Don Romano Vescovi.

Rome – “Ik ben niet bang voor de ´Islamitische Staat´ (ISIS). Laat ze maar komen en me afslachten. Ik zal blij zijn een christelijke martelaar te mogen zijn. Ik ben veel banger voor de wereld, waarin de jeugd zich morgen zal bevinden. Mijn generatie zal dat niet meer meemaken, zij zullen echter veel meer moeten inspannen.” Met deze woorden reageerde Don Romano Vescovi, een 71-jarige priester, die de terughoudende reactie van paus Franciscus op de moord op Abbé Jacques Hamel tegen de haren instreek. Don Vescovi ging aan de computer zitten en schreef op zijn Facebook-pagina met krachtige woorden een commentaar.

Don Vescovi is pastoor van de pastorie “Bij de heilige maagd en martelares Eulalia van Merida” in San Ilario d´Enza in het Italiaanse bisdom Reggio Emilia en Guastalla en kapittelheer van het kanunnikklooster “Sint Quirinus en aartsengel Michael van Correggio”.

Paus Franciscus had over de jongste islamitische golf van terreuraanslagen lapidair gezegd: “Als ik van islamitisch geweld zou spreken, zou ik ook van katholiek geweld moeten spreken.” Concreet vergeleek de paus heel serieus de brute aanslagen van de terreurmilitie “Islamitische Staat” en de massamoorden en rituele moorden van de “soldaten van de kalief” met “de tong”, de woorden dus waarmee katholieken hun verloofdes of schoonmoeders zouden “doden”. “Het is niet juist om de islam met terrorisme te vereenzelvigen. De islam is niet gewelddadig, het geld echter wel”, schakelde paus Franciscus bovendien over op kapitalismekritiek. Het pauselijke “bagatelliseren” van het islamitisch geweld ging Don Vescovi te ver. Sarcastisch antwoordde hij: “Laten we dus hopen dat de moslims ook in menig huis of menig kerk in Italië komen en hetzelfde doen als in Frankrijk, in Syrië en in Nigeria?!!!”

Tegelijkertijd verwees de priester in zijn repliek naar andere schrijvers, die de paus al hadden tegengesproken met de aanwijzing dat de Jihadisten Abbé Jacques Hamel in Rouen dus niet vanwege geld vermoord hebben, maar in naam van Allah en uit haat tegen het christendom. Met andere woorden, de analyse van paus Franciscus zou volledig aan de realiteit voorbijgaan.

“Men moet de realiteit onder ogen zien”
“Men moet de realiteit onder ogen zien”, aldus Don Vescovi. “We zijn in oorlog en moeten ons verdedigen. Wie ons regeert, moet zijn burgers beschermen. Ik ben de oproepen gevolgd en heb immigranten in mijn huis onderdak gegeven. Dat was een halve wereld-ondergang.” Maar daarover zou men immers niet mogen praten, om “de schijn op te houden”. “Goed, we nemen ze op, maar de staat moet de noodzakelijke controles uitvoeren. Kijk maar hoe dit in Frankrijk geëindigd is! Men moet de dingen bij de naam noemen”, aldus de priester.

“Of de islam gewelddadig is? Wat er op dit moment in de wereld gebeurt, spreekt een duidelijke taal, en wie de kwestie bestudeerd heeft, zegt dat er in de islam zo´n dynamiek bestaat. Wat moet ik dus zeggen? Dat ze ons aaien? Ze moorden in naam van Allah. Zo ziet de realiteit eruit, en ik houd me aan de realiteit.”

Don Vescovi uitte zich ook rechtstreeks over de uitspraken van paus Franciscus: “Franciscus zegt het tegenovergestelde? Ik stel me niet op tegenover de paus. Het staat hem vrij om te zeggen wat hij denkt. In dit geval spreekt hij echter niet ex cathedra, maar brengt alleen zijn persoonlijke mening tot uitdrukking. Franciscus heeft zijn mening, ik heb de mijne.”

De actie om moslims in katholieke kerken toe te laten opdat ze daar kunnen bidden, bovendien nog tijdens de heilige mis zoals afgelopen zondag, 31 juli, zou alleen maar “belachelijk” zijn, bekritiseert Don Vescovi ook de actie van islamitische verenigingen, die door de bisschoppenconferenties van Frankrijk en Italië officieel ondersteund en door talrijke media enthousiast werd begeleid. Don Vescovi daarover: “Ik sta perplex: men spreekt en handelt aan het probleem voorbij en bevordert daarmee de islam. Waarom? De moslims beweren onze broeders te zijn? Ik weet niet of men deze woorden kan vertrouwen. We zullen zien. Tot nu toe is daar echter het nodige tegen in te brengen.”

Bron: www.katholisches.info

Auteur: Giuseppe Nardi

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/08/09 ... -de-mijne/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 33425
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 03, 2016 11:47 pm

De paus was de priestermoord aan het bagatelliseren met:
“Als ik van islamitisch geweld zou spreken, zou ik ook van katholiek geweld moeten spreken.”
“Het is niet juist om de islam met terrorisme te vereenzelvigen. De islam is niet gewelddadig, het geld echter wel”

Daar ging niet iedereen in mee. En dan nu de oplossing: Jacques Hamel wordt zalig verklaard, dan toch een beetje een martelaar voor het geloof dus.
Pope to give slain French priest fast track to sainthood
Normally the Vatican observes a five-year "cooling off" period after the death of a candidate for sainthood before launching the process for beatification, the first step on the way.

However the pontiff, who was in Azerbaijan on Sunday during a Caucasus tour, has agreed to make an exception in Hamel's case, according to the sources.

Speaking at the Vatican last month, Pope Francis called Hamel "a martyr", describing him as a "good, gentle man".

Bij een martelaar is het niet nodig dat hij wonderen heeft verricht. Dat maakt de zaak en stuk makkelijker.

https://www.thelocal.fr/20161003/pope-to-give-slain-french-priest-fast-track-to-sainthood
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 29, 2016 3:03 am

Een nieuwe doorbraak: waarom christenen PVV stemmen

Henk-Jan Prosman, 28-11-2016

Afbeelding

‘In de kerk is taboe op PVV-stem zo mogelijk nog groter dan in samenleving’

Veel christenen voelen zich niet meer thuis bij de traditionele politieke partijen. Dit komt niet doordat zij zoveel conservatiever zijn geworden, maar doordat de politieke partijen zelf zijn opgeschoven. In de tweede helft van de 20e eeuw raakte de (voormalige) Hervormde Kerk in de ban van het socialisme. Hervormde dominees stonden aan de wieg van de Partij van Arbeid. In een samenleving waarin het christendom de dominante godsdienst was en het maatschappelijk bestel werd bepaald door de verzuiling, pleitten predikanten als Buskes en Miskotte voor een doorbraak. Christenen moesten zich niet opsluiten in hun eigen zuil, maar actief en getuigend midden in de samenleving staan. Zo richtten zij zich tegen de christelijke partijvorming en het bijzonder onderwijs.

De hoge verwachtingen van deze doorbraak kwamen niet uit. In plaats van een doorwerking van het christendom trad een toenemende ontkerkelijking op. En de PvdA verloor haar interesse voor de kerken.

Christelijke stemmer op drift
Wat de doorbraakpredikanten in de verste verte niet hadden verwacht was dat de meest zichtbare manifestatie van religie in de samenleving niet het christendom zou worden, maar de islam. De PvdA heeft hierop ingespeeld door zich als de belangenbehartiger van immigranten op te stellen.

Inmiddels is niet alleen de verbinding van christendom en socialisme verdwenen; het bestaansrecht van een sociaal-democratische volkspartij als zodanig staat op het spel. De arbeidersklasse, en in toenemende mate de middenklasse, hebben de partij de rug toegekeerd. De PvdA is een partij geworden van randstedelijke regenten. Waarom zou je als christen nog stemmen op een partij die gretig de euthanasiepraktijk wil verruimen, ruim baan geeft aan de multiculturele samenleving, maar de maatschappelijke positie van kerken problematiseert? Net als in de jaren ’50 voelen veel christenen zich niet meer thuis in de traditionele politieke kaders. De christelijke stemmer is op drift geraakt. Eén van de partijen die hiervan profiteert is de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders.

Nederlanders met een migratieachtergrond
In 2009 publiceerde dagblad Trouw een artikel over de PVV als ‘de tweede christelijke partij van Nederland’. Na het CDA stemden destijds de meeste christenen op de partij van Wilders; vermoedelijk zo’n 20 procent. Ik ken geen exacte statistieken, maar globaal zijn er drie groepen aan te wijzen. In het zuiden van het land is het vrij duidelijk dat de groep katholieken die vanouds op het CDA stemden vrijwel geheel is overgestapt naar de PVV. Hierbij moet wel worden aangetekend dat deze groep voor een groot deel bestaat uit niet erg betrokken kerkleden.

Een tweede groep wordt gevormd door behoudende protestanten die ook ChristenUnie, SGP of CDA zouden kunnen stemmen. Een kleinere, maar wel interessante groep zijn de niet-westerse allochtonen. Verhoudingsgewijs stemmen er meer allochtonen dan autochtonen op de PVV. Een deel van deze groep is christen. De meest uitgesproken PVV-stemmers kwam ik tegen in een ontmoeting met koptische christenen. Deze ‘Nederlanders met een migratieachtergrond’ hebben vaak negatieve ervaringen met moslims en zijn beducht op een groeiende invloed van de islam.

Bestuurlijke elite, volk en kerk
Wat mij fascineert in deze cijfers is dat de Nederlandse kerken over het algemeen een meer links georienteerde positie kiezen in het maatschappelijk debat, terwijl de gelovigen duidelijk conservatiever zijn. Terwijl in de samenleving de onvrede over de islam en de multiculturele samenleving groeide, benadrukte de kerkleiding steeds de solidariteit met moslims. Toen Fitna, de film van Geert Wilders over de islam, uitkwam reisde de voorzitter van de PKN, dr. A. Plaisier, zelfs naar Caïro om duidelijk te maken dat de kerk zich van deze film distantieerde. Op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis, toen Angela Merkel haar omstreden uitspraak “wir schaffen das” deed, schreef Plaisier dat Merkel een engel was en “een bode van God”.

Ik vermoed dat de kloof die in de samenleving loopt tussen de bestuurlijke elite en het volk, ook door de kerk loopt. Ik begrijp heel goed dat de kerkleiding in een tijd van polarisatie de verbinding wil zoeken met moslims. Tegelijk is de groeiende invloed van de islam een belangrijke reden voor kerkleden om op de PVV te stemmen. Dit heeft niet alleen te maken met ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving. De genocide op christenen in Syrie bijvoorbeeld maakt dat christenen de islam met andere ogen gaan zien.

Rechtse doorbraakpartij
In de kerk is het taboe op de PVV stem zo mogelijk nog groter dan in de samenleving, terwijl het stemgedrag van kerkleden niet eens zoveel afwijkt van de gemiddelde Nederlander. Mijns inziens is het een uitdaging om het gesprek hierover op gang te krijgen. In mijn werk als dorpsdominee voer ik regelmatig gesprekken over de ontwikkelingen in de politiek. Ik herken de groep christenen die grote moeite heeft met de aanstootgevende manier waarop Wilders zich opstelt in het debat en met zijn harde opstelling jegens vreemdelingen. Maar zijn uitgesproken standpunten over de islam, immigratie en de Europese Unie geven soms toch de doorslag. Zelden zijn dit onverdraagzame of gefrustreerde mensen. Ze stemmen burgerlijk-conservatief en ze hebben geen affiniteit met het multiculturele discours dat in de politiek domineert.

Historicus Ewout Klei typeert de PVV als een ‘rechtse doorbraakpartij’. Of je deze rechtse doorbraak nu wenselijk vindt of niet, het lijkt me van groot belang dat de redenen voor deze stem bespreekbaar zijn. Anders zullen meer christenen, betrokken burgers, hun stem geven aan de PVV.

http://politiek.tpo.nl/column/nieuwe-do ... v-stemmen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 03, 2017 10:41 pm

Opzegbrief PKN-kerk van drs. Cornelis H.W. van den Berg, oud-dominee te Amsterdam

Cornelis H.W. van den Berg, 03-01-2017

'In mijn ogen is islam achterlijke gewelddadige religie gericht op dominantie door mannen over vrouwen'

Lang heb ik de kerk hier in Amsterdam gediend als predikant. Vandaag heb ik besloten het lidmaatschap van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) op te zeggen. Ik was het al langer en in toenemende mate oneens met door de PKN ingenomen standpunten en nam daar vaak met schrik kennis van. De druppel die de emmer deed overlopen kwam door de kerkelijke leider scriba De Reuver, die kort geleden in Trouw stelde dat ‘de islam een godsdienst van vrede is’. Hij staat daarin niet alleen. Dit standpunt wordt al vele jaren ingenomen in de kring van de Raad van Kerken. Nu is blijkbaar de PKN ook om.

Als theoloog en historicus heb ik mij verdiept in de islam. De Koran heb ik twee keer gelezen. Ook de hadith en de geschiedenis van de islam tot op heden heb ik bestudeerd. In mijn ogen is de islam een achterlijke, gewelddadige religie gericht op dominantie door mannen over vrouwen en over heel de wereld.

Kalifaten in Frankrijk
Ik weiger mijn ogen te sluiten voor feiten die iedereen kan zien en weten. Bijna overal waar de islam zich manifesteert wordt terreur uitgeoefend. Islamitische gelovigen moorden ook elkaar uit. En dat in de naam van Allah. In het Midden-Oosten zijn na de Tweede Wereldoorlog miljoenen christenen vermoord of verdreven. Voor zover daar nog aanwezig worden zij als tweederangs burgers behandeld en mishandeld. In Frankrijk zijn islamitische steden en wijken ontstaan zonder buitenstaanders. De politie blijft daar weg. Het zijn feitelijk kalifaten. De mannen dragen er baarden en vrouwen zijn daar niet meer zichtbaar omdat die in de huizen zijn opgesloten. Niemand durft aangifte te doen van mishandeling en slavernij. In Duitsland en Zweden en Engeland gaat het dezelfde kant uit of is het al zover.

Onze leiders in kerk en politiek hebben blijkbaar nog niet gelezen over de wijk Molenbeek in Brussel, waar jongetjes vanaf hun vijfde jaar al worden opgeleid in het haten van alles wat anders is, het meest de westerse cultuur, en in moordzucht. Instructie wordt gegeven door het leren onthoofden van speelgoedbeertjes, als oefening voor later. In de moskeeën wereldwijd wordt geleerd dat aan de sharia het hoogste gezag moet worden toegekend en dus niet aan de landelijke wetgeving.

‘Islamofobie’
Ontkenners die ‘islamofobie’ roepen zijn er zat. Maar elk weldenkend mens is islamofoob. Deze angst is een goede raadgever omdat die op feiten is gebaseerd. De truc van zogenaamd verlichte mensen, ook wel politiek-correcte mensen genoemd (multiculturalisten, vele politici, journalisten, ook predikanten), is het aanbrengen van een scheiding tussen jihadisten en islam(-aanhangers). Deze scheiding is kunstmatig. Alle jihadisten komen uit hetzelfde nest, dat van de islam. Het gaat niet om individuen die de weg zijn kwijtgeraakt, ook als dat op zich genomen waar is, maar om mensen die in een gemeenschap door opvoeding of sociale besmetting voorbereid en geïnfecteerd zijn. Het gaat om een gemeenschap die onderdrukkers en moordenaars produceert.

Het volgens artikel 1 van de Grondwet niet mogen discrimineren op grond van religie is een kolossale miskleun omdat in dit artikel voorbij wordt gegaan aan wat mensen onder het mom van hun religie nastreven en praktiseren.

Moeder van het kwaad
Met moslims heb ik genoeg gesproken. Via mijn werk ontmoette ik een moslim die beleed dat Allah barmhartig is (zie het begin van elke soera), maar stelde dat dit niet voor mij geldt, want ik was een ongelovige. Hij zou nooit een andere moslim doodsteken of verraden, maar het een goede daad vinden als hij mij zou ombrengen, liefst met een mes in de buik (zoals bij Theo van Gogh). Enkele maanden geleden vertrouwde een jonge vrouw met een hoofddoekje mij toe dat zij ‘gaan winnen, niet door ons te doden maar door te baren’. Ze voegde er aan toe: “Als wij eenmaal in de meerderheid zijn dragen alle vrouwen hier hoofddoekjes.” Uitgaande van de taqiyya misleiden imams en moslims de buitenwereld. Zoals recent in Denemarken is aangetoond wordt in de moskeeën iets anders verteld dan daarbuiten in de samenleving.

Lang niet alle moslims doen mee aan onderdrukking, maar de hele islamgemeenschap is wel verantwoordelijk en schuldig voor zover men zich niet openlijk verzet tegen de sharia, tegen het onderdrukken van vrouwen en tegen het jihadisme, door met de moeder van al dit kwaad te breken.

http://cult.tpo.nl/2017/01/03/opzegbrie ... amsterdam/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 07, 2017 10:36 pm

Bisschop van Regensburg: integratie van de islam is onmogelijk

Geplaatst op 7 september 2017

Afbeelding

Kerkelijk predikers zouden zich niet zoveel in de dagelijkse politiek moeten mengen. De bisschop van Regensburg, Rudolf Voderholzer (foto), ziet in de islam een “post-christelijke verschijning, die optreedt met de aanspraak het kerngehalte van het christendom te negeren.”

De bisschop van Regensburg, Rudolf Voderholzer, heeft predikers en vertegenwoordigers van de kerken aangemaand zich niet al teveel te mengen in de dagelijkse politiek. Ze zouden veelmeer het evangelie moeten prediken.

Geestelijke zouden moeten accepteren dat er onder de wereldlijke mensen verschillende politieke opvattingen zouden bestaan. Hij waarschuwde bovendien voor de veroordeling van complete partijen.

Bovendien maakte hij duidelijk dat de islam niet in Europa te integreren zou zijn. De islam zou een “post-christelijke verschijning zijn, die optreedt met de aanspraak het kerngehalte van het christendom te negeren”, zei de bisschop van Regensburg. Dit berichtte het katholieke online-magazine “Kirche und Leben”. Het christelijk geloof “in de Drievuldigheid, de menswording van God in Jezus Christus en zijn verlossingsdaad aan het kruis” zou door de moslims strikt worden afgewezen.

Beatrix von Storch (AfD) becommentarieerde hierover op Twitter: “Godzijdank bestaan er ook nog bisschoppen die zich niet als regeringswoordvoerders gedragen.”

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/09/07 ... nmogelijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 08, 2017 10:42 pm

Priester choqueert vormelingen: “Mohammed was een moordenaar en verkrachter”

28/04/2016 om 18:21 door kidr | Bron: Krant van West-Vlaanderen

Afbeelding
De Sint-Bartholomeuskerk in het Vlaamse Kortemark.

Kortemark - De ouders van enkele vormelingen in de gemeente Kortemark zijn boos. Deze week vond een voorbereiding voor de plechtige communie plaats in de gemeente, en daarbij sprak de priester uitgebreid over de profeet Mohammed en de islam. Maar de uitspraken waren zo fors dat de vormelingen totaal in de war waren, meldt de Krant van West-Vlaanderen.

Als voorbereiding op het Heilig Vormsel hield pastoor Germain Dochy vorige week woensdag een biechtviering. Hij praatte onder meer over de islam, die volgens hem een antigodsdienst is, en de profeet Mohammed. “De profeet Mohammed, een moslim, was een dief, een moordenaar en een verkrachter. Hij had meer dan veertig vrouwen en de jongste was amper negen jaar oud. De islam is eigenlijk zelfs geen godsdienst”, vertelde hij de aanwezige kinderen.

De vormelingen waren totaal in de war toen ze thuiskwamen, meldden enkele ouders aan de Krant van West-Vlaanderen. “Wie zegt nu zoiets tegen kinderen? Ware het niet beter dat de pastoor een boodschap van verdraagzaamheid en vrede predikt?” De pastoor vertelde aan de krant waarom hij zijn uitspraken deed, en is van mening dat zijn woorden fout werden geïnterpreteerd. “Mohammed is voor de islam misschien een profeet, maar voor ons niet. Hij leidde een heel losbandig leven en voerde tal van oorlogen”, verduidelijkt hij. Bovendien vertelde de pastoor over nog meer belangrijke thema’s, klinkt het. Dat in de wereld op zo veel dingen op bedrog steunen, zoals de uitstoot van wagens in Dieselgate.

Excuses
“Diocesaan administrator Koen Vanhoutte heeft contact genomen met pastoor Germain Dochy die zijn eenzijdige uitspraken over de islam betreurt en zich verontschuldigt bij wie deze uitspraken kwetsend konden overkomen”, zegt woordvoerder Peter Rossel van het bisdom Brugge. Klachten zijn er nog niet gekomen.

Burgemeester Toon Vancoillie heeft het nieuws pas recent vernomen. “Ik stel echter vast dat hij zich ondertussen heeft verontschuldigd, zodat deze zaak daarmee is afgesloten”, aldus de burgemeester.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf2016042 ... o-a-friend
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12401
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Sep 09, 2017 7:09 pm

Pilgrim schreef:
Bisschop van Regensburg: integratie van de islam is onmogelijk

Geplaatst op 7 september 2017

Afbeelding

Wat deze verschijning uit de serie van Harry Potter in godsnaam voor bijdrage kan leveren en van doorslag gevende betekenis hier op FFI mag zijn, mag mij een raadsel zijn. Misschien dat Pilgrim hier een passend antwoord op kan geven waarom hij een niet serieus volslagen belachelijk persoon moet opvoeren als nuttige bijdrage voor onze denkwijze ten aanzien van het moslimprobleem. Ik weet een antwoord. Maar dat verklap in nog niet. Eerst zijn antwoord afwachten. Mogelijk dat ik inbind en hem alsnog gelijk geef. icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 18, 2017 10:04 pm

De opkomst van de radicale islam en zijn rol in de Bijbelse profetie
Jan Markell - gepubliceerd op 7 apr. 2016Duidelijker kun je het niet zeggen. Christenen in Nederland hoor je hier niet over.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Andere Godsdiensten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast