Paus Franciscus

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5232
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ali Yas » Wo Dec 13, 2017 9:38 pm

Ariel schreef:
Als je eenmaal met hem aan de praat raakt, ben je verloren.

Misschien komt dat doordat de Paus de waarheid niet spreekt.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13087
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Dec 14, 2017 1:15 am

Pilgrim schreef:Vermoedelijk heeft hij zelf ervaringen met contact met de duivel, vandaar dat hij dit zo goed weet... :thinking:

Denk erom, de Paus is onfeilbaar in de exegese van de Heilige Schrift!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Mahalingam
Berichten: 34524
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 14, 2017 11:59 am

Dat is hij pas sinds 1870 na het eerste Vaticaans concilie.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 64041
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 25, 2017 11:19 am

Knettergek...Jozef en Maria waren op reis naar Bethlehem vanwege een volkstelling ( Luk.2 ) En ze waren GEEN vluchteling.

Paus in kersttoespraak: 'Maria en Jozef zijn net als de vluchtelingen van nu'

In zijn kersttoespraak in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad heeft paus Franciscus gisteravond de ongeveer 1,2 miljard katholieken opgeroepen om niet blind te zijn voor de vluchtelingencrisis.

De paus legde in zijn kersttoespraak de link tussen de reis van Maria en Jozef en de situatie van de miljoenen migranten die tegenwoordig gedwongen zijn hun huis te verlaten om te kunnen overleven. ,,Ze worden verdreven van hun land”, aldus de paus die hoopte dat de vluchtelingen niet te horen zouden krijgen dat er voor hen geen plek was op deze aarde. Hij roept in zijn homilie dan ook op tot ,,gastvrijheid” en het te hulp schieten van ,,de zwakken en de kwetsbaren”.

,,Zo veel andere voetstappen zijn verborgen in de voetstappen van Jozef en Maria. We zien de sporen van volledige families die heden ten dage worden gedwongen om te vertrekken”, aldus de paus. ,,We zien de sporen van miljoenen personen die er niet voor kiezen om te vertrekken, maar van hun land worden verdreven en hun dierbaren moeten achterlaten. In vele gevallen is hun vertrek gevuld met hoop, hoop voor de toekomst. Maar voor anderen heeft het maar één naam: overleving.”

De zorg om economische migranten, vluchtelingen voor oorlogen en ook alle anderen die kansloos zijn in de immer grotere kloof tussen arm en rijk zijn vaak terugkerende thema's voor deze paus. Volgens hem is ,,God onherkenbaar aanwezig in de niet-welkome bezoeker die door onze steden en wijken loopt en die reist in onze bus en op onze deur klopt”.

Begrip
Franciscus roept iedereen dan ook op om meer begrip te tonen voor migranten. ,,Niemand zou het gevoel mogen hebben dat hij geen plaats heeft op deze aarde”, luidt het. Jezus laat ons ,,in zijn armoede en bescheidenheid” zien dat ,,echte macht en authentieke vrijheid worden getoond in het eren en helpen van de zwakken en de kwetsbaren.”

Franciscus zet zich sinds zijn aantreden als paus in voor vluchtelingen en migranten. Tijdens de kerstnachtdienst van vorig jaar vroeg hij aandacht voor de kinderen die opgroeien onder oorlogsomstandigheden of op de vlucht zijn daarvoor.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13087
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Dec 25, 2017 12:09 pm

Franciscus is een ouwe vieze verwarde man die nog mee wil tellen
met zijn telraam-wijsheid teamgenoten.


Afbeelding

Voor wie het snapt:

Hypocriete viezerik Franciscus gelooft al lang niet meer in God.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

mercator
Berichten: 17780
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor mercator » Ma Dec 25, 2017 12:51 pm

Ariel schreef:Knettergek...Jozef en Maria waren op reis naar Bethlehem vanwege een volkstelling ( Luk.2 ) En ze waren GEEN vluchteling.

Dat wist ik dus ook. Blijkbaar ken ik de Heilige Schriften beter dan de Paus zelf. En Betlehem lag een paar kilometer verder. Helemaal iets anders dus dan heel Europa onder de voet te lopen om in Nederland of Duitsland te komen parasiteren.
onzalig zijn de armen van geest

mercator
Berichten: 17780
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor mercator » Ma Dec 25, 2017 3:51 pm

Ariel schreef:Franciscus zet zich sinds zijn aantreden als paus in voor vluchtelingen en migranten.

Hoe dan ? Alleen met woorden, net zoals alle andere linkse gelovigen. Als elke gelovige zelf een vluchteling onder dak neemt en op eigen kosten verzorgt hebben we geen Marxistische en groene partijen meer nodig, en ook geen ministers van ontwikkelingshulp, geen NGO's, geen Oxfam, niks meer van dat alles. Wat de Gutmenschen eigenlijk willen is anderen laten opdraaien voor de kosten en overlast veroorzaakt door al die zgz. vluchtelingen.
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 64041
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ariel » Wo Dec 27, 2017 5:47 pm

:shock: Eng.........

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30821
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 04, 2018 5:23 pm

Paus Franciscus en kerstmis van de moslims...

Geplaatst op 4 januari 2018

Afbeelding

Ex-moslims, Katholiek geworden, en hun vrienden schreven een brief aan paus Franciscus over zijn houding ten opzichte van de islam. Hierbij moet worden opgemerkt dat Paus Franciscus met kerstmis de reis van Jezus, Maria en Jozef naar Bethlehem vergeleek met de stroom islamitische migranten naar Europa. In de nasleep hiervan vroeg Paus Franciscus aan “het kind van Bethlehem” dat wij onze onverschilligheid opzij zullen zetten. De Franse geestelijkheid laat, via de stem van de voorzitter van de Conferentie van Franse Bisschoppen, aan de vooravond van Kerstmis, ons een “masochistisch” schuldgevoel geven en zegt dat we meer moeten doen voor de opvang van migranten. “Als we zeggen dat we niet iedereen kunnen opvangen, is dit overdreven, omdat het niet de realiteit is en het is onmenselijk”.

Hier is de (verkorte) brief van de ex-moslims, die katholiek werden, en hun vrienden:

Heilige Vader,

Velen van ons hebben bij diverse gelegenheden en gedurende meerdere jaren geprobeerd om contact met u op te nemen. Maar we hebben nooit het minste teken van ontvangst van onze brieven of verzoeken voor een ontmoeting ontvangen.

U houdt niet van het “wereldse” en we zullen eerlijk gezegd ook niet toestaan dat U gaat zeggen dat wij [ex-moslims!], de islam niet begrijpen Zoiets kun je n.l. lezen in de paragrafen 252 en 253 van de “Evangelii Gaudium” [= een toespraak van de paus in 2013 betreffende de islam!]. Het biedt geen verklaring voor het feit dat de islam, die pas na het christendom kwam, niets anders kan zijn dan de “Antichrist” en zeer gevaarlijk is, omdat hij doet voorkomen alsof Jezus slechts een Profeet was.

Als de islam op zich een goede religie is, zoals U het lijkt te verkondigen, waarom zijn WIJ dan katholiek geworden? Doet onze keuze hiervoor geen afbreuk aan Uw woorden? Wij zijn Katholiek geworden met gevaar voor ons eigen leven. De islam schrijft het doden van afvalligen voor (koran 4.89, 8.7-11), OF WEET U DAT NIET ?

Hoe is het mogelijk om islamitisch geweld te vergelijken met zogenaamd christelijk geweld? “Wat is de relatie tussen Christus en Satan? Welke eenheid tussen licht en duisternis? Welk verband is er tussen gelovigen en de ontrouwen? (koran 6.14-17)? Overeenkomstig zijn leer (Lc. 14:26) gaven wij de voorkeur aan Hem, Christus.

Het is een feit dat vanaf het moment dat de islam ons als vijand wil zien, wij dat ook zijn en al onze uitingen van vriendschap kunnen daar NIETS aan veranderen. Als “goede” ANTICHRIST is de islam niet anders dan een grote vijand van een ieder die geen moslim is.

“Tussen ons en jullie zal vijandschap en haat voor altijd bestaan totdat je in Allah alleen zal geloven ! (koran 60.4)”. Volgens de koran zijn christenen onrein (koran 9,28)”, “De ergste van de Schepping (koran 98,6)”, “Allen veroordeeld tot de hel (koran 4,48)”, “Allah zal hen uitroeien” (koran 9,30).

Laat u toch niet misleiden door de koran-verzen die zogenaamd tolerant zijn, omdat ze allemaal vervangen zijn door het vers van het zwaard (koran 9,5). Terwijl het Evangelie het goede nieuws van Jezus, dat hij gestorven en opgestaan is voor het heil van allen, verkondigt, heeft Allah niets anders te bieden dan oorlog en moord op de ongelovigen in ruil voor zijn paradijs! “Ze vechten op de weg van Allah, ze doden en worden gedood (koran 9:11) “.

Afbeelding

We krijgen volgens u overeenstemming tussen de islam en christenen door dialoog. Maar dialoog is voor u de weg naar Vrede, voor hen, de moslims is het oorlogvoeren.

Hoe kunt u spreken over vrede en instaan voor de islam waarderen, zoals U lijkt te doen: ‘Uit ons hart de ziekte verdrijven die onze levens vergiftigt (… ) Dat zij die christen zijn, dat mogen doen met de Bijbel en zij die moslim zijn, met de koran.’ (Rome, 20 januari 2014). De Paus doet alsof de koran ook de weg naar het heil biedt. Is dit niet heel verontrustend? Moeten wij dan maar weer terugkeren naar de islam?

Wij smeken U om in de islam geen bondgenoot te zien in Uw strijd tegen de machten der wereld die ons willen domineren en in slavernij willen leiden. Want zij zijn in wezen met dezelfde totalitaire ideologie uitgerust. De verleiding is zeker groot om te denken dat een islamgezinde toespraak ertoe zal leiden dat het lijden van de christenen in het Oosten zal verminderen.

Ondertekend door ex-moslims, die Katholiek zijn geworden.

Bron: http://exmusulmanschretiens.fr/nl/

Door: Michel Garroté

Vertaald en bewerkt door: “delamontagne”

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/04 ... e-moslims/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13087
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Jan 04, 2018 5:48 pm

Ariel schreef::shock: Eng.........

Afbeelding

Hoezo eng? Zijn we dan niets gewend? Of zijn we vergeetachtig in de tijd geworden. DAT vind ik pas eng!
Let eens op bij deze beruchte islamitische viezerik, in welke richting de hand van het kind wordt gedirigeerd. :turban:

Afbeelding
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 64041
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 08, 2018 2:12 pm

De paus heeft wederom een openbaring. :scratch:

Nu spoort hij weer mensen aan om "de dorst naar macht en rijkdom te weerstaan" door geen carrière, geld en succes te hebben gedurende hun hele leven. Dus iedereen even arm.

Pope Francis urges people to 'resist the thirst for power and riches' by not making a career, money and success their whole life as he marks Epiphany
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel


Terug naar “Andere Godsdiensten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten