Demonstratie tegen Scientology in Amsterdam

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77468
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Demonstratie tegen Scientology in Amsterdam

Bericht door Ariel »

Heeft iemand gehoord of Doekle Terpstra geprotesteerd heeft tegen deze demonstratie?
Of extreem links? Of dat er een website gecreëerd is doe schande spreekt over de demo?
Of misschien heeft de PVDA een tegenstem laten horen, of een helpende hand uitgestoken naar de Scientology Kerk ?


Demonstratie tegen Scientology in Amsterdam

ANP
gepubliceerd op 10 februari 2008 14:11, bijgewerkt op 10 februari 2008 16:13

AMSTERDAM - Enkele tientallen mensen hebben zondag actiegevoerd tegen de Scientology Kerk. Ze deden dat op de stoep van de religieuze beweging aan de Nieuwewijds Voorburgwal in Amsterdam. Zondag werd wereldwijd actiegevoerd tegen Scientology.

De organisatoren achter de actie noemen zich Anonymous. Ze willen waarschuwen voor de gevaren van de Scientology kerk. Volgens Anonymous worden leden van de beweging financieel en lichamelijk uitgebuit en scheurt de kerk families uit elkaar.

‘Wij zijn niet tegen de individuele aanhangers van Scientology, wij zijn tegen de organisatie ven de censuur die Scientology toepast’, aldus Anonymous. De organisatie maakt niet verder duidelijk wie zij zijn. ‘Onder ons zijn moslims, atheïsten en christenen. Wij zijn managers, bakkers, studenten en ambtenaren.’

Dat Scientology kritiek moeilijk verdraagt, ondervond onder anderen Karin Spaink. De publiciste maakte in 1995 teksten van Scientology openbaar. Dat leverde haar een jarenlange juridische strijd op met de religieuze beweging. Die eindigde in 2005 toen Scientology haar cassatieberoep introk, nadat Spaink meerdere malen in het gelijk was gesteld. De publiciste is er niet meer mee bezig, zei ze zondag bij de protestactie. ‘Het is mooi om te zien hoe anderen de strijd nu overnemen.’

Een van de belangrijkste kritiekpunten van de actievoerders op Scientology zijn de enorme bedragen die de beweging vraagt voor cursussen die haar leden moeten volgen. In Nederland heeft de beweging geen grote aanhang. Scientology is vooral bekend door haar beroemde aanhangers als Tom Cruise en John Travolta.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Graslelie
Berichten: 329
Lid geworden op: di feb 01, 2005 1:47 pm

Bericht door Graslelie »

15 maart wordt er een wereldwijde demonstratie voor hun kerken gehouden, je kunt je aanmelden op dit forum, mensen willen anoniem blijven omdat de kerk een reputatie heeft critici via rechtzaken en andere middelen kapot te maken, daarom draagt men maskers tijdens de protesten:

http://forums.enturbulation.org/index.p ... b0208b9751

deze draad is voor amsterdam:

http://forums.enturbulation.org/viewtop ... b0208b9751
Als 1 persoon het gelooft is ie gek.
Als 2 personen het geloven is het een folie-a-deux.
Als een groepje mensen het geloven noemen we het een cult of sekte.
Als de meerderheid het gelooft noemen we het een godsdienst.
Mahalingam
Berichten: 42575
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Demonstratie tegen Scientology in Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Je zou van een advocaat toch kunnen verwachten (tenzij die derde-rangs is) dat die door heeft wanneer die met een professionele criminele organisatie te maken heeft. Bovendien zou je van een politicus enige mensenkennis kunnen verwachten.
En als laatste: de man is van het VB:
"Scientology is een voorbeeld dat iedereen moet volgen"
Vlaams Belang-senator Hugo Coveliers noemt de leden van de controversiële Scientologybeweging "een voorbeeld dat iedereen in dit land moet volgen". Dat deed hij bij de opening van een nieuwe kerk van de beweging.

"Het is een geloofsovertuiging als een ander. Meer zelfs, het is een religie waar niet gedood wordt in de naam van de religie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de islam. Mensen weten echt geen fluit over Scientology", zei de man in De Morgen.

Coveliers is geen lid, maar kwam als advocaat in contact met enkele leden van de beweging. Daarom werd hij naar eigen zeggen uitgenodigd om te speechen bij de opening van een kerk in Brussel.
Voorbeeld

"Wat me opvalt, is hoe jullie leden mensen helpen zonder enig onderscheid van afkomst, wat ze doen of wat hun opinie is. Jullie zijn een voorbeeld dat iedereen in ons land moet volgen. De Scientologyvrijwilligers geven ons lessen in moed, toewijding en volharding", klonk het. Volgens Coveliers verwees hij daarmee naar de leden die na de aardbeving in Haïti ter plaatse hulp gingen bieden.

"Het is een geloof dat geschoeid is op westerse leer. Zolang er geen strafrechtelijke vergrijpen plaatsvinden, heeft deze beweging alle reden tot bestaan. Dit valt onder de vrijheid van religie. Ik geloof natuurlijk niet in alles wat ze zeggen, maar het mag ook niet allemaal afgedaan worden als onzin", besluit de senator.
http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid ... olgen.aspx
Het mag best allemaal wel afgedaan worden als grote onzin. Schadelijke onzin ook nog nota bene.
De Maffia van Ron Hubbard.
"Wat me opvalt, is hoe jullie leden mensen helpen zonder enig onderscheid van afkomst, wat ze doen of wat hun opinie is."
Inderdaad, van eminent belang is: hoe rijk ben je en hoe ver kunnen we je uitkleden? De rest is bijzaak.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42575
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Demonstratie tegen Scientology in Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Naar het schijnt is de afpersing, uitbuiting, oplichting en terreur door Scientology nog wat erger geworden. Tja, beter wordt het in dat soort sektes nooit. Nu heeft een corifee van die sekte, Debbie Cook een email gezonden naar de leden waarin ze klaagt over het mismanagement en de geldhonger. Ondank haar indoctrinatie is het haar teveel geworden.
Scientology Rocked By Allegations of Greed in E-mail to 12,000 Church Members
Cook was once a very high ranking executive in Scientology's Sea Org. She led the Flag Service Organization in Clearwater, Florida, which made her one of the most important executives at the spiritual headquarters of the worldwide organization. Several years ago, she left that position and the Sea Org, but she is still a member of the church in good standing.
That will probably change after the e-mail she sent out, reportedly to 12,000 members of her religion, which condemns church leader David Miscavige for turning Scientology into little more than a money-hungry fundraising machine.[...]
-- What really makes this document unique is the way that Debbie appeals to her fellow church members by going to the "Source" -- L. Ron Hubbard's own words -- to show how "out-ethics" (outside of policy) Miscavige is with his emphasis on fundraising.
-- We are left with a lot of questions after reading this clearly heartfelt appeal by a longtime Scientologist who is alarmed at what her church has turned into: what will become of Debbie Cook? Will she be declared a suppressive person for raising these questions, and will her many friends be told to disconnect from her?
http://blogs.villagevoice.com/runninsca ... _greed.php
haar e-mail is doorspekt met citaten uit de werken van hun visionair Hubbert (LRH ).
Wat sekte-praat uit de e-mail:
Actions that are either not covered in policy or directly violate LRH policy
and tech include the extreme over-regging and fund-raising activities that
have become so much a part of nearly every Sea Org org and Class V org as
well as every “OT Committee”. This fundraising is not covered anywhere in
LRH policy.[...]
Furthermore, membership monies are supposed to go directly to the org where
the membership is signed up, and the money used for dissemination by that
org, in that area. This is covered in HCOPL 1 Sept 1965R Membership
Policies.[...]
Currently membership monies are held as Int reserves and have grown to well
in excess of a billion dollars. Only a tiny fraction has ever been spent, in
violation of the policy above.
http://markrathbun.wordpress.com/2012/0 ... ientology/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie