Uitzetting Afghaanse christen geblokkeerd

bijwoner
Berichten: 904
Lid geworden op: Ma Jun 11, 2007 2:45 pm
Locatie: Camping Mosterdzaadje
Contact:

Uitzetting Afghaanse christen geblokkeerd

Berichtdoor bijwoner » Di Mei 11, 2010 8:52 am

(ND 2010-05-11 vp http://www.nd.nl)
van onze redactie kerk
ALKMAAR-Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft afgelopen weekeinde de uitzetting tegengehouden van een Afghaanse vluchteling die in Nederland christen was geworden.

De Immigratie - en Naturalisatie Dienst (IND) weigerde de man een verblijfsvergunning, omdat ze zijn bekeringsverhaal 'ongeloofwaardig' vond. Hij is weliswaar in een Iraanse kerk in Nederland gedoopt, maar kon geen moment noemen waarop hij voor het christelijke geloof gekozen had.(...) De IND is bang dat asielzoekers zich tot het christendom bekeren als middel om een verblijfsvergunning te krijgen. :turban:

----
Ik zou zeggen, de IND heeft er nu een argument bij om het publicatie embargo op De ParallelKoran aan te vechten. Wanneer Moslims in eigen thuislanden nu eens feitelijk de bronnen van De Koran mogen lezen, zal men in eigen leefomgeving graag een nieuw christelijk leven opbouwen. Dat scheelt een hoop gereis en daarlangs kan de binnenlandse vaak achtergebleven economie een hoopvolle tijd tegemoet gaan. Tenzij ook de IND meelift op het populisme van de PVV , TON en VVD - in dat geval heeft men alle reden angst in ons land te blijven bevorderen; ieder zijn monopolie, toch? :turban:

Terug naar “Andere Godsdiensten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten