Terugkeer van christelijke waarden in de politiek

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44366
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Terugkeer van christelijke waarden in de politiek

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 16, 2011 11:00 pm

Cameron wil christelijke waarden terug in de politiek

Emma van der Wateren − 16/12/11

Religie moet weer een belangrijke rol gaan spelen in de politiek van Groot-Brittannië. Het land heeft te maken met 'moreel verval in slow motion', zoals werd aangetoond door de rellen in het land van afgelopen zomer. Dat heeft de Britse premier David Cameron vandaag gezegd tijdens de 400e verjaardag van de King James Bible.

Cameron wijdde de financiële crisis en de rellen aan een gebrek aan in het Christendom gewortelde moraliteit. Religie zou een belangrijke rol kunnen spelen bij het bieden van oplossingen. Volgens Cameron helpen christelijke leiders en geestelijken van andere geloven een bij het herstellen van waarden als verantwoordelijkheid, vlijt, liefdadigheid en compassie in de Britse maatschappij.

De premier zei nooit echt begrepen te hebben waarom mensen de politiek gescheiden willen houden van de kerk. Religie is 'inherent onderdeel van de politiek, omdat zoveel politieke vragen ook morele vragen zijn', aldus Cameron. 'Groot Brittannië is een christelijk land en we kunnen dat best zeggen. Maar laat het duidelijk zijn dat ik niet zeg dat belijden van een ander geloof of helemaal geen geloof verkeerd is.'

Het Christendom heeft Groot-Brittannië waarden meegegeven die het land hebben gemaakt tot wat het nu is, zei de premier. 'Hoewel geloof een noodzakelijke noch toereikende voorwaarde is voor moraliteit, is het een duw in de juiste richting.'

In tegenstelling tot voorgangers als Gordon Brown en Tony Blair heeft Cameron het zelden over de rol van religie in de moderne maatschappij. Eerder grapte hij nog dat zijn ervaring met het christelijk geloof vergelijkbaar was met het signaal van een kapotte radio. 'Het komt en gaat zeg maar', aldus Cameron.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... tiek.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18844
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Terugkeer van christelijke waarden in de politiek

Berichtdoor mercator » Za Dec 17, 2011 3:16 pm

Die ideetjes va een "Ethisch Reveil" duiken regelmatig wel s op, het gaat dan om terugkeer naar de fameuze "Christelijke" waarden. Nu ja, kwaad kan het niet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Andere Godsdiensten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten