Pagina 1 van 1

Excuses voor westers imperialisme Anglicaanse kerk

Geplaatst: vr nov 04, 2005 2:01 pm
door Sjeng
Excuses voor westers imperialisme kerk

Bron: Nederlands Dagblad

LONDEN - Rowan Williams, de leider van de Anglicaanse Kerk heeft anglicaanse kerken in ontwikkelingslanden zijn excuses aangeboden voor het ,,exporteren van hymns, gebeden en liturgieën naar afgelegen delen van het zendingsveld'', aldus The Times.

Volgens Williams heeft zijn kerk, ,,ten tijde van het Britse rijk'', fouten gemaakt door te trachten typisch Engelse manieren van kerkzijn op te leggen aan mensen uit andere culturen. Dat zei hij op een bijeenkomst met geestelijken uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De kerk verkeert daar volgens hem in problemen en moet daarom gebeden en liederen ontwikkelen die beter passen bij de lokale cultuur.

Link naar artikel: http://www.nd.nl/newsite/artikel.asp?id=71909

Re: Excuses voor westers imperialisme Anglicaanse kerk

Geplaatst: vr nov 04, 2005 11:26 pm
door unholy
Sjeng schreef:Volgens Williams heeft zijn kerk, ,,ten tijde van het Britse rijk'', fouten gemaakt door te trachten typisch Engelse manieren van kerkzijn op te leggen aan mensen uit andere culturen. Dat zei hij op een bijeenkomst met geestelijken uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De kerk verkeert daar volgens hem in problemen en moet daarom gebeden en liederen ontwikkelen die beter passen bij de lokale cultuur.
Boze tongen zouden zeggen dat de excuses pas komen nadat een geloof in de problemen is gekomen, aan de andere kant, er kunnen nog weel een hele hoop meer excuses naar ontwikkelingslanden worden gemaakt die onder een ander soort imperialisme te leiden hebben, globalistatie bijvoorbeeld :oops: