Christenen tegen foute zaken waaronder islamisering

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50403
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Christenen tegen foute zaken waaronder islamisering

Bericht door Pilgrim »

Christenen wakker schudden als tegenwicht tegen de islam

25 april 2011

Geplaatst door brabosh

vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

Op 17 april 2011 vond in een evangelische kerk in het oosten van Berlijn voor 150 meest jonge christenen een informatieve godsdienst plaats met als thema “Hoe moeten christenen op de islamisering van Duitsland reageren”. Deze campagne wordt georganiseerd door de organisatie Initiative 1683. “We willen christenen in ons land wakker schudden, opdat ze een sterk tegenwicht tegen de islam vormen. Dat zal een hele positieve invloed op onze samenleving hebben en ik denk dat we goed op weg zijn”, aldus Victoria Lucas, medewerkster van Initiative 1683.

Door liederen en gebeden omlijst, hadden de journalist/publicist Michael Mannheimer en de van de islam tot het christendom bekeerde prediker Nassim Ben Iman ieder een half uur de tijd om hun standpunten voor te stellen.

Slecht nieuws

“Ik heb slecht nieuws”, begon Mannheimer. Toen ging het slag op slag: De Kopten zouden vanwege de talrijke moorddreigingen al meer dan een jaar geen godsdienst kunnen houden zonder politiebescherming – in Duitsland! Er zouden aanvallen plaatsvinden op orthodoxe priesters en joodse rabbi´s – in Duitsland! Ieder jaar zouden er naar schatting van de binnenlandse veiligheidsdienst 50 tot 100 Turken worden vermoord, omdat ze zich tot het christendom willen bekeren – in Duitsland! De islamitische moordenaars zouden hierover geen schuldgevoelens hebben, integendeel, ze zouden zich vrome moslims voelen. Want bekering zou in de islam een doodszonde zijn (Mohammed: “Dood diegenen die de religie verlaat!”).

De grootste christenvervolging ter wereld zou niet hebben plaatsgevonden in de tijd van keizer Nero in Rome, maar vindt nu plaats. Iedere drie minuten wordt er in de wereld een christen vanwege zijn geloof vermoord, overwegend in islamitische landen. Sinds het begin van de zogenaamde “Arabische revolutie” zou er in Egypte elke dag een kerk worden verwoest. Heel erg zou de christenvervolging in Turkije zijn. Nog tot het einde van het Ottomaanse rijk 90 jaar geleden zouden er 30% christenen in Turkije hebben geleefd, tegenwoordig zouden het nog 0,2% zijn. De joodse bevolking in de Arabische landen zou de afgelopen 30 jaar met 99% zijn gedaald, van 850.000 naar 7.200.

Redenen: het inwonende geweld van de islam. Het algemene verbod om te doden in alle andere wereldreligies zou tegenover een gebod om te doden in de islam staan. Het zou het doden van ongelovigen belonen met het martelaarschap. Het andere verschil tussen een christelijke en een islamitische martelaar: de ene zou zich voor zijn geloof laten vermoorden, de andere zou voor zijn geloof moorden. De islam zou een als religie gecamoufleerde politieke beweging zijn, wiens doel wereldheerschappij zou zijn. Een geheim besluit van de islamitische algemene conventie in 1980 in het Pakistaanse Lahore zou van plan zijn om alle, vooral in islamitisch gebied levende, christenen en Joden uit te roeien en zou daarmee de islamitische tegenhanger van de Wannsee-conferentie van de nazi´s in 1942 zijn.

In alle islamitische landen zouden moslims de slechtst geïntegreerde groep immigranten zijn, niet vanwege sociale problemen of ontwikkelingsachterstanden, maar omdat ze afstand hielden tot de “ongelovigen”, zoals hen in de koran wordt voorgeschreven door de zogenaamde anti-integratie soera 5, vers 51: “O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, God leidt het overtredende volk niet.”

Dit alles – de bedreigend toenemende parallelsamenlevingen, de bewust bevorderde islamisering en het in de islam inwonende geweld – zou helemaal worden doodgezwegen door de Duitse media. Het falen van de politieke en intellectuele elites in Duitsland, die niet wilden geloven dat de islam echt zou menen wat hij zou aankondigen, zou nog groter zijn dan dat van hun grootvaders, die 75 jaar ook niet wilden geloven dat Hitler zijn aankondigingen in “Mein Kampf” zou waarmaken. Want ze hadden van de geschiedenis moeten leren.

Hij zou, besloot Mannheimer, in de jaren-70 in West-Berlijn hebben gestudeerd, een prachtige jeugd hebben gehad en van de vrijheid hebben genoten. Tegenwoordig zou hij zijn land echter niet meer herkennen. We zouden in Duitsland nu in een periode van een nieuwe inquisitie en een alles onderdrukkende politieke correctheid leven, waarin het niet meer mogelijk zou zijn om openlijk de waarheid te zeggen zonder bang te hoeven zijn voor ingrijpende beroepsmatige consequenties en vaak ook voor zijn gezondheid.

De verkeerde vraag

De toespraak van Mannheimer liet bij het publiek een duidelijk beklemmend gevoel achter wat betreft de hoeveelheid alarmerende feiten. Dat veranderde met het optreden van Nassim Ben Iman, die deze feiten geenszins betwistte, maar toch een ander accent aanbracht. “Ik breng goed nieuws!”, begon hij. Uiteraard zou het belangrijk zijn voor christenen om hun ogen niet te sluiten voor de islamisering en hun stem ertegen te verheffen. Het geweld zou in de theologie van de islam aanwezig zijn en voorgeleefd zijn door Mohammed, terwijl uitwassen en foutieve ontwikkelingen in het christendom terug te voeren zouden zijn op het misbruik door de kerk, die tegen de daden en woorden van Jezus in gehandeld zou hebben. Desondanks zouden christenen de ideologie van de islam van de mensen moeten scheiden. Want de liefde en de kracht van Jezus zou harten kunnen veranderen en van potentiële terroristen evangelisten kunnen maken. Hijzelf als voormalig overtuigd moslim zou daarvan het beste voorbeeld zijn.

De islam zou zich in het Westen alleen daarom verbreiden, omdat er een groot waardevacuüm in de christelijke samenlevingen zou zijn ontstaan. Naar aanleiding van de belegering van Wenen door de Turken zou Luther al hebben gezegd: “De islam is de gesel van God voor een in slaap gesukkelde christenheid”. Daarom zouden er christenen nodig zijn, die de Bijbel weer serieus nemen. Na een islamkritische toespraak voor het Beierse parlement zou iemand hebben gevraagd: “Wat kunnen we dan doen om de islamisering tegen te houden?”. Dit zou de verkeerde vraag zijn. De goede vraag zou zijn: “Wat moeten we doen om onze christelijke waarden te behouden?”. Al datgene, dat we in Duitsland zouden waarderen – mensenrechten, democratie, burgerlijke vrijheden – zou berusten op deze christelijke waarden.

Het gebod van de christelijke naastenliefde tegenover alle mensen, dus ook tegenover moslims, zou echter niets te maken hebben met een vermenging van de religies vanuit verkeerd begrepen tolerantie en politieke correctheid. De islam zou het fundament van het christelijke geloof bestrijden, namelijk dat Jezus als zoon van God voor de zonden van de mensen gestorven en opgestaan is. Daarom zou hij, aldus Ben Iman, ook zo boos worden over de zogenaamde “oecumenische godsdiensten”: een evangelische predikant, een katholieke priester en de imam van de plaatselijke moskee treden gezamenlijk op. De imam leest een Arabisch gebed, dat niemand begrijpt, en toch zegt iedereen achteraf “amen”. Dat zou niets te maken hebben met “tolerantie” of “liefde”, maar zou hoogverraad zijn aan het christelijke geloof. De consequentie van zulke halfslachtigheid en leugenachtigheid zou gewoon de islamisering zijn.

De islamisering aannemen als uitdaging

Conclusie van Ben Iman: de christenen zouden tegenwoordig niet in het christelijke Luilekkerland leven, maar er zouden serieuze uitdagingen bestaan, die ze zouden moeten aangaan. Tegelijkertijd zouden ze zich echter niet door de angst moeten laten leiden, maar door hun vertrouwen en hun geloof in God. De christenen zouden de uitdaging van de islam aannemen.

Mijn eigen conclusie: hoewel ik altijd afstand bewaar tot georganiseerde christenen, moet ik toegeven dat de positieve uitstraling van Ben Iman indruk op mij heeft gemaakt, temeer daar de manifestatie in een gemeente van de evangelische kerk plaatsvond, die normaal gesproken gedomineerd wordt door depressief overkomende, alle tegenstellingen vervagende en sociaalromantiek prekende oud-68´er-predikanten. Ook de jonge gemeente (gemiddelde leeftijd 22 jaar!) kwam geenszins ouderwets en oubollig over, maar wakker en vriendelijk, de gebeden en liederen waren krachtvol en optimistisch. Graag meer van zulke christenen!

Bronnen: Politically Incorrect: Christen wachrütteln als Gegengewicht zum Islam door Bärchen, PI-Berlijn, van 22 april 2011; vertaald uit het Duits door: E.J. Bron; Europäische Werte: “Weltweite Christenverfolgung durch den Islam” – een essay van Michael Mannheimer van 26 januari 2011.

http://brabosh.com/2011/04/25/pqpct-avh/" onclick="window.open(this.href);return false;
Klik op deze link: Attentie! Oproep voor Christenen tegen de islamisering
Laatst gewijzigd door Pilgrim op do mei 22, 2014 3:31 pm, 3 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Schepsel »

Die cijfers (bijv 99% jodenreductie) impliceren genocide/systematische uitroeiing. Met af en toe een aanslag kom je er niet. Dus wat is er gebeurd:

-Werden ze zo gepest/voelden ze zich zo gepest of bedreigd dat ze besloten en masse te emigreren? (wat erg is, maar een stuk minder dramatisch dan een massamoord, wat het stuk suggereert)
-Werden ze met 95%+ (sommigen vluchtten natuurlijk) uitgeroeid door schuimbekkende hysterielijders?

Die tweede lijkt me niet aan te tonen- dat van een grootschalig uitroeiingsplan, gelijk de Holocaust over iets langere tijd.

Ik weet niet of er veel te winnen is bij christenen. Een mooi initiatief, maar als er 20 worden omgepraat, hoe ver ben je dan. Nog meer mensen die niet weten of ze nog over politiek durven te praten, zonder concreet resultaat. Ik neig naar de conclusie dat we reddeloos verloren zijn.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Ozes »

Nee hoor schepsel, de afbraak van het Christendom, maar uiteraard de koppige overlevingsdrang ervan, zal zeer positief blijken in de strijd tegen de Islam. Je zal zien dat er langzaam een stortvloed op gang zal komen van Christelijke Islam-critici, die ook weer het geloof willen gaan verspreiden in het midden-oosten.

Atheisten moeten een manier vinden om het pad van het Christendom naar het atheisme open te houden, zonder hierbij de kracht van het Christendom om Moslims te werven maar ook om de eigen cultuur te beschermen aan te tasten.

Om te begrijpen hoe dit kan is afro amerikaanse humor een goed middel. Kijk eens hoe Afro-Amerikanen latino's belachelijk maken, en hoe ze blanken belachelijk maken. Je zal verschillen in patronen zien als je er oog voor heb. Atheisten kunnen in hun humor, die best hard mag zijn( ik maak ook vaak grappen over het Christendom, de laatste tijd wat minder ^^ ), maar er kan altijd een teken van waardering worden afgegeven. Dit verdient de Islam uiteraard niet. Moslims zelf wellicht wel, dat is open voor debat.

Dat is dan alleen humor, uiteraard kan het op vele gebieden. Mijn droom is ook een cultureel verband met India, wanneer die namelijk inziet dat de "communal laws"niet werken, een gevaarlijke medestander zullen zijn. Dan kan ik best originele grappen maken over Indiers, iets wat ik graag doe, maar zeker geen repetitieve grappen die een pijnlijk punt voor hindoes zijn. Dat gebeurt bv met Christenen wel, de grappen zijn steeds hetzelfde en het is steeds ridicule, terwijl dat slechts een van vele soorten humor is.

Humor als manier om tribale banden te versterken, terwijl men ook de eigen loyaliteit om hoog houd ("wij zijn beter, hun zijn zo slecht nog niet" om geen conflict uit te lokken) is bekend bij elke Turk, Afghaan en Marokkaan. Het intellect van niet-Westerlingen word overigens ook volledig verkwist aan dit soort zaken die vrij complex kunnen zijn.

Hoe dan ook,, zoals ik bij een van mijn eerste posten hier zei; het is belangrijk dat alle culturen gecultiveerd worden en ingezet worden tegen de Islam. De diversiteit ervan, die slechts tot volledige bloei kan komen als naties hun eigen cultuur waarderen, zal de Islam vernietigen. Uiteraard moet dit icm gewapend conflict, maar hopelijk op een zo'n kleine schaal mogelijk.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8215
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door xplosive »

Afgezien van het gebruik van humor is het ook goed om mensen aan te sporen om zin en onzin goed van elkaar te leren onderscheiden. Daar zijn atheïsten doorgaans sterker in. Die prikken allerlei zweverige flauwekul meestal al heel gauw door. Daarmee weten ze ook goed de vinger op de zere plekken van de islam te leggen en de enorme flauwekul die in de islamitische wereld verkondigd wordt. Als je van de ene flauwekul (de islam) in de andere flauwekul (het christendom) valt, dan is dat hooguit een marginale verbetering.

Maar hoe dan ook: als christenen tegen de islam willen schoppen kan ik dat alleen maar toejuichen. Daar komt bij dat christenen in de regel gelukkig meer besmet zijn met zindelijk en rationeel denken dan moslims, zodat er van die kant winst in de zin van een bevordering van het zindelijk en rationeel denken valt te verwachten. Misschien worden we zo uiteindelijk nog eens ècht beschaafd.

En tenslotte: uiteindelijk is de samenwerking van alle anti-islamitische groeperingen tegen de islam van het allergrootste belang.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door gerard_m »

Dit soort bewegingen kunnen een goed alternatief vormen voor de islam. Veel mensen zijn nu eenmaal op zoek naar antwoorden op spirituele vragen. Het atheisme geeft geen antwoorden op levensvragen. Het traditionele christendom ook niet meer. Daarvoor in de plaats komen groeiende bewegingen, waar de islam er helaas een van is. Daarnaast zie je ook bewegingen als new age, evangelische kerken en boeddhisme groeien. Maar daar heeft de samenleving geen last van en die zijn er niet op uit om de andere bewegingen weg te drukken.

Elk alternatief voor de islam is toe te juichen.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Ozes »

Daar zijn atheïsten doorgaans sterker in.
Dat merk ik, in Nederland is de goddeloze PVDA, SP en Groenlinks ijzersterk in het doorprikken van dit soort zaken. In Amerika staan de goddeloze democraten vooraan in de strijd tegen de slam.

Ook persoonlijk is elke atheist die ik ken zeer overtuigd van het feit dat de Islam gevaarlijk is als ze ik ze bepaalde informatie geef, er is geen spraken van ontkenning, buigen of draaien en roepen dat het eigenlijk een feit is dat alle mensen van binnen goed en lief willen zijn. Behalve Europese racisten, die zijn niet goed.

Jij ontkent de marxistische oorsprong en machtsbasis van de politieke correctheid als een Moslim de zonden van Mohammed, kom op zeg.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
sunshine
Berichten: 294
Lid geworden op: ma apr 20, 2009 2:14 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door sunshine »

Moslims, christenen, ... één pot nat.
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Ozes »

Gelukkig niet :P
Het Christendom stond het Westen toe de grootste op het gebied van wetenschap en beschaving te worden. Waarheid boven alles, een uniek concept, welke nog steeds als volledig absurd word gezien binnen niet-Christelijke culturen.De atheisten hebben deze als geboorterecht meegekregen.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
sunshine
Berichten: 294
Lid geworden op: ma apr 20, 2009 2:14 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door sunshine »

Ozes schreef:Gelukkig niet :P
Het Christendom stond het Westen toe de grootste op het gebied van wetenschap en beschaving te worden. Waarheid boven alles, een uniek concept, welke nog steeds als volledig absurd word gezien binnen niet-Christelijke culturen.De atheisten hebben deze als geboorterecht meegekregen.
Voor mij blijft islam, christendom, ... één pot nat.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8215
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door xplosive »

Ozes schreef:Het Christendom stond het Westen toe de grootste op het gebied van wetenschap en beschaving te worden.
Het heeft niets met "toestaan" te maken. De christelijke irrationele argumenten moesten het gewoon domweg afleggen tegen argumenten van aanhangers van het opkomende rationalisme. De dogma's van de kerk waren onmogelijk vol te houden, omdat die aan diggelen geslagen werden door opkomende wetenschappelijke inzichten.
Ozes schreef:Waarheid boven alles, een uniek concept,
Waarheid en christendom staan haaks op elkaar. En nu we het daar toch over hebben, Ozes, ik heb jou nog geen enkel zinnig of logisch argument zien uiten waarom het christendom iets met waarheid van doen zou hebben. Een zwaktebod dus.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Ozes »

Jezus zei toch dat de waarheid ons vrij zou maken?
Maar jij kan beter, net zoals alle ontwikkelingen in het leven het doen berusten op toeval.

Waarom is het Westen zo anders als China, een land wat niets produceert op geen enkel gebied. Toeval!

Het bijna suicidale geloof in het Christendom dat de waarheid belangrijker is dan bv conflict, maakt dat het Westen zich anders heeft ontwikkeld dan China.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8215
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door xplosive »

Ozes schreef:Jezus zei toch dat de waarheid ons vrij zou maken?
Er zijn ook verhalen uit andere sprookjesboeken waaruit een goede moraal af te leiden valt.
Ozes schreef:Maar jij kan beter, net zoals alle ontwikkelingen in het leven het doen berusten op toeval.

Waarom is het Westen zo anders als China, een land wat niets produceert op geen enkel gebied. Toeval!
Toeval is het zeker niet. In tegenstelling tot bij andere continenten is het weerklimaat in West-Europa tamelijk gunstig. Niet zo koud als in Moskou en het heeft niet zo te kampen met tropische stormen als in China. Als je minder tijd hoeft te besteden aan herstelwerkzaamheden tengevolge van natuurrampen, dan kun je die vrijgekomen tijd besteden aan ontwikkeling. Overigens is China inmiddels bezig met een behoorlijke inhaalslag!
Ozes schreef:Het bijna suicidale geloof in het Christendom dat de waarheid belangrijker is dan bv conflict, maakt dat het Westen zich anders heeft ontwikkeld dan China.
Een sprookje. Het Christendom is doorspekt met onmogelijk te overkomen tegenstrijdigheden en kan dus nooit op waarheid berusten. Alleen de opkomst van het rationalisme verklaart het West-Europees succes.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door mercator »

Ozes schreef:Jezus zei toch dat de waarheid ons vrij zou maken?
.

Die Jezus zei zoveel...die lulde echt maar een eind raak hoor.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door mercator »

xplosive schreef:[Een sprookje. Het Christendom is doorspekt met onmogelijk te overkomen tegenstrijdigheden en kan dus nooit op waarheid berusten. Alleen de opkomst van het rationalisme verklaart het West-Europees succes.

Juist. Dat rationalisme was al aanwezig bij de Antieke Beschaving, dat stupide ChristenDOM heeft de klok gewoon een eeuw of vijf achteruit gezet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50403
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Pilgrim »

Dappere actie van Christelijke vrouw tegen de vrijage van de kerk met de Islam.Uit het commentaar van de Süddeutsche blijkt dat deze krant deze moedige vrouw en haar organisatie, die Weiße Rose, als extremisten ziet.
Extremisten benutzen Weiße Rose

Die Weiße Rose ist zum Symbol des Widerstands gegen das Dritte Reich geworden. Nun versuchen Extremisten in München den Namen für ihre Zwecke zu missbrauchen - und den Islam mit dem Nationalsozialismus gleichzusetzen. Angehörige der damals Hingerichteten sind empört.

.....

http://www.sueddeutsche.de/muenchen/ant ... -1.1692050
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door H.Numan »

Ozes schreef:Waarom is het Westen zo anders als China, een land wat niets produceert op geen enkel gebied. Toeval!
Lees jezelf eens in voor je domme onzin praat. China is een van de bakermatten en bronnen van de menselijke beschaving.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50403
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Pilgrim »

Een luide kreet tegen onrecht en ignorantie

Geplaatst op 8 augustus 2014

Afbeelding

Oriëntaalse christenen demonstreren in Keulen tegen radicaalislamitische terreur.

In Irak en in Syrië zijn de strijders van de “Islamitische Staat” (IS, voorheen ISIS) razendsnel in opmars. Het gruwelijke schrikbewind van de radicale islamieten breidt zich steeds verder uit – krijgsgevangenen en anders gelovigen worden afgeslacht, er worden massaverkrachtingen op vrouwen en kinderen gepleegd, er worden mannen gekruisigd en vrouwen gestenigd. De meeste christenen in de regio dreigt een exodus. Vorige week zaterdag demonstreerden er ongeveer 600 Oriëntaalse christenen voor de Dom in Keulen om de aandacht te vestigen op het leed en de nood van hun geloofsbroeders en –zusters in het Nabije Oosten.


De terreurorganisatie “Islamitische Staat”(IS), die eerder bekend was geworden onder de naam “Islamitisch Staat in Irak en Syrië” (ISIS), treedt in de veroverde gebieden met extreme intolerantie en gewelddadigheid op tegen alle anders gelovigen. Christenen worden daar voor de keuze gesteld om onder het achterlaten van al hun bezittingen te vluchten, een heel hoge speciale belasting te betalen, zich tot de islam te bekeren of “door het zwaard” te sterven. Voor zover ze niet al onmiddellijk willekeurig vermoord werden. De huizen van christelijke bewoners worden door IS voorzien van de Arabische letter ن (“Nūn”), die staat voor het woord “Nazareners”, waarmee de christenen worden bedoeld (aanhangers van Jezus van Nazareth).

De radicale islamieten rukken op
De “Islamitische Staat” wil in de burgeroorloglanden Syrië en Irak – en ver daarbuiten – een soennitisch-islamitisch-homogeen “kalifaat” oprichten. In Syrië, waar het eveneens soennitisch-radicaalislamitische Al-Nusra-Front de “Islamitische Staat” terroristisch beconcurreert, is het bevolkingsaandeel van de christelijke minderheid van vroeger bijna 10% door vlucht naar het buitenland inmiddels sterk gekrompen. In Irak is het aantal christenen sinds de val van Saddam Hussein in het jaar 2003 van één tot anderhalf miljoen teruggelopen naar grof geschat ongeveer 300.000. De meesten van hen wonen tegenwoordig in het Koerdisch gecontroleerde noorden en in de Ninive-vlakte ten noordoosten van de grote stad Mosul.

Nadat IS Mosul in juni ingenomen, de laatste paar duizend christelijke inwoners uit de stad verdreven had en nu steeds meer aangrenzende gebieden verovert, bevinden de anders gelovigen in de omgeving zich in groot gevaar. Behalve om christenen gaat het vooral om Turkmeense aanhangers van de sjiitische islam evenals om Koerdische Jezidi´s en Šabak. Tot de centrale eisen van de manifestatie in Keulen behoorde vanwege deze actuele bedreiging het snelle instellen van een internationaal verdedigde veiligheidszone in de Ninive-vlakte. Bovendien werd van de westerse landen humanitaire hulp geëist – evenals eindelijk een einde te maken aan de terreur van IS.

“Wij zijn één volk!”
Vanwege de rol van de VS en Saoedi-Arabië bij de burgeroorlogen in Irak en in Syrië en met het oog op de passiviteit van de VS met betrekking tot de opmars van IS, sprak een spreker van de “Jonge Armeense Unie” woorden die gericht waren tegen de Amerikaanse president Obama: “U hebt onze zielen voor een paar miljoen barrel olie versjachert om uw troetelkind, de Saoedi´s, tevreden te houden. Voor dit Judasloon hebt u ons volk verraden en verkocht! Dat is de bittere waarheid, beste vrienden!” Op het podium stond een bloedige foto, waarop door de radicaalislamitische IS-leden vermoorde christelijke vrouwen waren te zien. De sfeer tijdens de manifestatie was opstandig en somber, maar ook religieus, vastberaden en strijdlustig.

Verschillende groepen Oriëntaalse christenen – Arameeërs, Assyriërs en Chaldeeërs – demonstreerden gezamenlijk en noemden zich “één volk”. Een deel van de toespraken werd gehouden in het Aramees, de taal die wereldwijd slechts door een half miljoen mensen wordt gesproken. In zoverre was de manifestatie ook een gelegenheid om deze zeldzame Semitische taal te horen. De meeste toespraken vonden echter in het Duits plaats en konden deels op meeslepende wijze inzicht verschaffen in het denken en voelen van de leden van deze christelijke minderheden.

Er zijn daden nodig
De Oriëntaalse christenen appelleerden aan de mensen in de westerse wereld, aan de media en politici om meer aandacht te schenken aan de gruweldaden van de radicale islamieten en hiertegen vastberaden op te treden. Van de grote islamitische verenigingen in Duitsland verwachten zij duidelijke woorden tegen IS en zijn bloedige terreur. Een deel van de sprekers maakte daarbij een duidelijk onderscheid tussen de islam en de meerderheid van de moslims en moslima´s enerzijds en de radicale islam anderzijds. Bij andere sprekers ging het echter problematisch genoeg in een generaliserende anti-islamitische richting in plaats van een gedifferentieerde beschouwing te bieden, wat meer ten dienste zou hebben gestaan van de belangrijke plannen van de Oriëntaalse christenen.

Afgelopen zaterdag vonden onder het motto “Save Our Souls” in heel Duitsland en internationaal opnieuw demonstraties van Oriëntaalse christenen tegen de terreur van IS in Irak en Syrië plaats. Hoe meer militaire successen de “Islamitische Staat” in het Nabije Oosten zal behalen, des te moeilijker zal dit onderwerp en het daaraan verbonden leed te negeren zijn.

Bron: http://bszonline.de

Auteur: Patrick Henkelmann

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/08/08/ ... more-67753
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Rare vragensteller Ozes door de bocht

Bericht door Hans v d Mortel sr »

H.Numan schreef:
Ozes schreef:Waarom is het Westen zo anders als China, een land wat niets produceert op geen enkel gebied. Toeval!
Lees jezelf eens in voor je domme onzin praat. China is een van de bakermatten en bronnen van de menselijke beschaving.
Jawel, maar dat is het onderwerp niet, Numan. Je gaat helaas niet in op het onderwerp. Ozes zegt dat China - in de tegenwoordige tijd - niets produceert, waarmee hij waarschijnlijk bedoelt dat China alles namaakt. Ozes had beter - volgens mijn idee - het woord presteren kunnen gebruiken. Want China produceert juist verschrikkelijk veel. Soms vergeet Ozes na te denken, terwijl dat nu juist de logica bevordert. Het kan natuurlijk ook zijn dat het Ozes zich niet interesseert waar alles vandaan komt dat in Europa ligt uitgestald. Made in China is een algemeen bekend en aanvaard begrip in Europa.

En het antwoord op Ozes zijn vraag? Ik weet het niet. Ik was er niet bij en het lukt mij ook niet om achter het e-mail adres van de eenzame gefrustreerde man God te komen. En voordat het christendom bestond had Jezus al de benen genomen. Waarom? Ik weet het niet en toch kan ik er commentaar op geven. Gewoon, vanuit logisch denken, maar dan nog betreft het niet de zekerheid op de waarheid. Wie het weet die mag het zeggen. Wat wij doen is met ballen gooien op de kermis in de verwachting daarmee een prijs te winnen. Logisch? Niet echt, want de prijs bestaat altijd uit een lullig goedkoop pluche dier waarmee je de rest van de avond onhandig zit opgezadeld.

Conclusie? Ozes moet eerst wat oefenen voordat hij zonder nadenken een kinderachtige vraag stelt.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door mercator »

Ik denk dat ik Ozes' zijn antwoord wel weet. Het Christelijke Westen is de enige cultuur geweest die ook beschaving heeft voortgebracht op alle vlakken. Waarvan technologie niet de minste was. In China konden ze dan mss wel goed kalligrafie schrijven en mooi porcelein bakken maar dat is niet genoeg om een kennisbeschaving op te bouwen. Alleen de Westerse beschaving heeft het totaal pakket kunnen afleveren.
Het is natuurlijk niet de verdienste van de ernstig genomen stand up comedian Jezus Christus dat dat zo gelopen is. Het succes van het christendom is geweest dat het heel snel de Romeinse civilisatie heeft overgenomen. Als de eerste Christenen niet zo bescheiden en/of slim waren geweest om dat in te zien waren ze in achterlijkheid en rare ritueeltjes blijven steken, zoals de Joden, de moslims, de hindoes en noem alle andere godsdienstwaanzinnigen maar op.

De Chinese kultuur als "hoogstaand" beschouwen, dàt is pas domme onzin. Dat geldt voor de Japanse trouwens ook. Zonder het Westen liepen ze daar nog rond op kleine paardjes en met vlijmscherpe zwaarden om elkaars kop af te hakken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Zonder rituelen geen heidense religie

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:Ik denk dat ik Ozes' zijn antwoord wel weet. Het Christelijke Westen is de enige cultuur geweest die ook beschaving heeft voortgebracht op alle vlakken. Waarvan technologie niet de minste was. In China konden ze dan mss wel goed kalligrafie schrijven en mooi porcelein bakken maar dat is niet genoeg om een kennisbeschaving op te bouwen. Alleen de Westerse beschaving heeft het totaal pakket kunnen afleveren.
Het is natuurlijk niet de verdienste van de ernstig genomen stand up comedian Jezus Christus dat dat zo gelopen is. Het succes van het christendom is geweest dat het heel snel de Romeinse civilisatie heeft overgenomen. Als de eerste Christenen niet zo bescheiden en/of slim waren geweest om dat in te zien waren ze in achterlijkheid en rare ritueeltjes blijven steken, zoals de Joden, de moslims, de hindoes en noem alle andere godsdienstwaanzinnigen maar op.

De Chinese kultuur als "hoogstaand" beschouwen, dàt is pas domme onzin. Dat geldt voor de Japanse trouwens ook. Zonder het Westen liepen ze daar nog rond op kleine paardjes en met vlijmscherpe zwaarden om elkaars kop af te hakken.
Praat dan eens met Ozes en leer hem zijn vragen goed te stellen en duidelijk te zijn. JIJ BENT ALTIJD BEGRIJPELIJK EN DUIDELIJK. Misschien moet Ozes nog bijles krijgen. Bijvoorbeeld in het een paar keer hoe zijn teksten na te lezen voordat hij ze genadeloos en onnadenkend neer plempt.

Het succes van het wetenschappelijke 'christendom' ligt gelegen in het feit dat zelfs de Inquisitie voorzichtig omging met wetenschappers. De succes-Joden waren zonder meer Joden die zich niet met achterlijkheid en rituele afgoderij bezig hielden. Wie dat wel deden waren de Vaticaan-katholieken. Maar hoogstwaarschijnlijk weer niet de succes-katholieken.

Ik ben super atheïst. Een ieder mag zich aanhanger van het Judaïsme noemen, Christen of Hindoe, maar géén moslim. Want bij alles wat moslims aangaat, krijg ik barstende hoofdpijn. Dat is niet de schuld van islam, maar van moslims. Want zonder mohammedanen geen islam. Mohammed zou nooit succes gehad hebben wanneer er geen domme zwakzinnig begaafde ongeletterde en verwilderde heidense woestijn Arabieren waren geweest die de ongelooflijk maffe praatjes van Mohammed, de kindervriend die geilde op een klein onschuldig maagdelijke meisje van zes, als zegen ten eigen bate hadden beschouwd. Je kiest altijd om er je voordeel mee te doen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50403
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Pilgrim »

Hier nog een verslag van de demonstratie waar ik onlangs was.
Christenen protesteren: Wij hebben geen bommen, maar het kruis

01-09-2014 | Jacob Hoekman

Afbeelding
Sprekers tijdens de demonstratie tegen christenvervolging. beeld ANP

DEN HAAG. Opnieuw een protest in Den Haag. Opnieuw Arabische zinnen die door megafoons worden geroepen. Maar, anders dan bij eerdere protesten, bijna geen politie.

Spuiplein, Den Haag, zaterdagmiddag. Tegen drieën druppelt het plein vol met demonstranten. Nu ja, vol? Er zouden er met gemak nog honderden bij kunnen. Naar schatting zo’n 400 mensen nemen deel aan de demonstratie, terwijl de organisatie er minstens 700 had verwacht.

Het is duidelijk dat christenen uit allerlei nominaties hier vertegenwoordigd zijn. Een enkeling in het publiek draagt een zwart pak inclusief stropdas, anderen hebben zich behangen met kruisen. Een flinke minderheid is van buitenlandse herkomst.

En overal is dezelfde terugkerende kleding te zien: een zwart shirt met de Arabische letter N erop. Die letter staat voor nasrani, het woord dat in de Koran voor christenen gebruikt wordt en waarmee in Irak huizen van christenen werden gemerkt.

Net zo divers als de aanwezigen is ook de lijst sprekers. Ze zitten naast elkaar op een rijtje stoelen achter het podium. CU-Kamerlid Voordewind heeft een shirt met het N-teken op zijn knieën gelegd. SGP-fractievoorzitter Van der Staaij heeft plaatsgenomen tussen een dame in kleurrijk gewaad van een Nigeriaanse kerk en een geestelijke van de Syrisch-Katholieke Kerk.

Die laatste, priester Noël Mosa Al-Kas Toma, bijt het spits af. „Vandaag heerst er wetteloosheid in Irak!” zegt hij in het Arabisch. „Onze kinderen worden vermoord, onze vrouwen verkracht. Wij bezitten geen bommen, geen mitrailleurs. Wat wij bezitten, is het kruis van Jezus.”

Hij wordt onderbroken door een warm applaus. Zijn woorden zetten de toon van de hele demonstratie: geen enkele spreker roept ertoe op het recht in eigen hand te nemen. Geschreeuwd wordt er weinig. Alleen aan het begin roepen een paar aanwezigen met vuur: „Stop ISIS! Stop ISIS!” Een enkeling scandeert mee, maar het geschreeuw dooft al snel uit.

De organisatie is er blij mee. „Dit moet geen anti-ISIS-demonstratie worden”, had initiatiefnemer Maya Irq vooraf al gezegd. De politie maakt zich blijkbaar weinig zorgen over de demonstratie. In tegenstelling tot eerdere demonstraties in de Schilderswijk zijn er maar een paar agenten, die relaxed over hun fiets leunen.

Geen oproepen tot geweld, wel klinkt er een appel aan de politiek. Diverse sprekers, onder wie SGP’er Van der Staaij, roepen het kabinet ertoe op meer te doen om christenen te beschermen. Hij en anderen beloven de bezorgdheid over christenen te zullen delen in de politieke arena. Zodat, zoals CU-parlementariër Van Dalen zegt, „Europa wakker wordt voordat Hij komt.”

http://www.puntuit.nl/nieuws/buitenland ... s_1_851310
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50403
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Pilgrim »

Libanon: christenen overwegen militaire actie tegen ISIS

Geplaatst door Michael van der Galien op 11 september, 2014

Afbeelding

Vechten.

Dit dus:

With the exacerbation of the threat of terrorist extremists and its spread to Lebanon, talk has escalated about Lebanese people’s increased inclination to carry weapons, especially in regions that might be targeted by the Islamic State (IS) and Jabhat al-Nusra, as is the case in the northern Bekaa Valley. There has been a lot of talk about the phenomenon of armament and whether it's justified or not. This discussion is especially heated in the Christian community, first because of considerations about the pronounced alignments and second due to the increased sensitivity among Christians to self-security.

Opvallend genoeg is de overheid hier niet blij mee. Zoals gebruikelijk vindt het heersende regime namelijk dat mensen maar op het nationale leger moeten vertrouwen, ook als dat nooit in actie zal komen om ze te beschermen.

Steeds meer Libanese christenen hebben daar lak aan en bereiden zich voor om zichzelf en hun hele gemeenschap te beschermen. Een prima ontwikkeling.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/ ... tegen-isis
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50403
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Pilgrim »

Italiaanse bisschop: Islamitische immigranten moeten geweld afzweren

Geplaatst op 10 september 2014

Afbeelding
De Italiaanse bisschop Tomaso Ghirelli

Bisschop Tomaso Ghirelli uit het Italiaanse Imola heeft een appèl gericht tot de moslims die in Europa leven om terreur en vervolging (van christenen) af te zweren of Europa te verlaten. Ghirelli´s oproep, die in de krant van zijn bisdom werd gepubliceerd, benadrukte de betekenis van de strijd tegen het militante islamitische fundamentalisme.

Volgens informatie van Catholic Culture benadrukte Ghirelli desondanks dat dit appel niet gericht was tegen alle buitenlanders. Het zou er veelmeer om gaan om de moslims, die onder ons leven, te verzoeken aan iedereen te tonen dat zij fatsoenlijke mensen zijn en deze daad van vervolging en wreedheid openlijk te veroordelen.

Mocht dit niet gebeuren, dan moeten ze de moed hebben om het land te verlaten, want niemand wil met de vijand in een land samenleven. Bisschop Ghirelli sloot af met een appèl aan de mensen in Europa om hun ogen te openen voor de realiteit en vraagtekens te plaatsen bij “goedmenschendom en intolerantie”.

Bron: http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/09/10/ ... more-70460
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50403
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Pilgrim »

Er lijkt nu toch beweging te komen in de ingeslapen Christelijke wereld. Velen worden kennelijk wakker.
Christenen trekken ten strijde tegen de “Islamitische Staat”

Geplaatst op 13 september 2014

Afbeelding

De dagelijkse gruweldaden van radicale islamieten van de terreurbeweging “Islamitische Staat” (IS) tegen christenen in het Nabije Oosten worden door diezelfde christenen in toenemende mate niet meer passief geaccepteerd. In Syrië is enkele tijd geleden al een eigen christelijke militie gevormd, de militaire tak van de “Syriac Military Council (SMC)”, om de lokale christenen militair te verdedigen tegen gewelddadige overvallen. Nu sluiten zich talrijke christenen uit de hele wereld zich aan bij de militie.

Tien Zwitsers in Syrië
Zoals al in augustus bekend werd, staan er vermoedelijk tien Zwitserse christenen onder het commando van de SMC die tegen de “islamisten” vechten. In eerste instantie echter alleen om christenen tegen aanvallen te beschermen, aldus een van de strijders tegenover een Zwitserse nieuwssite. In tegenstelling tot Syrische politici en kerkvertegenwoordigers steunen Zwitserse officials de achtenswaardige strijd tegen de terreurmilitie openlijk. De EDU-politicus Daniel Zingg zei bijvoorbeeld in een interview: “Ik zou ten strijde trekken en dat zelfs als mijn christelijke plicht beschouwen.”

Van andere Europeanen in de strijd tegen IS bestaan tot nu toe alleen nog maar onbevestigde ooggetuigenberichten. Vanuit de VS zijn vermoedelijk ook enkele strijdvaardige christenen naar het Nabije Oosten getrokken om hulp te bieden aan de laatste christenen van de regio. De overkoepelende christelijke organisatie “Syriac Military Council” maakt op dit moment op internet een golf van solidariteit mee voor haar dappere strijd. Veel christenen uit de hele wereld willen geld schenken aan de organisatie of zelfs voor haar vechten.

Christenen in Libanon bewapenen zich
In het buurland van Syrië, Libanon, grijpt de grote christelijke gemeenschap eveneens naar de wapens om zich tegen aanvallen door moslims te beschermen. Vooral in het grensgebied is men bang voor aanvallen van IS. Op talrijke kerken staat “De Islamitische Staat komt” geschreven, een deel van de psychologische oorlogvoering. Als de terroristen over de christelijke dorpen heen vallen, dan rest de bewoners alleen nog de mogelijkheid zich te bekeren, te vluchten of te sterven.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/09/13/ ... more-70665
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50403
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen tegen islamisering

Bericht door Pilgrim »

Vaticaan: desnoods een oorlog tegen Islamitische Staat

Robin de Wever − 17/03/15

Het Vaticaan wil niet langer toekijken terwijl Islamitische Staat dood en verderf zaait. Bij monde van een prominente geestelijke roept Rome regeringen en de Verenigde Naties op tot militair ingrijpen in Irak en Syrië. Bijzonder, want bij de meeste conflicten is de kerk juist tegen gewelddadige maatregelen.

In een interview met de rooms-katholieke nieuwssite Crux noemt de hoogste Vaticaanse diplomaat bij de Verenigde Naties, aartsbisschop Silvano Tomasi, de opmars van IS 'een soort van genocide'. Die moet gestopt worden, en het Vaticaan houdt er rekening mee dat dialoog en diplomatiek overleg dat niet kunnen bewerkstelligen.

Tomasi pleit voor een 'gecoördineerde en zorgvuldig uitgedachte coalitie die er alles aan doet om zonder geweld een politieke oplossing te bereiken'. "Maar als zo'n oplossing niet mogelijk is, dan is geweld noodzakelijk." Afwachten zou in ieder geval geen optie zijn. "Als we niets doen, zullen we ons later wanhopig afvragen waarom. En waarom we zoiets verschrikkelijks lieten gebeuren."

De kerk hoopt op een aanpak die 'niet alleen Westers is': ook landen in het Midden-Oosten moeten deelnemen. Een en ander zou kunnen gebeuren onder de vlag van de Verenigde Naties. Tomasi heeft zich niet uitgelaten over de huidige militaire actie tegen IS, maar laat met zijn oproep wel blijken dat hij die onvoldoende vindt.

Appèl aan de Verenigde Naties
De diplomaat gaf het interview afgelopen zaterdag, direct nadat hij bij de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties een statement had ingediend waarin hij oproept tot meer aandacht voor 'christenen en andere gemeenschappen, met name in het Midden-Oosten'.

Rome heeft het statement samen opgesteld met Libanon en Rusland, dat zich van oudsher ziet als beschermheer van christelijke minderheden.

Afbeelding
© afp. Vaticaanse diplomaten Silvano Tomasi (l) en Charles Scicluna.

Vaticaan kiest meestal voor pacifisme
Dat grote conflicten aangepakt moeten worden met wapengekletter is voor het Vaticaan niet vanzelfsprekend. De kerk pleit doorgaans voor diplomatieke oplossingen, zelfs wanneer de meeste betrokken landen dat stadium al lang voorbij zijn.

Paus Johannes Paulus II noemde 'de schaal en de gruwelen van moderne oorlogsvoering totaal onacceptabel als een middel om verschillen tussen staten op te lossen'. Oorlog, zo vond hij, behoorde in het verleden en 'zou geen plaats moeten hebben in de toekomst van de mensheid'.

Toch is de kerk niet mordicus tegen alle militaire actie. Al eeuwenlang hanteert Rome het principe van de 'rechtvaardige oorlog': strijd die alleen gevoerd wordt op legitieme gronden, met als doel om vrede te bewerkstelligen. De Golf-oorlogen van de Amerikaanse presidenten Bush en zijn zoon vielen wat het Vaticaan betreft niet in die categorie. Dat zouden vooral aanvalsoorlogen geweest zijn.

Paus Benedictus vroeg zich tijdens de tweede Irak-oorlog zelfs hardop af of er überhaupt nog zoiets als 'rechtvaardige oorlog' bestond. Moderne wapens kunnen niet alleen soldaten en strijders het leven kosten, stelde hij, maar richten ook schade aan tot ver buiten de vuurlinies.

Volgens het Vaticaan vindt paus Franciscus geweld in dit geval wel geoorloofd. Tomasi verwijst naar een uitspraak die Franciscus onlangs deed: 'geweld is een legitiem middel om een onrechtvaardige agressor te stoppen'. En Islamitische Staat, dat is wat Rome betreft zeker een 'onrechtvaardige agressor'.

http://www.trouw.nl/tr/nl/13912/Rooms-k ... taat.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie