Pagina 1 van 3

De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 12:40 am
door xplosive
Paus wil religies bundelen tegen homohuwelijk
Paus Benedictus XVI wil dat zijn kerk de krachten bundelt met andere religies tegen het homohuwelijk. Hij liet dat vrijdag doorschemeren tijdens een kersttoespraak voor medewerkers van het Vaticaan.

Volgens de paus bedreigt 'een verkeerd begrip van vrijheid' het traditionele huwelijk tussen man en vrouw. Benedictus XVI prees in dat kader een werk van Gilles Bernheim, filosoof en opperrabijn van Frankrijk. De rabbijn voert in Frankrijk een controversiële campagne tegen het homohuwelijk.

Argumenten
In sommige landen heeft de Rooms-Katholieke Kerk de krachten al gebundeld met moslims, joden en andere geloven tegen wetgeving over het homohuwelijk. Soms worden dan juridische, sociale en antropologische argumenten gebruikt in plaats van religieuze.

De paus haalde vorige week ook al hard uit naar het homohuwelijk tijdens een boodschap ter gelegenheid van de Werelddag van de Vrede.
Heulen met die vieze islamisten om homo's te pakken. Walgelijk. Dit gaat zo de verkeerde kant op. De kerk steunt die islamisten aan alle kanten. Dhimmitude troef. Nog even en homo's worden straks van flatgebouwen gegooid.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 2:16 am
door Ariel
In sommige landen heeft de Rooms-Katholieke Kerk de krachten al gebundeld met moslims, joden en andere geloven tegen wetgeving over het homohuwelijk
Wat vreselijk. Dit is duivels. Wij moeten straks ook gaan vechten tegen Christelijke kerken. Deze paus moet weg. Ook homoseksuelen nu hun krachten bundelen en actie tegen de paus en Islam gaan voeren.
Ik geef het op.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 2:32 am
door Ozes
Geregistreerd partnerschap vind ik zelf ook voldoende. Dat iedereen samenwerkt met links en de Islam is logisch, iedereen kiest de winnende partij. Er is geen enkele lange termijn incentief om tegen de Islam of tegen links in te gaan.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 2:47 am
door Ariel
Het maakt niet uit of wij of de paus vinden dat geregistreerd partnerschap voldoende is. We leven in een vrije wereld , en dat wil ik zo houden. Waar het om gaat is dat de paus zegt dat de kerk krachten moet gebundelen met moslims, extreme joden en andere geloven om dat huwelijk te stoppen. . Dat is werkelijk uit den boze. De man moet de mond gesnoerd worden, en ik hoop dat alle Christenen nu massaal opstaan en zeggen..."Stop paus, je bent niet één maar twee stappen te ver" Doen Christenen dat niet, dan gedragen ze zich net zo slecht als moslims. Daar moeten we eerlijk in zijn Ozes. Ik ga niet het onverdedigbare verdedigen.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 3:03 am
door Ozes
Ik wil graag de enkele tradities behouden die we hebben. Zonder die tradities gaat het Westen kapot.Als het huwelijk niet enigszins een 'heilige ' positie heeft in de maatschappij of dat nou aan God gerelateerd word of gewoon aan de bewondering van de traditie maakt niet uit. Om die traditie te bewaren moet er een duidelijk archetype zijn van een getrouwd stel.Een volledig individualistische, waardeloze maatschappij heeft geen toekomst.

Dat de Paus met de Moslims wil samenwerken verbaast me niets. Waarin hij te ver gaat en zijn geloof verraad is samenwerking met de Moslims.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 10:30 am
door Dutch
Het is eigenlijk vrij logisch dat de 3 grote abrahamistische religies vaak aan hetzelfde touw trekken en elkaar in tijden van (voor hen) bedreigende situaties, zoals het homohuwelijk bvb., steunen. Tenslotte zijn ze alledrie ongeveer in hetzelfde bedje ziek, ze komen uit elkaar voort en hebben dus een deel van hun doctrines gemeen.
Waar halen paus, rabbijn en imam het recht vandaan om zich tegen het homohuwelijk te keren en daarin hun "gevolg" te betrekken? Juist, ja, van een zogenaamde god...

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 10:38 am
door Dhana
Voorheen keek ik graag naar Youtube clips van Walid Shoebat maar sinds ik hem eens tenenkrommend minachtend over Hilary Clinton en homo's heb horen uitlaten en dat in één clip, is hij danig in mijn achting gedaald. Als ik daar in de zaal gezeten had, was ik weggelopen.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 3:03 pm
door Ozes
Dat het huwelijk compleet in waarde is gedaald en daardoor in een derde tot de helft van jongeren met gescheiden ouders leeft met alle gevolgen van dien (armoede, drugsgebruik, depressie, angststoornissen, criminaliteit, etc), is minder belangrijk dan het heilige socialistische credo.

Waarom we nog een democratie hebben weet ik niet, "slechte" meningen kunnen we net zo goed afschaffen.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 3:06 pm
door Dhana
Ozes schreef:Dat het huwelijk compleet in waarde is gedaald en daardoor in een derde tot de helft van jongeren met gescheiden ouders leeft met alle gevolgen van dien (armoede, drugsgebruik, depressie, angststoornissen, criminaliteit, etc), is minder belangrijk dan het heilige socialistische credo.

Waarom we nog een democratie hebben weet ik niet, "slechte" meningen kunnen we net zo goed afschaffen.

Ik weet niet of een levenslang huwelijk per definitie betere mensen voort brengt. Binnen de islam wordt er weinig tot niet gescheiden en niemand kan mij overtuigen dat daar betere mensen uit voort komen.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 3:23 pm
door Ozes
Klopt, de specifieke waarden en tradities van het Christelijke huwelijksinstituut kunnen dus niet voor vanzelfsprekend aangenomen worden. In een wereld waar agressieve marxistisch atheïstische propaganda deze instituten proberen af te breken blijkt dat ook. Dat ook het Christelijke huwelijk niet perfect is, is logisch, niets is perfect, wie probeert een perfecte samenleving te bouwen eindigt vaak met massagraven.

Maar er is zeer zeker geen alternatief.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 3:38 pm
door Ariel
Ozes schreef:Dat het huwelijk compleet in waarde is gedaald en daardoor in een derde tot de helft van jongeren met gescheiden ouders leeft met alle gevolgen van dien (armoede, drugsgebruik, depressie, angststoornissen, criminaliteit, etc), is minder belangrijk dan het heilige socialistische credo.

.
Het ligt niet aan het homo huwelijk dat gewone huwelijken zo snel stranden Ozes. En ook de linkse kerk heeft daar geen schuld aan.
Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van het huwelijk. Ze idealiseren het. Een hoop mensen denken dat een huwelijk vol zit met eindeloze romances en passie die er altijd zullen zijn. Die liefde en passie moet er wel zijn, maar kameraad en vriendschap is net zo belangrijk voor een goed huwelijk. En verder geven mensen te snel op als het even tegen zit.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 4:12 pm
door Ariel
Volgens de paus gaan homo's in tegen de natuur
door Joost Niemoller

En weer onderdrukt de katholieke kerk wetenschap en maakt mensen kapot.

De katholieke kerk, we weten het allemaal, is al sinds jaar en dag een vijand van de wetenschap en probeert zo de ontwikkeling van de beschaving te vertragen. De wereld was niet rond. De evolutietheorie bestaat niet, enz enz. Alle feiten die in gaan tegen de gewenste werkelijkheid moesten met kracht bestreden worden. Vroeger gebeurde dat door wetenschappelijke ontdekkers ter dood te brengen of door boeken te verbranden.

En, het is niet te geloven, nu is er nog steeds een paus die meent op zijn eigen houtje wetenschappelijke uitspraken te moeten doen over een vakgebied waar hij de ballen verstand van heeft. Nu dus weer over homoseksualiteit. Ik ben geen kenner van de materie, maar ik weet er genoeg van om te weten dat er momenteel een stevige wetenschappelijke discussie wordt gevoerd over het nature of nurture karakter van homoseksualiteit. Het lijkt me een goed plan om die discussie vooral door wetenschappers te laten voeren. Mij zou het overigens niks verbazen als zou blijken dat homoseksualiteit soms een kwestie is van geboorte, soms van toevallige omstandigheid -je zult maar in de gevangenis zitten- en soms kan het iets zijn met aanleg die wel of niet getriggerd wordt. Dat er dus verschillende vormen van homoseksualiteit bestaan. Nieuw onderzoek zal ongetwijfeld komen met nieuwe feiten en laat dat onderzoek vooral in alle vrijheid plaatsvinden.

Maar daar denkt de paus dus heel anders over. De paus is tegen het homohuwelijk. Van mij mag hij dat zijn. Het staat een kerk vrij om eigen normen en waarden uit te dragen. Maar deze paus gaat veel verder. Hij beweert dat homo's feitelijk ontkennen dat ze in een door God gegeven lichaam leven. Homo's bestaan dus niet. Ze denken alleen maar dat ze bestaan. En dat door God gegeven lichaam is een man of een vrouw. Hij ontkent dus ook dat mannen in een vrouwenlichaam geboren kunnen worden of vrouwen in een mannenlichaam, waarover inmiddels erg veel wetenschappelijk bewijs bestaat, en wat een prangend, zeer reëel en van jongsafaan aanwezig probleem kan zijn. Als dat probleem ontkendwordt kan dat tot zelfmoord leiden. Of tot ondraaglijk lijden en diepe depressies.

Een homo, zegt de paus dus, zit in een ontkenningsfase.

"People dispute the idea that they have a nature, given to them by their bodily identity, that serves as a defining element of the human being," he said. "They deny their nature and decide that it is not something previously given to them, but that they make it for themselves."

Een homo, zegt de paus, is zondig. Hij gaat in tegen zijn natuur. En zijn natuur, dat is het geslacht zoals dit door God gegeven is. En dit is dus zijn identiteit, en het is niet aan de mensen om hun eigen identiteit te maken.

Het is met dit soort dictatoriale dogma's, verpakt als zogenaamde kennis, waarmee mensen, en in dit geval dus homoseksuele mensen, doodongelukkig worden gemaakt. Om niet te zeggen; waarmee levens worden verwoest. Met zo'n paus en zo'n kerk worden diep terug geworpen in de donkere Middeleeuwen.

Op de een of andere manier vervult me dit met grote woede. Voor de goede orde: ik ben geen homo. En ik ben geen katholiek.

Godsdienst. We kunnen best zonder. Graag zelfs. Het voordeel van een paus als deze is dat dit weer een beetje meer duidelijk zal worden.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/ ... -de-natuur

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 4:32 pm
door Manon
Een homo, zegt de paus, is zondig. Hij gaat in tegen zijn natuur. En zijn natuur, dat is het geslacht zoals dit door God gegeven is. En dit is dus zijn identiteit, en het is niet aan de mensen om hun eigen identiteit te maken.
en wat vond Benny nu weer van zijn mederokken die zich aan kinderen vergrepen? Dat was wel deel van de door god gegeven natuur zeker?

---------------------

Nu voor mijn part mag Benny daarover denken wat hij wil, en hij mag zijn volgelingen dan ook verplichten om tegen hun eigen identiteit in te gaan. Het is dan aan die volgelingen om te kiezen of ze nog tot het clubje van Benny willen behoren.
Maar wij hebben hier wel democratisch gestemde wetten, waar Benny geen reet mee te maken heeft, een dààr moet hij ver uit de buurt blijven, net zoals de imams en de rabbijnen. Dat die zich maar bezighouden met het afknippen van de piemeltjes van de zonen van hun volgelingen. So much for "their nature".

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 4:37 pm
door Ariel
Manon schreef:
en wat vond Benny nu weer van zijn mederokken die zich aan kinderen vergrepen? Dat was wel deel van de door god gegeven natuur zeker?
Waarschijnlijk mankeert er iets aan zijn korte termijn geheugen. We horen hem er niet meer over.
En wie had 75 jaar geleden ook zo'n hekel aan homoseksuelen? Volgens mij was dat een duitser. Hij heeft zelf kampen voor homo's gebouwd.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 4:53 pm
door Ozes
Ariel schreef:
Ozes schreef:Dat het huwelijk compleet in waarde is gedaald en daardoor in een derde tot de helft van jongeren met gescheiden ouders leeft met alle gevolgen van dien (armoede, drugsgebruik, depressie, angststoornissen, criminaliteit, etc), is minder belangrijk dan het heilige socialistische credo.

.
Het ligt niet aan het homo huwelijk dat gewone huwelijken zo snel stranden Ozes. En ook de linkse kerk heeft daar geen schuld aan.
Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van het huwelijk. Ze idealiseren het. Een hoop mensen denken dat een huwelijk vol zit met eindeloze romances en passie die er altijd zullen zijn. Die liefde en passie moet er wel zijn, maar kameraad en vriendschap is net zo belangrijk voor een goed huwelijk. En verder geven mensen te snel op als het even tegen zit.
Daar ben ik het echt helemaal niet eens. Wat jij noemt als oorzaken zijn symptonen. De reden dat men een verkeerd beeld van een huwelijk heeft is omdat wanneer er geen traditie is die een structuur bied, ieder zijn eigen invulling geeft aan het concept huwelijk. Een gouden koets is bijzonder als alleen de koninklijke familie er in mag rijden, een medaille is alleen wat waard als je er keihard voor hebt gewerkt, maar geef ze aan iedereen, laat hen er mee omgaan hoe ze willen, en er blijft weinig van over. Met een duidelijk beeld een een uitzonderlijke maatschappelijke positie van het huwelijk weet iemand waar zijn of haar leven naar toe leid en deze zal er beter op voorbereid. De enige manier om dit vast te houden is het instituut te beschermen.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 4:55 pm
door Dhana
Het celibaat is niet tegen de natuur? Het lijken wel moslims daar. Van alles roepen zonder ook maar een beetje consistent te zijn. Het Vaticaan en de Golfstaten. Allemaal seksueel gefrustreerden en schathemeltjerijk en het maar vertikken om de armen onder de eigen parochie een helpende hand uit te steken. Het zal me niets verbazen als de paus een mijter draagt om zijn bidvlek te verbergen.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 8:21 pm
door Schepsel
Het erge is dat die historische dinosaurus, dat senielerend fossiel, in sommige contreien geloofd wordt. Hier lachen we gewoon om zijn gekke pakje. Maar elders is hij gewoon een gevaar!

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 8:51 pm
door Dhana
Schepsel schreef:Het erge is dat die historische dinosaurus, dat senielerend fossiel, in sommige contreien geloofd wordt. Hier lachen we gewoon om zijn gekke pakje. Maar elders is hij gewoon een gevaar!
'

Die heeft alleen maar autoriteit in achterlijke Afrikaanse landen en in mindere mate in Zuid-Amerika. Van alle katholieken die ik hier ken, lapt het gros zijn uitlatingen aan de laars.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 8:59 pm
door Schepsel
Dhana schreef:
Schepsel schreef:Het erge is dat die historische dinosaurus, dat senielerend fossiel, in sommige contreien geloofd wordt. Hier lachen we gewoon om zijn gekke pakje. Maar elders is hij gewoon een gevaar!
'

Die heeft alleen maar autoriteit in achterlijke Afrikaanse landen en in mindere mate in Zuid-Amerika. Van alle katholieken die ik hier ken, lapt het gros zijn uitlatingen aan de laars.
Ja, die gebieden had ik ook in mijn hoofd toen ik dat zei. Ik weet niet in hoeverre condooms betaalbaar en beschikbaar zijn in het gemiddelde Afrikaanse land, maar deze man is mede verantwoordelijk voor een boel aids-patienten...!

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 9:12 pm
door Ali Yas
Schepsel schreef:Ik weet niet in hoeverre condooms betaalbaar en beschikbaar zijn in het gemiddelde Afrikaanse land, maar deze man is mede verantwoordelijk voor een boel aids-patienten...!
O getver, daar heb je het weer. De uitspraken van de paus zijn niet de oorzaak van de AIDS-epidemie in Afrika. Als iedereen zich hield aan de instructies van de RK-Kerk, was er in Afrika weliswaar een permanente bevolkingsexplosie, maar geen AIDS. Het zijn natuurlijk de mannen die geen condoom willen gebruiken maar zich ook niet tot één vrouw willen beperken.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 9:25 pm
door Schepsel
mede

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 9:34 pm
door Ali Yas
Schepsel schreef:
mede
Daar had ik overheen gelezen inderdaad, maar zelfs dat "mede" betwijfel ik. Maar bewijs heb ik daar niet voor. :confused:

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 9:39 pm
door Dhana
Schepsel schreef:
mede

Inderdaad, Schepsel en dan hebben we het nog niet eens over de bevolkingsexplosie in die contreien en al die tienermoeders die bij voorbaat al geen volwassen leven meer hebben. Als ik de kop van dat Vaticaanse fossiel zie, krijg ik spontaan wurgneigingen. Van mij mogen ze twee bommen gooien. Eentje op het Vaticaan en eentje op Mekka want in streng islamitische landen worden babies gewoon op straat gedumpt en in Marokko zelfs aan de wilde honden gevoerd en niemand daar durft het aantal AIDS patienten in de openbaarheid te brengen.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 9:40 pm
door Schepsel
Ali Yas schreef:
Schepsel schreef:
mede
Daar had ik overheen gelezen inderdaad, maar zelfs dat "mede" betwijfel ik. Maar bewijs heb ik daar niet voor. :confused:
Hij lijkt me zeker niet verantwoordelijk. Seksuele drift op zich zal dat al zijn, en niet-strikte monogamie, et cetera. Maar het zal toch wel zijn dat zijn woorden doordringen in Afrika en dat mensen mede daardoor geen condoom gebruiken? Misschien ooit onderzocht, wat zijn invloed nou eigenlijk is? :confused:

Edit: En feit blijft hoe dan ook dat het zeer laakbaar is! Hij WEET dat het hier gaat om een ernstige ziekte en dus ook om mensenlevens, en hij weet ook dat sommigen nog naar hem luisteren ook.

Re: De kerk en homo's

Geplaatst: za dec 22, 2012 9:49 pm
door Dhana
Zoalang die minkunkel moslims prijst omdat ze God weer onder de Europeanen hebben gebracht, heb ik geen enkele illusie over zijn vermogen tot gezond denken.