SGP weg ermee!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77312
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door Ariel »

xplosive schreef:
Als ik zou moeten kiezen tussen de VVD en de SGP, dan zou het dus de SGP worden.
Zo is mijn gedachtengang dus ook. Nou is er in mijn dorp ook nog een lokaal partijtje, maar ik woon hier nog te kort om daar een oordeel over te geven.
De SGP zit hier trouwens niet in de gemeenteraad dus ongevaarlijk, waar ik woon is het een CDA, VVD bolwerk. Alhoewel .. Waar gaan de onverkozen stemmen naar toe? Naar de partij met de meeste stemmen?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8141
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door xplosive »

Ariel schreef:Waar gaan de onverkozen stemmen naar toe? Naar de partij met de meeste stemmen?
Niet altijd, alhoewel de kans daarop wel het grootst is in grote gemeenten met 19 gemeenteraadszetels of meer waar de methode van de grootste gemiddelden gehanteerd wordt. Bij kleine gemeenten met 18 gemeenteraadszetels of minder waar de methode van de grootste overschotten wordt gehanteerd zijn de kleinere partijen beter af.

Zie verder bij Restzetel.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

SGP kan beter groter worden.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
xplosive schreef:
Als ik zou moeten kiezen tussen de VVD en de SGP, dan zou het dus de SGP worden.
Zo is mijn gedachtengang dus ook.
Tsja . . . wat gek. Ik heb eigenlijk nooit iets gehad contra de SGP. Keurige mensen. Bijna altijd consequent en daar houd ik van. Nooit op een leugen kunnen betrappen. Ik ben ook maar een willekeurig mens die het zo langzamerhand niet meer weet.

Duidelijkheid mensen! Het ontbreekt aan duidelijkheid in deze krankzinnige tijd van huichelarij met respect en tolerantie gevoel voor mohammedaanse warboel en lariekoek brutaliteit van de Arabische zandbak achterlijkheid.

De SGP is de moeite waard om over na te denken. Op zondag zondagsrust. Geen winkels open. Geen werk verrichten. Alleen het openbaar vervoer mag functioneren in aangepaste vorm. Een-uursdienst bijvoorbeeld. Dit alles zou conform de wensen van God op zaterdag in plaats van op de zondag moeten plaatsvinden. Maar een kniesoor die daar een heikel punt van maakt. Alhoewel ik sociaal anarchistisch liberaal ben, dwingt de smerige politiek mij deze keuze te maken. Kiezen voor de waarde van het christendom is op dit ogenblik een uiterst sterk lucratief wapen tegen de onpasselijke verdorvenheid van de islam en de socialistisch links atheïstische en fascistische huichelachtige kliek. Ik heb gesproken.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: zo mei 19, 2013 3:54 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door Marieke »

Het klopt inderdaad dat de PVV en de SGP de enige partijen zijn die aandacht besteden aan de problemen van de islam. Maar het is natuurlijk ook niet goed om alleen daarom op de SGP/PVV te stemmen. (En laat ik eerlijk zijn: ik vind dat zowel de SGP als de PVV, maar vooral de SGP, enge ideeën hebben! Behalve dan dat ze oog hebben voor het islam-probleem)!
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77312
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door Ariel »

Marieke schreef:Het klopt inderdaad dat de PVV en de SGP de enige partijen zijn die aandacht besteden aan de problemen van de islam. Maar het is natuurlijk ook niet goed om alleen daarom op de SGP/PVV te stemmen. (En laat ik eerlijk zijn: ik vind dat zowel de SGP als de PVV, maar vooral de SGP, enge ideeën hebben! Behalve dan dat ze oog hebben voor het islam-probleem)!

Vertel ons nu eens wat voor enge ideeen de PVV heeft. Wij weten gelukkig door jou dat de SGP dienaren van de duivel zijn, dus daar zijn we nu van op de hoogte.

Verkiezingsprogramma van de SGP....Brrrrrrrrr :shock:
Spoiler! :
1. Meer samenleving, minder staat

De SGP verwacht meer van (organisaties van) mensen die ieder in de eigen ‘kring’ hun zaakjes heel goed zelf kunnen behartigen dan van een overheid die zich overal bemoeit. Als de staat afbouwt en snoeit, kan ze zich des te sterker richten op haar kerntaken.

Concrete uitwerking:
Er moet een goede regeling komen voor zorgverlof en mantelzorgers krijgen een fiscale aftrekpost.
Justitie wordt versterkt met 5000 agenten
Defensie moet absoluut ontzien worden bij nieuwe bezuinigingsrondes
2. Meer groei, minder tekort

‘Kunduz’ geeft een goede aanzet richting begrotingsevenwicht, maar werkt bijvoorbeeld averechts bij de ‘forensenbelasting’, de plicht van werkgevers om ww door te betalen voor ontslagen werknemers en de afschaffing van het accijnsvoordeel voor boeren die ‘rode diesel’ gebruiken. Hervormingen en bezuinigingen moeten elkaar versterken.

Concrete uitwerking woningmarkt:
Uitgangspunt: als starters geholpen worden, komt de hele woningmarkt in beweging, ook voor anderen.
Er komt een ‘starterslening’ voor beginners op de woningmarkt.
Banken geven sneller hypotheken aan mensen met ‘n tijdelijk contract.
Aflossing van hypotheekschulden over een langere periode uitsmeren.
Ouders moeten hun kinderen belastingvrij kunnen helpen bij de aanschaf van een woning of bij de aflossing van de hypotheek.
Pensioenopbouw, de aflossing van hypotheken en zorg worden aan elkaar gekoppeld.
De overdrachtsbelasting wordt afgeschaft, het eigen-woningforfait afgebouwd en de hypotheekrenteaftrek hervormd. De belasting op arbeid wordt verlaagd met deze opbrengsten.

Concrete uitwerking economie:
Meer ruimte voor ondernemers: lagere lasten, minder bureaucratie
Forse investeringen in kennis en innovatie
3. Meer Nederland, minder Europa

Met overtuiging en argumenten stemde de SGP tegen invoering van de euro en de toetreding van landen die niet ‘rijp’ waren. Zoals de SGP nu tegen overdracht is van beslissingsmacht die we best zelf kunnen uitoefenen. De EU moet afslanken: minder taken, minder geld, minder regels.

Concreet:
Verdragen die soevereiniteit overhevelen naar ‘Brussel’ moeten in Tweede en Eerste Kamer aangenomen worden met twee-derde meerderheid.
De financiële afdracht aan de EU kan en moet fors naar beneden.
Eurolanden moeten zich aan afspraken houden. Zo niet, dan moeten zij uit de euro kunnen worden gezet.
Hoofdpunten PVV-verkiezingsprogramma :scratch: :no1:
Spoiler! :
- Nederland stapt uit de EU en ruilt de euro in voor de gulden; tot die tijd zo min mogelijk betrokkenheid bij de EU en zo min mogelijk bemoeienis van de EU met Nederland; de Nederlandse bijdrage aan de EU moet zo snel mogelijk naar nul; geen noodfonds voor de euro.

- de btw moet omlaag; kwartje van Kok terug naar de burger

- lastenverlaging voor de burger; snijden in de overheid; overheidstekort omlaag

- hoogte en duur WW ongewijzigd; kinderbijslag voor maximaal twee kinderen

- hypotheekrenteaftrek en huurtoeslag handhaven; geen extra huurverhogingen
- AOW-leeftijd blijft op 65

- Eerste Kamer afschaffen; Tweede Kamer terug naar 100 leden; bindend referendum; gekozen minister-president; koning uit de regering

- een vijfde minder ambtenaren; provincies uitkleden

- zware minimumstraffen voor geweld en zedendelicten; bezuinigen op reclassering; TBS afschaffen; soberder gevangenissen; niet-Nederlandse criminelen voor altijd uit Nederland verwijderen

- geen dubbele nationaliteit meer; illegaal verblijf strafbaar stellen; maximaal duizend asielzoekers per jaar

- geen enkele moskee er meer bij; geen moskeeën in bebouwde kom; verbod op minaretten, boerka, de koran en subsidies aan multiculturele instellingen; belasting op hoofddoekjes

- kleinere zorginstellingen; geen verhoging eigen risico

- ambachtsschool terug; kleinere scholen; geen fusies van scholen meer; geen bezuiniging op passend onderwijs; veel vaderlandse geschiedenis op school; Nederlandse vlag wappert op alle scholen; geen hoofddoekjes in de klas; islamitische scholen sluiten

- einde aan kunstsubsidies; Radio-2 zendt verplicht minimaal 35 procent Nederlandse muziek uit; flink minder subsidie voor de NOS

- behoud dierenpolitie; dierenrechten in de Grondwet; verbod op ritueel slachten

- niet betalen aan de VN zolang islamitische landen lid zijn van de VN, meer samenwerken met Vlaanderen; Turkije uit de NAVO; geen verkoop wapens aan islamitische landen; Jordanië=Palestina; afschaffen ontwikkelingssamenwerking; geen JSF; geen EU-leger; geen EU-buitenlands beleid

- geen kilometerheffing; geen forensentaks; 140 kilometer waar het kan; niet bezuinigen op nieuwe wegen; niet moeilijk doen over regels want Schiphol moet groeien; stoppen met windmolens; minder regels in de bouw; stoppen met duurzaamheidssubsidies
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door King George »

Ik zou er geen bezwaar tegen hebben om bij ontbreken van de PVV mijn stem bij de SGP te "parkeren". Doet de PVV mee, dan stem ik natuurlijk op de enige pro-NL partij van Nederland de PVV!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: zo mei 19, 2013 3:54 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door Marieke »

Ariel schreef: Vertel ons nu eens wat voor enge ideeen de PVV heeft. Wij weten gelukkig door jou dat de SGP dienaren van de duivel zijn, dus daar zijn we nu van op de hoogte.

Verkiezingsprogramma van de SGP....Brrrrrrrrr
Spoiler! :
1. Meer samenleving, minder staat

De SGP verwacht meer van (organisaties van) mensen die ieder in de eigen ‘kring’ hun zaakjes heel goed zelf kunnen behartigen dan van een overheid die zich overal bemoeit. Als de staat afbouwt en snoeit, kan ze zich des te sterker richten op haar kerntaken.

Concrete uitwerking:
Er moet een goede regeling komen voor zorgverlof en mantelzorgers krijgen een fiscale aftrekpost.
Justitie wordt versterkt met 5000 agenten
Defensie moet absoluut ontzien worden bij nieuwe bezuinigingsrondes
2. Meer groei, minder tekort

‘Kunduz’ geeft een goede aanzet richting begrotingsevenwicht, maar werkt bijvoorbeeld averechts bij de ‘forensenbelasting’, de plicht van werkgevers om ww door te betalen voor ontslagen werknemers en de afschaffing van het accijnsvoordeel voor boeren die ‘rode diesel’ gebruiken. Hervormingen en bezuinigingen moeten elkaar versterken.

Concrete uitwerking woningmarkt:
Uitgangspunt: als starters geholpen worden, komt de hele woningmarkt in beweging, ook voor anderen.
Er komt een ‘starterslening’ voor beginners op de woningmarkt.
Banken geven sneller hypotheken aan mensen met ‘n tijdelijk contract.
Aflossing van hypotheekschulden over een langere periode uitsmeren.
Ouders moeten hun kinderen belastingvrij kunnen helpen bij de aanschaf van een woning of bij de aflossing van de hypotheek.
Pensioenopbouw, de aflossing van hypotheken en zorg worden aan elkaar gekoppeld.
De overdrachtsbelasting wordt afgeschaft, het eigen-woningforfait afgebouwd en de hypotheekrenteaftrek hervormd. De belasting op arbeid wordt verlaagd met deze opbrengsten.

Concrete uitwerking economie:
Meer ruimte voor ondernemers: lagere lasten, minder bureaucratie
Forse investeringen in kennis en innovatie
3. Meer Nederland, minder Europa

Met overtuiging en argumenten stemde de SGP tegen invoering van de euro en de toetreding van landen die niet ‘rijp’ waren. Zoals de SGP nu tegen overdracht is van beslissingsmacht die we best zelf kunnen uitoefenen. De EU moet afslanken: minder taken, minder geld, minder regels.

Concreet:
Verdragen die soevereiniteit overhevelen naar ‘Brussel’ moeten in Tweede en Eerste Kamer aangenomen worden met twee-derde meerderheid.
De financiële afdracht aan de EU kan en moet fors naar beneden.
Eurolanden moeten zich aan afspraken houden. Zo niet, dan moeten zij uit de euro kunnen worden gezet.
Hoofdpunten PVV-verkiezingsprogramma :scratch:
Spoiler! :
- Nederland stapt uit de EU en ruilt de euro in voor de gulden; tot die tijd zo min mogelijk betrokkenheid bij de EU en zo min mogelijk bemoeienis van de EU met Nederland; de Nederlandse bijdrage aan de EU moet zo snel mogelijk naar nul; geen noodfonds voor de euro.

- de btw moet omlaag; kwartje van Kok terug naar de burger

- lastenverlaging voor de burger; snijden in de overheid; overheidstekort omlaag

- hoogte en duur WW ongewijzigd; kinderbijslag voor maximaal twee kinderen

- hypotheekrenteaftrek en huurtoeslag handhaven; geen extra huurverhogingen
- AOW-leeftijd blijft op 65

- Eerste Kamer afschaffen; Tweede Kamer terug naar 100 leden; bindend referendum; gekozen minister-president; koning uit de regering

- een vijfde minder ambtenaren; provincies uitkleden

- zware minimumstraffen voor geweld en zedendelicten; bezuinigen op reclassering; TBS afschaffen; soberder gevangenissen; niet-Nederlandse criminelen voor altijd uit Nederland verwijderen

- geen dubbele nationaliteit meer; illegaal verblijf strafbaar stellen; maximaal duizend asielzoekers per jaar

- geen enkele moskee er meer bij; geen moskeeën in bebouwde kom; verbod op minaretten, boerka, de koran en subsidies aan multiculturele instellingen; belasting op hoofddoekjes

- kleinere zorginstellingen; geen verhoging eigen risico

- ambachtsschool terug; kleinere scholen; geen fusies van scholen meer; geen bezuiniging op passend onderwijs; veel vaderlandse geschiedenis op school; Nederlandse vlag wappert op alle scholen; geen hoofddoekjes in de klas; islamitische scholen sluiten

- einde aan kunstsubsidies; Radio-2 zendt verplicht minimaal 35 procent Nederlandse muziek uit; flink minder subsidie voor de NOS

- behoud dierenpolitie; dierenrechten in de Grondwet; verbod op ritueel slachten

- niet betalen aan de VN zolang islamitische landen lid zijn van de VN, meer samenwerken met Vlaanderen; Turkije uit de NAVO; geen verkoop wapens aan islamitische landen; Jordanië=Palestina; afschaffen ontwikkelingssamenwerking; geen JSF; geen EU-leger; geen EU-buitenlands beleid

- geen kilometerheffing; geen forensentaks; 140 kilometer waar het kan; niet bezuinigen op nieuwe wegen; niet moeilijk doen over regels want Schiphol moet groeien; stoppen met windmolens; minder regels in de bouw; stoppen met duurzaamheidssubsidies
Nouja, SGP de dienaren van de duivel, dat wil ik nou ook weer niet zeggen! [icon_lol.gif] Maar als je kijkt naar veel standpunten van hun, zoals bijvoorbeeld dat totaal niet openstaan voor mensen met een andere mening (bijv. katholieken, atheïsten e.d.), het geen vrouwen in hun partij willen hebben (ja, nou doen ze het wel omdat 't moet, maar ze zullen die niet van harte ontvangen), het willen herinvoeren van de doodstraf,
het willen verbieden van popmuziek en het protesteren tegen circussen, (link: http://www.nu.nl/algemeen/1540982/sgp-w ... ieden.html en link: http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/680 ... _vona.html ) etc., dan is het toch zo dat dat wel tegen de mensenrechten ingaat? :emm2:
En dan even hoe ik denk over de PVV: ik vind het op zich geweldig dat ze aandacht besteden aan het islam-probleem. En ook aan het feit dat veel Marokkanen zich slecht gedragen hier. (Natuurlijk niet allemaal hoor). Maar het is wel zo dat soms bepaalde groepen gediscrimineerd worden, bijvoorbeeld met ideeën als: 'Wat kost een allochtoon?' en het 'Meldpunt Oost-Europeanen.' Verder schijnen ze TBS te willen afschaffen, wat ik heel dom vind. En verder kan ik me ook niet echt vinden in de rest van hun standpunten. Maar dat is mijn mening.
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door King George »

Wat is er discriminerend aan het Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen inzake overlast, criminaliteit en verdringing van arbeid? Waarom moet hierover gezwegen worden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: zo mei 19, 2013 3:54 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door Marieke »

King George schreef:Wat is er discriminerend aan het Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen inzake overlast, criminaliteit en verdringing van arbeid? Waarom moet hierover gezwegen worden.
Nou, ik zal niet ontkennen dat er een groot deel is dat voor problemen zorgt. Maar niet allemaal hoor! Ik heb bijvoorbeeld een meisje gekend dat half Pools was, deed ook geen vlieg kwaad.
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door King George »

Maar het gaat er wel om dat de voordelen van het invullen van openstaande vacatures moeten opwegen tegenover de nadelen van overlast, criminaliteit en verdringing van arbeid. Bovendien wordt zo'n extra arbeidsreserve misbruikt door werkgevers die hiermee in staat worden gesteld gemakkelijker arbeidsrecht, minimum loon, CAO, doorbetaalde vakantiedagen, loondoorbetaling bij ziekte, uitbetaling van overuren en overurentoeslagen etc. aan hun laars te kunnen lappen. Juist dat zwijgen, dat wegkijken, is deel van het probleem in plaats van deel van de oplossing. Waar problemen zijn, moeten deze benoemd kunnen worden. Daar is niets discriminerends aan.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: zo mei 19, 2013 3:54 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door Marieke »

Ariel schreef:
xplosive schreef:
Als ik zou moeten kiezen tussen de VVD en de SGP, dan zou het dus de SGP worden.
Zo is mijn gedachtengang dus ook. Nou is er in mijn dorp ook nog een lokaal partijtje, maar ik woon hier nog te kort om daar een oordeel over te geven.
De SGP zit hier trouwens niet in de gemeenteraad dus ongevaarlijk, waar ik woon is het een CDA, VVD bolwerk. Alhoewel .. Waar gaan de onverkozen stemmen naar toe? Naar de partij met de meeste stemmen?
Maar we kunnen op dit moment toch niet stemmen? Of heeft u het meer over wat u in de toekomst wilt gaan doen? Wanneer zijn er eigenlijk weer verkiezingen?
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: SGP weg ermee!

Bericht door Schepsel »

2014. Maar ik vind nergens een lijst met partijen die in mijn gemeente mee gaan doen dan :unhappy: Nogal onhandig.

In alle eerlijkheid zie ik me niet SGP stemmen; daar zijn allerlei redenen voor.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77312
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door Ariel »

Marieke schreef: Maar we kunnen op dit moment toch niet stemmen? Of heeft u het meer over wat u in de toekomst wilt gaan doen? Wanneer zijn er eigenlijk weer verkiezingen?
Volgend jaar maart zijn er weer verkiezingen en ik denk nu al vast na. Ik vermoed niet dat er veel verandering in de Nederlandse politiek zal plaatst vinden en dus zal ik deze keer NIET op de VVD stemmen. Uit protest.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

SGP. Doe je voordeel er mee!

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Marieke schreef:
Nou, ik zal niet ontkennen dat er een groot deel is dat voor problemen zorgt. Maar niet allemaal hoor! Ik heb bijvoorbeeld een meisje gekend dat half Pools was, deed ook geen vlieg kwaad.
O jee! Daar gaan we weer. Iemand die denkt en vasthoudt aan het idee dat één zwaluw een lente maakt. Dat houd je toch niet voor mogelijk?
Er zijn slechte mensen en er zijn goede mensen. Ik ga niet met het vingertje wijzen. De waarneming gebiedt ons te zeggen dat je van SGP-ers geen last hebt. Misschien wel van bepaalde ideeën. Nou en? Weleens de ideeën van de Jehovah's Getuigen bestudeerd? Misschien weet je het niet, maar Jehovah's Getuigen zijn de salafisten onder de christenen. En je hebt helemaal geen last van ze!

Dat is nou het grote verschil tussen islam-mensen en christen-mensen. Overal kom je wild vreemde niet in onze kraam passende ideeën tegen in de religie. Met dit verschil dat het christendom, en al helemaal de SGP, tegenwoordig vredelievend zijn. Ze slaan er niet op los. Laat staan dat zij andersdenkenden onthoofden met een scherp, zo nodig bot mes. Of in het meest gunstige geval 40 zweepslagen uitdelen. Alleen en uitsluitend de islam en veel van zijn aanhangers hebben hier patent op. Een exclusiviteit vanuit de islam. Koran geleerden zullen dit uit de grond van hun hart willen bevestigen. :sheik:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: zo mei 19, 2013 3:54 pm

Re: SGP. Doe je voordeel er mee!

Bericht door Marieke »

'Hans van de Mortel' schreef:
Marieke schreef:
Nou, ik zal niet ontkennen dat er een groot deel is dat voor problemen zorgt. Maar niet allemaal hoor! Ik heb bijvoorbeeld een meisje gekend dat half Pools was, deed ook geen vlieg kwaad.
O jee! Daar gaan we weer. Iemand die denkt en vasthoudt aan het idee dat één zwaluw een lente maakt. Dat houd je toch niet voor mogelijk?
Er zijn slechte mensen en er zijn goede mensen. Ik ga niet met het vingertje wijzen. De waarneming gebiedt ons te zeggen dat je van SGP-ers geen last hebt. Misschien wel van bepaalde ideeën. Nou en? Weleens de ideeën van de Jehovah's Getuigen bestudeerd? Misschien weet je het niet, maar Jehovah's Getuigen zijn de salafisten onder de christenen. En je hebt helemaal geen last van ze!

Dat is nou het grote verschil tussen islam-mensen en christen-mensen. Overal kom je wild vreemde niet in onze kraam passende ideeën tegen in de religie. Met dit verschil dat het christendom, en al helemaal de SGP, tegenwoordig vredelievend zijn. Ze slaan er niet op los. Laat staan dat zij andersdenkenden onthoofden met een scherp, zo nodig bot mes. Of in het meest gunstige geval 40 zweepslagen uitdelen. Alleen en uitsluitend de islam en veel van zijn aanhangers hebben hier patent op. Een exclusiviteit vanuit de islam. Koran geleerden zullen dit uit de grond van hun hart willen bevestigen. :sheik:
U heeft wel gelijk, maar de Jehovah's Getuigen zijn maar heel klein, en ze maken geen deel uit van de regering enzo. En als de SGP aan de macht komt, worden ze wel gevaarlijk hoor! (Zoals ik al zei: geen respect voor andersdenkenden, alles wat leuk is mag van hen niet, tegen homo's en biseksuelen zijn ze ook heel intolerant en vrouwen mochten eigenlijk ook niet de politiek in van hun (ja nu wel, omdat ze het móesten toelaten)! Naar mijn zijn het CDA en de Christenunie veel vredelievender.En u zei toch ook dat u niks meer met het christendom te maken wilde hebben??? Oh ja, even mijn persoonlijke mening: ik vind het wel hypocriet dat de SGP andere religies o.i.d. niet accepteert, maar daartegenover staat dat ze óók het ritueel slachten niet willen verbieden! Want dat zou ingaan tegen de vrijheid van godsdienst! En buiten het feit dat dat hypocriet is, is het ook zo dat de grote meerderheid hier tegen ritueel slachten is, toch?
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8141
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: SGP. Doe je voordeel er mee!

Bericht door xplosive »

Marieke schreef:Oh ja, even mijn persoonlijke mening: ik vind het wel hypocriet dat de SGP andere religies o.i.d. niet accepteert, maar daartegenover staat dat ze óók het ritueel slachten niet willen verbieden! Want dat zou ingaan tegen de vrijheid van godsdienst!
Ik begrijp de logica daarvan ook niet.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: SGP weg ermee!

Bericht door King George »

Maar dat het verbod op ritueel slachten er niet van is gekomen, was dat de PvdA te laf was om met zo'n verbod in te durven stemmen vanwege hun geïmporteerde Islamitische stemvee.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

SGP. Dat valt wel mee.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Marieke schreef: U heeft wel gelijk, maar de Jehovah's Getuigen zijn maar heel klein, en ze maken geen deel uit van de regering enzo. En als de SGP aan de macht komt, worden ze wel gevaarlijk hoor!
Over de Jehovah's Getuigen hoeven we ons inderdaad geen zorgen te maken. Die willen ook geen macht. Zij mogen beslist niet stemmen bij verkiezingen. Zij hebben al eerder gekozen. Voor wie? Wat dacht je wat? Voor Jehovah.
Ik vind het wel hypocriet dat de SGP andere religies o.i.d. niet accepteert
Kun jij mij één religie noemen die een andere religie ooit geaccepteerd heeft? Die bestaat niet. De Jehova's Getuigen zijn wel nummer 1 als vredelievende religie, maar accepteren geen andere religie. Om de simpele rede dat alleen zij DE WARE RELIGIE zijn. Een nummer 2 als vredelievende religie bestaat overigens niet!

De domme mens wordt lid van een organisatie en leent daarmee zijn ziel uit aan de duivel. Hij heeft daarmee zijn eigen verantwoordelijkheid te grabbel gegooid!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

SGP. Religies en de politiek willen anderen hun wil opleggen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

'Hans van de Mortel' schreef:
De domme mens wordt lid van een organisatie en leent daarmee zijn ziel uit aan de duivel. Hij heeft daarmee zijn eigen verantwoordelijkheid te grabbel gegooid!
Laat ik het anders, beter en fraaier verwoorden. De slimme mens is achterdochtig naar organisaties toe en waakt ervoor zijn verantwoordelijkheden te grabbel te gooien waar mogelijk de duivel het roer in handen heeft. :thinking:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: zo mei 19, 2013 3:54 pm

Re: SGP. Dat valt wel mee.

Bericht door Marieke »

'Hans van de Mortel' schreef: Kun jij mij één religie noemen die een andere religie ooit geaccepteerd heeft? Die bestaat niet. De Jehova's Getuigen zijn wel nummer 1 als vredelievende religie, maar accepteren geen andere religie. Om de simpele rede dat alleen zij DE WARE RELIGIE zijn. Een nummer 2 als vredelievende religie bestaat overigens niet!
Nou, volgens mij gebruiken de Amish ook bijna nooit geweld. Volgens mij zijn zij weliswaar een sekte, maar wel heel vredelievend. Het CDA is geloof ik ook heel tolerant, en de Christenunie ook wel (ja ze hebben weliswaar moeite met homoseksualiteit, maar ze doen zover ik weet geen vlieg kwaad).
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77312
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: SGP. Dat valt wel mee.

Bericht door Ariel »

Marieke schreef: Nou, volgens mij gebruiken de Amish ook bijna nooit geweld. Volgens mij zijn zij weliswaar een sekte, maar wel heel vredelievend. Het CDA is geloof ik ook heel tolerant, en de Christenunie ook wel (ja ze hebben weliswaar moeite met homoseksualiteit, maar ze doen zover ik weet geen vlieg kwaad).
Wat voor geweld heeft het SGP gebruikt?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:34 pm

Re: SGP. Doe je voordeel er mee!

Bericht door gerard_m »

xplosive schreef:
Marieke schreef:Oh ja, even mijn persoonlijke mening: ik vind het wel hypocriet dat de SGP andere religies o.i.d. niet accepteert, maar daartegenover staat dat ze óók het ritueel slachten niet willen verbieden! Want dat zou ingaan tegen de vrijheid van godsdienst!
Ik begrijp de logica daarvan ook niet.
Politiek en logica gaan maar zelden samen.

Ik vermoed dat de SGP bang is dat de ene inperking voor een religie, leidt tot volgende inperkingen waar zij dan zelf last van krijgen. Opportunisme dus.

Iets anders is dat ze nogal pro-Israel en pro-Joods zijn, de rituele slacht gaat ook over het jodendom.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

SGP. Dat valt wel mee.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Marieke schreef: Nou, volgens mij gebruiken de Amish ook bijna nooit geweld. Volgens mij zijn zij weliswaar een sekte, maar wel heel vredelievend. Het CDA is geloof ik ook heel tolerant, en de Christenunie ook wel (ja ze hebben weliswaar moeite met homoseksualiteit, maar ze doen zover ik weet geen vlieg kwaad).
Daar gaat het nu juist om. Ik ben voor de vorm aan het zeuren over VROEGER. Daarom had ik het ook over ooit. En in het debat zeuren we niet over vroeger, maar praten we positief in het heden over christelijke religies. Dat is belangrijk vanwege moslims die zo graag hun gelijk met geweld willen veroveren door het christendom van heden aan te vallen onder verwijzing naar vroeger. Vandaag de dag dragen alle christelijke religies de vrede uit, ook al wordt het bloed onder hun nagels vandaan gehaald door moslim bendes die maar al te vaak door hun islamitische overheid gestuurd worden.

Hoe lang is het geleden dat de katholieke kerk de Godsdienstpolitie hanteerde? 400 of 500 jaar geleden?

In alle islamitische landen is anno 21e eeuw de Godsdienstpolitie de politiek correcte corrigerende factor voor de mens. Ik begrijp niet waarom moslim organisaties zo tegenwerken in het toegeven dat de islam een onpasselijke onacceptabele weerzinwekkende religie is die nooit en te nimmer kan functioneren in een zichzelf respecterende kennisbeschaving.

Islam is anno 21e eeuw de nog enige overgebleven religie die drijft op een heidens spektakel van de door moslims aanbeden historische analfabeet en sadistische roverhoofdman moordenaar Mohammed (vzmh). :sheik:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: zo mei 19, 2013 3:54 pm

Re: SGP. Dat valt wel mee.

Bericht door Marieke »

Ariel schreef:
Marieke schreef: Nou, volgens mij gebruiken de Amish ook bijna nooit geweld. Volgens mij zijn zij weliswaar een sekte, maar wel heel vredelievend. Het CDA is geloof ik ook heel tolerant, en de Christenunie ook wel (ja ze hebben weliswaar moeite met homoseksualiteit, maar ze doen zover ik weet geen vlieg kwaad).
Wat voor geweld heeft het SGP gebruikt?
Nou, dit artikel baart me toch wel zorgen. Met de uitspraak die in de titel wordt gedaan, gaan ze toch wel veel te ver??? http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11376f89.htm
En dan wat ik al eerder heb aangegeven: ze zijn tegen abortus, tegen euthanasie en embryoselectie, maar ze willen wel de doodstraf herinvoeren, en ze vinden het acceptabel dat pelsdierenfokkerijen in Nederland blijven bestaan (maar in Nederland hebben we helemaal geen bont nódig, en dieren zijn net zo goed levende wezens)!!! En ik heb ook weleens gehoord (maar ik heb verder geen bron ofzo) dat SGP-jongeren weleens mensen bespugen omdat die niet bij hun horen!!! En dat iemand van de SGP weleens een auto heeft bekrast, omdat die op zondag reed! Toen werd-ie nog door het overgrote deel van de mensen uit zijn dorp in het gelijk gesteld!!! Ja, ik weet dat het ontzettend dom is dat ik geen bron heb, en ik kan ook niks bewijzen. Dus ik weet ook niet zeker of het waar is. Maar ik ben nu wel geneigd om te denken: waar rook is, is vuur!
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77312
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: SGP. Dat valt wel mee.

Bericht door Ariel »

Marieke schreef: Nou, dit artikel baart me toch wel zorgen. Met de uitspraak die in de titel wordt gedaan, gaan ze toch wel veel te ver??? http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11376f89.htm
Ahhhh....Harry Westerink van Ravage . Het eens progressief tijdschrift dat berichtte over acties, campagnes en projecten die zich richten tegen "het kapitaal en militair geweld gedomineerde wereld"
Op 3 mei, 1996 deed het Arnhemse Bastion-team een inval op het redactiekantoor van Ravage in Amsterdam. Het rechercheteam was op zoek naar een claimbrief van het Earth Liberation Front waarin de groep de verantwoording zou hebben opgeëist voor een bomaanslag op een kantoor van BASF in Arnhem. Bij de huiszoeking werden de nodige informatiedragers in beslag genomen, zoals computers, logboeken, het abonneebestand, notitieblokken, et cetera. De redactie startte een rechtszaak tegen deze inbreuk op de persvrijheid.
De politieke boodschap van Westerink komt ongeveer op het volgende neer: de wereld is een zooi, de mens helpt de natuur naar de kloten, politici zijn onbetrouwbaar, alle macht corrumpeert, het eten van vlees is verfoeilijk, de goeie mensen moeten in opstand komen en de wereld totaal anders vormgeven. De Harry dus, die niet wilde dat asielzoekers in kampen asielzoekerscentra ondergebracht werden.

Hier heb je nog een artikel van Harry. Lees even. http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11206f76.htm
En dan wat ik al eerder heb aangegeven: ze zijn tegen abortus, tegen euthanasie en embryoselectie,
Zijn ze de enige partij die daar tegen zijn?
maar ze willen wel de doodstraf herinvoeren, en ze vinden het acceptabel dat pelsdierenfokkerijen in Nederland blijven bestaan (maar in Nederland hebben we helemaal geen bont nódig, en dieren zijn net zo goed levende wezens)!!!
En zijn ze de enige partij die daar voor zijn?
En ik heb ook weleens gehoord (maar ik heb verder geen bron ofzo) dat SGP-jongeren weleens mensen bespugen omdat die niet bij hun horen!!! En dat iemand van de SGP weleens een auto heeft bekrast, omdat die op zondag reed! Toen werd-ie nog door het overgrote deel van de mensen uit zijn dorp in het gelijk gesteld!!! Ja, ik weet dat het ontzettend dom is dat ik geen bron heb, en ik kan ook niks bewijzen. Dus ik weet ook niet zeker of het waar is. Maar ik ben nu wel geneigd om te denken: waar rook is, is vuur!
Inderdaad een beetje jammer dat je geen bron hebt.

Ik heb wel eens horen zeggen dat iemand van de CU een kip dood getrapt heeft, en ik heb ook wel eens horen zeggen dat een PVDA man een meisje misbruikt heeft, en ik hoorde iemand zeggen dat de CDA jeugd vaak uit winkels jat, en dat een VVD-er een hoofddoek bij en moslima aftrok.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie