Het goud van het Vaticaan

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Het goud van het Vaticaan

Bericht door Pilgrim »

Bezit het Vaticaan 30.000 ton goud?

Geplaatst op 7 april 2018

Afbeelding
Het Vaticaan in Rome.

Een Italiaanse schrijver beweert dat de Katholieke Kerk in de afgelopen eeuwen in totaal 30.000 ton goud bijeengeschraapt zou hebben. Maar goud is slechts een klein deel van het vermogen van het Vaticaan.

Claudio Rendina, een Italiaanse schrijver, beweert in zijn boek “Het goud van het Vaticaan” (“L´oro del Vaticano”) dat de Katholieke Kerk in al die eeuwen van zijn bestaan in totaal ongeveer 30.000 ton goud bijeengeschraapt zou hebben. Dat komt overeen (als je uitgaat van de schattingen tot nu toe) met ongeveer 30% van het ooit wereldwijd opgegraven goud – en is meer dan die tien landen samen aan goudreserves bezitten die de globale lijkst aanvoeren.

Want de VS, Duitsland, Italië, Frankrijk, China, Rusland, Zwitserland, Japan, Nederland en India bezitten samen in totaal officieel 22.429,1 ton van het populaire edelmetaal als deel van hun valutareserves. Dat is ook al een behoorlijke berg goud, die in totaal ongeveer een biljoen dollar waard is. De 30.000 ton komen bij de actuele prijs van goud van $ 42,86 per gram overeen met ongeveer 1,3 biljoen dollar.

Als je bedenkt dat het Vaticaan van de 14e tot de 17e eeuw de controle zou hebben gehad over tot 60% van het globale goudbestand, dan zou dit wel eens helemaal niet zo´n verkeerde schatting kunnen zijn. Portugezen, Spanjaarden, Fransen & Co hebben immers niet weinig goudvoorraden geplunderd en het Vaticaan staat immers ook niet echt bekend als transparant als het gaat om de eigen vermogens. Men zou de eigen schaapjes immers op de een of andere manier slecht aan het verstand kunnen brengen dat zij zelf maar even de renovaties van kerken en kapellen, en het kerkpersoneel moesten betalen.

Zelfs wanneer het uiteindelijk “maar” om 10.000 ton goud en niet om 30.000 ton gaat, die zich daadwerkelijk in het bezit van het Vaticaan bevinden, dan is dat nog steeds een enorme berg. Veel groter zijn echter de andere kapitaalbeleggingen die zich in het bezit van de Katholieke Kerk bevinden: ondernemingen, aandelenpakketten, landerijen, onroerende goederen, kunstwerken... Volgens de Bijbel moet men immers niet gierig zijn – maar wat kan de Katholieke Kerk de Bijbel eigenlijk schelen?

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/04/07 ... -ton-goud/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6858
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Het goud van het Vaticaan

Bericht door sjun »

Matteüs 19:24 ...het is gemakkelijker, dat een kameel gaat door het oog van een naald dan dat een rijke het Koninkrijk Gods binnengaat.
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het goud van het Vaticaan

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Over de paus en het goud gesproken in zijn clubhuis:

Het is niet alles goud wat er blinkt.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Plaats reactie