Pagina 1 van 1

Naar een nieuwe religie...

Geplaatst: Vr Apr 14, 2006 11:23 pm
door pastafaria
Ik wil jullie op de hoogte stellen van opwindende gebeurtenissen in de USA. De Almachtige heeft een nieuwe profeet gezonden!! De profeet heeft de gedaante van een bal spaghetti. (zie ook 'The Flying Spaghetti Monster', http://www.venganza.org/).

Naar verluidt wil de Almachtige daarmee de mensen testen. Alleen de Ware Gelovigen zullen Zijn Hand herkennen en het Woord van dichtbij in zich kunnen nemen. Immers, wie kan er nu geloven dat de Almachtige zich zal openbaren in zoiets onwaarschijnlijks als een bal spaghetti? De mensheid wordt getest en alleen de Ware Gelovigen zullen worden uitverkoren.

Ware Gelovigen zijn overigens niet noodzakelijkerwijs mensen die nu een officieel erkende religie aanhangen. The Flying Spaghetti Monster heeft duidelijk aangegeven dat het Ware Geloof voor iedereen toegankelijk is. Ook hebben mensen van officieel erkende religies geen streepje voor, integendeel. The Flying Spaghetti Monster maakt duidelijk dat bij een Ware Gelovige het de goede levenswandel, de goede daden, en de goede woorden die mensen spreken, de hulp die zij anderen verlenen van belang zijn. En niet hoe vaak een kerk, synagoge, moskee of wat dan ook bezocht wordt.

Ook heeft The Flying Spaghetti Monster aangegeven dat er deze keer absoluut geen instituut mag worden opgericht rondom Hem, zoals de vorige keren gebeurd is (kerk, islam). Het Ware Geloof zit volgens Hem van binnenin jezelf, je hoeft alleen maar Het Goede in jezelf te volgen, zodra je de Bron in jezelf ontdekt hebt. Een religie als instituut leidt er volgens Hem vaak toe dat er zich dwaalleren ontwikkelen die meestal alleen maar de verzameling van aardse goederen (of de onderwerping van mede mensen) tot doel heeft.

In de USA zijn er al vele duizenden bekeerd. Maar het maakt The Flying Spaghetti Monster niet uit. Hij zegt te zijn gekomen om de Boodschap te verspreiden. De Ware Gelovigen zullen het herkennen, maar de Niet Gelovigen zullen Hem bespotten. Het gaat Hem niet om de aantallen maar om simpelweg de Ware Gelovigen een teken te geven. Een Ware Gelovige mag zijn geloof alleen in stilte beleven, het geloof mag niet met enige dwang verspreid worden, en mogen Niet Gelovigen niet anders behandeld worden dan Ware Gelovigen. Een Ware Gelovige volgt zijn goede levenswandel, doet zijn goede daden, onafhankelijk of een eventuele ontvanger een Niet Gelovige of Ware Gelovige is; sterker, de Ware Gelovige mag in geen van zijn woorden of daden enig verschil maken tussen Ware Gelovigen en Niet Gelovigen.

The Flying Spaghetti Monster herhaalde dat Ware Gelovigen zich niet met name bij de gevestigde religies bevinden. De Ware Gelovigen zijn verspreid over de hele wereld, arm en rijk, of ze nu wel of geen officiele religie aanhangen. The Flying Spaghetti Monster vertelde ook dat de Ware Gelovige al het bovenstaande herkent, "ja, zo zou een religie moeten zijn". De Ware Gelovige zal het herkennen omdat het spoort met het waarden systeem ingebouwd (de Bron) in de mensen.

Tot zover het spannende nieuws uit de USA.

Geplaatst: Za Apr 15, 2006 11:55 pm
door sprot
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hallelujah !!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

Geplaatst: Zo Apr 16, 2006 9:33 am
door Manon
Ik was een volgeling van het eerste uur.

Geplaatst: Vr Nov 17, 2006 4:16 pm
door Kafir
Ik ben óók om. Het vliegende Spaghettimonster is de Ware. De moslims hebben hun vissen met Koranteksten erop, en katholieken hun huilende beeldjes, maar dit is veel indrukwekkender http://www.collegehumor.com/video:1665181

Vriendelijke groet.

Geplaatst: Vr Nov 17, 2006 6:54 pm
door Linda Danvers
Dit is uiteraard een dwaalleer die is opgezet door mensen die de openbaringen van de profeten van de Onzichtbare Roze Eenhoorn verkeerd hebben begrepen.

Geplaatst: Vr Nov 17, 2006 8:26 pm
door Polleke
Eindelijk één geloof met verschillende smaakjes en sausjes! Makkelijk te bereiden en te consumeren! Instant geloof! Religie met noodles! Briljant!