Pagina 1 van 1

Drie Wijzen uit Oosten waren misschien vrouwen

Geplaatst: di feb 10, 2004 11:31 pm
door sprot
De Drie Wijzen uit het Oosten die vlak na de geboorte van Jezus Christus in Bethlehem Maria, Jozef en de Messias met hun bezoek vereerden, waren niet persé mannen maar misschien vrouwen. Tot die opmerkelijke conclusie komt de Anglicaanse kerk.

The Church of England stelde dinsdag de geschiedenis van de Drie Koningen die aan kwamen draven met wierook, goud en mirre officieel in vraag. In nieuwe gebedenboeken van de Anglicaanse kerk wordt de term "the three wise men" vervangen door "magi". De Anglicaanse kerk benadrukt immers dat de Bijbel nergens duidelijk zegt dat de zonderlingen effectief mannen waren, met hoeveel ze precies waren en dat ze sowieso "wijs" waren. Volgens een woordvoerder van de Anglicaanse kerk waren de drie afkomstig van het Perzische rijk en is het onwaarschijnlijk dat vrouwen de vertegenwoordigers van dat rijk waren, "maar niets sluit die mogelijkheid uit". Het zou volgens hem zelfs kunnen dat één of twee van de Wijzen een -gesluierde?- vrouw was.
:lol:

Geplaatst: wo feb 11, 2004 12:22 am
door Monique
Oh Oh... dat kan niet hoor....vrouwen..???????
Nee....dat zal de paus niet toestaan.... :lol:

Geplaatst: wo feb 11, 2004 2:46 pm
door Bengazi
Het verhaal van de drie wijzen uit het oosten is een verwijzing naar de periode voor de zondeval. Het paradijs van voor de zondeval bestond uit drie landen, daar was het goud, mirre en wierrook. Precies die drie kado'tjes die de drie wijzen volgens het evangelie volgens Mattheus aan Jezus, het kind zonder (erf)zonde(n), gaven.

Geplaatst: za dec 11, 2004 3:04 pm
door unholy
Zal de geschiedenis vast wel op de kop zetten....... :wink:

Geplaatst: za dec 11, 2004 3:18 pm
door Manon
och, ik dacht even dat het drie kraamvrouwen zouden kunnen geweest zijn die maria een handje toe kwamen steken "met de kleine" of zoiets?