Pagina 1 van 1

Het bestaan van God ...

Geplaatst: di mei 04, 2004 11:24 pm
door Dutch
Jean-Paul Van Bendegem (VUB-filosoof) over het bestaan van God :
Een God is straal overbodig. De natuurkunde kan het heelal verklaren zonder er een god bij te halen, de biologie kan het leven verklaren. De idee dat wij deel uitmaken van één of ander hoger plan is zelfs mensonterend. Wat zijn we als mens nog waard, en waarom zouden we ons in dit leven nog moe maken voor wat dan ook, als we uiteindelijk allemaal toch maar nietige onderdeeltjes zijn van een groter geheel dat we ons zelfs niet kunnen voorstellen?

Geplaatst: za dec 11, 2004 8:38 am
door unholy
Mooie text hierboven, een toevoeging zou dan ook nog kunnen zijn dat bijna alle godsdiensten de mens op een inferieure plaats zet, je bent als mens hoe dan ook geneigd tot het slechte......

Het rare is dat de meeste godsdienten voor de grootste bloedbaden hebben gezorgd, en dat veel gelovigen een mond vol oordeel hebben over anderen.....

Het zou fijn zijn als veel mensen de waarde van hun leven, en dus ook die van anderen, zouden zien zonder een grote meester boven zich..... :wink:

Geplaatst: za dec 11, 2004 11:22 am
door Angelika
unholy schreef:Het zou fijn zijn als veel mensen de waarde van hun leven, en dus ook die van anderen, zouden zien zonder een grote meester boven zich..... :wink:
ja, dat zou heel mooi zijn. :P overigens is het ook meer echt als mensen spontaan waarde hebben van hun en andermans leven ipv te voldoen aan de grote meester boven zich.

Geplaatst: za dec 11, 2004 6:32 pm
door Monique
Helaas is het wel zo dat best wel makkelijk is een "grote meester" de volle verantwoordelijkheid in handen te geven..... :roll:

Geplaatst: za dec 11, 2004 6:46 pm
door unholy
Monique schreef:Helaas is het wel zo dat best wel makkelijk is een "grote meester" de volle verantwoordelijkheid in handen te geven..... :roll:
Nog fijner is het om de duivel de schuld te kunnen geven van je wandaden. "De duivel heeft me verleid tot......gelukkig is de Here Jezus voor mij aan het kruis gestorven" :?

En dan de vraag als er zoveel ellende op de wereld aanwezig is bestaat God ?

Zelfs bij de kruisiging bleef het antwoord uit toen Jezus (de zoon van God) vroeg "Mijn God waarom heeft U mij verlaten?" :?