Even voorstellen!

Hier kunnen nieuwe forummers zichzelf even voorstellen als ze dat willen. Alvast van harte welkom, ongeacht je culturele, religieuze,...wat dan ook achtergrond!
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Even voorstellen!

Bericht door Dhana »

moeder van 3 schreef:Wederom dank allen,

Ik neem deze adviezen allemaal erg serieus. Ik ben me er ook van bewust dat dit me niet binnen een dag of week gaat lukken. Wat ik zal gaan proberen is aan te tonen dat deze zaken bij de Islam horen. Wanneer ik dit bewezen heb en zij dit niet kunnen ontkennen, dan zal ik beetje bij beetje erop attenderen dat ze zich aan de regels dienen te houden en boven elke kleine misstap zal ik een vergrootglas houden. Ik ben me momenteel aan het verdiepen in de hadiths en bepaalde koranverzen.

Goed zo. Dat is op zich al een hele klus en het duurt wel even voordat je goed genoeg ingelezen bent om met tegenargumenten te komen. Houd daarbij in gedachten dat argumenteren niet de sterkste kant is van de islam. Ik zeg niet dat het bij jouw kinderen het geval is, maar over het algemeen worden moslims echt pissig als ze met argumenten om de oren slaat, want zij kunnen niet meer dan citaten aanhalen en dat moet het dan zijn.
Nog steeds krijg ik steeds een schuldig gevoel tegenover mijzelf en mijn kinderen, wat ik ook doe. Ik heb daar ontzettend veel last van. Op een of andere manier voelt het niet juist wat ik doe. Ik wéét dat het het juiste is maar mijn gevoel zegt wat anders. Maar zo zit ik denk ik in elkaar, ik kan er niks aan doen. Wat ik met mijn eigen ogen zie is dat ze erg positief veranderen. Het is maar dat ik weet dat de sekte waartoe ze behoren linke soep is
.

Natuurlijk ervaar je dat zo. Het is allemaal zo dubbel. Je wilt tegen de islam in hun strijden, maar tegelijkertijd zijn het wel je kinderen, die je als moeder niet wilt kwetsen. Het is zo als met kleinere kinderen corrigeren. Ik wijs jou niet af, maar wel waar je mee bezig bent.
Zouden ze het niet weten, zouden ze het accepteren of zouden ze het wegstoppen, al die ellendige, onrechtvaardige zaken die met de islam gepaard gaan..? Ik kan gewoon niet geloven dat mijn kinderen achter al die dingen staan die ik lees. Ik schrik er enorm van. En het is totaal niet terug te zien in hun gedrag, integendeel zelfs.

Je zou het kunnen vergelijken met iemand die verliefd wordt op een charismsiche partner. Zo op de roze wolk drijvend dat de slechte kanten niet gezien worden.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Even voorstellen!

Bericht door Manon »

Nog steeds krijg ik steeds een schuldig gevoel tegenover mijzelf en mijn kinderen, wat ik ook doe. Ik heb daar ontzettend veel last van.
Door uzelf te verdiepen in islam, de koran en ahadith te lezen en zoveel mogelijk informatie erover op te vangen, leer je enkel bij.
Dit is niet hetzelfde als bij kinderen hun geheim dagboek te lezen of hun post te openen of in het geniept te gaan controleren wie hun vriendjes zijn.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Even voorstellen!

Bericht door Pilgrim »

Monique, het kan geen kwaad als je ook even goed weet waar de Islam eigenlijk voor staat. De Islam is veel meer een ideologie dan een geloof en eigenlijk vergelijkbaar met communisme en nationaal-socialisme.

Er zijn twee elementen die de Islam gevaarlijk maken:
1. Aanzetten tot haat tegen Christenen, Joden en ongelovigen (respectievelijk “zwijnen, apen en demonen”; soera 5 vers 60). De koran is waarschijnlijk het meest antisemitische boek ter wereld;
2. Totalitair karakter.

Wat het totalitaire karakter betreft. Moslims streven naar een islamitische staat. Als Nederland een islamitische staat wordt zijn er voor niet-moslims de volgende opties:
1. moslim worden;
2. vluchten (alleen in vroeg stadium met achterlating van bezit);
3. dhimmi worden (2e rangsburgerschap; dit geldt alleen voor Joden en Christenen). Als dhimmi heb je minder rechten en sta je bloot aan vernederingen door moslims;
4. liquidatie.

In een islamitische staat heeft een niet-moslim (dhimmi) veel minder rechten dan een moslim. Dhimmi’s moeten ook beschermingsbelasting (afpersingsgeld) betalen aan moslims. Overigens geldt die dhimmistatus alleen voor monotheïsten die geen moslim zijn. Atheïsten, polytheïsten en agnostici krijgen gewoon de keus tussen de dood of moslim worden.

De terreur en de onderdrukking van minderheden in moslimlanden heeft ook echt niets te maken met het werk van enkele gekken zoals de linkse media suggereren, maar komt regelrecht uit de Islam zelf voort! Er is daarom ook voortdurende vervolging en onderdrukking van christelijke minderheden in moslimlanden.
Islam voert druk op christen op

ERMELO – Vooral in islamitische landen neemt het geweld tegen christenen toe, zo blijkt uit de ranglijst christenvervolging 2010 die Open Doors woensdag publiceerde. Opvallende stijger is Mauritanië.

In 8 van de 10 landen uit de top tien is islamitisch extremisme de voornaamste reden van christenvervolging, evenals in 35 van de 50 landen op de lijst.

Open Doors brengt de christenvervolging per land in kaart aan de hand van meer dan vijftig onderzoeksvragen. Daarbij wordt gekeken naar onder meer wetgeving, de vrijheid van de kerk, de houding van de maatschappij ten opzichte van christenen en het aantal gediscrimineerde, gemartelde en vermoordde christenen.

In de landen in de top tien is het vrijwel onmogelijk om het geloof vrij uit te dragen.

Iran steeg van de derde naar de tweede plek en ging daarmee Saudi-Arabië voorbij. De situatie in Iran is volgens Open Doors in 2009 „opvallend verslechterd” ten opzichte van het jaar daarvoor.

De belangrijkste oorzaak hiervan is de golf van arrestaties van christenen met een moslim-achtergrond. Zeker 85 christenen werden opgepakt en gevangengezet.

Ex-moslims Maryam Rostampour en Marzieh Amirizadeh zaten 259 dagen vast in mensonterende omstandigheden. Verschillende huiskerken moesten hun deuren sluiten.

In Jemen vloeide veel bloed. In bijna geen enkel ander land zijn zo veel christenen om hun geloof vermoord. Evenals vorig jaar staat Jemen op de zevende plek. Ook in Irak is bloed vergoten. Veel slachtoffers vielen in de christelijke gemeenschap.

Opvallend is verder dat Mauritanië met tien plaatsen steeg en nu een achtste plaats inneemt. Een buitenlandse christelijke hulpverlener liet er in het achterliggende jaar het leven. Al-Qaida eiste de verantwoordelijkheid op en uitte daarnaast meermalen doodsbedreigingen aan het adres van de kleine christelijke minderheid. Van de 3 miljoen inwoners zijn er 4000 christen.

De Mauritaanse overheid zette in augustus 35 christenen met een moslimachtergrond zwaar onder druk. Een maand later volgde de arrestatie van 150 mensen. Zij kwamen samen in een kerk die de staat als illegaal beschouwde.

Verreweg het zwaarst worden christenen vervolgd in Noord-Korea. Dit land valt als enige in de categorie ”zware vervolging” op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Tussen de nummers 1 en 2 van de lijst gaapt een gat van 25 punten. Noord-Korea kreeg er 90,5, Iran 65,5.

„Vele christenen”, meldt Open Doors, kregen te maken met marteling en moord. Psychologische druk, mishandeling en honger zijn voor Noord-Koreanen dagelijkse realiteit.

In 2009 voerde het regime de toch al zware druk op de bevolking verder op met strenge controles. Overdag naar voedsel zoeken of met elkaar handelen is onmogelijk.

Het land richtte zijn pijlen speciaal op christenen door het houden van grootscheepse zoekacties. In Noord-Korea wonen ongeveer 400.000 christenen, die alleen in het diepste geheim hun geloof kunnen belijden.

„Christenen worden gezien als een groot gevaar voor het regime”, zegt woordvoerder Klaas Muurling van Open Doors. „Noord-Korea beschouwt hen al sinds de jaren vijftig als landverraders omdat ze een „Amerikaanse” godsdienst aanhangen. Bovendien houdt Kim Jong Il christenen verantwoordelijk voor de val van het communisme in Oost-Europa. Daarom doet hij zijn uiterste best om het christendom in zijn land volledig uit te roeien.”

Ook Saudi-Arabië, Somalië en de Malediven staan in de top 5. Saudi-Arabië zakte een plaats op de lijst. Muurling: „Toch is de situatie in dit land niet verbeterd. Nog altijd kunnen moslims die zich tot het christendom bekeren, ter dood worden gebracht. Buitenlandse christenen hebben met grote beperkingen te maken en christelijke lectuur is niet te krijgen.”

Somalië steeg van de vijfde naar de vierde plaats. Moslimrebellen vermoordden ten minste elf christenen, onder wie een vrouw die weigerde een hoofddoek te dragen en een man die Bijbels bij zich had. Vakantieoord de Malediven blijft systematisch christenen vervolgen. De overheid verbiedt elke andere godsdienst dan de islam.

De ontwikkelingen die Open Doors waarneemt, hebben allemaal direct te maken met de groei van de kerk, stelt de organisatie. „Als de kerk groeit, neemt de vervolging vaak toe.”

http://www.refdag.nl/artikel/1454877/Is" onclick="window.open(this.href);return false; ... en+op.html
Elk jaar worden 170.000 christenen vermoord

Op 3 januari 2007 schoten gewapende mannen in Mosul (Irak) pater Ragheed Ganni dood. Pater Ganni (34) is een van de naar schatting 170.000 christenen die jaarlijks omwille van hun geloof van het leven worden beroofd.

Volgens de organisatie Oostpriesterhulp hebben wereldwijd ruim 200 miljoen christenen te maken met vervolging. Kerk in Nood/Oostpriesterhulp is een internationale organisatie die hulp verleent aan christelijke kerken die het moeilijk hebben.

Haar Britse zusterorganisatie Aid to the Church in Need publiceert nu het rapport Persecuted and forgotten (Vervolgd en vergeten), over de vervolging van christenen in de periode 2007-2008. 'Het lijkt een beetje aan de Westerse wereld voorbij te gaan, maar christenen zijn de meest vervolgde groep ter wereld', zegt John Pontifex die het rapport opstelde.

Schrijnende voorbeelden van christenvervolging vind je in Irak, zegt Uma Wijnants, directeur van Kerk in Nood België. 'In 1987 waren daar nog 1,4 miljoen christenen, vandaag zijn het er amper 400.000. Maar ook in een land als Israël hebben christenen het niet onder de markt. Daar zakte hun aantal de jongste zestig jaar van 20 naar 1,5 procent van de bevolking.'

Volgens Wijnants zijn christenen in India de jongste tijd vogelvrij verklaard. 'Vooral in het zuiden worden kerken platgebrand. De aartsbisschop heeft na doodsbedreigingen door extremistische hindoes een veiliger onderkomen moeten zoeken.' In augustus werd in Zuid-India de karmeliet Thomas Pandippallyil (37) ontvoerd terwijl hij onderweg was naar zijn kerk om er de mis te lezen. Hij werd gemarteld en uiteindelijk op gruwelijke wijze vermoord.

Kerk in Nood publiceert nu een lijst van dertig landen waar christenen aan het kruis worden genageld of waar hen op zijn minst het leven zuur wordt gemaakt: Algerije, Bangladesh, Belarus, Bosnië-Herzegovina, Birma, China, Cuba, Egypte, Eritrea, India, Indonesië, Iran, Irak, Israel, Palestina, Kazachstan, Libanon, Malediven, Nigeria, Noord-Korea, Pakistan, Rusland, Saudi-Arabië, Sri Lanka, Sudan, Turkije, Oezbekistan, Venezuela, Vietnam en Zimbabwe. Soms gaat het om 'gewoon' pesten, maar in enkele landen gaat het veel verder. In veel landen worden moslims die zich bekeren tot het christendom voor de rechtbank gebracht of veel eerder al van kant gemaakt.

In Algerije is dit jaar al ruim de helft van de protestantse kerken op bevel van de overheid gesloten. De nieuwe godsdienstwetten in het land zouden het mogelijk maken dat voor het einde van dit jaar alle protestantse kerken dicht zijn. In maart van dit jaar werd Habiba Qawider in de stad Tiaret op de bus gearresteerd omdat ze christelijke lectuur bij zich had. De openbare aanklager eist nu drie jaar gevangenisstraf tegen haar. De aartsbisschop van Algiers heeft de regering gevraagd de zaak ongedaan te maken.

In juni vorig jaar verjoegen Iraakse soldaten de nonnen van het klooster van de Heilige Harten in al-Dora (Irak). Ze richtten het klooster in als hun hoofdkwartier. Libanon schafte vorig jaar Goede Vrijdag af als officiële feestdag, China verbood op 24 mei dit jaar een katholieke bedevaart naar Sheshan, in de buurt van Shangai. Een samenscholingsverbod in de aanloop van de verkiezingen in Zimbabwe leidde ertoe dat kerkdiensten niet meer mochten plaatshebben. In juli van dit jaar weigerde de douane in Oezbekistan een lading van 11.000 bijbels te klaren.

Het kan nog erger. In december 2007 werd in Smyrna in Turkije de Italiaanse kapucijnerpater Adriano Francini (65) neergestoken door een 19-jarige moslim. In januari van dit jaar raakte in Bangladesh een zeventigjarige vrouw zwaar verbrand bij een aanval die was bedoeld om haar te laten boeten voor het feit dat zij zich wilde bekeren tot het christendom. In april werd in Bagdad de Syrisch-Orthodoxe priester Youssef Adel Abody doodgeschoten. In mei werd in Gaza Rami Ayyad vermoord, de uitbater van een christelijke religieuze boekhandel.

In het rapport Persecuted and forgotten worden honderden religieus geïnspireerde moordpartijen en andere misdrijven aan de kaak gesteld. 'Dat zijn dan nog maar enkel de zaken waar we weet van hebben', zegt samensteller John Pontifex.

Of er over de verre kerken ook goed nieuws te melden valt? 'Jazeker', zegt Uma Wijnants. 'Al is in Cuba lang niet alles koek en ei, toch heeft kardinaal Bertone daar in februari van dit jaar nog een nieuwe kerk mogen inwijden.'

http://www.kin-aed-be.org" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.helpiraqichristians.com" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.martyrs.oholy.net" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail ... D=UG20NKIH" onclick="window.open(this.href);return false;
Christenvervolging in de Islam

In het islamitische Andalousië waren joden en christenen destijds derderangsburgers die werden gediscrimineerd, overeenkomstig de islamitische wetten. In een islamitisch bestel geldt voor niet-moslims (joden en christenen) het statuut van dhimmi. Dhimmi's zijn onderworpen aan een aantal discriminaties (die niet altijd aldus worden toegepast): In Andalousië moesten ze een bijzondere belasting betalen (jizaya) voor het verkrijgen van veiligheid en bescherming, ze mochten geen wapens dragen, ze mogen geen openbare functies bekleden (want een moslim mag geen bevelen krijgen van een christen of jood), ze moesten zich vestimentair onderscheiden van moslims, de beruchte (nazi) JODENSTER vindt hier haar oorsprong. Het islamitische Andalousië betekende geenszins een vreedzame samenleving tussen moslims, christenen en joden, gezien joden en christenen waren onderworpen aan de islamitische wetten en de bijhorende discriminatie van andersdenkenden.

De islam kent kent geen godsdienstvrijheid en geen enkele wederkerigheid. In alle moslimlanden worden christenen en andere religies onderdrukt en gediscrimineerd.

In Marokko staat in de grondwet ingeschreven dat het verboden is om zich tot een andere godsdienst te bekeren of om te verklaren dat men de islam heeft verlaten. Ruim een jaar geleden werden in Marrakech een aantal mensen in de gevangenis opgesloten omdat ze zich in het geheim hadden bekeerd tot het christendom. Een tijd geleden werd een zendeling opgepakt omdat hij jongeren probeerde te bekeren tot het christendom. Tot in 7de eeuw waren er in Noord-Afrika (ook in Marokko), waar de kerkvader Augustinus heeft geleefd en gewerkt, christelijke gemeenten. Maar vanaf de 7de eeuw bracht Bennafi er met het zwaard de islam binnen en was het afgelopen met het christendom in Noord-Afrika.

Terwijl hier in België ‘zendelingen’ zoals Sami Zemni van het Centrum voor de islam in Europa, verbonden aan de universiteit van Gent, betaald door onze overheid zich voltijds kan wijden aan islamitisch zendingswerk en proselitisme, is zendingswerk (van een andere godsdienst dan de islam) VERBODEN in elk islamitisch land. Zendeling Zemni stelt dat ‘Europa een aanpassing moet ondergaan’. Bovendien is het in landen zoals Marokko en zelfs het meer liberale en seculiere Tunesië, verboden voor niet-moslims om binnen te gaan in een moskee (wat voorheen in Tunesië wel kon). In Tunesië kan men de ruïnes bezoeken van eens bloeiende christengemeenten in onder meer Carthago en Sbeitla. Na de onafhankelijkheid van Frankrijk in 1956 werden alle kerken er gesloten. Over het hele land resten er nog slechts zes kerken (zonder kruis op de kleine kerktoren – want verboden - en volledig zelfbedruipend, terwijl moskeeën er wel worden betoelaagd) voor de vele toeristen en de Europeanen die er wonen en werken (ter vergelijking: in Antwerpen alleen al zijn er zowat 35 moskeeën...). Ook in het ‘liberale’ Tunesië kan, er geen sprake van zijn dat een moslim zich zou bekeren tot een andere godsdienst. Enkel een buitenlander kan in Noord-Afrika christen zijn.

Waar zijn de christenen gebleven in Turkije, waar de zeven gemeenten in Klein-Azië waren gelegen, waarin Paulus heeft gewerkt en waaraan de apostel Johannes op last van Christus de zeven brieven richtte. De verovering van Costantinopel door de Ottomaanse moslims in 1432 is genoeg bekend en in Efeze, Patmos, Antitochië, kan men de ruïnes bezoeken van kerken van de eerste christengemeenten. Assyrische christenen worden er nog steeds vervolgd. Hier woont een hele gemeenschap Assyrische christenen uit Turkije die halverwege de jaren '90 werd verdreven uit onder meer het dorp Yaramis. Assyrische christenen uit Turkije wonen nu overal verspreid in West-Europa. Van deze uitdrijving van christenen uit Turkije zijn door Amnesty International rapporten opgemaakt. Het laatste seminarie in Turkije werd enkele jaren geleden gesloten, zodat het christendom er op termijn wellicht volledig zal verdwijnen, zoals de patriarch vreest. De orthodoxe kerk, bezit geen rechtspersoonlijkheid. Armeense christenen en orthodoxe Grieken werden er verdreven en vermoord. Momenteel zitten er een paar Turken in Turkije in de gevangenis omdat ze zich hebben bekeerd tot het christendom.

Sinds het verdwijnen van Sadam Hoessein en de oorlog is de situatie van de christenen er veel slechter op geworden. Sinds 2003 zijn er al meer dan 300 000 van de resterende Iraakse christenen naar het buitenland gevlucht. Een religieuze zuivering zoals in Irak is in veel landen van het Midden-Oosten aan de gang, het is zelfs het doel van moslimextremisten. We zijn nu getuige van een historisch drama: de christelijke aanwezigheid in het Midden-Oosten dreigt te verdwijnen, ook in de landen waar het christendom is ontstaan. In het verleden waren christenen er tweederangsburgers, nu zijn ze er ongewenst. De druk op christenen om zich te bekeren tot de islam is groot, maar veel christenen vertrekken liever. In juni jl. werden in Irak een Chaldese priester en zijn assistenten brutaal vermoord, toen ze de kerk verlieten. Ze wilden hen dwingen om zich te bekeren tot de islam. Toen ze dit weigerden, schoten de mannen hen dood, gewoon één van de vele aanvallen van christenen in Irak. In Bagdad, Mosoel, Kirkoek of Bassora kloppen extremistische moslims op de deur bij christenen en beginnen geld te eisen voor ‘bescherming’. Daarbij dwingen ze familieleden meestal openlijk te verklaren tot de islam te zijn overgegaan. Ten slotte eisen ze dat de familie het huis en het laat verlaat, ‘omdat dit niet jullie geboorteland is‘. Honderden christenen ondergaan dit lot. Van de christenen die nog resten in het Midden-Oosten ontvluchten er velen de islamitische onderdrukking en emigreren naar Europa, Amerika, Canada en Australië.

In Iran wordt heden de slinkende minderheid van Assyrische christenen gediscrimineerd. De Assyrische christenen vormen er samen met Armeniërs en Zorostrianen (de oorspronkelijke godsdienst voor de komst van de islam) de christelijke minderheid van het land. In Iran is een christen een ongelovige die nooit baas mag zijn van een gelovige moslim in de werksfeer, daarom zijn er weinig of geen Assyriërs werkzaam bij de overheid . Ook onderwijs- en gezondheidsinstellingen zijn taboe voor christenen. Er werken geen christelijke Assyriërs bij de politie, in het leger, als rechter of als piloot. Het gevolg van de islamitische politiek is dat hoog opgeleide Assyriërs geen werk vinden en vaak genoegen moeten nemen met jobs onder hun niveau. De 33-jarige Assyrische econome Ishtar uit Urmina ziet voor zichzelf maar twee mogelijkheden: "We kunnen genoegen nemen met een onderbetaalde job of het land verlaten. Vaak worden we door werkgevers om onduidelijke reden afgewezen en in sommige gevallen wordt het hardop gezegd: 'uw christelijke geloof is een probleem'.

Naast de discriminaties op het werk bestaan er nog tal van andere discriminaties, die het leven van christenen in Iran bijna onmogelijk maken. Zo moeten christenen die bij een auto-ongeval betrokken raken, meer betalen dan moslims. Ook de boeren in de provincie Urmira, waar een deel van de Assyrische christenen van oudsher woont, ondervinden veel last van discriminaties. Islamitische groothandels kopen hun producten niet, waardoor hun oogst kapot gaat. Met de komst van de nieuwe conservatieve president hebben de christenen hun laatste hoop verloren en de politie die de kledingvoorschriften controleert is nu veel actiever. De politie bezoekt winkels om niet-moslims te waarschuwen om de kledingvoorschriften (ook niet-moslim vrouwen moeten zich sluieren) streng na te leven. (Ook in sommige wijken in Brussel is reeds zo een mutawa actief, die erop toeziet dat vrouwen die in winkels werken wel strict islamitisch zijn gekleed en erop toeziet dat er geen alcohol wordt verkocht.) Duizenden christenen hebben Iran reeds verlaten en weken uit naar VS, Canada of Australië.

Overal waar de islam werd verspreid, werden de andere toen bestaande godsdiensten vrijwel volledig uitgeroeid. In Centraal-Azië verdwenen het boeddhisme, het nestorianisme en zoroastrisme bij de komst van de Arabieren. Ook Afghanistan was voorheen boeddhistisch. In het Midden-Oosten (waar het christendom is ontstaan) zijn historisch christelijke gemeenschappen in hun voortbestaan bedreigd. De laatste 50 jaar zakte de christelijke populatie in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever van 22 naar 2%. In Nazareth is de christelijke populatie gezakt van 60 % in 1946 tot minder dan 15% vandaag. Bethlehem telde vroeger 90 % christenen, maar sinds het onder Palestijns gezag kwam, nog slechts een derde. In Syrië (Damascus was erg belangrijk in het vroege christendom) was begin vorige eeuw nog één derde christen, nu nog minder dan 10%. In Egypte emigreren Kopten in grote getallen. Irak telde in 1987 nog 1,4 miljoen christenen, sindsdien is ruim 40% onder hen gevlucht. Deze emigratie van christenen is een gevolg van de terreur van radicale moslimbewegingen en de onderdrukking door de staat. In de hele islamwereld worden autochtone christenen (of andere niet-moslims) door de staat ernstig gediscrimineerd en bewust niet beschermd tegen islamitisch geïnspireerd geweld.

De reële onderdrukking ontgaat echter de meerderheid van de Europeanen. Voor Kopten is het bijvoorbeeld bijna onmogelijk om kerken te bouwen en te restaureren. De zondagsmissen worden soms verstoord door vandalisme en pesterijen van moslims en lokale overheden. Christenen worden systematisch geweigerd voor leidinggevende functies binnen de overheid, de politie, het leger, de politieke partijen en in het onderwijs, wegens de traditionele sharia-regel die stelt dat ‘er geen bevoegdheid van een niet-moslim over een moslim mag zijn’. Het zet sommigen ertoe aan om zich te bekeren om zo meer kansen te krijgen. Soms is een bekering een officieuze voorwaarde voor toegang tot goede jobs of huizen. De gewone christelijk leerboeken worden verboden of gecensureerd, terwijl allerlei islamitische literatuur, radio- en televisieprogramma’s en schoolboeken die christenen belasteren of aanvallen vrij verschijnen. Christenen worden duidelijk gemaakt geen klacht in te dienen uit ‘loyaliteit tegenover de natie’. Indien zij of hun verwanten dat wel doen, worden zij soms opgesloten in plaats van de daders. Er heerst ook een algemene rechtsonzekerheid in zaken waarbij moslims betrokken zijn. Een islamitische rechtsregel zegt dat een niet-moslim niet kan erven van een moslim. Het gebeurt zelden of nooit dat een rechtbank een uitspraak zal doen in het voordeel van christenen tegen moslims. In Indonesië werden alleen al tussen 1998 en 2003 minstens tienduizend christenen vermoord.

Wie de ware betekenis van racisme aan de lijve wil ondervinden, moet maar eens als niet-moslim in Saoedi-Arabië verblijven. Niet-moslims mogen bovendien NIET binnen in Mekka en Medina.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
moeder van 3
Berichten: 32
Lid geworden op: ma jun 06, 2011 3:04 pm

Re: Even voorstellen!

Bericht door moeder van 3 »

Manon schreef:
Nog steeds krijg ik steeds een schuldig gevoel tegenover mijzelf en mijn kinderen, wat ik ook doe. Ik heb daar ontzettend veel last van.
Door uzelf te verdiepen in islam, de koran en ahadith te lezen en zoveel mogelijk informatie erover op te vangen, leer je enkel bij.
Dit is niet hetzelfde als bij kinderen hun geheim dagboek te lezen of hun post te openen of in het geniept te gaan controleren wie hun vriendjes zijn.
Nee dat begrijp ik en begrijp me niet verkeerd, ik doe het sowieso ook vanuit interesse. Ik wil weten wat er bij mijn kinderen speelt en wie ze zijn. Ik wil ze leren kennen. Maar in de praktijk zie ik niks verkeerds aan ze. Los van het feit dat ze erbij lopen als ali baba en los van het feit dat het de Islam is waar ze voor gekozen hebben, zie ik enkel een positieve verandering bij ze. Het klinkt heel vreemd en heel idioot omdat het uit de mond van een moeder komt maar het zou makkelijker zijn als ze asociaal en egoistisch gedrag zouden vertonen. Het tegenovergestelde is echter waar. Ik ben boos op ze, ik ben enorm verdrietig en teleurgesteld. Maar niet vanwege de redenen waarom ik me zo zou moeten voelen. Enkel vanwege mijn overtuiging dat de Islam een haat-sekte is die niks anders voortbrengt dan ellende en onrechtvaardigheid. Dus als telkens als ik met ze in discussie ga dan is het moeilijk om door te zetten. Net dat kleine duwtje in mijn rug wat ik nodig heb. Maar dat heb ik niet. Ik kan ze nergens op pakken namelijk. Dat is de reden dat ik kennis aan het opdoen ben en daarom ben ik zo blij dat deze site bestaat. Ik ben met niks anders bezig.

Groetjes,

Monique
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Even voorstellen!

Bericht door Pilgrim »

Frappant is dat de Koran vol staat met allemaal fouten en wetenschappelijke nonsens. Mohammed kwam in contact met andere religies en culturen en heeft daar van alles uit overgenomen waar hij zijn Islam van gebrouwen heeft. Ook van de Joden en de Christenen heeft Mohammed heeft het een en ander overgenomen, maar niet helemaal correct (hij was analfabeet). Jezus is nooit Isa genoemd. Marjam de moeder van ‘Isa’ wordt een zus van Aäron genoemd. Blijkbaar heeft Mohammed Maria (Hebreeuws: Mirjam) verward met de Mirjam uit Exodus. De twee leefden meer dan tweeduizend jaar na elkaar! In de bijbel is Haman de minister van Ahasverus in Medië en Perzië (Ester 3: 1-2). Niettemin plaatst de koran hem meer dan duizend jaar eerder als een minister van een Egyptische Farao. Etc., etc. Veel koranverhalen kunnen worden getraceerd tot Joodse en christelijke volksvertellingen en ander verzonnen literatuur. Bijvoorbeeld het verhaal van Abraham die de afgodsbeelden vernietigt (Soera 37) wordt gevonden in een joodse volksvertelling, de Midrash Rabbah. Het koranische verhaal van Zacharias, de vader van Johannes de Doper, is gebaseerd op een christelijke fabel uit de tweede eeuw. Het verhaal dat Jezus werd geboren onder een palmboom is ook gebaseerd op een latere fabel, alsook het verhaal dat Jezus vogels tot leven wekt. Alles wat de koran over het leven van Jezus zegt dat niet wordt terug gevonden in de bijbel, kan getraceerd worden tot verzonnen fabels van meer dan 100 jaar na Jezus’ dood. Als je moslims hier op wijst dan zeggen ze dat de Bijbel vervalst is, maar veel van die zogenaamde vervalsingen zijn immers volslagen onzinnig. :D
Fouten in de Koran

Veel Bijbelverhalen die opgenomen zijn in de Koran werden verkeerd genoteerd en spreken de Bijbel tegen. Hier volgen een paar voorbeelden:

Het verhaal van Kaïn en Abel
De Koran zegt dat nadat Kaïn zijn broer Abel gedood had, "Allah een raaf zond die aan de grond krabbelde om hem te laten zien hoe hij de schaamte van zijn broer moest verbergen." Surah 5:31 ( Soerat al-ma’ida:31 ). Dit is niet genoemd in de Bijbel.

Het verhaal van Noach en de zondvloed
1. De koran zegt in Surah 11:42,43 ( Soerat hoed:42,43 ) dat een van de zonen van Noach weigerde in de Ark te gaan en verdronk in de zondvloed, terwijl de Bijbel zegt dat alle drie de zonen van Noach met hem de Ark in gingen en gered werden van de vloed. (Genesis 7:7).
2. In Surah 11:44 ( Soerat hoed:44 ) zegt de Koran dat de Ark tot rust kwam op de top van de berg Judi, terwijl de Bijbel zegt dat het de berg Ararat was. (Genesis 8:4)

Het verhaal van Abraham
1.Volgens de Koran is Azar, Surah 6:74 ( Soerat al-an’aam:74 ) de vader van Abraham, terwijl de Bijbel zegt dat zijn naam Terach was (Genesis 11: 26).
2. De Koran zegt dat Abraham twee zonen had, de Bijbel zegt dat het er acht waren.
3. De Koran zegt dat sommige van de nakomelingen van Abraham in de vallei van Mekka woonden ( Surah 14:37 , Soerat ibrahiem:37 ), terwijl de Bijbel zegt dat zij in Hebron woonden (Genesis 13:18).
4. De Koran zegt dat Abraham twee vrouwen had, in de Bijbel had hij er drie.
5. De Koran zegt dat hij de Kaaba bouwde (Surah 2:125-127, Soerat al-bakara:125-127 ), de Bijbel zegt daar niets over.

Het verhaal van Mozes
1. De Koran beweert dat diegene die Mozes adopteerde, de vrouw van de Farao was (Surah 28:9, Soerat al-kasas:9 ), terwijl de Bijbel zegt dat het de dochter van de Farao was (Exodus 2:5).
2. De Koran beweert dat Haman in Egypte woonde in de tijd van Mozes (Surah 28:6, Soerat al-kasas:6 ), terwijl de Bijbel zegt dat Haman in Perzië woonde, ten tijde van Koning Ahasverus (Ester 3:1).

Het verhaal van Maria (de moeder van Jezus)
1. De Koran zegt dat Aäron haar broer was (Surah 19:28, Soerat marjam:28 ), terwijl de Bijbel zegt dat Aäron 1300 jaar voor Maria leefde (Numeri 26:59).
2. Dat zij onder een palmboom het leven schonk aan Jezus (Surah 19:23, Soerat marjam:23 ), terwijl de Bijbel zegt dat het in een stal was (Lucas 2:7).
3. Dat Jezus sprak en wonderen verrichtte in de tijd dat hij een baby was (Surah 19:24-26, Soerat marjam:24-26 ), in de Bijbel wordt dit niet genoemd.
4. Dat Zacharias drie nachten niet kon spreken ( Surah 19:10, Soerat marjam:10 ), terwijl de Bijbel zegt dat hij niet kon spreken totdat het kind geboren was (of ongeveer 9 maanden). (Lucas 1:20)

KAN GOD DEZE FOUTEN MAKEN?

Moslims geloven dat de Koran een directe uiting van Allah (God) is. Omdat God onfeilbaar is, zou je verwachten dat de Koran ook onfeilbaar is. Echter, door de Koran te onderzoeken, worden we geconfronteerd met veel beweringen die tegen de onbetwistbare feiten van de wetenschap indruisen. Het zou onacceptabel zijn als zulke fouten toegeschreven werden aan een geleerd iemand, laat staan ze toe te schrijven aan de Alleswetende God.

De lijst van fouten van de Koran is erg lang, en worden gedetailleerd beschreven in andere boeken. Omdat wij slechts over een beperkte ruimte beschikken, geven wij alleen een paar voorbeelden. Ons doel is zich af te vragen of God dergelijke fouten kan maken, of God werkelijk de schrijver van de Koran was.

Aardrijkskundige fouten

De Aarde staat stil
"Hij schiep de hemelen zonder enige pilaren die je kunt zien. Hij zette op de aarde stevige bergen zodat zij jullie niet aan het wankelen zouden brengen en Hij verspreidde gedierte van allerlei soorten over de aarde. Wij lieten water vanuit de hemel neerdalen en brachten allerlei voortreffelijke soorten voort, in paren." Surah 31:10 ( Soerat loekmaan:10 ).

De zon gaat onder in een bron
"Totdat, toen hij de zonsondergang bereikte, hij deze vond in een bron met donker water. Dicht erbij vond hij een Volk: Wij zeiden: "O Zolqarnain! (Alexander de Grote) Gij zijt gemach-tigd of om ze te straffen, of om ze vriendelijk te behandelen."
Surah 18:86 ( Soerat al-kahf:86 ).

Historische Fouten

Farao bouwde de toren van Babel in Egypte
"Farao zei: "O stamhoofden! Geen God ken ik voor jullie dan mijzelf: daarom, O Haman! Steek aan (een oven om stenen te bakken van klei), en bouw mij een verheven paleis, dat ik mag klimmen naar de God van Mozes; maar wat mij betreft, ik denk dat hij (Mozes) een leugenaar is." Surah 28:38 ( Soerat al-kasas:38 ).

Alexander de Grote was een profeet
"Men vraagt u betreffende Zol-Qarnain (Alexander de Grote). Zeg: "Ik zal u zijn verhaal vertellen". Wij vestigden zijn macht op aarde en schonken hem de middelen en het vermogen alles te volbrengen. En hij volgde een weg, totdat hij het verste punt in de richting van de ondergaande zon bereikte, en deze in een bron van modderig water zag ondergaan, waarbij hij een (ongelovig) volk aantrof. Wij zeiden: "O, Zol-Qarnain, u hebt de macht, bestraf hen of behandel hen met vriendelijkheid." Surah 18:83-88 ( Soerat al-kahf:83-88 ).

Ethische Fouten

Het wettigen van meineed
"God zal je geen rekenschap vragen voor gedachteloosheid in jullie eed, maar voor de intentie in jullie harten; en hij is Vaak - vergevend, Zeer verdraagzaam." Surah 2:225 ( Soerat al-bakara:225)

Het wettigen van een moord
"O Profeet! Zet de gelovigen aan tot de strijd. Als er twintig onder u zijn, geduldig en volhardend, dan zullen zij tweehonderd, of honderd, overwinnen, zij zullen duizenden ongelovigen overwinnen: want dit zijn mensen zonder begrip."
Surah 8:65 ( Soerat al-anfaal:65 ).

Het wettigen van bedrog
"God zal geen rekenschap van je vragen voor iets doelloos in jullie eed, maar hij zal je ter verantwoording roepen voor jullie opzettelijke eed. Om boete te doen, voed tien behoeftige mensen, in de mate vergelijkbaar met hoe je jouw familie voedt; of ze kleedt; of geef een slaaf zijn vrijheid. Als je daar de middelen niet voor hebt, vast dan drie dagen. Dat is de boetedoening voor de eed die je gezworen hebt. Maar houd je aan de eed. Zo maakt God zijn tekenen duidelijk aan je, dat je dankbaar mag zijn." Surah 5:89 ( Soerat al ma’ida:89 ).

Wetenschappelijke Fouten

Een stoffelijk overschot dat een jaar op een stok leunt
"Toen Wij de dood (van Salomon) hadden bevolen, liet niets aan hen zijn dood zien, behalve een kleine worm van de aarde, die (langzaam) bleef knagen aan zijn stok: dus toen hij neerviel, zagen de Jinns simpelweg dat als zij het onzichtbare gezien hadden, zij niet geteerd waren geworden in de vernederende Straf (van hun Taak)." Surah 34:14 ( Soerat saba:14 ).

Een dutje dat driehonderd en negen jaar duurt.
"Dus bleven zij driehonderd jaar in hun Grot, en (sommigen) voegen er negen jaar aan toe." Surah 18: 9-26 ( Soerat al-kahf:9-26 ).

Wettelijke Fouten

Het geselen van de getuige
"En diegenen die kuise vrouwen vals beschuldigen, en niet met vier getuigen komen (om hun beschuldigingen te onder-steunen) gesel ze met tachtig zweepslagen, en verwerp hun bewijs voor eeuwig: want zulke mannen zijn gemene over-treders." Surah 24:4 ( Soerat an-noer:4 ).

God schrijft voor om te plunderen
"En weet dat van de hele buit die je verkrijgt (in de oorlog), een vijfde deel is voor God,- en voor de Apostel, en voor de naaste verwanten, wezen, behoeftigen, en de reiziger,- als je in God gelooft en in de openbaring die Wij naar Onze dienaar naar beneden gezonden hebben op de Dag van de Beproeving,- de Dag van de ontmoeting van de twee krachten, want God heeft macht over alle dingen." Surah 8:41 ( Soerat al-anfaal:41 ).

Omdat de Bijbel er het eerst was en omdat er geen enkele reden is om te geloven dat er met de Bijbel geknoeid is, hebben Moslimtheologen veel uit te leggen als het gaat om zulke tegenstrijdigheden en fouten in hun Boek.

http://www.islamreview.com/otherlanguag ... stuk42.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Even voorstellen!

Bericht door Pilgrim »

Tegenstrijdigheden in Koran

Heavens/Earth came together at creation. (Surah 41:11)

Heavens/Earth were ripped apart at creation. (Surah 21:30)
____________________

Creation took six days. (Surah 7:54, 10:3, 11:7, 25:59)

Creation took eight days. (Surah 41:9-12)
____________________

Earth created first. (Surah 2:29)

Heavens created first. (Surah 70:27-30)
____________________

All angels obey Allah. (Surah 16:49-50)

Not all angels obey Allah. (Surah 2:34)
____________________

Pharaoh drowned. (Surah 17:103, 28:40, 43:55)

Pharaoh did not drown. (Surah 10:92)
____________________

All of Noah's sons were aboard the ark. (Surah 21:76-77)

Not all of Noah's sons were aboard the ark. (Surah 11)
One angel spoke to Mary. (Surah 19:17-21)

Several angels spoke to Mary. (Surah 3:42-45)
____________________

Paradise has one garden. (Surah 39:73, 41:30, 57:21, 79:41)

Paradise has many gardens. (Surah 18:31, 22:23, 35:33, 78:32)
____________________

Allah can have a son. (Surah 39:4)

Allah can't have a son. (Surah 6:101)
____________________

Face Mecca while praying. (Surah 2:115, 144)

Face Jerusalem while praying. (Surah 2:115, 144)
____________________


The Bible vs. the Koran

____________________

Bible: Noah's ark landed on Mt. Ararat. (Genesis 8:4)

Koran: Noah's ark landed on Mt. Judi. (Surah 11:44)
____________________

Bible: Abraham's father was Terah. (Genesis 11:31)

Koran: Abraham's father was Azar. (Surah 6:74)
____________________

Bible: Abraham attempted to sacrifice Isaac. (Genesis 22:1-12)

Koran: Abraham attempted to sacrifice Ishmael. (Surah 37:100-112)
____________________

Bible: Pharaoh's daughter adopted Moses. (Exodus 2:1-10)

Koran: Pharaoh's wife adopted Moses. (Surah 28:8-9)
____________________

Bible: Jesus was crucified. (Mark 15:25-32)

Koran: Jesus was not crucified. (Surah 4:157-158)

Mary 'Godin' in Koran. - nooit geweest in N.T.

Mary 'Een van de Drie' in Koran - nooit geweest in N.T.
____________________

Bible: Abraham lived in the Valley of Hebron. (Genesis 13:18, 23:2, 35:27)

Koran: Abraham lived in Mecca. (Surah 14:37)
____________________

Bible: God loves us even though we sin. (Romans 5:

Koran: God does not love sinners. (Surah 2:190)
____________________

Bible: Husbands to love wife as themselves. (Eph. 5:25-2

Koran: Husbands may beat their wives. (Surah 4:34)
____________________

The Koran teaches hatred of Christians and Jews

tegelijkertijd 'accepteer de Mensen van het Boek'

echter schaft Christendom en Judaisme áf in Koran

en schrijft: 'christenen en Joden zullen VERNIETIGD WORDEN"

"Do not take the Jews and Christians for friends"
(Surah 5:51)
____________________

"fight those of the unbelievers who are near to you and let them find in you hardness"
(Surah 9:123)
____________________

"fight those who do not believe in Allah" - JIHAD
(Surah 9:29)

niks t.b.v. 'verdedigen'
____________________

"and fight them until there is no more persecution and religion should be only for Allah"
(Surah 8:39)

wat wij al lang begrepen hebben!
____________________

"fight them; Allah will punish them by your hands and bring them to disgrace"
(Surah 9:14)
____________________

"Christians say: The Messiah is the son of Allah; these are the words of their mouths; they imitate the saying of those who disbelieved before; may Allah destroy them"
(Surah 9:30)
____________________

"I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike off every fingertip of them" (Surah 8:12)
____________________


The Unbelievable Koran

____________________

Heaven is a place of sex and wine. (Surah 2:25, 4:57, 11:23, 47:15)

volledig materialistisch - inclusief seks orgieën
____________________

Mary (Jesus' mother) was Moses sister. (Surah 19:2
____________________

Jesus taught people even in his "old age". (Surah 5:110)

Jezus stierf 32 oud.
____________________

Moses lived at the same time as Noah. (Surah )
____________________

According to Surah 18:86, The sun literally sets
into a muddy pool here on Earth and
Surah 18:90 mentions a speciffic place
on Earth where the sun rises.
____________________
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Even voorstellen!

Bericht door Pilgrim »

Hier nog een leuke post die een vroeger forumlid hier ooit geplaatst heeft.
Verschillen tussen Jezus en Mohammed

Jezus genas zijn vijanden, Mohammed vervloekte ze en liet ze vermoorden.
111. de palmvezel, de vlam (al-masad, al-lahab)
1. De macht van Aboe Lahab en hijzelf zullen vergaan.
2. Zijn rijkdommen en daden zullen hem niet baten.
3. Weldra zal hij in een laaiend Vuur branden.
4. Ook zijn vrouw, de draagster van brandstof,
5. Om haar hals zal een koord van palmvezels hangen.

Jezus was nederig, Mohammed liet zich als god gehoorzamen.
4:80 Wie de boodschapper gehoorzaamt, gehoorzaamt inderdaad Allah en wie zich afkeert - tot hen hebben wij u niet als bewaker gezonden.

Jezus zei: wie zonder zonden is werpe de eerste steen, Mohammed liet naar hartelust stenigen.
Bukhari, deel 8, Boek 82, nummer 806:
Verteld door Abu Huraira:

Een man kwam naar de apostel van Allah (vzmh) toen hij in de moskee was en riep hem: ‘Oh Apostel van Allah! Ik heb verboden seks gehad.’” De profeet (vzmh) draaide zijn gezicht naar de andere kant, maar die man herhaalde zijn bewering vier keer en daarna droeg hij getuigenis tegen zichzelf gedurende vier maal. De Profeet (vzmh) schreeuwde tegen hem: “Ben je gek? ” De man zei: “Nee.” De Profeet (vzmh) zei: ben je getrouwd? De man zei: Ja. Toen zei de Profeet (vzmh): “Breng hem hier weg en stenig hem dood.” Jabir bin ‘Abdullah zei: ik was onder hen die deelnamen aan zijn steniging en we stenigden hem in de Musalla. Toen de stenen hem begonnen te hinderen vluchtte hij, maar we namen hem naar Al Harra en stenigden hem dood.

Bukhari, Deel 8, Boek 82, nummer 816:
Verteld door Ibn ‘Abbas:

‘Umar zei, “ik ben bang dat na een lange tijd na nu, mensen zullen zeggen: “we vinden de verzen over de steniging (Rajam) niet in het Heilige Boek (Koran),” en vervolgens kunnen ze afgedwaald raken door een verplichting na te laten die Allah heeft onthuld. Zeker! Ik bevestig dat de straf Rajam moet worden opgelegd aan eenieder die ongeoorloofde geslachtsgemeenschap heeft als hij al getrouwd is en de misdaad is bewezen door getuigen of zwangerschap of een bekentenis.” Sufyan voegde hieraan toe, “ik heb deze vertelling op deze manier herinnerd.” ‘Umar voegde toe, “Voorzeker heeft de Apostel van Allah (vzmh) Rajam tenuitvoer gelegd en dat deden wij na hem.”

Jezus wekte uit de doden op, Mohammed liet alleen mensen vermoorden.
Bukhari, Deel 3, boek 45, nummer 687
Mohammed zei, “Wie wil Ka’b bin Al-Ashraf (een dichter die spotverzen over de islam maakte) doden omdat hij Allah en de Profeet heeft beledigd?” Muhammad bin Maslama zei: “Ik zal hem doden.” Dus Muhammad bin Maslama ging naar Ka’b en zei: “Ik wil een lening van één of twee Wasqs graan.” Ka’b zei: “Geef je vrouwen als onderpand.” Muhammad bin Maslama zei: “Hoe kunnen we onze vrouwen als onderpand geven, gezien je de knapste onder de Arabieren bent?” Kab zei: “Geef dan je zonen als onderpand.” Muhammad zei: “Hoe kunnen we onze zonen als onderpand geven? Men zal ze uitlachen omdat ze voor één of twee Wasqs graan als onderpand worden gegeven. Dat is een schande voor ons. maar we zullen onze wapens als onderpand geven.” Muhammad bin Maslama beloofde hem dat hij terug zou komen. Ze kwamen zoals beloofd en vermoordden Kab. Daarna rapporteerden ze dit aan de Profeet.

Jezus leert ons lief te hebben, Mohammed leert ons te haten.
98:6 Voorwaar, de ongelovigen onder de mensen van het Boek en de afgodendienaren zullen in het Vuur der hel geworpen worden, daarin zullen zij verblijven. Zij zijn de slechtste der schepselen.
5:54 O, gij die gelooft, wie onder u zich van zijn godsdienst afkeert, laat hem weten, dat Allah weldra een ander volk zal voortbrengen dat Hij zal liefhebben en die Hem zullen liefhebben vriendelijk en nederig zijnde jegens de gelovigen en hard en streng jegens de ongelovigen. Zij zullen voor Allah’s zaak strijden en het verwijt van een berisper niet vrezen. Dit is Allah’s genade; Hij schenkt deze aan wie Hij wil en Allah is Milddadig, Alwetend.
48:29 Mohammed is de boodschapper van Allah. En zij, die met hem zijn, zijn hard tegen de ongelovigen en zachtmoedig onder elkander. Gij ziet hen zich buigen en nederwerpen (in gebed), Allah’s genade en Zijn welbehagen zoekende - Op hun aangezicht zijn de sporen van het zich ter aarde werpen. Dit is hun beschrijving in de Torah. En hun beschrijving in het Evangelie is als het zaad van koren, dat zijn scheut uitspruit, en dien versterkt, waardoor zij dik wordt en op eigen stengel komt te staan, tot vreugde der zaaiers en woede der ongelovigen. Allah heeft aan de gelovigen die goede werken doen, vergiffenis en een grote beloning beloofd.

Jezus koos voor het koninkrijk van God, Mohammed koos voor het koninkrijk van deze wereld.
8:65 O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten. Als er twintig onder u zijn die stand houden, zullen zij tweehonderd overwinnen en als er honderd uwer zijn zullen zij duizend der ongelovigen verslaan, omdat zij een volk zijn dat niet wil begrijpen.
9:39 Als gij niet voortgaat te vechten zal Hij u met een pijnlijke straf straffen en zal Hij een ander volk in uw plaats stellen en gij zult Hem in het geheel niet deren. Allah heeft macht over alle dingen.

Jezus zei: wie kleine kinderen kwaad doet kan beter met een molensteen om de nek in de zee worden gegooid,
Mohammed liet aan zich een meisje van zes uithuwelijken.

Bukhari, Deel 5, boek 58, nummer 234:
Verteld door Aisha:

De Profeet (vzmh) verloofde zich met mij toen ik een meisje van zes was. We gingen naar Medina en bleven in het huis van Bani-al-Harith bin Khazraj. Toen werd ik ziek en mijn haar viel uit. Later groeide mijn haar weer aan en mijn moeder, Um
Ruman, kwam naar me toe terwijl ik in een schommel aan het spelen was met mijn vriendinnetjes.
Ze riep me en ik ging met haar mee zonder te weten wat ze met me wilde doen.
Ze pakte me bij de hand en liet me voor de deur van het huis staan. Ik was toen ademloos en toen ik weer normaal ademde, nam ze wat water en wreef mijn gezicht en handen er mee. Toen nam ze me in huis. In het huis zag ik vrouwen van de Helpers (Ansar i.e. Medinensische bekeerlingen) die tegen me zeiden: “de beste wensen, Allahs zegening en veel geluk".
Toen vertrouwde ze me aan hen toe en ze bereidden me voor voor het huwelijk. Onverwacht kwam de profeet van Allah (vzmh) in de voormiddag en mijn moeder overhandigde me aan hem, en ik was toen negen jaar oud.

Bukhari, Deel 7, Boek 62, Nummer 64:
Verteld door ‘Aisha:

De profeet (vzmh) trouwde met haar toen ze zes jaar was en hij (vzmh) voltrok het huwelijk door met haar te neuken toen ze negen jaar oud was en ze bleef toen bij hem (vzmh) voor negen jaar (tot zijn (vzmh) dood).

Jezus heeft ons geleerd hoe we net als hem kinderen van God kunnen worden, Mohammed achtte zichzelf de laatste der profeten.
dit is wel degelijk wat Jezus beweerde!!
Johannes 1:
11 Hij is gekomen tot het Zijne, en de Zijnen hebben Hem niet aangenomen.
12 Maar zovelen Hem aangenomen hebben, dien heeft Hij macht gegeven kinderen Gods te worden, die in Zijn Naam geloven;
13 Welke niet uit den bloede, noch uit den wil des vleses, noch uit den wil des mans, maar uit God geboren zijn.

Behandel vrouwen met respect en liefde, Mohammed zag ze als gebruiksvoorwerpen.
2:223 Uw vrouwen zijn een akker voor u - komt daarom tot uw akker, zoals het u behaagt en doet goed voor uzelf en vreest Allah en weet, dat gij Hem zult ontmoeten en geef goede tijdingen aan de gelovigen.

Jezus genas blinden, Mohammed stuurde ze weg.
Soera 80. hij fronsde (abasa)
1. Hij (de profeet) fronste (zijn voorhoofd) en wendde zich af.
2. Omdat er een blinde man tot hem kwam.
3. (Mens) wat weet gij? Misschien wilde hij zich laten louteren.
4. Of hij kon om raad komen, en die raad zou hem van nut kunnen zijn.
5. Maar aan hem, die onverschillig is
6. Schenkt gij uw aandacht,
7. Hoewel gij er niet voor aansprakelijk zijt als hij zich niet loutert.

Jezus geloofde in geweldloosheid, Mohammed alleen in geweld.
8:7 En toen Allah u één der twee partijen beloofde dat zij de uwe zou zijn, wenstet gij, dat de partij zonder wapenen de uwe zou worden, maar Allah wilde door Zijn Woorden de waarheid bevestigen en de levenswortel der ongelovigen afsnijden.

Jezus stierf voor ons, Mohammed liet anderen voor hem sterven.
4:74 Laten derhalve zij, die hun tegenwoordig leven voor het leven in het Hiernamaals willen offeren, voor de zaak van Allah strijden. En wie voor de zaak van Allah strijdt, hetzij hij gedood wordt of overwint, weldra zullen Wij hem een grote beloning geven.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Even voorstellen!

Bericht door Dutch »

Monique, gelukkig maar dat jouw bekeerde kinderen nog in het suikerstadium zitten, ze zijn nog leefbaar en passen enkel de "suikerversie" toe, ook naar jou toe.
MAAR daar komt ooit een eind aan als ze in een hogere versnelling komen, dan worden ze ronduit ongenietbaar voor hun niet moslim omgeving. Hopelijk wint hun gezonde verstand het mede door jouw hulp vooraleer het zover komt...

Ga ook eens na met wie ze omgaan jouw kinderen, ze zullen zeker en vast "begeleid" worden door een bepaalde kern van vrienden en kennissen die hen de islam ingezogen hebben. Weiger vrienden van je zoon thuis te ontvangen, jouw dochter mag niet met hen in contact komen trouwens. Weiger ook dat jouw zoon in contact komt bij je thuis met vriendinnen van je dochter...
Let ook op mogelijke trouwkandidaten, ze hebben er de leeftijd voor...anticipeer. Roep hulp in van een (mannelijk) familielid (broer van vader bvb.) om samen met jou het ouderlijk gezag uit te oefenen en mee te beslissen (neen te zeggen dus, om alle redenen die je maar kan verzinnen behalve direct de religie) indien het zover zou komen. Eis dan ook een bruidschat voor je dochter (als het om een buitenlander mocht gaan zeker!) Zorg dat de leden van hun niet moslim familie hen een warme begeleidende cocon bieden, met zeer veel inmenging in hun leven, zo gaat dat in islammiddens, het zal tegengewicht vormen voor de cocon die de islam hen biedt.

Ik weet het, het is een ware overrompeling van goedbedoelde adviezen Monique, maar gebruik ze één voor één en ter gepaster tijd.

Goede moed dappere moeder.
Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Even voorstellen!

Bericht door gerard_m »

Monique, ik wil je eerst vooral sterkte wensen en welkom heten!

Een gedachte.............

Je houdt van je kinderen. De liefde tussen moeder en kind is iets bijzonders, het is sterk en onvoorwaardelijk. Deze liefde kan je helpen, en hun uiteindelijk ook. Onvoorwaardelijke liefde betekent dat de liefde niet weg is als je kinderen kiezen voor een ander geloof, hoe veel verdriet het ook geeft.

De islam mist die liefde: de liefde van een moeder is groter dan die van Allah. De liefde van Allah is niet onvoorwaardelijk. Wie Mohammed niet volgt, moet eeuwig naar de hel. En dit is iets waar sommige bekeerlingen ook moeite mee hebben. De hel is de bestemming voor alle mensen waar je kinderen ook van houden, en zelfs voor hun moeder. De koran en hadith vertellen hoe gruwelijk die is. Wanneer de liefde tussen jou en je kinderen sterk is, zullen ze het moeilijk vinden om dit te accepteren.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)
Gebruikersavatar
vadigran
Berichten: 76
Lid geworden op: do feb 18, 2010 10:35 pm

Re: Even voorstellen!

Bericht door vadigran »

Welkom Monique :) .

Vergeet in deze hele situatie niet dat jij niet voor de islam hebt gekozen. Laat je leven er dan ook niet door bepalen. Ik denk dat je door je bezorgdheid nu wel heel erg op je bekeerde dochter en zoon gericht bent en misschien onbewust minder op je jongste zoon. Geef ook hem alle aandacht die hij verdient, want ik denk dat je anders misschien het risico zal lopen dat hij een bekering gaat linken aan het verkrijgen van jouw aandacht.

Je bent bang dat je een fout maakt door tegen hun bekering in te gaan. In het ouderschap heb je fouten gemaakt en je zal nog fouten maken, ieder ouder maakt fouten. Laat dat je er niet van weerhouden om je gevoel te volgen. Wat je doet doe je omdat je van je kinderen houd en je het beste voor ze wil. Laat je daden dus niet leiden door je angst om fouten te maken, laat je leiden door je liefde voor je kinderen. Het zal er niet voor zorgen dat je geen fouten meer zal maken, maar achter die fouten gaat dan wel liefde steken en niks is oprechter dan dat.
petals
Berichten: 6
Lid geworden op: za jun 11, 2011 7:27 pm

Re: Even voorstellen!

Bericht door petals »

welkom Monique,

ik ben vanuit een ander forum toch maar eens naar deze site gekomen en heb me aangemeld want wilde toch even reageren...
Ik ben 30 jaar oud en ook een ex-moslima. Ik las dat je kinderen zich hebben bekeerd. Wie weet kan ik je van dienst zijn als je een idee wilt krijgen van hoe dat proces in zijn werk ging bij mij. Ik was ook suikermoslima zoals het hier zo liefkozend wordt genoemd maar wilde dat absoluut niet geloven, voor mij betekende de islam zoveel dat ik gewoonweg de slechte dingen niet wilde geloven. Ik dacht dat ik het ware geloof had gevonden en werd met open armen ontvangen. Ben uiteindelijk ook islamitisch getrouwd met een Marokkaan die me liet vallen als een baksteen toen ik twijfels over het geloof bleef houden. Ook mijn vriendenkring heeft me laten vallen. Stond er ineens weer alleen voor, weg was de zusterliefde en dat prachtige kuise huwelijk dat ik had, ik werd als minderwaardig beschouwd en kon het verder maar weer zelf redden. Wat me overigens aardig afgaat ;-), al heeft dat toch wel wat bloed zweet en tranen gekost.

Ik kan je vertellen dat ik niet naar mijn moeder en vader en zus luisterde... tenminste dat dacht ik. Maar hun woorden lieten grote twijfel achter, en zij waren nog niet eens zo goed op de hoogte als jij bent, je doet echt heel erg je best om achter de feiten te komen en dat is heel goed! Ik zou absoluut niet te veel gaan pushen, of hun religie belachelijk gaan maken, het contact met mijn ouders en zus stond een tijd op een heel laag pitje, omdat zij me niet accepteerden met hoofddoek en met bidden... omgekeerd accepteerde ik hun wel, iets wat ik eigenlijk van de islam ook niet mocht want je moet de gebruiken van de ongelovigen haten maar goed daar kwam ik pas later achter. Ik geloofde dat ze zich moesten bekeren anders zouden ze naar de hel gaan. Het was heel zwaar... Laat ze merken hoeveel je van ze houdt en laat de menselijkheid, warmte en liefde voorop staan. Bij mij was het ook een stuk worsteling met mezelf en eenzaamheid die me deed bekeren, als jij ze laat weten dat ze altijd welkom zijn en dat je van ze houdt, en ondertussen gewoon met goede argumenten komt, dan kan het niet anders of de ogen gaan open! Er zal wellicht wel wat tijd overheen gaan en ook verdriet... op een of andere manier nestelt zo'n geloof zich in je gedachten en gedrag en het is lastig om dat weer los te laten.

Je kan altijd bij me terecht voor vragen!

Liefs,
miss1979
Berichten: 136
Lid geworden op: do jun 09, 2011 8:31 pm

Re: Even voorstellen!

Bericht door miss1979 »

welkom op het forum..
veel bekeerlingen beseffen niet zo goed hoe moeilijk het is voor hun ouders/familie als ze zich bekeren. Of ze beseffen het wel maar trekken ze het zich niet aan omdat ze zo verblind zijn door de islam en hun geloof in Allah.
Sommige verbreken zelfs het contact met hun familie als hun familie te fel tegen de islam is.
Ze verlangen dat de familie alles klakkeloos aanvaard.. Dat ze hoofddoek of baard dragen, geen verjaardag meer vieren of andere feestdagen, niet meer naar familiefeesten komen, naar buiten gaan als hun schoonbroer binnenkomt, alles moet hun familie maar aanvaarden. Zelf gaan ze zich niet aanpassen want het mag niet van de islam.

Als je kinderen bekeren, lijkt het bijna alsof je die kwijt bent.
Zelf ben ik ook bekeerd tot de islam geweest en verblind geweest door dat 'mooie' geloof maar heb ingezien dat het allemaal niet zo mooi is.
Hopelijk zien je kinderen dat ook op een dag in.

Ik wens je veel sterkte, en welkom op het forum
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Even voorstellen!

Bericht door Ariel »

Welkom Petals, en welkom miss1979 .
Bedankt voor jullie lieve bericht. Ik ben er zeker van dat moeder van 3 hier veel steun aan zal hebben.

Vriendelijke groet.
Ariel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Even voorstellen!

Bericht door H.Numan »

Dat is een insteek die je tussen neus en lippen zou kunnen laten vallen:
Je vraagt eens aan je kinderen of ze van je houden. Natuurlijk, zullen ze antwoorden.
Dan vraag je wat er gebeurt met ongelovigen. "Die gaan naar de hel'.
Vervolgens vraag je of het mohammedanisme een religie van liefde is. Hetgeen ze zullen beamen.
En dan steek je de bajonet er diep in:
Ik ga naar de hel, want ik ben een ongelovige. Puur en alleen omdat ik ongelovig ben. Nergens anders om. Is dat een religie van liefde?
Kan jij gelukkig zijn in de hemel en van je 72 maagden genieten als je weet dat ik voor altijd en eeuwig gemarteld wordt?

Onderwerp niet verder aansnijden. Laten bezinken. Als je kinderen echt van je houden is zoiets een tijdbom. Op een gegeven moment krijgen ze het wel door. Hopelijk.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
mercator
Berichten: 19322
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Even voorstellen!

Bericht door mercator »

petals schreef:
het contact met mijn ouders en zus stond een tijd op een heel laag pitje, omdat zij me niet accepteerden met hoofddoek en met bidden...
Ik heb het van op voorhand al duidelijk gemaakt. Aan mijn dochter verteld dat als ze aanpapt met een moslim ik alleen de hoogstnodige contacten met haar zal onderhouden, en dat mijnheer de moslim zich nooit in mijn bijzijn mag vertonen.
In het allerergste geval dat ze ook die dwaasheid van bekering e.d. zou aannemen, bevriezen gewoon alle contacten met haar ook, en is ze terug welkom als ze van die besmetting genezen is.
Dat is duidelijk dus op voorhand , zo weet iedereen waar het op staat.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Joop Klepzeiker
Berichten: 258
Lid geworden op: wo apr 13, 2011 1:00 pm

Re: Even voorstellen!

Bericht door Joop Klepzeiker »

Hier hebben we inderdaad een geval wat onze steun DUBBEL en dwars verdient.

Kan je engels lezen?

Dan heb ik wel wat handig info voor je .
Ben er weer, was even in de ijskast gezet,wegens een onwelgevallige mening
moeder van 3
Berichten: 32
Lid geworden op: ma jun 06, 2011 3:04 pm

Re: Even voorstellen!

Bericht door moeder van 3 »

Lieve Petals, miss1979 en anderen,

Hartelijk dank voor jullie steun allemaal. Het lezen van jullie berichten brengt troost en zelfvertrouwen. Ik ben druk bezig met dingen te lezen over de islam en dan te herhalen en herhalen zodat ik het goed in mijn hoofd heb zitten en ik een goed beeld krijg van wat deze sekte nou precies inhoudt en waarom het de laatste jaren zo erg in de picture staat. En ik moet zeggen dat het me aardig afgaat maar dat ik er wel enorm door in de war raak. Ik hoor en lees zoveel verschillende dingen en dat maakt het er niet makkelijker op. Wat ik doe is de bronnen die ik hier lees opzoeken en zo simpel mogelijk de zaken bekijken maar als ik dan met mijn kinderen spreek dan krijg ik een hele andere uit leg waar ik dan moeilijk verweer tegen heb. En dan zit ik daar zo erg mee dat ik bij mezelf denk, wil ik nou kosten wat kost hun uit de islam trekken?

Ik heb de afgelopen dagen heel veel met ze gepraat. Vooral met mijn zoon heb ik veel gesproken. Ik zou zo graag willen dat ik ze kon aanspreken op hun foute gedrag en hun manieren maar het tegendeel is waar. Sinds ze moslim zijn geworden gedragen ze zich beter dan voorheen. Ze helpen me veel meer in het huishouden, ze zijn veel geduldiger als we discussiëren en ze hebben er respect voor als ik het ergens niet mee eens ben. Dat maakt het nóg moeilijker en ik weet niet of dat normaal is. Mijn zoon heeft me min of meer verweten dat ik niet luister. Hij vindt dat wanneer ik hem iets vraag of iets vertel, dat ik dan niet echt inhoudelijk naar zijn antwoord luister maar dat ik gelijk in mijn hoofd bezig ben met een wederantwoord of wedervraag te verzinnen. Of ik heb geen antwoord en ik wil het gewoon niet accepteren en wuif het weg als onzin of iets als 'Komop, dat geloof je toch zelf niet'. Hij blijft dan heel geduldig en vraagt mij waarom ik denk dat hij voor een religie zou kiezen die enkel en alleen slecht is, om mij vervolgens aan mij te vragen wat dan mijn verklaring is waarom hij moslim is geworden. Ik gaf hem dan het uitgebreide antwoord waarom ik denk dat hij in de suikerversie is getrapt en waarom ik bang ben dat zodra hij erachter komt dat de echte versie helemaal niet zo vredelievend is, hij er zo diep in zit dat hij dat accepteert óf dat hij er niet meer uit kán. En dat ik bang ben dat zodra ze beiden getrouwd zijn met een moslim dat het dan helemaal einde verhaal is. Ik heb dit onderbouwd met veel argumenten die ik met name hier heb gelezen. Hiervoor nogmaals dank.

Tot mijn verbazing ging hij hier heel rustig en serieus op in. Het is teveel op hier op te schrijven, wat we hebben besproken maar kort samengevat zei hij dat wanneer je op zoek gaat naar de waarheid het eerste wat je dient te doen is eerlijk te zijn tegenover jezelf. Het was een heel betoog wat ging over dat we ons dienen te beseffen dat óf de waarheid aanwezig is op aarde en dat we er naar moeten zoeken met de middelen die we hebben gekregen (ogen, oren, handen, voeten, hersenen etc) of we komen erachter dat de waarheid niet aanwezig is en we moeten in onszelf datgene doen waarvan we denken dat het het beste is. Daar was ik het helemaal met hem over eens. Vervolgens maakte hij me dus duidelijk dat wanneer we ons dit beseffen we als eerste dienen te beseffen dat alle mensen in hetzelfde schuitje zitten. Of je nou blank, zwart, geel of groen bent, iedereen zal een stapje terug moeten doen en objectief naar de zaken kijken want iedereen zal de waarheid dichtbij huis zoeken. Dus daar ging ik met hem in mee. Zo gezegd zo gedaan. Vervolgens stelde hij me de vraag wat het eerste is aan informatie waar we op af gaan, waar we het overgrote deel van informatie vandaan halen. De media zei ik. Hij maakte de conclusie dat we de media niet als authentieke informatieverschaffer kunnen gebruiken omdat daar heel veel machtige mensen achter zitten met allemaal verschillende belangen. Een Arabier krijgt immers hele andere informatie middels dezelfde media dan een Nederlander, Chinees, Rus, Turk of Amerikaan. Daar dienen we dan ook een stapje van terug te nemen. Nou, vervolgens bleven de mensen over en daar konden we ook niet volledig op bouwen want mensen liegen, hebben hele geschiedenissen van oorlogen, allemaal eigen belangen en noem maar op. Dus daar namen we ook een stapje van terug. Ik vertel dit kort samengevat, het was een heel diep gesprek en op dit punt was ik mijn eigen argumentatie zo goed als vergeten omdat het een hele andere wending had gekregen dan waar ik me op had voorbereid. Ik zal jullie de details verder besparen, maar zo aan het einde vroeg hij mij: "Nu we ons dit allemaal beseffen, wie kan mij dan nog vertellen wat goed of slecht is?" Hij vroeg me hoe ik zeker kan weten of iets dat in onze ogen in eerste instantie heel goed en normaal kan lijken, of dat over een x aantal generaties genomen niet onomkeerbare schade aan de mensheid kan toebrengen? En andersom, iets wat nu slecht lijkt, niet over een x aantal generaties ons tegen bepaalde zaken beschermd hebben, of we dat zullen door hebben of niet?

Mijn antwoord was dat je als mens je hersenen dient te gebruiken en zelf dient na te denken en dat het antwoord niet zo ver weg hoeft te liggen, dat we ons door de tijd moeten laten meegaan, dat we daar toch geen grip op hebben en zolang we objectief blijven nadenken dat we dan het beste uit ons leven kunnen halen. Zijn letterlijk antwoord was: "Mama, wat zijn we het afgelopen uur dan aan het doen behalve objectief nadenken.. heb ik tot nu toe iets gezegd waar je je niet in kan vinden?" En dat was weer zo een moment van onzekerheid. Het werd toen een enorme chaos in mijn hoofd. Ik wilde de dingen die ik over de Islam heb gelezen en heb ontdekt met hem delen maar daar was het het moment totaal niet meer voor. Als ik het gesprek zou afbreken dan zou ik fout zitten en dat zou mij ten slechte komen en hem ten goede, we hadden het tot nog toe niet 1 keer over de islam gehad. Dat zou dus betekenen dat ik enkel en alleen duidelijk wil maken wat voor een verdorven sekte hij aanhangt maar dat ik totaal geen oor heb voor wat hij te zeggen heeft. En zou ik niks zeggen, dan geef ik hem het gevoel dat ik te paaien ben door hem, maar is dat wel zijn bedoeling? Het is nog steeds mijn zoon, zou ik niet gewoon naar hem moeten luisteren? We hebben namelijk net de hele realistische conclusie getrokken dat als we aan 100 mensen vragen wat goed en slecht is, we 100 verschillende antwoorden krijgen. Dus ik had het echt even niet meer, ik haalde diep adem en zei toen: "Ik heb het er gewoon moeilijk mee dat je hebt gekozen voor een religie die slavernij goedkeurt, dat je een man volgt die al meer dan 1400 jaar dood is, die plunderde, dood en verderf heeft gezaaid, kinderseks heeft toegestaan, steniging voor overspel, dood voor afvalligen en zo ging ik het rijtje af. Op de een of andere manier voelde het lekker toen ik dat zei. Alsof het er even uitmoest, anders kan ik het niet verwoorden.

Wederom bleef hij heel kalm en rustig en haalde me weer terug naar de eerder getrokken conclusie. Waar ik die informatie vandaan heb gehaald. Hij wilde de zin afmaken en ik antwoordde: Uit Bucharie en de Koran! Hij zei toen dat hij op die manier ook van de Bijbel en de Torah vreselijk onmenselijke boeken kan maken en vervolgens voegde hij daden bij zijn woorden en liet me zien wat hij bedoelde. En hij liet me zien hoe onmenselijk dit overkomt als je enkel deze zaken aanhaalt en niet de hele boodschap tot je laat nemen. Hij zei er ook bij dat hij niet gelooft dat de boodschap van de Bijbel slecht is, dat het allemaal het woord van God is en dat de mensen er een teringzooi (zijn woorden) van hebben gemaakt, alsook met de Islam het geval is. Alleen is volgens hem de Koran nog intact en zijn de betrouwbare en onbetrouwbare hadiths goed van elkaar te onderscheiden. En dat een moslim zich aan alle voorschriften dient te houden. Dus niet alleen maar de leuke lieve voorschriften zodat je een suikerversie van de Islam hebt (hier moest hij lachen om het woord dat ik gebruikte) maar ook de zaken die in onze ogen wat minder leuk overkomen. Als je alleen de in onze ogen negatieve zaken belicht krijg je volgens hem een enorm onrechtvaardig, onmenselijk model en wanneer je alleen de in onze ogen mooie zaken belicht krijg je een verdraaid, naief en hypocriet model zoals de christenen van hun eigen geloof hebben gemaakt. Ik ging daar op door en zei wat er mis is met de minder leuke zaken te schrappen en je volledig op de goede zaken te richten zodat je anderen niet tot last hoeft te zijn. Zodat iedereen in vrede met elkaar kan leven en iedereen elkaars gedachtengoed kan accepteren. Zijn antwoord was dat het geen zin heeft om daar te diep op in te gaan omdat deze zaken allemaal komen nádat je in eerste instantie hebt gezocht naar wie nou de schepper is, wie nou de waarheid spreekt. En als je er dan achterkomt dat dat Allah is dat je het dan door hem laat uitleggen en dat zie je dat het helemaal niet zo zwart wit is als hoe de media, waar we eerst een stapje terug van hadden genomen, ons wil laten geloven. Dat er inderdaad bepaalde zaken tussenzitten die keihard zijn, maar dat we ook in een kei en keiharde wereld leven waar wereldvrede een utopie is. Vervolgens vertelde ik hem dat je vrede als individu dient te vinden in jezelf en dat je dat moet gunnen voor je naasten, ongeacht het geloof dat ze aanhangen.

Ik raakte ongelofelijk in de war. Dit zijn slechts woorden die ik typ maar ik kan het gevoel wat ik op dat moment had absoluut niet beschrijven. Ik liet me helemaal meegaan en ik was het op zo ontzettend veel punten gewoon met hem eens. Dat maakte me op een of andere manier erg bang maar vooral heel erg in de war. Ik word over 3 weken 47 en heb nog nooit op deze manier naar het leven gekeken. En ik moet het van mijn zoon horen die moslim is geworden en wiens geloof ik probeer te bestrijden.

Het gaat nog verder.

Hij maakte me dus duidelijk dat het geen zin heeft om daar nu over te gaan praten, aangezien ik de eerste stappen niet eens begrijp, hoe kan ik dan het groter geheel begrijpen. Nou daar liep het gesprek dus weer helemaal vast omdat ik de kleine dingen niet WIL begrijpen juist VANWEGE de 'grote' zaken en de kleine zaken zijn volgens mij slechts verleiding naar de grote zaken toe. Hij glimlachte heel lief en zei dat dat niet is wat hij bedoelt. Hij zei ik wil het gesprek verder met je voeren waar we gebleven waren. Nou zo gezegd zo gedaan, we hadden dus zoals hij zegt 'een paar stapjes terug' gedaan om de zaken objectief te bekijken. We hadden het niet eens over religie, maar simpele zaken zoals dat elk mens geneigd is meer sympathie te voelen voor zijn eigen soort medemens. Of dat nou een Nederlander is, zijn buurman of zijn eigen ras. Dat heeft iedereen, dus ook wij. En als we dat van onszelf realiseren, moeten we ook realiseren dat dat geldt voor elk ander mens, ook die mensen die lijnrecht tegenover ons staan. Het is een heel lang verhaal maar uiteindelijk kwamen we bij (hoe kan het ook anders) dat er een schepper moet zijn voor alles. Ik zal het niet te lang maken want ik blijf maar schrijven merk ik. Kennelijk wil ik het van me af schrijven want ik word hier doodziek van.. Er is dus een schepper, maar wie is die schepper dan? En mijn zoon heeft 3 jaar intens gezocht en mijn dochter ook zoiets en zij zijn dus erachter gekomen dat Allah de schepper is en zijn daar vol van overtuigd en volgens mijn zoon heb je dan pas echte vrede omdat hij niet gelooft, maar weet. Weet waar hij vandaan komt en naar toe gaat.

En ik ben alleen maar heel erg in de war. Ik heb slapeloze nachten, ik voel me een slechte moeder. Ik voel me onwetend, onzeker, gestresst en ik kan mijn kinderen nergens op aanspreken. Ze zijn zo positief veranderd en ik heb echt het idee dat mijn zoon weet wat hij zegt en weet waar hij voor heeft gekozen. Ik acht de kans heel klein dat ik daar tussen kan komen. Eerst had ik nog veel hoop maar nu ik de overtuiging bij hem heb gezien en de oprechtheid die hij uitstraalt weet ik niet of ik daar tegenop kan. Geloof het of niet, we hebben van 19.00 uur tot 2 uur in de nacht gepraat. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo een lang gesprek met iemand heb gehad, non stop. Enkel wat toiletpauzes en bij het halen van eten en drinken.

Ik begin de hoop weer een klein beetje te verliezen. Het lijkt wel alsof er niet tegen op te botsen is. Mijn kinderen zijn niet zomaar ergens in getrapt, ze hebben de Islam van a tot z geaccepteerd. Mijn zoon wilt nu met mij zitten en wilt dat ik alle vragen, alle bezwaren en alle kritiek opschrijf en dat we dat samen gaan doornemen. Eerst zou ik hier hartstikke blij mee zijn maar na het vorige gesprek weet ik het niet meer. Ik weet het gewoon allemaal niet meer. Ik ben ongelofelijk in de war en ben met niks anders bezig. Ik word bang van mijn eigen gedachten. Ik denk dat ik morgen langs de huisarts ga voor een afspraak met een psycholoog want als dit zo doorgaat dan gaat het de verkeerde kant op. Liever voorkomen dan genezen denk ik maar.

Alle adviezen zijn welkom en ik ben iedereen hier onwijs dankbaar dat er naar me geluisterd wordt en dat ik zulke goede adviezen krijg. Hoe moeilijk het ook is, ik blijf doorgaan!
mercator
Berichten: 19322
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Even voorstellen!

Bericht door mercator »

Dat discussiëren met moslims gaat HEN niet overtuigen, en JOUW alleen maar bedroefd en gestressd maken. Want in Islam gaat het niet om "argumenten", het is een geestesgesteldheid . Onberedeneerd erin gekomen, met redeneren er niet uit te krijgen...

Het is een soort van hobby: ga aan een verwoed visser maar s uitleggen dat vissen helemaal niet leuk is, met alle argumenten die je kan verzinnen. Zo is het met godsdiensten ook.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Even voorstellen!

Bericht door Manon »

Ik vrees ook dat je in een los gesprek totaal niks vooruit geraakt.
Niet vergeten dat je kinderen reeds gebrainwashed zijn en het door hen geleerde gewoon op u wordt losgelaten.

Daarbij wordt er vooral veel mist gespuit zodat JIJ het noorden kwijtgeraakt (zij zijn het al lang kwijt, en willen zelfs beweren dat het noorden nooit bestaan heeft).

In feite moet je heel kort op de bal kunnen spelen en dat is aartsmoeilijk in een gesprek.

Maar als taktiek kan je misschien de documenten van Ali Sina gebruiken, waarin hij zulke gesprekken schriftelijk voert met verschillende islamitische geleerden. Ik vond het telkens om duimen en vingers bij af te likken, maar ik vrees ook dat je zoiets mondeling niet volhoudt, tenzij zwaar getraind.

zie:

http://www.faithfreedom.org/debates.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Even voorstellen!

Bericht door Monique »

Wat zou er gebeuren wanneer moeder niet meer met haar kinderen in discussie gaat maar zegt dat ze niet geïnteresseerd is in die hele islamkolder?

De reden dat haar kinderen aardig voor haar zijn en haar helpen is omdat ze hopen dat ze moeder kunnen bekeren.
Dat is de enige reden dat ze met kafir mogen omgaan.
Op het moment dat moeder dus aangeeft niet gediend te zijn van die onzin en er niets meer over wil horen of zien......tsja, wat moeten ze dan?
Dan staan ze in feite voor het blok.
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Even voorstellen!

Bericht door Schepsel »

Eerlijk gezegd lijkt die ''positieve verandering'' me nog een van de engste dingen. Ik denk dat ik liever mijn gewone kinderen zou hebben dan zepige zalvende Jezusjes, om het zo maar te zeggen, karakterveranderingen of de schijn daarvan lijken me niets dan zorgbarend.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
mercator
Berichten: 19322
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Even voorstellen!

Bericht door mercator »

Monique schreef: De reden dat haar kinderen aardig voor haar zijn en haar helpen is omdat ze hopen dat ze moeder kunnen bekeren.
.
En/of dat moeder voor hen kookt, de afwas doet en de kleren strijkt. Dat zullen de broeders en zusters in de moskee niet doen. Het lijkt mij ook een goede insteek: gewoon keihard stellen t is jullie leven maar vanaf nu wil ik niks meer van die Islamkolder horen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Even voorstellen!

Bericht door Pilgrim »

Monique,

Blijf volhouden! Ik herken aan je kinderen het typische gepraat van sekteleden die er tot over hun oren in zitten. Het doet me denken aan een neef van mij die bij de Bhagwan terecht kwam tot afschuw van zijn moeder en uiteindelijk ook die moeder probeerde over te halen, wat natuurlijk (en gelukkig) niet lukte. Volgens mij doen ze alleen maar zo lief en aardig om je te laten zien wat voor een goede mensen de Islam van ze gemaakt heeft en hoe goed de Islam dus wel niet is, want ze willen dat jij OOK de Islam gaat omhelzen! Laat je niet voor de gek houden; de Islam is kwaadaardig! Het is zelfs duivels! Ik zal je eens wat vertellen: ik ben geen atheïst zoals veel anderen hier en ik geloof in het bestaan van demonische krachten. Mohammed had contact met djins (demonen) en niet met een engel of God. Je kinderen staan onder een duistere invloed en die invloed strekt zich ook uit naar jou. Geloof of niet, ik weet er alles van. Probeer in een volgend gesprek zelf het initiatief te nemen en je niet een andere richting uit te laten duwen, maar bij het onderwerp te blijven. Zeg hem anders keihard dat je van dit soort afleidingstactieken en rookgordijnen niet gediend bent en het gewoon over de Islam wilt hebben. Maak duidelijk wat een gruwelijke man Mohammed was en vraag je kinderen of dit gedrag voor zo’n heilige profeet normaal is. Waarom moest de leidster van de Banu Fasarah door kamelen gevierendeeld worden, waarom werden alle mannen van de Banu Quraiza onthoofd en hun vrouwen en kinderen in slavernij gevoerd terwijl ze zich al hadden overgegeven, waarom werd er een vuurtje gestookt op de borst van de schatbewaarder van Khaybar om hem de plaats van de buit te laten vertellen. Mohammed roofde voor zichzelf ook de beste vrouwen. Lees hier het verhaal van Juwairiyah:

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... .php?t=104" onclick="window.open(this.href);return false;

Als het allemaal niet helpt moet je maar gewoon tegen ze zeggen dat je van die Islamapologese verder niet meer gediend bent. In het ergste geval zal je je kinderen misschien moeten loslaten en hopen dat ze uit zichzelf tot een beter inzicht zullen komen. :wink:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Even voorstellen!

Bericht door Manon »

Schepsel schreef:Eerlijk gezegd lijkt die ''positieve verandering'' me nog een van de engste dingen. Ik denk dat ik liever mijn gewone kinderen zou hebben dan zepige zalvende Jezusjes, om het zo maar te zeggen, karakterveranderingen of de schijn daarvan lijken me niets dan zorgbarend.
ik krijg daar ook rillingen van.

Heb zo ooit een collega gehad, die een klap van de molen had gekregen en zich in zo'n katholieke sekte begaf, de mensen deden niks verkeerds hoor. Maar het was Jezus is Love all over, het slijmspoor volgde overal en ik kreeg er koude rillingen van. Nochtans normaal een normaal en vriendelijk mens. Na een tijdje was het wel wat afgesleten en jaren laten was ze helemaal genezen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Even voorstellen!

Bericht door Ariel »

Wat een zwaar en toch ook goed gesprek heb jij met je zoon gehad Monique.
Natuurlijk heeft je zoon gelijk over heel veel zaken die jullie besproken hebben.
Bijvoorbeeld over of goed en kwaad bestaat. In feite had een groot gedeelte van dit gesprek niks meer met Islam te maken, maar alles met levensbeschouwing en ethiek.
Inderdaad bestaat in zo’n gesprek de ‘waarheid ‘ niet. Jouw waarheid is weer geheel anders dan zijn waarheid.
En inderdaad..Wat goed is in onze ogen is slecht in de ogen van moslims.
Laat ik het simpel voorbeeld geven. Wij kunnen intens geniet van muziek. Klassiek of modern, en zien daar geen kwaad is. Een moslim daarentegen zegt dat muziek slecht is. Het is voor hem een grote zonde om naar muziek en muziekinstrumenten te luisteren want, ( Islam modus aan) het kan een persoon ervan kan weerhouden om zijn wereldse en godsdienstige plichten na te komen. Om maar niet te spreken over het verkwisten van tijd en geld en de gehechtheid van het hart aan een ander dan Allah. ( islam modus uit)
Wat maakt het uit zullen veel mensen zeggen dat het voor moslims verboden is om naar muziek te luisteren. Op het eerste gezicht maakt het ook niks uit, want ze doen er hier niemand kwaad mee. Het wordt pas vervelend dat zodra als een land echt islamitisch is, en zich houdt aan de Sharia, ze dit verbod op muziek opleggen aan iedereen. Dan is het dus voor iedereen in dat land verboden om naar muziek te luisteren, en krijgt men straf als men toch de euvele moed heeft om bijvoorbeeld naar de Matheus Passion te luisteren.
Deze in mijn ogen achterlijke regel wordt dan aan iedereen opgedrongen, en dat is in mijn ogen slecht, maar een moslim zal je vertellen dat deze regel goed is om bovenstaande reden, en om mensen te behoeden voor de hel. .
En hoe objectief is jouw zoon als hij nadenkt over deze zaak. Enig idee? Gebruikt hij dan ook zijn hersens of volgt dan hij als een geprogrammeerde computer de geboden van Islam?

En goed en kwaad is inderdaad moeilijk te definiëren. Wat vroeger goed was in de ogen van de kerk, ( het verbranden van heksen) valt toch nu echt onder de noemer “dat mag nooit meer gebeuren” Er zo zijn ontelbare voorbeelden op te noemen.
Zo zie je Monique, dat we over zo’n onderwerp uren kunnen discussiëren zonder dat we er achter komt wat en wanneer iets nou goed en kwaad is .
Misschien moeten we de woorden goed en kwaad niet meer gebruiken, maar zeggen “wat tegenwoordig werkt, en wat niet meer werkt”
Wat in mijn ogen niet werkt , en in de ogen van moslims wel, is om homoseksuelen op te hangen, om afvallige van Islam te doden, of vrouwen die men verdenkt van overspel te stenigen, of handen en voeten bij dieven af te hakken.
Een ieder die zich kan verenigen met dit soort zaken denkt niet objectief en is inderdaad een slaaf van Allah aka Mohammed.
Want vergis je niet…Mohammed is Allah. Allah is het alter ego van Mohammed.
En een iedere moslim die deze zaken verwerpt, is geen moslim meer maar een afvallige. Deze nare zaken zijn dingen die beschreven staan in de koran, en een moslim behoort zich te houden aan ALLE verzen uit de koran. De koran is namelijk een boek waarvan de verzen onherroepelijk zijn gemaakt.

2.85 Gelooft gij dan slechts in een gedeelte van het Boek en verwerpt gij een ander gedeelte? Er is geen beloning voor degenen uwer, die zulks doen, behalve schande in dit leven; en op de Dag van Opstanding zullen zij de strengste kastijding moeten ondergaan, want Allah is niet onachtzaam betreffende hetgeen gij doet.

Fundamentalisme is namelijk het allerhoogste gebod van de koran

5.44 En wie niet rechtspreken volgens hetgeen Allah heeft nedergezonden, zij zijn ongelovigen.
5.45 En wie niet rechtspreken bij hetgeen Allah heeft nedergezonden, zijn onrechtvaardigen
.

Het is moeilijk om je gehele vorige post te bespreken, dat wordt te lang, maar wat betreft de opmerking over de bijbel wil ik dit nog even zeggen. Misschien kan je dat de volgende keer tegen hem zeggen. Er bestaat ook een nieuwe testament en daar wordt ons in geleerd dat we onze mede mensen lief moeten hebben , en er is geen Christen die zich aan oude onmenselijke Joodse wetten houdt. Dat hoeft ook niet meer . Als hij zo bijdehand is om dit als voorbeeld te nemen dan moet hij zich maar eens goed verdiepen in het Christendom.

Ik denk dat je beter maar even niet meer over dit soort zaken met je zoon in discussie moet gaan Monique. Hij zal je met mist omgeven, zodat je op het laatst je eigen objectiviteit uit het oog verliest.
Je moet je realiseren dat hij zich al jaren ingelezen heeft, en jij bent nog maar net begonnen. Jij probeert reuze stappen te nemen, terwijl als je leert te lopen je kleine stapjes moet nemen.
Om je kinderen te overtuigen van hun “ongelijk” heb je bijna de kennis van de arabist Hans Jansen nodig.
Jammer…Kon Dutch maar een avond met ze in discussie gaan, dan zouden ze zandhappen.

En het lijkt me helemaal geen goed plan om naar een psycholoog te gaan. Wat jij moet doen is wat afstand nemen. Hou van je kinderen en zorg er voor dat je niet meegezogen wordt in hun brainwashtechnieken of destructieve controletechnieken .

Luister liever naar muziek meisje. Zet keihard een CD op met muziek waar je van houdt. Jij bent niet gek en laat je dus ook geen geestelijk aandoening aanpraten door een psycholoog.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie