Human shields in Bagdad

Moderator: M

Dutch
Berichten: 3283
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Human shields in Bagdad

Berichtdoor Dutch » Vr Mar 28, 2003 11:49 pm

Zag vandaag een paar minuten op Euronews van een interview door de Irakese TV uitgezonden, interview met 2 westerse human shields (een man en een vrouw) waarin deze in alle toonaarden zongen dat ze bereid waren te sterven voor Irak en zijn bevolking. De show ging verder met strijdliederen tot meerdere eer en glorie van Saddam, en beelden van een sigaar-rokende Saddam die met geweer, revolver en kalachnikov in het wilde weg schiet.
Zijn deze mensen dan zo ongelooflijk naief dat ze niet inzien dat ze door de Ba'ath propaganda-machine worden misbruikt of hebben ze andere bedoelingen die mij nog onbekend zijn?

Dutch

nina
Berichten: 1885
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 10:53 pm

Berichtdoor nina » Za Mar 29, 2003 12:48 am

Ze zijn gewoon tegen de oorlog. De propagandamachine werkt aan twee kanten op volle toeren. Er is niets aan te doen dat Irak er een absurdistische show van maakt, en dat er aan Arabische zijde nog maar weinig aan media-analyse wordt gedaan.
In het westen daarentegen is ontzettend veel bekend over beeldvorming en propaganda, na elke oorlog worden de leugens keurig in kaart gebracht, maar lijkt toch men iedere keer weer als een blok te vallen voor de doelgerichte berichtgeving.

Ik moet nog zien hoe de VS zich eruit gaat draaien. Het Irakese leger dwingt de Amerikanen een oorlog in die ze niet willen. Ze willen het graag netjes en op een high tech level uitvechten, maar dat kunnen de Irakezen natuurlijk niet aan. Dus dwingen ze de alliantie een andere richting uit. Ze creëren gewoon chaos en ellende onder de burgerij in de steden, dan is de coalitie wel gedwongen iets te ondernemen. Ze kunnen niet werkeloos toezien, temeer omdat de Irakese bevolking niet nog meer ellende aankan. Maar gevechten in de steden kunnen alleen maar ellende leiden, omdat de bevolking door het leger wordt opgedreven. Burgers worden gedwongen om te vechten.
De VS is al veel goodwill kwijtgeraakt. Ze kunnen misschien nog iets redden als ze met een snelle actie komen, maar dit wordt tot dusverre ondermijnd door de tactieken van het Iraakse leger.


Terug naar “Commentaar van Lezers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast